Ezt olvasta már?

0

Hogyan is érhette el Trump, Clinton fölött aratott győzelmét? Megmutatjuk!

Magyar idő szerint november 8-án reggel 9 órakor nyitották meg a szavazást az Amerikai Egyesült Államokban. Amerikaik milliói mentek el letenni voksukat vagy Clintonra vagy Trumpra. Lezárult a szavazás és megkezdődött a számlálás, amelynek eredménye az egész világot megdöbbentette. - Pécsi Napilap -


hirdetés

Nem is jutok szavakhoz. Az amerikai elnökválasztás lezáródott és Donald Trump lett az Amerikai Egyesült Államok 45- elnöke. Politikai sokk, az egész világ de főleg Amerika döbbenten áll az eredmény előtt, ugyanis erre valójában (valljuk be őszintén) senki sem számított.

Győzelem! / Forrás: BBC

A republikánus elnökjelölt (már elnök) megnyerte, többek között Florida, Iowa, Pennsylvania állam támogatását illetve a Nagy-tavak menti államokon múlott és ott dőlt el Trump meglepő győzelme. Wisconsin és Michigan állam demokrata fellegvárnak számított az eddigi elnökválasztások során és Clinton éppen ezért nem is fordított nagy energiát és figyelmet ezekre az államokra kampánya során, amelynek megitta a levét, ugyanis a ha rettenetesen szoros küzdelemben de Trump nyert ezekben az államokban is.

Az ingaálllamokban folytatott küzdelem volt a legfontosabb Trump győzelmének (és Clinton lehetséges győzelmének is) szempontjából. Ez volt az a fontos és történelmi pillanatot író tényező, amely eldöntötte az amerikaiakra váró, a homályban lebegő, bizonytalan elkövetkezendő 4 évet.

A következő pofont a demokraták akkor kapták, amikor kiderült, hogy a pennsylvaniai vereség után a szenátusban is a konzervatívok szereztek többséget, és ha ez még nem lenne elég, a képviselőházban is a republikánusok kerültek többségbe, stabilizálódott a fölényük.

Clinton annyira megzuhant a permanens negatívhír-áramlatban, hogy még szavazói és támogatói elé sem állt ki, hogy beszédet tartson. Valószínűleg nagyot csalódott Amerika polgáraiban, amely csalódottsága teljes mértékben jogosnak mondható.

Hogy Amerika égni fog-e Trump elnökké választásának eredményeként, azt mindenkinek a saját nézeteire és véleményére bízom, illetve ezt majd csak akkor tapasztalhatja meg a világ ha majd látjuk, hogy Trump hogyan is él a most ölébe hullott hatalommal.

lockkerdee

Hogyan is nyert Trump? Nézzük csak végig!

 

(Magyar idő szerint 3:42) Nyert a 38 elektort adó Texasban

Több mint ötven százalékos támogatottsággal nyert Texasban Trump, Texas fontos tagállam, mivel 38 elektort ad.

Trump Texas mellett még további hat középnyugati államban is győzelemre áll: Észak-Dakotában, Dél-Dakotában, Nebraskában, Kansasban, Wyomingban és Arkansasban, valamint - csaknem száz százalékos feldolgozottság mellett - övé lett Mississippi, jóllehet ez az állam csak hat elektort ér.

Ugyanakkor a hajdani vadnyugat két államában, ahol nagyon nagy lélekszámú spanyolajkú közösségek élnek, Hillary Clinton győzelmét jelzik előre az első eredmények: Coloradóban és Új-Mexikóban várhatóan a demokrata párti elnökjelölt nyer.

 

(04:46) Trump győzött a kulcsfontosságú Ohio államban, Hillary Clinton pedig Virginiában

Több mint 53 százalékos támogatottsággal nyert a csatatérállamnak tartott Ohióban a republikánus elnökjelölt. Ohió 18 elektort ad, Trump elektorainak száma ezzel 167-re emelkedett.

Michiganben szintén Trump győzelmét vetítik előre, míg Iowában és Pennsylvaniában várhatóan Hillary Clintoné lesz a győzelem.

Virginia viszont Clintoné lett a maga 13 elektorával, így az elektori állás 167-122 Trump javára.

(05:03) Újabb kulcsfontosságú államban, Észak-Karolinában győzött Donald Trump további 15 elektort szerezve

A demokraták eredményváró rendezvényükön egyre többször kapnak a fejükhöz.

