Ezt olvasta már?

0

Energiahatékony Mentor Díjjal jutalmazták a Pécsi Tudományegyetemet

A Virtuális Erőmű Program keretében mentori elismeréssel és díjjal jutalmazták szerdán délután a Pécsi Tudományegyetemet (PTE) a Parlamentben.


hirdetés

A PTE ez év tavaszán csatlakozott az egyik legjelentősebb, a fenntartható energiával kapcsolatos innovatív európai projekthez, a Virtuális Erőmű Programhoz (VEP). A program ötletgazdája és men-tora a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) Kft., amely 2011 óta a hazai zöld gazdasági szakmapolitikai stratégiaalkotás meghatározó szereplője. A pályázat fővédnöke Dr. Áder János köz-társasági elnök, védnöke Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott.

A Virtuális Erőmű Program célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain ke-resztül összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza. A pályázó vállalatok, oktatási intézmények, önkormányzatok energiatudatos és energiahatékony védjegyet szerezhetnek. A magyarországi felsőoktatási intézmények sorában elsőként a Pécsi Tudományegyetem szerezte meg az Energiahatékony Intézmény Díjat.

Ez inspirálta a pécsi egyetemet, hogy városi és megyei partnerekkel kooperálva, egy szoros, egy-mást támogató együttműködés keretében feltérképezze, hogy milyen lehetőségek vannak a Virtu-ális Erőmű Programon keresztül a zöld tudáshoz, kapcsolatrendszerhez és forrásokhoz való hozzá-férés tekintetében, valamint közös helyi akciók és fejlesztések indításában. Ennek érdekében jött létre a Baranyai Virtuális Erőmű Program (BAVEP), amelynek mentora a Pécsi Tudományegyetem.

A díjat a Pécsi Tudományegyetem képviseletében Jenei Zoltán kancellár vette át a Parlamentben szerdán délután. Köszönő beszédében hangsúlyozta: „A jövő generációk léte és életminősége nagyban függ attól, hogy már ma képesek vagyunk-e átalakítani a világról, a környezetünkről és éle-tünkről alkotott gondolkodásunkat, tudásunkat, majd erre alapozva életformáinkat és szokásainkat úgy, hogy ne zsákmányoljuk ki a természeti erőforrásokat, azaz fenntartható módon éljünk. A szemléletformálásban óriási szerepe van az oktatási intézményeknek, és büszke vagyok arra, hogy a folyamatban erős jelenléttel bír a Pécsi Tudományegyetem.”

AKTUÁLIS

Magyarország Virtuális Erőmű Programját ajánlotta az ENSZ-klímacsúcs résztvevőinek figyelmébe 2019. szeptember 24-i New York-i felszólalásában Áder János. A köztársasági elnök a plénum előtt elmondta, hogy a 10 éve indult program lényege és filozófiája szerint az a legolcsóbb és legzöldebb energia, amelyet meg sem termelünk.

 

 







0
0


Ön melyik párt listájára szavazna a 2024. június 9-i EP-választáson?









0

hírek innen, onnan

Dubai luxury apartments bought by a company linked to inner circle of son of Hungarian Central Bank governor

As part of the Dubai Unlocked investigation, Direkt36 has found that a company with links to the inner circle of Ádám Matolcsy, the son of the...

Jól kezdett a Formula 4-es spanyol bajnokságban Hideg Ádám

A Hungarian Motorsport Academy 16 éves versenyzőjének nem volt könnyű dolga a 35 fős mezőnyben, melyben 24 újonc – köztük Hideg Ádám...

Ördöginek, véresnek nevezik Károly első hivatalos portréját, felrobbant tőle az internet - fotóval.

Sokkolóra sikerült a festmény, még a pokol tüzét is látják benne egyesek.

"Itt egy felcsúti srác, aki képes lesz a legkisebb királyfihoz hasonlóan legyőzni egy világbirodalom vezetőjét" – Orbán Viktorról epikus párbajhősként beszélt G. ...

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét. Orbán Viktor miniszterelnök kellett ahhoz, hogy megtudjuk, ki Soros György,...

Mezőgazdasági összeírás kezdődik Magyarországon

Országszerte több mint 22 ezer egyéni gazdaság mezőgazdasági összeírását kezdte meg szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A...

Komolyan megregulázzák a tömegturizmust a magyarok által is kedvelt szigeteken

Négy évvel ezelőtt már szigorították az alkoholfogyasztást a Baleár-szigeteken, a mostani rendelet még szigorúbb lesz, ahogy a...

Fekáliával kenték össze a mosdókat az Iváncsáról elküldött vendégmunkások

A szakszervezet szerint ez is jelzi, milyen indulatokat váltott ki az elbocsátás.

A BudaPart Gate irodaházban a bérlők a CPI színvonalas szolgáltatásait élvezhetik

A legnagyobb magyarországi irodaportfólióval rendelkező CPI Hungary számos ikonikus irodaházat tulajdonosként üzemeltet.

Optimista előrejelzést adott az EBRD az európai feltörekvő térségről

Magyarországon idén 2,2 százalékos, jövőre 3,5 százalékos növekedést jósol.

Sport

Teherautóval ütközött, meghalt a két olimpián is szereplő sportoló

Tragédia rázta meg az orosz triatlonista társadalmat: közlekedési balesetben elhunyt a kétszeres olimpikon Igor Sziszojev. A 43 éves sportember terepjárójával áttért az út másik oldalára, nagy sebességgel egy teher

Rossi: „Nem akarok olyan játékost látni a válogatottban, aki alibizik”

Marco Rossi kihirdette az Eb-re készülő keretet, majd a döntés szempontjairól, a kapuskérdésről, az elvárásokról, valamint a kimaradókról is beszélt a Telkiben rendezett sajtótájékoztatón.

