Ezt olvasta már?

Vizes vb - Kenderesi Tamás szétúszással döntős 200 méter pillangón

Kenderesi Tamás szétúszással bejutott a döntőbe 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek negyedik napján, szerdán.

0

Hétfői migráns hírek - folyamatosan frissítve

A Dráván is felmérték a magyar-horvát határszakaszt a szakemberek

Katonák, rendőrök, vízügyi szakemberek és erdészek közösen, motorcsónakokkal mérték fel a Drávát, annak partszakaszát a magyar-horvát határon hétfőn - közölte a honvedelem.hu. - Pécsi Napilap -


hirdetés

A beszámoló szerint a szakemberek a Szentborbás és Drávaszabolcs közötti szakaszt térképezték fel, amely a légi felvételek, és a térképek alapján alapvetően ártéri erdő. A Magyar Honvédség 34. Bercsényi László különleges műveleti zászlóalja a számára kijelölt terepszakaszokat a víz felől és a szárazföld irányából is megvizsgálta.

A hétfői feladatvégzést azzal a céllal tartották, hogy a döntéshozók meg tudják állapítani: milyen szakaszokon kell tovább építeni az Ideiglenes Biztonsági Határzárat (IBH) - írta a honvedelem.hu.

 

Nem csökken a Horvátországra nehezedő migrációs nyomás

Nem csökken a Horvátországra nehezedő migrációs nyomás, továbbra is áramlanak az országba az illegális bevándorlók, akiknek a száma megkétszereződött az elmúlt héten érkezettekhez képest - jelentette a horvát közszolgálati rádió (HRT) hétfőn.

A belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta 158 ezer illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. Horvátország területére - a kelet-szlavóniai Babska és Tovarnik körzetébe - egy nap alatt 7000 migráns érkezett, akiket vonattal és buszokkal folyamatosan szállítanak a magyar határra.

A HRT helyszíni tudósítója szerint hétfőn reggel húsz, migránsokkal teli autóbusz indult el az opatovaci sátortáborból a magyar határ felé, és ugyanakkor húsz üres autóbusz érkezett, hogy újabb csoportokat szállítson el.

A tudósítások szerint a menedékkérők között nagyon sok a nő, a gyerek és a mozgássérült. Sokan közülük a hideg időjárás miatt már betegen érkeznek az ideiglenes befogadóállomásra. Gyakori a légzőszervi megbetegedés, a bőrbetegség és a viszketegség is.

 

A brit igazságszolgáltatás volt vezetői bírálják a brit befogadási gyakorlatot

Nyílt levélben bírálta a brit igazságszolgáltatás több mint háromszáz egykori magas rangú tisztviselője az európai menekültválságra adott brit kormányzati válaszlépéseket, elégtelennek minősítve a Nagy-Britanniában befogadott szíriai menekültek számát.

A 342 aláíró között szerepel Lord Nicholas Phillips, az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bíróságának volt elnöke, Lord Ken Macdonald, az angol-walesi legfőbb ügyészi szervezet egykori igazgatója, és Sir Nicolas Bratza, az Emberi Jogok Európai Bíróságának korábbi brit elnöke.

A BBC televízió által hétfőn ismertetett nyílt levél szerint Nagy-Britannia a kormányzati tervekben szereplő számnál sokkal több szíriai menekült befogadására lenne képes. London a következő öt évben összesen húszezer szíriai áttelepítését tervezi Nagy-Britanniába, ám a nyílt levél aláírói szerint évente 75 ezer menekült befogadására is lenne lehetőség.

A nyilatkozat felszólítja a brit kormányt és a többi EU-tagállamot arra, hogy teremtsék meg a Nagy-Britanniába, illetve az Európai Unióba vezető biztonságos és legális útvonalakat a szíriai menekültek számára, és Nagy-Britannia vállaljon "méltányos és arányos részesedést" a menekülők befogadásából.

Az aláírók "mélységesen elégtelennek" nevezték az öt évre szóló, húszezer menekült befogadását célzó brit áttelepítési tervet. Érveik szerint egyedül az ötmillió lakosú Libanonban 1,2 millió szíriai menekült él.

A nyílt levél szerint mindemellett fel kell függeszteni a dublini eljárásrendet, amelynek alapján a menekülteknek abban az országban kell menedékjogi folyamodványukat benyújtaniuk, ahol először az Európai Unió területére léptek. A nyilatkozat aláírói szerint a dublini rendszer működésképtelenné vált, és egyes EU-tagállamokban, különösen az Európai Unió perifériáján, a befogadási rendszerek "összeomlottak".

