Ezt olvasta már?

0

A húsvéti kilók leadásra várnak: Edzés és mozgás otthon okostelefonnal

Húsvét alkalmából ismét jó sokat ehettünk családi körben. Sonkát és kaszinótojást kilószámra, amelytől felkúszhatott egy két kiló a hasunkra. Itt az ideje mozogni és edzeni, de hogyan tegyük ezt? Nincs szükség személyi edzőre vagy konditeremre, az okostelefonunkkal is könnyedén edzhetünk otthon.


hirdetés

Sokan nem szeretnek konditerembe lejárni mert nagy a tömeg, vagy nincs egy kondibérletre vagy személyi edzőre anyagi tőkéjük. Így maradt az a lehetőség, hogy a fogyás érdekében futunk a Mandulásban vagy a városban, erősítés végett pedig otthon emelgetjük a súlyzókat vagy felüléseket csinálunk, de van egy egyszerűbb módszer is, amelyet az okostelefonunk révén tudunk kihasználni. Egy edzéstervről van szó, amely egyszerűen és konkrétan megmondja egy hónapon keresztül melyik nap mennyit edzünk, és milyen gyakorlatok által érhető el az izmok fejlődése.

Az online applikációval történő edzés több szempontból is könnyebb, kényelmesebb és hatékonyabb tud lenni. Bár számos gép csak konditeremben áll rendelkezésünkre, a saját testsúllyal való edzés ugyanolyan hatásos tud lenni, mint a gépekkel való edzés. Esetleg ha van otthon egy pár súlyunk a súlyzókhoz, az sem árt például a mellizmokat érintő edzéstervhez.

Több applikáció is van mind az iOS (iPhone), mind pedig az Android online alkalmazásboltjában, amely komplett edzéstervet kínál nekünk egy vagy több hónapra menően, de az egyik legkiemelkedőbb a 30 Days nevű alkalmazás csomag, amely több izomcsoportra vonatkozó edzéstervet is kínál az emberek számára. A lényege a 30 Days Challange (30 napos kihívás) applikációnak, hogy az alkalmazás által kínált edzéstervet - lebontva választhatunk a különböző izomcsoportokra irányuló edzések közül - 30 nap alatt teljesítenünk kell, de minden negyedik nap Rest day, azaz pihenőnap. Emlékeztetőt is tudunk beállítani az alkalmazáson belül, amely mindennap ugyanabban az időben jelez nekünk, hogy itt az idő megkezdeni az edzést.

Az alkalmazás letöltése rendkívül egyszerű. Csak belépünk az online alkalmazásboltba és beírjuk, hogy 30 Days Challenge (mellé még odaírhatjuk, hogy AB, Squat, Chest, Arms stb.) majd több 30 napos kihívásos alkalmazás is meg fog jelenni, de keressük meg azt, amelyiknek ilyen a logója:

Hasizomra vonatkozó 30 napos kihívás

Az alkalmazásnak vannak ingyenes verziói is, amelyekben csak egy hónapos edzésterv van. Ilyen például a 30 Day Chest (mellizom) vagy a 30 Day Tricep Dip (tricepsz). Azonban ha letöltjük a 30 Day Fitness alkalmazást, amely szintén ebbe a családba tartozik, akkor azon belül 8 módot (izomcsoportokra, testrészekre lebontva) fogunk találni és mindegyik módon belül 4 ingyenesen elérhető nehézségi szintet (Beginner 1-2, Intermediate 1-2). A haladó 1 és 2-es szint már sajnos fizetős (2490 Ft az alkalmazás PRO verziója).

A 8 módban lehetőségünk van hasra (AB) edzeni, fekvő támaszokat különböző típusait csinálni (Push Up), guggolni (Squat), a karunk izmait erősíteni és fejleszteni (Arms), nőknek fenékre edzeni (Butt), Plank-et csinálni, amikor az ember fekvőtámasz pozícióban van csak kinyújtott kezekkel tartja magát hanem az alkarján támaszkodik (Plank), comb edzés (Thigh) valamint futásra is egyedi edzéstervet kínál nekünk az alkalmazás különböző gyakorlatok révén (helyben futás, Butt Kicks vagy éppen a Bear Crawls), ez a Cardio mód. A módokon belül nem csak egy gyakorlat van, hanem minél változatosabb és színesebb feladatokkal lehet edzeni.

Ami még előny az alkalmazást illetően, hogy a gyakorlatok helyes elvégzését instrukciók mutatják és egyes módokon belül még videó is bemutatja a gyakorlat helyes elvégzését. Az alkalmazás nyelve sajnos angol, de aki egy kicsit is beszéli alapfokon az megfogja érteni. Ha esetleg nem elég az instrukciók követése a gyakorlatok helyes elvégzéséhez, akkor a gyakorlat nevén egyszerűen csak beírjuk a YouTube online videómegosztó oldal keresőjébe és a gyakorlat neve mögé írjuk, hogy: tutorial. Így olyan videókat fog a keresőmotor kidobni számunkra, amelyek bemutatják nekünk az adott gyakorlat helyes elvégzését.

