Ezt olvasta már?

0

Baranya gazdasági szereplőit ismerte el a Kamara

Pénteken az évi szokásos Baranya Megyei Üzleti Estélyen adta át a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a megyei gazdasági kitüntetéseket. Teljes megyei lista a cikkben!


hirdetés

Zsolnay Díj Baranya Gazdasági Fejlesztéséért

A Zsolnay Díj Baranya Gazdasági Fejlesztéséért kitüntetettje Kollár László.

Kollár László a Bikali élménybirtok létrehozásával és működtetésével évtizedek óta élteti Baranya megye egyik kevésbé fejlett térségét. Ebben az üzletágban hazánkban az elsők között indult el. Profizmusa minta értékű. Az élménybirtok egyes években több vendégéjszakát ért el, mint Pécs város egésze. Hosszú évek óta biztosítja az élménybirtok a magas színvonalát, mára nemzetközi attrakcióvá vált. Sikereit misem bizonyítja jobban, mint a folyamatosan vissza-visszatérő vendégkör. Kollár László a kezdetektől a kamara önkéntes tagja, több testületben dolgozott és részt vett az idegenforgalmi duális képzés szakmai előkészítésében. Szakmai befolyása országosan is jelentős.

Az Év Üzletembere Díj

Az Év Üzletembere Díj kitüntetettje Gódi Attila.

Az alapítástól eltelt mintegy harminc év alatt a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. a régió egyik vezető vállalatává nőtte ki magát. Mára bólyi és kunszentmiklósi gyáruk mellett Szlovákiában és hamarosan Erdélyben is rendelkeznek gyártókapacitással. Leánycégekkel vannak jelen Európa több országában is. A multinacionális cégek által uralt piacon megmutatták, hogy innovatív fejlesztésekkel, jó üzletpolitikával magyar családi vállalkozás is versenyképes lehet. Ma már több mint százezer termék készül teljesen automatizált módon egy-egy gyárukban naponta. A Műszaki Egyetemmel partnerségben 2017-ben elindult a napelemes tetőcserép fejlesztése és gyártása, amely egyedülálló európai fejlesztés.

Angster József Díj

Az Angster József Díj kitüntetettje Nemes Csaba.

A Kőház Zrt. az 1990-ben történt alapítása óta eltelt, több mint két évtizednyi idő alatt Baranya megye, illetve Pécs város területén az építőipar egyik jelentős, meghatározó cégévé nőtte ki magát Nemes Csaba vezetésével. Szervezetten, jó irányítással, magas minőségben dolgoznak. Munkatársaikat folyamatosan képzik, biztos jövedelmet és szakmai fejlődést biztosítanak számukra. Nemes Csaba üzletemberként, mind magánemberként tesz azért, hogy Pécs városa gazdaságilag és társadalmilag is vonzó környezetté váljék.

Életmű Díj

Az Életmű Díj kitüntetettje Baranyai Bálint.

Indoklás:

Baranyai Bálint több, mint ötven éve aktív autószerelőként dolgozik. Fő profilja a Volkswagen autók teljes körű szerelése, szervizelése, melyben olyan szakértelemre tett szert, amivel nemzetközi hírnevet szerzett. Sok éves tapasztalatait felhasználva, energiáit és anyagi erőforrásait nem kímélve, a mai napig aktívan részt vesz a fiatalok minőségi képzésében, más szakmáknak, vállalkozásoknak is példát mutatva a hivatás iránti elkötelezettségben és a jövő generációinak felkészítésében.

Életmű Díj

Az Életmű Díj kitüntetettje dr. Lustyik György.

Lustyik György fizikus. Nyugdíjba vonulásáig a Soft-Flow Kft. biotechnológiai cég tulajdonos ügyvezetőjeként és a PTE biofizikai intézet igazgatóhelyetteseként dolgozott. A cég a biotechnológiában és a szoftverfejlesztésben nemzetközi láthatóságot ért el az alapítás óta eltelt közel 30 évben, a világon piacvezető nagyvállalkozások partnereként. A jól felépített vállalkozás értékét fémjelzi, hogy a FOSS dán szakmai befektetőcsoport megvásárolta, és bázisán beruházásokat és fejlesztéseket eszközöl városunkban. Lustyik György napjainkban helyi vállalkozások, innovatív ötleteit segíti kapcsolatrendszere és tudása révén.

