Ezt olvasta már?

0

Ezek lehetnek egy kezdő vállalkozás buktatói

Többéves alkalmazotti lét után a saját vállalkozás indítása során egyszerre munkálkodhat bennünk az izgatottság, a kirobbanó motiváció és bizony a félelem is. Valódi hullámvasút ez az időszak – ahol buktatókkal sem árt számolni, amelyeken könnyű elcsúszni.


hirdetés

Ha szeretnénk, hogy gördülékenyen induljon – és folytatódjon – ez az időszak, hogy sikeres saját vállalkozást tudhassunk magunkénak, akkor nem árt ismerni a veszélyeket és betartani néhány „alapszabályt”.

Melyek egy saját vállalkozás előnyei?

Egy saját vállalkozás egyszerre jelentheti a szabadság, az anyagi függetlenség és az önmegvalósítás lehetőségét. Szemben az alkalmazotti lét kötöttségeivel, vállalkozóként akkor és annyit dolgozhatunk, ahogy azt magunkkal szemben elvárjuk. Saját vállalkozást indítva a munkára fordított idő különválhat a megkeresett pénzmennyiségtől is. Megfelelő üzleti modellt választva olyankor is pénzt kereshetünk, amikor alszunk, szórakozunk vagy épp nyaralunk.

Szintén a vállalkozásindítás mellett szólhat előnyként a helyfüggetlenség lehetősége. Különösen online céget indítva leszünk szabadok: dolgozhatunk akár otthonról, egy közösségi irodából a világ bármely pontján, vagy egy pálmafa árnyékában is koktélt szürcsölgetve.

Persze az előnyök mellett buktatói is lehetnek egy újonnan indított vállalkozásnak – ezekkel pedig jobb előre tisztában lenni, hogy még időben sikerüljön elkerülni őket.

Milyen buktatókkal kell számolni?

Az egyik megkerülhetetlen buktató az anyagiak kérdése. A legtöbb vállalkozásnál ugyanis arra vezethető vissza a bukás oka, ha nem sikerül „kihozni a matekot”. A nullszaldós vagy mínuszos bevétel azért is roppant kellemetlen, mivel a vállalkozásindítás egyik fő mozgatórugója az anyagi függetlenség. Persze ha kifutunk a pénzből, mentőövként a kezdő vállalkozói hitel és más konstrukciók is jelenthetnek mentőövet. Ideális esetben viszont ilyen típusú anyagi segítség nélkül is sikerülhet boldogulni – mégpedig folyamatos aggódás és álmatlan éjszakák nélkül.

Szintén problémaforrás, ha nem a megfelelő vállalkozásötlet megvalósítása mellett döntünk. Hiába egy az érdeklődésünkhöz közelálló iparág és tevékenység, ha nincs belőle érdemi bevétel. Szintén komoly nehézségek forrása lehet, ha túl nagy a verseny az általunk választott piacon. A vállalkozásötlet mellett az üzleti modellen is könnyű elcsúszni. Tudatos stratégia és kimunkált koncepció hiányában a vállalkozásunk jövőjét ingatag lábakra helyezzük. Az online vagy offline értékesítés, a marketing, a hatékony időmenedzsment és a pénzügyek ismerete egytől egyig kulcsfontosságú készség vállalkozóként. Ehhez kell társulnia nem kevés motivációnak és kitartásnak.

Fontos, hogy ne dőljünk be a könnyed pénzszerzés hamis ígéreteinek! A vállalkozói lét nem feltétlenül csak láblógatásból és néhányórás munkahetekből áll. Persze el lehet jutni eddig az ideális állapotig, ehhez viszont nem kevés befektetett munkára van szükség.

Szintén buktató lehet, ha nem jól reagálunk a felmerülő problémákra. Egy vállalkozó életében a problémamegoldás mindennapos. A kulcs az, hogy ne ragadjunk le a nehézségeknél. Koncentráljunk inkább a megoldásra!

Csapatban dolgozva vegyük körbe magunkat dolgozni akaró, motivált, felkészült munkatársakkal! Bízzunk bennük és a közreműködésükben! Építsük a kapcsolatrendszerünket is! Az egyik legnagyobb veszély vállalkozóként az, ha magányosan elszigetelődve nem tudunk kihez fordulni segítségért. A legfontosabb pedig, hogy a legnagyobb nehézségek közepette se adjuk fel. Egy vállalkozás életében gyakran követik egymást hullámhegyek és hullámvölgyek. Igyekezzünk tanulni a hibáinkból és kerülni őket a következő alkalommal!

Kérjünk segítséget!

