Ezt olvasta már?

A hétvégén kiderült, valóban kevés a játékvezető

Mivel november 10., szombat munkanap volt, az amatőr labdarúgó-bajnokságok valamennyi mérkőzését vasárnap rendezték, ami fokozottan rávilágított egy problémára, a...

0

Közgyűlés: kormánykölcsön, "sorosozás" vs. okos város fejlesztések

Több városfejlesztési döntést is elfogadott a városi közgyűlés

Nem oszlatta fel magát a közgyűlés, volt "sorosozás" és nyilatkozat is. Jövőre már érkezhetnek az első elektromos buszok, az önkormányzati lakásokat felmérik, és elkezdik kártyás mérőórákkal felszerelni. A közvilágítást várhatóan pályázati forrásból fejlesztik.


hirdetés

A kormánymegállapodásról itt írtunk, a napirendi pontok pedig itt érhetők el.

Keresztes László Lóránt (LMP) a közgyűlés feloszlatását kezdeményezi. Úgy véli, Pécs elveszítette az önállóságát, ezért a pécsiek döntsenek a hogyan továbbról. Ehhez csatlakozott az MSZP-frakció is, de külön szavazást kért a két párt.
A közgyűlés ezeket az előterjesztéseket nem szavazta meg, 5 igennel és 18 nemmel.

Keresztes László Lóránt (LMP) naiprend előtti felszólalásában rögzítette, a város vezetése megbukott, a kormánnyal való megállapodásra senki nem hatalmazta fel őket. Gulyás Emil (MSZP) szerint a tegnapi megállapodás az önkormányzatiság sárba tiprása, szerinte ezek után értelmetlen eljátszani az önkormányzatiságot, és újra a feloszlatást említette megoldásként.
Páva Zsolt szerint a napirendek tárgyalásánál ki lesz bontva. A polgármester szerint pont az erkölcsiség, a felelősségvállalás vezérelte a tárgyalások során. Szerinte a magyar kormány tisztában van azzal, hogy Pécs segítségre szorul. Pécs gazdaságát újra fejlődési pályára kell állítani.

Soros-téma
Gyimesi Gábor (JOBBIK) szerint ha a kormánynak nincsen megoldási javaslata az egészségügy és a oktatás problémáira, akkor „sorosozik”, az állami televíziót pedig sokan már csak Migráns1-nek nevezik. A politikus szerint a nyilatkozatban elfogadott felszólítás valójában fenyegetés a pécsiek felé, ez pedig elfogadhatatlan, és nem szavaznak a nyilatkozatról.
Cserfainé Kovács Ágnes (MSZP) szerint a nyilatkozat a gyűlöletkampány része, és érthetetlennek tartja, miért kell állandóan ellenségképet „kreálni”. Úgy véli, a folyamatos félelemkeltés és a gyűlöletkeltés nagyon veszélyes. Kijelentette, az MSZP-frakció sem fog szavazni.
Kővári János úgy látja, „sokan kezdik elveszíteni a józan ítélőképességüket”. Felhívta a figyelmet, hogy az ÖPE egy éve a szabad kereskedelmi egyezmény ellen tiltakozzon. Véleménye szerint ebből is látszik, a külföldi pénzügyi körök beavatkozás reális veszély volt, de akkor nem szavazták meg az ÖPE-előterjesztést.
A pécsiek önrendelkezési jogát nem lehet korlátozni, akár pénzügyi, akár önkormányzatiságról van szó, mert ez született joga mindenkinek. – Sajnos nem jövőbeli kérdés, hogy egymás ellen fordulnak emberek, hanem ez már a jelenben van, megosztó témává vált, és ez már mérgezi az emberek normális együttélését – mondta.
Kővári kiállt a civil szervezetek mellett, közölte, hogy ezekre a szervezetekre a „gonosz képét” nem lehet rávetíteni, az említett pécsi alapítvány (Emberség Erejével Alapítvány) olyan emberekkel foglalkozik évek óta, akik nagyon nehéz helyzetben vannak. Ne bélyegezzék meg a civil szervezeteket! Ez elfogadhatatlan! Az ÖPE-frakció nem fog szavazni a kérdésben – tette hozzá Kővári János.
Keresztes László Lóránt (LMP) javaslatokat fogalmazott meg a nyilatkozathoz, amelyek javarésze arról szól, hogy a menekültkérdés nagyon fontos, de a diskurzusnak erről kellene szólnia. Úgy véli, az önrendelkezés az országnak joga ebben a kérdésben, de az elfogadandó nyilatkozat inkább csak a hecckampány része. Keresztes határozott álláspontja, hogy a közgyűlés a pécsiek nevében nem fogadhat el ilyen nyilatkozatot.

