Ezt olvasta már?

0

Hogyan szabályozza a magyar jog a kaszinókat?

Ha még nem tudod pontosan, hogy a hazánkban elérhető kaszinó felületek szabályozása pontosan hogyan zajlik, akkor érdemes egy pillantást tenni az alábbi cikkre, melyben összefoglaljuk a legfontosabb jogi szabályokat, amik vonatkoznak ezekre az operátorokra. A szerencsejáték iparban nem egyszerű megvetni a lábát a kaszinó vállalatoknak ezért figyelni kell az alábbi jogi keretekre, amik Magyarországon jellemzők.


hirdetés

 

Meta Description: Néhány érdekes tény arról, hogy milyen módon szabályozza a magyar jog a hagyományos és online kaszinó tevékenységet folytató operátorokat.

Jogi átrendeződés

Magyarországon 2013-ban és 2014-ben teljesen új szerencsejáték-engedélyezési rendszert vezettek. A nemzetközi szolgáltatók a nemzeti bíróságok előtt, valamint az Európai Unió Bírósága előtt is megtámadták az új rendszert. A bíróság arra a következtetésre jutott, hogy a magyar rendszer egyes kulcselemei, különösen az online kaszinók koncessziói terén, ellentétesek az Európai Unió jogszabályaival, így a gyakorlatban nem alkalmazhatók.  Mivel még nincs érvényben új engedélyezési rendszer, rendkívüli jogi helyzet alakult ki Magyarországon, ahol hatályos nemzeti jogszabály rendelkezik a szerencsejátékok különböző területeinek részletes engedélyezési rendszeréről, azonban az ilyen nemzeti törvények a gyakorlatban nem alkalmazhatók. Ebben az összefoglalóban a jelenlegi magyar engedélyezési rendszert mutatjuk be. Viszont azt érdemes megjegyezni, hogy az online szerencsejátékok és az online kaszinók területén bizonyos szabályok nem érvényesíthetők az uniós szolgáltatókkal szemben.

Helyi monopóliumok

Amennyiben új kaszinók online szeretnének megjelenni és a tevékenységüket Magyarországon folytatni, akkor idomulniuk kell a hazai jogi keretek által meghatározott viszonyokhoz. A külföldi operátorokat az általános uniós jog szabályozza, de a magyarországi képviselőkre az alábbi korlátozások vonatkoznak.  A nyereménysorsolásokban és sportfogadásokban (földi és online) az állami Szerencsejáték Zrt. monopóliummal rendelkezik. A lóversenyfogadásban egy másik állami cég, a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. monopóliuma. A földi kaszinójátékok területén (beleértve a blackjacket, a rulettet, a játékgépeket és a 10-nél több asztalos pókert) koncessziós rendszer működik, amelyben az adható szárazföldi kaszinók száma. Online kaszinó játékot csak a szárazföldi kaszinók koncessziós jogosultjai biztosíthatnak.

Marketing tevékenységek szabályozása

A hazai szabályozásban nincsenek érvényben termékspecifikus korlátozások a reklámozással, promócióval vagy bármi mással kapcsolatban. Marketing szempontból csak magyar engedéllyel rendelkező szolgáltató hirdethet szerencsejáték-szolgáltatást, hirdetést csak akkor lehet közzétenni, ha a hirdető megadta a szerencsejáték működtetésére adott felhatalmazását. A fentieken túl még van néhány érvényes szabály, úgy mint, a gyermekeknek és fiataloknak szóló szerencsejáték hirdetés nem tehető közzé. A nyomtatott médiában nem tehető közzé szerencsejáték hirdetés, gyermekek és/vagy fiatalok számára. Szerencsejátékkal kapcsolatos szerencsejáték hirdetés a Szerencsejáték Felügyelet engedélye nélkül nem tehető közzé. Valamint tilos minden olyan hirdetésben szerepet játszani, amely Magyarországon működtetett jogosulatlan szerencsejátékhoz kapcsolódik.

