Ezt olvasta már?

0

Ha senki nincs, aki megvédene, védd meg magad!- képgalériával

Manapság sok nő kénytelen szembenézni erőszakos támadással az utcán, tolakodó férfiak zaklatásával a szórakozóhelyen, vagy előfordulhat, hogy saját partnere bántalmazza. Martina Józseffel– a pécsi Shinmukan Harcművészeti Központ vezetőjével - arról beszélgettünk hogyan segít a nőknek a harcművészet.


hirdetés

- Rendszeresen tartotok női önvédelmi kurzusokat...

- Igen! Shnmukan dojo szerves részét képezi a női önvédelem így rendszeresen egy-két havonta tartunk kurzusokat. A női sajátosságoknak megfelelően kidolgozott, hatékony seibukan jujutsu önvédelmi rendszert oktatunk, ami bárki számára elsajátítható. A gyakorlatban kipróbált, működő egyszerű technikai elemeket tartalmaz. Kurzusunk kiválóan alkalmas egyéni és csoportos képzésre egyaránt és  a tanfolyamok résztvevőit felkészítjük arra, hogy ne váljanak potenciális áldozattá

-Miért gondoltátok fontosnak, hogy női önvédelmet oktassatok?

- A nők és lányok elleni erőszak rendkívül súlyos egészségügyi és emberi jogi és társadalmi probléma. A nők életük során bármikor szenvedhetnek fizikai vagy mentális bántalmazást teljesen váratlanul. Sajnos mindezt a statisztikai számok is alátámasztják A lányok kisgyerekkorukban - ideális esetben - nem szoknak hozzá az erőszakhoz, egyszerűen – a fiúkkal ellentétben – nem nevelik őket a testük önvédelmi használatára, és alig találkoznak agresszióval. Ezért egy támadásra a legtöbb esetben lefagyással reagálnak! De mindezeknél még fontosabb személyes  motivációm is van. Mint apa  megéltem négy évvel ezelőtt azt, hogy az egyetemista  lányomat világos nappal támadás ért itt Pécsen...

- Mire számíthatnak – azaz milyen képességeket, tudást sajátíthatnak el - azok a nők, akik eljönnek egy ilyen kurzusra?

- Röviden: Magabiztosságot, önbizalmat és reális önismeretet ad a gyakorlóknak. Javítja a gyakorlók helyzetfelismerését és taktikai érzékét. Elméleti anyagával segíti a prevenciós magatartás elsajátítását. Fokozatosan tanítja mindennapi tárgyak, eszközök önvédelmi felhasználhatóságát is. A teljes modulsorozat felkészít egy vagy több támadó ellen is.

Bővebben: Ez egy gyakorlatias női önvédelmi rendszer mely része a seibukan jujutsu-nak. Technikáink hatékony alkalmazásán keresztül érthetjük meg a lelki biztosság és a magabiztosság jelentését. Ez a speciális női önvédelem, részekre osztott tanulási élményt nyújt tanulóinak, akik a tanult technikák gyakorlatba való átültetésével képesekké válnak az ellenfél erejének elterelésére, az egyensúlyi helyzetből való kimozdításra, nyomópontok és természetes mozgási elemek alkalmazására. Ez a tanulás az életük hasznos és gazdagító részévé válhat ami megadja számukra a biztos és folyamatos fejlődési lehetőséget.

- A kurzust elvégzett nőktől érkezett e visszajelzés, azzal, kapcsolatban, hogy sikerült és kellet -e a használniuk a itt elsajátított tudást?

-Igen! Sajnos az elmúlt években nem kevesen jelezték már vissza,hogy az itt tanultakat már kellet használniuk a minden napi életükben is.. Nem csak a fizikai probléma megoldásra gondolok, hanem az itt megismertet látásmód a veszélyek felismerésére és a megfelelő reagálás ezekre a helyzetekre, ami a megelőzésre vonatkozik.Összegezve a kurzust elvégzők vissza jelzése alapján biztosíthatlak, hogy idővel bekövetkeznek az egészségedet, az életről alkotott elképzeléseidet és a másokkal való kapcsolataidat érintő  pozitív változások.

Shimukan Harcművészeti Központ (A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!)

- A női önvédelmi kurzuson kívül milyen harcművészeti ágak vagy irányzatok oktatásával foglalkozik a központ? Miben más ez a harcművészeti ág, mint a többi?

Pécsen elsőként nyithattuk meg saját japán harcművészeti edzőtermünket (dojo) a SHINMUKAN HARCMŰVÉSZETI központot a Pécs Jókai utca 7 szám alatt. A kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy a harcművészetek gyakorlásához megfelelő edzőközpontot hozzunk létre. Itt három egyedi harcművészeti stílust ajánlunk tanulóinknak, így mindenki megtalálhatja azt a stílust, amire igazán szüksége van.

