Ezt olvasta már?

Előbb iskolatársát, majd tanárát ütötte meg egy pécsi diák

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a fiatalkorúnak az ügyében, aki több bűncselekményt is elkövetett egy pécsi iskolában.

0

Csütörtöki migráns hírek - folyamatosan frissítve

Újabb rendőrök vesznek részt a magyar-osztrák-német közös vasúti járőrszolgálatban

További hat rendőrt vont be a rendőrség a Nyugat-Európába tartó vonatok ellenőrzésébe - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel. A magyar-osztrák-német közös vasúti járőrszolgálat indulása óta majdnem 2400 illegális határátlépőt fogtak el.


hirdetés

A közös vasúti járőrszolgálatról február 13-án írták alá az együttműködési megállapodást a német és az osztrák belügyminisztérium, valamint az ORFK képviselői. A megállapodás alapján a Magyarországról Ausztrián át Németország felé tartó nemzetközi vonatokon, illetve az induló pályaudvarokon közös vasúti járőrszolgálatot hajtanak végre, hogy kiszűrjék a schengeni térségbe való továbbutazás feltételeivel nem rendelkező harmadik országbeli állampolgárokat.

Az együttműködés eredményességét mutatja, hogy a február 18-ai indulása óta augusztus 12-éig 2385, nagyrészt afgán és szír állampolgárt fogtak el a rendőrök - olvasható a rendőrség közleményében.

Mint írták, a járőrszolgálat keretében összesen 8216 embert, köztük 5274 harmadik országbeli állampolgárt ellenőriztek, 775 vonatszerelvényt kísértek illetve ellenőriztek menet közben, a pályaudvarokon pedig további 121 szerelvényt vizsgáltak át. 95 ember ellen szabálysértési, három ellen embercsempészés miatt büntetőfeljelentést tettek a rendőrök.

Az ORFK közölte azt is, keddtől a magyar rendőrség további hat rendőrrel erősítette meg a közös járőrszolgálatot, ezzel összesen nyolc magyar járőr vesz részt a hét minden napján végzett ellenőrzésekben. A vonatkísérő rendőrök hétnapos váltással dolgoznak. A járőrcsoportok három magyar, egy osztrák és egy német járőrből állnak, de az osztrák és magyar rendőrség különmegállapodása alapján négy magyar és két osztrák rendőrből álló járőrök is ellenőrzik az Ausztrián keresztül Németország felé tartó nemzetközi vonatok utasait.

Az összefogás hatékonyságát jól mutatja, hogy augusztus 5-étől augusztus 12-éig 503 utast, közülük 367 harmadik országbelit ellenőriztek, és 153 illegális határátlépőt fogtak el a vonatkísérő rendőrök.

 

Menedékkérőket helyeznek el a schwechati reptér egyik csarnokában

A schwechati reptér egyik szerelőcsarnokában helyeznek el kétszázharminc menedékkérőt a jövő héttől - közölte csütörtökön a repteret üzemeltető társaság.

 

A cég az osztrák belügyminisztériummal és a Vöröskereszttel együttműködve alakítja ki az ideiglenes szállást családoknak, nőknek és gyermekeknek. A szerelőcsarnokban, amely a repülőtér északi felén található, fekvőhelyeket és tisztálkodó helyiségeket állítanak fel. A tervek szerint októberig használnák erre a célra az épületet.

A reptér üzemeltetője azt közölte: humanitárius segítséget akartak nyújtani és így kívánták megmutatni, hogy komolyan veszik a társadalmi felelősségvállalást. Közlésük szerint a menedékkérők elhelyezése a repülőtér működését és biztonságát nem befolyásolja majd. Ellátásukról a Vöröskereszt gondoskodik, emellett német nyelvi kurzusokat és közösségi programokat is szervez a számukra.

