Ezt olvasta már?

0

Hétfői migráns hírek - folyamatosan frissítve

Az Európai Bizottság nem támogatja a kerítésépítést, de nem is szól bele

Az Európai Bizottság elvből nem támogatja a határ menti kerítésépítést, ám az, hogy a tagállamok konkrétan milyen módon kívánják biztosítani a határt, nemzeti illetékességébe tartozik - felelte egy kérdésre Christian Wigand szóvivő a hétfői brüsszeli bizottsági sajtótájékoztatón.


hirdetés

Az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény egyik szóvivője arra az újságírói kérdésre válaszolt, amely a Magyarország szerbiai határa mentén zajló kerítésépítéssel kapcsolatos brüsszeli álláspontot firtatta.

A bizottság nem ad pénzügyi támogatást az ilyen határ menti kerítésépítéshez - tette hozzá Wigand.

A szóvivő ezzel lényegében megismételte az Európai Bizottság - és személyesen Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyi EU-biztos - korábban többször leszögezett álláspontját.

Az újságíró által felvetett kérdésben szintén érintett Calais esetében a helyzet teljesen eltér a magyarországitól - jegyezte meg Christian Wigand. Szerinte ugyanis a francia kikötővárosban, a Nagy-Britanniába induló forgalom egyik gócpontjában a kikötő üzemeltetésének biztonságáról, valamint a migránsoknak a védelméről van szó, arról, hogy ne tehessék ki magukat életveszélyes áramütés kockázatának, amikor megpróbálnak illegálisan feljutni a járművekre.

 

Együtt: a kormány kapcsolódjon be az uniós menekültpolitika egyeztetésébe!

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja arra szólította fel a Fidesz-KDNP-kormányt, hogy hagyjon fel "kudarcra ítélt, szűklátókörű menekültpolitikájával", és haladéktalanul kapcsolódjon be az uniós menekültpolitika egyeztetésébe, mert szerintük enélkül ismételten elszigetelődik az Európai Unión belül.

 

A párt külügyi szakpolitikusa hétfőn az MTI-nek arra reagált így, hogy a Magyar Nemzet azt írta, valamennyi uniós tagállam közül egyedül Magyarország marad ki két, a migrációt csökkentő, közös uniós határvédelmi műveletből.

Hajdu Nóra érthetetlennek nevezte a magyar kormány "makacs ragaszkodását" a nemzeti megoldások kereséséhez, "a szolidaritástól való elzárkózáshoz".

 

DK: Orbánt nem érdekli a migráció csökkentése

A Demokratikus Koalíció szerint Európa számára kiderült, hogy a menekültek ellen hónapok óta "gyűlöletkampányt" folytató magyar miniszterelnök nem érdekelt a migráció csökkentésében, nem érdekli az európai határok védelme.

 

Gréczy Zsolt, a párt szóvivője az MTI-nek hétfőn a Magyar Nemzetben megjelentekre hivatkozott, miután a lap arról írt, hogy valamennyi uniós tagállam közül egyedül Magyarország marad ki a migrációt csökkentő, közös uniós határvédelmi műveletekből.

A szóvivő úgy fogalmazott: az EU 28 tagállamból 27 vesz részt a határvédelmi műveletekben, 27 tagország kormánya tartja fontosnak az európai határok és a schengeni övezet védelmét, az egyetlen kivétel az Orbán-kormány.

"Orbán Viktor lebukott", a miniszterelnöknek és a Fidesznek esze ágában sincs megoldani a menekülthelyzetet, mert "amíg van ki ellen uszítani", addig nem kell az oktatásról, az egészségügyről, vagy a korrupcióról beszélni - értékelte Gréczy Zsolt, aki szerint a kormány most is abban reménykedik, hogy minél több menekültet tud majd a pályaudvarokra és a közterekre zsúfolni, hiszen eddig sem a menekültek emberséges átmeneti ellátása, hanem a velük való riogatás és félelemkeltés volt a cél.

Ha a közös európai menekültpolitika megoldja a menekülthelyzetet, azzal Európa kihúzza az Orbán-kormány méregfogát, eltűnik az utcákról a Fidesz új ellensége - vélekedett a szóvivő. Hozzátette, készen áll az európai megoldás, okafogyottá vált a kerítés, a gyűlöletkeltő plakátok, a nemzeti konzultáció és a határ közelében "masírozó kopasz szélsőjobboldaliak szabadcsapatai is".

 

Jobbik: egyetlen bevándorlót se regisztráljanak!

