Ezt olvasta már?

Emberölés miatt letöltendő börtönre ítéltek egy somogyi férfit, aki elhanyagolta édesanyja ápolását

Emberölés miatt jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetést szabott ki kedden a Pécsi Ítélőtábla egy somogyi férfival szemben, aki elhanyagolta gondozásra szo...


Keddi migráns hírek - folyamatosan frissítve

Lázár: határvadász századok jönnek létre

Határvadász századok jönnek létre a rendőrségen belül, több ezer rendőrt vezényelnek a déli határra, hogy megvédjék a határszakaszt - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.


hirdetés

Lázár János azt is közölte, a kormány arra kéri a Fidesz és a KDNP frakcióját, hogy kezdeményezze a parlament rendkívüli ülésének összehívását a büntető törvénykönyv (Btk.) illegális bevándorlással kapcsolatos módosítása érdekében.

A technikai mellett jogi védelemre is szükség van - hangoztatta a miniszter, kijelentve: az illegális határátlépést önálló tényállásként kell rögzíteni a Btk.-ban és szigorítani kell az embercsempészetre vonatkozó büntetési tételeket is. Az illegális átlépést, illetve a határzár megbontását, rongálását akár 3 vagy 4 éves szabadságvesztéssel is szankcionálnák - tette hozzá.

A tárcavezető kérdésre elmondta: szeretnék, ha a Ház minél hamarabb, akár már augusztus végén összeülne.

A kormány a titkosszolgálatok és az Európai Bizottság migrációs jelentéseit mérlegelve úgy ítélte meg, hogy a folyamatosan nő a Szerbián keresztül az Európai Unió területére özönlő bevándorlók száma - jelentette ki, hozzátéve: "ezért - hogy az országot meg tudjuk védeni - technikai védelemre, személyi, rendőri védelemre és jogi védelemre is szükség van".

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a miniszterelnök a kormány javaslatára kérte azt belügyminisztertől, hogy a rendőrség szervezetén belül határvadászszázadokat állítsanak fel.

Lázár János közölte, több ezer rendőrt vezényelnek Csongrád és Bács-Kiskun megyébe a magyar-szerb határszakaszhoz, mert a fizikai védelem mellett szükség lehet arra is, hogy "az egyre agresszívabb és egyre határozottabb követelésekkel" fellépő illegális határátlépőkkel szemben rendőri védelmet is biztosítsanak.

Elmondta, hogy a kormány áttekintette Pintér Sándor belügyminiszter és Hende Csaba honvédelmi miniszter beszámolóját a magyar-szerb határon létesítendő, 177 kilométernyi biztonsági határzárról. Emlékeztetett arra, hogy a határzár ideiglenes jelleggel készül annak érdekében, hogy a Magyarország irányába tartó, soha nem tapasztalt mértékű illegális migrációt megfékezzék, megvédjék az országot.

Beszámolt arról is, hogy a két miniszter arról tájékoztatta a kormányt, az ideiglenes határzár első szakasza megépül augusztus 31-ig, és "gőzerővel" építik a második biztonsági zárat. A miniszterek arról tájékoztatták a kormányt, készek arra, hogy megépítessék a második vonalban a 3,5 méter magas biztonsági határzárat - tette hozzá.

Lázár János a tájékoztatón azt is megfogalmazta, hogy az embercsempészek nemcsak elhozzák a bevándorlókat a magyar-szerb határig, hanem ki is képezik őket az unió és Magyarország jogából, felkészítik őket arra, hogy visszaéljenek a menekültstátussal. Legfontosabb célként jelölte meg az ország megvédését, amihez szerinte hozzá tartozik az embercsempészek figyelmének ráirányítása arra, hogy az illegális határátlépésnek fizikai, személyi és jogi akadályai vannak. Ne erre hozzák azt a 300 ezer embert, akiket meghatározott összegért cserébe be akarnak hozni az unióba - szögezte le.

