Ezt olvasta már?


Kemény ellenzék lesz az LMP - baranyaiakkal a soraiban

Listán jutott be a Parlamentbe Keresztes László Lóránt, a Lehet Más a Politika baranyai politikusa. Állítja, az LMP volt eddig is a legaktívabb és legfelkészültebb ellenzéki frakció, ez a következő négy évben is így marad.


hirdetés

Keresztes László Lóránt az elmúlt nyolc évben a pécsi közgyűlésben politizált, és leginkább a közösségi közlekedés kérdéseiben volt aktív, de szinte minden témakörhöz érdemileg szólt hozzá a testületi üléseken. Az április 8-ai országgyűlési választásokon pártja listáján az ötödik helyen szerepelt, így nem meglepő, hogy bejutott a Parlamentbe. Nagy kérdés, hogy LMP-s, vagy baranyai képviselő lesz-e?

- Olyannyira baranyai maradok, hogy rövidesen képviselői irodát is nyitok a pécsi Belvárosban - reagált felvetésünkre Keresztes. - A parlamenti ülések a munkámnak csak a töredékét jelentik, így folyamatosan megtalálható leszek Pécsett. Olyannyira, hogy a pécsi önkormányzat május 17-i ülésén is jelen leszek, és élni is kívánok hozzászólási jogommal. Látni kell, hogy Pécs volt az egyik nagy vesztese az elmúlt éveknek, így terveim között szerepel, hogy egy erős baranyai lobbit kezdeményezek legalább az ellenzéki képviselőkkel, azaz a függetlenként bejutott Mellár Tamással, a szocialisták frakcióvezetőjével, Tóth Bertalannal, és az Új Kezdetben Gémesi Györgyöt váltó mánfai polgármesterrel, Hohn Krisztinával, aki egyébként az LMP frakciójának tagja lesz.

A választási kampány, illetve az eredmények értékelése során sokszor és sok oldalról felmerült, mennyire is ellenzéki valójában az LMP, erre Keresztes László Lórántnak határozott válasza van.

- Először is tisztázzuk, felvettem a mandátumomat, ahogy a frakciónk többi tagja is, hiszen hitelesen és határozottan csak így lehet politizálni. Azt is látni kell, hogy a kampány során két pártot, és ezen keresztül két embert ért a legtöbb támadás, a Jobbikot Vona Gáboron keresztül és az LMP-t Szél Bernadett révén. Ezek után azt a kérdést felvetni, hogy tényleg ellenzékiek vagyunk-e, badarságnak tartom. Az elmúlt években az LMP volt a legaktívabb és legfelkészültebb ellenzéki frakció az Országgyűlésben, és ez a következő négy évben is így marad. Látni kell azt a folyamatot, hogy a múlt örökségeitől tehermentes, 21. századi pártok mind jobban teret nyernek, mi is 144 ezerrel több szavazatot kaptunk, mint négy évvel ezelőtt, de összességében ezek a politikai formációk, a Jobbiktól kezdve az LMP-n át a Momemntumig vagy a Kátfarkú Kutyapártig összességében a választók 30 százalékát tudták maguk mellé állítani, vagyis egy dinamikusan feltörekvő erőről beszélhetünk. Ennek persze megvan a súlya, felelőssége, amivel élni, amiért szolgálni kell.

A választások után az ellenzéki pártok nagy részében felfedezhetőek voltak a válság jelei, hiszen nem sikerült leváltani a kormányt, szinte mindegyik meghatározó politikai erő tisztújításon esett vagy esik át. Felröppent, hogy Keresztes László Lóránt társelnöki posztra pályázik az LMP-ben.

- A Jobbik már megválasztotta új elnökét Sneider Tamás személyében, az MSZP is tisztújítás előtt áll, nekünk május 26-án lesz az erről döntő ülésünk. Valóban pályázok a társelnöki posztra, mert úgy gondolom, a mindennapok gondjait be kell vinni az Országgyűlésbe, ugyanakkor az országos politikát el kell vinni a legkisebb településekre is, Ez pedig csak vidéken is hiteles politikusokkal történhet meg, a frakciónkban jelenleg három vidéki politikus van, óriási munka áll előttünk. Ráadásul jövő ősszel önkormányzati választások lesznek, amelyeken lehetőség van arra, hogy ellensúlyozzuk a FIDESZ kétharmadát, ezért is lenne nagyon fontos, hogy a modern, 21. századi pártok között legyen egy együttműködés. Ezen kívánok dolgozni.

Keresztes László Lóránt az Országgyűlésben a Törvényalkotási Bizottság tagja lesz.

A többi képviselővel készült cikkek az alábbi linkeken érhetők el:

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Pecs_az_orok_varosa_Toth_Bertalannak/213711

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Europaban_a_legtobbet_forditunk_kulturara_-_video/213550

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Nem_a_bizottsag__a_valaszto_a_fontos_-_video/213501

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Autopalya__hid_es_kikoto_-_video/213497

M. Z.0
0
0

hírek innen, onnan

Nagyon veszélyes a házi aranyérkenőcs

Bár az aranyér okozta panaszok enyhítése érdekében számos házi praktikát bevehetünk, nem érdemes átesni a ló túloldalára, mert...