E körülmények közepette húszezer szíriai menekült befogadása öt évre elosztva - ahogy az a brit kormány nemrégiben hivatalosan ismertetett tervében szerepel - "túl kevés, túl lassú és túlságosan szűk körű" - fogalmaznak a hétfőn közzétett nyílt levél szerzői.

Az aláírók emellett felszólították a brit kormányt arra is, hogy ne csak a szíriai határok mentén létesült táborokból fogadjon menekülteket, hanem azok közül is, akik már az Európai Unió területén tartózkodnak.

David Cameron brit miniszterelnök a múlt hónapban jelentette be a londoni alsóházban, hogy Nagy-Britannia a jelenlegi parlamenti ciklus végéig, vagyis 2020 májusáig húszezer szíriai menekültet telepít át Nagy-Britanniába.

London ugyanakkor nem vesz részt az Európai Unió területén tartózkodó menekültek közös elosztását célzó uniós programban, hanem közvetlenül a Szíriával szomszédos országokban, Törökországban, Jordániában és Libanonban működő ENSZ-menekülttáborokból telepít Nagy-Britanniába menekülteket, más EU-tagállamokból nem.

Cameron szerint ennek az a célja, hogy a befogadott menekülők közvetlen, biztonságos úton jussanak el Nagy-Britanniába, és ne kelljen segítség nélkül vállalkozniuk az Európába vezető veszélyes, sokszor halálos végű utazásra.

A brit kormány hivatalos álláspontja szerint azonban elsősorban azt kell biztosítani, hogy a menekültek közül a lehető legtöbben a Szíriával szomszédos országokban, a menekülttáborokban maradhassanak, és onnan térhessenek haza, amikor ez lehetségessé válik. Nagy-Britannia e meggondolásból több mint egymilliárd fontos segélyprogramot állított össze a menekülttáborok fenntartásának és körülményeik javításának finanszírozására, valamint az e táboroknak otthont nyújtó országok, főleg Libanon és Jordánia megsegítésére.

 

888.hu - A megkérdezettek nagy része Orbán javaslataival ért egyet

A migrációs válság kezelésével kapcsolatban az Orbán Viktor miniszterelnök által előterjesztett politikai javaslattal a magyarok 84 százaléka ért egyet, Soros György üzletember tervével 13 százalék - írta a 888.hu hétfői cikkében a KÓD Piac-, Vélemény-, és Médiakutató Intézet felmérésére hivatkozva.

A hírportál cikkében kifejtették: közvélemény-kutató partnerük ismertette a megkérdezettekkel a kormányfő és Soros György elképzeléseit a migrációs válság megoldásáról.

Orbán Viktor szerint ha Görögország nem tudja megvédeni saját határait a bevándorlástól, akkor át kell engednie a feladatot az uniós határvédelemnek. A háborús menekülteket és a gazdasági bevándorlókat már a görög és az olasz schengeni határon szét kellene választani, az EU-nak szélesebb körben kell meghatároznia a biztonságosnak tekintett országok körét, továbbá minden uniós országnak növelnie kell 1 százalékkal a befizetéseit a probléma közös kezelésére - javasolta a miniszterelnök. Orbán Viktor emellett felvetette, hogy hozzanak létre kiemelt partnerséget azokkal az országokkal, amelyek nélkül nem tudják kezelni a helyzetet, valamint a menekülteket ne csak Európában, hanem az egész világon osszák szét, vagyis legyenek világkvóták.

A 888.hu szerint a kormányfő által előterjesztett politikai javaslattal a felnőttek 84 százaléka ért egyet, 12 százalék elutasította és 4 százalék nem tudott róla véleményt alkotni. A jobboldalon egyetértett vele 93 százalék, a politikai centrumban 85 százalék, a baloldalon pedig 63 százalék.

Soros György viszont úgy gondolja, hogy az Európai Uniónak évente egymillió menekültet kellene befogadnia, minden bevándorlót fejenként 15 ezer euróval kellene támogatni az első két évben, az uniónak a jelenleginél jóval nagyobb arányban támogatnia kell Törökországot, Libanont és Jordániát az ottani menekültek ellátásában, és közös uniós menekültügyi ügynökséget, valamint határvédelmet kellene létrehozni. Továbbá biztonságos útvonalakat kell kialakítani Görögország és Olaszország felől a menekülteknek, hogy eljuthassanak az EU-ba, és az évi egymillió menekült gazdasági integrációjához be kell vonni a gazdasági szereplőket.