Teljesen világos és bizonyított ma már, hogy "embercsempész-támadásnak van kitéve az ország" - emelte ki a miniszter.

A migrációval érintett tranzitországokba tervezett kampányról Lázár János elmondta, hogy azt a Nemzeti Kommunikációs Hivatal fogja szervezni a Miniszterelnökséggel együttműködve. Hozzátette: három napon belül részletes előterjesztést kell a miniszterelnök asztalára tennie arról, hogyan valósítják meg. Mint mondta, minden egyes példát mérlegelnek, de elsősorban a németet veszik figyelembe.

Lázár János közölte azt is, hogy a kormány meghallgatta Pintér Sándor tájékoztatóját az elmúlt napok - országos és budapesti - viharkárairól.

A miniszterelnök azt kérte a belügyminisztertől, hogy a katasztrófavédelem a kárelhárítás mellett folyamatosan álljon az önkormányzatok rendelkezésre - tette hozzá. Mint mondta, a kormány kész segítséget nyújtani minden önkormányzatnak és bajba kerültnek a viharkárok elhárításához.

Kitért arra is, hogy a kormány megkezdte Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára által, a köznevelési rendszer átalakításáról készített beszámoló tárgyalását.

Mint mondta, tárgyalják az élelmiszer-felügyeleti díjra vonatkozó, a földművelési és az igazságügyi tárca által készített előterjesztést, illetve a dohányipari különadóra vonatkozó javaslatot, valamint döntenek az autó-, illetve a személyi hitelesek helyzetére vonatkozó előterjesztésről.

Lázár János elmondta, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) javaslatát is tárgyalja a kormány. Ezzel összefüggésben a miniszter közölte, megfontolandónak tartják a Magosznak, az agrárkamarának és jónéhány más érdekképviseletnek azt a javaslatát, hogy megerősítsék a kisbirtokosokat, és az önálló gazdálkodásra alkalmatlan méretű földterületeket értékesítsék.

Egy másik kérdésre beszélt arról, hogy a Miniszterelnökségen dolgozó államtitkároktól, helyettes államtitkároktól azt kérte, lehetőség szerint minél hamarabb szüntessék meg az üzleti tevékenységüket, ha van ilyen. A politika és az üzleti tevékenység nem fér össze egymással - hangsúlyozta.

 

Embercsempészbandát lepleztek le Romániában

Romániában lelepleztek egy nemzetközi embercsempészbandát, amely szíriai és iraki migránsok Nyugat-Európába juttatására szakosodott - közölte kedden a román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

 

A bűnszövetkezetnek román, bolgár és török állampolgárságú tagjai voltak, akik a migránsok beszervezésében, szállításában, elszállásolásában vettek részt és a román országhatár illegális átlépésében segítették őket.

A migránsok átlagosan ötezer dollárt (1,4 millió forintot) fizettek fejenként a banda tagjainak azért, hogy a schengeni övezetbe juttassák őket.

A DIICOT közleménye szerint az embercsempészek néhány napig különböző bukaresti szálláshelyeken bújtatták el a migránsokat, majd a lehető leggyorsabban Románia nyugati határára kísérték őket, azt tanácsolva nekik, hogy a határ illegális átlépése után kérjenek politikai menedékjogot.

A román vádhatóságnak egy tavalyi esetet sikerült felgöngyölítenie, amikor a bűnszövetkezet tagjai nyolc afgán menekültet juttattak át Calafat környékén a bolgár-román határon. Az ügyben négy román és két bolgár gyanúsított ellen indult bűnvádi eljárás. A DIICOT előzetes letartóztatásukat kezdeményezte kedden bűnszövetkezetben való részvétel és határsértésben való bűnsegédlet gyanújával.

 

A Német Vöröskereszt akciót indít a görögországi menekültek megsegítésére

A Német Vöröskereszt (DRK) akciót indít a Görögország legnépesebb régiójában, Attikában és Leszbosz szigetén veszteglő menekültek megsegítésére.

