Ezt olvasta már?

Nyílt nap a pécsi Hauniban

Több százan vettek részt a Hauni Hungaria pécsi gépgyárában tartott hétvégi nyílt napon. Az érdeklődők többsége iskolás fiatal volt, akik nemcsak megnézhették,...

0

Csütörtöki migráns hírek - folyamatosan frissítve

Újabb rendőrök vesznek részt a magyar-osztrák-német közös vasúti járőrszolgálatban

További hat rendőrt vont be a rendőrség a Nyugat-Európába tartó vonatok ellenőrzésébe - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel. A magyar-osztrák-német közös vasúti járőrszolgálat indulása óta majdnem 2400 illegális határátlépőt fogtak el.


hirdetés

A közös vasúti járőrszolgálatról február 13-án írták alá az együttműködési megállapodást a német és az osztrák belügyminisztérium, valamint az ORFK képviselői. A megállapodás alapján a Magyarországról Ausztrián át Németország felé tartó nemzetközi vonatokon, illetve az induló pályaudvarokon közös vasúti járőrszolgálatot hajtanak végre, hogy kiszűrjék a schengeni térségbe való továbbutazás feltételeivel nem rendelkező harmadik országbeli állampolgárokat.

Az együttműködés eredményességét mutatja, hogy a február 18-ai indulása óta augusztus 12-éig 2385, nagyrészt afgán és szír állampolgárt fogtak el a rendőrök - olvasható a rendőrség közleményében.

Mint írták, a járőrszolgálat keretében összesen 8216 embert, köztük 5274 harmadik országbeli állampolgárt ellenőriztek, 775 vonatszerelvényt kísértek illetve ellenőriztek menet közben, a pályaudvarokon pedig további 121 szerelvényt vizsgáltak át. 95 ember ellen szabálysértési, három ellen embercsempészés miatt büntetőfeljelentést tettek a rendőrök.

Az ORFK közölte azt is, keddtől a magyar rendőrség további hat rendőrrel erősítette meg a közös járőrszolgálatot, ezzel összesen nyolc magyar járőr vesz részt a hét minden napján végzett ellenőrzésekben. A vonatkísérő rendőrök hétnapos váltással dolgoznak. A járőrcsoportok három magyar, egy osztrák és egy német járőrből állnak, de az osztrák és magyar rendőrség különmegállapodása alapján négy magyar és két osztrák rendőrből álló járőrök is ellenőrzik az Ausztrián keresztül Németország felé tartó nemzetközi vonatok utasait.

Az összefogás hatékonyságát jól mutatja, hogy augusztus 5-étől augusztus 12-éig 503 utast, közülük 367 harmadik országbelit ellenőriztek, és 153 illegális határátlépőt fogtak el a vonatkísérő rendőrök.

 

Menedékkérőket helyeznek el a schwechati reptér egyik csarnokában

A schwechati reptér egyik szerelőcsarnokában helyeznek el kétszázharminc menedékkérőt a jövő héttől - közölte csütörtökön a repteret üzemeltető társaság.

 

A cég az osztrák belügyminisztériummal és a Vöröskereszttel együttműködve alakítja ki az ideiglenes szállást családoknak, nőknek és gyermekeknek. A szerelőcsarnokban, amely a repülőtér északi felén található, fekvőhelyeket és tisztálkodó helyiségeket állítanak fel. A tervek szerint októberig használnák erre a célra az épületet.

A reptér üzemeltetője azt közölte: humanitárius segítséget akartak nyújtani és így kívánták megmutatni, hogy komolyan veszik a társadalmi felelősségvállalást. Közlésük szerint a menedékkérők elhelyezése a repülőtér működését és biztonságát nem befolyásolja majd. Ellátásukról a Vöröskereszt gondoskodik, emellett német nyelvi kurzusokat és közösségi programokat is szervez a számukra.

Csütörtökön reggel Alsó-Ausztria tartományban több helyszínen összesen csaknem kétszáz migránst hagytak magukra embercsempészek az utakon, többek között az A21-es autópályán Mödling közelében, a Schwechat közelében található Leopoldsdorfnál az S1-es autóúton és Melk közelében a vasúti sínek közelében. Giesshübl településen csaknem nyolcvan embert tettek ki, az illetékes tartományi szóvivő emiatt veszélyesnek nevezte az autópályán kialakult helyzetet.