Az Év Fiatal Üzletembere Díj

A cím kitüntetettje Tanó Móni.

Tanó Móni az első „önindítós” csapat tagja. Ez a projekt a kormányhivatal, a kreatív ipari klaszter, a kamara, a vállalkozói központ és számos más partnerünk igen sikeres, 5 évfolyamot is a gazdaságba menedzselt vállalkozásfejlesztési programja volt - a tavalyi évben bekövetkezett sajnálatos leállításáig. Tanó Móni egyedi design használati tárgyakat tervez és készít. Építészetet tanult, de a különleges textilek és a belőlük készíthető szebbnél szebb használati és dísztárgyak mindig is érdekelték. Ezért is hozta létre a Handmade by Tanó Móni egyedi, country stílust képviselő márkát és termékcsaládot, sikeresen piacra lépve termékeivel.

Címzetes kamarai tanácsos

A cím kitüntetettje Ódorné Kovács Ildikó.

Ódorné Ildikó a kamarai Humán klub alapítója és koordinátora. Évek óta segíti a kamarát és a kamarai üzleti közösséget a tanácsadással, mentori és coaching tevékenységgel foglalkozó helyi vállalkozások becsatornázásával és kiajánlásával. Munkája nyomán a kamarai üzleti közösség vállalkozásai tudatosabb és a vállalati kultúrában magasabb szintet képviselnek. A nagysikerű éves humánkonferencia egyik szervezője.

Címzetes kamarai tanácsos

A cím kitüntetettje Bartos Sándor.

Bartos Sándor a 25 éves Öko-Trade Kft. cégalapítója, ügyvezetője. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara környezetvédelmi munkabizottságának elnöke. Mintegy 3 évtizede aktív szereplője a környezetvédelemnek és folyamatosan nyomon követi a rengeteg szervezeti, szakmai, jogszabályi változást. Alapfilozófiája, hogy a munkája során felmerülő, környezetvédelmet érintő problémákra minden esetben meg tudja adni azt a megfelelő választ, amely a megbízó számára a leggazdaságosabb, a hatóságok számára pedig a legkielégítőbb megoldást jelentse. Több, mint 2 évtizede koordinálja a kamara környezetvédelem terén kifejtett képzési, információs és érdekvédelmi munkáját.

Címzetes kamarai tanácsos

A cím kitüntetettje Somfai Gábor.

Somfai Gábor a Kamara Munkavédelmi Klubjának alapítója és elnöke volt 2014-2017 között. Munkája nyomán jó együttműködés alakult ki a kamara és a kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Osztálya között. Ennek eredményeként, közös, sikeres, informatív felkészítő rendezvényeik sorával hozzájárultak a vállalkozások munkavédelmi kultúrájának emeléséhez, amely értéke emberi egészségben, életekben mérhető. Szakmai tudásával folyamatosan támogatja a vállalkozások munkavédelmi aktivitását.

Kamarai tanácsos

A cím kitüntetettje Katona Petra.

Katona Petra a kamara marketing vezetője több mint két évtizede. Folyamatosan szervezi, menedzseli a kamara média megjelenéseit, rendezvényeit, marketing tevékenységét. Koordinálja a kamarai marketing klub munkáját. Lendületes, kreatív, segítőkész kolléga, sokszor a napi feladatain túl is készségesen támogatja munkatársait.

Baranya Megyei Export Díj

A Díj kitüntetettje az Art-Innova Kft.

A 2001-ben alapított komlói Art-Innova Kft. leginkább a nagy üzlethálózatok bútorainak készítéséről ismert. Modern bútorok gyártója, fő profilja az egyedi, teljes mértékben testre szabott konyha-, iroda-, étkezőbútorok, beépített szekrények valamint üzletberendezések professzionális tervezése és elkészítése. KKV-ként példaértékű export aktivitása.

Baranya Megyei Szakképzési Díj

A Díj kitüntetettje Járányi Andor.