 

A Die Welt című német lap keddi beszámolója szerint a DRK a német külügyminisztérium pénzügyi támogatásával és a Görög Vöröskereszttel együttműködve az év végéig 19 ezer tisztasági csomagot oszt szét a menekültek között.

A csomagokban egyebek között fogkefe és fogkrém, két szappan és egy kilogramm mosószer lesz. A segélyakciót azért indítják, mert a Görögországba érkező menekültek szinte mindenben hiányt szenvednek, az ellátórendszer pedig túlterhelt - mondta a Die Weltnek Rudolf Seiters, a DRK elnöke, rámutatva, hogy a leszboszi befogadóállomás 700 ember elhelyezésére alkalmas, és csak júliusban 9 ezren szálltak partra a szigeten.

A gyakran legyengült állapotban érkező menekülteknek nem jut megfelelő orvosi ellátás, nincs elég élelmiszer és ivóvíz, és sokan a szabad ég alatt, a puszta földön kénytelenek meghúzni magukat.

"Ebben a helyzetben rendkívül fontos a higiéniai körülmények javítása, hogy ne törjenek ki járványok" - mondta a segélyszervezet vezetője.

A csomagok tartalmát helyben - Leszboszon és az Athént is magában foglaló Attika régióban - szerzik be a következő két héten. A csomag egy embernek két hónapra elég tisztálkodószert tartalmaz, lesz benne sampon, szappantartó, törölköző, borotva és egészségügyi betét, a csecsemőknek összeállított csomagokban pedig eldobható pelenka, bőrápoló krém és kisbabáknak való, lekerekített végű körömvágó olló is.

Az Égei-tenger keleti medencéjében lévő szigetekre naponta több százan érkeznek a polgárháború sújtotta Szíria vagy Afganisztán területéről. A görög rendőrség - közlése szerint - illegális határátlépésért 2015 januárja és júliusa között 156 726 embert tartóztatott fel Görögországban. Ez a szám 32 070 volt 2014 azonos időszakában.

 

ORFK: a migránsok szállítása bűncselekmény lehet

Az illegális bevándorlók szállítása bűncselekmény is lehet, amely azonban csak szándékosan követhető el - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére kedden.

 

A taxis nem igazoltathatja ugyan potenciális utasát, így a bevándorlót sem, de megkérheti, hogy igazolja, jogszerűen tartózkodik Magyarországon. Ha az utas ezt megtagadja, a taxisnak nem kötelessége elvállalni a fuvart - írták.

Ha a taxis az engedélyében meghatározott személyszállítási szolgáltatás keretében szállít migránst, akkor nem követ el bűncselekményt, az embercsempészés és a jogellenes tartózkodás elősegítése ugyanis csak szándékos bűncselekmény lehet. Ezért eljárás keretében kell tisztázni, hogy a taxis szándéka az államhatárt a jogszabályi rendelkezések megsértésével átlépőknek történő segítségnyújtás volt-e - közölték.

Más körülmények is utalhatnak arra, hogy a szállítást megrendelők illegálisan tartózkodnak az országban, így például az, ha határ menti területre kérik a taxit vagy nem konkrét címre kérik a szállítást - tették hozzá.

Kiemelték: embercsempészést az követ el, aki az államhatár átlépését a jogszabályok megszegésével elkövetőknek szándékosan segítséget nyújt. Ilyen esetben a segítségnyújtás bármilyen formája megvalósítja a bűncselekményt, így az államhatárra, az államhatárról és az államhatár közelébe történő szállítás is.

A jogellenes tartózkodás elősegítése a már jogellenesen az ország területén tartózkodóknak anyagi ellenszolgáltatás fejében nyújtott segítség, így pénzért szállásadás vagy fuvarozás. Ebben az esetben is feltétel azonban a szándékosság, vagyis az, hogy az elkövető tudja, akinek segítséget nyújt, az jogellenesen tartózkodik az országban - írták.

