Ezt olvasta már?

0

Baranya gazdasági szereplőit ismerte el a Kamara

Pénteken az évi szokásos Baranya Megyei Üzleti Estélyen adta át a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a megyei gazdasági kitüntetéseket. Teljes megyei lista a cikkben!


hirdetés

Zsolnay Díj Baranya Gazdasági Fejlesztéséért

A Zsolnay Díj Baranya Gazdasági Fejlesztéséért kitüntetettje Kollár László.

Kollár László a Bikali élménybirtok létrehozásával és működtetésével évtizedek óta élteti Baranya megye egyik kevésbé fejlett térségét. Ebben az üzletágban hazánkban az elsők között indult el. Profizmusa minta értékű. Az élménybirtok egyes években több vendégéjszakát ért el, mint Pécs város egésze. Hosszú évek óta biztosítja az élménybirtok a magas színvonalát, mára nemzetközi attrakcióvá vált. Sikereit misem bizonyítja jobban, mint a folyamatosan vissza-visszatérő vendégkör. Kollár László a kezdetektől a kamara önkéntes tagja, több testületben dolgozott és részt vett az idegenforgalmi duális képzés szakmai előkészítésében. Szakmai befolyása országosan is jelentős.

Az Év Üzletembere Díj

Az Év Üzletembere Díj kitüntetettje Gódi Attila.

Az alapítástól eltelt mintegy harminc év alatt a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. a régió egyik vezető vállalatává nőtte ki magát. Mára bólyi és kunszentmiklósi gyáruk mellett Szlovákiában és hamarosan Erdélyben is rendelkeznek gyártókapacitással. Leánycégekkel vannak jelen Európa több országában is. A multinacionális cégek által uralt piacon megmutatták, hogy innovatív fejlesztésekkel, jó üzletpolitikával magyar családi vállalkozás is versenyképes lehet. Ma már több mint százezer termék készül teljesen automatizált módon egy-egy gyárukban naponta. A Műszaki Egyetemmel partnerségben 2017-ben elindult a napelemes tetőcserép fejlesztése és gyártása, amely egyedülálló európai fejlesztés.

Angster József Díj

Az Angster József Díj kitüntetettje Nemes Csaba.

A Kőház Zrt. az 1990-ben történt alapítása óta eltelt, több mint két évtizednyi idő alatt Baranya megye, illetve Pécs város területén az építőipar egyik jelentős, meghatározó cégévé nőtte ki magát Nemes Csaba vezetésével. Szervezetten, jó irányítással, magas minőségben dolgoznak. Munkatársaikat folyamatosan képzik, biztos jövedelmet és szakmai fejlődést biztosítanak számukra. Nemes Csaba üzletemberként, mind magánemberként tesz azért, hogy Pécs városa gazdaságilag és társadalmilag is vonzó környezetté váljék.

Életmű Díj

Az Életmű Díj kitüntetettje Baranyai Bálint.

Indoklás:

Baranyai Bálint több, mint ötven éve aktív autószerelőként dolgozik. Fő profilja a Volkswagen autók teljes körű szerelése, szervizelése, melyben olyan szakértelemre tett szert, amivel nemzetközi hírnevet szerzett. Sok éves tapasztalatait felhasználva, energiáit és anyagi erőforrásait nem kímélve, a mai napig aktívan részt vesz a fiatalok minőségi képzésében, más szakmáknak, vállalkozásoknak is példát mutatva a hivatás iránti elkötelezettségben és a jövő generációinak felkészítésében.

Életmű Díj

Az Életmű Díj kitüntetettje dr. Lustyik György.

Lustyik György fizikus. Nyugdíjba vonulásáig a Soft-Flow Kft. biotechnológiai cég tulajdonos ügyvezetőjeként és a PTE biofizikai intézet igazgatóhelyetteseként dolgozott. A cég a biotechnológiában és a szoftverfejlesztésben nemzetközi láthatóságot ért el az alapítás óta eltelt közel 30 évben, a világon piacvezető nagyvállalkozások partnereként. A jól felépített vállalkozás értékét fémjelzi, hogy a FOSS dán szakmai befektetőcsoport megvásárolta, és bázisán beruházásokat és fejlesztéseket eszközöl városunkban. Lustyik György napjainkban helyi vállalkozások, innovatív ötleteit segíti kapcsolatrendszere és tudása révén.

