Ezt olvasta már?

Férfi röplabda NB I - Vendég sikerek

Mindhárom szombati mérkőzés vendéggyőzelemmel zárult a férfi röplabda NB I alapszakaszában.

0

Az önkéntességet ünnepeljük vasárnap a pécsi Civil Közösségek Házában

Az önkéntesség az EU egyik alapelve, hozzájárul a demokrácia fejlődéséhez, mindemellett az önkéntes tevékenységek fejlesztik a szociális készségeket, segítik a társadalmi szolidaritást, sokoldalú tapasztalatot nyújtanak.


hirdetés

Az önkéntes tevékenységek révén az emberi, társadalmi, generációs vagy környezetvédelmi szükségletek és problémák kezelhetők közösen a közösségért.

A Civil Közösségek Háza Pécsett | Fotó: www.kulturhazak.hu

Az önkéntes tevékenység a társadalmi beilleszkedés és integráció egyik eszköze, hozzájárul egy összetartó társadalom kialakulásához, hiszen a bizalom és szolidaritás kialakításával, illetve a társadalmi tőke megteremtésével erősíti a társadalom tagjait egymáshoz fűző kötelékeket.

Az ENSZ Közgyűlésének 1985-ben hozott döntése óta december 5-e az Önkéntesek Nemzetközi Napja. Ez a nap kiváló lehetőséget ad arra, hogy egy minden korosztályt megszólító programsorozat keretében felhívjuk a helyi lakosság figyelmét a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, valamint egy kiváló alkalom arra, hogy megköszönjük önkénteseinknek segítségüket, hogy együtt ünnepeljük közös sikereinket és alapot adjunk a további eredményes munkánkhoz.

A programok célja többszörösen érzékenyíteni Pécs lakosságát a mélyszegénységben élők iránt, megmutatni, hogy összefogással segíthetünk a rászorulókon, ezen túlmenően pedig bemutatni, hogy a háztartásokban lévő felesleges ruhák, tárgyak újjászülethetnek, ezzel is hangsúlyozva az újrahasznosítás fontosságát, a takarékos életmód népszerűsítését.

Hiszünk benne, hogy az „értünk-velünk” jellegű, gesztus értékű események társadalmi összefogást generálnak és elgondolkodásra késztetik a családokat/az utca emberét, felrázz, és további részvételre ösztönöz. A „Tekerj!” program folyamatos akciósorozattá növi ki magát, és hagyományteremtő jelleggel, rendszeresen megismételhető lesz más-más célcsoporttal, így a kezdeményezés a lakosságot további önkéntes tettekre, társadalmi összefogásra ösztönzi.

Önkéntesség Nemzetközi Napja 2014 – NEMcsak Köz-Hely programsorozat

Időpont: 2014. december  7.   10:00 óra – 19:00 óra

Helyszín:  Civil Közösségek Háza

Pécs, Szent István tér 17.

 

Fürdőruhás Jótékonysági Mikulás Kocogás

12 órától gyülekező, 14 órától rajt

A jótékonysági eseményen amatőr kocogóktól az ultrafutókig bárki elindulhat a kb. 3 kilométeres távon, amit akár több részletben lehet majd teljesíteni, és a futók megállnak egy kis táncra, éneklésre és szaloncukor osztogatásra. A nevezési díj és a nap során befolyt adományösszeg az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványnak lesz felajánlva.

Minden célba érőt teával, zsíros kenyérrel és friss pogácsával várunk.

 

Tekerj! társadalmi-környezeti-művészeti akció

10 – 15 óra között ajándékcsomagok varrása (alternatív és innovatív módon), valamint ajándékcsomagok összeállítása, megtöltése

Az akció egy átalakított kerékpárral – mely képes a mozgási energiát elektromos árammá alakítani és akkumulátorokba eltárolni – varrógépekkel, patchwork technikával mikulás zsákokat varrnak az önkéntesek. A varrógépek meghajtásához szükséges energiát a résztvevők (iskolai osztályok, családok)vállalt „tekerési” időmennyisséggel, önkéntesen biztosítják. Az akció során elkészült, újrahasznosított textiliákból készült zsákocskákba kerülnek majd a felajánlott mikulásadományok.

 

Filmklub

A jövő kezdete színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 118 perc, 2000);

15 órai kezdettel

Az iskolába érkező új tanár nem túl egyszerű házi feladattal lepi meg diákjait: váltsák meg a világot. Aki jó jegyet akar év végén, az tesz valamit, amitől jobbá válnak a dolgok. Ez persze csak vicc. De Trevor komolyan veszi. Fantasztikus tervet eszel ki, amely, ha beválik, fokozatosan tényleg mindent átalakíthat. Csupán három emberen kell segítenie hozzá, és meg kell ígértetnie velük, hogy köszönetképpen ők is segítenek három-három másik rászorulón. Az akció első lépéseként Trevor befogad házukba egy hajléktalant. Anyja persze nem tűri a hívatlan vendéget, és rövid úton kidobja, de ezzel nem veszi el fia kedvét. Sőt: a fiú újabb segítő-akciót tervez, és még ő sem sejti, tettei mekkora hatással lesznek mindannyiuk életére.

