Ezt olvasta már?

Csak érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a HÉV-re

Szeptember 1-jétől megváltoztak a jegyvásárlási szabályok a HÉV-vonalakon: Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészít...

0

Ellenzékiek tüntettek Pécsett

Több százan voltak kíváncsiak szombaton délután a Kiállunk egymásért és máskért is, valamint Legyen világosság nevű rendezvényekre a pécsi Kossuth téren. Neves közéleti szereplők ajánlották Mellár Tamást a választókerület képviselőjének.


hirdetés

A devizakárosultak esete legyen intő példa: mindenki így jár, akit a Fidesz megment – mondta Szakács László baranyai baloldali politikus az Ágoston Andrea zervezte két, valójában egy nagy rendezvény elején. – A kormánypárt képviselőinek is itt kellene lennie, és meghallgatni, hány átsírt-átszámolt éjszakán vannak túl a károsultak, hány család ment tönkre, mert a politika nem megoldotta, hanem összekutyulta a dolgokat.

Szakács hozzátette: ha a politika elrontotta, tegye is rendbe – a brókerbotrányok áldozatai kapják meg a teljes kártalanítást. Nem megkerülhető a Magyar Nemzeti Bank felelőssége, kapják meg a vagyonából a kártalanítást, így Polt Péternek lesz oka, hogy keresse a Quaestor-vagyont – vélekedett Szakács László.

A politikus elmondta: az ország tizede devizakárosult, nekik új banki elszámoltatási törvény kell és kárpótolni őket, ha többet fizettek vissza, mint a felvételkori árfolyam. Ha pedig már elvették az adós házát, akkor legyen elég a banknak: ha elég volt fedezetnek, amikor szerződést kötöttek, legyen az most is – hangsúlyozta a szocialista frakcióvezető helyettes. Szakács László leszögezte: vállalásokat tettek, és kormányváltás esetén ezeket teljesítik is.

 

Legyen világosság, főleg azokban a vidéki városokban, ahol sötét van, mert valakik ellopták a közvilágítás korszerűsítésére szánt forrásokat – mondta Mellár Tamás, a demokratikus összefogás jelöltje a Baranya 1-es választókörzetben. – Az OLAF-jelentés elég egyértelműen rámutatott, hogy rendszerszerű lopás van, egészen a legfelsőbb szintig.

 

A közgazdász professzor szerint a régi mondás, miszerint „fejétől bűzlik a hal” ma már inkább úgy szól: vejétől bűzlik. Mellár Tamás abban bízik: április 8-a után az ügyben felelősségre vonás jöhet. A jelölt beszélt arról is, Magyarország egyre jobban leszakad a régión belül is, de Pécs az országos átlaghoz képest is gyengébb. Csökken a lakosság és az egyetemisták száma. – A mostani városvezetés teljesen alkalmatlan, Pécs is tele van korrupciós ügyekkel, hogy csak a Tüke buszbeszerzéseit és a Zsolnay-ügyet említsem. Ezeket ki kell vizsgálni, de a legnagyobb baj az, hogy ez a városvezetés nem tudta kitalálni, mit is kellene tenni.

Mellár Tamás elmondta: azért indul a választásokon, hogy segítsen az országnak visszatalálni a demokrácia útjára, és azért, hogy Pécsnek legyen jövője. Azt is megígérte: ha április 8-án a megfelelő helyre tesszük az x-et, akkor pár év múlva büszkén tekinthetünk vissza az elért eredményekre.

Heller Ágnes filozófus gyújtó hangulatú beszédében elmondta: élt már, amikor Magyarország belépett a második világháborúba. Az emberek nem tudták, mit válasszanak, így a pusztulást, a becsület és az ország elvesztését választották. - Megint választunk, és most a jövő történészei előtt kell megmentenünk az ország és mindannyiunk becsületét – mondta Heller Ágnes, akit tapsolva ünnepelt a tömeg. – Ez a választás erről szól és arról, hogy a belső törököket eltávolítsuk. Helyettük olyanokat kell választani, akik tudják, milyen a liberális demokrácia, mi az igazságosság, a becsület.

