Ezt olvasta már?

30 százalékkal csökkent a csecsemőhalandóság az elmúlt három évben

Mintegy 30 százalékkal csökkent a csecsemőhalandóság Magyarországon az elmúlt három évben, ami annak köszönhető, hogy a koraszülöttek túlélési esélyei jelent...

0

Hogyan is érhette el Trump, Clinton fölött aratott győzelmét? Megmutatjuk!

Magyar idő szerint november 8-án reggel 9 órakor nyitották meg a szavazást az Amerikai Egyesült Államokban. Amerikaik milliói mentek el letenni voksukat vagy Clintonra vagy Trumpra. Lezárult a szavazás és megkezdődött a számlálás, amelynek eredménye az egész világot megdöbbentette. - Pécsi Napilap -


hirdetés

Nem is jutok szavakhoz. Az amerikai elnökválasztás lezáródott és Donald Trump lett az Amerikai Egyesült Államok 45- elnöke. Politikai sokk, az egész világ de főleg Amerika döbbenten áll az eredmény előtt, ugyanis erre valójában (valljuk be őszintén) senki sem számított.

Győzelem! / Forrás: BBC

A republikánus elnökjelölt (már elnök) megnyerte, többek között Florida, Iowa, Pennsylvania állam támogatását illetve a Nagy-tavak menti államokon múlott és ott dőlt el Trump meglepő győzelme. Wisconsin és Michigan állam demokrata fellegvárnak számított az eddigi elnökválasztások során és Clinton éppen ezért nem is fordított nagy energiát és figyelmet ezekre az államokra kampánya során, amelynek megitta a levét, ugyanis a ha rettenetesen szoros küzdelemben de Trump nyert ezekben az államokban is.

Az ingaálllamokban folytatott küzdelem volt a legfontosabb Trump győzelmének (és Clinton lehetséges győzelmének is) szempontjából. Ez volt az a fontos és történelmi pillanatot író tényező, amely eldöntötte az amerikaiakra váró, a homályban lebegő, bizonytalan elkövetkezendő 4 évet.

A következő pofont a demokraták akkor kapták, amikor kiderült, hogy a pennsylvaniai vereség után a szenátusban is a konzervatívok szereztek többséget, és ha ez még nem lenne elég, a képviselőházban is a republikánusok kerültek többségbe, stabilizálódott a fölényük.

Clinton annyira megzuhant a permanens negatívhír-áramlatban, hogy még szavazói és támogatói elé sem állt ki, hogy beszédet tartson. Valószínűleg nagyot csalódott Amerika polgáraiban, amely csalódottsága teljes mértékben jogosnak mondható.

Hogy Amerika égni fog-e Trump elnökké választásának eredményeként, azt mindenkinek a saját nézeteire és véleményére bízom, illetve ezt majd csak akkor tapasztalhatja meg a világ ha majd látjuk, hogy Trump hogyan is él a most ölébe hullott hatalommal.

lockkerdee

Hogyan is nyert Trump? Nézzük csak végig!

 

(Magyar idő szerint 3:42) Nyert a 38 elektort adó Texasban

Több mint ötven százalékos támogatottsággal nyert Texasban Trump, Texas fontos tagállam, mivel 38 elektort ad.

Trump Texas mellett még további hat középnyugati államban is győzelemre áll: Észak-Dakotában, Dél-Dakotában, Nebraskában, Kansasban, Wyomingban és Arkansasban, valamint - csaknem száz százalékos feldolgozottság mellett - övé lett Mississippi, jóllehet ez az állam csak hat elektort ér.

Ugyanakkor a hajdani vadnyugat két államában, ahol nagyon nagy lélekszámú spanyolajkú közösségek élnek, Hillary Clinton győzelmét jelzik előre az első eredmények: Coloradóban és Új-Mexikóban várhatóan a demokrata párti elnökjelölt nyer.

 

(04:46) Trump győzött a kulcsfontosságú Ohio államban, Hillary Clinton pedig Virginiában

Több mint 53 százalékos támogatottsággal nyert a csatatérállamnak tartott Ohióban a republikánus elnökjelölt. Ohió 18 elektort ad, Trump elektorainak száma ezzel 167-re emelkedett.

Michiganben szintén Trump győzelmét vetítik előre, míg Iowában és Pennsylvaniában várhatóan Hillary Clintoné lesz a győzelem.

Virginia viszont Clintoné lett a maga 13 elektorával, így az elektori állás 167-122 Trump javára.

