Ezt olvasta már?

0

Keddi migráns hírek - folyamatosan frissítve

A civilek bevonását szorgalmazza a menekültek ellátásába az osztrák Zöldek pártja

A civilek bevonását szorgalmazza a menekültek ellátásába és a gazdasági migránsoknak is segítséget nyújtana az osztrák ellenzéki Zöldek pártja - számolt be a Die Presse című osztrák napilap keddi száma, az osztrák közszolgálati médiának (ORF) a pártvezető által adott nagyinterjújára hivatkozva.


hirdetés

Eva Glawischnig szerint a menekültellátás munkáját az ebben jártas szervezeteknek kellene végezniük, mint a Vöröskereszt vagy a Karitász segélyszervezetek. Úgy vélte, hogy sokan félreértelmezik pártja toleranciáját az iszlámmal szemben, valójában a Zöldek az elnyomás, a diszkrimináció ellen és a vallásszabadság mellett állnak ki.

A Die Presse keddi számának információi szerint a szociáldemokrata-néppárti kormánykoalíció egyeztetést kért a Zöldektől, mivel a párt szavazataira is szükség van ahhoz, hogy kétharmados többséggel elfogadják a migránsok befogadásáról szóló új törvényt. A jövő héten tartja ugyanis az osztrák parlament a menekültügyről szóló rendkívüli ülését. Az osztrák képviselők arról a törvényről döntenek, amely lehetővé teszi, hogy a tartományok helyett a kormány jelölje ki a szükségszállásokat. A találkozó eddig nem jött létre, azonban a Zöldek már korábban jelezték, hogy támogatják a javaslatot.

A tartományok vezetői kivárnak, de alapvetően fenntartásokkal vélekednek a kormány által tervezett lépésről. Hans Niessl burgenlandi kormányfő úgy véli, ezzel az állam beleavatkozna a tartományok önálló döntéseibe, Pühringer inkább népszavazást kezdeményezne a kérdésben. A stájerországi tartományi vezető is a tervezett törvény ellen foglalt állást, a salzburgi tartományi vezető pedig arról panaszkodott, hogy ugyan nem lépett életbe az új törvény, azonban a kormány a sátortáborok kijelölésével már mintha gyakorolná azt.

Ausztria arra törekszik, hogy a sátortáborokból egyre kevesebbet állítson fel, azonban a helyezet átmeneti kezelésére továbbra is sátrakat emel, hiszen még mindig 250-300 migráns érkezik naponta az országba.

A hétvégén megkezdték a salzburgi Schwarzenberg laktanyánál egy 300 ember befogadására alkalmas sátortábor építését, amely várhatóan egy hétig áll majd, ide már elkezdték beköltöztetni a menekülteket. A Salzburg környéki település polgármestere tiltakozott ez ellen, mondván nem akarnak további tömegtáborokat, hiszen a környéken már működik egy sátortábor. Eközben a karintiai Althofen polgármestere aláírásgyűjtésbe kezdett az ott felállítandó sátrak ellen. A polgármester száz menekült befogadását tartaná vállalhatónak a tervezett 280 helyett. A településen már áll 15 sátor, amelyekbe be is költöztek az első családok.

Augusztus eleji adatok szerint Traiskirchenben 480, Salzburg és Karintia tartományokban kétszáz, Burgenlandban pedig ötven menekült lakott sátrakban.

Hétfő este 76 menekültet fogtak el Stájerországban. A migránsokat az Eurocity vonatról szállították le, utazási papírok nélkül tartottak Olaszországba, ahonnan feltehetőleg Franciaországba akartak menni. Szombaton egy 86 embert szállító kamiont ellenőriztek Sankt Pöltennél az A1-es autópályán. Az alsó-ausztriai rendőrség közlése szerint hatvan afganisztáni, húsz iraki és hat pakisztáni migráns, köztük gyermekek, férfiak és nők utaztak a rakodótérben. Az embercsempész elmenekült, helikopterrel és kutyákkal keresték, eddig eredménytelenül.