A filozófus elmondta: szerencsénk van, mert tudjuk, mi ellen választunk. Miközben a szegénység már öröklődik, a kormány mamelukjai lassan egész Magyarországot birtokolják. – A korrupció nagyon rossz kifejezés arra, ami itt folyik – mondta Heller Ágnes. – Korrupció, ha a gazdagok lefizetik a politikusokat. Ám ha egy zsarnok a talpnyalóinak adja ajándékba a fél országot, az nem korrupció, az modern feudalizmus. A korrupció helyett pontosabb a maffiakormányzás, de találóbb a zsarnokság.

 

A szónok kiemelte: nem kötelező a részvétel a választásokon, de ettől még mindenki erkölcsi és állampolgári kötelessége, aki azt akarja, hogy gyermekei tisztelettel és becsülettel nézzenek a szemébe, az elmegy szavazni. A közöny pusztulásba vezeti az országot. – Nem kell a pártokat szeretni, szeretőiteket, gyermekeiteket szeressétek – mondta az egybegyűlteknek Heller Ágnes. – A kérdés most az, ti kitől várjátok, hogy rendbe hozza az országot. Ez az ember itt Pécsett Mellár Tamás.

Az eseményen felszólaltak hitelkárosultakat képviselők, újságíró, szobrász, szakszervezeti vezető, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke és egykori kaposvári kormánytisztviselő is.

Nagy Erzsébet pécsi pedagógus, ismert civil aktivista beszélt az elzálogosított Kodály Központról, aminek ki tudja, ki lesz az új tulajdonosa és mit álmodik meg oda koncertek helyett. Nagy szólt arról is, hogy a nép még tűr, bár Pécsett civil összefogással sikerült már megakadályozni lokátor építését. Abban bízik, ugyanilyen győzelmet tudnak aratni a civilek a tervezett atomtemető és uránbánya ügyében is. Kiemelte azt is: az egyfordulós választási rendszer miatt kell találni egy jelöltet, aki kiemelkedik a többi közül, aki változást akar, aki le tudja helyben váltani a parancsuralmi rendszert, ezt a diktatúrát, és rá voksolni.

Gulyás Emil pécsi szocialista önkormányzati képviselő beszélt arról, hogy pillanatnyilag 19 milliárdos lyuk is tátonghat Pécs idei költségvetésén. Beszélt a Pécset is érintő Elios-botrányról, és arról, a város nem csak áldozat volt, de kísérleti terep is, mivel több itteni cég is érintett volt benne. Gulyás kiemelte: bárki bármit mond, a pécsieknek mindegy, hogy Simicska vagy Tiborcz lopja el a pénzüket. A hitelből felújított közvilágítás és a Volvo-beszerzés 2 milliárd forintot vitt el és nem tudni, mennyibe kerül majd a városnak a Zsolnay-Ledina háború.

forrás: pécsistop0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Újabb bizonyítékra bukkantak a soroksári gyilkosság ügyében

A gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter cellájából egy olyan, füzetből kitépett papír lapult, amelyen az áldozat neve és...

Szétszedik az autót.Kárpátaljai magyarokat zaklatnak a határon

Testi motozással, az autók totális átvizsgálásával keresik az ukránok a kárpátaljai magyarok útlevelét. Szúrópróbaszerűen kapják...

Zöld rendszám: 225-300 lóerős új Peugeot plugin hibridek érkeztek

A francia gyártó vadonatúj plugin hibrid hajtásláncokat vezet be a 3008-as és az 508-as sorozatban.

Még másfél évig biztosan nem jön létre a német óriásbank

Lehűtötte tegnap a két legnagyobb német bank összeolvadásával kapcsolatos várakozásokat a Deutsche Bank vezére, miután a hétvégén...

További kedvezményekkel ösztönözné az Évosz a lakásvásárlókat

Nyolcpontos javaslatcsomagot állított össze az építőipari szakszövetség a kedvezményes lakás áfa kompenzálására - írja a Magyar...

Élőben fogja közvetíteni szülését az Instagramon ez a 3 gyerekes anyuka

A 30 éves ausztrál nő így akarja leküzdeni szorongását, amit szülés okoz. És felhívni a figyelmet a terhességgel járó mentális...