-Bujinkan Budo taijutsu (Ninjutsu) – A ninják titkos harcművészete

-Enshin Itto Ryu Battojutsu - A japán kardvívás művészete

-Seibukan Jujutsu  - A Szamurájok harcművészete a modern kor emberének!

A Seibukan Jujutsu a társadalom szükségleteinek kielégítése miatt alakult ki. A Seibukan Jujutsu elkötelezett célja, hogy olyan „eszközöket” alkosson és adjon tovább, melyek a tanulók számára lehetővé teszik a teljessé válást mind a növekedésben, mind a változásban. Lehetőséget ad továbbá az önkorlátozó hiedelmek legyőzésre. A Seibukan Jujutsu több mint egy egyszerű fizikai megnyilvánulása az küzdősportnak vagy az önvédelemnek. Ez a stílus egy fizikai, mentális és spirituális ösvény, ahol a legnagyszerűbben akkor érthetjük meg magunkat, ha egy mozdulatot teljes testünkkel, elménkkel és lelkünkkel viszünk véghez. Egy utat jelent azok számára, akik a növekedést és a fejlődést választják céljuknak. Akik a lehető legtöbbet és legjobbat akarják kihozni magukból mint ember és harcművész a minden napokban. Összegezve: Az elsajátított tudással a tanulók fejleszthetik az önvédelmi képességüket, csakúgy, mint a spirituális és szellemi és  képességüket is. Ami hozzá járul a mindennapi sikereink és  harmonikus életünk eléréséhez. De az elszenvedett kudarcaink feldolgozásához és önmagunk megismeréséhez is segítségét kapnak.

Kik járnak a központba és milyen céllal?

Elmondhatom,hogy az élet minden területéről vannak  gyerekek és felnőttek,tanulok és dolgozok,lányok és fiuk 6 éves kórtól 62-évesig. Mivel ez nem verseny sport, így mindenki a saját tempójának,életvitelének és elvárása szerint tud haladni és fejlődni. Ide kapcsolódik az a gondolat,hogy: „A fejlődés azon áll – hogy fogadd el azt, amin nem tudsz változtatni, hogy kitartóan dolgozz azon, amit meg kell változtatnod és pontosan tudd a kettő közötti különbséget”.

Igy a gyakorlásaink során a dojo-ban ( dojo = ahol gyakorlunk) elfogadott és alkalmazott „Tudatosság” (Awareness), „Észlelés” (Assessment), és „Cselekvés” (Action) eszméit a mindennapi életünk részévé is tesszük. Ha pedig cselekszünk, mindig szem előtt tartjuk: a „Ne provokálj”, „Ne állj ellen”, valamint a „Ne okozz sérülést” filozófiáit. Ezek az eszmék fizikai és mentális úton is alkalmazhatóak.

Azoknak, akik még nem jártak a harcművészeti központban miért ajánlanád ezt a mozgásformát?

- A stílus képviselőiként elkötelezett hívei vagyunk a fizikai, és szellemi tulajdonságok fejlesztésének. Ezek segítségével valósítható meg a hatékony önvédelem, kibővítve a teljes körű fittség, tudatosság, magabiztosság fogalmaival. A tudatosság, észlelés és a megfelelő cselekvés napi alkalmazásával a tanulók képessé válnak elméjük, testük és lelkük egyesítésére. ez a stílus kielégíti minden igényedet. A nálunk tanulók egy remek nemzetközi, támogató „család” szövetség tagjai lesznek, akik nem csak az edzéseken támogatják egymást, hanem azon kívül is. Összefoglalva nagyon sok pluszt add az itt tanulóknak a shinmukan dojo.

szerző: Gyenese Andrea

Itt most lehet egy különleges pillanata az életednek, tehát hozd ki belőle a legtöbbet. Szeretném, ha megengednéd, hogy elkalauzoljalak az edzéseid során, és hogy megoszthassam Veled a Seibukan Jujutsu gyakorlatait.Találkozunk, nyugodtan hívj minket (+36) 30/206-1601 vagy írj a shinmukandojo01@gmail.com címre, információ: http://shinmukan.hu

JÁTÉK!

Női olvasóink között kisorsolunk egy fő részére a következő Női önvédelmi kurzusra egy helyet. /A következő női önvédelmi kurzus időpontja: 2014. június 28./

A játékban való részvétel feltétele: az alábbi kérdésre adott helyes választ, küldd el az gandi@pecsinapilap.hu e-mail címre, május 30-ig, neveddel, címeddel együtt. Május 30. után a szerkesztőségben kisorsoljuk a nyertest , akit e-mail-ben értesítünk.