Felső-Ausztria tartományi vezetője Josef Pühringer az embercsempészekre kiszabható szigorúbb eljárást, a jelenlegi néhány év helyett tíz éves börtönbüntetést szorgalmazott, valamint azt, hogy a csempészeket rögtön őrizetbe vegyék és ne fordulhasson elő olyan, hogy az elkövető elmenekül.

Az embercsempészet az osztrák törvények szerint két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Azonban akár ötéves börtönbüntetést is kaphat érte valaki, amennyiben üzletszerű tevékenységként folytatta a csempészést, vagy embertelen körülmények között tartotta az érintetteket.

 

A határőrizet visszaállítását javasolja a német rendőrszakszervezet elnöke

A határőrizet visszaállítását javasolja a német rendőrszakszervezet elnöke (DPoLG) a menekültválság miatt.

Rainer Wendt a kedden a Passauer Neue Presse és a Donaukurier című bajor lapokban megjelent interjúban felidézte, hogy a legfejlettebb iparú államokat összefogó G7 csoport júniusi bajorországi csúcstalálkozója idején átmenetileg visszaállították a határellenőrzést.

"Azt tapasztaltuk, hogy hirtelen több ezer bűnöző fut bele a hálóba" - mondta a rendőrszakszervezet elnöke, hozzátéve, hogy a határok ellenőrzéséért is felelős szövetségi rendőrség vezetője úgy értékelte, a határőrizet ideiglenes visszaállítása olyan volt, mintha egy sötét szobában felkapcsolták volna a villanyt egy kis időre.

A lámpák most "sajnos" megint nem világítanak, pedig "rendőri szemmel nézve a határőrizet visszaállítása lenne a lehető legjobb intézkedés" - mondta Rainer Wendt.

"Több bűnelkövetőt vehetnénk őrizetbe és az Ausztrián keresztül érkező menekülteket visszaküldhetnénk oda, ahol beléptek a (belső határellenőrzés nélküli uniós) schengeni övezetbe" - emelte ki.

Megjegyezte: Németországnak nem lenne szabad "minden további nélkül levennie a napirendről Brüsszelben azt a fenyegetést, hogy ismét bevezeti az ellenőrzéseket".

A DPoLG vezetője a bajor regionális lapokban közölt interjúban hozzátette: "kedvező fejlemény, hogy úgy tűnik, a kancellár nyitott a határőrizet újbóli bevezetésére".

A német rendőrszakszervezet vezetőjének felvetése körül nincs egyetértés szakértők körében. Például a konstanzi egyetem bevándorlási és menekültügyi jogi kutatóintézetének (FZAA) igazgatója, Daniel Thym szerint a határőrizet visszaállítása "látszatmegoldás".

Ezt mutatják a kilencvenes évek tapasztalatai is, amikor még volt határőrizet, a menekültek pedig "állandóan igyekeztek kitérni az ellenőrzés elől, meglehetősen sikeresen" - mondta Daniel Thym a Die Welt című konzervatív, országos lapban kedden megjelent interjúban.

"Azt sem hiszem, hogy azt akarjuk, hogy emberek ismét az éj leple alatt próbáljanak átúszni az Oderán (egy Németország és Lengyelország közötti határfolyón), és belefulladjanak a folyóba" - tette hozzá az FZAA igazgatója.

A menedékkérőkről szóló német közbeszéddel kapcsolatban egyebek között kiemelte: nem sokra tartja a +nem igazi menekült+ és a +menedékjoggal való visszaélés+ kifejezéseket, mert ezek az adott személyt sértő, leértékelő jelentés hordoznak, és ugyan meglehet, hogy egy menedékjogi kérelem nem megalapozott, de nem követ el eleve visszaélést, aki menedékjogi eljárást kezdeményez.

Daniel Thym ugyancsak a németországi diskurzusról szólva hozzátette: az Európából származó menedékkérőknek a németországi szociális juttatások is ösztönző erőt jelentenek. Ennélfogva a pénzbeli juttatás csökkentése sokkal nagyobb hatást válthat ki, mint a biztonságos származási országok körének kiterjesztése. Ugyanakkor az alkotmánybíróság korábbi döntései alapján úgy tűnik, hogy igen nehezen lenne kivitelezhető a menedékkérőknek járó költőpénz csökkentése.

