Ezt olvasta már?

A versenyt nem, a testmozgást támogatja az Európai Unió - videó

A multisport szemléletmódot szeretné meghonosítani a Magyar Diáksport Szövetség, amely Európai Uniós támogatással szervez szerte az országban DO60 néve diáksportfe...

0

Ellenzékiek tüntettek Pécsett

Több százan voltak kíváncsiak szombaton délután a Kiállunk egymásért és máskért is, valamint Legyen világosság nevű rendezvényekre a pécsi Kossuth téren. Neves közéleti szereplők ajánlották Mellár Tamást a választókerület képviselőjének.


hirdetés

A devizakárosultak esete legyen intő példa: mindenki így jár, akit a Fidesz megment – mondta Szakács László baranyai baloldali politikus az Ágoston Andrea zervezte két, valójában egy nagy rendezvény elején. – A kormánypárt képviselőinek is itt kellene lennie, és meghallgatni, hány átsírt-átszámolt éjszakán vannak túl a károsultak, hány család ment tönkre, mert a politika nem megoldotta, hanem összekutyulta a dolgokat.

Szakács hozzátette: ha a politika elrontotta, tegye is rendbe – a brókerbotrányok áldozatai kapják meg a teljes kártalanítást. Nem megkerülhető a Magyar Nemzeti Bank felelőssége, kapják meg a vagyonából a kártalanítást, így Polt Péternek lesz oka, hogy keresse a Quaestor-vagyont – vélekedett Szakács László.

A politikus elmondta: az ország tizede devizakárosult, nekik új banki elszámoltatási törvény kell és kárpótolni őket, ha többet fizettek vissza, mint a felvételkori árfolyam. Ha pedig már elvették az adós házát, akkor legyen elég a banknak: ha elég volt fedezetnek, amikor szerződést kötöttek, legyen az most is – hangsúlyozta a szocialista frakcióvezető helyettes. Szakács László leszögezte: vállalásokat tettek, és kormányváltás esetén ezeket teljesítik is.

 

Legyen világosság, főleg azokban a vidéki városokban, ahol sötét van, mert valakik ellopták a közvilágítás korszerűsítésére szánt forrásokat – mondta Mellár Tamás, a demokratikus összefogás jelöltje a Baranya 1-es választókörzetben. – Az OLAF-jelentés elég egyértelműen rámutatott, hogy rendszerszerű lopás van, egészen a legfelsőbb szintig.

 

A közgazdász professzor szerint a régi mondás, miszerint „fejétől bűzlik a hal” ma már inkább úgy szól: vejétől bűzlik. Mellár Tamás abban bízik: április 8-a után az ügyben felelősségre vonás jöhet. A jelölt beszélt arról is, Magyarország egyre jobban leszakad a régión belül is, de Pécs az országos átlaghoz képest is gyengébb. Csökken a lakosság és az egyetemisták száma. – A mostani városvezetés teljesen alkalmatlan, Pécs is tele van korrupciós ügyekkel, hogy csak a Tüke buszbeszerzéseit és a Zsolnay-ügyet említsem. Ezeket ki kell vizsgálni, de a legnagyobb baj az, hogy ez a városvezetés nem tudta kitalálni, mit is kellene tenni.

Mellár Tamás elmondta: azért indul a választásokon, hogy segítsen az országnak visszatalálni a demokrácia útjára, és azért, hogy Pécsnek legyen jövője. Azt is megígérte: ha április 8-án a megfelelő helyre tesszük az x-et, akkor pár év múlva büszkén tekinthetünk vissza az elért eredményekre.

Heller Ágnes filozófus gyújtó hangulatú beszédében elmondta: élt már, amikor Magyarország belépett a második világháborúba. Az emberek nem tudták, mit válasszanak, így a pusztulást, a becsület és az ország elvesztését választották. - Megint választunk, és most a jövő történészei előtt kell megmentenünk az ország és mindannyiunk becsületét – mondta Heller Ágnes, akit tapsolva ünnepelt a tömeg. – Ez a választás erről szól és arról, hogy a belső törököket eltávolítsuk. Helyettük olyanokat kell választani, akik tudják, milyen a liberális demokrácia, mi az igazságosság, a becsület.