Az Év Fiatal Üzletembere Díj

A cím kitüntetettje Tanó Móni.

Tanó Móni az első „önindítós” csapat tagja. Ez a projekt a kormányhivatal, a kreatív ipari klaszter, a kamara, a vállalkozói központ és számos más partnerünk igen sikeres, 5 évfolyamot is a gazdaságba menedzselt vállalkozásfejlesztési programja volt - a tavalyi évben bekövetkezett sajnálatos leállításáig. Tanó Móni egyedi design használati tárgyakat tervez és készít. Építészetet tanult, de a különleges textilek és a belőlük készíthető szebbnél szebb használati és dísztárgyak mindig is érdekelték. Ezért is hozta létre a Handmade by Tanó Móni egyedi, country stílust képviselő márkát és termékcsaládot, sikeresen piacra lépve termékeivel.

Címzetes kamarai tanácsos

A cím kitüntetettje Ódorné Kovács Ildikó.

Ódorné Ildikó a kamarai Humán klub alapítója és koordinátora. Évek óta segíti a kamarát és a kamarai üzleti közösséget a tanácsadással, mentori és coaching tevékenységgel foglalkozó helyi vállalkozások becsatornázásával és kiajánlásával. Munkája nyomán a kamarai üzleti közösség vállalkozásai tudatosabb és a vállalati kultúrában magasabb szintet képviselnek. A nagysikerű éves humánkonferencia egyik szervezője.

Címzetes kamarai tanácsos

A cím kitüntetettje Bartos Sándor.

Bartos Sándor a 25 éves Öko-Trade Kft. cégalapítója, ügyvezetője. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara környezetvédelmi munkabizottságának elnöke. Mintegy 3 évtizede aktív szereplője a környezetvédelemnek és folyamatosan nyomon követi a rengeteg szervezeti, szakmai, jogszabályi változást. Alapfilozófiája, hogy a munkája során felmerülő, környezetvédelmet érintő problémákra minden esetben meg tudja adni azt a megfelelő választ, amely a megbízó számára a leggazdaságosabb, a hatóságok számára pedig a legkielégítőbb megoldást jelentse. Több, mint 2 évtizede koordinálja a kamara környezetvédelem terén kifejtett képzési, információs és érdekvédelmi munkáját.

Címzetes kamarai tanácsos

A cím kitüntetettje Somfai Gábor.

Somfai Gábor a Kamara Munkavédelmi Klubjának alapítója és elnöke volt 2014-2017 között. Munkája nyomán jó együttműködés alakult ki a kamara és a kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Osztálya között. Ennek eredményeként, közös, sikeres, informatív felkészítő rendezvényeik sorával hozzájárultak a vállalkozások munkavédelmi kultúrájának emeléséhez, amely értéke emberi egészségben, életekben mérhető. Szakmai tudásával folyamatosan támogatja a vállalkozások munkavédelmi aktivitását.

Kamarai tanácsos

A cím kitüntetettje Katona Petra.

Katona Petra a kamara marketing vezetője több mint két évtizede. Folyamatosan szervezi, menedzseli a kamara média megjelenéseit, rendezvényeit, marketing tevékenységét. Koordinálja a kamarai marketing klub munkáját. Lendületes, kreatív, segítőkész kolléga, sokszor a napi feladatain túl is készségesen támogatja munkatársait.

Baranya Megyei Export Díj

A Díj kitüntetettje az Art-Innova Kft.

A 2001-ben alapított komlói Art-Innova Kft. leginkább a nagy üzlethálózatok bútorainak készítéséről ismert. Modern bútorok gyártója, fő profilja az egyedi, teljes mértékben testre szabott konyha-, iroda-, étkezőbútorok, beépített szekrények valamint üzletberendezések professzionális tervezése és elkészítése. KKV-ként példaértékű export aktivitása.

Baranya Megyei Szakképzési Díj

A Díj kitüntetettje Járányi Andor.