 

Németországba 750 ezer menedékkérő érkezhet az idén

A berlini kormány azzal számol, hogy Németországban akár a 750 ezret is elérheti a menedékkérők száma idén - írta kedden a Handelsblatt című üzleti lap.

 

Thomas de Maiziere belügyminiszter szerdán mutatja be a menedékkérők számának alakulásáról szóló frissített előrejelzést, amelyet az utóbbi hetek folyamatai alapján "drasztikusan" felfelé módosítottak az előző, tavaszi prognózishoz képest - mondták el a Handelsblatt kormányzati forrásai.

A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) által összeállított új előrejelzés szerint az eddig becsült 450 ezer helyett legkevesebb 650 ezer ember kérhet menedékjogot az idén Németországban, de számuk akár a 750 ezret is elérheti.

A BAMF-hoz 2015 első hat hónapjában mintegy 179 ezer új menedékjogi kérelmet adtak be, és júliusban további 79 ezer menedékkérő érkezett az országba. Egy hónap alatt még soha nem jelentkeztek ennyien menedékjogért Németországban.

Legutóbb a délszláv háború elején érte el Németországot hasonló léptékű menekülthullám: 1992-ben 438 ezer menedékkérőt regisztráltak.

A mostani hullám egyre nehezebben kezelhető teher a menekültügyi ellátórendszerben. Például Baden-Württemberg tartományban a tavalyi 16 ezer után az idén július végéig már több mint 29 ezer menedékjogi kérelmet adtak be. A menedékkérők száma hónapról hónapra robbanásszerűen emelkedik, júliusban 7065 ember kért menedékjogot a tartományban, kétszer annyi mint májusban.

"Minden nap kellene egy toronyházat építenem, hogy el tudjam helyezni őket" - mondta a Handelsblattnak Bilkay Öney, a tartományi kormány integrációs minisztere.

A lap szerint a parlamenti pártok körében fokozódó nyugtalanság tapasztalható a menedékkérők számának váratlanul erős emelkedése miatt. Különösen a jobbközép CDU/CSU pártszövetségnél okoz fejtörést a menekültválság, mert a konzervatív szavazók érzékenyebben reagálnak a témára mint a koalíciós társ szociáldemokraták (SPD) vagy az ellenzéki Zöldek bázisa.

"A menekülthullám egyre erősödik", már naponta 1000-2000 menedékkérő lép be az országba - mondta a Handelsblattnak a CDU elnökségének egy tagja. A párt vezetésében attól tartanak, hogy az év végére akár az egymilliót is elérheti a menedékkérők száma.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) vezetője szerint az EU-ban az eddiginél jobban kellene törekedni a menekültválságból fakadó terhek tagállamok közötti elosztására.

"Hosszabb távon fenntarthatatlan, hogy a menekültek többségét két ország, Svédország és Németország fogadja be" - emelte ki António Guterres a Die Welt című lap keddi számának nyilatkozva.

Az UNHCR adatai szerint a Földközi-tengeren keresztül az idén eddig 240 ezren érkeztek az EU-ba. Közülük "a legtöbben konfliktusok és üldöztetés elől menekülnek, Európában pedig minden állam erkölcsi kötelessége befogadni, és egyértelmű törvényi kötelezettsége megvédeni őket" - mondta a Die Weltnek António Guterres.

A menekültügyi főbiztos szerint az életveszély elől menekülő embereket nem szabad elriasztani, és befogadásukról humánus módon kell gondoskodni. "Nyugtalanít, amikor a menekülteket betolakodónak, munkakeresőnek és terroristának állítják be, hogy manipulálják a nyilvánosságban megmutatkozó félelmeket" - hangsúlyozta Guterres, rámutatva, hogy a menekültek befogadása és ellátása nem csupán államigazgatási intézkedések sora, hanem "az értékekért folytatott küzdelem" is.

 

Buszjárat lesz Debrecenben a pályaudvar és a befogadóállomás között

Ingyenes buszjáratot indítanak migránsoknak Debrecenben, hogy a városba érkezők mielőbb, szervezetten eljussanak a pályaudvarról a befogadóállomásra - tájékoztatta az önkormányzat kedden az MTI-t.