Brutálisan kettészakadt az ország

Átlagkeresetet, munkanélküliséget, de még a vállalkozások arányát is vizsgálta 2018 első félévében a KSH, itt vannak az adatok.

Kórházi fejlesztések Keszthelyen és Hévízen: Új betegazonosító rendszert alkalmaznak

A betegbiztonság növelése érdekében új betegazonosító rendszert alkalmaznak, illetve korszerű higiéniás eszközöket szereztek be a...

Magasabb teljesítményfokozat az új HyperX SSD-kkel

A HyperX, a Kingston Technology divíziója bejelentette a FURY RGB SSD és a Savage EXO SSD piaci bevezetését.

Megmutatta legkisebb unokáját Orbán Viktor

A Facebookon posztolt egy fotót, amelyen a karjában tartja Anna Adélt.

0

Sport

Tényleg rátelepszik, és túszul ejti a Juventust CR7?

A rövid válasz, hogy nem. A hosszú meg az, hogy ha egy kicsit igen, akkor is van rosszabb annál, mint hogy egy Ronaldo viszi a show-t.

Nagy Ádám először volt kezdő, és megint beleszerettek a játékába

Furcsa karrierje van Nagynak a Serie A-ban, rendre jól játszik, aztán azzal a lendülettel ki is kerül a csapatból. Majd megint, és ismét ugyanez.

Megadták a gólt, úgyhogy lemondana az állampolgárságáról a szerb kapus

Óriásit védett a szerb szuperrangadón a Partizan kapusa, Vladimir Sztojkovics, ám mégis bent látták a játékvezetők, gólt ítéltek. A játékos teljesen összeomlott.

Cristiano Ronaldo az UEFA után a FIFÁ-ra is megsértődött

Tudhat valamit arról, ki lesz a legjobb játékos.

Sterbik: "Aki akar, az tud is."

A Veszprém négyszeres BL-győztese értékelte a bakonyiak Barcelona elleni teljesítményét.

Rettegnek a franciák Bodó Richárdtól - Közel 120 km/órás lövésekkel sokkolt a szegedi kézilabdázó

Szeged Rettegve ejtik ki Bodó Richárd (25) nevét a francia Nantes kézilabdacsapatának kapusai.

Az érdi kézicsapat válaszolt a klubot kritizáló légiós vádjaira

Signaté eredményei egyértelműen azt mutatták, hogy versenysportolásra nem alkalmas.

Sallai Roland már a Real Madridba vágyik

Káprázatosan mutatkozott be a Freiburgban, holnap folytathatja.

Jól játszott a MOL Vidi, viszont a rutin hiányzott

Danko Lazovics távozása biztosan kihatott a magyar bajnok teljesítményére. Szpíker Korner Gundel Takács Gáborral.

FIFA-gála: ő lett az év férfi labdarúgója

Hétfőn este Londonban zajlik a FIFA-gála, amelyen az év legjobbjainak járó díjakat osztják ki.

Pályán a Hertha, a Bayern és a Manchester United is

Hétközi fordulóval és kupameccsekkel kedveskednek a topcsapatok.

Messi madridiakra és CR-re is szavazott, Ronaldónál egy francia nyert

Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi szerint is Modric volt az Év játékosa.

0

Bulvár

Végre leszámol egy tök felesleges dologgal a Lidl

Egy nagyon felesleges dologgal számol le a Lidl, aminek nemcsak a vásárlók örülnek, hanem az anyatermészet is.

Halálra gázolták Franciaországban a nomád életet élő Gecse Balázs Gergőt

Franciaország délkeleti részén vasárnap reggel halálra gázolták Gecse Balázs Gergőt, aki Magyarország bejárása után úgy döntött, ökrös szekerével nekivág a nagyvilágnak.

Így űzd ki a konyhádból az ételmolyokat

Időről-időre molyinvázió lepi el a konyhádat? Már belefáradtál az üldözésükbe, de szeretnél tőlük örökre megszabadulni? Bevált fortélyaink neked is segíthetnek.