Járányi Andor úr vállalkozása lakossági munkák kivitelezési feladatainak megalkuvás nélküli, igen magas szintű ellátásával foglalkozik. Aktívan vesz részt a tanulóképzésben. Ez idáig 32 tanulót készített fel szakmai vizsgára a festő, mázoló, tapétázó és a rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló képzésben. Számos versenyről kiemelkedő eredménnyel kerültek ki tanulói. Járányi Andor részt vesz a mesterképzésben oktatóként, és a jövőben már mestervizsga elnökként is szerepet kap.

Baranya Megyei Szakképzési Díj

A Díj kitüntetettje Várnagyi Mihály.

Várnagyi Mihály gépészmérnök, mérnöktanár. Különös gondot fordít a hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségére, kompetencia fejlesztésére, integrációjukra. Pályaorientációs tevékenységekben rendkívül aktív, komoly eredményekkel. Az iskolai szakmai munka színvonalát jelzi, hogy az elmúlt 11 évben mindig volt az SZKTV versenyen országos döntőbe jutott diákja, többször országos első helyezett versenyző is. A gazdasággal, vállalkozásokkal kapcsolatos együttműködési készsége példaértékű.

Baranya Megyei Szakképzési Díj

A Díj kitüntetettje a Kontakt-Elektro Kft.

A Kontakt-Elektro Kft. több mint 10 éve foglalkozik villanyszerelő, elektronikai műszerész, ipari gépész, hegesztő, valamint épület- és szerkezetlakatos tanulók gyakorlati képzésével. A vállalkozás elkötelezett és sikeres az erősáramú szakképzés fejlesztésében, az erősáramú technikus képzés újbóli beindításában. Kezdeményezésükre a kamarában erősáramú munkacsoport alakult a szakképzett humán erőforrás problémák megoldására. A vállalkozás a kamarával együttműködve hatékony és értékes pályaorientációs tevékenységet folytat üzemlátogatások, versenyek, szakmabemutatók valamint pályaválasztási táborok szervezésével, megtartásával. E téren kifejtett aktivitásuk az egész szakma utánpótlását segíti.

Baranya Megyei Innovációs Díj

A Díj kitüntetettje az Attract Kft.

Az ATTRACT Kft. innovatív termékfejlesztéssel, gyártással és forgalmazással foglalkozik. A Nosiboo brand alatt gyermekeknek fejlesztett orvostechnikai eszköz minősítésű termékeik több nemzetközi dizájn díjat nyertek. A Nosiboo termékeket jelenleg 18 országban forgalmazzák

Baranya Megyei Innovációs Díj

A Díj kitüntetettje a Q.P. Kft.

A GAZEK Safety Expert szakértő csapata Magyarországon az elsők között kezdte el a magasban és mélyben történő munkavégzés biztonságának megteremtését. A márka tulajdonosa Bogos Csaba, zuhanásbiztonsági specialista, vallja, hogy a biztonságos munkavégzéshez elengedhetetlen az információ megosztás, a gyakorlati oktatás, és az innovatív védőeszközök kifejlesztése. Így jött létre 2017-ben az az oktató jármű, ami országos szinten egyedülálló a leesés elleni védelem oktatásában. A GAZEK Safety Expert tavalyi évben MagyarBrands díjat nyert.

Baranya Megyei Innovációs Díj

A Díj kitüntetettje a VR-Com Bt.

A cég egy mind a szakma, mind a vásárlók által elismert és hasznosnak tartott pécsi fejlesztéssel szerzett hírnevet. A KonvekPRO segít a tudatosabb, energia-hatékonyabb fűtési rendszer kialakításában olyan gázkonvektor tulajdonosoknak, akik nem engedhetik meg a teljes fűtés korszerűsítést. Használatával mérhetően csökkenthető a gázfogyasztás, melyet számos felhasználó igazolt.

Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj

A Díj kitüntetettje az Amnis Víztechnológiai Kft.