 

A hét végére elkészül a drótakadály Ásotthalomtól Tiszaszigetig

A hét végére befejeződik a gyorstelepítésű drótakadály elhelyezése a magyar-szerb határ Csongrád megyei szakaszán, Ásotthalomtól Tiszaszigetig – közölte az építést irányító kihelyezett vezetési elem parancsnokhelyettese kedden Mórahalmon.

 

Bátor Ferenc alezredes elmondta, hogy ezzel párhuzamosan három helyszínen elkezdődött a határzár kerítésoszlopainak leverése is közvetlenül a drótakadály mögött.

Naponta jelenleg mintegy kétszáz horganyzott kerítésoszlopot helyeznek el a cölöpverőgépekkel Mórahalmon két helyen, illetve Tiszasziget térségében. A közeljövőben a Csongrád megyei szerb-magyar határszakaszon 12-13 helyszínen végzik majd párhuzamosan ezt a munkát – tudatta a tiszt.

Ásotthalomtól Tiszaszigetig 70 kilométeren, hat munkacsoportban mintegy kétszáz katona dolgozik, az ő munkájukat közfoglalkoztatottak segítik – közölte a parancsnokhelyettes. Hozzátette: a katonák reggel 7-től este 7-ig, a közfoglalkoztatottak két váltásban 6.45-től 18.45-ig dolgoznak.

Bátor Ferenc hangsúlyozta, a katonaság mindent megtesz annak érdekében, hogy az ideiglenes biztonsági határzár a tervezett határidőre elkészüljön.

A Csongrád megyei szakaszon minimális rongálást tapasztaltak eddig, ezeket a katonák kijavították. A teljes műszaki zárat folyamatos járőrözéssel a rendőrök ellenőrzik – mondta az alezredes.

Orbán Viktor kormányfő az erdélyi Tusnádfürdőn jelentette be: augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek.

 

A migránsok több millió eurót költenek naponta Szerbiában

Naponta több millió eurót költenek el Szerbiában a közel-keleti és afrikai migránsok, a pénz nagy része azonban a szürke- és feketegazdaságba kerül - nyilatkozta kedden Rados Djurovic, a menedékkérők védelmével foglalkozó központ igazgatója a szerbiai közszolgálati televízióban (RTS).

 

Kifejtette, hogy egy-egy bevándorlónak naponta 25-50 euróba (7700-15 500 forint) kerül a szerbiai tartózkodás. Szerbiában a hivatalos becslések szerint mintegy 70 ezer migráns tartózkodik. Rados Djurovic számításai szerint a migránsok összesen naponta 6 millió eurót költenek az országban, ez viszont azt jelenti, hogy a hivatalos adatoknál jóval több bevándorló tartózkodik Magyarország déli szomszédjánál.

Szerinte a migránsok jegyzékbe vétele nagyon fontos lenne, mert azzal némileg felügyelni lehetne a helyzetet. Hozzátette, hogy nincs szükség pánikkeltésre és téves információk terjesztésére. Kijelentette, hogy ezzel arra a hírre utalt, miszerint több százezer migráns befogadására alkalmas központot építenénk Dél-Szerbiában.

Ilyen befogadóközpont építéséről eddig nem volt szó - jelentette ki az igazgató.

Rados Djurovic ezzel megerősítette Aleksandar Vulin szociális ügyi miniszter hétfői kijelentését, miszerint tévesek Momir Stojanovicnak, a szerbiai parlament védelmi és biztonsági bizottsága elnökének információ arról, hogy hamarosan egy 400 ezer menedékkérő befogadására alkalmas központ jöhet létre Szerbiában. Stojanovic hétfőn olyan feltételezéseket közölt, amelyek szerint az Európai Unió valahol a Balkánon létrehozna egy menekültközpontot, és nagy az esélye annak, hogy az Szerbiában lenne.

Az illetékes miniszter leszögezte, "Szerbia nem épít menekültközpontot sem 4 ezer, sem 400 ezer migráns számára". Hozzáfűzte, hogy senki nem kérte egy ilyen központ létrehozását az országtól, és ha kérte volna, Belgrád akkor sem egyezett volna ebbe bele. Megismételte korábbi kijelentését, miszerint a bevándorlókat nem lehet erőszakkal az országban tartani, nem azért jöttek Szerbiába, hogy ott maradjanak, hanem csak tovább akarnak vonulni.