Járányi Andor úr vállalkozása lakossági munkák kivitelezési feladatainak megalkuvás nélküli, igen magas szintű ellátásával foglalkozik. Aktívan vesz részt a tanulóképzésben. Ez idáig 32 tanulót készített fel szakmai vizsgára a festő, mázoló, tapétázó és a rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló képzésben. Számos versenyről kiemelkedő eredménnyel kerültek ki tanulói. Járányi Andor részt vesz a mesterképzésben oktatóként, és a jövőben már mestervizsga elnökként is szerepet kap.

Baranya Megyei Szakképzési Díj

A Díj kitüntetettje Várnagyi Mihály.

Várnagyi Mihály gépészmérnök, mérnöktanár. Különös gondot fordít a hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségére, kompetencia fejlesztésére, integrációjukra. Pályaorientációs tevékenységekben rendkívül aktív, komoly eredményekkel. Az iskolai szakmai munka színvonalát jelzi, hogy az elmúlt 11 évben mindig volt az SZKTV versenyen országos döntőbe jutott diákja, többször országos első helyezett versenyző is. A gazdasággal, vállalkozásokkal kapcsolatos együttműködési készsége példaértékű.

Baranya Megyei Szakképzési Díj

A Díj kitüntetettje a Kontakt-Elektro Kft.

A Kontakt-Elektro Kft. több mint 10 éve foglalkozik villanyszerelő, elektronikai műszerész, ipari gépész, hegesztő, valamint épület- és szerkezetlakatos tanulók gyakorlati képzésével. A vállalkozás elkötelezett és sikeres az erősáramú szakképzés fejlesztésében, az erősáramú technikus képzés újbóli beindításában. Kezdeményezésükre a kamarában erősáramú munkacsoport alakult a szakképzett humán erőforrás problémák megoldására. A vállalkozás a kamarával együttműködve hatékony és értékes pályaorientációs tevékenységet folytat üzemlátogatások, versenyek, szakmabemutatók valamint pályaválasztási táborok szervezésével, megtartásával. E téren kifejtett aktivitásuk az egész szakma utánpótlását segíti.

Baranya Megyei Innovációs Díj

A Díj kitüntetettje az Attract Kft.

Az ATTRACT Kft. innovatív termékfejlesztéssel, gyártással és forgalmazással foglalkozik. A Nosiboo brand alatt gyermekeknek fejlesztett orvostechnikai eszköz minősítésű termékeik több nemzetközi dizájn díjat nyertek. A Nosiboo termékeket jelenleg 18 országban forgalmazzák

Baranya Megyei Innovációs Díj

A Díj kitüntetettje a Q.P. Kft.

A GAZEK Safety Expert szakértő csapata Magyarországon az elsők között kezdte el a magasban és mélyben történő munkavégzés biztonságának megteremtését. A márka tulajdonosa Bogos Csaba, zuhanásbiztonsági specialista, vallja, hogy a biztonságos munkavégzéshez elengedhetetlen az információ megosztás, a gyakorlati oktatás, és az innovatív védőeszközök kifejlesztése. Így jött létre 2017-ben az az oktató jármű, ami országos szinten egyedülálló a leesés elleni védelem oktatásában. A GAZEK Safety Expert tavalyi évben MagyarBrands díjat nyert.

Baranya Megyei Innovációs Díj

A Díj kitüntetettje a VR-Com Bt.

A cég egy mind a szakma, mind a vásárlók által elismert és hasznosnak tartott pécsi fejlesztéssel szerzett hírnevet. A KonvekPRO segít a tudatosabb, energia-hatékonyabb fűtési rendszer kialakításában olyan gázkonvektor tulajdonosoknak, akik nem engedhetik meg a teljes fűtés korszerűsítést. Használatával mérhetően csökkenthető a gázfogyasztás, melyet számos felhasználó igazolt.

Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj

A Díj kitüntetettje az Amnis Víztechnológiai Kft.

A vállalkozás több mint 10 éves fennállása óta gyorsan bővülő, innovatív cégnek bizonyult. Missziójának tekinti a tiszta, magas minőségi követelményeknek megfelelő víz előállítását korszerű víztechnológiai módszerekkel, hozzájárulva a tudatosabb, egészségesebb élet megteremtéséhez. Háztartási és ipari vízkezeléssel, szűrőberendezések, töltetek és alkatrészek forgalmazásával valamint víztechnológiai beruházások végrehajtásával foglalkozik.

Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj

A Díj kitüntetettje az Enviroinvest Zrt.

Számos sikeres kutatás-fejlesztési projektet menedzselt és több szabadalmat is bejegyeztetett már a pécsi székhelyű Enviroinvest Zrt., amely elsősorban molekuláris és mikrobiológiai jellegű kutatásokkal foglalkozik. Fő területük a bakteriofág terápia. A pécsi laborban elsősorban növényvédelmi kutatásokat folytatnak. Innen került ki a világon másodikként fogalomba hozott bakteriofág alapú növényvédő szer, amely egyben az első tűzelhalás elleni anyag is volt.

Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj

A Díj kitüntetettje a KŐ-KA Kő- és Kavicsbányászati Kft.

A KŐKA Kft. komlói bányájában végrehajtásra kerülő beruházás eredményeként az építőipar számára jó minőségű termék kerül piacra. A technológiai rendszer burkolásával, hatékony porleválasztó rendszer alkalmazásával jelentős mértékben csökkent a környezet porterhelése. Komlón a vállalati saját forrásból elkészített technológiai és környezetvédelmi beruházása révén lényegesen javította a város életminőségét.

Baranya Megyei Idegenforgalmi Díj

A díj kitüntetettje az Ördögkatlan Fesztivál Egyesület.

Az Ördögkatlan Fesztivál immár 10 éve kerül megrendezésre, mára már évente közel 50.000 látogatóval. A fesztivál minősített program, amely a művészetek és kultúra szinte minden ágát képviseli. A fesztivál a Beremend - Nagyharsány - Villány térségben nyújt minden évben 6 napon át maradandó szórakozást és élményt minden korosztálynak.

Baranya Megyei Idegenforgalmi Díj

A díj kitüntetettjei a Zsolnay Fényfesztivál szervezői.

Nagyon hamar, már 1 éven belül nemzetközi hírű lett a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. által szervezett Zsolnay Fényfesztivál. Az Európai Fesztiválok Szövetsége minősített európai fesztiválként tartja nyilván a rendezvényt. Kiemelt, ajánlott európai fesztivál lett a befogadó kapacitását 100%-osan kihasználó rendezvény.

Kiváló Kamarai Munkáért Díj

Kiváló Kamarai Munkáért díjban részesül dr. Orosdy Béla.

Dr. Orosdy Béla az immár 16 éve működő kamarai Marketing klub elnöke. Hatékony munkáját jelzi, hogy a klub a kamara legrégebb óta, megszakítások nélkül működő klubja. Szakmai munkája nemcsak a klubösszejöveteleken nyilvánul meg, hanem a kamara és a helyi vállalkozások marketing tevékenységét is segíti, gazdagítja.

Záray Károly Díj

A díj kitüntetettje Rozs Eszter.

Rozs Eszter az iparjogvédelemért felelős kamarai kolléga. Évente igen sok ügyfél részére végez magas minőségben iparjogvédelmi tanácsadást és bejelentést. A DesignPécs fesztivál programfelelőse és fő szervezője immár negyedik éve, jelentős fővárosi és helyi partneri kört koordinálva. Szorgalmas és lelkiismeretes, folyamatosan képzi magát és vállal többletfeladatokat.

Az Év Kereskedője Díj

Az Év Kereskedője Díj kitüntetettje Halmi Csaba.

A Gienger Kft. Halmi Csaba vezetésével már több, mint 25 éve partner minden fűtés, installáció, szaniter és megújuló energia technológiát érintő kérdésben. Telephelyeiken szakértő személyzet várja a vásárlókat a raktári épületgépész termékek széles választékával. Nem csak Baranya, de Magyarország egyik legsikeresebb épületgépész kereskedelmi vállalata, a Magyar Épületgépészek Szövetségének oszlopos tagja.

Az Év Kézművese Díj

Az Év Kézművese Díj kitüntetettje Szél István.

Szél István fodrászmester már 1963 óta dolgozik. Fontosnak tartja a szaktudása átadását az új generációknak. Több mint 50 tanítványa ért el hazai és nemzetközi fodrászversenyeken komoly eredményeket, köztük Európa-bajnoki és világbajnoki helyezést is. Szél István oktatói sikerét bizonyítja, hogy tanítványai közel 90%-a a szakmában helyezkedett el, túlnyomó részben saját üzletükben dolgoznak és oktatnak.