Egyébként pont tegnap tette nyilvánossá az érintett alapítványnak otthont adó Nappali vezetősége, hogy felmondja a helyhasználati jogot az alapítvánnyal, azaz visszavonulót fújnak. Facebook-oldalukon ezt írták:
„A helyi és országos politikában, médiában folyó, természetesen mindenféle realitást nélkülöző lejárató kampány hatására létrejött, hisztérikus és ijesztő helyzetet látva főbérlőnk, az ingatlan tulajdonosa megkért minket, hogy ne szerződjünk az Emberség Ereje Alapítvánnyal.
Aggodalmukat megértjük és elfogadjuk, az együttműködéstől kénytelenek vagyunk visszalépni. Ezzel nem csak, hogy egy pezsgő kreatív civil központ közelségét veszítjük el, de jelentős anyagi kár is ér minket, hiszen az alapítvány bérleti díjat és értéknövelő beruházást is finanszírozott volna az épületben. A gyűlöletkeltő politikusok és médiamunkások helyett mi szégyelljük magunkat, ezzel szemben minden tiszteletünk a helyi emberek boldogulásáért dolgozó civil szervezeteké!”.

Páva Zsolt polgármester szerint vannak külföldről támogatott álcivilek és vannak hasznos civilek, és szerinte nincs szó megfélemlítésről.
A közgyűlés Keresztes László Lóránt módosító javaslatait nem támogatta, valamint nem fogadta el Kővári János módosító kiegészítését sem, amely arról szólt, hogy „a pécsiek nem kérnek sem Soros Györgyből, sem a poltika által gerjesztett békétlenségből”, ugyanakkor az előterjesztésben megfogalmazott „sorosozós” nyilatkozatot a Fideszes többség elfogadta. (Az előterjesztés teljes szövege itt érhető el.)

Mély szomorúsággal és értetlenséggel értesültünk Pécs MJV közgyűlésének a régió civil társadalmát érintő, fenyegető hangvételű nyilatkozatáról.

A közgyűlés által támogatott nyilatkozat teljes mértékben elfogadhatatlan. Valótlanságra és álhírekre épül, megkísérli a pécsi polgárok manipulálását, és nem csupán egy konkrét civil szervezet ellehetetlenítésére irányul, de rosszindulatú támadás a pécsi civil közösségek ellen.

Páva Zsolt polgármester urat múlt héten hívtuk meg alapítványunkhoz, hogy személyesen, első kézből ismerje meg a városban több mint tíz éve működő Emberség Erejével Alapítvány munkáját, valamint az alapítvány által koordinált Erősödő Civil Közösségek program szakmai tartalmát. Sajnálatunkra Páva Zsolt egyelőre visszautasította a közvetlen betekintés lehetőségét. Ennek ellenére a meghívást továbbra is fenntartjuk, hiszen alapítványunknak nem volt, nincs és soha nem is lesz a nyilvánosság elől elzárt, eltitkolt célja és törekvése.

Fentiek ismeretében aggodalomra ad okot, hogy Pécs MJV közgyűlése nyíltan, alapjaiban támadja meg egy pécsi alapítvány létét és működését, politikai haszonszerzésre felhasználva a civileket. A határozat puszta léte kifejezetten aggasztó gyakorlatot teremt, mely az összes magyar civil szervezetet érintheti.