Elsőként a Fox televízió közölte, hogy az exit pollok (vagyis a szavazóhelyiségből kilépők megkérdezése) alapján Donald Trump nyeri meg a küzdelmet Észak-Karolinában.

"Fantasztikusan érezzük magunkat" - fogalmazott a hírre Kellyanne Conway, Trump kampánymenedzsere.

A demokraták eredményváró estjéről közben olyan fotókat tesznek közzé a riporterek, amelyek fejüket fogó és elképedt demokrata párti híveket mutatnak. Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje az éjjeli órákban nem túlzottan derűlátó Twitter-üzenetében így fogalmazott: "a csapatomnak sok oka van a büszkeségre, bármi történjék is ma éjszaka. Köszönök mindent".

 

(05:11) Clinton nyert Kaliforniában

A stabilan demokrata fellegvárnak számító Kaliforniában a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton nyeri a választást a CNN amerikai hírtelevízió szerda hajnali előrejelzése szerint.

Az összesített becslés szerint azonban továbbra is Donald Trump republikánus elnökjelölt vezet az elektori voksok tekintetében. Trumpnak a Fox News becslése szerint 222 elektori voksa van, míg Clintonnak 202 az elnökválasztó elektori kollégiumban, amelyben 270 szavazat kell ahhoz, hogy az egyik jelölt az Egyesült Államok elnöke legyen.

 

(06:19) Trump Iowában is nyert

Újabb, csatatér államnak számító államban, Iowában aratott győzelmet Donald Trump republikánus elnökjelölt - jelentette a CNN és a Fox News amerikai hírtelevízió szerda hajnalban.

A CNN összesített becslése szerint Trumpnak 238, Clintonnak 209 szavazata lehet az 538 tagú elektori kollégiumban, melyben 270 voksra van szükség ahhoz, hogy az egyik jelölt az Egyesült Államok elnöke legyen. A konzervatív, a republikánusokhoz húzó Fox News 254-re és 209-re teszi Trump illetve Clinton elektori szavazatainak számát.

Trump nyerni tudott Georgiában, a Fox szerint Wisconsinban is, továbbá Michiganben is vezet, de ott egyelőre túl szoros az eredmény, és még nem lehet megmondani, ki nyeri a választást.

(07:34) Utah államban nagyarányú győzelmet aratott Donald Trump és további győzelmekre számíthat

A hat elektort adó Utah államban a republikánus elnökjelölt a választók több mint 51 százalékának bizalmát - és vele voksát - nyerte el. Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje 20.4 százalékos támogatottsággal a harmadik helyen végzett, megelőzte őt ugyanis a magát független konzervatívnak mondó, és csak nyáron feltűnt mormon, Evan McMullin, aki a szavazatok 23.5 százalékát szerezte meg. Utah államban elsöprő többségben mormonok élnek.

Közben tart a szavazatok feldolgozása, és a részeredmények szerint Wisconsinban és Pennsylvaniában szintén Donald Trump győzelme várható. Pennsylvaniában ugyanis 98.5 százalékos feldolgozottság mellett Trumpnak egyszázalékos az előnye, Wisconsinban pedig 94 százalékos feldolgozottság mellett háromszázalékos előnye van Clintonnal szemben. Elemzők szerint ez az előny már behozhatatlan.

A végleges eredményekre egyébként még Minnesotában, Michiganben, Arizonában és Alaszkában kell várni.

 

(08:27) Trump győzött Nebraskában és Alaszkában, Maine-ben Clintonra szavaztak többen

Donald Trump republikánus elnökjelölt győzött Nebraskában és Alaszkában is, Maine államban viszont demokrata párti vetélytársára, Hillary Clintonra szavaztak többen.

Mind Nebraska, mind Alaszka hagyományosan republikánus érzületű állam, és a voksoláson érvényesült is a papírforma: az öt elektort adó Nebraskában a republikánus elnökjelölt a szavazatok több mint 61 százalékát kapta, Alaszkában pedig, amelynek 3 elektora van, a választók több mint 54 százaléka támogatta őt.

Hillary Clinton győzelme pedig illeszkedik a keleti parti demokrata párti államokban elért eredményei sorába.

 

Nem sokkal később Trump bejelentette győzelmét.0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Videó: kamerák előtt oltották szét Bochkor Gábort

Bochkor Gábor ebben a műsorban is hozza magával kritikus, provokatív stílusát és természetesen az elmúlt hét legérdekesebb híreit. 4...

