Ezt olvasta már?

A balesetek csökkenését várja a rendőrség az átlagsebesség-méréstől

Az átlagsebesség-mérés rendszerének bevezetésén dolgozik a rendőrség; az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-nek ezt azzal indokolta, folyamatosan keresik a lehet...


Ajánlatot tett három dohánycég a dohány-kiskereskedelmi ellátás működtetésére

Lépcsőzetesen növekvő, 6 milliárd forintig terjedő koncessziós díjat ajánl a dohány-kiskereskedelmi ellátás működtetésére az Imperial Tobacco Magyarország Kft., a JTI Hungary Zrt. és a Philip Morris Magyarország Kft. támogatásával. (Pécsi Napilap)


hirdetés

Továbbá vállalja versenysemleges elosztási rendszer felállítását, csaknem 500 munkahely teremtése és a kiskereskedelmi árrés megemelése mellett.

 

A dohány-kiskereskedelem ellátási feladatainak elvégzésére a kormánynak nyílt pályázatot kellett volna meghirdetnie - közölte a három társaság szerdai közös közleményében, annak kapcsán, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) múlt csütörtöki tájékoztatása szerint 2015. november 1-jétől a koncesszióra jogosult BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Tabán Trafik Zrt. konzorciuma végzi az egész ország területén a dohánykiskereskedelem-ellátási tevékenységet.

Nyílt pályázat hiányában az Imperial Tobacco Magyarország Kft. a másik két cég támogatásával ajánlatot nyújtott be a központi dohányellátó disztribúciós feladatainak elvégzésére. Mivel a jogszabály nem ír elő semmiféle kezdő vagy véghatáridőt a "megbízható nagykereskedő" ajánlattételére, az Imperial Tobacco, amely teljes mértékben megfelel a jogszabályban rögzített pályázási feltételeknek, hivatalos ajánlatot juttatott el a kormánynak - derül ki a közleményből.

A három vállalat szerint a dohány-kiskereskedelmi ellátó tervezett formában történő felállítása szükségtelen és számos szempontból aggályos.

Figyelembe véve azonban a megfogalmazásuk szerint átláthatatlan kiválasztási folyamatot, amelyben a kormány egyéb cégektől kapott ajánlat hiányára hivatkozva a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-t és a Tabán Trafik Zrt.-t nevezte meg a dohány-kiskereskedelmi ellátó feladatainak elvégzésére, a vállalatok arra az elhatározásra jutottak, hogy ajánlatot nyújtanak be - fogalmaznak a közleményben.

A három cég az ajánlatban évente lépcsőzetesen növekvő, 6 milliárd forintig terjedő koncessziós díjat vállal, mert szerintük a kijelölt ellátó várhatóan nagyon magas nyereséget, akár évi 16 milliárd forintot is elérhet, másrészt a kormány a koncessziót 20 évre adja meg, és ezzel hosszú távú kiszámíthatóságot helyez kilátásba.

Az ajánlott koncessziós díj összege tükrözi az ehhez hasonló koncessziók valós piaci értékét. Ha nyílt ajánlattétel lenne meghirdetve erre a tevékenységre, a piac ennek a szintnek megfelelően határozná meg a koncesszió értékét - hangsúlyozták a közleményben.

Annak érdekében, hogy a hazai dohánypiacon tevékenykedő szereplők számára egyenlő versenyfeltételek legyenek érvényben és versenysemleges disztribúciós modell jöhessen létre, az ajánlat olyan vegyesvállalat felállítására tesz javaslatot, amely nyitott minden, magyarországi dohánypiacon működő gyártó és dohányimportőr számára. Ebben a modellben a dohány-kiskereskedelmi ellátó napi működését semleges és tapasztalt harmadik fél, egy logisztikai szolgáltató végezné, az egyes iparági szereplőktől függetlenül.

A három vállalat szeretné lehetővé tenni, hogy a kiskereskedelem megfelelő támogatást kapjon és nyereségesen működjön. Ezért ajánlatuk kedvezőbb kiskereskedelmi árrés-struktúrára is javaslatot tesz 11,46 százalékos átlagos árrés felajánlásával, amely 11,10 százalékos átlagos árrést jelentene a cigaretta, illetve 12,35 százalékos átlagos árrést az egyéb dohánytermékek esetében. Ez az árrés-struktúra jelentősen magasabb a jelenlegi kiskereskedelmi árrésnél - hívták fel a figyelmet.

