Ezt olvasta már?

0

Elindult a pécsi önkormányzat és partnerei Pécs NYITVA országos turisztikai kampánya

2021. június elsejével indult a pécsi önkormányzat és partnerei Pécs NYITVA országos turisztikai kampánya, amelynek részleteiről Péterffy Attila, Pécs polgármestere, a program szakmai vezetője és a turizmusban érintett partnerek számoltak be a Trezor Rendezvényházban tartott sajtótájékoztatón.


hirdetés

 

Péterffy Attila, Pécs polgármestere nyitóbeszédében arról beszélt, hogy 2021 nyara kísértetiesen hasonlít 2020 hasonló időszakára. Tavaly nyáron, a járvány első hullámának nyomasztó hónapjai után a tavalyi Pécs Nyitva kampánynak is köszönhetően Pécs hirtelen megtelt élettel, színes programok várták a pécsieket és a látogatókat. A polgármester elmondta: önkormányzati, turisztikai, intézményi és civil szereplők összefogásával a város idén is tudatosan készült arra, hogy ha a második hullám lecseng, Pécs ismét meg tudjon villanni. A Pécs Nyitva 2.0 ismét széles összefogás eredménye lesz, Péterffy Attila pedig már most köszönetet mondott mindenkinek, aki előkészítő munkájával hozzájárult az idei kampányhoz és programokhoz. A város polgármestere beszélt arról is: Pécs város vezetésének fontos ígérete volt, hogy a turizmus húzóágazattá váljon a városfejlesztési elképzelések között, 2020 és 2021 nyara már ennek a munkának a szerves része.

 

Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője hozzátette: a friss Pécs márkakutatás eredményeire és a helyi turisztikai szereplők javaslataira építve folyt a tervezés. Tavaly 50 csatlakozóval indultunk, idén már több mint 80 partnerünk van, de folyamatos az érdeklődés, garantáltan változatos szállás- és gasztronómiai ajánlatok egészítik ki a nyár pécsi programjait.

 

A város nevezetességei, értékei felfedezését segíti a praktikus, partnereket bemutató és kedvezményeket is kínáló útlevél formátumú kiadvány, amelyet a kampányhoz csatlakozó szálláshelyeken kapnak kézhez június 15-től a vendégek. Amennyiben erre az „útlevélre” a Pécsre látogatók összegyűjtenek 3 pecsétet a PécsNyitva partnereinél, akkor garantált ajándékot kapnak a Tourinform irodában, illetve nyereményjátékon is részt vehetnek.

 

 

A Pécs NYITVA logója a város jelképeivel díszített lakat, utalás egyebek mellett a város egyik szimbólumává vált lakatfalra, illetve jelképezi a város nyitottságát is.

A nyár Pécsett szeptember végéig tart…

 

Kihagyhatatlan idén nyáron Brutus és Avarka, a Pécsi Állatkert amerikai bölénypárjának most született bölényborjújának meglátogatása, de a Mecsek számos kirándulóhelye (Tubes, Babás szerkövek, Zengő kilátó) és az ország legmagasabb épülete, a Pécsi TV-torony is jó levegőt és pompás kilátást nyújtanak.

 

Újraindulhatott végre a kulturális élet is, kitárta kapuit többek között a Zsolnay, Vasarely és Csontváry múzeum is – tette hozzá Kőhalmi Andrea, a Janus Pannonius Múzeum marketingvezetője. Izgalmas programnak ígérkezik június 18-20. között megrendezett Régészet Napjai, valamint a június 26-i Múzeumok Éjszakája. Ám nem csak ekkor érdemes sötétedés után a Papnövelde utcában lévő Modern Magyar Képtárhoz ellátogatni, hiszen minden este láthatók itt a megvilágított, hatalmas zománcművészeti alkotások.

