Ezt olvasta már?

Egyedülálló lehetőséget ismerhetnek meg a baranyai vállalkozások

Egyedülálló pályázati lehetőséget ismerhetnek meg a kis- és közepes vállalkozások képviselői azon a rendezvénysorozaton, amelyet a Baranya Megyei Önkormányzat c...

0

Gyors döntések: pályázat visszavonás, sporttámogatás

Majdnem 30 napirendi ponttal, és több, utólagos előterjesztéssel zajlott le a városi közgyűlés. Költségvetési megtakarítással járó döntést nem hoztak a képviselők. Közgyűlési összefoglaló.


hirdetés

100 milliót a PVSK-nak, 20 milliót a Rátgéber Akadémiának ad a város
Beruházásra, sportcsarnok építésére. A városvezetés azzal indokolta ezt, hogy a pécsiek, gyerekek tudják majd használni, Őri László szerint például a testnevelés órákon.
Kunszt Márta (DK) nem értette, miért kell erről utolsó napirendi pontként tárgyalni ekkora összegről. Kővári János (ÖPE) megállapította, hogy ez egy újabb városi kiadás lesz, de megtakarítás nincs. Majd azt javasolta, ha már adja a város ezt a pénzt, legalább kezdjen tárgyalást a PVSK-val és a PEAC-cal bizonyos sportágak átvételéről, ezzel is tehermentesítve a városi költségvetést.

Visszadobták az ipari park üzemcsarnokának pályázatát
Az előterjesztés szerint túlságosan magas árajánlatok érkeztek be, érvként az építőipari árak emelkedését említették.
Kővári János (ÖPE) jelezte, hogy nemcsak ez lehetett probléma, hanem hogy egyáltalán felmérték-e a pályázat beadásánál az indokokat? Ezért inkább egy gazdaságfejlesztési program elindítását javasolta.
Ezt követően a polgármester, Decsi István alpogármester és Kővári János azon vitatkozott, hogy egy-egy ilyen döntésnél stratégiai megközelítést és előzetes hatásvizsgálatot érdemes-e alkalmazni.

Közösségi közlekedés: kis változás, nagy vita
Változik a közösségi közlekedésszervezés, ugyanis az elfogadott rendelet alapján a jegyértékesítést ezentúl már a Tüke Busz fogja végezni, míg minden más szakmai tevékenység a Biokom alá fog tartozni továbbra is.
Gulyás Emil (MSZP) azt kérdezte, eddig miért nem volt ez? Mert erre a bizottsági ülésen nem kapott választ.
Kővári János (ÖPE) megismételte korábbi megjegyzését, miszerint a városnak a kormányzathoz kellene fordulni nagyobb mértékű finanszírozásért, amelyet nagyobb városok és a főváros is megkap.
Kővári jelezte, a rendeletet nem támogatja az ÖPE, mert továbbra is megoldatlan a pécsi közösségi közlekedés helyzete. A képviselő újra visszautalt a buszbeszerzési anomáliákra, amely rendkívül nagy terhet ró a városi költségvetésre, hiszen 3,5 milliárd hitelből vette meg a város az „új” buszokat, amit mire vissza kell fizetni, lesz 5 milliárd forint. Ez évente 800 millió forintos többletkiadást jelent a városnak. A mostani rendeletmódosítással a problémák nem fognak megoldódni, mondta Kővári, aki feltette a kérdést az illetékes alpolgármesternek, hogy mitől lesz fenntartható a városi tömegközlekedés?
Gyimesi Gábor (JOBBIK) egyetértett Kővárival, egyúttal hozzá tette, szerinte rossz a menetrend, amely pazarló is, nem ésszerű, nem gazdaságos. Gyimesi egy „pletyka” alapján megelőlegezte, hogy az állam át fogja venni a közösségi közlekedést.
Ezt követően Decsi István alpolgármester és Kővári János replikázott egymással a témában, amelybe Páva Zsolt beszállt a végén. A legnagyobb különbözés abban volt, hogy a pécsi közösségi közlekedés finanszírozható-e vagy nem.

