Ezt olvasta már?

Hétfőn aszfaltozzák a Hunyadi utcát

Aszfaltozás miatt szeptember 24-én, hétfőn 8 és 15 óra között teljes szélességben lezárják Pécsett a Hunyadi utca Papnövelde utca - Megye köz közötti szakaszát.

0

Gyors döntések: pályázat visszavonás, sporttámogatás

Majdnem 30 napirendi ponttal, és több, utólagos előterjesztéssel zajlott le a városi közgyűlés. Költségvetési megtakarítással járó döntést nem hoztak a képviselők. Közgyűlési összefoglaló.


hirdetés

100 milliót a PVSK-nak, 20 milliót a Rátgéber Akadémiának ad a város
Beruházásra, sportcsarnok építésére. A városvezetés azzal indokolta ezt, hogy a pécsiek, gyerekek tudják majd használni, Őri László szerint például a testnevelés órákon.
Kunszt Márta (DK) nem értette, miért kell erről utolsó napirendi pontként tárgyalni ekkora összegről. Kővári János (ÖPE) megállapította, hogy ez egy újabb városi kiadás lesz, de megtakarítás nincs. Majd azt javasolta, ha már adja a város ezt a pénzt, legalább kezdjen tárgyalást a PVSK-val és a PEAC-cal bizonyos sportágak átvételéről, ezzel is tehermentesítve a városi költségvetést.

Visszadobták az ipari park üzemcsarnokának pályázatát
Az előterjesztés szerint túlságosan magas árajánlatok érkeztek be, érvként az építőipari árak emelkedését említették.
Kővári János (ÖPE) jelezte, hogy nemcsak ez lehetett probléma, hanem hogy egyáltalán felmérték-e a pályázat beadásánál az indokokat? Ezért inkább egy gazdaságfejlesztési program elindítását javasolta.
Ezt követően a polgármester, Decsi István alpogármester és Kővári János azon vitatkozott, hogy egy-egy ilyen döntésnél stratégiai megközelítést és előzetes hatásvizsgálatot érdemes-e alkalmazni.

Közösségi közlekedés: kis változás, nagy vita
Változik a közösségi közlekedésszervezés, ugyanis az elfogadott rendelet alapján a jegyértékesítést ezentúl már a Tüke Busz fogja végezni, míg minden más szakmai tevékenység a Biokom alá fog tartozni továbbra is.
Gulyás Emil (MSZP) azt kérdezte, eddig miért nem volt ez? Mert erre a bizottsági ülésen nem kapott választ.
Kővári János (ÖPE) megismételte korábbi megjegyzését, miszerint a városnak a kormányzathoz kellene fordulni nagyobb mértékű finanszírozásért, amelyet nagyobb városok és a főváros is megkap.
Kővári jelezte, a rendeletet nem támogatja az ÖPE, mert továbbra is megoldatlan a pécsi közösségi közlekedés helyzete. A képviselő újra visszautalt a buszbeszerzési anomáliákra, amely rendkívül nagy terhet ró a városi költségvetésre, hiszen 3,5 milliárd hitelből vette meg a város az „új” buszokat, amit mire vissza kell fizetni, lesz 5 milliárd forint. Ez évente 800 millió forintos többletkiadást jelent a városnak. A mostani rendeletmódosítással a problémák nem fognak megoldódni, mondta Kővári, aki feltette a kérdést az illetékes alpolgármesternek, hogy mitől lesz fenntartható a városi tömegközlekedés?
Gyimesi Gábor (JOBBIK) egyetértett Kővárival, egyúttal hozzá tette, szerinte rossz a menetrend, amely pazarló is, nem ésszerű, nem gazdaságos. Gyimesi egy „pletyka” alapján megelőlegezte, hogy az állam át fogja venni a közösségi közlekedést.
Ezt követően Decsi István alpolgármester és Kővári János replikázott egymással a témában, amelybe Páva Zsolt beszállt a végén. A legnagyobb különbözés abban volt, hogy a pécsi közösségi közlekedés finanszírozható-e vagy nem.