A filozófus elmondta: szerencsénk van, mert tudjuk, mi ellen választunk. Miközben a szegénység már öröklődik, a kormány mamelukjai lassan egész Magyarországot birtokolják. – A korrupció nagyon rossz kifejezés arra, ami itt folyik – mondta Heller Ágnes. – Korrupció, ha a gazdagok lefizetik a politikusokat. Ám ha egy zsarnok a talpnyalóinak adja ajándékba a fél országot, az nem korrupció, az modern feudalizmus. A korrupció helyett pontosabb a maffiakormányzás, de találóbb a zsarnokság.

 

A szónok kiemelte: nem kötelező a részvétel a választásokon, de ettől még mindenki erkölcsi és állampolgári kötelessége, aki azt akarja, hogy gyermekei tisztelettel és becsülettel nézzenek a szemébe, az elmegy szavazni. A közöny pusztulásba vezeti az országot. – Nem kell a pártokat szeretni, szeretőiteket, gyermekeiteket szeressétek – mondta az egybegyűlteknek Heller Ágnes. – A kérdés most az, ti kitől várjátok, hogy rendbe hozza az országot. Ez az ember itt Pécsett Mellár Tamás.

Az eseményen felszólaltak hitelkárosultakat képviselők, újságíró, szobrász, szakszervezeti vezető, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke és egykori kaposvári kormánytisztviselő is.

Nagy Erzsébet pécsi pedagógus, ismert civil aktivista beszélt az elzálogosított Kodály Központról, aminek ki tudja, ki lesz az új tulajdonosa és mit álmodik meg oda koncertek helyett. Nagy szólt arról is, hogy a nép még tűr, bár Pécsett civil összefogással sikerült már megakadályozni lokátor építését. Abban bízik, ugyanilyen győzelmet tudnak aratni a civilek a tervezett atomtemető és uránbánya ügyében is. Kiemelte azt is: az egyfordulós választási rendszer miatt kell találni egy jelöltet, aki kiemelkedik a többi közül, aki változást akar, aki le tudja helyben váltani a parancsuralmi rendszert, ezt a diktatúrát, és rá voksolni.

Gulyás Emil pécsi szocialista önkormányzati képviselő beszélt arról, hogy pillanatnyilag 19 milliárdos lyuk is tátonghat Pécs idei költségvetésén. Beszélt a Pécset is érintő Elios-botrányról, és arról, a város nem csak áldozat volt, de kísérleti terep is, mivel több itteni cég is érintett volt benne. Gulyás kiemelte: bárki bármit mond, a pécsieknek mindegy, hogy Simicska vagy Tiborcz lopja el a pénzüket. A hitelből felújított közvilágítás és a Volvo-beszerzés 2 milliárd forintot vitt el és nem tudni, mennyibe kerül majd a városnak a Zsolnay-Ledina háború.

forrás: pécsistop0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

2020 után egyedi elbírálás alapján dönthetik el, hogy ki vállalhat munkát a briteknél és ki nem

Minden magyar állampolgár Nagy-Britanniában maradhat és dolgozhat a jövőben is, aki azelőtt költözik az országba, mielőtt az hivatalosan...

Megsértődtek, és hazamentek az ENSZ emberjogászai, mert a szerb-magyar tranzitzóna nem átjáróház

Idő előtt megszakították magyarországi látogatásukat csütörtökön az ENSZ emberi jogi szakértői, mert közlésük szerint a hatóságok...

Hosszú évekre börtönbe vonulnak Fico egykori miniszterei

Hatáskörrel való visszaélés és közbeszerzés befolyásolása vádpontokban bűnösnek találta, és súlyos szabadságvesztésre ítélte a...

Felmentették a szexuális erőszakkal vádolt volt francia kormánytagot, Georges Tront

Felmentették csütörtökön Georges Tront, a francia kormány közszolgálati ügyekért felelős volt államtitkárát, a Párizshoz közeli...

Harminc ember sérült meg egy bajorországi buszbalesetben

Frontálisan összeütközött két busz csütörtökön a bajorországi Ammerndorf közelében, a helyi rendőrség este közölt adatai szerint...

Örömében torkaszakadtából énekel Hosszú Katinka - videó

Hosszú Katinka rögtön két éremmel zárta a csütörtöki úszó világkupa-sorozat szingapúri rövidpályás állomásának első napját.

Nézze meg Stan Lee utolsó, szívhez szóló üzenetét - Videó

"Szeretem a rajongóimat. El nem tudom mondani, mennyire szeretem őket!"