Már Szoboszlai Dominik utódjával tárgyalnak Liverpoolban

Arne Slot kiszemeltje a magyar válogatott játékos számára sem ismeretlen.

„Sosem gondoltam volna, hogy így érhet véget a pályafutásom” - eltiltották a magyar vívót, nem les...

Doppingvétség - a holléti nyilvántartáshoz kapcsolódó mulasztás - miatt két évre eltiltották a versenyzéstől a párbajtőröző Kun Annát, így nem indulhat a párizsi olimpián - írta az MTI.

Kétségbeesetten próbálják megmenteni a nemi erőszak miatt börtönben ülő brazil sztárfocistát

Kilenc év letöltendőre ítélték a Real Madrid korábbi játékosát.

Guardiola izgalmai: hanyatt fekvés és pöcsmasszírozás

Nagyon megélte a katalán mester a Tottenham elleni meccset, de volt is mit, akadt esemény bőven. Indulhat a mémgyár.

Magyar Kupa-döntő: eldőlhetett a „kapuskérdés” az FTC-nél

Szerda este 19.30-kor a Puskás Arénában megkezdődik a Magyar Kupa-döntő, amelynek ezúttal a Paks és a Ferencváros lesz a két […] A Magyar Kupa-döntő: eldőlhetett a „kapuskérdés” az FTC-nél bejegyzés előszö

Mutatunk 10 pikáns fotót az olasz teniszezőről, aki bikinimodellnek állt

Camila Giorgi szinte a semmiből bejelentette, hogy visszavonul, és a hírek szerint bikinimodellként fog tevékenykedni a jövőben.

Edzésen lett rosszul, meghalt a világbajnoki ezüstérmes kapus

58 éves korában elhunyt Fabián Cancelarich, egykori válogatott kerettag kapus.

Mezőkövesd: korábbi NB I-es gólkirály lehet az új vezetőedző

A következő szezonban csak a másodosztályban szerepelhet a Mezőkövesd. Nem csak ebből a szempontból lesz változás a klubnál, hiszen állítólag […] A Mezőkövesd: korábbi NB I-es gólkirály lehet az új vezetőedz

Szinte teljesen elszálltak a magyar sportoló olimpiai reményei

Szalontay Sándor pályakerékpáros továbbra is tartalék, vagyis csodának kellene történnie ahhoz, hogy kijusson a párizsi olimpiára - írt aaz MTI.

0

Bulvár

Mutatjuk, kik kapnak idén meghívót vastagbélszűrésre

Évente mintegy 10 ezer vastag- és végbélrákos megbetegedést diagnosztizálnak itthon, amelyek fele halálos kimenetelű. A betegség korai felismerésére idén is országos szűrési program indul.

Konkrétan megnevezték a gázvezeték felrobbantóit

Egy ukrán származású orosz politikus szerint sikerült beazonosítani az elkövetőket. Állítólag Romániában képezték ki őket.

Tovább gyűrűzik a botrány Kulka János körül: tombolt a Nemzeti Színház igazgatója, ismert színésznő szólalt me...

Keserű történések rontják el a Nemzet Színészének választott Kulka János kinevezését, kollégája most kiteregette a szennyest.

Lelepleződtek a dubaji luxuslakások: na kinek a neve került megint elő?

Kiszivárgott cégadatok alapján több mint egymilliárd forintot költhetett egy dubaji ingatlan megvásárlására a Future Holding Limited nevű cég. Nem ez volt az egyetlen vételük.

Súlyos bírságra vagy akár börtön-büntetésre is számíthat, aki homokot lop el erről a strandról

Természetes dolog, hogy a nyaralásból szuvenírrel térünk haza, de maradjunk inkább az édességnél, a hűtőmágnesnél vagy a hógömbnél.

Innen tudhatod, hogy a drágán megvett lajosmizsei eper valójában olcsó spanyolországi import

Nem mind magyar eper, amit annak mondnak az árusok, néhány keresztkérdéssel elkerülhetjük, hogy csalás áldozatai legyünk.

Óriási katasztrófa történt: kisiklott a világ egyik legnagyobb vonata

Nem vezette senki, de három mozdonya huszonkét vagont húzott.

Karácsony Gergely megmutatta imádott feleségét: így néz ki a budapesti first lady, akibe 22 éve fülig szerelme...

Szerelmes fotón Karácsony Gergely és ritkán látható felesége, Kiss Virág.

Olasz miniszterelnök: nem csak Magyarország, Franciaország és Németország sem vesz át migránsokat

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik – hangoztatta Giorgia Meloni olasz kormányfő egy milánó

Alig ért haza Hszi Csin-ping Budapestről, magához rendelte Putyint

Kétnapos pekingi látogatást tesz az orosz államfő.

A közelgő halál 12 jele

A szervezet természetes módon felkészül a halálra, ennek pedig vannak árulkodó jelei – állítja egy amerikai hospice nővér.

blogmorzsák

Nagy déligyümölcs ízű szörp teszt

Végigkóstoltuk a különleges ízű szörpöket, vaktesztünkből kiderül, hogy melyik a legfinomabb.

Ön szerint igazat mondhattak a válaszolók?

Még mindig népszerű a Google-diagnózis?

0






0