A macedón-szerb határt naponta több mint ezren lépik át, a közel-keleti és afrikai bevándorlók úti célja Nyugat-Európa.

 

Több mint ezerkétszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében

Negyvennégy csoportban 1203 határsértőt - köztük 223 gyermeket - tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén hétfőn – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

 

Jászai Linda közölte, a legnagyobb csoportot késő este Ásotthalom külterületén fogták el, ott szíriai, pakisztáni, indiai, iraki, burmai, bangladesi és kameruni állampolgárok lépték át illegálisan a zöldhatárt.

Hajnalban Röszke külterületén elfogtak három szerb embercsempészt és hét szíriai határsértőt. A megalapozott gyanú szerint az egyik szerb férfi személyautóval várakozott a Kisszéksósi úton, két társa a zöldhatáron keresztül oda kísérte a szíriai állampolgárokat.

A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt hétfőn 1379 embert fogtak el a rendőrök, nyolc gyanúsítottal szemben embercsempészet, hét esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

 

Tuzson: az EU csak töredékét állja a költségeknek

Az EU csak a töredékét állja az illegális bevándorlás költségeinek, a kormány már több mint 28 milliárdot különített el a probléma kezelésére - mondta Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedd reggel.

 

Az elkülönített összegnek csupán egy kisebb részét fordítják a műszaki határzár kiépítésére, ebből fedezik még többek között az ideiglenes befogadó állomások költségeit vagy a bevándorlási hivatal 500 fős létszámbővítését - tette hozzá.

Kérdezték a fideszes képviselőt Niedermüller Péternek, a Demokratikus Koalíció alelnökének szavairól is. Az ellenzéki politikus hétfői sajtótájékoztatóján tíznapos határidőt szabott a kormánynak arra, hogy elszámoljon a menekültekre fordított uniós pénzekkel. Tuzson Bence erről annyit mondott, hogy jó lenne, ha a Gyurcsány-párt végre az ország valós problémáival foglalkozna, nem pedig feljelentgetni járna Brüsszelbe.

 

Répássy: elegendő szigorítás lesz a határzár megrongálásának bűncselekménnyé nyilvánítása

Elegendő szigorítás lesz a magyar-szerb határon épülő műszaki határzár megrongálásának bűncselekménnyé nyilvánítása - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

 

Répássy Róbert az M1 aktuális csatorna Ma este című műsorában hétfőn kijelentette: a tárca támogatja a Fidesz-frakció arra vonatkozó felvetését, hogy legyen szabálysértés helyett bűncselekmény a műszaki határzár megrongálása.

Egy szempontot már megvizsgáltak - mondta Répássy Róbert -, azt, hogy visszaállítsák-e a tiltott határátlépés bűncselekménnyé nyilvánítását. Az államtitkár úgy gondolja - és úgy látja, a minisztérium véleménye is abba az irányba alakul -, hogy "elegendő szigorítás lesz a határzár megrongálásának a bűncselekménnyé nyilvánítása".

Hozzátette: figyelembe kell venni, hogy a magyar-szerb határon ideiglenes műszaki határzár épül, tehát "másként nem is nagyon képzelhető el a tiltott határátlépés, mint ennek a határzárnak a megrongálásával". Ezért aki nem tartja be az államhatár védelmére vonatkozó rendészeti szabályokat, az "óhatatlanul a rongálást is el fogja követni" - mondta. Tehát "a tiltott határátlépés ezzel a rongálással válik büntethetővé", a tárca szerint ez egy helyes büntetőjogi megoldás.0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Késsel a kezében fenyegetőzött azzal, hogy megöli az első embert, akivel találkozik

A dunaújvárosi férfi egy kereskedelmi tévé riporterének küldte el az üzenetét.

Darabolás és káosz ? Viták, fenyegetések a technológiai óriások körül

Trösztellenes hevületben az Egyesült Államokban is vizsgálni kezdik a Google, az Amazon, a Facebook és az Apple piaci és közbeszédet...

