Ezt olvasta már?

Utolsó szakaszába lépett a szíriai polgárháború

Az utolsó szakaszába lépett a szíriai polgárháború, az elmúlt másfél évben a kormányerők szinte az összes, felkelők uralta területet visszaszerezték - mondta Eg...

0

Elégedettebbek a pécsiek a szolgáltatásokkal

Több területen is javulás mutatkozik a pécsi, városi tulajdonú szolgáltatók munkájának megítélésében – ez derült ki abból a hagyományos felmérésből, amelyet az elmúlt időszakban végeztek. Az önkormányzat azért kérdezi meg évről évre a pécsieket, hogy ennek megfelelően döntsön az intézkedésekről.


hirdetés

Tanulságos számok következnek.

A pécsi felnőtt lakosság körében reprezentatív, 1004 fős mintán májusban elvégzett felmérésen kerestek válaszokat ismét arra, hogy az egyes önkormányzati tulajdonú társaságok munkájával mennyire vannak megelégedve a városban élők. Az adatok azt mutatják, hogy sok területen sikerült előrelépni, néhány szolgáltatás stagnál ilyen szempontból, de azt is megmutatja a felmérés, hol, milyen területen várnak el a pécsiek többet.

A pécsi vízszolgáltató megítélése összességében igen jónak mondható a vízmű átvétele óta. Idén ötös skálán a pécsiek 4,13 pontot adtak a cégnek, az emberek közel fele kitűnőre értékelte a cég teljesítményét. A korábbi évekhez a legnagyobb fejlődést az ügyintézés megítélésében érte el a cég, a megkérdezettek több mint 90 százaléka 5-ös és 4-es osztályzatot adott. A szolgáltatás ér/érték arányát a tavalyinál jobbra értékelték, átlagban 3,5-re.

A Biokom Nkft. mutatói évek óta magasan állnak a hulladékgazdálkodást illetően. Idén az átlagot tekintve 4,48-as mutatót ért el a társaság, ami néhány századdal jobb, mint a 2016-os érték, de néhyány századdal rosszabb, mint a 2017-es. A szolgáltatások közül a pécsiek összességében elégedettebbek lettek a városban kialakított szelektív hulladékgyűjtő pontokkal, a hulladékudvarokkal, az ügyintézéssel. Ezek 4,5 feletti pontszámot kaptak, míg a szolgáltatás ár/érték arányát is majdnem 4-esre értékelték.

Városüzemeltetési területen a pécsiek szerint a közterületek és zöldterületek gondozása kapcsán előrelépett a cég (4-es átlag a tavalyi 3,5-höz képest). A pécsiek legkevésbé az utak, járdák állapotával elégedettek, ami elsősorban ezek korára vezethető vissza. Bár a felújítások folyamatosak, a város mozgástere korlátozott ebben a tekintetben ezért évek óta 2,5-ös átlagot kap ez a terület – idén sem volt ez másképp.

A hó- és síkosságmentesítés területén folyamatosan lép előre a cég. Három éve még csak 3-as átlagot kapott a pécsiektől, tavaly már 3,3-at, idén pedig 3,5-re vizsgázott a társaság e témában. Ugyanígy a közterületek tisztán tartását is 4-es körül értékelték a legtöbben.

A távhőszolgáltatás 4-es felett teljesített, a tavalyelőtti 4,13-as átlag után tavaly már 4,2 felett, idén 4,27-et ért el a cég az elégedettségi mutatóban. Ezzel együtt az ár/érték arány megítélése is nagyort ugrott. Míg hat éve még 2,7 volt ez a szám, ma már 3,56. Az lakossági kapcsolatok tekintetében pedig 4,53-ot kapott a cég.

Nagyot lépett előre a közösségi közlekedés, amely pár évvel ezelőtt csak javarészt 3-as osztályzatokat tudott bezsebelni a pécsiektől, az utóbbi években ugyanakkor rendre 4-es körüli értékeléseket kap. A járatsűrűség, a pontosság tekintetében 4-es feletti az átlag, míg a buszok tisztaságát illetően 3,5-4 között értékeltek az emberek, nagyjából úgy, ahogy egy éve. Az éjszakai járartokkal többen elégedettek, itt közel 4,5-ös átlag jött ki a tavalyi 4,4-es helyett, az ár/érték arány pedig 3,5-es átlagot kapott, némileg jobba mint tavaly.

A Pécsi Sport Nzrt. megítélése folyamatosan javult az elmúlt években. Míg négy éve 3.9-es átlagot ért el tevékenységeinek, dolgozóinak megítélése, ez a szám ma 4,25. Mindez annak köszönhető, hogy a városlakók a Hullámfürdő szolgáltatásait jóra értékelték és díjazták értékelésükkel a felújított jégpálya üzemeltetését.

A Pécsi Köztemető állapotával való elégedettség nőtt a tavalyi 4,14-ről 4,27-re.