A vállalkozás több mint 10 éves fennállása óta gyorsan bővülő, innovatív cégnek bizonyult. Missziójának tekinti a tiszta, magas minőségi követelményeknek megfelelő víz előállítását korszerű víztechnológiai módszerekkel, hozzájárulva a tudatosabb, egészségesebb élet megteremtéséhez. Háztartási és ipari vízkezeléssel, szűrőberendezések, töltetek és alkatrészek forgalmazásával valamint víztechnológiai beruházások végrehajtásával foglalkozik.

Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj

A Díj kitüntetettje az Enviroinvest Zrt.

Számos sikeres kutatás-fejlesztési projektet menedzselt és több szabadalmat is bejegyeztetett már a pécsi székhelyű Enviroinvest Zrt., amely elsősorban molekuláris és mikrobiológiai jellegű kutatásokkal foglalkozik. Fő területük a bakteriofág terápia. A pécsi laborban elsősorban növényvédelmi kutatásokat folytatnak. Innen került ki a világon másodikként fogalomba hozott bakteriofág alapú növényvédő szer, amely egyben az első tűzelhalás elleni anyag is volt.

Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj

A Díj kitüntetettje a KŐ-KA Kő- és Kavicsbányászati Kft.

A KŐKA Kft. komlói bányájában végrehajtásra kerülő beruházás eredményeként az építőipar számára jó minőségű termék kerül piacra. A technológiai rendszer burkolásával, hatékony porleválasztó rendszer alkalmazásával jelentős mértékben csökkent a környezet porterhelése. Komlón a vállalati saját forrásból elkészített technológiai és környezetvédelmi beruházása révén lényegesen javította a város életminőségét.

Baranya Megyei Idegenforgalmi Díj

A díj kitüntetettje az Ördögkatlan Fesztivál Egyesület.

Az Ördögkatlan Fesztivál immár 10 éve kerül megrendezésre, mára már évente közel 50.000 látogatóval. A fesztivál minősített program, amely a művészetek és kultúra szinte minden ágát képviseli. A fesztivál a Beremend - Nagyharsány - Villány térségben nyújt minden évben 6 napon át maradandó szórakozást és élményt minden korosztálynak.

Baranya Megyei Idegenforgalmi Díj

A díj kitüntetettjei a Zsolnay Fényfesztivál szervezői.

Nagyon hamar, már 1 éven belül nemzetközi hírű lett a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. által szervezett Zsolnay Fényfesztivál. Az Európai Fesztiválok Szövetsége minősített európai fesztiválként tartja nyilván a rendezvényt. Kiemelt, ajánlott európai fesztivál lett a befogadó kapacitását 100%-osan kihasználó rendezvény.

Kiváló Kamarai Munkáért Díj

Kiváló Kamarai Munkáért díjban részesül dr. Orosdy Béla.

Dr. Orosdy Béla az immár 16 éve működő kamarai Marketing klub elnöke. Hatékony munkáját jelzi, hogy a klub a kamara legrégebb óta, megszakítások nélkül működő klubja. Szakmai munkája nemcsak a klubösszejöveteleken nyilvánul meg, hanem a kamara és a helyi vállalkozások marketing tevékenységét is segíti, gazdagítja.

Záray Károly Díj

A díj kitüntetettje Rozs Eszter.

Rozs Eszter az iparjogvédelemért felelős kamarai kolléga. Évente igen sok ügyfél részére végez magas minőségben iparjogvédelmi tanácsadást és bejelentést. A DesignPécs fesztivál programfelelőse és fő szervezője immár negyedik éve, jelentős fővárosi és helyi partneri kört koordinálva. Szorgalmas és lelkiismeretes, folyamatosan képzi magát és vállal többletfeladatokat.

Az Év Kereskedője Díj

Az Év Kereskedője Díj kitüntetettje Halmi Csaba.

A Gienger Kft. Halmi Csaba vezetésével már több, mint 25 éve partner minden fűtés, installáció, szaniter és megújuló energia technológiát érintő kérdésben. Telephelyeiken szakértő személyzet várja a vásárlókat a raktári épületgépész termékek széles választékával. Nem csak Baranya, de Magyarország egyik legsikeresebb épületgépész kereskedelmi vállalata, a Magyar Épületgépészek Szövetségének oszlopos tagja.

Az Év Kézművese Díj

Az Év Kézművese Díj kitüntetettje Szél István.