Szexi videó: félmeztelenül mossa a fogát Heidi Klum - 18+

Igencsak sajátos módszert talált ki a négygyermekes szupermodell, hogy egyszerre szexi

Családi kiruccanásból lett kettős tragédia Nyékládházánál

Egy kocsiban alvó apa és fia fulladt bele a nyékládházi Gólem-tóba péntek éjjel. Életüket a közelben lévő horgászok próbálták...

Nagy ígéretet kaptak a magyar ápolók

Július 1-jével nyolc százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók és védőnők alapbére - jelentette be az egészségügyért...

Beiktatták hivatalába Szlovákia új köztársasági elnökét

A szlovákiai politikában újoncnak számító Zuzana Caputová a márciusi államfőválasztás második körében szerezte meg a győzelmet az...

Videót küldött egy riporternek egy dunaújvárosi férfi, hogy meg fog ölni valakit

A riporter szólt a rendőrségnek, a férfit egy menetrendszerinti buszon el is fogták.

Elhunyt Franco Zeffirelli olasz rendező

Budapest - Életének 97. évében meghalt Franco Zeffirelli olasz rendező, aki a film, a színház és az opera világában is maradandót...

A 12 legszebb strand a világon: ide érdemes ellátogatni

Egy tengerparti nyaralás tökéletes megoldás, ha ki szeretnél szakadni a hétköznapi pörgésből. Ha szívesen sétálnál régi várakhoz...

0

Sport

Gyászol a sportvilág: elhunyt a magyar mesteredző

Az ötdanos nagymestert a Magyar Judo Szövetség saját halottjának tekinti.

Hosszú Katinka újra szerelmes - Exkluzív fotók a pasijáról

Barcelona Újra rátalált a szerelem Hosszú Katinkára (30)!

Brutális összeg: ennyiért zenél az AC/DC Sergio Ramos esküvőjén

Sevilla Ma este kel egybe párjával Sergio Ramos (33): a Real Madrid focistája és riporter kedvese, Pilar Rubio (41) hét év után házasodik össze, extrém körülmények között! A Spanyolországban az év esküvőjeként beharangozott eseményre igazi sztárparádét várnak, de nem csak emiatt lesz különleges a menyegző.

Olyat tett a magyar fociválogatott, amit még sohasem

Hazai pályán már kétszer győztünk a nálunk magasabban besorolt csapatok ellen.

Így változik a következő szezontól a kezezés megítélése a labdarúgásban

Egy dolog változatlan marad: a szándékos kezezés ezentúl is szabálytalan lesz.

Hosszú Katinka újra szerelmes

Barcelonában fotózták le barátjával.

Szenzációs KO-val nyert Borics Ádám a Bellatorban

Borics Ádám egy repülő térdrúgással KO-zta Aaron Picót a Bellator 222-es gáláján.

Két éve legyőzte Hosszú Katinkát, most nem jutott ki a vizes vb-re

A 200 méteres női hátúszás világbajnokát két tini is megelőzte a válogatón.

Mit szólnál pár fitt, izmos fenékhez?

Sokat edző orosz lányok hátsói jönnek, ízlésen tálalva. Erotikus és motiváló, ennél többet kár is mondani, ebben a hőségben úgysem olvasni akarsz.

Brazília hármat rúgott a Copa América nyitómeccsén

A vieóbíró is segített a házigazdának Bolívia ellen. Coutinho duplázott Sao Paulóban.

Újra Eb-lázban ég Magyarország: itt a félidei matek, jók az esélyek

Budapest Újra Eb-lázban ég az ország! Persze nem vagyunk még ott a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon, de a félidőben a magyar labdarúgó-válogatott vezeti selejtezőcsoportját, s a szurkolók máris számolgatnak, milyen esélyei vannak együttesünknek.

Durván megalázták a Real Madrid új sztárigazolását a drukkerek - videó

Megalázták a Real Madrid szurkolói a csapat új sztárigazolását, Eden Hazard-t.

0

Bulvár

Így állt oltár elé a menyasszony, a vőlegény röhögőgörcsöt kapott

Ezentúl minden esküvőn ez a jelenet jut majd az eszedbe!