Csütörtökön reggel Alsó-Ausztria tartományban több helyszínen összesen csaknem kétszáz migránst hagytak magukra embercsempészek az utakon, többek között az A21-es autópályán Mödling közelében, a Schwechat közelében található Leopoldsdorfnál az S1-es autóúton és Melk közelében a vasúti sínek közelében. Giesshübl településen csaknem nyolcvan embert tettek ki, az illetékes tartományi szóvivő emiatt veszélyesnek nevezte az autópályán kialakult helyzetet.

A legtöbb hasonló eset Alsó-Ausztria mellett a burgenlandi és a felső-ausztriai utakon fordult elő. Burgenlandban hétfőn egy nap alatt csaknem 250 menekültet szállítottak a nickelsdorfi (Miklóshalma) gyűjtőhelyre az utakról. A tartományban július eleje óta 7800 migránst tartóztattak fel, közülük 7500-at Neusiedl (Nezsider) járásban. Alsó-Ausztriában április vége óta csaknem 5800 migránst helyeztek el befogadóállomásokon.

 

Tuzson Bence: hírét kell vinni a magyar politikának

Arra kell törekedni, hogy minden eszközzel megvédjük az ország határait, és annak is hírét vigyük, nem lehet csak úgy átmenni a magyar határokon – mondta a Fidesz frakciószóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

 

Tuzson Bence elmondta: ő is a hírekből értesült a külföldre szánt plakátokról. Hozzátette: kormányzati kérdés a plakátok ügye, de arra kell törekedni, hogy megvédjük az ország határait, és vigyük hírét annak is, hogy "nem lehet csak úgy átmenni a magyar határokon". Ezt minden eszközzel el kell juttatni azokhoz, akik megtévesztve elindulnak az EU felé. Az útra kelők nem maguktól jönnek, "hanem embercsempész bandák szervezik meg, merre, hogyan jöjjenek át" - emelte ki.

Magyarországnak határozott a politikája ebben a kérdésben, "nem szeretnénk, ha Magyarország átjáróház lenne" – mondta.

A politikus hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy mindenkihez reális hírek jussanak el a magyar határral és Magyarország politikájával kapcsolatban.

 

Botokkal és sokkolóval raboltak ki szíreket Mórahalmon

Botokkal és sokkolóval raboltak ki szíreket Mórahalmon, a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

 

Szenti Szabolcs közölte, a nyomozás eddigi adatai alapján július 23-án a 37 éves mórahalmi F. Attila és a 23 éves mórahalmi P. Vanda a kisváros külterületén megegyezett három szír határsértővel, hogy Budapestre viszik őket. A 21 éves budapesti V. Jánossal autóba ültették őket, majd egy lakatlan tanyához mentek, ahol botokkal és sokkolóval bántalmazták a sértetteket. Elvették a pénzüket, mobiltelefonjukat és karórájukat.

A rendőrség másnap elfogta a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható F. Attilát és P. Vandát, akik előzetes letartóztatását a nyomozási bíró elrendelte. A budapesti rendőrök szerdán a fővárosban elfogták V. Jánost, akit Szegedre szállítottak.

Kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását – tudatta az őrnagy.

 

Csaknem ezerötszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

Negyvenöt csoportban 1495 határsértőt - köztük 248 gyermeket - tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén szerdán – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

 

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot kora délután Ásotthalom külterületén fogták el, ott 146 pakisztáni állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

Elfogtak a rendőrök Szegeden egy 38 éves baksi férfit, aki autójában négy szír határsértőt szállított Budapest felé. Ugyancsak a főváros felé tartott az a személyautó, amelyet Röszke külterületén állítottak meg a rendőrök. A járműben hét szír állampolgár utazott.

A sofőrök ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás – tudatta az őrnagy.

A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt szerdán 1616 embert fogtak el a rendőrök, egy gyanúsítottal szemben embercsempészet, egy esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Tönkreteheti-e egy kisvasút a börzsönyi Csarna-völgyet?

Egymásnak estek a természetvédők és kisvasútbarátok, de kinek van igaza? A hatósági gőzhenger közben elindult a háttérben.

Kiürül a vidék? A pályakezdők háromnegyede Budapesten dolgozna

A rugalmas munkavégzést a jó fizetésnél is fontosabbnak értékelik a közép- és felsőoktatásban tanulók a PwC Magyarország felmérése...