Szél István fodrászmester már 1963 óta dolgozik. Fontosnak tartja a szaktudása átadását az új generációknak. Több mint 50 tanítványa ért el hazai és nemzetközi fodrászversenyeken komoly eredményeket, köztük Európa-bajnoki és világbajnoki helyezést is. Szél István oktatói sikerét bizonyítja, hogy tanítványai közel 90%-a a szakmában helyezkedett el, túlnyomó részben saját üzletükben dolgoznak és oktatnak.

Dr. Fáy Mihály Díj

A mohácsi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Gráf Antal.

A Gráf Antal által vezetett Gráf-Trans Bt. indulása Mohácson 1964-re nyúlik vissza. A kezdetekben lovas kocsis építőanyag fuvarozással foglalkozó vállalkozásra folyamatos fejlesztés, tevékenységi kör bővülés volt a jellemző. Mára már korszerű építőgépek bérbeadása, téli hó szolgálat ellátása mellett, teljes termék palettás építőanyag kereskedelemmel foglalkozik. Megbízásait túlnyomó részben helyi vállalkozókkal végezteti el.

Mohácsi Szakképzési Díj

A mohácsi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Mausz Mihály.

Mausz Mihály az 502. számú Radnóti Miklós Ipari Szakmunkásképző Intézetben 30 éven át végezte rendületlen lelkiismeretességgel az általános és nevelési igazgatóhelyettesi munkáját. Igazgatóhelyettesként komoly szerepet vállalt abban, hogy a mohácsi szakmunkásképző iskola a ’90-es években korábbi szerepkörét messze túlszárnyalva vált a dél-dunántúli térség egyik legszínvonalasabb, leginnovatívabb szakképző iskolájává.

Mohácsi Idegenforgalmi Díj

A mohácsi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettjei a Szent Miklós Vízi- és Taposómalom üzemeltetői.

A Mohács mellett található ipartörténeti emlék Mohácsi Bugarszki Norbert műemlékmentő munkájának egyik eredménye. A jelenleg látogatható műemlék idén már tízedik jubileumát ünnepelte. A család által működtetett patakmalom látnivalóiról nemcsak a környékről hanem az ország más tájáról érkezett látogatók is elismeréssel szóltak. A Szent Miklós Vízi és Taposómalommal növekedett Mohács körzetének idegenforgalmi értéke.

Jánosi Engel Adolf Díj

A komlói városi elnökség döntése alapján a Jánosi Engel Adolf Díj kitüntetettje Bischof Balázs.

Bischof Balázs 2004-ben alapította az Art-Innova Kft-t. A társaság dinamikus fejlődésének köszönhetően 3000m2 - es saját tulajdonú gyártócsarnokkal és egyedülálló gépparkkal rendelkezik. A Kft. 2016. évi forgalma 1,5 millió euró volt, melynek 70%-a export. A cég 2017-ben 26 szakképzett munkavállalót foglalkoztatott. Évente átlagosan 3 fő asztalosipari szakmunkás tanulót készít fel a vizsgájára.

Komlói Szakképzési Díj

A komlói városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Karácsony László.

Karácsony László a komlói szakiskolában több mint 30 évig tanított szaktanárként forgácsolást, szakrajzot és munkavédelmi ismereteket. Igazgatóhelyettesként új alapokra helyezte a komlói szakképzést. A Lakics Kft-nél tanácsadóként az új tanműhelyi képzési rendszer kialakításában és működtetésében volt döntő szerepe.

Komlói Idegenforgalmi Díj

A komlói városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Fajcsi Ferenc.

Fajcsi Ferenc álmodta meg a Komlói Amatőr Színházi Találkozót. A rendezvény főszervezőjeként hatalmas munkát végez, hogy a műkedvelő „csepűrágók” találkozójának hatására Komló hírnevét az országban megismerhessék. A rendezvény hatására nőtt a térség, közvetetten a régió vendégforgalma és turisztikai vonzereje.

Szigetvár Gazdaságáért Díj

A szigetvári városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Mannó Pál.