 

Önkéntes Gála műsor meglepetés fellépőkkel 17:15-től

Szervezők:

Nevelők Háza Egyesület - Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, Baranya Megyei Önkéntes Centrum, Eurakvilo Alapítvány, FutaPécs Egyesület,

 

Partnerek:

SosemArt Egyesület, Ökográf Egyesület, Mosolymanó Egyesület, Emberség Erejével Alapítvány, Menedék Szövetség, Life1 Edzőterem, Pécsbányai Közösségi Ház, Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ, Retextil Alapítvány,  pécsi középiskolások, önkéntesek0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Ezra Miller az új Jared Leto, csak se nem férfi, se nem nő kiadásban

Az Igazság Ligája és a Harry Potter-sorozat sztárjára azt mondhatnánk, hogy a legextravagánsabban öltözködő férfisztár, csak nem...

Őslakos nőket kényszerítenek sterilizáló műtétre Kanadában

A kanadai Saskatchewan tartományban eddig legalább hatvan nő csatlakozott egy csoportos perhez, miután a vád szerint...

Megelőző sószórást végez a közútkezelő

A közútkezelő még a havazás előtt, valamennyi várhatóan érintett területen, főleg a forgalmasabb szakaszokon elvégzi majd a megelőző...

Kiderült, hol lesz a Nemzetek Ligája négyes döntője

Hivatalosan december 3-án jelentik be, és akkor lesz a négyes döntő sorsolása is.

Mennyit várj, mielőtt felhívod?

Egy nap? Három nap? Egy hét? Az egyik legnagyobb és legijesztőbb kérdés, amit az ember magától megkérdezhet, miután túlvagytok egy...

Horror Gyulán - Ismeretlen temető - csontvázat talált a tulaj a vízóraaknában

Gyula Rémisztő felfedezést tett egy gyulai ingatlan tulajdonosa, aki épp szennyvízaknát ásott a kertjében, amikor munka közben emberi...

7 vidám DIY bögre a téli szezonra

Mindannyian szeretjük a reggeli kávénkat a kedvenc bögrénkből meginni, ehhez nem is fér kétség. A finom délutáni teánál pedig nincs is...

Tüskés rája szúrásába halhatott bele egy ausztrál férfi

Egy ilyen állat miatt halt meg a Krokodilvadász is.

Magyar-finn - benne hisznek a magyar válogatott tagjai

Budapest Az eredmények ugyan még nem olyanok, mint amit a szurkolók várnak, de az kétségtelen, hogy Marco Rossi (54) szövetségi kapitány...

0

Sport

Hiába a BL legjobban fizetett kézicsapata a Veszprém, teljesen beleállították a földbe

A magyar kézilabda egyik kirakatcsapata lassan pofozógéppé válik a Bajnokok Ligájában, pedig ilyen minőségű és mennyiségű játékoskerete senkinek sincs. A helyzet roppant kínos, ám közel sem annyira meglepő, ha kicsit mögé nézünk.

A focikapus elképesztő gólt lőtt a saját tizenhatosáról - videó

A másik kapus szabadrúgása után talált be a 134-szeres válogatott legenda.

Óriási katasztrófa a Makaói Nagydíjon: eltörött a pilóta gerince, öt sérült a pályán - video

A német autóversenyzőnő, Sophia Floersch autója hatalmas sebességgel elszállt egy éles kanyarban verseny közben, az F3-as Makaói Nagydíjon.

Alonso szenvedése megmutatja, hogy miért rossz a Forma-1

Sergio Perez biztos abban, hogy egy jobb autóban akár idén is világbajnok lehetne a spanyol.

Lenyűgöző felvételek a MOL Vidi vadiúj stadionjáról - videó

A létesítményt november 21-én avatják fel az Újpest ellen.

Messi szerint ezt a négy játékost kell leigazolnia a Barcának.

Az argentin klasszis listáján igazi világsztárok is szerepelnek.

Nemzetek Ligája-meccsen káromkodott a magyar tévériporter

Jókorát káromkodott egy magyar riporter egy Nemzetek Ligája futballmeccs közvetítése alatt.

Összeveszett a két dartsos azon, hogy melyikük szellentett

Wesley Harms a gyerekei életére esküdött meg, hogy nem ő volt az.

Az AC Milan válogatott kapusa nem merte megszólítani C. Ronaldót

PlayStationön már sokszor találkozott vele az olasz, a pályán először.