A piac- és vásárüzemeltetés területén a szolgáltatások megítélése összességében évek óta 3,6 és 3,8 között mozog. Idén sincs ez másként. Az új vásárcsarnok küszöbön álló megépítése és a vásártér jövőbeni fejlesztésének lehetősége azonban jelentősen javítanak majd ezeken a pontokon az önkormányzat szerint.

A város hetilapja, a Pécsi Hírek megőrizte az évek óta tartott 4-es feletti pozícióját. A pécsiek 5-ből 4,1-re értékelték a lapot átlagosan, azaz elégedettek voltak a hetilap színvonalával, a benne található információkkal. A legjobb pontokat a Belvárosban, a keleti városrészben és Kertvárosban kapta a lap.

Összességében a városi szolgáltatásokkal való elégedettség tekintetében 27-ből 18 szolgáltatás szerzett 4-es feletti átlagot, 7 szolgáltatás 3,5 felettit, egy pedig hármas alattit.

 0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Minden napra egy alma, avagy miért ez a leghasznosabb gyümölcsünk

Mindazoknak, akik szeretnék, hogy emésztésünk egészséges legyen, akik csökkentenék a stroke, a rák, vagy a köszvény kialakulásának...

80 éves vak és félig siket férfit is kilakoltatnának a fővárosban

Magyarország, 2018. Átverés áldozata lett egy vak és félig siket férfi Budapesten, emiatt kilakoltatás vár rá is olvasható és videón...

Menesztették a német titkosszolgálat vezetőjét a chemnitzi lázongások miatt

De a belügyminisztérium államtitkáraként folytatja munkáját.

Orbán Moszkvában: megbecsüljük a kapcsolatunkat Oroszországgal

'Mindketten a sikereink maximálásában vagyunk érdekeltek.'

Kiderült, amit eddig is sejtettünk a nyugdíjakról

Ezt az eredményt nem tesszük a faliújságra.

Gyurcsány a Kossuth tér elé vonult ? de meddig marad ott?

Akár hetekig, ígérte előzetesen a pártelnök.

Mintha egy repülő szuperlakással szelnénk át az óceánt, olyan lesz az Airlander 10

A kilencvenhárom méter hosszú hibrid léghajót a világ legnagyobb légi járműveként ismerhettük meg még 2016-ban, most kiderült, hogy...

0

Sport

Tragédia a kezdő sípszó előtt: hirtelen összeesett és meghalt a magyar focicsapat egykori elnöke

Elhunyt 61 éves korában Jakab Zoltán, Beled futballcsapatának egykori elnöke.

Óriási bajban vannak Nagy Ádámék

Gólképtelen Bologna, duplázó Ronaldo, változatlanul botladozó nagycsapatok a Serie A negyedik fordulójából.

Danko Lazovics távozik a Viditől és befejezi pályafutását

A szerb csatár már nem edz és napokon belül elbúcsúzik Székesfehérvártól.

A Barcelona meccse nyitja a BL-t, de a Liverpool-PSG lesz a mai sláger

Először lesz két idősávban a Bajnokok Ligája.

Tényleg a Bundesligából importáljuk a nézhetetlen focit?

Dárdai mételyezte meg ezzel a Bundesligát, de eredményes a NER-kommandóban is. És amúgy mi volt ez a balhét Felcsúton?

Csatornát váltott a népszerű magyar sportkommentátor - Mostantól itt találkozhat vele

A Digi Sport sztárkommentátora, Haraszti Ádám úgy döntött, csatornát vált és a Sport TV-nél folytatja pályafutását.

Fucsovicsék újabb nyílt levele: egyre hosszabb a szövetség bűnlajstroma

Egyre többen állnak Fucsovics Mártonék mellé, a közgyűlésen szeretnének válaszokat kapni.

Lazovics otthagyja a Vidit és befejezi a pályafutását

De nem az idény, vagy a szezon végén, hanem most.

Dárdai hónapokra eltiltaná a Bayer játékosát a brutális belépője után

Bellarabinak négy meccset kell kihagynia és le kell pengetnie 10 ezer eurót.

Távozik a Viditől a csapat egyik legnagyobb sztárja: ez állhat a váratlan döntés hátterében?

Székesfehérvár Bombaként robbant a hír: a Mol Vidi labdarúgócsapatának rutinos szerb támadója, Danko Lazovics (35) néhány nappal az Európa-liga-szereplés, a fehérorosz BATE Boriszov elleni összecsapás előtt távozik a klubtól és befejezi pályafutását. A 47-szeres jugoszláv és szerb válogatott focista a Nemzeti Sport értesülései szerint már az edzéseken sem vesz részt. Ez igencsak meglepő annak fényében, amit a Sport1 vasárnap adásba került El-magazinjában nyilatkozott.

Ennyi volt: távozik a Viditől Danko Lazovics

Elhagyja a Mol Vidi FC csapatát Danko Lazovics, szerb válogatott labdarúgó.

Válogatott labdarúgót igazolt az Újpest

A Vasas korábbi játékosa, Kire Risztevszki hároméves szerződést írt alá.

0

Bulvár

Ezen a magyar benzinkutas sztorin röhög most az ország, Ön is fog

"Gyere, szerelmem, elviszlek egy drága helyre!"