A Trust Hungary Zrt 1992-ben alakult Szigetváron, és 1999 óta gyárt barrique tölgyfahordókat. Mannó Pál úr vezetésével folyamatos a bővítés és a fejlesztés a cég életében. Az utóbbi évek során 66 milliós K+F fejlesztést hajtottak végre a Nyugat Magyarországi Egyetemmel közösen. 2017-ben elkészült az új, tölgy szegmensek hőkezelésére szolgáló üzemcsarnokuk, mintegy 300 milliós sajáterős beruházásban.

Szigetvári Szakképzési Díj

A szigetvári városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Papp Judit.

A Manifaktor Kft-nél, Papp Judit ügyvezető vezetésével évek óta kiemelt hangsúlyt fektetnek az egyre fontosabbá váló szakember utánpótlás kinevelésére, ezért hozták létre az elmúlt évben oktatóbázisukat, ahol kizárólag csak a tanulók képzése folyik. A cégvezetés támogató hozzáállása, a mesteroktatók szaktudása, és az őket segítő, több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkező, felkészítő szakemberek jelentik a garanciát a minőségi képzésre.

Szigetvári Idegenforgalmi Díj

A szigetvári városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Hóbor Lászlóné.

Hóbor Lászlóné a botykapeterdi Pálma Vendéglő tulajdonosa és vezetője, a kamara kereskedelemfejlesztési bizottságának aktív tagja. Mindezek mellett, mint a Szigetvári "Zrínyi 1566" Turisztikai Egyesület elnöke, jelentős munkát végez Szigetvár turisztikai fejlődéséért. Hóbor Lászlóné szakmai tudása, a vendéglátásban eltöltött évtizedes tapasztalata, emberi hozzáállása garancia a példaértékű vendégfogadásra.

Than Károly Díj

A siklósi városi elnökség döntése alapján a Than Károly Díj kitüntetettjei Bock Szilárd és Bíró Zoltán.

A Power Alarm Kft. 2010 óta, Bock Szilárd és Bíró Zoltán vezetésével, komoly vállalkozássá nőtte ki magát. A villányi székhellyel és telephellyel rendelkező vállalkozás jelenleg 18 dolgozót foglalkoztat. Az évek alatt országos ismertségre tettek szert. Sikeres beruházásaiknak köszönhetően 2016. évi netto árbevételük meghaladta a 300 millió forintot. A cég fő profilja épületvillamosság, megbízható munkájuk nagyon sok megrendelést eredményez. A dinamikusan fejlődő cég jelentősen hozzájárul a térség gazdaságának fejlesztéséhez.

Siklósi Szakképzési Díj

A siklósi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Jójártné Szeibert Natália.

Jójártné Szeibert Natália 1992-ben nyitotta meg önálló üzletét, 1995-ben lett szakmája mestere. Két évvel ezelőtt kezdeményezte, hogy újra induljon fodrászképzés Siklóson, melyre a szakiskola fogadókészséget is mutatott. Közös munkájuk eredményeként 2016-ban elindulhatott a kétéves, érettségire épülő képzés 16 tanulóval.

Siklósi Idegenforgalmi Díj

A siklósi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettjei a Bőköz fesztivál szervezői.

A Bőköz Fesztivál három ormánsági kistelepülés, Kémes, Szaporca, Tésenfa és a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközpontjának összművészeti rendezvénye. A fesztivál ötletgazda főszervezője Márta István, aki 2016-ban vállalta el az Ormánság szívébe tervezett új kulturális eseménysorozat megtervezését és bevezetését. A fesztivál a közösségépítést és a kulturális- és ökoturizmus fejlesztését tűzte ki célul maga elé a helyi lakosság bevonásával.0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Mit üzennek az álmaink?

Az álmok már régóta foglalkoztatják az emberiséget. Az ókori egyiptomiak szerint az álmokat éjjel az istenek küldték, hogy általuk...

Senki sem vesz be szívesen gyógyszert

Az egyik legegyszerűbb és legnyilvánvalóbb módszer a gyógyszer lenyeletésére, hogy valamilyen finomságba rejtjük.

Nagy Feró: Én csináltam az első alkoholszondát

Azt hisszük, mindent tudunk róla. Hát nem! A zenész négy évtized után is meg tudja lepni még azt is, aki felkészült az éle­téből.