Ami még szükséges, hogy neki kezdhessünk az edzésnek: okostelefon, a 30 Day Challange valamelyik alkalmazása (lehetőleg a Fitness), víz (!) és a legfontosabb: Motiváció! Enélkül senki sem lesz képes véghez vinni a 30 napos kihívást. A nehézség a rendszerességben rejlik, de minden negyedik nap pihenőnap az alkalmazáson belül így túl hajszolva sincs az ember. Az okostelefonnal való edzéssel kényelmesen és nyugalomban a saját otthonunkban mozoghatunk mindenféle erőfeszítés nélkül (kivéve a fizikai edzést). A gyakorlatok napra lebontva adottak és egyre csak növekednek a 30. napig, ami után nehézségi szint váltására van lehetőség.

 

lockkerdee0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Kenderesi Tamás szétúszással döntős 200 méter pillangón

13 századdal előbb csapott célba bolgár ellenfelénél.

Az ENSZ a szíriai polgári célpontok elleni támadások leállítását követeli

A hétfői bombázásban legalább 66 civil halt meg.

Keményen beszóltak Király Viktor barátnőjének

Mellei miatt támadják a modellként dolgozó Virág Anitát. Az énekes párja nem bírta tovább a kritikákat, és visszaszólt.

Park a főváros szívében

Budapesti leltár 3.Aki legutóbb tizenöt éve járt a Margitszigeten, és azóta ma látogatna oda először, nem hinne a szemének: a...

Kisiklott tehervonat miatt lesz lassabb a közlekedés Százhalombattánál

A műszaki mentés végéig csak egy vágány használható.

Nem csak a bérleti díj a fontos. Buktatók és támaszok kiadóknak és bérlőknek egyaránt

Mit tegyünk, ha már eldőlt, hol kell albérletet néznie a felsőoktatásban tanuló diáknak? Ne csak az árakat nézzük, figyeljünk a...

Napi horoszkóp 2019. július 24. - Állítsd jól be a paramétereket

A Bikának ma meg akarják mondani, mit gondoljon, a Nyilas jól állítson be mindent, mielőtt elindul valamerre.

Már jobban függ a világ Kínától, mint fordítva

Hiába lassul a kínai növekedés, a gazdasági modell átalakítása jól halad: az export helyett már a belső fogyasztás húzza a...

Visszaeshet a diákok száma a nyelvvizsga követelmény miatt - Árva László írása

Már idén megjelentek olyan cikkek, amelyek arról szóltak, hogy 2020 után, amikor az egyetemi felvételi előfeltétele lesz a középfokú...

Az öltönyviselés 9 legfontosabb szabálya

Jó öltönyt választani és jól viselni egy fokkal bonyolultabb, mint leakasztani a farmert a fogasról. Viszont megéri az odafigyelést, és...

Ebben gyenge az erősebbik nem

Az átlagéletkor 2018-ban 42,5 év volt, ez a férfiakra nézve 40,3, míg a nőknél magasabb, 44,5 év.

0

Sport

Szilágyi Áron: Nevetséges, hogy egy vb-döntőben a szabálykönyvet kell mutogatni

A világklasszis vívó semmit nem fog a zsűrire, de egyelőre még nem tud felhőtlenül örülni a vb-ezüstnek. Interjú.

Vizes vb: Milák Kristóf a legjobb idővel jutott tovább, Hosszú kiesett

Kenderesi Tamás rengeteg vizet nyelt, de így is ott lesz a elődöntőben.

Ez így nem mehet tovább - Csányinak elege lett: fontos szabályváltozásokról döntött az MLSZ

Budapest Fontos szabályváltozásokról döntött a Magyar Labdarúgó-szövetség, a jövő héten kezdődő NB I-es szezonban ismét pluszdíjazással honorálják a hazai, illetve a 21 éven aluli focisták szerepeltetését. A szövetség így tulajdonképpen egy év után visszahozza a fiatalszabályt és a légiósajánlást, kisebb-nagyobb változtatásokkal.

A Bayern Münchentől jöhet a Barcelona új sztárigazolása

Az ESPN információ szerint a Barcelona ismét napirendre tűzte a Bayern München első számú ballbekkjének szerződtetését.

Szerbia nem jutott vb-elődöntőbe a férfi vízilabdatornán

A már biztos olimpiai résztvevő délszlávok búcsúja átírja a tokiói kvóták kiosztásának forgatókönyvét is.

Még a héten bejelentheti az ikon visszatérését a Barca

Komoly feladatot kaphat a csapat korábbi sztárja.

Kibrusztolta a vb-elődöntőt a Märcz-csapat is, Varga Dénes törött ujjal lőtt bombagólt

10-9-re győzte le Ausztráliát a magyar férfi vízilabda-válogatott a negyeddöntőben.

Dráma 200 gyorson: kizárták a győztest, Kozma így hetedik

Elsőre úgy tűnt, a számot a litván Danas Rapsys nyerte a kínai Szun Jang előtt, de a győztest kizárták.