Ezúton határozottan kijelentjük, hogy az Emberség Erejével Alapítvány változatlan formában és elkötelezettséggel a jövőben is folytatja tevékenységét Pécsett és a régióban. Nemcsak  az elmúlt évtizedben megvalósított programok tekintetében, hanem a dél-dunántúli régió civil közösségeit támogató Erősödő Civil Közösségek program lebonyolítását is beleértve.

A képviselői nyilatkozatok következtében új pécsi ingatlan bérlésére kényszerültünk. Azonban számos nagylelkű felajánlást kaptunk a pécsi polgároktól, így új belvárosi helyszínen alakíthatjuk ki munkahelyünket. A költözés ideje alatt Erősödő Civil Közössége program zavartalanul folytatódik.

Sikeres és eredményes pályázatokat kívánunk!

Emberség Erejével Alapítvány, sajtóközlemény

Drágább lesz a behajtás a belvárosba
A forgalomcsillapított övezetekbe való behajtási engedélyek a belvárosban telephellyel nem rendelkező jogi személyek számára nettó 120 ezer forintra módosul, a telephellyel rendelkező szervezetek számára a jelenlegi 5 helyet 10 ezer forint lesz a regisztrációs díj.
Kővári János környezetvédelmi okok miatt támogatandónak tartja az előterjesztést, mert ezzel is rá lehetne venni a pécsieket, hogy inkább a tömegközlekedési eszközöket használják, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a parkolási zónák (különösen a POTE környékén) és a taxidrosztok felülvizsgálatát el kellene indítani. Utóbbi a legalacsonyabb díj a régióban, miközben nagy forgalmat jelentenek a taxisok számára a külföldi diákok. Girán János (Fidesz) bizottsági elnök ígéretet tett arra, hogy a javaslatokat a bizottság a jövőben meg fogja vizsgálni.
A díjemelést a közgyűlés elfogdta.

Felmérik az önkormányzati lakásokat
A közgyűlés elfogadta Varga Péter (ÖPE) módosító javaslatát, amely szerint a város 2018. március 30-ig fogadja el a lakásgazdálkodási koncepciót, mely teljes körű felmérést is fog tartalmazni.

Önkormányzati vállalkozások hitelkeretei
Hitelkeretek bővítését és meghosszabbítását szavazta meg a közgyűlés. Az előterjesztés kapcsán Kővári János (ÖPE) felhívta a figyelmet, hogy a nagyobb hitelkeretek általában lehetővé teszik, hogy adott cégevezetés könnyebben nyúljon a keretben megfogalmazott összegekhez, minthogy elpőtérbe helyezze a takarékosabb, fegyelmezett gazdálkodást. Decsi István alpolgármester azt válaszolta, a hitel a cégek teljes költségvetésének 10 százaléka, ami elegendő és szükséges az önkormányzati tulajdonú társaságoknak (Tüke Busz, Zsolnay Örökségkezelő, Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.), a takarékosabb gazdálkodást pedig a város elvárja.
A közgyűlés úgy döntött, ingatlanokat ad át a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-nek. Páva Zsolt polgármester szerint a társaságnak a korábbi években 7 milliárdos volt hitelállománya volt, ami ma már „csak” 3 milliárd. Kővári felvetette, például a volt Arany Hajó hotel értékesítése is megtörtént, ezért ehhez hasonló ingatlanok eladásával tudná a cég tovább csökkenteni a hiteltartozásait, és ne várja el elsősorban a város pénzügyi támogatását.

Nem lesz hadipark
Erről már írtunk korábban itt.
Gyulyás Emil (MSZP) felszólalásában szerette volna megtudni, ki volt ennek a sikertelen projektnek az ötletgazdája, különösen annak fényében, hogy az előkészületek során már megvalósultak kifizetések. Páva Zsolt válaszában azt mondta, nem tudja, ki volt az ötletgazda, bár minden turisztikai fejlesztést szívesen támogatna.
Kővári János (ÖPE) az eset kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy minden más pályázatnál is meg kell vizsgálni a későbbi fenntarthatóságot, mert a város nincs, és nem is lesz olyan helyzetben, hogy akárcsak hitelből kiegészítsen egy megemelt árú beruházást, ettől félti konkrétan a Régészeti Múzeum felújítását is, bár elismeri, ez fontos turisztikai célú fejlesztés is.