Még alig áll, de máris ellepték a menekültek a mexikói határkerítést - fotók

Tijuana Ismét százával érkeztek a menekülteket szállító karavánnal az amerikaimexikói határzárhoz.

Tízéves gyerek zúzta le a parkoló autókat Debrecenben

Debrecen Hatalmas csattanás törte meg a csendet a Fényes udvari lakótelepen kedden este.

A tüdőtályog okai, tünetei és kezelése

A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg, kialakulását vagy a legyengült, sérült, immunkárosodott szervezetet megtámadó...

5 dolog, amit feltétlenül tudni kell a próbaidőről

Mennyi a próbaidő maximális időtartama? Jogosult-e a munkavállaló próbaidő alatt a betegszabadságra? Miért fontos, hogy a próbaidő a...

Szó szerint beléphetünk a világhírű festő alkotásába: különleges virtuális valóság kiállítás nyílik

A közönség négy hónapon át tesztelheti egy különleges sisak segítségével, összesen nyolc percen át szemlélődhet az impresszionista...

0

Sport

Kapás Boglárkáék 350-nél megálltak a 400 gyors döntőjében - videó

Az úszók elszámolták magukat, hatalmas előnyt adott le, aki addig vezetett.

50 méterrel a cél előtt megállt Kapás Boglárka

Szingapúr Egy arannyal és két emlékezetes ezüstéremmel nyitottak a magyar úszók a rövid pályás Világkupa záró, szingapúri állomásának első napján. A 400 gyors fináléjában Kapás Boglárka (25) hihetetlen szituációba keveredett. Az Újpest olimpiai bronzérmese 350 méterig kitartóan követte a holland Femke Heemskerket (31), aki azonban fejben elszámolta a fordulókat, s 50 méterrel a vége előtt leállt. Az éllovas megállása becsapta Kapást is, aki szintén abbahagyta a tempózást, viszont a német Reva Foos (25) és több más úszó is megelőzte őket. A magyar sportoló hamarabb eszmélt a hollandnál, így Kapás végül remek hajrával beért Foos mögött a második helyen a célba, míg Heemskerk lemaradt a dobogóról.

Kiderült mi okozhatta a leicesteri helikopter-balesetet

A helyi fociklub tulajdonosa is meghalt.

Mossa kezeit a csődben lévő bokszszövetség 74 milliót számlázó sajtósa

Kendi Hana szerint Erdei Zsolt nem ért a gazdálkodáshoz, de a lényeg, hogy az AIBA köszönőlevelet küldött.

Eldőlt Hosszú Katinka sorsa: megmenekült az úszónő

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA fenyegetését követően az Olasz Úszó Szövetség úgy döntött, mégsem rendezi meg az Energy for Swim 2018 elnevezésű viadalt, amelynek december 20-21-én Torino adott volna otthont.

Dzsudzsák csak a padon - így áll fel a magyar válogatott

20.45 órától az észteket fogadjuk a Groupama Arénában Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

Magyar-észt Nemzetek Ligája-mérkőzés Rossi nélkül - sportmenü

Tenisz és kosárlabda még a kínálatban.

Ennél undorítóbb húzást még nem láttak kosárpályán - videó

Az elkövető nem tudta, hogy rögzítik az esetet, kirúgták a csapatból.

Dárdai Pál fia gólt lőtt a német labdarúgó-válogatottban

Az U17-es válogatott írországi tornáján történt mindez, Dárdai Márton az íreknek talált be.

Egy szörnyeteg, aki rászabadult Amerikára

Michael Jordanhez, Charles Barkleyhoz és LeBron Jameshez hasonlítják, de Zion Williamson egy teljesen új kategória.

Három igazolás, ami nagyon bejött, és három, amely kevésbé

Megnéztük kik futottak jó, és kifejezetten rossz évet a csapatváltás után.

0

Bulvár

Olyan fotó jött a Jupiterről, hogy leesik tőle az állunk

Két éve körözget a Jupiter körül a NASA egyik űrszondája, amely most újabb elképesztő felvételt lőtt a gázóriásról. És ez talán az eddigi legjobb.