Az anyagi, szakmai és tanácsadói segítség egyaránt aranyat érhet egy kezdő vállalkozás életében. Például a kezdő vállalkozói hitel akár tartalékként is elkülöníthető arra az esetre, ha szűkebb idők jönnének a bevételek alakulását tekintve. Hozzáadott értékkel bírhat a szakmai vagy tanácsadói segítség is. Többek között a marketing, az értékesítési stratégia, a pénzügyek vagy a folyamatok kérdéseiben. Egyáltalán nem szégyen tehát segítséghez folyamodni. Figyeljünk viszont arra, hogy megbízható forrásból kérjük az anyagi vagy szakmai támogatást! Járjunk utána a szóba jöhető lehetőségeknek alaposan, vagy érdeklődjünk az ismerőseink körében!

Mi kell tehát a kezdő vállalkozások buktatóinak az elkerüléséhez?

Legyen bennünk nagy adag elszántság és motiváció! Döntsünk tudatosan a vállalkozásötlet, illetve az üzleti modell kérdésében! Támogassuk meg mindezt azzal, hogy jól eladható termék vagy szolgáltatás értékesítéséből igyekszünk bevételt generálni!

Közben pedig tartsuk észben, hogy anyagi forrásként olyan lehetőségekhez is folyamodhatunk, mint például a kezdő vállalkozói hitel. Ha pedig minden feltételt adottnak gondolunk, akkor merjünk elindulni.0
0
0
0

hírek innen, onnan

Kiadták a figyelmeztetést: egyre több megyét tarol le a hőség

Még több megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nádai Anikó a terhességéről: „Mindennapos vagyok, bármikor beindulhat bármi”

A műsorvezető azt mondja, jóval nehezebben bírja második terhességét, mint az elsőt.

Lezuhant Horvátországban a Rogánékat helikoptereztető cég egy repülőgépe

A baleset idején hárman tartózkodtak a gép fedélzetén.

Micimackóhoz hasonlította a kínai elnököt a Blizzard, betilthatják a Diablo Immortalt

A jelek szerint a Blizzard a kínai közösségi oldalon, a Weibón arról írt, hogy a kínai elnöknek le kellene mondania.

Európa még mindig tömegével vásárolja az orosz olajat

A júliusban berakodott orosz urál olaj-szállítmányokkal a júniusi mennyiségeknél magasabb áron kereskedtek, mivel az ázsiai vevők...

Puskás-Dallos Bogi visszatért a nászútja helyszínére: de hol hagyta Petit?

Puskás-Dallos Bogi visszatért nászútja helyszínére: újra Párizs csodás utcáit járja. Ezúttal azonban a férje, Puskás-Dallos Peti...

A rovarcsípés veszélyei

Sokan nem is gondolják, milyen veszélyes lehet egy méh- vagy egy darázscsípés. Ezek a kis teremtmények - főleg védekezés céljából -...

Budapesti házomlás: élet és halál között lebeg Nikolett, a megsérült táncos

Folyamatosan konzíliumot tartanak az Operettszínház táncművésze kezelésében részt vevő orvosok.

Minden eddiginél brutálisabb infláció jön! Ez mindenkinek fájni fog

Nagyon durva drágulás jön az MNB szerint. Fotó: Pixabay A Portfolio azt írja, 2022 egészére vonatkozóan 11–12,6 százalék között...

USA újabb lépéseket tesz az orosz fenyegetés miatt, további két rombolót küldenek Európába

Az amerikai elnök kedden bejelentette, az Egyesült Államok két új rombolót küld a spanyolországi Rota haditengerészeti állomásra.

Még ma is apokaliptikus látványt nyújtott a terézvárosi házomlás helyszíne

Az VI. kerületben található ötszintes épület homlokzati fali és tetőszerkezeti elemei tegnap omlottak le.

A Wimbledonban kiesett Fucsovics elvesztette a tüzet a tenisz iránt

Fucsovics Márton nagyon simán búcsúzott az idei harmadik Grand Slam-tornától: Wimbledonban 6:1, 6:2, 6:4-re kapott ki a kazah Alekszandr...

Sport

˝Eljött az ideje egy új kezdetnek˝– hamarosan jön a bejelentés

Ingyen szerzi meg a Chelsea kiválóságát a katalán együttes.

Mint egy zsák krumpli, úgy zuhant a vízbe az osztrák műugró - videó

Dariush Lotfi nagyon elrontotta az egyik kísérletét a budapesti vizes vb-n.

Meghalt Mező Mária

Több mint fél évszázadon keresztül dolgozott a magyar sportban.

Eldőlt Dzsudzsák Balázs sorsa: itt folytatja a pályafutását

Debrecen – Június 30-án vagyis csütörtökön jár le a szerződése a Debrecen 108-szoros válogatott labdarúgójának, Dzsudzsák Balázsnak a Lokinál.

Szepesi Niki az őt éveken át molesztáló masszőr haláláról: „Az égiek bocsássanak meg neki”

Kicsi bácsi meghalt. Kicsi bácsi, vagyis Bacsa István a magyar sporttörténelem, az úszótársadalom egyik legellentmondásosabb alakja volt. S akkor finoman fogalmaztunk. A gyúró, akit súlyos vádakkal illettek, s aki neg

Benedek Tibor emlékfalához vezetett a görög pólósok első útja

Hatalmas sportemberi gesztus a negyeddöntőre készülő csapattól.

