Ezt olvasta már?

0

Hidegvérrel gyilkolt a homofób logisztikai vezető

Két ügyvédet végzett ki előre kitervelten B. Sándor (44) a Pécsi Sörfőzde Zrt. logisztikai igazgatója szerdán éjjel a Pécs melletti Romonya egyik családi házában. A férfi sportlövész volt, féltékenységből ölt. Saját elmondása szerint gyűlölte a homokosokat, azt mondta: "Én lelőném az összes buzit"


hirdetés

Semmiféle megbánást nem tanúsít a romonyai gyilkos, aki leginkább azt kifogásolja, hogy a rendőrség miért vette el engedéllyel tartott fegyvereit – értesült a Pécsi Napilap. A Magyar Sportlövész Szövetség visegrádi klub minősített lövész tagjának valószínűleg az nem is jutott eszébe, hogy a következő minimum 20 évet egy fegyházban fogja tölteni, így biztos nem lesz szüksége a pisztolyára és a puskáira. A férfi legrosszabb esetben életfogytiglani szabadságvesztésre számíthat, mert tettét több emberen, előre kitervelten, aljas indokból követte el.

A székelyföldi születésű román állampolgárságú B. Sándor (44) előre kitervelte a gyilkosságot, élettársát Sz. Ivettet (37) már többször megfenyegette, hogy vele és új barátjával, V. Ferenccel végezni fog. B. Sándor (44) engedéllyel tartott önvédelmi, sportlövészetre használt pisztolyával lőtte le először a 36 éves volt paksi aljegyzőt, aki eddig nagybátyja ügyvédi irodájában dolgozott, az ügyvédnőt lábon lőtte, aki az udvarra menekült, ahol hátulról több lövéssel, hidegvérrel kivégezte.

A férfi egy maroklőfegyverrel, egy amerikai harci késsel és 150 lőszerrel indult a nő házához, ahol átmászott a kerítésen, betörte a bejárati ajtó üvegét és a kulcsot elfordítva bejutott a lakásba, ahol  rövid szóváltás után vérengzésbe kezdett.

B. Sándor saját maga hívta a rendőrség ügyeletét, amelynek 40 percébe telt, hogy lebeszélje öngyilkossági szándékáról, így megadta magát a kommandósoknak. A szomszédok nem sokkal este 11 óra előtt hallották a lövéseket. Egyikük éppen akciófilmet nézett, ezért először azt hitte, a lövések is a tévéből jönnek. A másik szomszéd elsőként arra gondolt, biztos szarvasra vadásznak a környéken.

Az ügyvédnő 2004-ben költözött a faluba, alig ismerték, mert állítólag visszahúzódó életet élt, nem barátkozott senkivel. A gyilkos másfél éve ismerkedett meg a nővel, és két hete szakítottak egymással.

B. Sándor a Pécsi Sörfőzde logisztikai igazgatójaként ismert szakember, több konferencia előadójaként bukkan fel a neve. Kollégái szerint kiegyensúlyozott volt, ezért megdöbbentek az eset előtt. A férfit csütörtökön bilincsben vitték a munkahelyére, ahonnan minden iratát és számítógépét is elvitték a nyomozók.

B. Sándor vonzódott a fegyverekhez és a katonai világhoz. Egy korábbi interjúban így fogalmazott: „Mindig érdekelt a katonai világ és kíváncsisággal tölt el, hogyan tud egy katona messze a táborától, hazájától megfelelni a harci követelményeknek…”

B. Sándor gyűlöletet érzett a homoszexuálisokkal szemben. – Nemrég egy baráti beszélgetésen több ember hallotta, amint kifejtette, hogy ő annyira utálja a homokosokat, legszívesebben az összes buzit lelőné – mondta a Pécsi Napilapnak egy neve elhallgatását kérő kollegája.

B. Sándor nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, 2004-ben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság gazdasági bűncselekmények miatt.

PNL/FG


0
0


Szavazás: Önnek mi a véleménye a koronavírussal kapcsolatos kormányzati döntésekről, intézkedésekről?

0

hírek innen, onnan

Szívdöglesztő formában van Szalai Laura

Nagyon szerencsésnek mondhatja magát Szalai Laura párja, hogy egy ilyen nő van mellette, aki csúcsforma közeli állapotban várja a nyarat.

Romlottak az amerikai építőipar kilátásai

Az amerikai lakásépítő cégek valamelyest kevésbé voltak derűlátóak januárban, mint egy hónappal korábban.