 

Debrecen önkormányzata nem jelöl ki a migránsok számára tranzitzónát a városban - közölték. Fő céljuk az, hogy rendezett viszonyokat tartsanak fenn a Nagyállomás környékén, és elősegítsék az oda érkező migránsok minél gyorsabb eljutását a Sámsoni úti befogadóállomásra, ahol a kötelező regisztráció történik.

Ennek érdekében az önkormányzat - kulturált körülmények közötti és gyors szállítást biztosítva - a migránsok számára szerdától a Nagyállomástól a befogadóállomásig ingyenes buszjáratot indít, amely naponta kétszer közlekedik.

A migránsok nagyobb számban az éjszakai órákban érkeznek Debrecenbe, így a buszt éjfélkor és hajnali két órakor indítják. A járat szeptember 30-áig biztosan üzemelni fog - írták.

 

Bizalmas felmérés a cseh hadsereg aktív tartalékosai között

Bizalmas felmérést készít a cseh hadsereg az aktív tartalékos katonák körében, hogy közülük hányan lennének hajlandóak részt venni egy rendkívüli hadgyakorlaton, amelynek keretében bekapcsolódnának az államhatár őrzésébe - írja a Lidové Noviny című cseh napilap keddi kiadásában.

 

A konzervatív újság úgy tudja, a hadsereg vezérkari főnöksége néhány napja levelet küldött a tartalékos századok parancsnokainak, hogy a kérdéssel szólítsák meg egységük katonáit. A hatályos törvény szerint az aktív tartalékosokat ugyan behívhatja a hadsereg, de a bevonulás nem kötelező, és a munkaadó sem köteles elengedni az érintett személyeket. A bizalmas felméréssel a hadsereg szeretné elkerülni, hogy megismétlődjék egy 2013-ban történt kellemetlen eset, amikor az Elba áradása miatt katonai szolgálatra behívott 80 tartalékos közül csak 44 jelent meg.

"A vezérkar ezért előbb szeretné megtudni, hogy az 1300 aktív tartalékosból hány emberrel számolhat, ha az év végéig szüksége lenne rájuk" - nyilatkozott a lapnak név nélkül az egyik tartalékos tiszt.

A 2013-as botrányos eset elkerülése érdekében a védelmi tárca már kezdeményezte a tartalékosokról szóló törvény módosítását. Ennek lényege, hogy a munkaadók a jövőben pénzbeli kompenzációt kapnának, ha a náluk dolgozó tartalékosokat hadgyakorlatra elengedik.

A cseh államhatár szigorúbb őrzésére az illegális bevándorlók számának folyamatos növekedése miatt lehet szüksége Prágának. A rendőrség néhány hete már megerősítette a határsávban az ellenőrzéseket, és Milan Chovanec belügyminiszter szerint ezek szeptember elején várhatóan tovább szigorodnak.

Amennyiben rosszabbodna a helyzet, a cseh kormány azzal számol, hogy a határőrizetbe a hadsereget is bekapcsolná. Milos Zeman államfő a közelmúltban találkozott Josef Becvárral, a cseh hadsereg vezérkari főnökével, aki arról tájékoztatta, hogy szükség esetén a hadsereg mintegy 1500 katonát tudna küldeni az országhatár őrizetére.

 

Több mint ezer határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében hétfőn

Negyvenét csoportban 1199 illegális bevándorlóval - köztük 205 gyermekkel - szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén hétfőn - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata kedden az MTI-t.