A Jobbik azt követeli, hogy a kormány haladéktalanul mondja fel a Dublin III-as rendeletet és egyetlen illegális bevándorlót se regisztráljon Magyarország.

 

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Magyarország "megmentésének zálogaként" beszélt a regisztráció megszüntetéséről, utalva arra, hogy a rendelet miatt jelenleg fennáll annak lehetősége, hogy az itt regisztrált menekülttömeget hat hónapon belül visszatoloncolják.

Szerinte ha a trendek így haladnak, év végére elérheti az illegális bevándorlók száma a 300 ezret. A szóvivő úgy vélte, ennyire más kultúrával, vallással, szokásokkal érkező tömeget Magyarország képtelen lesz integrálni, viszont kezelnie kell a közbiztonsági, közegészségügyi, szociális és kulturális feszültségeket.

Mirkóczki Ádám értékelése szerint a bevándorlók száma a kormány küzdelme ellenére folyamatosan nő, a megkezdett lépések nem hozzák meg a kívánt hatást.

A Dublin III-as rendeletet fel kell mondani, az nem feltétele az uniós tagságnak - jelentette ki a jobbikos politikus, aki szerint Magyarországnak megvan a morális alapja a lépésre, ugyanis nem felelős a tömeg elindulásáért, sem a közel-keletet, sem Észak-Afrikát "nem bombázta le".

Mirkóczki Ádám azt javasolta, hogy Magyarország helyezzen nyomást Brüsszelre annak érdekében, hogy az ne szóljon bele a tagállamok migrációs politikájába. Ha Magyarország a jövőben nem regisztrálná a bevándorlókat, sőt ingyen elutaztatná őket Hegyeshalomig, akkor nem kizárt, hogy Ausztria és Németország is kerítésépítésbe kezdene - vélekedett, hozzátéve: ha Magyarország továbbengedi a bevándorlókat, akkor az unió is változtatni fog.

Emlékeztetett: a Jobbik az azonnali visszafordíthatóságot, a menekülttáborok zárttá tételét és a határőrség visszaállítását szorgalmazza, előbbi kettőt azonban Brüsszel tiltja.

 

Belgiumban bővítik az idegenrendészeti kapacitásokat

Belgiumban bővítik az idegenrendészeti hatóságok szakember- és műszaki ellátottságát, hogy nagyobb fennakadások nélkül intézhessék az országba érkező menekültek ügyét - írta hétfőn a Le Soir című brüsszeli újság.

 

A napilap szerint júliusban egy nyugodtnak mondható munkanapon mintegy 80-90 új menekültkérelmet nyújtottak be az illetékes hivatalokhoz. Múlt pénteken azonban ez a szám jóval magasabb, 180 volt. A belga hatóságok azzal számolnak, hogy augusztusban túllépheti a háromezret a menedékkérők száma. A menekültek 30 százaléka Irakból, 17 százaléka Szíriából, 12 százaléka Afganisztánból, 9 százaléka pedig Szomáliából érkezett.

A brüsszeli kormány e hónap elején úgy döntött, hogy 2750-nel bővíti a migránsok elhelyezésére szolgáló helyek számát. Miután azonban Tournai város önkormányzatával vitába bonyolódtak a központi hatóságok, egyelőre elhalasztották annak a tervnek a megvalósítását, hogy egy korábbi laktanyát alakítsanak át befogadóállomássá.

A pénteki szövetségi kormányülésen már csak 900 új férőhely biztosítását szavazták meg azzal, hogy ideiglenes jelleggel hat-hat fő elszállásolására alkalmas "mobil lakóegységekben" helyezik majd el az újabb érkezőket.

Gyorsított eljárással felfüggesztett börtönre ítéltek egy román embercsempészt

Egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen, gyorsított eljárásban a Budakörnyéki Járásbíróság azt a román férfit, aki 200 euróért huszonkét szír határsértőt próbált teherautójával Budapestről Németországba fuvarozni, de az M1-es autópályán lebukott.

 

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint a huszonkét szír több embercsempész közreműködésével augusztusban érkezett Magyarországra, majd Budapesten egy ismeretlenül maradt férfival megállapodtak: fejenként 300-450 euróért sofőrt szerez számukra, aki elszállítja őket Németországba.

Az ügy gyanúsítottjává vált román sofőr - aki vállalta a fuvart - az M1-es autópálya Sasfészek pihenőhelyéig jutott, ahol őt, valamint kisteherautóját és utasait egy közúti ellenőrzésen igazoltatták. A szír utasok nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat, így az őket szállító férfit embercsempészés miatt őrizetbe vették, majd a vádemelést követően két napon belül 1 év 8 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönre ítélték, és 2 évre kiutasították Magyarországról.