Tolvai Reni és Kállay-Saunders András nem titkolózik tovább - Nagy bejelentést tettek

Tolvai Reni és Kállay-Saunders András is szerepel a 2018-as Sztárban Sztárban.

A belső sávban cserélt kereket az agyatlan autós, vérfagyasztó vége lett

Hihetetlen, hogy ez a baromság egyáltalán eszébe jutott.

Csak spermadonornak kellettem, az egész házasságom egy átverés volt - beszélgetés egy kétgyerekes, elvált ap...

Mindig az elvált nőket sajnáljátok. Hogy otthagyták szegényeket, összetört a szívük, cígölik a gyereket. És a férfiak? Minket meg kivágnak az utcára, és elveszik a gyerekeinket! A mi szívünkkel mi lesz? Hargitay Judit írása.

Megújult a magyarok kedvenc autója

A 2018-ban 30. születésnapját ünneplő Vitara-sorozat 1988-ban indult útjára a kompakt szabadidő-autó kategória úttörőjeként, és elegáns kialakításával, könnyű manőverezhetőségével, kényelmes vezetési élményével, valamint terepen nyújtott, [...]

Megszűnik a munkaviszonyból származó nyugdíjemelés, de 10 százalékkal nőhetnek a nyugdíj melletti keresetek

Az idei év lesz az utolsó, amikor a nyugdíjasok munkaviszonyból származó jövedelme kötelező alapját képezi a jövő évi nyugdíjemelésnek. Ilyen jogcímen utoljára érkezik pénz. Ezzel együtt a nyugdíj melletti munkaviszony után jövőre már nem kell járulékot fizetni, és ez bőven ellentételezi az előbbi veszteséget.

Rogán Cecília meghökkentő külsővel jelent meg a nagy nyilvánosság előtt

Rogán Cecília furcsa frizurája sokaknak szemet szúrt.

Kollányi Zsuzsi megtörte a szülése óta tartó csendet.

Az énekesnő majdnem két hónapja nem adott hírt magáról, most viszont elárult néhány információt a szülése után.

blogmorzsák

Ítélethirdetés Rajk koncepciós perében

A keleti blokkban szovjet utasításra indított „belső tisztogatás” egyik legismertebb koncepciós autodaféja volt a Rajk László kommunista vezető elleni per.

A Századvég vége a vég kezdete

Újabb felületet tüntet el a kormány, mert az visszatükrözte maffia jellegét.

27 tipp, hogy hogyan hordd a blézered idén ősszel

Sokoldalú, trendi és sokkal többet kihozhatsz belőle, mint azt elsőre gondolnád. Íme 27 tipp, hogy hogyan csináld!

„Exhumáltuk a Svastits-Bogyay kriptát“

A kriptakápolnát egy édesanya építtette, elsősorban a gyermekének, majd a családnak.

„Már más nőt kíván. Húzzak el?“

„Leginkább az a természetes hang borított ki, ahogy ezt közölte.“

Luxusétterem a világ végén

A Feröer-szigetek első Michelin-csillagos étterme alighanem a világ legfélreesőbb fine dining helye tele különlegességekkel.

Ezt is az EU fizette, nem a Fidesz

„Kommentben igazítottuk ki Tállai Andrást.“

Változó lakáshitelezés: nehezítenek és védenek

Októbertől komoly változások lépnek életbe a lakáshitelezésben. Mutatjuk a legfonto­sab­bakat és számolunk is kicsit.

Hatalmas tömeg a nyilvános akasztáson

Német prostituáltak a háború ut­án, a széf, ami megölte Jack Danielst, le­zu­hant német repülő­ben lakó oro­szok, és sok ritka fotó a múltból.

Kő vagy, ha nem sír benned is a lélek

Carpeaux valódi haldokló gyere­keket tanulmá­nyozott és rajzolt.

Izrael elleni lépesek Szíriában

Vége az izraeli vadászgépek szíriai légtérben végrehajtott szabad manővereinek.

Kálmán Olga lesz a miniszterelnök?

"Majd’ minden újságíró életében elérkezik ama pillanat, amikor a kérdezés helyett állítana is valamit."

0


0