A vállalatok célja, hogy a kiskereskedelmi dohányellátóban foglalkoztatottak száma elérje a gazdaságilag maximálható lehető legmagasabb szintet. Az újonnan létrehozandó vegyesvállalatban 496 dolgozó foglalkoztatására tesznek javaslatot. Az állásokat elsősorban azoknak a dohányipari vállalatoknál foglalkoztatott munkavállalóknak ajánlanák fel, amelyek részt vesznek a vegyesvállalatban.

A három vállalat bízik abban, hogy ajánlatukat érdemben elbírálják, illetve a kormány újragondolja a kijelölési folyamatot, és más piaci szereplőktől érkező versenyképes ajánlatokat is elfogad.

Csak ebben az esetben tudja a kormányzat realizálni a nagy értékű koncesszió odaítélése következtében beszedhető, az államháztartás bevételeit növelő legmagasabb koncessziós díjat - fogalmaznak a közleményben.

 0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

22 apró csavar a szokásaidon, ami egy éven belül az egész életedet megváltoztathatja

Már ma este elkezdheted újragondolni eddigi szokásaidat.

Facebookon élőzött a politikus a Hős utcából, amikor szembejött a valóság

Egy teljesen kiütött fiatal sétált be a képbe, a liberális Szabadainak elakadt a szava.

Szijjártó szerint a klímacéloknál fontosabb az autóipar versenyképessége

Magyarország soha nem fog olyan javaslatot támogatni Brüsszelben, amely rontaná a német, és ezen belül a bajor autóipar helyzetét...

Összeomlott a gyásztól a kétgyermekes sztáranyuka, lesújtó hírt kapott

A színésznő rokonai is megerősítették a szomorú hírt.

A volt koronagyarmaton átadják a világ legmenőbb gyorsvasútját

Nem volt sima menet a megépítése, ellenben sokat rövidít az utazási időn.

MNB: Jövő év közepére elérhető az inflációs cél

A külkereskedelmi egyenleg csökkenéséhez nagyban hozzájárultak a nagyberuházások, pontosabban azok gépbeszerzései mondta a Magyar...

Komoly kihívás vár Feke Pálra.

Budapest Komoly kihívás elé néz Feke Pál (37), a musicalszínésznek nemsokára egyszerre kell játszania az István, a király két...

Bántalmazás fejszével, lövések: horror Fertőrákoson, kiszállt a TEK

Szóváltást követően bántalmazta hozzátartozóit egy negyvenéves férfi pénteken Fertőrákoson, majd bezárkózott a házba és öngyilkos...

Halálos motoros baleset történt az 1-es főúton Bicskénél

Bicske térségében egy motorkerékpár, valamint egy gépkocsi ütközött össze.

0

Sport

Dzsudzsák nem egyező ambíciókról írt, a holland kérője egy fotóval válaszolt

Dzsudzsák Balázs szeptember 19-én aláírt az al-Ittihadhoz, majd két nappal később közleményben magyarázta meg, hogy miért. Eközben a holland kérője, a Fortuna Sittard az Instagramon üzent.

Dzsudzsák elmondta, miért megy vissza az Emirátusokba

És azt is, hova mehetett volna még.

Ronaldo csapattársa úgy kifakadt, hogy utólag elnézést kellett kérnie

Emre Can olyat mondott, amit utólag ő is megbánt.

Akkora gólt rúgott, hogy nehéz jelzőket találni

A Rennes futballistája, Ismaila Sarr élete gólját lőtte az Európa-ligában.

Vereséggel kezdett az EL-ben a helyzeteit elpuskázó Vidi

Nem bírt hazai pályán a BATE Boriszovval a magyar bajnok.

Rezzenéstelen arccal fogadta, hogy rákos: barátja közölte a rossz hírt az elhunyt Kulcsár Győzővel

Budapest Legendás pályatársak, ünnepelt tanítványok, barátok, családtagok, szurkolók számára egyaránt fájdalmas a hír: elhunyt Kulcsár Győző (77), a Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok, háromszoros vb-győztes párbajtőröző.

Sztárcsapathoz kerülhet a Viditől távozó klasszis

Hamar megtalálhatja új állomáshelyét.

Az elmaradt gólok miatt volt feszültség a MOL Vidi játékosaiban

A BATE Boriszov 2-0-ra nyert a labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulójában. Meccs utáni interjúk.

A Győr női kézicsapatának korábbi edzője időt és türelmet kért

Ambros Martín nincs könnyű helyzetben, új csapatot kell építenie Rosztovban.