Így él az angol királyi udvar egyetlen magyar hercegnéje

Van az angol királyi udvarnak egy magyar származású tagja, aki negyven éve Kent hercegnéjeként él a királynő rokonainak fenntartott Kensington-palotában, és rajong Magyarországért. Exkluzív interjút adott a Forbesnak.

Ő volt Freddie Mercury élete párja - Halálig szerette az énekeslegendát

Jim Hutton a betegsége ellenére is kitartott mellette.

7 tény a sörről - a 2. a legmegdöbbentőbb

Biztonságosabb italnak tartották a víznél.

Milyen gyakran kell mosni a párnahuzatot? A bőrgyógyász szerint csúnya vége lehet, ha túl ritkán teszik

Nem kívánt következményei lesznek a bőrödre nézve, ha nem mosod elég sűrűn a párnahuzatodat.

Leteszteltük az Aldi saját márkás termékeit - meglepő eredmények születtek

Vakteszteltünk 8 különböző termékcsoportot. Mutatjuk, hogy szerepeltek az ALDI saját márkás termékei.

Kiakadtak a román lapok: a magyar kormány elismerte, hogy 1 milliárd forinttal támogatott erdélyi focicsapatok...

Több román napilap és blog számolt be arról, hogy Magyarország a román labdarúgó bajnokságban szereplő csapatokat finanszíroz. Fotó: Facebook/FK Csíkszereda Az Evenimentul Zilei a Gazeta Sporturilor című sportújságra hivatkozva írta pénteken, hogy a magyar kormány a sportújság kérdéseire válaszolva elismerte: 1 milliárd forintot folyósított a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda csapatainak, hogy fejlesszék a sportinfrastruktúrát és a fociakadémiájukat. A cikk címe ezt "Magyarország által Románia szívében elkövetett arroganciának" nevezte. Radu Tudor befolyásos újságíró és katonai elemző a blogján azt írta, hogy az ilyen kétes külföldi finanszírozások, amelyeket a sport, a kultúra vagy a gazdaság ürügyén tesz Magyarország, a háttérben...

Kifakadt Dancs Annamari: ˝Ez most már nem megy...˝

Dancs Annamari élete kiteljesedett, amikor megszületett kisfia, Ádám. Nehéz időszakon van túl, de a színésznő visszaállt a munkába. A FEM3 Caféban azt is elmesélte, hogy teljesen más színpadon állni úgy, hogy már van egy gyermeke, hiszen sok mindent máshogy él meg a szerepeiben.

blogmorzsák

Újabb villalány villantott

Ezútta Zsu dobta le a melltartóját a táncversenyen, de ez az idei évadot elnézve inkább a norma, semmint üdítő/elborzasztó kivétel.

Puzsér megosztó, de a szocialisták még jobban

Még a "balos Budapesten" is jobb esélyei vannak Tarlós Istvánnak, mint valakinek, akinek köze volt az előző városvezetéshez.

„Nem kapok postai értesítőket. Soha. Egyet sem“

Amikor az ember visszasírja azt a problémát, hogy a postás csak értesítőt hagy a ládában.

„Mit tehetnék, hogy ne legyen veszekedés?“

„November közepe van, de már most félek a karácsonytól…“

Orbán kutyaszorítóba került Gruevszki miatt

A magyar kormányfőnek választania kell a jog és a bűnrészesség között, mert ha menedéket ad macedón politikai cimborájának.

Ezeket vásároltuk – a kínai Fekete Péntek legkedveltebb Xiaomi telefonjai

Íme az idei év végének Xiaomi telefon toplistája az egyik legnagyobb kínai áruház statisztikái alapján.

„Gyors iramban ábrán­dulok kifelé a svájci iskolarendszerből“

Ezek a 12-13 éves gyerekek mikor lehetnek gyerekek?

Jövőre jön a 6 napos hétvége!

Mellesleg 6 hosszú hétvégével tervezz!

11 karriergyilkos mondat, amit azonnal felejts el!

Te hányat hallottál ma ezek közül a munkahelyeden?

Az év legmorbidabb esküvője

Természetesen Japánban kötötték, egy 35 éves férfi nősült - nem akárkivel.

Nikola Gruevszki, a politikai menedékjogért folyamodó bűnöző

Úti okmányok nélkül ennyire simán bejuthatott az országba?

Meglepő dolgot tervezett az Apple dizájnere

John Ive egy egészen különleges ékszert alkotott, aminek ára jótékony célra megy.

0


0