Ezt a javaslatcsomagot a magyarok 13 százaléka támogatja, 79 százaléka elutasítja, és nem tudta megítélni a megkérdezettek 8 százaléka. Az elképzelést a jobboldalon állók 90 százaléka, a középen állók 76 százaléka, valamint a baloldaliak 66 százaléka utasítja el - ismertette a felmérés eredményét a 888.hu.

 

Angela Merkel: nem a felmérések, hanem a feladatok határozzák meg a politikát

Angela Merkel német kancellárnak nem a közvélemény-kutatási adatok, hanem a feladatok jelentik a "mércét", amelynek alapján meg kell szervezni a politikát. A német kormányfő erről egy hétfői lapinterjúban beszélt, amelyben ismét megerősítette a menekültválság ügyében elfoglalt álláspontját, és hangsúlyozta: nem lehet megjósolni, hogy mennyi menedékkérő érkezik Németországba, de azért lehet tenni, hogy a folyamat ismét rendezett keretek közé kerüljön.

Angela Merkel a Bild című lapban megjelent interjúban kifejtette, hogy a kormány útnak indította a menekültügyi rendszer reformját, amely a tartományok és önkormányzatok anyagi terheinek enyhítését, a menedékjogi eljárások felgyorsítását, valamint azt szolgálják, hogy a védelemre nem szoruló kérelmezőket hamarabb visszajuttassák hazájukba.

Mindez azonban nem változtat azon, hogy a nemzetállami szintű szabályozás egyedül nem elég a "probléma megoldásához" - húzta alá Angela Merkel. Hozzátette, hogy szükség van "Európa szolidaritására" is, így erősíteni kell az Európai Unió külső határainak védelmét, és méltányos módon el kell osztani a menekülteket a tagországok között. A menekülthullámot kiváltó okok kezeléséhez pedig "globális erőfeszítésre" van szükség.

A kancellár elégedetlenségének adott hangot az elutasított menedékkérők távozását előíró hatósági döntések - tartományi hatáskörbe tartozó - végrehajtásával kapcsolatban, arra az újságírói felvetésre reagálva, hogy több százezer, a Balkánról érkezett menedékkérőt még mindig nem toloncoltak ki. Kiemelte, hogy a régóta Németországban tartózkodó, beilleszkedett, dolgozó embereknek valószínűleg megadják a "maradás perspektíváját", de az újonnan érkező, védelemre nem szoruló menedékkérők hazatéréséről megfelelően gondoskodnak majd a kormány tervei szerint novemberben hatályba lépő új szabályok révén.

Angela Merkel a menekültügyi rendszer átalakításáról szólva egyebek között hangsúlyozta, hogy nem lesz adóemelés a válság miatt, és a kormány "feltétlenül el akarja kerülni", hogy a lakáspiacon feszültség keletkezzék a menekültek nagy száma miatt.

A pártjában, a konzervatív CDU-ban egyre erősödő elégedetlenséggel kapcsolatban Angela Merkel elmondta: nem csodálkozik azon, hogy még "CDU-tagoknak is" nehéz azonosulniuk a menekültválságban kialakított álláspontjával, mert a CDU számos irányzatot, köztük egy liberális, egy keresztényszocialista és egy konzervatívív irányzatot összefogó néppárt.

"A kritikát el kell viselnem, hiszen ahogy a sikereket gyakran az én sikereimként jelenítik meg, annak ellenére, hogy sokan dolgoztak értük, úgy a megoldatlan problémák is az én problémáimként jelennek meg" - mondta a CDU elnöke.

A lakossági támogatottságának, népszerűségének gyengülését jelző közvélemény-kutatási adatokról azt mondta, hogy a felmérések számára nem jelentenek "mércét", az adatok pedig korábban is ingadoztak. "Az én mércém a feladat, amelyet kancellárként meg kell oldanom" - hangsúlyozta Angela Merkel.

Arra a kérdésre, hogy befogadna-e otthonába menekülteket, azt mondta, hogy ezt a mostani helyzetben nem tartja elképzelhetőnek. Ugyanakkor "szerintem az a feladatom, hogy mindent megtegyek azért, hogy ezt a feladatot, amennyire csak lehet, az állam lássa el" - mondta Angela Merkel.