Öntözési és vízgazdálkodási kutatóintézet alakult Szarvason

Az Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézet kutatási programjainak legfőbb célja a klímaváltozás negatív hatásainak...

Az egészséges belek titka

Életkortól függően mindenkinek más és más a bélflóra egyensúlya. Egyénenként máshogy épül fel a bélflóra, de összességében...

Ilyen egy igazán nemő macska

Ezek a fajták a legkedveltebbek - legalábbis az Egyesült Államokban.

A magyarok inkább az Aldiba mennek sörért, a külföldieknek olcsó a Sziget Fesztivál

Évek óta problémát jelent a pénztárcánknak a Sziget-árak. Azonban nemrég a kormány szerint több mint 300 ezer forint az átlag kereset....

Álmaid állása megtalált? 14 ezres órabérért füvet kellene szívnod

Még lehet jelentkezni arra az állásra, ahol igen, füvet kell szívni. Na, és mennyi a bér? 14-15 ezer forintos órabér (!) üti a leendő...

Ez az ember adta el az Eiffel-tornyot Kétszer is

Nem, ez nem Chuck Norris volt, hanem egy cseh szélhámos Victor Lustig. Victor fiatalon nyugatra költözött és egy jó megjelenésű, magával...

Megújul a népszerű, Szigligeti Színház

A szolnoki Szigligeti Színház épületének felújítására csaknem 4 milliárd forintot fordít a kormány a következő években.

Drake azt terjeszti, meghúzta Kim Kardashiant, Kanye West tombol.

Drake állítólag finoman, diszkréten, de határozottan azt terjeszti, hogy megvolt neki a középső Kardashian-lány, ami a nem kicsit...

Így alakul a kiskereskedelmi forgalom - egy ábrán

kiskereskedelmi forgalom; milliárd forint, folyó áron

0

Sport

Máris balhé van a PSG-nél?

A Le Parisien szerint az új edző, Thomas Tuchel és a sportigazgató, Antero Henrique nincs igazán jó viszonyban.

Hazatér a kapus, aki jobban gyűlölte csapatát, mint bárki más

Szombaton este Schalke-Bayern München meccs a Bundesligában. Manuel Neuer története moziba illő.

Nem is baj, hogy elromlik az idő, annyi néznivaló lesz a tévében

Csak a távkapcsolón ne vesszen össze senki senkivel.

Maszkos szlovákiai huligánok vertek nőket és gyerekeket Miskolcon - videóval

A DVTK Jegesmedvék-HKM Zvole jégkorong-meccsen tört ki a balhé, akit értek, ütöttek a családi szektorban.

Magyar-szlovák közös közlemény a pénteki huligánakció után

A hoki nem háború, hanem fesztivál, írják a szlovák huligánok akcióját elítélő sportvezetők.

Csodanap a Bundesligában: gálázott a Hertha, Sallai 7 perc alatt gólt lőtt

Történelmi bemutatkozás Freiburgban, Dárdaiék vezetik a bajnoki tabellát!

Megunta a szakállat: alig lehet ráismerni Messire - fotók

Hosszú idő után levágta szakállát Lionel Messi, a Barcelona 31 éves sztárcsatárja.

Indokolatlan büntetésekkel szálltak rá a magyar versenyzőre

Kiss Norbert: Ilyet még életemben nem tapasztaltam!

Puskás-díjas gól Angliából, ennél tökéletesebb lövés nincs

Az Aston Villa szurkolók egy ideig nem felejtik a csodát, aminek szemtanúi lehettek.

18 másodperccel a kezdés után már gólt rúgtak

A Serie A ötödik fordulójának első meccsén mindössze 18 másodperc kellett az első gólhoz.

0

Bulvár

Erről tudott? Van a Windowsban egy trükk, amellyel egy kattintásra előhozhatja az összes beállítást

Az úgynevezett GodMode mappa listába szedi a különböző Windows-eszközöket, cserébe pedig időt spórolhatunk meg, hiszen minden egy helyen lesz elérhető.

KKi kell venni éjszakára a műfogsort, vagy nem?