Eszét veszti a nő a kéjtől, ha így izgatod orálisan

Amennyiben a legérzékibb szexuális élményben szeretnéd részesíteni partnered, akkor jó helyen jársz! Most igazán belevetheted magad a...

Most kaptuk a hírt: hatalmas erőkkel vonult ki a rendőrség, az utcán lőttek le egy 19 éves fiút Londonban

A fiatalt azonnal kórházba szállították, ám életét nem tudták megmenteni.

Benéztünk ebbe a házba, és eléggé meglepődtünk

A kaliforniai Joshua Tree Nemzeti Parkban találjuk ezt a barna kabint. Ha jobban megfigyeljük a rozsdásbarna lakot, a sivatagi tájat és azt a...

Napi horoszkóp 2018. szeptember 23. - Mérlegelni a kockázatokat

Az Ikreknek körültekintően kell hozzáállni a dolgokhoz, a Halak legyen nyitott a javaslatokra. Napi horoszkóp.

Nem is hinnéd, mi minden okozhat fejfájást

A fejfájás gyakori probléma, életünk során szinte mindannyian többször is találkozunk vele. Okai szerteágazóak: jelezhet betegséget,...

Pucéran kéjeleg, mellével játszadozik a szinkronúszó bombázó

Minden oldalról átlátszó, üvegfalú zuhanyzóban készült forró fotó a szemérmetlen Jevgenyijáról.

Még egy medvetámadás Romániában

Súlyosan megsebesített egy mezőn dolgozó 53 éves férfit egy medve a székelyföldi Csíkszentkirály határában - közölte a Maszol.ro...

Ilyen a háziállat, ha gyászol

A társállatként tartott kutya és macska, illetve az ember között az évezredek alatt szoros kapcsolat alakult ki.

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei - 2018.09.22 - Telitalálat is volt

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint 38. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták...

Ebben a percben fordultunk rá az őszre

A végtelennek tűnő nyár után vasárnap állt be az igazi őszi idő, pont azon a napon, amikor a csillagászati ősz is kezdetét vette. Több...

Fejfájás: akár szemprobléma miatt is kialakulhat

Az életkor előrehaladtával gyakoribbá válhatnak a szemproblémák, amelyeknek a fejfájás is velejárójuk lehet. Ilyenkor a megoldás a...

0

Sport

Máris balhé van a PSG-nél?

A Le Parisien szerint az új edző, Thomas Tuchel és a sportigazgató, Antero Henrique nincs igazán jó viszonyban.

Hazatér a kapus, aki jobban gyűlölte csapatát, mint bárki más

Szombaton este Schalke-Bayern München meccs a Bundesligában. Manuel Neuer története moziba illő.

Nem is baj, hogy elromlik az idő, annyi néznivaló lesz a tévében

Csak a távkapcsolón ne vesszen össze senki senkivel.

Maszkos szlovákiai huligánok vertek nőket és gyerekeket Miskolcon - videóval

A DVTK Jegesmedvék-HKM Zvole jégkorong-meccsen tört ki a balhé, akit értek, ütöttek a családi szektorban.

Magyar-szlovák közös közlemény a pénteki huligánakció után

A hoki nem háború, hanem fesztivál, írják a szlovák huligánok akcióját elítélő sportvezetők.

Csodanap a Bundesligában: gálázott a Hertha, Sallai 7 perc alatt gólt lőtt

Történelmi bemutatkozás Freiburgban, Dárdaiék vezetik a bajnoki tabellát!

Megunta a szakállat: alig lehet ráismerni Messire - fotók

Hosszú idő után levágta szakállát Lionel Messi, a Barcelona 31 éves sztárcsatárja.

Indokolatlan büntetésekkel szálltak rá a magyar versenyzőre

Kiss Norbert: Ilyet még életemben nem tapasztaltam!

Puskás-díjas gól Angliából, ennél tökéletesebb lövés nincs

Az Aston Villa szurkolók egy ideig nem felejtik a csodát, aminek szemtanúi lehettek.

18 másodperccel a kezdés után már gólt rúgtak

A Serie A ötödik fordulójának első meccsén mindössze 18 másodperc kellett az első gólhoz.