 

A rendőrség már több mint 670 bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz

A határzárral kapcsolatos bűncselekmények gyanúja miatt szeptember 15. óta már több mint 676 emberrel szemben rendelt el nyomozást a rendőrség - mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) helyettes szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Az ORFK hétfői összesítése szerint péntektől vasárnap éjfélig több mint 23 ezer emberrel szemben intézkedtek a rendőrök tiltott határátlépés miatt.

Gál Kristóf elmondta: csak vasárnap 7879 embert fogtak el. A szerb-magyar határszakaszon 19, a horvát-magyar határszakaszon 7860 emberrel szemben intézkedtek tiltott határátlépés miatt. Az éves összesítés szerint az országba belépő illegális migránsok száma vasárnap éjfélig már a 357 ezret is meghaladta.

Kiss Attila, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgató-helyettese azt mondta: a migránsok közül a legtöbben - több mint 65 ezren - szíriainak vallották magukat, utánuk afganisztániak, koszovóiak, pakisztániak és irakiak következnek.

 

Jogerősen elítélt a bíróság egy olasz embercsepészt Körmenden

Jogerősen két év szabadságvesztésre ítélt egy olasz embercsempészt a Körmendi Járásbíróság - közölte a Vas Megyei Főügyészség az MTI-vel hétfőn.

Simon József megyei főügyész tájékoztatása szerint a férfi a vád szerint 31, magát irakinak valló migránst csempészett át kisbuszával Ausztriába, Mogersdorf közelébe.

A migránsokat az osztrák határőrök, a Magyarországra visszatért embercsempészt pedig egy magyar-osztrák közös járőr fogta el a határ közelében.

A Körmendi Járásbíróság ítéletében 2 év szabadságvesztés büntetést szabott ki a vádlottra, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette, valamint 4 évre kiutasította őt Magyarországról. Az ítélet jogerős.

 

Varga: a Világbanknak finanszírozási programokkal vehet részt a megoldásban

A Világbank finanszírozási programokkal, fejlesztésein keresztül vállalhat szerepet a jövőben a migrációs probléma megoldásában; Varga Mihály szerint ez az egyik legfontosabb tanulsága a szervezet múlt hét végén tartott közgyűlésének.

A nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt erről hétfőn reggel. Varga Mihály elmondta, hogy a bevándorlás kérdése befolyásolta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank közgyűlését, szinte nem volt olyan beszélgetés, találkozó, amelyen a migráció kérdése és annak gazdasági hatásai ne kerültek volna szóba.

Kifejtette: egyre inkább azt lehet tapasztalni, hogy a világ gazdasági vezetői, gazdaságpolitikusai a megoldást abban látják, hogy a kiváltó konfliktust kell kezelni, és helyben kell tartani azt a több milliós embertömeget, amely indulásra készen azt fontolgatja, hogy Európa felé veszi az irányt.

Hozzátette: a megoldásban a Világbank szerepe az lehet, hogy olyan finanszírozási programokat indítson, amelyek helyben biztosítanak megélhetést és jövedelmet a most útnak indulóknak, továbbá békésebb körülményeket teremtenek a mindennapi élethez saját országukban, hogy oda vissza tudjanak térni. Vagyis a Világbank a közel-keleti térségben - Irak, Szíria, Jordánia, Libanon, vagy akár a szubszaharai régióban - a fejlesztésein keresztül próbálja majd a migrációs problémát kezelni, és ezen kell dolgozniuk a világ vezetőinek a következő hónapokban.

Varga Mihály úgy gondolja, hogy Európa és Magyarország számára is az egyik legfontosabb kérdés lesz a következő időszakban a bevándorlás, az, hogy hogyan tudjuk kezelni, hogyan tudjuk a kiváltó okait megszüntetni, és hogyan tudjuk Európa számára megoldani azt a kérdést, amely nagyon sok ország számára ma inkább gondot jelent mint előnyt.

 

Egyre több migráns érkezik Presevóba

Egyre több migráns érkezik Macedóniából Szerbiába, csütörtöktől vasárnapig körülbelül 20 ezer embert regisztráltak a dél-szerbiai Presevóban - jelentette a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) hétfőn.