A Kormány-város megállapodásról
Páva Zsolt ismertette a megállapodás részleteit, amelyről mi is írtunk. Páva kijelentette, elsősorban a vagyoni elemek értékesítésével lehet visszafizetni a kölcsönt. Ami sejthető volt, az OTP-vel felmondják a számlavezetői szerződést, amit ezt követően az államkincstár fog kezelni.
Páva hozzá tette, véleménye szerint ez egy reális, vállalható megállapodás.
Gulyás Emil (MSZP) szerint a kérdés az, hogy a kormány alulfinanszírozza-e a várost, vagy a város vezetése a felelős a kialakult helyzetért. „Harmadik válasz nincs” – tette hozzá.
Kővári János (ÖPE) felszólalásában, ahogyan fogalmazott, „tükröt tartott mindenki elé”. Úgy véli, ha a következő három évben nem tud a város megbirkózni a feladatokkal, akkor a kormány azt gondolhatja, neki kell megtenni. „A megállapodás azért jó,  mert sok vállalkozás, civil szervezet végre pénzükhöz juthat, amelyek önkormányzati feladatokat végeztek, vagy éppen beszállítottak a városnak, városi intézményeknek” – mondta.
„De hol lehet megtakarításokat realizálni?” – tette fel a kérdést Kővári, aki a már ismerteken kívül a profi sportról is beszélt. Úgy látja, például a városnak meg lehetne állapodni a PVSK-val, amellyel nem kellene párhuzamosan finanszírozni ugyanazt a területet. Másrészt a kulturális fesztiválok területén lehetne további megtakarításokat véghez vinni. Kővári hangsúlyozta, persze elsősorban a fejlesztésekkel, korszerűsítésekkel lehet megtakarításokat elérni.
Fogarasi Gábor (JOBBIK) arra hívta fel a figyelmet, hogy a kölcsön visszafizetése lehetetlen, valamint annak határideje is a következő önkormányzati választások utánra esik, amivel a jelenlegi városvezetés csak a felelősséget tolja el.
A politikai adok-kapok után a közgyűlés a megállapodást elfogadta.

Okos város fejlesztések
„Mindannyian tudjuk, hogy a város érdekeltségében lévő közműszolgáltatók nagyságrendileg egy milliárd forint kinnlevőség állományt görgetnek maguk előtt. Ahhoz, hogy az adósságállomány további növekedése megállítható legyen, elengedhetetlenek bizonyos lépések, beavatkozások megtétele” – írta előterjesztésében Kővári János (ÖPE).
A legfontosabb teendők, hogy a meglévő buszállományt le kell cserélni, amely évente 1,7 milliárdos évi megtakarítást jelent. A meglévő buszokat pedig értékesíteni lehet, mintegy 500 millió forintért, amellyel vissza lehet fizetni a korábbi buszvásárlásra felvett hitelt. Kővári kiemelte, a minap jelentette be éppen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy 35 milliárdos támogatás áll a helyi közösségi közlekedés fenntartható átalakítására, akár a hazai buszgyártás támogatására. Ezért felszólította a városvezetést, keresse meg a szaktárcát, hogy támogassa Pécset ebbéli szándékában.
– De ha ez nem lenne elég, akkor ott a Modern Városok Programja költségkerete, amelyből lehetne erre áldozni, látva a megtakarítási mutatókat – tette hozzá Kővári, aki szerint például a számottevő rendszeres üzemeltetési kiadással járó élményfürdő helyett kellene ezekre a fejlesztésekre költeni.
– A közvilágítást is nem elsősorban hitelből kell megvalósítani, ahogyan már egyszer hibásan megtörtént, hanem vannak rá uniós források (mint a KEHOP). Ennek megvalósítása esetén évi 200 millió forint megtakarítás érhető el – mondta az ÖPE-s képviselő.
Kővári János szerint az épületenergetikai korszerűsítéseket folytatni kell. „Bár meg kell említeni, hogy a felújítások, a közoktatás államosítása miatt, már az államnak jelentenek megtakarításokat, de ezeket a folyamatokat folytatni kell – tette hozzá Kővári, aki szerint ezekkel 80-100 milliós évi megtakarítás érhető el.
Végül az ÖPE javaslatai szerint az önkormányzati lakások rezsitartozások csökkentése érdekében kártyás mérőórákkal kellene ellátni ezeket az ingatlanokat. – Mindösszesen tehát 2,5 milliárd forintos megtakarítást lehet elérni évente – hangsúlyozta az ÖPE képviselője, aki felkérte a közgyűlést, hogy minél hamarabb induljanak el a fejlesztések, a beruházások forrásteremtése.
Gyimesi Gábor (JOBBIK) szerint az irány jó, de a meglévő használt buszok eladása utáni bevételét nehezen lehet majd teljesíteni. Kővári válaszában kifejtette, a nagyobb városok már kaptak olyan mértékű állami támogatásokat, amelyekkel a helyi közösségi közlekedést lehet modernizálni. – Itt az idő, hogy Pécs is megkapja ezt a lehetőséget! – tette hozzá. Páva Zsolt erre úgy reagált, hogy Pécs az Európa Kulturális Fővárosa-év miatt nem kapott közlekedési támogatást. A polgármester elmondta, az előterjesztésben foglaltakkal egyért.