0

Bulvár

Erről tudott? Van a Windowsban egy trükk, amellyel egy kattintásra előhozhatja az összes beállítást

Az úgynevezett GodMode mappa listába szedi a különböző Windows-eszközöket, cserébe pedig időt spórolhatunk meg, hiszen minden egy helyen lesz elérhető.

KKi kell venni éjszakára a műfogsort, vagy nem?

Csak régen tartották az éjjeliszekrényen, pohárban a műfogsort. Ma csak a tisztításra kell kivenni, éjszakára a szájban maradhat....

5 jel, hogy D-vitamin-hiányunk van

Vitaminszintünk ellenőrzésére csináltassunk vérképet és beszéljünk háziorvosunkkal arról, hogy hogyan tudjuk magunkat ezen a téren is rendbe szedni. Addig is az alábbi lista egyértelműbbé teheti, hogy van-e D-vitamin-hiányunk avagy sem.

Pórul járt a félnótás száguldozó, az egész net fetrengve röhög rajta

Van valami nagyon mulattató abban, ami a becsapódás után történt.

Döbbenetes fordulat: önként jelentkezett egy férfi, hogy bevallja, ő a soroksári gyilkos

A gyilkosság elkövetésével a rendőrség egy most is börtönben ülő férfit gyanúsít.

Szoboszlói fürdőtörténelem: nagy robajjal tört fel a 72 Celsius-fokos termálvíz

Hajdúszoboszló korabeli városvezetése nagyon gyorsan felismerte, hogy hatalmas lehetőséget jelenthet számukra az 1925 őszén feltört termálvíz.

Félelmetes jelenségre bukkantak a kutatók Grönlandon: nem sok jót jelez előre

Turbó sebességbe kapcsolt az olvadás Grönlandon, ha ez így megy tovább, a tengerek szintje hamarosan a vártnál is jobban megemelkedhet.

Halálos ugratás - belehalt sérüléseibe a munkás, akinek viccből sűrített levegőt nyomtak a fenekébe

A főnöke szórakozott vele, nyilván rossz viccnek szánta, a férfi viszont azonnal összerogyott. A gyár kamerája az egészet videóra vette, mutatjuk.

Szomorú hírt közölt Kállay-Saunders András

Váratlan bejelentést tett Kállay-Saunders András. Nagyon sajnálja, és rajongói megértését kéri.

blogmorzsák

Az osztrák Titanic elsüllyedése

„Az emberek egymást ütötték-verték a mentőmellényekért, késekkel és gya­logsági ásókkal estek egymásnak.“

Része vagy a NER-láncnak

Ez a nemzet ilyen, sőt nemcsak ilyen, hanem nincs minimálisan akcióképes alternatív ideája sem a politikai közösségnek.

A Mandy egy heavy metál-fantasy-horror látomás

Amiben a pszichopata vallási fanatikusok vagy démonokból álló motoros bandák mellett egy jó adag humort is találunk.

Leszedték az Il-20-ast

Az izraeli akció következménye: az oroszok tartják ellenőrzés alatt a szíriai légteret.

Kövér László előadást tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Újságírás nem létezik, az EP aberráltak mellett áll ki, a közszereplőket pedig aljas módon tá­madja a média az Országgyűlés elnöke szerint.

Így készíthetsz te is füstös erdélyi padlizsánt

Erdélyben sem faszénen sütik a padlizsánt, mégis füstös lesz. Most eláruljuk a titkát!

Senki sem migránsozik jobban a magyar keresztényeknél

A rendőrség, és a tűzoltók sem tudják, miért gyulladt ki egy templom, de ők képben vannak.

Defenzivában a Fidesz?

A Fidesz kommunikációs gyárában kőkemény munka folyik.

Orbánnal rio­gatják majd a nyugati polgá­rokat az uniós válasz­tási kampányban?

Saját fegyverét fordítják most az eu­ró­pai liberálisok Orbán Viktor ellen.

Te titokban négy fal között eszel három óránként?

Hogy lehet az, hogy főműsor időben farkával propellerező férfit nézegetünk, de ha valaki nyilvánosan szoptat, az fúj.

Mozgás­sal a problémák ellen

Nem­csak a legkülönbözőbb testi és mentális betegségeket segít megelőzni, hanem a kiala­kult problémák enyhítésére is kiváló.

Zseniális játékoktól a csúfos bukásig

Peter Molyneux karrierje dicső és szégyenteli pillanatok soroza­ta a Populoustól a Dungeon Keeperen át a Godusig.

0


0