A heves esőzések miatt a víz elöntötte annak a városrésznek a pincéit és udvarait, amelyben a befogadóközpont is található, ám az egyelőre nincs veszélyben. A rossz időjárási viszonyok miatt azonban a migránsoknak száraz és vízhatlan ruhára van szükségük.

A főleg a Közel-Keletről érkező emberek a nyilvántartásba vételt követően buszokkal a szerb-horvát határon fekvő Sidre utaznak, hogy onnan Horvátországon és Magyarországon át folytassák útjukat. A közelmúltban két vonatjáratot is indítottak Presevo és Sid között, ám a migránsok azokat nem használják, mert - mint mondják - nem olyan jól szervezettek, mint a buszok, és sokkal lassabban is közlekednek.

A B92 belgrádi televíziónak Ahmet Halimi, a presevói vöröskereszt titkára elmondta: most már folyamatosan ötezer felett van az egy nap alatt regisztráltak száma. Az egyik buszsofőr pedig arról számolt be, hogy egyre több családot szállítanak, akik két-három gyerekkel indultak útnak.

 

Határsértőket szállító szerb sofőrt fogtak el Mórahalomnál

Tizenkét határsértőt szállított egy szerb férfi, akit hétfőre virradóra állítottak meg a rendőrök Mórahalomnál - közölte az MTI érdeklődésére a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, a kisbuszban a sofőrön kívül nyolc férfi, két nő és két gyermek utazott, valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat.

A szerb férfit embercsempészet gyanúja miatt jelentették föl a járőrök, a határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség - tudatta az őrnagy.

 

A hétvégén 36 eljárást kezdeményezett az ügyészség határzár tiltott átlépése miatt

Harminchat újabb migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség határzár tiltott átlépésnek bűntette miatt a hétvégén - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a migránsok közül hatan Kelebiánál, hárman Röszkénél, egy határsértő Csikériánál, míg a többiek ismeretlen helyen érkeztek Magyarországra. Huszonhatan a már mások által megrongált határzáron keresztül, a többiek a kerítés alatt vagy azon átmászva lépték át illegálisan a határt.

A vádlottak közül - akik valamennyien elismerték a bűncselekmény elkövetését - huszonnégy szír, nyolc koszovói, kettő líbiai, egy-egy pedig afgán és iraki állampolgárnak vallotta magát.

A migrációs válsághelyzet kihirdetése óta a Szegedi Járási Ügyészég összesen 477 elkövetővel szemben kezdeményezett gyorsított eljárást határzár tiltott átlépésének bűntette miatt - tudatta a csoportvezető ügyész.

 

KKM-államtitkár: az észak-afrikai államokat kell segíteni

A magyar kormány konzisztens álláspontja, hogy nagyobb mértékben - és nem csak a Közel-Keleten - hanem Észak-Afrikában is segíteni kell azokat az államokat, amelyek segítenek a migrációs válság kezelésében - hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Magyar Levente kifejtette: az észak-afrikai országok a migrációs helyzet kezelésében kulcsszerepet játszanak Európa szempontjából és globális szempontból egyaránt. Ebben a térségben az egyetlen kakukktojás Líbia, ahol az elhibázott nyugati beavatkozás nyomán évek óta egy polgárháborúval vegyített politikai válság van - mondta.

Tunézia - amelyben fontos demokratikus átalakítás zajlik - már eddig is, "erejét meghaladó módon", egymillió embert fogadott be; Algéria stabil ország, amely komoly szerepet játszik a Belső-Afrika felől Európába irányuló illegális migrációs nyomás felszámolásában; Marokkó pedig hagyományosan egy stabil monarchia - sorolta. Így a külügyi államtitkár szerint a líbiai helyzet rendezésével létrejön az a biztonsági sáv, az a védelmi vonal, amely megfogja a délebbről Európa felé áramlók hatalmas tömegét.

A KKM államtitkár kitért arra is, hogy Líbiából mindenféle szűrés nélkül folyamatosan indulnak el tömegek, és észak-afrikai partnereik tájékoztatása szerint az emberek "nagy része belefullad a tengerekbe". Nemcsak egy Európát érintő migrációs, szociális problémáról, hanem humanitárius katasztrófáról van szó - mondta.