Az NB I egyik legjobb csatárát igazolta le a Paks

Minden bizonnyal Ádám Martin pótlása lesz az új támadó feladata.

Ritkán látható baki a vizes vb-n: az osztrák műugró edzője is a fejét fogta – videó

Nagy csalódás érte Dariush Lotfi osztrák műugrót, aki a FINA-világbajnokság műugró számainak 3 méteres selejtezőjén megcsúszott a deszkán, majd a vízbe esett.

Csak élve haza akarok jutni, kiabálta két menet között a rettegő bokszoló - videó

Alma Ibarra érezte, hogy nincs esélye a világbajnoki címvédővel szemben.

A klublegenda is elmondta a véleményét a Real Madrid új igazolásairól

Elsősorban hiányposztra érkezett az erősítés, a következő idényt tekintve is a Real Madrid a favorit?

10 éves minden idők egyik legemlékezetesebb gólöröme

10 évvel ezelőtt duplázott Mario Balotelli a Németország elleni Eb-meccsen. 10f éve annak, hogy megszületett az egyik legismertebb gólöröm és a fotó, amely évekig volt az internet egyik kedvenc mémforrása.

A legjobb négy közé juthat a női vízilabda-válogatott

Emellett folytatódik a wimbledoni tenisztorna is.

Bulvár

A férj óriási hímvesszővel rendelkezik, de a felesége miatt nem használhatja

A vaginizmus nevű probléma meglehetősen sok nőt érint.

"Hirtelen fog történni. És halott lesz": A CIA egykori vezetője szerint Putyint a belső köre fogja meggyilkoln...

Daniel Hoffman, aki CIA moszkvai állomásfőnökeként szolgált, azt mondta, hogy az orosz vezető legbelsőbb köre megpróbálhatja eltávolítani őt az ukrajnai invázió miatt. A hírszerző tiszt úgy véli, hogy Putyin me

A rendező nem engedte ki a színésznőt mosdóba, erre olyat tett, örökre megemlegette a férfi

Volt, aki keményen visszavágott a rendezőnek az embertelen munkakörülmények miatt.

Így néz ki ma a 91 éves Mihail Gorbacsov, és ez a véleménye Putyin elnökről

Az egykori szovjet vezetőnek köszönhetjük a békés rendszerváltást.

˝Eljött az ideje egy új kezdetnek˝– hamarosan jön a bejelentés

Ingyen szerzi meg a Chelsea kiválóságát a katalán együttes.

Nem tudták, melyik gyerek dobta a WC-be a telefont - Ez a fotó buktatta le a kicsit

Ezeket a képeket látnod kell, mielőtt gyereket vállalsz!

Mint egy zsák krumpli, úgy zuhant a vízbe az osztrák műugró - videó

Dariush Lotfi nagyon elrontotta az egyik kísérletét a budapesti vizes vb-n.

John F. Kennedy a szeretőjével volt, míg Jackie a másik szobában tartózkodott: a first lady tudott a nőügyeirő...

John F. Kennedy rengeteg alkalommal megcsalta Jackie Kennedy-t, erről a first lady is tudott.

42 holttestet találtak egy kamionban

Az áldozatok egyszerűen megfulladtak.

Újra megnyitja kapuit Budapest legendás áruháza

Az épület, mely mindig is ellentmondásos érzéseket szült a nagyközönségben, sokáig elhagyottan állt, hamarosan azonban ismét megtelik élettel.

Rúzsa Magdi 5 hónapos ikrei kívül-belül különbözőek: Keve, Lujzi és Zalán ilyen babák

Rúzsa Magdi a Fókuszban mesélt először részletesen arról, hogy milyenek a gyermekei.

Tóth Gabit felpofozták egy erdélyi koncertje után

Tóth Gabi pofoncsatába keveredett a koncertje után Erdélyben – vette észre a Blikk egy Instagram-videóban. Természetesen nem igazi verekedés volt ez, mindössze egy kő-papír-olló kihívást veszített el Gabi. Azért

blogmorzsák

Váci Forte – világhír és összeomlás néhány év alatt

Egy márka, amit a Kodak bénázása után a szocialista ipar mentett meg. A Forte története egyszerre tündérmese és rémálom.

„Semmi közöd hozzá!“

Ha semmihez sincs közöm, mihez van? Így bárkivel élhetne.

Mi az a ferritin?

Mutatjuk, mi fán terem az a ferritin, és mit jelez, ha sok vagy épp kevés van belőle.

Szemben a miniszterből lett fogollyal

Tíz mondat Gerbner Györgyről.

A vírusok tapadnak a mikroműanyagokra

Bizonyos vírusok a mikroműanyagokra tapadva napokig fertőzőképesek maradnak a vízben.

Vajon mi fog a boltokba kerüni, ha ez így halad tovább?

Súlyos élelmiszer-ellátási problémák lesznek, ha így marad az időjárás.

0


0