Csak régen tartották az éjjeliszekrényen, pohárban a műfogsort. Ma csak a tisztításra kell kivenni, éjszakára a szájban maradhat....

5 jel, hogy D-vitamin-hiányunk van

Vitaminszintünk ellenőrzésére csináltassunk vérképet és beszéljünk háziorvosunkkal arról, hogy hogyan tudjuk magunkat ezen a téren is rendbe szedni. Addig is az alábbi lista egyértelműbbé teheti, hogy van-e D-vitamin-hiányunk avagy sem.

Pórul járt a félnótás száguldozó, az egész net fetrengve röhög rajta

Van valami nagyon mulattató abban, ami a becsapódás után történt.

Döbbenetes fordulat: önként jelentkezett egy férfi, hogy bevallja, ő a soroksári gyilkos

A gyilkosság elkövetésével a rendőrség egy most is börtönben ülő férfit gyanúsít.

Szoboszlói fürdőtörténelem: nagy robajjal tört fel a 72 Celsius-fokos termálvíz

Hajdúszoboszló korabeli városvezetése nagyon gyorsan felismerte, hogy hatalmas lehetőséget jelenthet számukra az 1925 őszén feltört termálvíz.

Félelmetes jelenségre bukkantak a kutatók Grönlandon: nem sok jót jelez előre

Turbó sebességbe kapcsolt az olvadás Grönlandon, ha ez így megy tovább, a tengerek szintje hamarosan a vártnál is jobban megemelkedhet.

Halálos ugratás - belehalt sérüléseibe a munkás, akinek viccből sűrített levegőt nyomtak a fenekébe

A főnöke szórakozott vele, nyilván rossz viccnek szánta, a férfi viszont azonnal összerogyott. A gyár kamerája az egészet videóra vette, mutatjuk.

Nincs bennük sok szénhidrát, de nagyon megnehezítik a fogyást: vízvisszatartást okozó ételek

Nagyon megterhelik a szervezetet, és lelassítják az anyagcserét.

blogmorzsák

Az osztrák Titanic elsüllyedése

„Az emberek egymást ütötték-verték a mentőmellényekért, késekkel és gya­logsági ásókkal estek egymásnak.“

Része vagy a NER-láncnak

Ez a nemzet ilyen, sőt nemcsak ilyen, hanem nincs minimálisan akcióképes alternatív ideája sem a politikai közösségnek.

A Mandy egy heavy metál-fantasy-horror látomás

Amiben a pszichopata vallási fanatikusok vagy démonokból álló motoros bandák mellett egy jó adag humort is találunk.

Leszedték az Il-20-ast

Az izraeli akció következménye: az oroszok tartják ellenőrzés alatt a szíriai légteret.

Kövér László előadást tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Újságírás nem létezik, az EP aberráltak mellett áll ki, a közszereplőket pedig aljas módon tá­madja a média az Országgyűlés elnöke szerint.

Így készíthetsz te is füstös erdélyi padlizsánt

Erdélyben sem faszénen sütik a padlizsánt, mégis füstös lesz. Most eláruljuk a titkát!

Senki sem migránsozik jobban a magyar keresztényeknél

A rendőrség, és a tűzoltók sem tudják, miért gyulladt ki egy templom, de ők képben vannak.

Defenzivában a Fidesz?

A Fidesz kommunikációs gyárában kőkemény munka folyik.

Orbánnal rio­gatják majd a nyugati polgá­rokat az uniós válasz­tási kampányban?

Saját fegyverét fordítják most az eu­ró­pai liberálisok Orbán Viktor ellen.

Te titokban négy fal között eszel három óránként?

Hogy lehet az, hogy főműsor időben farkával propellerező férfit nézegetünk, de ha valaki nyilvánosan szoptat, az fúj.

Mozgás­sal a problémák ellen

Nem­csak a legkülönbözőbb testi és mentális betegségeket segít megelőzni, hanem a kiala­kult problémák enyhítésére is kiváló.

Zseniális játékoktól a csúfos bukásig

Peter Molyneux karrierje dicső és szégyenteli pillanatok soroza­ta a Populoustól a Dungeon Keeperen át a Godusig.

0


0