Ezzel kapcsolatban Magyar Levente megjegyezte, hogy a marokkói partoknál spanyol hadihajók is állomásoznak, és ennek hatására Spanyolország felé a tengereken keresztül nem sokan érkeznek. Az államtitkár felidézte: a magyar kormány régóta mondja, hogy a tengereken, még Európa előtt kellene "megfogni a problémát".

Magyar Levente azt mondta: ha az Európai Unió ki tud alakítani egy cselekvőképes "katonai dimenzióban értelmezhető" fellépést, akkor annak meglesz az eredménye: már el sem érik Európát azok, akik útnak indulnak.

 

A hétvégén több mint 23 ezren lépték át illegálisan a határt

Péntektől vasárnap éjfélig több mint 23 ezer embert fogtak el tiltott határátlépés miatt a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő reggel a honlapján.

A tájékoztatás szerint közokirat-hamisítás miatt hat emberrel szemben indult büntetőeljárás.0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

"Egymilliós" verzió jön a VW Touaregből

Tizenhét éve van a piacon a Volkswagen és átlépték a milliós darabszámot.

10 ezres leépítést jelentett be világszinten a Nissan

Hivatalos közlés szerint a leépítés az "előző vezetés negatív öröksége".

Egymást előzgeti a magyarok két kedvenc autója

Nem a Suzuki Vitara eddig idén a legnagyobb példányszámban eladott autó.

Szokatlan keresztnevet ad Curtis és szerelme a kisfiuknak

Augusztus elején érkezik a baba, most árulták el, hogy fogják hívni.

Itt a legújabb magyar szabadidőautó

Az Audi egy kompakt SUV-coupéval jött ki, megjelent az Audi Q3 Sportback.

Gyorshajtó suzukis rendőrt videóztak az egyik hazai autópályán?

Legalábbis ezt próbálja meg bizonyítani az alábbi felvétel, amelyet nemrég töltöttek fel a Facebookra.

Mélyrepülésben vannak az olajipari vállalatok Londonban

Vegyesen teljesítettek szerda délelőtt a vezető nyugat-európai tőzsdék.

Jönnek a zivatarok: mutatjuk, hol

Várhatóan heves viharokkal mérséklődik a hétvégére a forróság Európában - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a...

Szörnyű és meztelen - hajmeresztő divat, perverz kreációk a kifutón - fotók

Elképesztő kreációk a kifutón, olyan ruhák, melyeket valószínűleg soha, semmiféle körülmények között nem vennénk fel, legfeljebb,...

Nem fogja elhinni, de igaz: ez a magyarok új kedvenc autója

Meglepő és váratlan fordulat a piacon, mutatjuk az új toplistát.

0

Sport

Ez így nem mehet tovább - Csányinak elege lett: fontos szabályváltozásokról döntött az MLSZ

Budapest Fontos szabályváltozásokról döntött a Magyar Labdarúgó-szövetség, a jövő héten kezdődő NB I-es szezonban ismét pluszdíjazással honorálják a hazai, illetve a 21 éven aluli focisták szerepeltetését. A szövetség így tulajdonképpen egy év után visszahozza a fiatalszabályt és a légiósajánlást, kisebb-nagyobb változtatásokkal.

Eltiltották Lionel Messit

Az argentin klasszis a kritikus hangvételű nyilatkozatai miatt még nem kapott büntetést.

Dráma 200 gyorson: kizárták a győztest, Kozma így hetedik

Elsőre úgy tűnt, a számot a litván Danas Rapsys nyerte a kínai Szun Jang előtt, de a győztest kizárták.

Vesztes meccsen mutatkozott be Griezmann a Barcában

Az Európa-liga-címvédő Chelsea felkészülési meccsen verte az FC Barcelonát Japánban.

Újabb botrányos vb-címet nyert a kínaiak doppingoló nemzeti hőse

Milák Kristóf félelmetes idővel, elsőként jutott a 200 pillangó döntőjébe, Kenderesire szétúszás vár.

Távozott a Barcelonától az új Messinek kikiáltott focista

A 16 éves holland csodatini sokkal több pénzt kap a PSG-től.

Döbbenetes tragédia: a K.O. után nem sokkal életét vesztette a bokszoló

Hiába küzdöttek az orvosok, már nem tudták megmenteni a súlyos agykárosodást szenvedő Maxim Dadashev életét.

A Barcelona elveszítette egyik legnagyobb tehetségét

Xavi Simonst a La Masia egyik legnagyobb tehetségének tartották, most mégis úgy döntött, nem marad Barcelonában.