Szerb elnök: Gruevszki Szerbián keresztül jutott Magyarországra

Szerbián keresztül jutott Magyarországra Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő a múlt hétfőn, de mivel akkor még nem volt ellene...

Magyar Idők: Gruevszki megkapta a menekültstátust

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megkapta a menekültstátust értesült a Magyar Idők kedden. A lap internetes felületén azt...

A gyermekjogok erősítése a családvédelmi konzultáció kiemelt kérdése az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint

A most zajló családvédelmi konzultációnak is kiemelt kérdése a gyermekek jogainak erősítése közölte az Emberi Erőforrások...

Orbán szövetségese nem támogatja az ENSZ migrációs csomagját

Lengyelország prioritásnak tekinti a határvédelem és a migráció szabályozásának nemzeti hatáskörben tartását.

Kiejtette a pap a kisbabát keresztelés közben - videó

Lefejelte a keresztelőkutat a kis Wesley.

Magyar Idők: Gruevszki megkapta a menekültstátust

Budapest - Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megkapta a menekültstátust - értesült a Magyar Idők kedden.

Több mint 200 áruházban szervez gyűjtést az Élelmiszerbank országszerte

Budapest - Több mint 200 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank péntektől vasárnapig.

Kijelölték a Marsra szállás helyszínét

Megvan, hol fog leszállni 2021-ben a NASA űrszondája.

Vucic: Gruevszki Röszkénél lépett be Magyarországra

A szerb elnök elmondta, nem állíthatták meg, mert akkor még nem volt ellene nemzetközi körözés, a Magyarországra belépési engedélyt...

0

Sport

Guardiola a felelős a német válogatott gyalázatos szerepléséért

Ezt nem mi mondjuk, hanem egy korábbi válogatott futballista.

Nehéz pillanatok várnak Marco Rossira, ha ez valóban megtörténik - Márpedig ő szinte biztos benne

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai átérezték az utolsó két Nemzetek Ligája-mérkőzés fontosságát.

Ez a négy válogatott jutott be a Nemzetek Ligája döntőjébe

Megvan a négyes mezőny, 2019 júniusában dől el, ki lesz a nyertes.

Németország öt perc alatt elszórakozta a franciák továbbjutását

Ronald Koeman válogatottja az utolsó öt percben egyenlített Németország ellen.

A 90. percig úgy tűnt, a németek becsületből nyernek egy meccset

Azok után, hogy a hollandok szenzációs játékkal legyőzték a németeket, majd a franciákat is, az utolsó, sorsdöntő meccsen teljesen csődöt mondtak. Vagyis majdnem teljesen, 85 percig.

Hihetetlen ok miatt nem lett Griezmann a Barca játékosa

A francia klasszis őszintén beszélt kételyeiről.

A hollandok gólszerzője vigasztalta az elérzékenyülő játékvezetőt

Virgil van Dijk a meccsen és a lefújás után is hős lett.

Marco Rossi az olaszokat várja ellenfelünknek az Eb-selejtezőn

A szövetségi kapitány értékelte a Nemzetek Ligája szereplést.

Három magyarral rajtol a Bajnokok Ligája főtáblája

A női röplabdázók első számú európai kupasorozatában két német és egy francia csapat színeiben lépnek pályára.

A legmélyebb gödörből kapaszkodna vissza Liu Shaolin Sándor egykori párja

Elise Christie élete legrosszabb egy éve után állt újra rajthoz a világkupában.

0

Bulvár

Soha ne ülj keresztbe tett lábbal - ígérd meg.

Amúgy sem egészséges, de sportolóként még inkább nem ajánlott.

Meghalt Bánki Frigyes

Az Eximbank volt vezérigazgatója 76 éves volt.

Szijjártóék azonnal elbocsátották a méregdrága Aston Martinnal közlekedő volt bécsi nagykövetet

A Szijjártó Péter vezette külügy kivizsgálta és azonnal elbocsátották a negyedmillió eurós Aston Martinnal száguldozó volt bécsi nagykövetet.