A legtöbb hasonló eset Alsó-Ausztria mellett a burgenlandi és a felső-ausztriai utakon fordult elő. Burgenlandban hétfőn egy nap alatt csaknem 250 menekültet szállítottak a nickelsdorfi (Miklóshalma) gyűjtőhelyre az utakról. A tartományban július eleje óta 7800 migránst tartóztattak fel, közülük 7500-at Neusiedl (Nezsider) járásban. Alsó-Ausztriában április vége óta csaknem 5800 migránst helyeztek el befogadóállomásokon.

 

Tuzson Bence: hírét kell vinni a magyar politikának

Arra kell törekedni, hogy minden eszközzel megvédjük az ország határait, és annak is hírét vigyük, nem lehet csak úgy átmenni a magyar határokon – mondta a Fidesz frakciószóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

 

Tuzson Bence elmondta: ő is a hírekből értesült a külföldre szánt plakátokról. Hozzátette: kormányzati kérdés a plakátok ügye, de arra kell törekedni, hogy megvédjük az ország határait, és vigyük hírét annak is, hogy "nem lehet csak úgy átmenni a magyar határokon". Ezt minden eszközzel el kell juttatni azokhoz, akik megtévesztve elindulnak az EU felé. Az útra kelők nem maguktól jönnek, "hanem embercsempész bandák szervezik meg, merre, hogyan jöjjenek át" - emelte ki.

Magyarországnak határozott a politikája ebben a kérdésben, "nem szeretnénk, ha Magyarország átjáróház lenne" – mondta.

A politikus hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy mindenkihez reális hírek jussanak el a magyar határral és Magyarország politikájával kapcsolatban.

 

Botokkal és sokkolóval raboltak ki szíreket Mórahalmon

Botokkal és sokkolóval raboltak ki szíreket Mórahalmon, a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

 

Szenti Szabolcs közölte, a nyomozás eddigi adatai alapján július 23-án a 37 éves mórahalmi F. Attila és a 23 éves mórahalmi P. Vanda a kisváros külterületén megegyezett három szír határsértővel, hogy Budapestre viszik őket. A 21 éves budapesti V. Jánossal autóba ültették őket, majd egy lakatlan tanyához mentek, ahol botokkal és sokkolóval bántalmazták a sértetteket. Elvették a pénzüket, mobiltelefonjukat és karórájukat.

A rendőrség másnap elfogta a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható F. Attilát és P. Vandát, akik előzetes letartóztatását a nyomozási bíró elrendelte. A budapesti rendőrök szerdán a fővárosban elfogták V. Jánost, akit Szegedre szállítottak.

Kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását – tudatta az őrnagy.

 

Csaknem ezerötszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

Negyvenöt csoportban 1495 határsértőt - köztük 248 gyermeket - tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén szerdán – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

 

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot kora délután Ásotthalom külterületén fogták el, ott 146 pakisztáni állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

Elfogtak a rendőrök Szegeden egy 38 éves baksi férfit, aki autójában négy szír határsértőt szállított Budapest felé. Ugyancsak a főváros felé tartott az a személyautó, amelyet Röszke külterületén állítottak meg a rendőrök. A járműben hét szír állampolgár utazott.

A sofőrök ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás – tudatta az őrnagy.

A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt szerdán 1616 embert fogtak el a rendőrök, egy gyanúsítottal szemben embercsempészet, egy esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Suli után találkozunk - ezek voltak a tejtermékkel megölt fiú utolsó szavai

Osztálytársai tudták, hogy számtalan allergiában szenved, mégis gonosz tréfát akartak űzni az 13 éves fiúval, akit az orvosok végül...

Folytatódik a lengyel legfelsőbb bíróság átalakítása miatti uniós jogsértési eljárás

Az uniós bíróság elé utalta hétfőn az Európai Bizottság a legfelsőbb bíróságra vonatkozó új lengyel törvények miatt korábban...

Stollár szetthátrányból fordítva győzött Taskentben

Stollár Fanny győzelemmel folytatta szereplését a Taskentben zajló 250 ezer dollár (68,5 millió forint) összdíjazású keménypályás...