Társadalmi felelősségvállalás a szerencsejáték iparban

A magyar törvények által előírt főbb társadalmi felelősségvállalási követelmények a következők. A szerencsejáték szervezők tevékenységük és kereskedelmi kommunikációjuk során kötelesek a szerencsejáték-kényszer káros hatásairól és a játékszenvedély kockázatairól értesítést alkalmazni. A játékosok önkorlátozó nyilatkozatot tehetnek egy vagy több szerencsejáték típus vagy több szerencsejáték operátor vonatkozásában. Az önkorlátozó funkciókat napi, heti vagy havi rendszerességgel kell biztosítani a játékos számára. A játékosok számára elérhető az önkizárás is, amely alapján a játékosok számlájára nem lehet befizetni, a játékosok nem vehetnek részt távszerencsejátékban és online kaszinójátékban, valamint nem célozhatják meg a játékosokat reklám- és marketingüzenetekkel. A szerencsejáték operátorok nem folytathatják a játékos azonosítását, és megtagadják a játékos felvételét, ha a játékos 18. életévét még nem töltötte be, vagy életkora kétségtelenül nem állapítható meg. A szerencsejáték-szervező ajánlott felelős szervezőnek minősítéséhez az szükséges, hogy a szerencsejáték-szervező többek között a szerencsejáték-szenvedély megelőzésével vagy kezelésével kapcsolatos szolgáltatást nyújtó szervezetet anyagilag támogassa. A játékosvédelmi nyilvántartás tartalmazza mind az önkorlátozó nyilatkozatot tevő, mind a bírósági határozattal korlátozott játékosokat. A nyilvántartást a szerencsejáték-szervezők annak ellenőrzésére használják, hogy egy játékos korlátozás alatt áll-e vagy sem, és ha korlátozott játékost azonosítanak, a játékos regisztrációját vagy játéklehetőségét meg kell tagadni.

Összegezve a fentieket elég komoly szabályok érvényesek a hazai szerencsejáték működtetésére és űzésére, amihez komoly előkészületek és felkészültség szükséges egy operátor részéről. Természetesen cikkünkben csak érintőlegesen mutattuk be a különböző korlátozásokat, de érzékelhető, hogy egy rendkívül szorosan szabályozott területről van szó, amit folyamatosan ellenőrzés alatt kell tartania a hivatalos szerveknek.0
0


Szavazás: Önnek mi a véleménye a koronavírussal kapcsolatos kormányzati döntésekről, intézkedésekről?

0

hírek innen, onnan

Megválasztották az Európai Parlament alelnökeit

A testület kedden szavazott a 14 alelnökéről a jelenlegi parlamenti ciklus hátralévő két és fél évére.

Feljelentést tett a MÁV

Idén már hatszor rongáltak meg vagy tulajdonítottak el vasúti kábelt a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső közötti pályaszakaszról -...

Vulkánkitöréssel ér fel Kim Kardashian bikinis sorozata

Mintha csak egy régóta szunnyadó vulkán tört volna ki, annyira forró Kim Kardashian bikiniben, aki mindig tud meglepetést okozni.

Új funkciót kap az egykori Kristály fürdő Tatán

Tatán a vizek városának hagyományait megőrizve Malomkert néven megkezdődött egy új turistalátványosság létrehozása.

Idén ismét megrendezik a magyar kultúra hetét Szatmárnémetiben

Az immár 15. alkalommal megszervezett programsorozat Egycsillagú égbolt címmel január 21-től 28-ig tart.

Így változott megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma keddre – 1.18.

Az előző napokhoz hasonlóan mérsékelt ütemben nőtt a regisztrált covid-fertőzöttek száma Magyarországon.

Saját követelésével megy szembe Oroszország a rakétarendszerek kivonása ügyében

Oroszország egyik fő követelése a NATO felé az volt, hogy a határaik közelében ne helyezzenek el rövid- és középhatótávú...