Nem az a furcsa, hogy egy őz ment be a boltba, hanem az, ami fél órával később történt

Némi finomság ellenében hajlandó volt távozni, de nem végleg.

Kinyílt egy titkos UFO-hangár kapuja az Antarktiszon

Nem kevesen böngészik a Google műholdas térképet, és nem is hiába. Minduntalan rábukkannak valami olyasmire, aminek nem kéne ott lennie. Például az Antarktiszon egy UFO-bázisnak...

Végrehajtás indult Németh Szilárd ellen

A politikus tavaly azt állította, hogy a pert indító Eötvös Károly Közpolitikai Intézet a közhasznúsági jelentésében megjelöltnél 'sokkal, de sokkal nagyobb lóvét' kapott Soros György alapítványaitól.

42 évesen újra babát vár a magyar műsorvezető - Sztárok, akik 40 felett gyereket vállaltak

Egyre több magyar sztár vállal gyermeket 40 éves kor felett is.

Hatalmas robbanás várható a galaxisunkban, eltalálhatja a Földet

Egy különös csillagrendszerben észlelhetik a Tejút első gammakitörését.

15 millióért plasztikáztatta magát ez a nő, megőrülnek érte a férfiak.

Gyerekkorában sokan csúfolták, ma már senki sem ismerné fel.

Ezek a legjobb színpárok a karácsonyfán

Egyszínű vagy tarka? Nem csak ez a két véglet létezik. Ha az arany középutat keresed, mutatjuk, melyek a legjobb színpárok a karácsonyfán.

5 tabu a hálószobában, amire nemet kell mondanod. Te megteszed?

Azt mondják, egy igazán jó kapcsolatban nincsenek tabuk, és ez igaz is lehet, abban az értelemben, hogy bármiről lehet, sőt sokszor kell is beszélni. Az alábbiakra azonban jobban teszed, ha nemet mondasz, mindegy, hogy csak egyéjszakás kalandról, vagy tartós szerelemről van szó.

blogmorzsák

6 fontos kérdés lakásvásárlás előtt

Ha nem szeretnéd ingatlanos segítségét kérni, ezeket a kérdéseket mindenképpen tedd fel az eladónak, mielőtt döntést hoz.

Hogy rágalmaz a 888.hu és mit felel erre az ELTE Média

Elsős hallgató írt tévedésektől és ferdítésektől hemzsegő cikket a saját egyeteméről.

„Most látom igazán, mennyire keveset ér a mi pénzünk otthon“

„Megdöbbentő megélni, hogy itt mindennek jobb a minősége, mint Magyarországon.“

A zseniális rénszarvasvadász újból nagyot alkotott

„Kitalálta, hogy a közterület miként veszítheti el közterület jellegét.“

Milyen a magyar baloldali?

Minden kapcsolatát elvesztette alapvető célközönségével, a munkássággal.

Macron ajánlata visszautasíthatatlan

Értetlenkedik a világ: miért csempésztek Magyarországra egy köztörvényes bűnözőt?

Hogyan szabaduljunk meg az ételmolyoktól? Egyetlen módszer van

Az ételmoly hamar beveszi magát mindenhova, ráadásul nem csak az ételekben tanyázik.

Titkos hotelszobák kizárólag szupergazdagoknak

Egyes hotelekben olyan privát szobák vannak, amelyekről az átlagember még csak nem is tud.

12 divat tipp, hogy te legyél a legsítlusosabb

Ha éppen kifogytál az ötletekből és mindent megadnál némi menő inspirációért.

Botrány a Corvinuson

Lánczi gyógyszere elgurult, Pavlik sorszámozná a diákokat.

A Gruevszki-ügy jelentősége 4 pontban

Az esetből világosan látjuk Orbán saját hatalmának korlátairól alkotott képzeteit.

Mit kérdezhettek Gruevszkitől?

A menedékjogi meghallgatás szokásos kérdéseit a macedón ex-kormányfő sem kerülhette el.

0


0