Veronai tragédia: Durva büntetés vár a magyar sofőrre Olaszországban

Már októberben bíróság elé állítják Olaszországban a 2017 januárjában történt veronai busztragédia felelőseit, köztük a busz...

Összevesztek, egy serpenyővel verte agyon nejét a pilóta

Az asszony nem volt hajlandó olcsóbban adni a házukat, emiatt kaptak össze a férjével.

Olajban sütés, kirántás - Beleillik az egészséges étrendbe?

Egy étrend összeállításakor számos összetevővel találkozhatunk, amely kritikus pont lehet az egészségmegőrzés szempontjából....

Nem ellenőrzik megfelelően a határon az autóvezetők papírjait?

Nem voltak teljesen rendben a Ceglédbercelnél karambolozott kisbusz papírjai - a Blikk szerint korábban a román hatóságok egyszer már...

Szedjen-e vitaminkészítményt a kismama?

Szedjen-e a kismama vitaminkészítményt? - ezt a kérdést gyakran teszik fel a nőgyógyásznak. Íme, a válasz: a legfontosabb a helyes,...

Leminősítési vizsgálat alá vette Olaszországot a Moody's

Leminősítés lehetőségére utaló felülvizsgálat alá vette Olaszország "Baa2" szintű adósosztályzatát pénteken a Moody's Investors...

Korózs: a halálos ítéletét írta alá minden nyugdíjas

Lehet, hogy forradalmat kell Magyarországon csinálni- közölte az ATV Egyenes beszédben Korózs Lajos. Az MSZP országgyűlési képviselője...

Véget ért a jó világ a nyugdíjra készülő magyaroknak: évek óta nem történt ilyen

Az elmúlt pár évben rendre arról számoltunk be, milyen jó hozamokat értek el tagjainknak az önkéntes- és magánnyugdíjpénztárak, de ez...

Borzalmas tragédia történt az M3-as autópályán éjszaka

Hajnalig tartott a helyszínelés és a műszaki mentés...

Lehet pályázni Magyarország logójának és szlogenjének megalkotására

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pályázatot hirdet Magyarország logójának és szlogenjének megalkotására, a pályázatokat június...

Shane Tusup is félrelépett, kiderült, kivel csalta meg Katinkát

Újabb részletek derültek ki Hosszú Katinkáék ügyében.

0

Sport

Itt van Katinka válasza, nem kíméli Tusupot

Budapest Adtak egy esélyt maguknak a békülésre, de újra szakított Hosszú Katinka (29) és edző-férje, az amerikai Shane Tusup (30).

Nem tud választani, így mindkét barátnőjét feleségül veszi Ronaldinho

Szigorúan nem hivatalosan, hiszen a bigámiát még neki sem néznék el.

Hosszú Katinka Tusup nélkül is parádésan tért vissza

A háromszoros olimpiai bajnok először állt rajtkőre 2018-ban.

Mégsem tette meg Shane? Itt az igazság Hosszú Katinka reggeli kijelentéséről

Tegnap eltűnt a Facebookról Hosszú Katinka hivatalos oldala, melyet több mint félmillió ember követett. Ezzel ő neki volt a magyar sportolók közül a legnagyobb rajongótábora a közösségi oldalon.

Ő Dudás Dániel, Katinkáék megcsalási botrányának főszereplője

Csütörtök éjjel Shane Tusup közösségi oldalán tálalt ki: azt állítja azért szakított férjként és edzőként is Katinkával, mert felesége megcsalta edzőpartnerével, Dudás Dániellel.

Fucsovics a sírból hozta vissza a meccsét, ott van élete első ATP-döntőjében

Tegnap már megírtuk, hogy a magyar teniszező meglepően simán verte Stan Wawrinkát, begyűjtve ezzel élete legnagyobb skalpját. Ma azt is megmutatta, hogy ez egyáltalán nem véletlenül történt.

Megszólalt Hosszú Katinka édesapja: így viseli lánya szakítását

Hosszú Katinka édesapját szomorúsággal tölti el lányának boldogtalansága.

Megszólalt az úszókapitány Katinkáék megcsalási botrányáról

Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya megszólalt Hosszú Katinka és Shane Tusup magánéleti válságáról.

37 évesen visszavonul a kétszeres NB I-es gólkirály

Bajzát Péter a szezon végén szögre akasztja a stoplisait.

Hat órán belül kétszer is letartóztatták a korábbi világelső teniszezőt

A rendőrség ittas vezetés miatt kapcsolta le, akár öt évet is kaphat.

Elszabadult a pokol Tusup oldalán

Közösségi oldalán támadják Shane Tusupot, amiért egy nyilatkozatban tálalt ki magánéleti problémájáról.