Rendőrségi beszámoló: a drogterjesztés nagy probléma
Korontos Zoltán, pécsi rendőrfőkapitány beszámolt az elmúlt év közbiztonsági helyzetéről, aki elmondta, a bűnügyek csökkentek, de a korábbi évek hasonló tendenciája miatt várható lesz a stagnálás, azaz tovább nem fog csökkenni. Hozzá tette, a közterületi bűncselekmények száma is csökkent. A rendőrfőkapitány bejelentette, a közlekedési balesetek száma is kisebb ingadozásokkal, de stagnálást mutat.
Kunszt Márta (DK) és Cserfainé dr. Kovács Ágnes (MSZP) jelezték, hogy a városban nem oldódik meg a drogfogyasztó fiatalok helyzete. Oszoli Dénes (Fidesz) jelezte, a köztéri kamera rendszer jól tudja majd kiegészíteni a problémás területeken a közbiztonság védelmét.
Gyimesi Gábor (JOBBIK) felhívta a figyelmet, hogy a prostitúció megrendelőit kellene „sarokba szorítani”, valamint hozzá tette, hogy a drog rendkívül komoly problémát jelent, amely során a képviselő megismételte, hogy a drogokat terjesztőket kellene elkapni. – Az nem lehet, hogy például a gazdagodást ne lehessen valahogyan ellenőrizni és szankcionálni – tette hozzá Gyimesi.
Kővári János (ÖPE) jelezte, hogy a drog valóban nagy probléma, de mint jelezte, létezik erre egy bizottság, amelynek ez lenne a feladata. Kővári hangsúlyozta, hogy vannak a városban valóban szegregátumok, amelyek bővülnek is, például a Lánc utcában, és ezeken a területeken a tisztességes, becsületes, bérleti díjat fizető pécsiek számára élhetetlenné válnak a mindennapok. „Kevés büntetni, de megelőzni szükséges, lakáspolitikával oktatással életvezetési segítségnyújtással stb.”, ezért azt javasolja, a szociális városrehablitációs projekteket szélesíteni kell.

Napirend előtt
Gulyás Emil (MSZP) napirend előtti felszólalásában azt mondta, a választás nem volt demokratikus, melyre példát is hozott, és „választási csalások sorozatáról” beszélt, mint például a választási köretek Fidesznek kedvező „átrajzolása”, a kormányzati médiatúlsúly, különösen az adózók pénzéből fenntartott közmédia hozzáállása, valamint a szintén adózók pénzéből költött kormányzati propaganda alkalmazása, különösen a közterületi plakátokon.
Páva Zsolt polgármester azt mondta válaszában, hogy az MSZP először a rendszerváltás óta nem indított önálló jelöltet. Majd feltette a kérdést, hogy az MSZP mit tett annak érdekében, hogy jobban szerepeljen?

Kővári János (ÖPE) szintén napirend előtt szólt a közgyűlésben. Többek között kiemelte, azzal, hogy Pécsett az országban egyedül nyert egy független jelölt, sárga lapot osztottak ki a pécsi politikának a választók. És ez nem egy pártról szól. Kővári kiemelte, a győztes Mellár Tamás nem baloldali, hanem független jelölt, akire a javarészt jobbikos és LMP-s szavazók voksoltak.
Minden pártnak és képviselőnek le kell vonnia a tanulságot, hogy valamit másképp kel csinálni, és nem kell a pártoknak egymásra mutogatni, hanem a pécsi politikát kellene megváltoztatni. A legutóbbi tüntetésen is azt a vágyat nyilvánították ki, hogy a pécsiek a sajátjukénak tudhassák a várost, és a civilek nem szeretnének félni, a helyi vállalkozások pedig támogatást szeretnének.0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Lövöldöztek és gyilkoltak egy iráni parádén

Teherán - Az iráni média terrorcselekménynek nevezte a történteket, és utalásokat tett az Iszlám Államra.

Ez durva: rengeteg emberrel végzett az alkohol Malajziában

Kuala - Alkoholmérgezés okozta 29 ember halálát Malajziában, 47-en pedig súlyos állapotban kerültek kórházba.