 

Hétfőn több ember ellen indult eljárás jogellenes tartózkodás elősegítése és embercsempészés megalapozott gyanúja miatt. Hajnalban Röszkénél fogtak el egy magyar és egy holland férfit, mert autójukban két szíriai állampolgárt szállítottak - fejenként 300 euróért - Budapest irányába. Nem sokkal később Szeged-Szentmihályteleknél állítottak meg egy autót, amelyben három szíriai utazott. A gyanú szerint egy szegedi férfi fejenként 250 eurót kért tőlük, hogy a fővárosba vigye őket. Délelőtt Röszkénél fogtak el egy házaspárt. Ők az autójukban két szíriai illegális bevándorlót vittek. Este pedig egy szegedi nőt fogtak el, aki két társával hat irakit akart a fővárosba vinni.

A sofőrök ellen a rendőrség jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket lefoglalták.

Ásotthalomnál hétfő délelőtt egy román férfivel szemben intézkedtek, akinek az autójában négy szíriai illegális bevándorló utazott. Őrizetbe vitték, és embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

Tiltott határátlépés miatt az országban 1446 embert fogtak el a rendőrök hétfőn, tíz esetben embercsempészés, háromban közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás - közölte a police.hu oldalon az ORFK.

 

BM-államtitkár: a polgárőrök is segítenek

Az illegális migrációval kapcsolatos feladatokban a polgárőrök is segítenek - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

 

Kontrát Károly közölte: az Országos Polgárőrszövetség célul tűzte ki, hogy a déli határnál az illegális migrációval érintett településeken fokozzák a létszámot és több technikai eszközt csoportosítanak át oda.

A kormány a bűnmegelőzés területén stratégiai partnerként tekint a polgárőrségre - emelte ki a BM államtitkár.

 

Magyar Hírlap - Felkészültek a hidegebb időjárásra a tranzitzónák

Ősszel és télen is biztosított lesz a menedékkérők ellátása a kijelölt befogadóállomásokon - tájékoztatta az Állampolgársági és Bevándorlási Hivatal (BÁH) a Magyar Hírlapot.

 

A hivatal a lap keddi számában ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a menedékkérők jogkövető magatartás esetén csak néhány órát töltenek a tranzitállomáson.

A BÁH-hoz tartozó befogadóintézményekben a legtöbb férőhely kőépületben van, és megoldott a sportcsarnokok, valamint a közösségi terek fűtése is. Ezen kívül a migránsok elszállásolását segíti majd két új ideiglenes tábor, amelyek összesen kétezer ember befogadására alkalmasak - írta a lap.0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték Bill Cosbyt

Börtönbüntetésre ítélte kedden Bill Cosby amerikai komikust egy pennsylvaniai bíróság szexuális bűncselekmény miatt. A művésznek...

Orbán Viktor: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le versenyhátrányát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az EuroSkills...

Az eddigi legalacsonyabb kamat mellett bocsátott ki eurókötvényt Magyarország

Egymilliárd euró összegben, 1,25 százalékos kamaton bocsátott ki hétéves futamidejű államkötvényt az Államadósság Kezelő Központ...

Szijjarto: Even save places are facing threats now

Due to new security challenges, even those parts of the world are facing threats which we once regarded as face, Minister of Foreign Affairs and...

Újabb halálos munkabaleset történt

Munkavégzés közben meghalt egy földmunkagéppel dolgozó férfi Debrecenben - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a...

Feloldja a Google a kriptopénzes tiltást

Októbertől újra találkozhatnak kriptodevizás reklámokkal a japánok és az amerikaiak a Google-n - írja a CNBC. A Google idén júniusban...

Miskolcon már fűtenek

Mivel éjjel akár fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet a napokban, ezért Miskolcon már elindították a távfűtést. Várhatóan több...

Horvátországban 250 ezer lakos nem jut ivóvízhez

Jóllehet Horvátország - Norvégia és Izland után - vizekben a harmadik leggazdagabb ország Európában, a lakosság 6 százaléka, 250 ezer...

Erős zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdés után többségében indexemelkedéssel fejezték be a kereskedést kedden a főbb európai értékpapírpiacok.

Börtönbüntetésre ítélték Bill Cosbyt szexuális erőszak miatt

A komikus gyógyszerekkel kábította el, és megtámadta egykori ügyintézőjét.