Rendőrségi beszámoló: a drogterjesztés nagy probléma
Korontos Zoltán, pécsi rendőrfőkapitány beszámolt az elmúlt év közbiztonsági helyzetéről, aki elmondta, a bűnügyek csökkentek, de a korábbi évek hasonló tendenciája miatt várható lesz a stagnálás, azaz tovább nem fog csökkenni. Hozzá tette, a közterületi bűncselekmények száma is csökkent. A rendőrfőkapitány bejelentette, a közlekedési balesetek száma is kisebb ingadozásokkal, de stagnálást mutat.
Kunszt Márta (DK) és Cserfainé dr. Kovács Ágnes (MSZP) jelezték, hogy a városban nem oldódik meg a drogfogyasztó fiatalok helyzete. Oszoli Dénes (Fidesz) jelezte, a köztéri kamera rendszer jól tudja majd kiegészíteni a problémás területeken a közbiztonság védelmét.
Gyimesi Gábor (JOBBIK) felhívta a figyelmet, hogy a prostitúció megrendelőit kellene „sarokba szorítani”, valamint hozzá tette, hogy a drog rendkívül komoly problémát jelent, amely során a képviselő megismételte, hogy a drogokat terjesztőket kellene elkapni. – Az nem lehet, hogy például a gazdagodást ne lehessen valahogyan ellenőrizni és szankcionálni – tette hozzá Gyimesi.
Kővári János (ÖPE) jelezte, hogy a drog valóban nagy probléma, de mint jelezte, létezik erre egy bizottság, amelynek ez lenne a feladata. Kővári hangsúlyozta, hogy vannak a városban valóban szegregátumok, amelyek bővülnek is, például a Lánc utcában, és ezeken a területeken a tisztességes, becsületes, bérleti díjat fizető pécsiek számára élhetetlenné válnak a mindennapok. „Kevés büntetni, de megelőzni szükséges, lakáspolitikával oktatással életvezetési segítségnyújtással stb.”, ezért azt javasolja, a szociális városrehablitációs projekteket szélesíteni kell.

Napirend előtt
Gulyás Emil (MSZP) napirend előtti felszólalásában azt mondta, a választás nem volt demokratikus, melyre példát is hozott, és „választási csalások sorozatáról” beszélt, mint például a választási köretek Fidesznek kedvező „átrajzolása”, a kormányzati médiatúlsúly, különösen az adózók pénzéből fenntartott közmédia hozzáállása, valamint a szintén adózók pénzéből költött kormányzati propaganda alkalmazása, különösen a közterületi plakátokon.
Páva Zsolt polgármester azt mondta válaszában, hogy az MSZP először a rendszerváltás óta nem indított önálló jelöltet. Majd feltette a kérdést, hogy az MSZP mit tett annak érdekében, hogy jobban szerepeljen?

Kővári János (ÖPE) szintén napirend előtt szólt a közgyűlésben. Többek között kiemelte, azzal, hogy Pécsett az országban egyedül nyert egy független jelölt, sárga lapot osztottak ki a pécsi politikának a választók. És ez nem egy pártról szól. Kővári kiemelte, a győztes Mellár Tamás nem baloldali, hanem független jelölt, akire a javarészt jobbikos és LMP-s szavazók voksoltak.
Minden pártnak és képviselőnek le kell vonnia a tanulságot, hogy valamit másképp kel csinálni, és nem kell a pártoknak egymásra mutogatni, hanem a pécsi politikát kellene megváltoztatni. A legutóbbi tüntetésen is azt a vágyat nyilvánították ki, hogy a pécsiek a sajátjukénak tudhassák a várost, és a civilek nem szeretnének félni, a helyi vállalkozások pedig támogatást szeretnének.0
0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Személyesen ígért támogatást a magyar gázbeszerzés függetlenítésében Budapesten az amerikai miniszter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalában fogadta Rick Perryt, az Amerikai Egyesült Államok energiaügyi miniszterét....

Így szavazott a román jogállamiságról a magyar baloldal

A Sargentini-jelentés után a román jogállamiságról szóló előterjesztést is megszavazta az Európai Parlament. A Mandiner.hu megkérdezte...

A párok sokkal kevesebbet szexelnek, mint valaha - mit tehetünk ellene?

Intim együttlétünk gyakran elveszik egy hosszútávú kapcsolatban. Ezért, ha már a szex nincsen napirenden, nem árt újragondolni, hogyan...