Dr. Fáy Mihály Díj

A mohácsi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Gráf Antal.

A Gráf Antal által vezetett Gráf-Trans Bt. indulása Mohácson 1964-re nyúlik vissza. A kezdetekben lovas kocsis építőanyag fuvarozással foglalkozó vállalkozásra folyamatos fejlesztés, tevékenységi kör bővülés volt a jellemző. Mára már korszerű építőgépek bérbeadása, téli hó szolgálat ellátása mellett, teljes termék palettás építőanyag kereskedelemmel foglalkozik. Megbízásait túlnyomó részben helyi vállalkozókkal végezteti el.

Mohácsi Szakképzési Díj

A mohácsi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Mausz Mihály.

Mausz Mihály az 502. számú Radnóti Miklós Ipari Szakmunkásképző Intézetben 30 éven át végezte rendületlen lelkiismeretességgel az általános és nevelési igazgatóhelyettesi munkáját. Igazgatóhelyettesként komoly szerepet vállalt abban, hogy a mohácsi szakmunkásképző iskola a ’90-es években korábbi szerepkörét messze túlszárnyalva vált a dél-dunántúli térség egyik legszínvonalasabb, leginnovatívabb szakképző iskolájává.

Mohácsi Idegenforgalmi Díj

A mohácsi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettjei a Szent Miklós Vízi- és Taposómalom üzemeltetői.

A Mohács mellett található ipartörténeti emlék Mohácsi Bugarszki Norbert műemlékmentő munkájának egyik eredménye. A jelenleg látogatható műemlék idén már tízedik jubileumát ünnepelte. A család által működtetett patakmalom látnivalóiról nemcsak a környékről hanem az ország más tájáról érkezett látogatók is elismeréssel szóltak. A Szent Miklós Vízi és Taposómalommal növekedett Mohács körzetének idegenforgalmi értéke.

Jánosi Engel Adolf Díj

A komlói városi elnökség döntése alapján a Jánosi Engel Adolf Díj kitüntetettje Bischof Balázs.

Bischof Balázs 2004-ben alapította az Art-Innova Kft-t. A társaság dinamikus fejlődésének köszönhetően 3000m2 - es saját tulajdonú gyártócsarnokkal és egyedülálló gépparkkal rendelkezik. A Kft. 2016. évi forgalma 1,5 millió euró volt, melynek 70%-a export. A cég 2017-ben 26 szakképzett munkavállalót foglalkoztatott. Évente átlagosan 3 fő asztalosipari szakmunkás tanulót készít fel a vizsgájára.

Komlói Szakképzési Díj

A komlói városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Karácsony László.

Karácsony László a komlói szakiskolában több mint 30 évig tanított szaktanárként forgácsolást, szakrajzot és munkavédelmi ismereteket. Igazgatóhelyettesként új alapokra helyezte a komlói szakképzést. A Lakics Kft-nél tanácsadóként az új tanműhelyi képzési rendszer kialakításában és működtetésében volt döntő szerepe.

Komlói Idegenforgalmi Díj

A komlói városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Fajcsi Ferenc.

Fajcsi Ferenc álmodta meg a Komlói Amatőr Színházi Találkozót. A rendezvény főszervezőjeként hatalmas munkát végez, hogy a műkedvelő „csepűrágók” találkozójának hatására Komló hírnevét az országban megismerhessék. A rendezvény hatására nőtt a térség, közvetetten a régió vendégforgalma és turisztikai vonzereje.

Szigetvár Gazdaságáért Díj

A szigetvári városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Mannó Pál.

A Trust Hungary Zrt 1992-ben alakult Szigetváron, és 1999 óta gyárt barrique tölgyfahordókat. Mannó Pál úr vezetésével folyamatos a bővítés és a fejlesztés a cég életében. Az utóbbi évek során 66 milliós K+F fejlesztést hajtottak végre a Nyugat Magyarországi Egyetemmel közösen. 2017-ben elkészült az új, tölgy szegmensek hőkezelésére szolgáló üzemcsarnokuk, mintegy 300 milliós sajáterős beruházásban.