Megreformálják a nyelvoktatást, változtathatnak az óraszámokon is

Nem szűnnek meg a szinkronizált filmek Magyarországon, de a magyar lakosság idegennyelv-tudásának fejlesztése céljából törekszenek arra,...

Demencia és étkezés: megoldások táplálkozási nehézségek esetére

A szellemi leépülés előrehaladásával egyre nagyobb gondot jelent a betegek táplálása. Az agyban található idegsejtek károsodásával...

Ma sokan átkozzák a fákat

A viharos szél rengeteget csavart ki a helyéről, Sopronban és Székesfehérváron pedig 1-1 ember halt meg miattuk.

Aggasztó hír, rejtélyes módon tűnt el egy 16 éves magyar kamaszlány

A fiatal lány augusztus 23-án tűnt el. A soproni rendőrök most a lakosság segítségét kérik.

Drámai videó készült a halálos Fülöp-szigeteki földcsuszamlásról

Több mint ötven lakóházat temetett maga alá egy sárlavina a Fülöp-szigetek középső részén, a földcsuszamlás 22-en emberéletet...

Sokat baj lehet belőle, ha létrejön az EU-Mercosur-megállapodás

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara már korábban is szorgalmazta, hogy az EU és a Mercosur-államok közötti tárgyalásokon a magyar álláspont...

4 jel, hogy valójában sokkal vonzóbb vagy, mint gondolod

Az attraktív külső egy olyan adottság, amiről egyfelől nem tehet az ember, másfelől pedig nagyon relatív - hiszen mindenkinek más a...

Rendőrök mentették ki az M3-as dugójából a szüléshez készülő kismamát

Ha nincsenek a közelben a rendőrök, a sztrádán születik meg a baba.

Három Lada is ledöglött az autótolvaj alatt

Egy orosz autótolvaj egymás után háromszor próbált meg Ladát eltulajdonítani, azonban a sikeres indítást követően előbb-utóbb...

0

Sport

Lazovic kivette a nemzetközi futballt a Vidiből

Talán soha nem tudjuk meg, miért, és főleg miért most távozott a szerb, de a hatását sajnos láthattuk az Európa Liga első fordulójában.

Dzsudzsák Balázs góllal debütált új csapatában

A magyar játékos a szünetben állt be, remekül sikerült a bemutatkozás.

Ha Vettel megtalálja a varázspálcáját, akkor Wéber Gábor szerint ez még nem lefutott idény

Az MTVA szakkommentátora a Klubrádióban volt Hosszabbítás vendége.

Nem is baj, hogy elromlik az idő, annyi néznivaló lesz a tévében

Csak a távkapcsolón ne vesszen össze senki senkivel.

Máris balhé van a PSG-nél?

A Le Parisien szerint az új edző, Thomas Tuchel és a sportigazgató, Antero Henrique nincs igazán jó viszonyban.

A Győr női kézicsapatának korábbi edzője időt és türelmet kért

Ambros Martín nincs könnyű helyzetben, új csapatot kell építenie Rosztovban.

Őrülten jó nő Gulácsi Péter párja - Lessen be egy igazi focistafeleség életébe. - fotók, videó

Gulácsi Péter, a legértékesebb magyar labdarúgó két és fél milliárd forintot ér a foci-piacon. A szakemberek szerint jobb, mint valaha. De nem csak a sportban sikeres, a szerelem terén is nagyon szerencsés.

Hazatér a kapus, aki jobban gyűlölte csapatát, mint bárki más

Szombaton este Schalke-Bayern München meccs a Bundesligában. Manuel Neuer története moziba illő.

Autóbalesetet szenvedett a Real Madrid korábbi sztárfocistája

A holland Wesley Sneijdernek pár napig nyakmerevítőt kell hordania.

Dzsudzsák góllal mutatkozott be új csapatában, 9 emberrel is nyert a Real Sociedad

Agüero pedig hosszabbított a Manchester Citynél. Ez történt pénteken.

Ha ma még nem voltál libabőrös, hallgasd meg az Ajax-drukkerek és Bob Marley fiának közös énekét

Az Ajax simán, 30-ra leverte az AEK Athént a BL-ben, tehát érthető, hogy remek volt a hangulat Amszterdamban.