Hollandia története során először jutott be a középdöntőbe a kézilabda Európa-bajnokságon

A magyar után a portugál válogatottat is legyőzték a csoportkörben, így Izland mellett ők mehetnek a következő körbe.

Vörösben zárt Amerika

Jelentős gyengüléssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Gyakran ébred éjszaka? Inzulinrezisztenciája is lehet

Az inzulinrezisztencia a hajhulláson, a fáradékonyságon és a menstruációs problémákon kívül alvási nehézségeket is okozhat.

Négy gólt lőve jutott tovább az Olasz Kupában a Juventus - videó

A Lazio hosszabbításban harcolta ki a negyeddöntőt.

Sport

Már az első megszólalásával meglepetést okozott a Fradi új focistája - videó

A nigériai támadó a Gera Zoltánéra emlékeztető gólörömének eredetébe is beavatta a szurkolókat.

Soha ilyen kemény edzője még nem volt a Ferencvárosnak

Sztanyiszlav Csercseszov határozott módszereit most tapasztalják meg igazán a bajnokcsapat játékosai.

Fantasztikusat küzdött a magyar válogatott, de a bírókat is le kellett volna győzni

Végig felváltva lőtték a gólokat a magyarok és az izlandiak, az utolsó percekben a bírók is az ellenféllel voltak. Ezzel a magyar válogatott kiesett az Eb-ről.

Lékai: Mi nem Dánia vagyunk, semmit nem tudunk kirázni a kisujjunkból

Egyéni képességeket nézve hátrányból indulunk Izland ellen, de egy ilyen erős mezőnyben ez szinte mindenki ellen így van – mondta Lékai Máté a molcsapat.hu-nak adott interjújában.

Ha nem indul a tornákon, távozhatnak a szponzorai: 12 milliárdot is bukhat Novak Djokovics a vírusbotrányon

Belgrád – Az ausztráliai rémálom véget ért Novak Djokovics számára, a beutazása körüli botrány azonban súlyos következményekkel járhat. A szerb teniszcsillag milliárdos bevételektől eshet el.

Meghalt a Real Madrid legendás focistája

A spanyol játékos az egyetlen játékos a futballtörténelemben, aki hatszor nyerte meg a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et.

Meccs közben esett össze a labdaszedő kislány - videó

Nem csak a játék okozott izgalmakat az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Bánhidi Bence: Nem hiszem, hogy még egyszer az életünkben lesz egy ilyen lehetőségünk

A magyar válogatott sérülés után visszatérő beállójának hat gólja is kevés volt Izland ellen a továbbjutáshoz.

"Hatalmas erőfeszítéseket tettem, hogy megfertőződjek" - Ki akarta játszani a korlátozásokat az olas...

Nem kertelt a MotoGp egykori versenyzője, amikor a koronavírusról kérdezték az olasz sajtóban. A 39 éves Marco Melandri rendesen meglepte őket, amikor elmondta, szándékosan lett koronavírusos.

Szalai Ádám szívbe markoló bejelentése

Nem kevés pénzről van szó.

Keddi sport: Szurkolhatunk a magyar válogatottnak Izland ellen

Labdarúgás mellett többek között vízilabda, tenisz és kézilabda a kínálatban.

Bulvár

Ingatlan elbirtoklás 5 év alatt?

Széles körben ismert, hogy egy ingatlan tulajdonjogát elbirtoklással is meg lehet szerezni. Ennek alapvető feltétele az ingatlan sajátként való szakadatlan birtoklása 15 éven keresztül. Kevesebben tudnak arról, hogy b

Mindenkit elmart maga mellől: magá-nyosan halt meg a legendás magyar színészóriás

Nagy kanállal falta az életet Csortos Gyula, aki a két világháború közötti időszak egyik legkedveltebb magyar színésze volt. Hosszú éveken át élvezte a fényűzést, végül mégis nincstelenül, elfeledve hunyt el.