(05:03) Újabb kulcsfontosságú államban, Észak-Karolinában győzött Donald Trump további 15 elektort szerezve

A demokraták eredményváró rendezvényükön egyre többször kapnak a fejükhöz.

Elsőként a Fox televízió közölte, hogy az exit pollok (vagyis a szavazóhelyiségből kilépők megkérdezése) alapján Donald Trump nyeri meg a küzdelmet Észak-Karolinában.

"Fantasztikusan érezzük magunkat" - fogalmazott a hírre Kellyanne Conway, Trump kampánymenedzsere.

A demokraták eredményváró estjéről közben olyan fotókat tesznek közzé a riporterek, amelyek fejüket fogó és elképedt demokrata párti híveket mutatnak. Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje az éjjeli órákban nem túlzottan derűlátó Twitter-üzenetében így fogalmazott: "a csapatomnak sok oka van a büszkeségre, bármi történjék is ma éjszaka. Köszönök mindent".

 

(05:11) Clinton nyert Kaliforniában

A stabilan demokrata fellegvárnak számító Kaliforniában a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton nyeri a választást a CNN amerikai hírtelevízió szerda hajnali előrejelzése szerint.

Az összesített becslés szerint azonban továbbra is Donald Trump republikánus elnökjelölt vezet az elektori voksok tekintetében. Trumpnak a Fox News becslése szerint 222 elektori voksa van, míg Clintonnak 202 az elnökválasztó elektori kollégiumban, amelyben 270 szavazat kell ahhoz, hogy az egyik jelölt az Egyesült Államok elnöke legyen.

 

(06:19) Trump Iowában is nyert

Újabb, csatatér államnak számító államban, Iowában aratott győzelmet Donald Trump republikánus elnökjelölt - jelentette a CNN és a Fox News amerikai hírtelevízió szerda hajnalban.

A CNN összesített becslése szerint Trumpnak 238, Clintonnak 209 szavazata lehet az 538 tagú elektori kollégiumban, melyben 270 voksra van szükség ahhoz, hogy az egyik jelölt az Egyesült Államok elnöke legyen. A konzervatív, a republikánusokhoz húzó Fox News 254-re és 209-re teszi Trump illetve Clinton elektori szavazatainak számát.

Trump nyerni tudott Georgiában, a Fox szerint Wisconsinban is, továbbá Michiganben is vezet, de ott egyelőre túl szoros az eredmény, és még nem lehet megmondani, ki nyeri a választást.

(07:34) Utah államban nagyarányú győzelmet aratott Donald Trump és további győzelmekre számíthat

A hat elektort adó Utah államban a republikánus elnökjelölt a választók több mint 51 százalékának bizalmát - és vele voksát - nyerte el. Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje 20.4 százalékos támogatottsággal a harmadik helyen végzett, megelőzte őt ugyanis a magát független konzervatívnak mondó, és csak nyáron feltűnt mormon, Evan McMullin, aki a szavazatok 23.5 százalékát szerezte meg. Utah államban elsöprő többségben mormonok élnek.

Közben tart a szavazatok feldolgozása, és a részeredmények szerint Wisconsinban és Pennsylvaniában szintén Donald Trump győzelme várható. Pennsylvaniában ugyanis 98.5 százalékos feldolgozottság mellett Trumpnak egyszázalékos az előnye, Wisconsinban pedig 94 százalékos feldolgozottság mellett háromszázalékos előnye van Clintonnal szemben. Elemzők szerint ez az előny már behozhatatlan.

A végleges eredményekre egyébként még Minnesotában, Michiganben, Arizonában és Alaszkában kell várni.

 

(08:27) Trump győzött Nebraskában és Alaszkában, Maine-ben Clintonra szavaztak többen

Donald Trump republikánus elnökjelölt győzött Nebraskában és Alaszkában is, Maine államban viszont demokrata párti vetélytársára, Hillary Clintonra szavaztak többen.

Mind Nebraska, mind Alaszka hagyományosan republikánus érzületű állam, és a voksoláson érvényesült is a papírforma: az öt elektort adó Nebraskában a republikánus elnökjelölt a szavazatok több mint 61 százalékát kapta, Alaszkában pedig, amelynek 3 elektora van, a választók több mint 54 százaléka támogatta őt.

Hillary Clinton győzelme pedig illeszkedik a keleti parti demokrata párti államokban elért eredményei sorába.