A kérdés:

- Mik a június 28-ai női önvédelemi tanfolyam témái? (segítségül ide kattints)

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 0
0


Szavazás: Önnek mi a véleménye a koronavírussal kapcsolatos kormányzati döntésekről, intézkedésekről?

0
0

hírek innen, onnan

Ilyen volt a forgalom tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult meg - közölte a repülőteret üzemeltető...

Ennyiszer kell töredezettségmentesíteni számítógépünk merevlemezét, hogy gyors maradjon

Korábban valódi rítusnak számított a PC-s júzerek számára a merevlemez defragmentálása, de vajon a modern SSD-k világában mennyire...

Megválasztották az Európai Parlament alelnökeit

A testület kedden szavazott a 14 alelnökéről a jelenlegi parlamenti ciklus hátralévő két és fél évére.

Feljelentést tett a MÁV

Idén már hatszor rongáltak meg vagy tulajdonítottak el vasúti kábelt a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső közötti pályaszakaszról -...

Vulkánkitöréssel ér fel Kim Kardashian bikinis sorozata

Mintha csak egy régóta szunnyadó vulkán tört volna ki, annyira forró Kim Kardashian bikiniben, aki mindig tud meglepetést okozni.

Új funkciót kap az egykori Kristály fürdő Tatán

Tatán a vizek városának hagyományait megőrizve Malomkert néven megkezdődött egy új turistalátványosság létrehozása.

Idén ismét megrendezik a magyar kultúra hetét Szatmárnémetiben

Az immár 15. alkalommal megszervezett programsorozat Egycsillagú égbolt címmel január 21-től 28-ig tart.

Így változott megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma keddre – 1.18.

Az előző napokhoz hasonlóan mérsékelt ütemben nőtt a regisztrált covid-fertőzöttek száma Magyarországon.

Saját követelésével megy szembe Oroszország a rakétarendszerek kivonása ügyében

Oroszország egyik fő követelése a NATO felé az volt, hogy a határaik közelében ne helyezzenek el rövid- és középhatótávú...

Hollandia története során először jutott be a középdöntőbe a kézilabda Európa-bajnokságon

A magyar után a portugál válogatottat is legyőzték a csoportkörben, így Izland mellett ők mehetnek a következő körbe.

Sport

Már az első megszólalásával meglepetést okozott a Fradi új focistája - videó

A nigériai támadó a Gera Zoltánéra emlékeztető gólörömének eredetébe is beavatta a szurkolókat.

Soha ilyen kemény edzője még nem volt a Ferencvárosnak

Sztanyiszlav Csercseszov határozott módszereit most tapasztalják meg igazán a bajnokcsapat játékosai.

Fantasztikusat küzdött a magyar válogatott, de a bírókat is le kellett volna győzni

Végig felváltva lőtték a gólokat a magyarok és az izlandiak, az utolsó percekben a bírók is az ellenféllel voltak. Ezzel a magyar válogatott kiesett az Eb-ről.

Lékai: Mi nem Dánia vagyunk, semmit nem tudunk kirázni a kisujjunkból

Egyéni képességeket nézve hátrányból indulunk Izland ellen, de egy ilyen erős mezőnyben ez szinte mindenki ellen így van – mondta Lékai Máté a molcsapat.hu-nak adott interjújában.

Ha nem indul a tornákon, távozhatnak a szponzorai: 12 milliárdot is bukhat Novak Djokovics a vírusbotrányon

Belgrád – Az ausztráliai rémálom véget ért Novak Djokovics számára, a beutazása körüli botrány azonban súlyos következményekkel járhat. A szerb teniszcsillag milliárdos bevételektől eshet el.

Meghalt a Real Madrid legendás focistája

A spanyol játékos az egyetlen játékos a futballtörténelemben, aki hatszor nyerte meg a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et.

Meccs közben esett össze a labdaszedő kislány - videó

Nem csak a játék okozott izgalmakat az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Bánhidi Bence: Nem hiszem, hogy még egyszer az életünkben lesz egy ilyen lehetőségünk

A magyar válogatott sérülés után visszatérő beállójának hat gólja is kevés volt Izland ellen a továbbjutáshoz.

"Hatalmas erőfeszítéseket tettem, hogy megfertőződjek" - Ki akarta játszani a korlátozásokat az olas...

Nem kertelt a MotoGp egykori versenyzője, amikor a koronavírusról kérdezték az olasz sajtóban. A 39 éves Marco Melandri rendesen meglepte őket, amikor elmondta, szándékosan lett koronavírusos.

Szalai Ádám szívbe markoló bejelentése

Nem kevés pénzről van szó.

Keddi sport: Szurkolhatunk a magyar válogatottnak Izland ellen

Labdarúgás mellett többek között vízilabda, tenisz és kézilabda a kínálatban.

Bulvár

Ingatlan elbirtoklás 5 év alatt?