Folytatódott Dárdaiék kellemetlen sorozata, becsúszott az első vereség

A szezonbeli ötödik bajnokijukon is tizenegyest ítéltek ellenük.

Magyar tudósok is részt vesznek a NASA új Hold-küldetésében

A NASA új űrhajójának első, egyelőre emberek nélkül végzett Hold körüli próbarepülésében vehet részt az MTA Energiatudományi...

0

Sport

Cristiano Ronaldo edzés után megcsinál 150 fekvőtámaszt, én inkább barbecue-t készítek

Dani Osvaldót sosem a szorgalma és az alázata miatt lehetett szeretni.

Egy régi ismerős lesz Kimi Räikkönen új csapattársa

Antonio Giovinazzi veszi át Marcus Ericsson helyét a Saubernél.

Képernyőn a Bayern, a Hertha, az MU, az Atlético Madrid és az Inter - Sportmenü

Folytatódik az innsbrucki országúti kerékpáros világbajnokság.

Ilyen edzőpartnere még soha nem volt Hosszú Katinkának

A világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs felkészülését segítette az Iron Lady.

Székekkel verték a biztonságiakat a szurkolók

A belgiumi Bajnokok Ligája-meccsen fél órát állt a játék a tömegverekedés miatt

Ilyen tucatgóllal még senki nem nyert Puskás-díjat, mint Szalah

Ez lesz a következménye, ha egy százmilliós ország elkezd szavazni.

A svájci rendőrök szerint maffiózó a Chelsea tulajdonosa

Pedig Abramovics Svájcban akart letelepedni.

Messi madridiakra és CR-re is szavazott, Ronaldónál egy francia nyert

Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi szerint is Modric volt az Év játékosa.

Pályán a Hertha, a Bayern és a Manchester United is

Hétközi fordulóval és kupameccsekkel kedveskednek a topcsapatok.

Létezik, hogy a címvédő Szeged a kézibajnokság esélyese?

Pastor előrébb jár a kirakósával, mint Vranjes, pedig megint 6-7 játékost igazolt a Szeged. Az iránya így is jobbnak tűnik.

Dárdai Palkó kezdett, a Hertha elvesztette veretlenségét a Bundesligában

A Werder Bremen ellen bizonyíthat Dárdai Pál legidősebb fia.

Nagy Ádámék első győzelme a korábbi Vidi-edző karjaiba sodorja a Romát?

Ezt még korai lenne megmondani. Az viszont biztos, hogy fontos győzelmet szerzett a Bologna.

0

Bulvár

A házaló csalók legújabb ürügye: egyszerű indokkal keresnek fel, hogy kiraboljanak

Egy új eset kapcsán adott tanácsokat a rendőrség a trükkös csalók kivédése érdekében.

Beállt a nő a benzinkútra, sírva röhögős bénázás lett belőle

Talán nem ártott volna a kocsiban hagyni a retikült.

Több konténernyi pénz tűnt el, oda a GDP 5 százaléka

Libériába még megérkezett a pénzszállítmány, de utána egyre zavarosabb a történet.

Nehéz helyzetbe került Liptai Claudia és Gesztesi Károly

Vajon tud-e az ember objektív lenni a volt férjével? Most kiderül, hiszen Liptai Claudiának őszintén kell majd véleményt alkotnia Gesztesi Károlyról.

Kitört a botrány: megerőszakolt egy diákot az egyik leggazdagabb üzletember

A férfit korábban elengedték a rendőrök, mert nem tudták bizonyítani tettét.

12 retró finomság, amikért visszamennénk az időben

Utánanéztünk, és nagy nehezen összeszedtünk pár olyan, főként a 90-es évek elejéről származó nasit, amik után ma is ácsingózunk, de már hiába.

Az új-zélandi farmok száz magyar munkavállalót is várnak

Új-Zéland gazdag ország, és nemigen fogad be letelepedni szándékozókat. Most azonban azt írja az NZ Herald, hogy 2025-ig a farmoknak elsősorban a tehenészeteknek 50 ezer új munkásra van szükségük, hogy az ország megőrizze a versenyképességét a világpiacon.