 

Nem sokkal később Trump bejelentette győzelmét.0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Orbán Viktor részvétét nyilvánította Pap Géza erdélyi püspök családjának

Pap Géza erdélyi református püspök a visszakapott kollégiumépületek felújításával, a fiatalok körében végzett munkával és a...

Ég egy ház a Teréz körúton, nem jár a villamos a Jászai és az Oktogon között

Irodaház gyulladt ki Terézvárosban. A 4-es és a 6-os villamos nem közlekedik a Jászai Mari tér és az Oktogon között.

Macedóniába is betette a lábát a Fidesz-média, és Gruevszkit tolja

A Fideszhez közeli médiacégek Szlovénia után egy másik volt jugoszláv tagköztáraságban, Macedóniában is megvetették a lábukat, s...

Azt se tudják, mit vesznek be a fiatalok: ész nélkül szedik az étrend-kiegészítőket

Sokan azt gondolják, ezek a készítmények gyógyszernek minősülnek.

Orbán Viktor: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll

Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll, a következő évtizedben a város történetének legsikeresebb korszakát élheti meg - mondta...

Gulyás: erősödik a főpolgármester szerepe a budapesti fejlesztésekben

Erősíti a főpolgármester és a fővárosi önkormányzat szerepét a budapesti fejlesztésekkel kapcsolatos döntésekben a szombaton...

Elmúltam 65, akkor én már csak otthonkát hordhatok?! - 10 tökéletes példa a senior utcadivatra

Napokig jártuk az utcát, hogy felkutassuk a legmenőbb, legalább ötvenen túli utcai divatdiktátorokat. Íme az eredmény.

Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

Új márka felépítésére szánta el magát a Seat: Cupra néven önálló brandet hozott létre a sportos modelljeinek. Hogy mindez miért is...

Hosszú Katinka 200 méter vegyesen első, Verrasztó 400 méteren harmadik lett

Lezajlott az úszó világkupa-sorozat utolsó, szingapúri rövidpályás állomásának versenye is.

Sokat és fegyelmezetten tanulunk, csak rosszul

Jóllehet, Magyarországon a társadalmi egyenlőtlenségek fő meghatározója az iskolai végzettség, sem a felnőttekben, sem a gyerekekben...

Macedóniába is betette a lábát a Fidesz-média, és Gruevszkit tolja

A Fideszhez közeli médiacégek Szlovénia után egy másik volt jugoszláv tagköztáraságban, Macedóniában is megvetették a lábukat, s...

Új elnöke van a Budapesti Ügyvédi Kamarának

A kamarát két cikluson át vezető Réti László nem indult újra a tisztségért.

0

Sport

Luis Enriquének elege lett De Geából

A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a horvátok elleni vereség után új kapussal számol a kezdőben.

Ezért is nagy kár, hogy nem sikerült a feljutás a Nemzetek Ligájában

Igazi sztárcsapat is jöhetett volna a következő sorozatban.

Kínos pillanatok a pályán: szurkoló rúgott gólt a magyaroknak az észtek helyett

Budapest Kínos közjáték zavarta meg a MagyarországÉsztország (2-0) Nemzetek Ligája-meccset.

Na ez kínos: ezért ne jógázzunk a kutyánk előtt - videó

Nem mindennapi videó látott napvilágot az egyik videómagosztó oldalon. A videó rávilágított arra, hogy mennyire veszélyes mozgásforma a jóga.

Lionel Messi és a Real Betis elleni fantomgól

Az argentinnak beírtak egy gólt, amit 45 perccel később rúgott meg.

Elhagyta egy játékos a magyar válogatottat

Friss hírek Marco Rossi csapatáról.

Mi lett vele? Ezzel telnek a napjai, egészségi állapotáról is beszélt a legendás magyar edző

Budapest Garami József (79) közel a nyolcvanhoz is a labdarúgás megszállottja.

A kézilabda-BL lemossa a pályáról a Nemzetek Ligáját

Egymást után három magyar csapat találkozója is képernyőre kerül szombaton.

Hollandia visszatért az élvonalba, a németek kiestek onnan

A hollandok a világbajnoki címvédő franciákat is legyőzték, így akár csoportelsők is lehetnek.

Sorsdöntő meccs jön a finnek ellen

Még a bennmaradás sem biztos, miközben az EB-sorsolás a tét.

0

Bulvár

Most jött a hír, műtétje után elhunyt a legendás magyar dalszerző

Elhunyt csütörtökön a legendás magyar dalszerző, Siliga Miklós, akinek halhatatlan alkotásai többek között Poór Péter és Kovács Erzsi, Csongrádi Kata hangján szólaltak meg, és csengenek még ma is ott a magyar táncdalkedvelők fülében.

