Ezt olvasta már?

Emelkedett a gázolaj ára

A Mol bruttó 3 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változott.

0

Ellenzékiek tüntettek Pécsett

Több százan voltak kíváncsiak szombaton délután a Kiállunk egymásért és máskért is, valamint Legyen világosság nevű rendezvényekre a pécsi Kossuth téren. Neves közéleti szereplők ajánlották Mellár Tamást a választókerület képviselőjének.


hirdetés

A devizakárosultak esete legyen intő példa: mindenki így jár, akit a Fidesz megment – mondta Szakács László baranyai baloldali politikus az Ágoston Andrea zervezte két, valójában egy nagy rendezvény elején. – A kormánypárt képviselőinek is itt kellene lennie, és meghallgatni, hány átsírt-átszámolt éjszakán vannak túl a károsultak, hány család ment tönkre, mert a politika nem megoldotta, hanem összekutyulta a dolgokat.

Szakács hozzátette: ha a politika elrontotta, tegye is rendbe – a brókerbotrányok áldozatai kapják meg a teljes kártalanítást. Nem megkerülhető a Magyar Nemzeti Bank felelőssége, kapják meg a vagyonából a kártalanítást, így Polt Péternek lesz oka, hogy keresse a Quaestor-vagyont – vélekedett Szakács László.

A politikus elmondta: az ország tizede devizakárosult, nekik új banki elszámoltatási törvény kell és kárpótolni őket, ha többet fizettek vissza, mint a felvételkori árfolyam. Ha pedig már elvették az adós házát, akkor legyen elég a banknak: ha elég volt fedezetnek, amikor szerződést kötöttek, legyen az most is – hangsúlyozta a szocialista frakcióvezető helyettes. Szakács László leszögezte: vállalásokat tettek, és kormányváltás esetén ezeket teljesítik is.

 

Legyen világosság, főleg azokban a vidéki városokban, ahol sötét van, mert valakik ellopták a közvilágítás korszerűsítésére szánt forrásokat – mondta Mellár Tamás, a demokratikus összefogás jelöltje a Baranya 1-es választókörzetben. – Az OLAF-jelentés elég egyértelműen rámutatott, hogy rendszerszerű lopás van, egészen a legfelsőbb szintig.

 

A közgazdász professzor szerint a régi mondás, miszerint „fejétől bűzlik a hal” ma már inkább úgy szól: vejétől bűzlik. Mellár Tamás abban bízik: április 8-a után az ügyben felelősségre vonás jöhet. A jelölt beszélt arról is, Magyarország egyre jobban leszakad a régión belül is, de Pécs az országos átlaghoz képest is gyengébb. Csökken a lakosság és az egyetemisták száma. – A mostani városvezetés teljesen alkalmatlan, Pécs is tele van korrupciós ügyekkel, hogy csak a Tüke buszbeszerzéseit és a Zsolnay-ügyet említsem. Ezeket ki kell vizsgálni, de a legnagyobb baj az, hogy ez a városvezetés nem tudta kitalálni, mit is kellene tenni.

Mellár Tamás elmondta: azért indul a választásokon, hogy segítsen az országnak visszatalálni a demokrácia útjára, és azért, hogy Pécsnek legyen jövője. Azt is megígérte: ha április 8-án a megfelelő helyre tesszük az x-et, akkor pár év múlva büszkén tekinthetünk vissza az elért eredményekre.

Heller Ágnes filozófus gyújtó hangulatú beszédében elmondta: élt már, amikor Magyarország belépett a második világháborúba. Az emberek nem tudták, mit válasszanak, így a pusztulást, a becsület és az ország elvesztését választották. - Megint választunk, és most a jövő történészei előtt kell megmentenünk az ország és mindannyiunk becsületét – mondta Heller Ágnes, akit tapsolva ünnepelt a tömeg. – Ez a választás erről szól és arról, hogy a belső törököket eltávolítsuk. Helyettük olyanokat kell választani, akik tudják, milyen a liberális demokrácia, mi az igazságosság, a becsület.

A filozófus elmondta: szerencsénk van, mert tudjuk, mi ellen választunk. Miközben a szegénység már öröklődik, a kormány mamelukjai lassan egész Magyarországot birtokolják. – A korrupció nagyon rossz kifejezés arra, ami itt folyik – mondta Heller Ágnes. – Korrupció, ha a gazdagok lefizetik a politikusokat. Ám ha egy zsarnok a talpnyalóinak adja ajándékba a fél országot, az nem korrupció, az modern feudalizmus. A korrupció helyett pontosabb a maffiakormányzás, de találóbb a zsarnokság.

 

A szónok kiemelte: nem kötelező a részvétel a választásokon, de ettől még mindenki erkölcsi és állampolgári kötelessége, aki azt akarja, hogy gyermekei tisztelettel és becsülettel nézzenek a szemébe, az elmegy szavazni. A közöny pusztulásba vezeti az országot. – Nem kell a pártokat szeretni, szeretőiteket, gyermekeiteket szeressétek – mondta az egybegyűlteknek Heller Ágnes. – A kérdés most az, ti kitől várjátok, hogy rendbe hozza az országot. Ez az ember itt Pécsett Mellár Tamás.