A Budakörnyéki Járásbíróság ítélete szerint a román sofőrnél talált, az embercsempészés díjaként átvett 200 eurót elkobozták - tette hozzá a szóvivő.

 

Előzetesben egy szerb embercsempész

A hétvégén előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy szerb állampolgárt, aki 29 migránst akart Ausztriába szállítani - tájékoztatta Kopasz Zsolt Csongrád megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

 

A megalapozott gyanú szerint a szerb férfi elvállalta, hogy ezer euróért mások által Szerbiából Magyarországra átcsempészett migránsokat a szerb-magyar határ közeléből Ausztriába szállítja kisbusszal. Augusztus 14-én éjjel egy óra körül belépett Röszkénél Magyarországra, megvette az ausztriai utazáshoz szükséges valamennyi matricát, és leparkolt a megbeszélt helyen. Rövid idő elteltével a gépkocsiba felvett 17 szíriai és 12 iraki állampolgárt, és elindult, de eltévedt, az autópályán Budapest helyett Röszke felé hajtott. A határátkelőhelyen a gyanúsítottat és járművét ellenőrizték, majd őt és az utasait is előállították.

Vagyoni haszonszerzés végett az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárás a gyanúsított ellen.

Calais-nál nagyságrenddel csökkent az átkelésre vállalkozók száma

Nagyságrenddel, mintegy 150 főre csökkent azok száma, akik a veszélyekkel dacolva éjjelente megpróbálnak átkelni a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő Csatorna-alagúton - jelentette a létesítmény üzemeltetője.

 

A helyzet javulása Calais-nál a fokozott biztonsági intézkedéseknek, köztük az újonnan emelt kerítéseknek köszönhető, de ezek hosszú távon nem jelentenek megoldást - közölte az Eurotunnel a BBC brit közszolgálati médiatársaság hétfői jelentése szerint.

Bár a dzsungelként emlegetett menekülttábor egyre nő - a BBC helyszíni riportja szerint már egyfajta kisváros: boltokkal, iskolákkal és imádkozásra alkalmas helyekkel -, azok száma, akik éjszakánként megpróbálnak vonatokra vagy kamionokra felkapaszkodva átjutni az alagút brit oldalára, az egy hónappal ezelőtti kétezerről hozzávetőleg 150-re csökkent, és egyre többen gondolják úgy, hogy inkább Franciaországban szeretnének maradni.

A kerítéseknek nagy hasznát vették, de az alagút üzemeltetője szerint a 150 körüli létszám is elfogadhatatlan.

"A kerítések rövid és talán középtávon megoldást jelentenek, hosszú távon azonban csak ott fejtik ki hatásukat, ahol állnak. Egyszerűen más utakat fognak keresni a menekültek" - mondta Pascal Aerts, a calais-i illegális bevándorlók táborát őrző rendőrök vezetője, hozzátéve, hogy a menekültválság megoldását nem Calais-nál fogják megtalálni, politikai rendezésre van szükség.

"Eredetileg az volt a célunk, hogy eljussunk Nagy-Britanniába, mert beszéljük a nyelvet, de az átkelés veszélyeit felmérve inkább úgy döntöttünk, maradunk" - idézte a BBC az egyik menekültet. Egy másik (egy 11 éves kisfiú) elmondta, hogy egy évbe telt, mire eljutott Calais-ba: Afganisztánból Pakisztánon, Iránon, Törökországon, Görögországon és Olaszországon át vezetett az útja Franciaországba. Vele van a bátyja, és apja is ott volt a calais-i táborban, de neki már sikerült átjutnia Angliába. Ezért ők mindenáron szeretnének Nagy-Britanniába menni. Arra kérdésre, hogy milyen jövőt szeretne, a fiú azt válaszolta, mérnöknek akar tanulni és szeretne focizni, de most úgy érzi, nem maradt semmi reménye.

A táborban gyakori a begipszelt - törött - végtagok látványa, amely a kerítések megmászásának veszélyeire emlékezteti a migránsokat. A gyógyulás után a menekültekre nehéz döntés vár: megpróbálnak újra bejutni az alagútba és átkelni Nagy-Britanniába, számolva azzal, hogy esetleg újra kudarcot vallanak, vagy Franciaországban maradnak, és ott kérnek menedéket - zárult a BBC riportja.