 

 

Bognár Szilvia, a város kultúráért felelős alpolgármestere kiemelte: a minőség és a sokszínűség mindig is jellemző volt Pécsre. Mint mondta, júniusban, aki siet, még elcsíphet pár előadást a Pécsi Nemzeti Színházban, majd a Filharmónia Magyarország és a Pécsi Egyházmegye közös programja, a Püspökvári Zenés Esték három alkalommal is várják a nagyérdeműt a nyár folyamán. Az autócsodák kedvelői számára pedig kiváló családi program lesz az 54. Mecsek Rallye június 25-26-án.

 

A Káptalan utca, a pécsi Múzeumutca is megtelik élettel, esténként a Káptalan Kert, majd a Pécsi Nyári Színház programjai nyújtanak programokat minden korosztálynak. Július közepén a Made in Pécs Fesztivál jelentkezik nyári különkiadással.

 

Bánkuti Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft operatív igazgatójának szavaiból kiderült: már el is indultak a Zsolnay Negyedben a Pirogránit Esték, amelyek önmagukban is változatos programokat kínálnak a jazztől a könnyűzenén át a komolyzenei koncertekig. Júniusban pl. fellép a Mongooz and the Magnet és Szeder is. Természetesen napközben is érdemes kilátogatni a kulturális negyedbe a vezetett élménytúrákért és a tárlatokért. Az Országos Kerámiaművészeti Biennálé tárlata július 18-ig várja a látogatókat. A belváros izgalmas színfoltja lesz Pécsnek idén a megújult formában, július 1-4. között visszatérő Múzeum Utca Plusz rendezvény, melynek köszönhetően négy napon át olyan pezsgés költözik a belváros szívébe, ami kihagyhatatlan eleme lesz a nyárnak valamennyi pécsi és ide látogató számára. Az augusztusi hosszú hétvégén a Kodály Aperitif Fesztivál a Pannon Filharmonikusokkal közös kiemelt rendezvényük lesz az idei nyáron, mely egyben a Kodály Központ 10 éves fennállásának ünnepe. Szintén a ZSÖK-ben szeptember végén a Zsolnay Fényfesztivál zárja a meghosszabbított pécsi nyarat.

 

Áldozó Krisztián, a Pécsi Kommunikációs Központ NKft. marketingvezetője röviden beszélt arról, hogy a pécsi önkormányzat kommunikációs cége hosszú évek óta stratégiai partnere több, az idei programokban résztvevő szervezetnek. Hozzátette azt is: igyekeznek idén egy újabb egyedi kampánnyal - amely ezúttal hangsúlyosabb lesz az online térben – megküzdeni a célcsoportok figyelméért.

 

Teleky Zoltán, a Baranyai Gasztronómiai Klaszter elnöke többek között arról beszélt: az összefogásra idén minden eddiginél nagyobb szükség van, ezért örömmel álltak a város kezdeményezése mellé. Rendkívül nehéz időszakon vannak túl a pécsi vendéglátók is, most viszont annál szívesebben fogadják a vendégeket.

 

Kincses Márk a sajtótájékoztató zárásaként elmondta: Pécs és környéke egy bő hétre is kínál elegendő élményt, hiszen Orfű, Siklós, Harkány, a villányi borvidék bőséges kínálatból is lehet szemezgetni a www.pecsnyitva.hu kampányoldalon. A PécsNYITVA egy ernyő, amelyet a város tart a szolgáltatók felé, egy valóban széleskörű szakmai összefogás eredménye, amelyben a kulturális intézmények éppúgy megtalálják a helyüket, mint a kiváló pécsi szállásadók és vendéglátóhelyek. Az osztályvezető hozzátette: abban bízik, hogy a turisztikai szezon sikerét minden pécsi a szívén viseli, hiszen a kampány sikere mindanyiunk közös ügye.0
0
0
0

hírek innen, onnan

70 orosz diplomatát utasít ki Bulgária, kémkedéssel vádolták őket

Bulgária kiutasít hetven orosz diplomatát és nagykövetségi dolgozót - jelentette be kedden a szófiai külügyminisztérium. Az orosz...