Az eseményen felszólaltak hitelkárosultakat képviselők, újságíró, szobrász, szakszervezeti vezető, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke és egykori kaposvári kormánytisztviselő is.

Nagy Erzsébet pécsi pedagógus, ismert civil aktivista beszélt az elzálogosított Kodály Központról, aminek ki tudja, ki lesz az új tulajdonosa és mit álmodik meg oda koncertek helyett. Nagy szólt arról is, hogy a nép még tűr, bár Pécsett civil összefogással sikerült már megakadályozni lokátor építését. Abban bízik, ugyanilyen győzelmet tudnak aratni a civilek a tervezett atomtemető és uránbánya ügyében is. Kiemelte azt is: az egyfordulós választási rendszer miatt kell találni egy jelöltet, aki kiemelkedik a többi közül, aki változást akar, aki le tudja helyben váltani a parancsuralmi rendszert, ezt a diktatúrát, és rá voksolni.

Gulyás Emil pécsi szocialista önkormányzati képviselő beszélt arról, hogy pillanatnyilag 19 milliárdos lyuk is tátonghat Pécs idei költségvetésén. Beszélt a Pécset is érintő Elios-botrányról, és arról, a város nem csak áldozat volt, de kísérleti terep is, mivel több itteni cég is érintett volt benne. Gulyás kiemelte: bárki bármit mond, a pécsieknek mindegy, hogy Simicska vagy Tiborcz lopja el a pénzüket. A hitelből felújított közvilágítás és a Volvo-beszerzés 2 milliárd forintot vitt el és nem tudni, mennyibe kerül majd a városnak a Zsolnay-Ledina háború.

forrás: pécsistop
Lassan sorompóba lépnek a pécsi polgármesterjelöltek. Ön kit választana?
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Busszal ütközött egy autó Bátonyterenyén, egy ember meghalt

Az autó vezetője meghalt, amikor egy garázsba tartó busszal ütközött.

Véget ért a veszprémi kézis vébéje

A magyar válogatott riválisát is elképesztő sérüléshullám sújtja.

Mi lesz a német nyugdíjasokkal?

Németországban a jelenleg 55-65 éves generációnak megy a legjobban a sora. A következő években viszont nyugdíjba vonulnak a baby boomerek,...

Influenza - További intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat

Az adatok szerint a január 7. és 13. közötti időszakban 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal...

Hét helikoptert kap Szerbia Oroszországtól

Szerbia hét helikoptert kap még az idén Oroszországtól, ezzel is megerősíti haderejét, a katonai támogatás mellett pedig Szerbia...

Az MNB hétmillió forintra bírságolta a Nyugat Takarék Szövetkezetet

A hitelintézetnek június végéig orvosolnia kell az általa elkövetett jogszabálysértéseket.

Robbanótestet találtak egy fővárosi építkezésen

Egy 122 milliméteres szovjet repeszromboló gránát került elő.

Az okosautóval az a baj, hogy okos

Mindössze a válaszadók negyede használna okosautót más néven önvezető autót , ennek oka pedig, hogy elsősorban az okosfunkciók...

Elkezdődött a világ legnagyobb mezőgazdasági vására

Elkezdődött pénteken Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági,...

Rossz hírt közölt a posta: így fognak drágulni a szolgáltatások

Februártól a lakossági és üzleti ügyfelek is többet fizethetnek a postai sorban állás után bizonyos szolgáltatások igénybe vétele...

0

Sport

Kizárhatják a Barcelonát a Király-kupából

A Levante elleni mérkőzésen pályára lépett egy olyan játékos, aki eltiltott volt.

Vereség Svédországtól, egy pontot viszünk a középdöntőbe

A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-30-ra kikapott a svéd csapattól.

Vállalkozóként is sikeres a magyar válogatott focista

Egymilliárdos bevétele van évente Szalai Ádámnak.

Így folytatja a világbajnokságot a kézilabda-válogatott

A csoportkör után következik a középdöntő, ahol három meccse lesz a magyar válogatottnak.

Újabb győzelmével Egyiptom a középdöntőbe jutott a kézi-vb-n

Az afrikai csapat a harmadik helyen végzett a magyarok csoportjában.

Kizárhatják a Barcelonát a Király-kupából

A Real Madrid sorsára juthat a címvédő katalán csapat.

Emberségből jelesre vizsgázott az MU klasszisa

A spanyol futballista nemes gesztusától hangos a nemzetközi sportsajtó.

Válogatott focistát igazolt a Ferencváros

A Pogontól érkezett védő már együtt készül a fővárosi csapattal a beleki edzőtáborban.

Kézi-vb: változás a magyarok programjában

Ezen a világbajnokságon ez jutott nekünk: három sérülés és a középdöntőben újabb afrikai és skandináv csapatok.