Szigetvári Szakképzési Díj

A szigetvári városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Papp Judit.

A Manifaktor Kft-nél, Papp Judit ügyvezető vezetésével évek óta kiemelt hangsúlyt fektetnek az egyre fontosabbá váló szakember utánpótlás kinevelésére, ezért hozták létre az elmúlt évben oktatóbázisukat, ahol kizárólag csak a tanulók képzése folyik. A cégvezetés támogató hozzáállása, a mesteroktatók szaktudása, és az őket segítő, több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkező, felkészítő szakemberek jelentik a garanciát a minőségi képzésre.

Szigetvári Idegenforgalmi Díj

A szigetvári városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Hóbor Lászlóné.

Hóbor Lászlóné a botykapeterdi Pálma Vendéglő tulajdonosa és vezetője, a kamara kereskedelemfejlesztési bizottságának aktív tagja. Mindezek mellett, mint a Szigetvári "Zrínyi 1566" Turisztikai Egyesület elnöke, jelentős munkát végez Szigetvár turisztikai fejlődéséért. Hóbor Lászlóné szakmai tudása, a vendéglátásban eltöltött évtizedes tapasztalata, emberi hozzáállása garancia a példaértékű vendégfogadásra.

Than Károly Díj

A siklósi városi elnökség döntése alapján a Than Károly Díj kitüntetettjei Bock Szilárd és Bíró Zoltán.

A Power Alarm Kft. 2010 óta, Bock Szilárd és Bíró Zoltán vezetésével, komoly vállalkozássá nőtte ki magát. A villányi székhellyel és telephellyel rendelkező vállalkozás jelenleg 18 dolgozót foglalkoztat. Az évek alatt országos ismertségre tettek szert. Sikeres beruházásaiknak köszönhetően 2016. évi netto árbevételük meghaladta a 300 millió forintot. A cég fő profilja épületvillamosság, megbízható munkájuk nagyon sok megrendelést eredményez. A dinamikusan fejlődő cég jelentősen hozzájárul a térség gazdaságának fejlesztéséhez.

Siklósi Szakképzési Díj

A siklósi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Jójártné Szeibert Natália.

Jójártné Szeibert Natália 1992-ben nyitotta meg önálló üzletét, 1995-ben lett szakmája mestere. Két évvel ezelőtt kezdeményezte, hogy újra induljon fodrászképzés Siklóson, melyre a szakiskola fogadókészséget is mutatott. Közös munkájuk eredményeként 2016-ban elindulhatott a kétéves, érettségire épülő képzés 16 tanulóval.

Siklósi Idegenforgalmi Díj

A siklósi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettjei a Bőköz fesztivál szervezői.

A Bőköz Fesztivál három ormánsági kistelepülés, Kémes, Szaporca, Tésenfa és a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközpontjának összművészeti rendezvénye. A fesztivál ötletgazda főszervezője Márta István, aki 2016-ban vállalta el az Ormánság szívébe tervezett új kulturális eseménysorozat megtervezését és bevezetését. A fesztivál a közösségépítést és a kulturális- és ökoturizmus fejlesztését tűzte ki célul maga elé a helyi lakosság bevonásával.0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Földcsuszamlás után több halott Kínában

Kína délnyugati részén volt tragikus földcsuszamlás, 21 házat temetett be a sárlavina.

Tíz tippet adunk a tökéletes last minute utazáshoz

Egy hirtelen elhatározásból bevállalt kaland olyan impulzusokat adhat, amit egy hónapok óta tervezett vakáció aligha. Adunk pár tippet egy...

Olyan képek készültek a Balatonról, amilyeneket még senki sem látott

Sajátos expedícióval köszöntötte a Holdra szállás 50. évfordulójának a Bakonyi Csillagászati Egyesület.

A melle miatt támadták Király Viktor kedvesét: keményen visszaszólt

A műsorvezetőt egy kommentelő nagyon felháborította.

Utcán lett rosszul: Kórházba került Zámbó Árpy

A városban sétált, amikor hirtelen leverte a víz és zakatolni kezdett a szíve.

Ezért nem öregszik a zsidó nők bőre

A vallásos zsidók mellett egyre többen ragaszkodnak a kóser szépségápolási termékekhez. De vajon mitől lesz kóser a szappan?...