Fog-e nálad esni a hó hétvégén? Friss térkép mutatja meg

Vasárnap éjjel jön az első hóesés. Az előrejelzés alapján több helyen is lehet hótakaró hétfőn.

Így nézett ki a postás egy hónapja, azóta csak Mekis kaját eszik. Fotó

Napi 7500 forintjába kerül a 29 éves férfinek, hogy "életmódot" váltott.

Újabb elképesztő fordulat: elrabolták a Magyarországra szökött macedón exkormányfőt?

Zoran Zaev macedón miniszterelnök szerint lehetséges, hogy hivatali elődje, Nikola Gruevszki nem önként távozott az országból, hanem elrabolták.

Egy volt űrhajós azt mondja, 25 éven belül mindent megoldunk, és ember lép a Marsra

Az amerikai űrhajózási és űrkutatási hivatal, a NASA és az asztronautái továbbra is a Marsra készülnek, még ha halálos sugárzásnak, esetleges látásvesztésnek és csontsorvadásnak vannak is kitéve. Szakértők szerint az ember 25 éven belül léphet a vörös bolygóra.

Így reagált a történtekre VV Vivi megcsalt párja

Annak ellenére, hogy VV Vivi menyasszony, összeszűrte a levelet Radiccsal. De mit szólt ehhez a lány vőlegénye? Elmondta!

Ez az 5 kutyafajta csak nagyon ritkán ugat

A szomszédok miatt fontos, hogy olyan kutyát fogadj be, amelyik nem ugat éjt nappallá téve? Szerencsére ilyenből is akad néhány!

Fontos: megfejtették a bölcsőhalál okát

Ez a rendellenesség a bölcsőhalál kockázatának teszi ki a csecsemőket

Az esküvőn árulta el férjének, hogy babát vár - a reakció minden pénzt megér

Egy videót játszott le a teljes násznép előtt: többen sírva fakadtak a vendégek közül.

Gyurcsány Orbánnak üzent: Te majd nem fogsz tudni megszökni

A DK elnöke szerint a volt macedón miniszterelnök egy bűnöző, aki meglopta a saját hazáját.

blogmorzsák

Elhagyatott gigantikus emlékmű Horvátországban

Horvátországban a kilencvenes évek elejétől árválkodik a Petrovac csú­csán egy gigantikus, elhagyatott monstrum.

Döntsenek a trollok?

Remélhetőleg Paulikovics Iván szobrászművész és a kerületi önkormányzat képes lesz felülemelkedni ezen az eseten.

Sterbinszkyt adod?

Faterodéknak alap, és lehet, hogy a te mixedet is kiválasztja.

"Tartsuk meg a két lépés távolságot!"

Nem hétköznapi látvány, ahogy Macron Trump combján pihenteti kézfejét.

Megfázás vagy influenza?

Nemcsak a nevükben van eltérés, de a tüne­te­ikben és kezelésükben is! Tanuld meg azono­sí­tani őket, hogy tudd, hogyan szabadulhatsz meg tőlük!

Elkelt Michael Jackson egykori otthona

Az egészen pazar New York-i lakásért 32 millió dollárt fizetett új tulajdonosa.

Ezért húzták gyerekek luxusautón a máltai plébánost

Sok embernek elakadt a szava, amikor meglátta a világot bejárt fotót.

Az olasz város, ami megfullad a turizmustól

A világörökség mindent feledtet, még azt is, hogy a tömegtől nem tudsz kettőt lépni és a rendőr sem a büntetésre utazik rá!

Einstein legfonto­sabb kérdése, a piac akarata és a harmadik lehetőség

A tőkepiaci kereskedők számára az egyetlen lényeges dolog azt kitalálni, hogy "mit akar a piac”.

Kálmán Olga ismét a nyilvánosság elé lép

Sokak szerint bizonyára Vona Gábor intézte el neki és Havas Henriknek is a visszatérést.

Ajánlott cukorbevitel és a csokik

Akár 1 kis szelet csokival is több cukrot vihetünk be a szervezetünkbe az ajánlott napi maximális mennyiségnél!

Kihagy­ha­tatlan őszi programok a Balatonnál

Az őszi Balaton egyszerűen va­rázs­latos, mégis nagyon kevesen ismerik. Most összegyűjtöttünk pár kihagyhatatlan programot az igazi őszi Balaton-feelinghez!

0


0