0

Bulvár

Nézd, kivel futott össze Palik László Dominikán

Az Exatlon Hungary forgatásai festői helyszínen, Las Terrenas-ban zajlanak. Palik László nemcsak a fantasztikus kilátást élvezi, hanem új cimborára is lelt ott! ˝Ő a legújabb barátom itt Dominikán˝ - írta a közös fotójukhoz.

Zacher: Sem dolgozni, sem életet menteni nem engednek vissza

Az országos hírű toxikológus azt mondja, dolgozna, de már nem kellek. Mióta otthagyta a Honvédkórházat, mentőzik, és fiataloknak tart előadást a drogfogyasztás veszélyeiről.

Nagy riadalmat okozott Ambrus Attila gyereke

A Viszkis rabló kisbabája még meg sem született, de eléggé feladta a leckét az orvosoknak és szüleinek egyaránt.

Így lehet repedésmentes a sült hurka és kolbász - megfejtettük a rejtélyt

Víz vagy zsír aláöntésével, villával vagy fogpiszkálóval kiszúrva, esetleg minden nélkül hurkát és kolbászt sütöttünk, minden módszert tesztelve. Jöjjön az ítélet.

Két román buszt szedtek ki a forgalomból Ausztriában

Az osztrák rendőrség műszaki szakértők bevonásával teherautókat és autóbuszokat ellenőrzött Dél-Burgenlandban, kilenc jármű továbbhaladását súlyos műszaki hiányosságok miatt megakadályozták - írja az orf.at

Ezeken a tengerpartokon pofozgatni kell magunkat, hogy ébren vagyunk-e

Mennyivel jobb lenne most zúzmara helyett izzadtságcseppeket törölgetni egy türkizkék vizű pálmafás strandon a világ melegebbik felében... Mutatunk hozzá öt lehetőséget.

Tényleg fertőtleníti a szervezetedet a pálinka?

Mindenre gyógyír. Vagy mégsem?

Tudod mit jelent, ha álmodban szeretkezel? Eláruljuk

Erotikus álmaink nagyon gyakran szexuális vágyaink álombéli manifesztációi. Azonban a legtöbb szexuális tartalmú álomnak semmi köze nincs a szexhez, míg léteznek olyan álmok is, amik csak látszólag ártatlanok közben mégis a szexualitás áll a középpontjukban. De akkor mégis miről árulkodhat az, ha álmodban szexelsz? Erre keressük most a választ!

Miért tabusítjuk túl sokáig a világ legtermészetesebb dolgát? - A szüzesség elvesztése

Ennek így kell lennie? Vagy beszélhetünk erről máshogy is?

Lecsaptak a rendőrök a reptéren: saját testükre erősítették a légiutas-kísérők a tiltott szert

Kábítószert csempésztek egy malajziai légitársaság alkalmazottai.

Ma 60 éves a 80-as évek egyik leghíresebb énekesnője

A The Bangles gitáros-énekesnője 1959. január 17-én született. Kiegyensúlyozott zenei karrier, kiegyensúlyozott magánélet.

blogmorzsák

A magyar kürtőskalács sikere Malajziában

Még hogy mi eszünk majd bogara­kat! Ők szeretik meg a kürtőskalá­csot, ami igazából azért fagylalt és még Nutellát is rakhatunk rá.

Január 18.: Pest felsza­ba­dítása és nők tömeges megerőszakolása

A szovjet csapatok 74 éve e napon verték ki a németeket és magyar szövetségeseiket Pestről.

Enervált arabok az Alpokban

„Megnéztem Zell am Seet, mivel úgy hallottam, hogy mostanság ez az arab világ nagy kedvence, sikk ide jönni.“

Jeff Goldblum bebizonyítja, hogy a stílus nem kor kérdése

Megnyerő, elegáns és merész - hogy csinálja?

Rutinos vagy peches?

Az ember, akinek már a második aldis kapszulás kávégépe purcant ki, de nem ezért írt!

Az AdServer mágusok titkos élete

Ők azok, akik lekövetik, mit csinálsz a neten.

Lejtmenetben a használtimport

Egyre kevesebben vásárolnak külföldről hasz­nált autót. Mutatjuk az okokat.

Bemutathatunk a téli szürkeségnek

Zakatoló dobmunkák, inszomniás lányok és független filmes fesztiválaz eheti programajánlóban.

Nehéz ez a macskaélet

Egy cica sose pihenhet eleget, nem csoda, hogy sokszor úgy alszanak el, ahogy éppen a fáradtság éri őket.

John harmadjára is visszatért és dolgozik

John Wick egyetlen menekvése, hogy a 3. felvonásban még több rosszfiút tesz hidegre.

Nagy bajban lehet a NER, ha elkezdett félni egy vidéki gimnazista lánytól

Nagy Blanka "bűne" nem csupán az, hogy fiatal, hogy nő, és nem kedveli Orbán Viktor országlását, hanem az is, hogy vidéki.

0


0