Milliós kártérítést kapott egy házaspár, mert túl hangos a szomszéd vécéje

A bíróság megállapította a pihenéshez való jog sérelmét.

Csökkent tavaly a forgalomba helyezett autók száma az EU-ban

A forgalomba helyezések 2021 egészében is elmaradtak az előző évitől.

Ilyen volt a forgalom tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult meg - közölte a repülőteret üzemeltető...

Ennyiszer kell töredezettségmentesíteni számítógépünk merevlemezét, hogy gyors maradjon

Korábban valódi rítusnak számított a PC-s júzerek számára a merevlemez defragmentálása, de vajon a modern SSD-k világában mennyire...

Megválasztották az Európai Parlament alelnökeit

A testület kedden szavazott a 14 alelnökéről a jelenlegi parlamenti ciklus hátralévő két és fél évére.

Feljelentést tett a MÁV

Idén már hatszor rongáltak meg vagy tulajdonítottak el vasúti kábelt a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső közötti pályaszakaszról -...

Vulkánkitöréssel ér fel Kim Kardashian bikinis sorozata

Mintha csak egy régóta szunnyadó vulkán tört volna ki, annyira forró Kim Kardashian bikiniben, aki mindig tud meglepetést okozni.

Új funkciót kap az egykori Kristály fürdő Tatán

Tatán a vizek városának hagyományait megőrizve Malomkert néven megkezdődött egy új turistalátványosság létrehozása.

Idén ismét megrendezik a magyar kultúra hetét Szatmárnémetiben

Az immár 15. alkalommal megszervezett programsorozat Egycsillagú égbolt címmel január 21-től 28-ig tart.

Sport

Már az első megszólalásával meglepetést okozott a Fradi új focistája - videó

A nigériai támadó a Gera Zoltánéra emlékeztető gólörömének eredetébe is beavatta a szurkolókat.

Soha ilyen kemény edzője még nem volt a Ferencvárosnak

Sztanyiszlav Csercseszov határozott módszereit most tapasztalják meg igazán a bajnokcsapat játékosai.

Fantasztikusat küzdött a magyar válogatott, de a bírókat is le kellett volna győzni

Végig felváltva lőtték a gólokat a magyarok és az izlandiak, az utolsó percekben a bírók is az ellenféllel voltak. Ezzel a magyar válogatott kiesett az Eb-ről.

Lékai: Mi nem Dánia vagyunk, semmit nem tudunk kirázni a kisujjunkból

Egyéni képességeket nézve hátrányból indulunk Izland ellen, de egy ilyen erős mezőnyben ez szinte mindenki ellen így van – mondta Lékai Máté a molcsapat.hu-nak adott interjújában.

Ha nem indul a tornákon, távozhatnak a szponzorai: 12 milliárdot is bukhat Novak Djokovics a vírusbotrányon

Belgrád – Az ausztráliai rémálom véget ért Novak Djokovics számára, a beutazása körüli botrány azonban súlyos következményekkel járhat. A szerb teniszcsillag milliárdos bevételektől eshet el.

Meghalt a Real Madrid legendás focistája

A spanyol játékos az egyetlen játékos a futballtörténelemben, aki hatszor nyerte meg a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et.

Meccs közben esett össze a labdaszedő kislány - videó

Nem csak a játék okozott izgalmakat az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Bánhidi Bence: Nem hiszem, hogy még egyszer az életünkben lesz egy ilyen lehetőségünk

A magyar válogatott sérülés után visszatérő beállójának hat gólja is kevés volt Izland ellen a továbbjutáshoz.

"Hatalmas erőfeszítéseket tettem, hogy megfertőződjek" - Ki akarta játszani a korlátozásokat az olas...

Nem kertelt a MotoGp egykori versenyzője, amikor a koronavírusról kérdezték az olasz sajtóban. A 39 éves Marco Melandri rendesen meglepte őket, amikor elmondta, szándékosan lett koronavírusos.

Szalai Ádám szívbe markoló bejelentése

Nem kevés pénzről van szó.

Keddi sport: Szurkolhatunk a magyar válogatottnak Izland ellen

Labdarúgás mellett többek között vízilabda, tenisz és kézilabda a kínálatban.

Bulvár

Ingatlan elbirtoklás 5 év alatt?