Cseh László még mindig klasszis, a legjobb idővel jutott tovább a vb-n

Kenderesi Tamás megnyerte a szétúszást, a 4x100-as mix vegyesváltó olimpiai kvótát szerzett.

Így térj vissza a hétköznapokba nyaralás után

Téged is mindig megvisel, amikor a napágyat újra íróasztalra kell cserélni? Akkor itt az ideje, hogy leszámolj az utazás utáni...

Ezzel a diétával tudsz a leggyorsabban lefogyni - Csillagjegyed alapján

Az asztrológusok szerint csillagjegyünk nem csak a sorsunkat, az alkatunkat, személyiségünket is befolyásolja így akár azt is, hogy hogyan...

Izrael Szíriában támadta a Hezbollahot

Támadás ért egy szíriai várost, elemzők szerint a Hezbollah állásait támadta Izrael az elmúlt évek legnagyobb erejű támadásában.

Már nem McDonald's a hamburgergyár üzemeltetője

Progress Kft. néven működik a Mekik háttércége.

Megszólalt a búvár, aki a holttesteket vágta ki a Hableányból

Szokolóczi Zoltánnak a legnehezebb az utolsó nap volt, amikor a hableányt elkezdték kiemelni a Duna mélyéről.

0

Sport

Szilágyi Áron: Nevetséges, hogy egy vb-döntőben a szabálykönyvet kell mutogatni

A világklasszis vívó semmit nem fog a zsűrire, de egyelőre még nem tud felhőtlenül örülni a vb-ezüstnek. Interjú.

Ez így nem mehet tovább - Csányinak elege lett: fontos szabályváltozásokról döntött az MLSZ

Budapest Fontos szabályváltozásokról döntött a Magyar Labdarúgó-szövetség, a jövő héten kezdődő NB I-es szezonban ismét pluszdíjazással honorálják a hazai, illetve a 21 éven aluli focisták szerepeltetését. A szövetség így tulajdonképpen egy év után visszahozza a fiatalszabályt és a légiósajánlást, kisebb-nagyobb változtatásokkal.

A Bayern Münchentől jöhet a Barcelona új sztárigazolása

Az ESPN információ szerint a Barcelona ismét napirendre tűzte a Bayern München első számú ballbekkjének szerződtetését.

Szerbia nem jutott vb-elődöntőbe a férfi vízilabdatornán

A már biztos olimpiai résztvevő délszlávok búcsúja átírja a tokiói kvóták kiosztásának forgatókönyvét is.

Még a héten bejelentheti az ikon visszatérését a Barca

Komoly feladatot kaphat a csapat korábbi sztárja.

Kibrusztolta a vb-elődöntőt a Märcz-csapat is, Varga Dénes törött ujjal lőtt bombagólt

10-9-re győzte le Ausztráliát a magyar férfi vízilabda-válogatott a negyeddöntőben.

Dráma 200 gyorson: kizárták a győztest, Kozma így hetedik

Elsőre úgy tűnt, a számot a litván Danas Rapsys nyerte a kínai Szun Jang előtt, de a győztest kizárták.

Újabb botrányos vb-címet nyert a kínaiak doppingoló nemzeti hőse

Milák Kristóf félelmetes idővel, elsőként jutott a 200 pillangó döntőjébe, Kenderesire szétúszás vár.

Távozott a Barcelonától az új Messinek kikiáltott focista

A 16 éves holland csodatini sokkal több pénzt kap a PSG-től.

Belehalt a kiütésbe egy profi bokszoló

Az utolsó menetre már nem tudott kimenni, aztán összeesett és már nem tért magához.

0

Bulvár

Ettől a 3 helyesírási hibától azonnal iskolázatlannak tűnsz

Vannak jobb és vannak gyengébb helyesírók, de olyan talán nincs, hogy valaki soha ne kövessen el egy-egy kisebb hibát, amikor szöveget ír vagy gépel. A lényeg természetesen a tartalom, de ettől még igaz, hogy ha az alábbi bakikat elköveti valaki, eléggé megnehezíti az olvasóközönségének, hogy komolyan vegyék a mondanivalóját.