Kemény küzdelem a pályán: megszületett az első gól a Vidi El-meccsén

Budapest A fehérorosz BATE Boriszov ellen kezdte meg az Európa-liga csoportküzdelmeit a Mol Vidi labdarúgócsapata. A székesfehérvári együttes nem feltett kézzel szeretne végigmenni a sorozaton, erről árulkodik a szerb vezetőedző, Marko Nikolics (39) meccs előtti nyilatkozata is.

0

Bulvár

Az emberek tömegesen hagyják ott munkahelyüket, mutatjuk, miért

Akár 15 százalékkal többet kereshet, ha állást vállt.

Ülj le, eláruljuk, mennyit keres Dzsudzsák Balázs

Megszellőztették Dzsudzsi fizetését. Nem árulunk zsákbamacskát: legtöbben egész életünkben nem kaparunk össze ennyi pénzt.

Egymilliárd forintba került, mégis alig használható - jönnek a panaszok az e-naplóra

Hiába tették kötelezővé az idei évtől az e-napló használatát az állami intézménynek, az érintettek szerint komoly gondok vannak a súlyos pénzekből készült rendszerrel.

Ekkora repülőgép-festési blamát még nem látott a világ

Egyszerre vicces és megmagyarázhatatlan, hogyan mehetett így félre a Boeing dekorációja.

Taxisok alázták meg Lovasi András kisbabájával utazó feleségét

Földes Eszter csak haza szeretett volna jutni éhes kisfiával a HÉV megállójából.

Németh Lajos rossz hírekkel szolgál: így alakul a szeptember vége-október

A 25-30 fok közötti hőmérséklet idén már nem tér vissza.

Végig Maddie McCann szülei álltak lányuk eltűnése mögött?

Összeszedtük a 11 éve történt bűntény lehetséges okait.

50 kilót fogyott a magyar tévésztár - Alig ismerni rá az egykor 175 kilós Buday Péterre

Buday Péter új külsővel új életet kezdett, szinte rá sem ismerni.

Egy korszak vége: nem gyártanak több Negro cukorkát Magyarországon

A gyártó átteszi a Negro cukorkák gyártását a törökországi Gebzében található üzemébe jövő év június végéig. Ezzel megszűnik a győri cukorkagyár működése.

"A férjem azt mondta, hogy mindig, amikor meglátta az arcomat, hányingere lett" - beperelte a szüleit, mert ...

Lehet, hogy jogi precedenst teremt az a kaliforniai nő, aki riasztó külseje miatt perelte be a szüleit.

Kiírták a Barátok közt főszereplőjét - Vele együtt távozik sorozatbeli szerelme is

Kiírták a Barátok köztből a Tóbiást alakító Hajnal Lászlót.

A váci sofőrrel megtörtént minden autós rémálma, amikor szondát fújt

Ilyet még az intézkedő rendőrök sem láttak.

blogmorzsák

Bemondó, a szocialista tv-s szupersztár

Különös halálesetek, folyamatos rajongás és szocialista sztárkultusz jellemezte az egykori tv‑bemondók világát.

Pokolba az oktatással!

Miért kell egy másodikos energiáit kiszipolyozni?

Faludy György és a fradisták

Történet arról, amikor a Fradi futballistái német­ellenes dallal köszöntötték a hazatérő költőt.

Pénzmegvonás jöhet a Sargentini-jelentést lejárató kampány miatt?

Most vizsgálják egy támogatás-csökkentés jogi lehetőségeit.

A műanyag zacskók betiltását tervezik Magyarországon

Szeptember végén jelenhet meg a jogszabálytervezet.

Zabolátlan, vad energiák

Így tart tükröt Jakócs Dorka a világra.

Borul a TV ipar az Apple miatt?

Megcsinálja az Apple azt, amit a Netflixnek se sikerült?

5 tipp a kutyák sikeres behívásához

Mire érdemes figyelni a behívás tanításánál?

Lépcsőházi ablakháború, avagy nyitva vagy csukva kell lennie?

Kompromisszumot kell kötni, na de hogyan?

Megvédjük Magyarországot

Orbán gondoskodó ölelése napról napra egyre szorosabban fonódik magyarjai köré. A bokánktól a torkunkig.

„Nem értem a nők nyelvét“

„Az, hogy a kapcsolataim nem tartanak pár hónapnál tovább, nem rajtam múlik.“

Miért zabál fel minket a mélabú?

Az ókorban még áldásnak, később már betegségnek tartották a melankóliát.

0


0