Belehalt a kiütésbe egy profi bokszoló

Az utolsó menetre már nem tudott kimenni, aztán összeesett és már nem tért magához.

0

Bulvár

Ezért ne igyuk tejjel a kávét

Kevesen tudják, de a bőr hónapról hónapra megújítja magát. Testünk legnagyobb szerve, és rengeteg fontos feladata van: véd a kórokozóktól, a környezeti hatásoktól és a fizikai behatásoktól is.

Naponta két evőkanál ebből, és fénysebességgel eltűnnek a plusz kilók

Persze az egészséges táplálkozás nagyon fontos, de ez kiegészítésként tökéletes.

Olyan lopott autót fogtak a magyar rendőrök, ami ritka, mint a fehér holló

Egész Európában alig van ilyen kocsi, résen voltak a rendőreink.

Ezért látunk ennyi luxusautót Budapesten

Dübörög a magyar autópiac: három év alatt másfélszeresére nőtt a kereslet az új autók iránt, amelyekből idén 160 ezer is forgalomba állhat.

Berki Krisztián nagyon berágott Rónai Egonra, kirohant a stúdióból

Berki Krisztián egy inget egyszer vesz föl, utána kidobja többek között ez derült ki a főpolgármesterjelölt Egyenes beszéd-beli szerepléséből.

Ismét visszahozzák a 170 éves, legendás magyar ital

Már Móricz Zsigmond és Ady Endre is ezt a párlatot fogyasztották.

Sorra gyógyultak az iszapban dolgozó munkások: a harkányi és más hazai gyógyvizek története

Három hazai hely gyógyvize felfedezésének történetét mutatjuk be.

Ezért nem öregszik a zsidó nők bőre

A vallásos zsidók mellett egyre többen ragaszkodnak a kóser szépségápolási termékekhez. De vajon mitől lesz kóser a szappan? Ellátogattunk egy üzembe, hogy megtudjuk.

Botrány, mit tettek éjjel Tapolcán a fiatalok - erre nincsenek szavak

A rendőrök azonosították a 29 éves elkövetőket, akik horogkereszteket fújtak több belvárosi épületre is.

Botrányba fulladt Berki Krisztián tévés szereplése

Élő adásban hagyta ott a stúdiót a híresség, annyira berágott a műsorvezetőre.

blogmorzsák

Tíz idegesítő dolog Németországban

Minden országnak van negatív oldala is. Mi az a 10 dolog, ami a leginkább zavar egy Németországban élő magyart?

Felkészülhet egy magánszemély érdeklődő?

Először látunk egy ingatlant, de képek alapján tudjuk, hogy a céljainknak megfelelő lehet, mivel tudunk készülni előre?

Ez az igazi gondoltad volna!

Lopott mobil webshopból, fóliázva, számlával? Simán.

A nép hangja - Gondolatok a „templomjárókról”

„A templomjárók! Őket, ha lehet, kerülöm. Ők azok, akik engem eltávolítanak a hittől.“

„Szerintem nem fér bele, hogy melegként egy hetero árnyékéletet élj“

Meleg emberek mindig is voltak, és mindig is lesznek.

Ha már unod a bankokat, itt egy alternatíva

A Monese az egyik legnépszerűbb online pénz­intézet, akik most az ingyenes számlanyitáshoz 15 fontot és 3 hónap prémium tagságot adnak.

5 kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt felmondasz

Egy felmondás nem jelenti automatikusan azt, hogy minden jobb lesz.

Plus size katasztrófák

Mik azok az összeállítások, amiket lehetőleg kerüljünk bizonyos súlyfelesleg felett?

Miért nem tudunk műanyagok nélkül élni?

A műanyagmentes júliusba sokan vágtak bele lelkesen, de közülük jó néhányan buktak el.

Az okoseszközök személy­telenre szabnak bennünket

Nem más mondja ezt, mint Pál Feri mentálhigiénés szakember, az ország egyik legismertebb "stand-up" papja.

A KötőSzó olvasóinak nyári könyvajánlója

Klasszikusok és újdonságok, teológia és ponyva - olvasóinkat kérdeztük kedvenc nyári olvasmányaikról.

Így sminkelj a napon!

Ha a strandra is ki akarod csinosítani magad, akkor van pár tippünk. Kevés szemfesték, par­füm helyett testpermet, az ala­pozót pedig érdemes lecserélni.

0


0