Ezért ne igyuk tejjel a kávét

Kevesen tudják, de a bőr hónapról hónapra megújítja magát. Testünk legnagyobb szerve, és rengeteg fontos feladata van: véd a kórokozóktól, a környezeti hatásoktól és a fizikai behatásoktól is.

Miket látnak a szobalányok a magyar szállodákban? Megdöbbentő sztorik egy dolgozótól

Kínos helyzetekről és nehéz feladatokról mesélt egy magyar szállodai szobalány.

12 dolog, ami 40 feletti nőknél már ultraciki

40 felett egyetlen nőnek sem lehetnek az otthonában az alábbi tárgyak. Komolyan. Neked sem!

Műtét előtt megfulladt a kórházban Ferenc

Felesége szerint az intézmény hibázott.

Megtalálták a fegyvert Orbánék legyőzéséhez, már el is indult a védekezés

Állítólag kikutatták a magyar kormány agytrösztjei, hogy veszélyeztetheti a Fidesz hatalmát a zöld politika megerősödése. Eközben Európa fejlettebb régióban rohamosan törnek előre a környezetvédő pártok. Úgy tűnik, a hagyományos baloldal legjobb válasza az lehet erre, ha összeolvad a zöldekkel.

Naponta két evőkanál ebből, és fénysebességgel eltűnnek a plusz kilók

Persze az egészséges táplálkozás nagyon fontos, de ez kiegészítésként tökéletes.

Ezért látunk ennyi luxusautót Budapesten

Dübörög a magyar autópiac: három év alatt másfélszeresére nőtt a kereslet az új autók iránt, amelyekből idén 160 ezer is forgalomba állhat.

Olyan lopott autót fogtak a magyar rendőrök, ami ritka, mint a fehér holló

Egész Európában alig van ilyen kocsi, résen voltak a rendőreink.

A gyakori férfiprobléma nagyjából két perc alatt letudható

Nagyon idegesítő ám az, amikor a tükörsimára vasalt zakódat elcsomagolod a bőröndödbe...

Nagy átalakításokra készül a Tesco

Megszűnik a műszaki termékek értékesítése, kisebb lesz az eladótér, és egyre több területet adnak bérbe - így reagál a Tesco a piaci változásokra.

blogmorzsák

Tíz idegesítő dolog Németországban

Minden országnak van negatív oldala is. Mi az a 10 dolog, ami a leginkább zavar egy Németországban élő magyart?

A nép hangja - Gondolatok a „templomjárókról”

„A templomjárók! Őket, ha lehet, kerülöm. Ők azok, akik engem eltávolítanak a hittől.“

5 kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt felmondasz

Egy felmondás nem jelenti automatikusan azt, hogy minden jobb lesz.

Miért nem tudunk műanyagok nélkül élni?

A műanyagmentes július nevű kezdeményezésbe sokan vágtak bele lelkesen, de közülük jó néhányan buktak el.

A munkahelyi pletyka kezelése

A rossz munkahely egyik legfőbb ismérve az állandó pletyka jelenléte.

Néha trágár, néha elegáns: ez a DLRM

A banda hobbipiálós-utcazenés-csövezős-vándorlós baráti társaságból nőtte ki magát a magyar stoner-grunge szcéna meghatározó szereplőjévé.

Meddig tart még a franciák átka a Tour de France-on?

Bő három évtizede várnak már a franciák, hogy honfitársuk megnyerje hazájuk háromhetes körversenyét. Elérkezett az idő?

Vége az adásszünetnek! – televíziózás 1989-ben

A Magyar Televízió és a hazai televízi­ó­zás különös, páratlan időszakát élte meg 1989-ben. Végleg vége az adásszünetnek!

Mire elég a tanári fizetés?

Szerény összegek repkednek az interneten. Te mennyit tartasz reálisnak?

A South Park rászáll a kannabizniszre

A South Park alkotóinak nem a legalizációval van bajuk, hanem az elvtelen profitéhséggel.

Kipróbáltuk a fagyit, amiről most mindenki beszél

Varázslat! Tíz perc múlva is gömb!

Szerelemtől az álmokig, Amerikától a jelenig

Hollywood menni rock n’ roll?! – Thirty Seconds to Mars karriertörténet.

0


0