Folyamatosan nő a felvett személyi kölcsönök átlagösszege, erre költik a pénzt

Az ügyfelek a leggyakrabban járművásárlásra és ingatlanfelújításra fordítják a felvett személyi kölcsönt.

Már a középkorúak 70 százalékának van megtakarított pénze

Az arány javul, 1,2 millió a félretett pénz átlagos összege egy banki felmérés szerint.

Egyre lejjebb csúszik az egészségügy - ha jó ellátást akarsz, fizess!

Éles tendenciát mutat a magánegészségügy helyzete.

Fergeteges bulival nyitotta meg az őszt a Sláger TV és a Sláger FM

A hazai zenei élet szinte teljes palettája képviseltette magát a Sláger Party-n, amely a nagy bejelentések estéje volt.

Sarolta hercegnő és György herceg ismét ellopták a reflektorfényt: ezúttal egy esküvőn

A hétvégén Katalin hercegné egyik legjobb barátnője ment férjhez, az esküvőn pedig Sarolta hercegnő és György herceg is részt vettek....

Gazdasági hidegháborúhoz vezethet Kína és az USA vetélkedése

Az Egyesült Államok és Kína közötti vámháború csak egy része a két ország vetélkedésének, többek között azért, ki legyen a...

Új barátnőt újított be Al Pacino: feleannyi idős, mint a színészlegenda

Al Pacinot (78) álítólag újra megtalálta a szerelem, párja felannyi idős mint ő.

0

Sport

Földbe döngölte Szlovákiát a magyar válogatott

Az első negyedben annyi pontot szereztek a mieink, ami egy egész meccsre elég lett volna.

Nem a csapata miatt nehéz beválogatnia Dzsudzsákot Marco Rossinak

Egy nyílt levélben még lehet csúsztatgatni, de a pályán sokkal nehezebb lesz mindenkivel elhitetnie, hogy ott a helye a válogatottban.

Ostoba kiállítás, jó Piqué, rossz Piqué, Messi-gól, Barca-iksz

Katalán szomszédjai ellen veszített pontokat először a Barcelona.

Nem ússzák meg. Ez várhat a Miskolcon verekedő szlovákiai huligánokra

Miskolc Ijedt tekintetű gyerekek, remegő szülők, botrány még vasárnap is indulatosan beszéltek a szemtanúk a DVTK JegesmedvékZvolen (0-5) hokimeccsen kirobbant balhéról.

A Szeged legyőzte a tavalyi ezüstérmest a BL-ben, a Barca emberhátrányban játszott döntetlent

Babos feladta mérkőzését, Stollár főtáblára jutott. Ez történt vasárnap.

Nagy Ádámék zseniálisan, négy húzásból kontrázták le a Romát

A magyar középpályás konkrétan nem vett benne részt, de legalább végre kezdőként lépett pályára.

Vereség ide vagy oda, élete meccsét játszotta a szegedi pályamunkás - fotók

Szeged Olykor előfordul egy sportoló életében, hogy tudja, biztos lesz a vereség, mégis ünnepként vár egy találkozót. Szombaton a Csongrád megyei I. osztályban szereplő Szegedi VSE futballistái hangolhattak így meccsükre a Magyar Kupában, hiszen a Fradival csaptak össze.

Kézilabda-BL: a MOL-Pick Szeged legyőzte az előző kiírás döntősét!

Óriási meccsen, négygólos hátrányból visszakapaszkodva verte a magyar bajnok a Nantes-ot.

Cristiano Ronaldo az UEFA után a FIFÁ-ra is megsértődött

Tudhat valamit arról, ki lesz a legjobb játékos.

0

Bulvár

Rettenetes hideg télre számíthatunk: ez az oka

A Meteorológiai Világszervezet közlése.

Ezt ették régen a földművelő parasztok

Régen a földeken, mezőkön dolgozó parasztok étkezési szokásait a munka határozta meg és az, hogy mi biztosította számukra a kellő energiát az egész napos földműveléshez.

4 helyesírási hiba, amit a legtöbben elkövetnek

A helyesírás régóta vitatott téma. Valakinek érzéke van hozzá, míg valakinek sok-sok olvasás és tanulás hatására javul a helyesírása. Persze, a számítógépes helyesírás-ellenőrző programok korában felmerül a kérdés, hogy fontos-e egyáltalán. Mindenesetre mutatunk néhány tipikus hibát, amelyet nagyon sokan elvétenek. Te köztük vagy?