Megújítanák a közösségi közlekedés járműparkját
A kormány célja a helyi és a helyközi közúti közösségi közlekedés elöregedett járműparkjának megújítása – mondta a gazdasági miniszter csütörtökön.
Varga Mihály emlékeztetett: a kormány másfél évvel ezelőtt határozott a magyarországi autóbuszgyártás újjáépítéséről. A nemzeti buszgyártási stratégia hitellel, támogatással és piacokkal segíti azokat a belföldi autóbuszgyártókat, amelyek magas minőségben állítják elő a járműveket.
A stratégiában a kormány vállalta, hogy az első három évben 30-35 milliárd forinttal támogatják az ágazat szereplőit – tette hozzá a miniszter.

Forrás: MTI

Az elfogadott okos város javaslatok
A Közgyűlés úgy dönt, hogy valamennyi önkormányzati tulajdonban levő bérlakásban kártyás vízmérő órát szereltet fel annak érdekében, hogy a bérlők által felhalmozott közműtartozások mértéke a jövőben ne növekedjen.
A Közgyűlés felkéri a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezetőjét, hogy az alábbi ingatlanok energetikai korszerűsítéséről szóló pályázatot készítse elő benyújtásra:

Felhasználó neve (Cégnév / Szervezeti egység)

Felhasználási hely címe

P.M.J.V. Integrált Szociális Intézmény

7623 Pécs, Tüzér utca 7.

Pécs Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet

7629 Pécs, Komlói út 58.

BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

7622 Pécs, Siklósi út 52.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Hullámfürdő, 7623 Pécs, Szendrey J. u. 7.

Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft.

7621, Pécs, Perczel M. u. 17.

Apáczai Óvoda és ÁMK

Apáczai Csere János körút 1

PMJV Egyesített Egészségügyi Intézmények Igazgatósága

Dr. Veress Endre utca 2. /7633/

Pécs MJV Polgármesteri Hivatala

7621 Pécs Széchenyi tér 1

Pécs MJV Polgármesteri Hivatala

7621 Pécs Kossuth tér 1

Pécs Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet

Kodály Zoltán utca 20/a

A Közgyűlés felkéri a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatóját, hogy a közvilágítás-korszerűsítéshez, valamint az elektromos autóbuszok beszerzéséhez szükséges pályázati és támogatási források felkutatására.

A város televízió délutáni közvetítése:

A városi televízió délelőtti közvetítése:0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Felmondás az ügyfélkapun keresztül: megdöbbentő, de szabályos

Szilvia és Katalin. Mindketten november elején veszítették el a munkájukat. Szilvia 10 évig dolgozott a nyugdíjfolyósítónál, Katalin 40...

Ennek soha nem lesz vége: Rendőrök keresték fel a Viszkist

Ambrus Attila bankrablóként többször bohócot csinált a rendőrségből, amit akkor nehezen viseltek a szervek.