0

Bulvár

Elhunyt Princz Gábor

Elhunyt dr. Princz Gábor, a Postabank egykori elnök-vezérigazgatója - értesítette Princz Gábor családja az ATV-t. Princz Gábor 62 évesen tragikus hirtelenséggel hunyt el Bécsben.

Lehet, hogy decembertől megnő a budapesti utcákon sétáló úriemberek száma

Decembertől a méretre szabott öltönyök némi gépi segítségnek hála fele annyi idő alatt készülnek el és kevesebbe kerülnek, ezáltal elérhetőbbé válnak.

Sokan rendszeresen szedik, pedig tartós orrdugulást is okozhat

Ha eddig nem sikerült feltárni a hetek-hónapok óta fennálló orrdugulás okát, akkor érdemes a rendszeresen szedett gyógyszerek mellékhatásait is ellenőrizni. Egyes vérnyomáscsökkentők is okozhatnak orrdugulást, ha nem történik meg időben a gyógyszer cseréje, és az orrdugulás kezeletlen marad, akkor akár műtétet igénylő szövődmények is kialakulhatnak.

Ezekkel a tünetekkel irány a nőgyógyászati endokrinológia

Ma már léteznek olyan orvosok is, akik a nőgyógyászati endokrinológia területében mélyedtek el.

Hatalmas károkat okozott a jégvihar

Sokáig nem felejtik el az olasz farmerek október utolsó előtti vasárnapjának éjszakáját, amikor szokatlan erejű jeges vihar csapott le az országra.

Orbán elmebetegségéről nyilatkozott egykori politikustársa

Pető Iván adott interjút a Népszavának. Az egykori Szdsz meghatározó politikusa elmondta a véleményét Orbán Viktorról is.

3-an is kiestek az X-Faktorból - A nézők nagyon kiakadtak a mentorokra

Az X-Faktor első Élő show-jában elszabadultak az indulatok, amikor a mentorok értékelték a produkciókat. A kommentelőket is megosztották a döntéseik.

Paplan nélkül, hogy lássák, hogy b*szok - A ValóVilág játékosai elárulták, hogyan szexelnének a villában

A ValóVilág játékosanak egy egyszerű kérdésre kellett válaszolniuk.

Azonnal megkapja jutalmát a paraszt Mercedes-sofőr - videó

Több olyan életveszélyes okból kifolyólag sem vezetnénk Oroszországban, amiket egy napig lehetne részletezni, azonban az esetek kis hányadában nyerik el méltó büntetésüket az ilyen sofőrök. Legutóbb egy busz elé vágó Mercedes ML terepjárót viszont utolért a karma.

A buszvezető úgy móresre tanította a tahó mercist, hogy soha nem felejti

Nyomjon féket, akinek két anyja van - gondolta a buszvezető, és cselekedett.

Decemberig marad a meleg - drágul az áram

Úgy tűnik, idén nem a hideg, hanem a szárazság okoz majd drágulást az európai energiaszektorban. Az előrejelzések szerint decemberben is folytatódó szokatlan idő növelheti az áram előállításának költségét.

blogmorzsák

20 hatalmas dal a 80-as évekből, amit azonnal felismersz

Dalok, amiket az is felismer, aki 20 évvel később született.

Káros lehet a túl sok szelfi

A közösségi média túlzott használata nárcizmushoz vezethet, amiből egyéb bajok is következnek.

November 17.: rendelet a magyar nők választójogáról

A magyar történelem egyik legrosszabb évében született meg a jogszabály, amelyik korát meg­előzően politikai jogokat biztosított a nőknek.

Budai kiskocsmák az Observerben

Az ecet- és gesztenyéfás, oleandervirágos, citeramuzsikás budai kiskocsmák romantikája bevonult a világsajtóba is.

Sterbinszkyt adod?

Faterodéknak alap, és lehet, hogy a te mixedet is kiválasztja.

Hogyan működik egy párkapcsolat a posztmodern világban?

Itt az ideje annak, hogy megteremtsünk egy új kultúrát, melyben a keresztények nem egymás nadrágjában turkálnak!

Szingapúri Lányok formaruhája már 50 éve változatlan

Vajon mi lehet az oka e különlegességnek?

Luxus panelprolinak lenni jó

Panelproliság, kicsit vidámabb megközelítésből.

4 ok, miért teljesen érdektelen a Gruevszki-ügy

Van még az országban valaki, aki meg­lepődött Orbán legújabb húzásán?

4 kérdés, melyek nem maradhatnak válasz nélkül a Gruevszki-ügyben

„Gruevszki túl sokat tud, és amíg nálunk van, addig ebből baj nem lehet?“

Gluténérzékenység és alkoholtilalom?

Va­lóban ártal­ma­sak a lepárlással készült italok?

Orbán arcul köpte a saját törvényeit

Nem kétséges, hogy a miniszterelnök a Gruevszki-ügyön csak veszíthet.

0


0