 

Csaknem kétezer határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

Negyvenegy csoportban 1931 illegális bevándorlóval - köztük 339 gyermekkel - szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén vasárnap - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

 

Szenti Szabolcs közölte: a legnagyobb csoportot 4 óra 40 perckor Röszkénél fogták el. Ott 106 szíriai és 9 afgán állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A Készenléti Rendőrség járőrei Szeged-Szentmihálytelek külterületén állítottak meg 4 autót vasárnap hajnalban. A járművekben összesen 15 szír illegális bevándorló utazott. A sofőröket - szegedi, csanyteleki és aradi lakosokat - előállították. A nyomozás adatai szerint a bevándorlók fejenként 150 eurót fizettek K. Károlynak, hogy Budapestre vigyék őket.

Az ásotthalmi mezőőrök állítottak meg egy kisteherautót Zákányszék külterületén szintén vasárnap reggel. A jármű rakterében 11 szíriai illegális bevándorló volt, akik - a gyanú szerint - 1500 eurót fizettek a bácsalmási sofőrnek, hogy a fővárosba vigye őket.

A sofőrök ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket lefoglalták. Az illegális bevándorlók ügyében pedig idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség - tudatta a szóvivő.

A hétvégén három nap alatt tiltott határátlépés miatt 5544 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök országszerte. Kilenc gyanúsított ellen közokirat-hamisítás, hét ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás - közölte a police.hu oldalon az ORFK.

 

Szakértő: az unió szociálpolitikája invitálja a menekülteket Európába

Az EU szociálpolitikai vívmányai szinte "meghívólevelek" a menekülteknek, Németországban egy négytagú család 1500 euró (466 ezer forint) támogatást is kaphat havonta - mondta Kiss J. László egyetemi tanár az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

 

Németországban vita kezdődött a menekülttámogatás felülvizsgálatáról, elsősorban a tekintetben, hogy kevesebb pénzbeli és több dologi juttatást kapjanak a menekültek - tette hozzá.

Németországban 2005-ben a munkanélküli és szociális juttatások összevonásával a létminimum biztosítása érdekében létrehozott támogatási rendszer alapján egy kétgyermekes menedékkérő család a szülők után fejenként 300-400 euróra, a gyermekek után 200-300 euróra jogosult havonta. Ráadásul a német alkotmánybíróság szerint ez a támogatás az emberi méltósághoz kapcsolódik, ezért akik már megkapták, azoktól nem vehető el - ismertette a szakember.

Hozzátette: vita bontakozott ki arról is, vajon a Nyugat-Balkán - Koszovó, Montenegró, Albánia - biztonságos származási országnak számít-e. Abból a régióból érkezik a bevándorlók 40-45 százaléka, és amennyiben hazájuk biztonságos származási országnak minősül, visszaküldhetők oda.

Szerinte az egész menekültkérdés tulajdonképpen felfogható a dekolonizáció, globális fejlesztéspolitika csődjeként. Több mint 50 százalékban az EU finanszírozza a globális fejlesztéspolitikát, de a menekültprobléma jelzi, hogy ez nem volt sikeres. A javaslatok között szerepel, hogy hozzanak létre a menekülteket kibocsátó régiók közelében menekültzónákat, ám ez technikailag megvalósíthatatlan - mondta Kiss J. László.0
0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Az olaszok egyetemen tanítják a kutyáknak, hogyan keressenek a gazdájuknak egy rakás pénzt

A napokban 85 ezer eurót fizetett egy hongkongi étteremtulajdonos egy 850 grammos fehér szarvasgombáért a világ leghíresebb aukcióján. A...

Úszó-vk - Maradt a különbség Hosszú és Sjöström között

A hétvégi tokiói állomást követően maradt a 15 pontos különbség Hosszú Katinka és az élen álló svéd Sarah Sjöström között az...

Theresa May: Utolsó, legnehezebb szakaszukban vannak a Brexit-tárgyalások

A brit miniszterelnök szerint még éjszaka is dolgoztak azért, hogy előrelépés történjen az ügyben.

Megfosztották a TV2-t az utolsó nagy sikerélményétől is

Azzal, hogy az RTL Klub immár második hétvégén tett vasárnapra is egy X-Faktor adást, sok nézőt vitt el a TV2 legsikeresebb műsorától,...

Demencia: öt perc alatt kiderülhet, hogy veszélyeztetett-e

Ötperces ultrahangvizsgálattal kideríthető a demenciakockázat még az előtt, hogy a kognitív hanyatlás tünetei jelentkeztek volna.