Kóbor János nem kíváncsi második unokájára

Az Omega énekesét nem nagyon érdekli, mikor láthatja a család legújabb tagját.

22 évig az ország imádott műsorvezetőnője volt - Meglepődsz, most mit csinál

Vágó Piros a rádiózást új hivatásra cserélte.

Azt nem bírta volna a méltósága, hogy a felesége pelenkázza őt

Sokak számára magától értetődő, hogy beteg szeretteikkel otthon várják a felépülést vagy a halált, akkor is, ha ez jóval több terhet ró rájuk, mintha a kórházi ápolást választanák. Bármennyire is fárasztó és fájdalmas kísérőnek lenni az utolsó úton, a cikkünkben visszaemlékező személyek mégsem csinálnák másképp.

Molnár Anikó a felére fogyott - Miniszoknyában mutatta meg dögös alakját

Molnár Anikó 21 kilót fogyott, az eredmény látványos.

Egy magyar kislány első hete Hamburgban - 20 szír bevándorló között az osztályban

Veráék nyár elején költöztek Hamburgba, miután az édesapja ott kapott programozói állást. Félelemmel, de nagy lelkesedéssel vágtak neki az új életnek, a családból ugyanis senki nem beszél németül, csak angolul. Gábor, Vera apja jól elboldogul az angollal a munkahelyén, a felesége viszont eléggé bezárva érzi magát nyelvtudás hiányában. Beiratkozott ugyan német nyelvtanfolyamra, de sokkal lassabban halad, mint Vera az iskolában. Gábor megosztotta velünk az első kint töltött időszak tapasztalatait.

Szerdán 30, vasárnap 20 fok lesz - mutatjuk mikor érkezik az ősz

Előre láthatólag szombaton érkezik majd egy markáns hidegfront, mely meghozza az őszi időjárást, de csak a hőmérsékletben. Ez után a front után sem fordul ugyanis csapadékosra az idő, valószínűleg csak egy nap lesz esős, aztán ismét száraz idő következik.

Kósz Zoltán volt felesége is megszólalt

Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt esete kapcsán már többen is megszólaltak, most előbbi volt feleségén a sor, aki megvédte ex férjét.

Megtaláltuk a világ legtrágárabb nevű települését - Nincs is olyan messze tőlünk

A szomszédos Ausztriában található a világ alighanem legviccesebb nevű települése, Fucking, már ha a vicces fogalmát nem az intellektuális humor felől közelítjük meg. Ha a minimálisnál is kevesebbet értesz angolul, segítünk: ez az angol nyelvben a leggyakrabban, már-már univerzálisan használt szitokszó.

Döbbenetes hírt kaptak a magyar nyugdíjasok

A legutolsó helyen van Magyarország azon a listán, amely azt értékeli, hogy milyen egy adott országban nyugdíjasként élni. A maximum 100 pontból hazánk mindössze 23-at szerzett, míg a legjobb eredményt elérő Norvégia 65-öt - írja a portfolió.hu.

Holtan eset össze kertjében az apuka, brutális gyilkosság történt

Fia elmondása szerint apjának hosszú évek óta konfliktusai voltak egy nyugdíjas szomszédjukkal.

blogmorzsák

A világ legjobb utazási kiegészítői

Veled is megtörtént már, hogy túlpakoltad a bőröndödet vagy órákon át Wi-Fi-t vadásztál? Esetleg a mosással állsz hadilábon vagy rablók miatt aggódsz?

Orbán Viktor ugyanott szúrja el, mint Mátyás király

"Mikor valaki elég okos ahhoz, hogy a népét leigázza, de semmi érzéke a külpolitikához."

Roald Dahl Matildája nagyon menő felnőtt lenne

30 éve jelent meg a könyv, aminek illusztrátora most elképzelte, milyen foglalkozást űzne a gyerekirodalom egyik leghíresebb kislánya.

Miért csinálnak szexi szelfiket a nők?

Érdekes dolgok derültek ki egy kutatásból.

Kanadában nem parázzák túl a VBAC-t

Nálunk alig van orvos, aki vállalná, miközben a tengerentúlon természetes folyamatként kezelik.

„A határvédelemhez jobban értünk, mint bárki Brüsszelben“

Ezt bírta mondani az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján a miniszterelnök. Hogy nem szakadt le a mennyezet...

Szívesen lenne eltartott pasi

"A női megtartották őt abban a hitben, hogy szuper pasi, bármit megtehet."

Mi történik a testünkkel masszázs közben?

Mikor nem ajánlott a masszázs?

Hogyan éltük túl a tengerentúli repülőutat 4 gyerekkel?

"Az utak egyre könnyebbé váltak, ahogy a gyerekek akklimatizálódtak a helyzethez."

7 app vegánoknak és ételérzékenyeknek

Tippek étkezési parahelyzetek megoldására itthon és külföldön.

Eltűnnek a keresz­tények Magyarországról

Ilyen ez a régi vágású kereszténydemokrácia. Már nemcsak demokrácia nincsen, de keresztény is alig.

0


0