Itt van Kovács Kati nagy bejelentése

Két hiánypótló kiadvánnyal jelentkezett Kovács Kati. Az énekesnő tavaly tavaszi koncertjét, amely a Pesti Vigadóban volt, DVD-n adta ki a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), korábban nem publikált koncert- és stúdiófelvételei pedig dupla CD-n jöttek ki.

Döbbenetes, ez derült ki a Viking Sigyn ukrán kapitányáról

Az előzési szabályok megszegése okozhatta a Hableány tragédiáját május 29-én este 9 óra 5 perckor, amelyben 28-an, köztük két magyar is életét vesztette. A Viking Sigyn ukrán kapitányát szabadon engedték, de nyomkövetővel figyelik.

Elfogták az állatkerti teknőst agyonverő nőt

A 28 éves ózdi nő kihallgatása már megkezdődött.

Hatalmas kitörésre készül egy vulkán, igazi katasztrófa jöhet

A világ legtávolabbi pontjára is eljuthat a hamufelhő, sőt, a klímára is hatással lehet.

Gyászol a sportvilág: elhunyt a magyar mesteredző

Az ötdanos nagymestert a Magyar Judo Szövetség saját halottjának tekinti.

Budapesten bulizgat két hollywoodi világsztár: még fotó is készült róluk, milyen jól érzik magukat nálunk

A sorozat két sztárja Magyarországon tartózkodik, és úgy tűnik, nagyon jól érzik magukat nálunk!

Hanyadikán születtél? Ezt árulja el a személyiségedről

Belegondoltál már abba, hogy esetleg a születésed napja nem csak azt határozza meg, mikor kell elfújnod a gyertyákat a tortádon? A számmisztika szerint ugyanis az, hogy hányadikán jöttél világra, a személyiségedhez is rengeteget tesz hozzá. Ha te is kíváncsi vagy, mit árul el rólad a születésnapod, olvasd el az alábbi útmutatót!

Szíjjal volt szétverve a lábam - Koholák Alexandra megrendítő vallomása: apja rendszeresen bántalmazta gyerekk...

Koholák Alexandrát rendszeresen verte az édesapja, fél évet pedig nevelőintézetben töltött.

Enyhülés, zápor is várható

Szombaton néhol megélénkül a szél, zivatarok is előfordulhatnak.

Hosszú Katinka újra szerelmes - Exkluzív fotók a pasijáról

Barcelona Újra rátalált a szerelem Hosszú Katinkára (30)!

blogmorzsák

Miért nem jár koncertre a magyar?

És ha igen, akkor miért nem fizet érte? Egyre rosszabb az élőzene helyzete hazánkban.

Lista: Ezek a 2010-es évek legjobb zenekarai

Csakis olyan bandákkal a sorban, akiknek az első lemeze 2010-ben, vagy azután jelent meg.

Már megint a háború

Családi titkok nyomában. Tardos papa az ellenállásban, a Szabad Népnél és a börtönben.

A csúnya felüljáró

Jómódú lehet a város, mely lebont egy nagyforgalmú hidat, mert csúnya.

10 szuper gyerekprogram a Margón

Van köztük időutazós, kézműveskedő és mondókázó is.

A Professzorok Batthyány Köre békítené az MTA-kormány vitát

A bizalom helyreállítása nélkül romlik a tudo­má­nyos teljesítmény.

Így kell milliókat spórolni

Egy nigériai feltalálónak köszönhetően az afrikai országok már nem költenek milliárdokat SIM és ATM kártyákra.

Katalónia 8 legkisebb települése

Ezekben a kis falvakban szinte minden megtalálható, amire a ma embere annyira vágyik, mégis üresen tátonganak.

Nemzetközi sikerre tör a magyar sorozat!

Az Amazon megvette a Tabukról tabuk nélkül c. sorozatot, hogy az amerikai nézők is láthassák.

Ha a pszichológusod egy ellenálló

Ki lehetne a pszichológusok "Ferenc pápája". Egy jezsuita pszichológus kiállása a szegények mellett az életébe került.

Moszkva felülnézetből

A roofering azaz a tetőn mászká­lás nagy divat Moszkvában és Szent­péterváron.

0


0