Széles körben ismert, hogy egy ingatlan tulajdonjogát elbirtoklással is meg lehet szerezni. Ennek alapvető feltétele az ingatlan sajátként való szakadatlan birtoklása 15 éven keresztül. Kevesebben tudnak arról, hogy b

Mindenkit elmart maga mellől: magá-nyosan halt meg a legendás magyar színészóriás

Nagy kanállal falta az életet Csortos Gyula, aki a két világháború közötti időszak egyik legkedveltebb magyar színésze volt. Hosszú éveken át élvezte a fényűzést, végül mégis nincstelenül, elfeledve hunyt el.

Drámai bejelentést tett a Telenor, ebből az ügyfelek nem hátrálhatnak ki

A Telenor a "szolgáltatási díjak értékarányos megőrzése érdekében" február második felétől fenntartja magának a jogot, hogy lényegében bármely ügyfelének díjait inflációarányosan korrigálja - mindezt ráad

A magyar színésznő vallomása: "Volt dolgom nős férfival"

„Megtörténik, hogy két ember rosszkor ismerkedik meg egymással."

Javul az emésztés, és csökken a rák kockázata is: ezért tarts hetente húsmentes napot

Pazarlás és rendelt ételek helyett fedezd fel idén még jobban a konyhádat!

Zsidró Tamás: „Az, hogy gyilkosnak neveznek, egyszerűen túlmegy minden határon”

Egy videó kering a neten, amelyben egy kétségbeesett, gyászoló apa Hajas Lászlót és Zsidró Tamást okolja a gyermeke haláláért.

Halomra lőtték a vaddisznókat Somogyban

A mostani vadászidényben már korlátozások nélkül jöhetnek a külföldi vadászok Somogyba, csábító is számukra a megye bőséges nagyvadállománya ...

Márki-Zay azt ígéri, a kormányváltás után nem lesznek elsők a fideszesek az egyenlők között

Orbánék 12 éves uralkodása alatt oda jutottunk, hogy a fideszes nagykutyák ismerőseinek lenni a siker záloga. Ennek fog végetvetni a kormányváltó összefogás miniszterelnök-jelöltje.

Vagyont érő pénzeskorsót találtak egy kertben Simontornyán

Egy férfi a nagyszülei portáján figyelt fel a vakondtúrásra, amelynek tetején egy ezüstpénz volt. Ásni kezdett, azután olyasmit találta, ami miatt segítséget hívott.

Eltűnt a minisztériumi bélyegző

Érvénytelenítették az elveszett stemplit.

blogmorzsák

A dőzsölő elit utolsó orgiája

Sade márki híveit elsöpri a világvége. De mi köze ehhez a spanyol Sophia Lorennek?

Jim Carrey 60 éves

„60 éves lett Jim Carrey, ennek örömére elővet­tük a 48. podcast adásunkat, amelyben az akkor 25 éves Ace Venturát jártuk körbe.“

Nem várt helyen erősödik Kína és India konfliktusa

Az Indiai-óceán partján fekvő afrikai országok lehetnek a nagyhatalmi vetélkedés célpontjai, vagy áldozatai.

„A barátnőm szerint csak én öregszem...“

A 44 éves nő nehezen dolgozza fel, hogy már nem húsz évesek udvarolnak neki, de nosztal­giázni szeret róla, még ha ezzel a párját időn­ként ki is borítja.

15+1 legjobb EU raktáras Xiaomi akció

Jó akciókat kapunk és vámolással sem kell bajlódni, mi bajunk lehet?

Virágok, falatnyi bugyik és Victoria's Secret kollab

A For Love & Lemons és a VS folytatja a kolla­borációját, ami most egy Valentin napi kollekcióban teljesedik ki.

Megalázóan kevés helyen szavazhatnak az angliai magyarok

Ahogy 2018-ban, 2022-ben is hosszú sorbanál­lás várja a voksolókat, akik közül sokaknak kell száz kilométereket utazni.

Ezeket fogyaszd lefekvés előtt, ha fontos a jó alvás

Ezek az ételek és italok megkönnyítik az éjszakai pihenést!

Orbán nem disznótorozik, hanem…

…egy bonyolult hazai és még bonyolultabb nemzetközi helyzetben a pótcselekvést választotta.

8 csapda, amit kerülj el, amikor döntést hozol

Ezeket elkerülve biztos lehetsz abban, hogy okosan döntesz!

A milliomos sportolók is csak emberek

Az Ausztrál Open címvédője, Novak Djokovic nem léphet be Ausztráliába oltatlansága miatt. Összefoglalónk.

Az első egész estés Disney rajzfilm

A Hófehérke és a hét törpét 1937-ben mutatták be, a rajzfilmet a közönség és a kritika is jól fogadta.

0


0