Fordulat a sörpiacon: ezt isszák egyre többször a magyarok

Egyre keresettebbek a minőségi sörök.

C-vitamin - Előnyök és ártalmak

Szent-Györgyi Albert 1928-ban felfedezett egy addig ismeretlen vegyületet a mellékvesében, melyet azután sikeresen a paprikából is kivont....

Vége az orvvadászatnak? Agyar nélkül jönnek világra nőstényelefántok

Talán az orvvadászat számlájára írható, hogy egyre több nőstényelefánt jön világra agyar nélkül - állapította meg egy új...

Nagy döntést hozott a Chelsea legendája

Bejelentette visszavonulását Joe Cole, 56-szoros angol válogatott futballista.

Mi már tudjuk, mikor kezdődik a Trónok harca utolsó évada

Hat részből áll majd a Trónok harca nyolcadik, befejező évada, amelyet 2019 tavaszán mutat majd be az HBO.

A közép-európai energiaellátás diverzifikációját sürgette a magyar és amerikai külügyminiszter

A közép-európai energiaellátás diverzifikációját sürgette Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere és Szijjártó Péter...

Brit sajtó: már kész a Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodás szövegtervezete

Egybehangzó kedd esti londoni médiaértesülések szerint elkészült a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló...

Férfi vízilabda világliga - Újabb fölényes magyar győzelem

Második mérkőzését is magabiztosan nyerte meg a magyar férfi vízilabda-válogatott a világligában, amely egyben az Európa Kupa...

Családja közölte a hírt, elhunyt a kiváló magyar újságíró

Az egykori főszerkesztő-helyettes 38 évig dolgozott a távirati irodánál.

0

Sport

A Fradi focicsapata Pogbával erősíthet

Egyelőre próbajátékra érkezik Rebrov csapatához.

Menyasszonya is végignézte a magyar focista halálát

Sokkoló részletek derültek ki a szörnyű tragédiáról.

Meghalt egy 12 éves magyar focistagyerek

Belehalt betegségébe egy fiatal magyar focista.

Sipőcz Tamás a pályán esett össze: kedvese végignézte a focista halálát

Csorna Van-e annál fájdalmasabb, amikor a szerelmünket, életünk értelmét a szemünk láttára veszítjük el? Az egyik pillanatban még minden a legnagyobb rendben, aztán a következő másodpercben bekövetkezik a szörnyű vég... Nagyon nehéz, szinte lehetetlen megérteni és elfogadni Sipőcz Tamás (28) tragédiáját.

Ronaldo új szerepben, labdaszedőként tűnt fel Djokovic vb-meccsén - videó

Átruccant Londonba az ATP-vb-re a Juventus portugál klasszisa.

Meghalt egy 12 éves focista fiú

Egész Újfehértó gyászol.

Lionel Messi, az alulértékelt futballista

Sean Ingle, a The Guardian újságírója állítja ezt.

Keményet nyilatkozott a magyar válogatottról a parádézó futballista

Sallai Roland megfontolandó gondolatokkal vétette észre magát.

Eldőlt, ki lesz az Eb-n a női kéziválogatott csapatkapitánya

Görbicz Anita visszavonult a nemzeti csapattól, míg Tomori Zsuzsa sérült.

Nővérek, orvosok csapata vigyáz rá: óriási pénzeket öl a családja Michael Schumacher gyógykezelésébe

Gland Elképesztő pénzeket emészthet fel Michael Schumacher gyógykezelése.

Gulácsi Péter, a láthatatlan Bundesliga-sztár

A magyar kapus kiváló teljesítménye Németországban is téma.

0

Bulvár

Ünnepelnek Majkáék: ˝El sem hiszem, hogy a mi kisbabánk...˝

Nagy eseményt ünnepelt Majka családja. Az egyik trónörökös, Marián hétéves lett a napokban. A műsorvezető el sem hiszi, hogy milyen gyorsan repül az idő. Még csak most született meg Marián, máris nagyfiú lett belőle. ˝El sem hiszem, hogy a mi kisbabánk, észre sem vesszük és nagyfiú lesz˝ - fakadt ki Majka.