Milliomosok versengtek a 17 éves lány ezéért, 500 tehénért és három autóért kelt el

Hat gazdag üzletember és magas rangú kormányzati tisztségviselő is versenybe szállt érte.

Sejtelmesen válik eggyé ez a mexikói ház a környezetével

Szinte teljesen beleolvad a mexikói tájba a 2l4E rezidencia. Olyan sejtelmesen emelkedik ki ugyanis a hegyoldalból, mintha csak annak...

A Hamász tévéjére és egy szállodára is csapást mért az izraeli légierő

A gázai szálloda a palesztin belügyminisztérium alá tartozott. Palesztin és izraeli oldalon is vannak halálos áldozatok.

Durva fotók szivárogtak ki a titkos szexpartiról, ez történt +18

Egyáltalán nem biztos, hogy látni akartuk ezeket a képeket.

Katasztrófaövezetté nyilvánították egész Kaliforniát

Egy 27 ezres kisvárost valószínűleg már nem építenek újjá.

A pápa utasítására nem szavazhatott a zaklatási ügyek kivizsgálásáról az amerikai püspöki konferencia

A katolikus egyházfő amerikai követe szerint Ferenc pápa aggódik az egyház lelki közössége miatt.

Ezekben az országokban okozza a legtöbb halált a légszennyezés

Közel félmillióan halnak meg idő előtt a légszennyezettség miatt, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése szerint....

0

Sport

A Bayern sztárja felpofozta az őt kritizáló szakkomentátort

Franck Ribéry nehezen viselte a Dortmund elleni vereséget.

A Red Bull tanácsadója szerint Ocon a Mercedes miatt ütötte ki Verstappent

Helmut Marko előállt egy összeesküvés-elmélettel a Brazil Nagydíj után.

A Fradi focicsapata Pogbával erősíthet

Egyelőre próbajátékra érkezik Rebrov csapatához.

Kiszivárgott az Aranylabda-szavazás állása, Ronaldo nincs a top3-ban

Egy francia újságíró, Eric Mamruth szivárogtatta ki a jelenlegi legjobb hármat a Twitteren.

Gyereket vár a női kéziválogatott játékosa, kimarad az Eb-keretből

Hornyák Dóra hónapokra felhagy az élsporttal, Kim Rasmussen szerint megtalálják a megoldást.

Döntött a Real, ki legyen az edző

Solarit csak két hétre nevezték ki Lopetegui kirúgásakor.

Gyászol Szeged, elhunyt Szalai István

Elhunyt Szalai Dzsínó István a szegedi labdarúgás egyik meghatározó alakja, 73 éves volt.

Edző ennyire jól még nem kezdett a Real Madrid történetében

Santiago Solari úgy kezdett a Real Madrid kispadján, ahogy előtte senki a klub 116 éves történetében.

Sallai után a Vidi védője sem szerepelhet a válogatottban

Fiola Attila a Mezőkövesd elleni bajnoki után jelezte, nem tud csatlakozni a kerethez.

Rég nem látott mélységbe taszította Mourinho a Manchester Unitedet

A városi derbit nagyon simán bukta a United a City ellen, de van ennél rosszabb is.

Sipőcz Tamás a pályán esett össze: kedvese végignézte a focista halálát

Csorna Van-e annál fájdalmasabb, amikor a szerelmünket, életünk értelmét a szemünk láttára veszítjük el? Az egyik pillanatban még minden a legnagyobb rendben, aztán a következő másodpercben bekövetkezik a szörnyű vég... Nagyon nehéz, szinte lehetetlen megérteni és elfogadni Sipőcz Tamás (28) tragédiáját.

0

Bulvár

Zsírégetésben veri a futást: napi 20 perccel formás testet csinál ez az egyszerű Tabata-edzés

Mindössze nyolc egyszerű gyakorlatból áll, mégis elképesztően hatásos.

Elképesztően lefogyott: Ennyi kilót adott le Sarka Kata

Sarka Kata Instagram-oldalát az utóbbi hónapokban elárasztották a konditermes és futóversenyes fotók. Az sem titok, hogy a nyár folyamán nagyon lefogyott, de továbbra is keményen edz, hogy formában tartsa magát. Elárulta, hogy pontosan hány kilótól szabadult meg helyes étkezés és rendszeres sport segítségével: "Nyár elején sikerült 8 kilótól megszabadulnom" - írta legutóbbi bejegyzésében a kétgyermekes anyuka. Bomba formában van!