Drámai bejelentést tett a Telenor, ebből az ügyfelek nem hátrálhatnak ki

A Telenor a "szolgáltatási díjak értékarányos megőrzése érdekében" február második felétől fenntartja magának a jogot, hogy lényegében bármely ügyfelének díjait inflációarányosan korrigálja - mindezt ráad

A magyar színésznő vallomása: "Volt dolgom nős férfival"

„Megtörténik, hogy két ember rosszkor ismerkedik meg egymással."

Javul az emésztés, és csökken a rák kockázata is: ezért tarts hetente húsmentes napot

Pazarlás és rendelt ételek helyett fedezd fel idén még jobban a konyhádat!

Zsidró Tamás: „Az, hogy gyilkosnak neveznek, egyszerűen túlmegy minden határon”

Egy videó kering a neten, amelyben egy kétségbeesett, gyászoló apa Hajas Lászlót és Zsidró Tamást okolja a gyermeke haláláért.

Halomra lőtték a vaddisznókat Somogyban

A mostani vadászidényben már korlátozások nélkül jöhetnek a külföldi vadászok Somogyba, csábító is számukra a megye bőséges nagyvadállománya ...

Márki-Zay azt ígéri, a kormányváltás után nem lesznek elsők a fideszesek az egyenlők között

Orbánék 12 éves uralkodása alatt oda jutottunk, hogy a fideszes nagykutyák ismerőseinek lenni a siker záloga. Ennek fog végetvetni a kormányváltó összefogás miniszterelnök-jelöltje.

Vagyont érő pénzeskorsót találtak egy kertben Simontornyán

Egy férfi a nagyszülei portáján figyelt fel a vakondtúrásra, amelynek tetején egy ezüstpénz volt. Ásni kezdett, azután olyasmit találta, ami miatt segítséget hívott.

Eltűnt a minisztériumi bélyegző

Érvénytelenítették az elveszett stemplit.

blogmorzsák

A dőzsölő elit utolsó orgiája

Sade márki híveit elsöpri a világvége. De mi köze ehhez a spanyol Sophia Lorennek?

Jim Carrey 60 éves

„60 éves lett Jim Carrey, ennek örömére elővet­tük a 48. podcast adásunkat, amelyben az akkor 25 éves Ace Venturát jártuk körbe.“

Nem várt helyen erősödik Kína és India konfliktusa

Az Indiai-óceán partján fekvő afrikai országok lehetnek a nagyhatalmi vetélkedés célpontjai, vagy áldozatai.

„A barátnőm szerint csak én öregszem...“

A 44 éves nő nehezen dolgozza fel, hogy már nem húsz évesek udvarolnak neki, de nosztal­giázni szeret róla, még ha ezzel a párját időn­ként ki is borítja.

15+1 legjobb EU raktáras Xiaomi akció

Jó akciókat kapunk és vámolással sem kell bajlódni, mi bajunk lehet?

Virágok, falatnyi bugyik és Victoria's Secret kollab

A For Love & Lemons és a VS folytatja a kolla­borációját, ami most egy Valentin napi kollekcióban teljesedik ki.

Megalázóan kevés helyen szavazhatnak az angliai magyarok

Ahogy 2018-ban, 2022-ben is hosszú sorbanál­lás várja a voksolókat, akik közül sokaknak kell száz kilométereket utazni.

Ezeket fogyaszd lefekvés előtt, ha fontos a jó alvás

Ezek az ételek és italok megkönnyítik az éjszakai pihenést!

Orbán nem disznótorozik, hanem…

…egy bonyolult hazai és még bonyolultabb nemzetközi helyzetben a pótcselekvést választotta.

8 csapda, amit kerülj el, amikor döntést hozol

Ezeket elkerülve biztos lehetsz abban, hogy okosan döntesz!

A milliomos sportolók is csak emberek

Az Ausztrál Open címvédője, Novak Djokovic nem léphet be Ausztráliába oltatlansága miatt. Összefoglalónk.

Az első egész estés Disney rajzfilm

A Hófehérke és a hét törpét 1937-ben mutatták be, a rajzfilmet a közönség és a kritika is jól fogadta.

0


0