Katinka-botrány: nekitámadtak Dudás Dánielnek

Szitoközön zúdult a fiatal úszóra, miután belekeveredett Hosszú Katinka és Shane Tusup szakításába.

0

Bulvár

Kiderült, miért ölték meg a 8 éves sólyi kislányt

Még élt az a 8 éves sólyi kislány, akit feltételezett gyilkosa a Séd patakba dobott. Halálát végül fulladás okozta tudta meg a Bors.

Egy hét alatt kétszer nyert hatalmas összeget a lottón

Egy szerencsés ausztrál férfi épp a lottónyereményét ünnepelte, mikor ismét nyert.

Itt van Katinka válasza, nem kíméli Tusupot

Budapest Adtak egy esélyt maguknak a békülésre, de újra szakított Hosszú Katinka (29) és edző-férje, az amerikai Shane Tusup (30).

A klímaváltozás miatt megszűntek az évszakok, ezért harminc család beperelte az EU-t

Harminc család keresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához, amivel azt kívánják elérni, hogy az Európai Unió javítson "elégtelen" klímavédelmi politikáján és csökkentse nagyobb mértékben szén-dioxid-kibocsátását.

Hosszú Katinka is reagált Shane Tusup állításaira

Hetek óta úgy tűnt, mégis együtt marad Shane Tusup és Hosszú Katinka. Pár napja azonban Katinka közleményben jelentette be a szakítást, Shane pedig kőkeményen reagált a történtekre.

Ő Dudás Dániel, Hosszú Katinka új párja Tusup szerint

Nem lehet tudni, mi zajlott Hosszú Katinka és Shane Tusup között az elmúlt hónapokban, de valamit azért lehet sejteni. Most már még egy név belekerült a sztoriba, Dudás Dánielé.

Újabb megyékben emelték másodfokúra a figyelmeztetést felhőszakadás miatt

Az egész országban figyelmeztetések vannak érvényben a felhőszakadás veszélye miatt, és öt megyében már másodfokú a figyelmeztetés. Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggeli, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Somogy és Tolna megyében van másodfokú figyelmeztetés. Ott az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat. Az ország többi ...

Új fejlemény Gyárfás Tamás ügyében

Fenyő Jánossal való konfliktusáról, valamint Portik Tamással és Tasnádi Péterrel való megismerkedéséről is ír vallomáskiegészítésében a Magyar Úszó Szövetség volt elnöke.

Életét vesztette a vadász, akit a társa lőtt le

Előállították a nyomozók azt a vadászaton résztvevő 44 éves férfit, aki csütörtökön este a fegyveréből leadott lövéssel eltalálta egyik társát, aki a helyszínen életét vesztette Bokod külterületén.

Nekikoccant hátulról egy autós egy Audinak, mire egy megkötözött nő bukkant elő a kinyílt csomagtartóból

Hatalmas szerencséje volt egy elrabolt kínai nőnek. Ha nincs a baleset, talán soha nem menekül meg.

Gyászhírt kaptunk: elhunyt a magyar lemezlovas

Elhunyt a népszerű szegedi lemezlovas, DJ Raten.

blogmorzsák

Libéria nem éppen a szabadság földje

A felszabadított afroamerikai rab­szol­gák számára a szabadság földje volt - a közelmúltban mégis százez­rek haltak meg a Libériában dúló vé­res polgárháború és elnyomás miatt.

Ilyen viccesnek még nem láttad a horror legnagyobb gonosztevőit

Gróf Balázs videója amerikai sztár- zenészeknek, és más újdonságok.

460 cm magas, 712 cm széles bakot lőtt a magyar állam

Nem a sajátjukat csapkodták csalánba, a másé meg nekik nem fáj.

4 kérdés ami segíthet megtalálni a szenvedélyed

Ahhoz, hogy megtudd, hátra kell dőlnöd és meg kell figyelned önmagad.

Így húznak le a designer fehérjékkel

Néhány cég már-már aranyáron árulja azt, ami egyébként hihetetlenül olcsó.

A legbotrányosabb hazai fesztivál – Interpop 1988, Siófok

Dal nélküli versenyzők, playback tátogás, 3000 néző és öngyilkos főszervező.

Rejtélyes gombamérgezések

Az utóbbi időkben több köz­ked­velt, ehető gombafajról kiderült, hogy mérgezést okozott.

Idegesítő dolgok Ausztriában

Ausztria sem fenékig Wiener schnitzel, akadnak idegesítő dol­gok ott is a mentalitástól az ügy­intézésen át egészen a postáig.

Budapest egyik legjobb burgerezője visszatért!

Ismét nyitva az überszaftos burgereiről elhíresült Pesti Burger és Bár!

Az autók kulcs nélküli indítása embereket öl

Régóta élvezzük a technológia kényelmét, azonban sokszor túlságosan is.

A Hosszú Katinka-ügy a mi Lady Diana-ügyünk

Mostantól kezdve garantálható, hogy a közmédia hatalmas aktivitásba kezd.

0


0