A legegyedibb szövegek kutyás táblára a kapura

Vigyázz, a kutya harap! lejárt lemez. Ennél sokkal egyedibben is figyelmeztetheted a hozzád érkezőket, hogy a portádat egy hűséges társ védi.

Közalkalmazotti bértábla 2019

A közalkalmazottak havi munkabérüket a közalkalmazott bértábla szerint kapják. Ennek lényege, hogy különböző szorzókat állapítanak meg az alapbérhez. Ez a szorzószám függ a közalkalmazott jogviszonyban eltöltött évek számától és ez alapján növekszik is. Ebben a cikkben a 2018-as számok szerepelnek, de amint megvannak a friss információk módosítani fogjuk.

Kolumbiai drogmilliárdokat mostak Magyarországon tisztára

Kolumbiai drogok nyugat-európai terjesztéséből befolyó milliárdos összegeket mosott tisztára az ügyészség szerint az a több tucatnyi vádlott, akinek a büntetőpere kezdődött a Fővárosi Törvényszéken.

10 emberből 2 szúrja ki: te megtalálod a telefont ezen képen?

Ismét egy kis fejtörésre invitálunk, amelyben ezúttal egy mobiltelefont kell megtalálnod a mintás szőnyegen elrejtve.

Láttad már Bruce Willist hajjal? Rá sem ismersz így

Bruce Willist az utóbbi években szinte csak kopaszon lehetett látni. Annyira megszoktuk ilyen kinézettel a színészt, hogy azt talán el is felejtettük, hogy egykor dús haja volt. Nem ugrott be a kép? Nem tudod elképzelni őt hajjal? Akkor most megmutatjuk, hogy milyen volt sok-sok évvel ezelőtt.

Tévedésből rengeteg pénzt utaltak a dolgozóknak

Egy belga acélmű fizetésük sokszorosát utalta el a dolgozóinak, volt, aki egyből a kaszinóba indult - írja az Index.

Meglepő dolog derült ki Tóth Andi X-Faktoros győzelméről

Sokan nem is tudják, hogyan szakadt meg az X-Faktor egykori győztesének és mentorának kapcsolatának.

8 ember, aki génhibának köszönheti különleges külsejét - Mindenki ámul a szépségükön

Egy-egy apró rendellenességnek köszönhetik különleges megjelenésüket.

blogmorzsák

Határátkelőként nem leszel egyenrangú

Akár több évtized külföldi lét sem feltétlenül jelenti azt, hogy sikerül beilleszkedni az adott országban. Szomorú levél Kanadából.

Ők adósak az egymilliós kampánypénzzel

Itt a kamujelöltek feketelistája.

„Abszurd, elfogadhatatlan a közigaz­gatási bíróságok felállításának módja“

Könnyen előfordulhat, hogy 2020-tól az állampolgárok és a hatalom közötti jogvitákban az állam érdekei érvényesülnek.

Kisajátíthatja a haza és a nemzet fogalmát a jobboldal?

Vajon hogyan viszonyult a mindenkori baloldal a hazafisághoz?

Voksolás ágyúdörgésre

„Nagy érték az önrendelkezés, de csak akkor jöhet szóba, ha az a nagyhatalmak érdekeit is szolgálja.“

Kitiltották a melósokat egy budapesti "all you can eat" étteremből

A vendéglátó hely már a bejáratánál jelzi, hogy van, akiknek tilos a bemenet.

Elegem van a középosztály lezüllesztéséből

Már most látszik, ahogy a nemzeti populista duma mellett málik szét minden.

6 tipp, hogy hatékonyan dolgozz nyomás alatt is!

Nyomás alatt hatékonyan dolgozni. Lehetséges ez egyáltalán? Íme 6 tipp, ami neked is ismerned kell.

Van kiút az online elszigeteltségből

Kevesebb mint 10 alkalommal hagyta el a lakását 7 év alatt. Most hozzá hasonló függőknek segít.

Közszférából a versenyszférába?

Sokezer közszférában dolgozótól váltak meg, akik eddig csak rettegtek, hogy megtörténik velük, most már szinte sokkban vannak, miután meg is történt.

Két új lakó költözött a villába

A tegnapi részbe besűrítettek min­dent, amit lehet, kiköltözés, beköltö­zés, kiválasztás, és persze szivatás.

10 tipp a spóroláshoz

Néha a legnehezebb dolog a megtakarításban az, hogy hogyan kezdjünk neki.

0


0