Újabb botrányos vb-címet nyert a kínaiak doppingoló nemzeti hőse

Milák Kristóf félelmetes idővel, elsőként jutott a 200 pillangó döntőjébe, Kenderesire szétúszás vár.

Távozott a Barcelonától az új Messinek kikiáltott focista

A 16 éves holland csodatini sokkal több pénzt kap a PSG-től.

0

Bulvár

Ettől a 3 helyesírási hibától azonnal iskolázatlannak tűnsz

Vannak jobb és vannak gyengébb helyesírók, de olyan talán nincs, hogy valaki soha ne kövessen el egy-egy kisebb hibát, amikor szöveget ír vagy gépel. A lényeg természetesen a tartalom, de ettől még igaz, hogy ha az alábbi bakikat elköveti valaki, eléggé megnehezíti az olvasóközönségének, hogy komolyan vegyék a mondanivalóját.

Ezért ne igyuk tejjel a kávét

Kevesen tudják, de a bőr hónapról hónapra megújítja magát. Testünk legnagyobb szerve, és rengeteg fontos feladata van: véd a kórokozóktól, a környezeti hatásoktól és a fizikai behatásoktól is.

Miket látnak a szobalányok a magyar szállodákban? Megdöbbentő sztorik egy dolgozótól

Kínos helyzetekről és nehéz feladatokról mesélt egy magyar szállodai szobalány.

12 dolog, ami 40 feletti nőknél már ultraciki

40 felett egyetlen nőnek sem lehetnek az otthonában az alábbi tárgyak. Komolyan. Neked sem!

Durva széllel jön az eső, de más meglepetésre is készülj

A következő napokban a felhősebb északkeleti tájakat leszámítva kánikula várható.

Műtét előtt megfulladt a kórházban Ferenc

Felesége szerint az intézmény hibázott.

Megtalálták a fegyvert Orbánék legyőzéséhez, már el is indult a védekezés

Állítólag kikutatták a magyar kormány agytrösztjei, hogy veszélyeztetheti a Fidesz hatalmát a zöld politika megerősödése. Eközben Európa fejlettebb régióban rohamosan törnek előre a környezetvédő pártok. Úgy tűnik, a hagyományos baloldal legjobb válasza az lehet erre, ha összeolvad a zöldekkel.

Naponta két evőkanál ebből, és fénysebességgel eltűnnek a plusz kilók

Persze az egészséges táplálkozás nagyon fontos, de ez kiegészítésként tökéletes.

Ezért látunk ennyi luxusautót Budapesten

Dübörög a magyar autópiac: három év alatt másfélszeresére nőtt a kereslet az új autók iránt, amelyekből idén 160 ezer is forgalomba állhat.

Olyan lopott autót fogtak a magyar rendőrök, ami ritka, mint a fehér holló

Egész Európában alig van ilyen kocsi, résen voltak a rendőreink.

A gyakori férfiprobléma nagyjából két perc alatt letudható

Nagyon idegesítő ám az, amikor a tükörsimára vasalt zakódat elcsomagolod a bőröndödbe...

blogmorzsák

Tíz idegesítő dolog Németországban

Minden országnak van negatív oldala is. Mi az a 10 dolog, ami a leginkább zavar egy Németországban élő magyart?

A nép hangja - Gondolatok a „templomjárókról”

„A templomjárók! Őket, ha lehet, kerülöm. Ők azok, akik engem eltávolítanak a hittől.“

5 kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt felmondasz

Egy felmondás nem jelenti automatikusan azt, hogy minden jobb lesz.

Miért nem tudunk műanyagok nélkül élni?

A műanyagmentes július nevű kezdeményezésbe sokan vágtak bele lelkesen, de közülük jó néhányan buktak el.

A munkahelyi pletyka kezelése

A rossz munkahely egyik legfőbb ismérve az állandó pletyka jelenléte.

Néha trágár, néha elegáns: ez a DLRM

A banda hobbipiálós-utcazenés-csövezős-vándorlós baráti társaságból nőtte ki magát a magyar stoner-grunge szcéna meghatározó szereplőjévé.

Meddig tart még a franciák átka a Tour de France-on?

Bő három évtizede várnak már a franciák, hogy honfitársuk megnyerje hazájuk háromhetes körversenyét. Elérkezett az idő?

Vége az adásszünetnek! – televíziózás 1989-ben

A Magyar Televízió és a hazai televízi­ó­zás különös, páratlan időszakát élte meg 1989-ben. Végleg vége az adásszünetnek!

Mire elég a tanári fizetés?

Szerény összegek repkednek az interneten. Te mennyit tartasz reálisnak?

A South Park rászáll a kannabizniszre

A South Park alkotóinak nem a legalizációval van bajuk, hanem az elvtelen profitéhséggel.

Kipróbáltuk a fagyit, amiről most mindenki beszél

Varázslat! Tíz perc múlva is gömb!

Szerelemtől az álmokig, Amerikától a jelenig

Hollywood menni rock n’ roll?! – Thirty Seconds to Mars karriertörténet.

0


0