A rákos megbetegedések nagy százaléka megelőzhető lenne

A rákmegbetegedések 10 százalékát környezeti tényezők okozzák Európában.

Vízkorlátozást rendeltek el Jászberényben

Rendkívüli ülésen fogadta el a jászberényi képviselő-testület a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. vízkoráltozási tervezetét -...

Kiszivárgott: kanadai gázt akarnak a németek

Németország tárgyalásokat folytat Kanadával az észak-amerikai ország keleti partján található cseppfolyós gázterminálokból származó...

Itt a nagy szénerőmű-újraindítási hullám

Az orosz energiaforrások kiesése miatt ismét előtérbe került a széntüzelésű erőművek újraindítása.

Az NNK-nál harmadfokú riasztás van, a meteorológiánál másodfokú - itt a magyarázat

A lényeg, hogy hőség van, és marad is, minimum csütörtökig.

Elkezdte a majomhimlő elleni oltóanyag vizsgálatát az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni...

Még több megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

Keddre még több megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést a hőség veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megérkezett a visszavonulását 3 hónapja bejelentő Bruce Willis új filmjének előzetese

Valószínű ez lesz Bruce Willis utolsó filmje, amiben láthatjuk, hiszen márciusban végleg visszavonult betegsége miatt.

Ezzel a trükkel bárkit elcsábíthatsz extra rövid időn belül

Ma már a nők is kezdeményezhetnek, különösen igaz ez a társkereső appokra.

Poór Péter már fiatalokat is oktat

Ajajaj, fekete vonat – Poór Péter tette ismertté ezt a dalt.

Sport

˝Eljött az ideje egy új kezdetnek˝– hamarosan jön a bejelentés

Ingyen szerzi meg a Chelsea kiválóságát a katalán együttes.

Mint egy zsák krumpli, úgy zuhant a vízbe az osztrák műugró - videó

Dariush Lotfi nagyon elrontotta az egyik kísérletét a budapesti vizes vb-n.

Meghalt Mező Mária

Több mint fél évszázadon keresztül dolgozott a magyar sportban.

Eldőlt Dzsudzsák Balázs sorsa: itt folytatja a pályafutását

Debrecen – Június 30-án vagyis csütörtökön jár le a szerződése a Debrecen 108-szoros válogatott labdarúgójának, Dzsudzsák Balázsnak a Lokinál.

Szepesi Niki az őt éveken át molesztáló masszőr haláláról: „Az égiek bocsássanak meg neki”

Kicsi bácsi meghalt. Kicsi bácsi, vagyis Bacsa István a magyar sporttörténelem, az úszótársadalom egyik legellentmondásosabb alakja volt. S akkor finoman fogalmaztunk. A gyúró, akit súlyos vádakkal illettek, s aki neg

Benedek Tibor emlékfalához vezetett a görög pólósok első útja

Hatalmas sportemberi gesztus a negyeddöntőre készülő csapattól.

Ritkán látható baki a vizes vb-n: az osztrák műugró edzője is a fejét fogta – videó

Nagy csalódás érte Dariush Lotfi osztrák műugrót, aki a FINA-világbajnokság műugró számainak 3 méteres selejtezőjén megcsúszott a deszkán, majd a vízbe esett.

Csak élve haza akarok jutni, kiabálta két menet között a rettegő bokszoló - videó

Alma Ibarra érezte, hogy nincs esélye a világbajnoki címvédővel szemben.

A klublegenda is elmondta a véleményét a Real Madrid új igazolásairól

Elsősorban hiányposztra érkezett az erősítés, a következő idényt tekintve is a Real Madrid a favorit?

10 éves minden idők egyik legemlékezetesebb gólöröme

10 évvel ezelőtt duplázott Mario Balotelli a Németország elleni Eb-meccsen. 10f éve annak, hogy megszületett az egyik legismertebb gólöröm és a fotó, amely évekig volt az internet egyik kedvenc mémforrása.