Ezeket ettük tízóraira a 80-as években

Emlékszel a rántott húsos zsemle, a briós, a búrkifli és a műanyag kancsóba töltött kakaó ízére? A tízórai még a matekóra előtti gyomorgörcsöt is képes volt megszüntetni.

Sarka Kata smink nélkül és kifestve - Óriási a különbség

Sarka Kata megmutatta, milyen, ha nem visel sminket.

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet

Vegyes fogadtatásban volt része Nicole Kidman legújabb fotóinak, melyek a Marie Claire címlapján és hasábjain jelentek meg. Voltak, akik dicsérték a felvételeket, de sokakból ellenérzést váltott ki, hogy a képeket nagyon erősen kiretusálták, és az 51 éves színésznő éppen csak harmincasnak néz ki rajtuk. A fotókat Thomas Whiteside készítette, Kidmant pedig a magazin divatigazgatója, Joseph Errico [...]

Heti horoszkóp szeptember 24-től 30-ig: a Kosnak udvarolnak, a Skorpió új tervet szövöget

A heti horoszkóp szerint mozgalmas hét elébe nézünk, különösen a szerelem vonatkozásában.

Viszlát, hasi zsír. - Napi 2 evőkanál az elixírből segít.

Bizony, olykor szükségünk lehet a gyors fogyásra, különösen a mennyei ételekkel csábító ünnepek környékén vagy a bikiniszezon előtt! Készítsük el az elixírt, melynek napi fogyasztása csodákat tehet a vonalainkkal! Számos, villámgyors alakváltással kecsegtető diétáról hallhattunk már, ám az az igazság, hogy jó részük csak átmeneti megoldást hoz. Hosszútávon nem lehet folytatni, talán még káros is [...]

Ausztriában így csinálják: Biztonságban buszon, metrón, villamoson

Az idősek hónapja alkalmából biztonsági képzést kínál időseknek a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien. Az előadások során elsajátíthatják például a helyes magatartást vészhelyzetben, illetve megtanulják, hogyan hívhatnak segítséget a járműveken - írja az orf.at.

Nagyon durva lesz a hétfő hajnal

A meteorológus szerint nem túlzás azt állítani, hogy vízszintesen fog esni az eső.

blogmorzsák

Hatalmas tömeg a nyilvános akasztáson

Német prostituáltak a háború után, a széf, ami megölte Jack Danielst, le­zu­hant német repülőben lakó oro­szok, és sok ritka fotó a múltból.

Ezt is az EU fizette, nem a Fidesz

„Kommentben igazítottuk ki Tállai Andrást.“

Szijjártó nyilvánosan bevallotta, hogy az Orbán-kormányt kilóra megvette a német autóipar?

Egy héten belül a Gazpromnak, majd a német autóiparnak puncsol alázatosan.

Miért maradnak együtt és miért szakítanak a párok?

Nincs optimális párkapcsolat. Talán nem is lesz.

A kérdés nem az, hogy jó iskola -e a Budai Nagy Antal Gimnázium

Hanem, hogy miért kell megnehezíteni az ott tanító pedagógusok dolgát.

Izrael elleni lépesek Szíriában

Vége az izraeli vadászgépek szíriai légtérben végrehajtott szabad manővereinek.

A zöld rendszámos csalók sokan vannak

És még mindig nem érdekelnek senkit.

Milyen szolgalelkű, megalkuvó néplélek uralkodik ebben az országban?

A leggyalázatosabb válaszok érkeztek egy hazai felmérés egyik kérdésére.

Ezt vidd magaddal: zöldborsó-pestos spagetti garnéla falatokkal

A pesto az egyik legnagyszerűbb találmány, amit számtalan módon el lehet készíteni.

Hogyan lehet ol­csón körbe repülni a Földet?

Titkos repülőjegyek, fura szabá­lyok és pár honlap, ahol lefog­lalhatjuk az utazást mind az öt kontinensre.

Ülőmunkát végzel? Így előz­he­ted meg a szövődményeit

Annyi veszélye van, hogy felsorolni is nehéz.

0


0