0

Bulvár

Végig Maddie McCann szülei álltak lányuk eltűnése mögött?

Összeszedtük a 11 éve történt bűntény lehetséges okait.

Viszik a Daciát, mint a cukrot

A francia Renault tulajdonában levő Dacia 211 ezer 962 járművet gyártott az első nyolc hónapban dél-romániai üzemében, 4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál - közölte a román autógyártók egyesülete (Acarom).

Az érintésre is halált okozó port ők hozatták Budapestre

A már érintéssel is halálos méregnek számító kábítószer Budapestre szállítását megrendelő, azzal kapcsolatba hozható személyek fényképét közzé tette a rendőrség.

Megrázó részletek: ezért ölhették meg a 49 éves férfit Budapesten

A kordonnal körbezárt területen több eldobott, véres papír zsebkendő is hevert.

Erről tudott? Van a Windowsban egy trükk, amellyel egy kattintásra előhozhatja az összes beállítást

Az úgynevezett GodMode mappa listába szedi a különböző Windows-eszközöket, cserébe pedig időt spórolhatunk meg, hiszen minden egy helyen lesz elérhető.

Úgy is fizethet a boltban kártyával, hogy nincs önnél a bankkártyája - kipróbáltuk a csuklós megoldást

A boltban történő fizetés soha nem volt még ilyen egyszerű ígéri saját márkás karpántjával a Telenor. Már a bankkártyát sem kell kihúzni a pénztárcánkból, és még a mobilunkat sem kell elővenni a zsebünkből, de azért árnyoldala is akad a legújabb fizetési megoldásnak.

Ilyen volt a régi idők bőségtála, a komatál

Barátságok megünneplésének pecsétje, keresztszülők és újszülöttek köszöntője volt a komatál.

Érkezik az eső

Szombaton lehűl a levegő és sokfelé várható csapadék.

Gyógyít és öl a feketenadálytő

A feketenadálytő levelét és gyökerét gyulladásokra és csonterősítőként egyaránt használják. Viszont vigyázni kell vele, mert olyan alkaloidokat tartalmaz, amelyek májkárosító hatásúak.

blogmorzsák

Az Orbán-rendszer rokonai: A mexikói rezsim bukása

Ha érdemben szeretnénk küzdeni a NER ellen, pontosan kell értenünk, mi­vel állunk szemben. Most megnéz­zük, máshol hogyan buktak meg az ilyen berendezkedések.

Kövér László előadást tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Újságírás nem létezik, az EP aberráltak mellett áll ki, a közszereplőket pedig aljas módon tá­madja a média az Országgyűlés elnöke szerint.

Hogyan hazudik az Origo?

A Helsinki Bizottságot azzal vádolja az Origo, hogy segített védelmet kapni a később nemi erőszakkal gyanúsított afgánnak. Nem segített.

Gyurcsány Ferenc elmúlt hete

Erre a hétre nem volt senki felkészülve. Se az ország, se mi, se maga Gyurcsány Ferenc.

Pokolba az oktatással!

Miért kell egy másodikos energiáit kiszipolyozni?

Pénzmegvonás jöhet a Sargentini-jelentést lejárató kampány miatt?

Most vizsgálják egy támogatás-csökkentés jogi lehetőségeit.

Miért és hogyan gyógyít az érintés?

5 pont arról, miért hasznos a shiatsu.

Jó munkához és idegesítő eljáráshoz idő kell!

3 évbe telt, mire a Vízművek regisztrálta a lakás új vízóráit, de utána bezzeg felpörögtek az események!

Ez most már tényleg a nyár vége

Utánanéztünk, milyen programokon érdemes az utolsókat izzadni.

A hegy gyomrában

Jönnek a hideg, őszi napok. Kültéri program helyett olyat ajánlunk hétvégére, mely garantáltan emlékezetes lesz.

Mozgás­sal a problémák ellen

Nem­csak a legkülönbözőbb testi és mentális betegségeket segít megelőzni, hanem a kiala­kult problémák enyhítésére is kiváló.

5 tipp a kutyák sikeres behívásához

Mire érdemes figyelni a behívás tanításánál?

0


0