Széles körben ismert, hogy egy ingatlan tulajdonjogát elbirtoklással is meg lehet szerezni. Ennek alapvető feltétele az ingatlan sajátként való szakadatlan birtoklása 15 éven keresztül. Kevesebben tudnak arról, hogy b

Mindenkit elmart maga mellől: magá-nyosan halt meg a legendás magyar színészóriás

Nagy kanállal falta az életet Csortos Gyula, aki a két világháború közötti időszak egyik legkedveltebb magyar színésze volt. Hosszú éveken át élvezte a fényűzést, végül mégis nincstelenül, elfeledve hunyt el.

Drámai bejelentést tett a Telenor, ebből az ügyfelek nem hátrálhatnak ki

A Telenor a "szolgáltatási díjak értékarányos megőrzése érdekében" február második felétől fenntartja magának a jogot, hogy lényegében bármely ügyfelének díjait inflációarányosan korrigálja - mindezt ráad

A magyar színésznő vallomása: "Volt dolgom nős férfival"

„Megtörténik, hogy két ember rosszkor ismerkedik meg egymással."

Javul az emésztés, és csökken a rák kockázata is: ezért tarts hetente húsmentes napot

Pazarlás és rendelt ételek helyett fedezd fel idén még jobban a konyhádat!

Zsidró Tamás: „Az, hogy gyilkosnak neveznek, egyszerűen túlmegy minden határon”

Egy videó kering a neten, amelyben egy kétségbeesett, gyászoló apa Hajas Lászlót és Zsidró Tamást okolja a gyermeke haláláért.

Halomra lőtték a vaddisznókat Somogyban

A mostani vadászidényben már korlátozások nélkül jöhetnek a külföldi vadászok Somogyba, csábító is számukra a megye bőséges nagyvadállománya ...

Márki-Zay azt ígéri, a kormányváltás után nem lesznek elsők a fideszesek az egyenlők között

Orbánék 12 éves uralkodása alatt oda jutottunk, hogy a fideszes nagykutyák ismerőseinek lenni a siker záloga. Ennek fog végetvetni a kormányváltó összefogás miniszterelnök-jelöltje.

Vagyont érő pénzeskorsót találtak egy kertben Simontornyán

Egy férfi a nagyszülei portáján figyelt fel a vakondtúrásra, amelynek tetején egy ezüstpénz volt. Ásni kezdett, azután olyasmit találta, ami miatt segítséget hívott.

Eltűnt a minisztériumi bélyegző

Érvénytelenítették az elveszett stemplit.

blogmorzsák

A dőzsölő elit utolsó orgiája

Sade márki híveit elsöpri a világvége. De mi köze ehhez a spanyol Sophia Lorennek?

Jim Carrey 60 éves

„60 éves lett Jim Carrey, ennek örömére elővet­tük a 48. podcast adásunkat, amelyben az akkor 25 éves Ace Venturát jártuk körbe.“

Nem várt helyen erősödik Kína és India konfliktusa

Az Indiai-óceán partján fekvő afrikai országok lehetnek a nagyhatalmi vetélkedés célpontjai, vagy áldozatai.

„A barátnőm szerint csak én öregszem...“

A 44 éves nő nehezen dolgozza fel, hogy már nem húsz évesek udvarolnak neki, de nosztal­giázni szeret róla, még ha ezzel a párját időn­ként ki is borítja.

15+1 legjobb EU raktáras Xiaomi akció

Jó akciókat kapunk és vámolással sem kell bajlódni, mi bajunk lehet?

Virágok, falatnyi bugyik és Victoria's Secret kollab

A For Love & Lemons és a VS folytatja a kolla­borációját, ami most egy Valentin napi kollekcióban teljesedik ki.

Megalázóan kevés helyen szavazhatnak az angliai magyarok

Ahogy 2018-ban, 2022-ben is hosszú sorbanál­lás várja a voksolókat, akik közül sokaknak kell száz kilométereket utazni.

Ezeket fogyaszd lefekvés előtt, ha fontos a jó alvás

Ezek az ételek és italok megkönnyítik az éjszakai pihenést!

Orbán nem disznótorozik, hanem…

…egy bonyolult hazai és még bonyolultabb nemzetközi helyzetben a pótcselekvést választotta.

8 csapda, amit kerülj el, amikor döntést hozol

Ezeket elkerülve biztos lehetsz abban, hogy okosan döntesz!

A milliomos sportolók is csak emberek

Az Ausztrál Open címvédője, Novak Djokovic nem léphet be Ausztráliába oltatlansága miatt. Összefoglalónk.

Az első egész estés Disney rajzfilm

A Hófehérke és a hét törpét 1937-ben mutatták be, a rajzfilmet a közönség és a kritika is jól fogadta.

0


0