Az ötéves fiú anyja karjaiban halt meg, miközben utolsó szavaival megdöbbentette őt

A hétvégén hunyt el a kis Charlie Proctor, akinél 2016-ban diagnosztizálták a rák egy nagyon ritka formáját. A kisember a végsőkig küzdött.

Apró házikók tűntek fel az erdőben: senki sem tudja, ki készítette őket

A környékbeliek csak azt vették észre, hogy a környéken valaki több helyen is kis tündérházakat helyezett el.

Megfosztották a TV2-t az utolsó nagy sikerélményétől is

Azzal, hogy az RTL Klub immár második hétvégén tett vasárnapra is egy X-Faktor adást, sok nézőt vitt el a TV2 legsikeresebb műsorától, a Sztárban sztártól.

Lesz, akinek vissza kell fizetnie a decemberi nyugdíját

Az év vége felé gyakran felmerül a kérdés, hogy a nyugdíj vagy a korhatár előtti ellátás folyósítása melletti keresőtevékenység miatt az évből hátralévő időre szüneteltetni kell-e az ellátás folyósítását vagy sem. Ennek a szabályait mutatta be az Adózóna.

Visszatér a politikába Orbán egyik nagy ellensége

Próbára lesz téve a dwa bratanki.

Egy haltól terhes a 17 éves lány.

Kimberley 17 éves Fülöp-szigeteki lány, aki Manait szigetén él és egy haltól esett teherbe.

Mikor kezdődik az advent 2018-ban? Ezen a napon gyújtsd meg a koszorún az első gyertyát

Advent első vasárnapja 2018-ban egy decemberi napra esik. Jelöld meg a naptárban!

Friss hírek Sas József állapotáról

Sok szakmai csalódás miatt fújt visszavonulót a legendás komikus.

Vigyázat, mostantól 30 ezres bírság fenyegeti az autósokat

A ködlámpát még a legmodernebb autókban is kézzel kell bekapcsolni, de ha rosszkor tesszük, az sokba kerülhet.

Így érkezik meg a tél

Kedden északnyugat kivételével a köd feloszlik, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd a déli óráktól északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Északon néhol gyenge eső, zápor is előfordulhat. A déli, délkeleti szél megélénk...

blogmorzsák

7 női divat cikk, amitől a férfiak kifutnak a világból

Vannak olyan szettek, kiegészítők, amiket mi nők imádunk viselni, a férfiak viszont egyszerűen elviselhetetlennek tartják.

Németh Szilárd, tényleg ilyen ruhában kell koszorúzni?

Lenne sivalkodás, ha ilyet egy ellenzéki mert volna csinálni.

A Puzsér-jelenség

Kedveltük vagy utáltuk, érzelmekkel viszonyul­tunk tehát hozzá, és olyan celebbé avattuk, aki fennen hirdeti, hogy utálja a celebeket.

„Minek akar ezek után kávézni velem?“

1 év után az expasi előkerül és idétlen módon próbál visszakúszni a volt barátnőhöz.

Mennyit adózunk?

Az állam azt sugallja, hogy ne panaszkodjunk, mert ilyen alacsony adók esetén, a közszolgál­tatások mostani szintje nagyon jónak számít.

Hónapokig idegelte ügyfelét az OTP egy 2 forintos, ráadásul téves tartozás miatt

Felesleges munka volt, de legalább jó sokba került az ügyfélnek és a banknak is.

Öreg autó, vén autó

Mutatjuk, hogy mit veszünk igazából akkor, amikor 10 évnél idősebb autót vásárolunk használtan.

Egymás farkának a kóstolgatása az igaz férfibarátság alapja

A VV9-ben végre kijött, aminek ki kellett jönnie: a csokirúd tartal­ma, valamint a felfokozott és indokolatlan érzelmek.

Gőzölgő reggeli: skót zsemle

Ennél nehéz jobban indítani a reggelt!

Petike / Peti / Péter élete

Így lesz egy megfelelési kényszerben felnövő kisgyerekből nárcisztikus felnőtt.

Hogy megértsd miért nem lesz nyugdíjad!

A következő évtizedek egyik legégetőbb társadalmi problémáját a nyugdíjak helyzete fogja kirobbantani.

Gazdasági fekete lyuk Budapesten

Mégis miért zár be ennyi üzlet a Kolosy tér körül?

0


0