A legjobb négy közé juthat a női vízilabda-válogatott

Emellett folytatódik a wimbledoni tenisztorna is.

Kirúgták a csapatától a Barcelona és az Inter korábbi BL-győztes játékosát

A 39 éves edző a 16. helyen végzett a csapatával az olasz bajnokságban.

Bulvár

A férj óriási hímvesszővel rendelkezik, de a felesége miatt nem használhatja

A vaginizmus nevű probléma meglehetősen sok nőt érint.

"Hirtelen fog történni. És halott lesz": A CIA egykori vezetője szerint Putyint a belső köre fogja meggyilkoln...

Daniel Hoffman, aki CIA moszkvai állomásfőnökeként szolgált, azt mondta, hogy az orosz vezető legbelsőbb köre megpróbálhatja eltávolítani őt az ukrajnai invázió miatt. A hírszerző tiszt úgy véli, hogy Putyin me

A rendező nem engedte ki a színésznőt mosdóba, erre olyat tett, örökre megemlegette a férfi

Volt, aki keményen visszavágott a rendezőnek az embertelen munkakörülmények miatt.

˝Eljött az ideje egy új kezdetnek˝– hamarosan jön a bejelentés

Ingyen szerzi meg a Chelsea kiválóságát a katalán együttes.

Így néz ki ma a 91 éves Mihail Gorbacsov, és ez a véleménye Putyin elnökről

Az egykori szovjet vezetőnek köszönhetjük a békés rendszerváltást.

Nem tudták, melyik gyerek dobta a WC-be a telefont - Ez a fotó buktatta le a kicsit

Ezeket a képeket látnod kell, mielőtt gyereket vállalsz!

Mint egy zsák krumpli, úgy zuhant a vízbe az osztrák műugró - videó

Dariush Lotfi nagyon elrontotta az egyik kísérletét a budapesti vizes vb-n.

John F. Kennedy a szeretőjével volt, míg Jackie a másik szobában tartózkodott: a first lady tudott a nőügyeirő...

John F. Kennedy rengeteg alkalommal megcsalta Jackie Kennedy-t, erről a first lady is tudott.

42 holttestet találtak egy kamionban

Az áldozatok egyszerűen megfulladtak.

Újra megnyitja kapuit Budapest legendás áruháza

Az épület, mely mindig is ellentmondásos érzéseket szült a nagyközönségben, sokáig elhagyottan állt, hamarosan azonban ismét megtelik élettel.

Tóth Gabit felpofozták egy erdélyi koncertje után

Tóth Gabi pofoncsatába keveredett a koncertje után Erdélyben – vette észre a Blikk egy Instagram-videóban. Természetesen nem igazi verekedés volt ez, mindössze egy kő-papír-olló kihívást veszített el Gabi. Azért

Rúzsa Magdi 5 hónapos ikrei kívül-belül különbözőek: Keve, Lujzi és Zalán ilyen babák

Rúzsa Magdi a Fókuszban mesélt először részletesen arról, hogy milyenek a gyermekei.

blogmorzsák

Váci Forte – világhír és összeomlás néhány év alatt

Egy márka, amit a Kodak bénázása után a szocialista ipar mentett meg. A Forte története egyszerre tündérmese és rémálom.

„Semmi közöd hozzá!“

Ha semmihez sincs közöm, mihez van? Így bárkivel élhetne.

Mi az a ferritin?

Mutatjuk, mi fán terem az a ferritin, és mit jelez, ha sok vagy épp kevés van belőle.

Szemben a miniszterből lett fogollyal

Tíz mondat Gerbner Györgyről.

A vírusok tapadnak a mikroműanyagokra

Bizonyos vírusok a mikroműanyagokra tapadva napokig fertőzőképesek maradnak a vízben.

Vajon mi fog a boltokba kerüni, ha ez így halad tovább?

Súlyos élelmiszer-ellátási problémák lesznek, ha így marad az időjárás.

0


0