Zoli egészséges tini lehetne, ha 16 évvel ezelőtt nem szilveszteréjjel születik

Ha az anyukáját időben megcsászározzák, nem lett volna probléma. Csakhogy szilvesztereste bíztak benne az orvosok, hogy nem kell bent éjszakázniuk a kórházban.

Fizikai erőszak a Kossuth téren: megint felbukkant a titokzatos hajnali védett vezető

16 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. A rendőrség védett vezető érkezése miatt 2018. szeptember 25-én 4 óra és 4 óra 27 perc között kiürítette Budapest V. kerületében a Kossuth teret, és felszólította az oda bejelentett gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény résztvevőit hogy gyülekezési jogukat a személy és létesítménybiztosítási intézkedéssel érintett területen kívül gyakorolják. A rendőrség felszólítására 14 fő önként távozott a helyszínről, azonban 16 személy nem tett eleget a felszólításnak, ezért őket a rendőrök testi kényszer alkalmazásával kikísérték a területről. A rendőri intézkedés következtében személyi sérülés nem történt. A rendőrök a 16 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. (police.hu) Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Szomorú hírt kaptunk: holtan találták otthonában a legendás színészt

A bolygó neve: Halál színésze zenészként is sikeres volt.

Itt a Tesco nagy dobása a Lidl és Aldi ellen

Meghódítja a világot a Tesco új áruházlánca? Azt ígérik, olcsóbb termékekkel készülnek, mint az Aldi és Lidl.

Ilyen lakás illik hozzád a csillagjegyed szerint

Buja hálószobák, varázslatos, színes terek, letisztult formák hozzád melyik stílus illik a legjobban? 

blogmorzsák

Miért nem tud a fér­jem igazi férfi lenni?

Sokszor a feleség, barátnő is tehet arról, hogy a férfi megreked a gyermeki állapotban.

A pajzsmirigy-probléma a házasság megrontója?

A férj elkezdett sportolni, a feleség az egészséges életmódok megszállottja lett, a szexuális életük pedig 8 év után hervadni látszik.

BookTube: Ilyen a magyar könyves vlogoszféra

Hat fiatal vlogger, aki az irodalmat választotta.

„Hogyan merészeli egy gyereklány tör­ténetét koncként odavetni a médiának?“

Lassan egy hete hibát hibára halmoz a magyar sajtó jó része, pártállástól függetlenül.

27 tipp, hogy hogyan hordd a blézered idén ősszel

Sokoldalú, trendi és sokkal többet kihozhatsz belőle, mint azt elsőre gondolnád. Íme 27 tipp, hogy hogyan csináld!

Mi a baj a Sargentini jelentéssel?

A legnagyobb baj az, hogy igaz. Ami nem igaz a jelentéssel kapcsolatban, az éppen az, hogy a bevándorláshoz lenne köze.

PCOS és meddőség

A termékeny korú nők akár 20%-át is érinti a probléma, de sajnos több, mint a felük nem is tud róla, nehezen felismerhető.

Mennyire fenyeget téged a stroke?

Egyre fiatalabbaknál jelentkez­nek a végzetes tünetek. De melyek ezek?

iPhone XS Max: kipróbálva!

Megér félmilliót egy mobil? Megér félmilliót egy iPhone?

Merjen főzeléket rak­ni az étlapjára egy komoly ember?

Sárgaborsó, fasírt, pörköltszaft, "Hegyvidék style".

Mire nem figyel a legtöbb lakáskereső?

“Nemcsak a lakásba fogsz beköl­töz­ni, hanem az adott lépcső­ház­ba és lakóközösségbe is! ”

A túlevés öt csapdája - ha elkerülöd, jobban kontroll alatt tarthatod a súlyod

Nem igényel akkora munkát kicsit újraprogramozni az agyunkat.

0


0