Így reagált a történtekre VV Vivi megcsalt párja

Annak ellenére, hogy VV Vivi menyasszony, összeszűrte a levelet Radiccsal. De mit szólt ehhez a lány vőlegénye? Elmondta!

A Lyft és az Uber csak rontottak a közlekedésen?

A vállalatok kijelentéseivel ellentétben, a Lyft és az Uber rontottak San Francisco városának közlekedésén legalábbis ez derül ki San...

Ezt a trükköt minden netezőnek érdemes ismernie

Ne bosszankodjon, ha bezárt egy lapot, vagy az egész böngészőt, van rá megoldás.

Drog parkolt a pécsi garázsban - fotók, videó

Jelentős mennyiségű amfetamint, marihuána-, és MDMA-gyanús anyagot találtak. 

Az Audi és a mesterséges intelligencia

Az Audi részt vesz az AI4People rendezvényen, amely az első globális fórum a mesterséges intelligencia etikai megközelítéséhez Európában.

Az adás előtt műtötték meg Fialát

Zamecsnik szerint Puzsér egy paprikajancsi.

Deutsch Anita és Kinizsi Ottó 14 éve élnek boldog házasságban - Ez a kapcsolatuk titka

Deutsch Anita és Kinizsi Ottó még a Barátok közt forgatásai alatt szerettek egymásba.

Megrázó videó: nagyot hibázott, fuldokolni kezdett a közönség előtt a szabadulóművész

Egy vízzel teli tartályból akart kiszabadulni, miközben kényszerzubbonyt viselt.

Nem adjuk a CEU-t! Második figyelmeztetés

Nem adjuk a CEU-t! Második figyelmeztetés címmel szervezett demonstrációt a Momentum Mozgalom az Egyetem téren. Többek között beszédet...

Botrány Nagykikindán: Durván korhatáros dolgot fotóztak a főtéren +18

Nem csoda, hogy a helybéliek nagyon kiakadtak a látványtól!

0

Sport

Megállt a világ: lenyűgöző fotó készült Jakabos Zsuzsannáról

Az Európa-bajnok úszó újabb remekművel ajándékozta meg a rajongóit.

Megszólalt a magyar milliárdos lánya az elrablásáról és arról, hogyan állították talpra a könyvbirodalmat

Matyi Alexandra nevét szinte mindenki hallotta már. Legalábbis a keresztnevét: róla nevezték el az Alexandra kiadót. A kiadót az apja alapította, de ma már Alexandra vezeti. A cég néhány éve nagy bajba került, eltűnt 3 milliárd forint, ám mostanra sikerült kilábalni ebből a helyzetből, sőt, a kiadó ismét a hazai könyvpiac meghatározó szereplőjévé vált. Erről, illetve elrablásáról is beszélt Matyi Alexandra Tordai Istvánnak a 30 milliós Mercedes volánjánál ülve, a Sport Verda Lady legújabb részében. Nézze meg fenti videónkat a hihetetlen történetért!

Elküldhetik a Bayern München puccsistáit, már a lehetséges utódok is megvannak

Egy hete még arról írtunk, hogy a Bayernnél odáig fajult a káosz, hogy a rutinos játékosok egy része az edzőt fúrja. Akkor nem sok jó jósoltunk Niko Kovacnak, most kicsit más irányt vett az ügy.

Most mi lesz Hosszú Katinkával? A FINA döntése keresztülhúzta a számításait

Az Olasz Úszószövetség (FIN) a Nemzetközi Úszószövetség szankcióitól tartva mégsem rendezi meg a torinoi versenyt.

Luis Enriquének elege lett De Geából

A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a horvátok elleni vereség után új kapussal számol a kezdőben.

Kínos pillanatok a pályán: szurkoló rúgott gólt a magyaroknak az észtek helyett

Budapest Kínos közjáték zavarta meg a MagyarországÉsztország (2-0) Nemzetek Ligája-meccset.

Őrült meccsen verte a vb-ezüstérmes a spanyolokat

Spanyolország kétszer kiegyenlített, Horvátország a 93. percben nyerte meg a meccset a Nemzetek Ligájában.

Elhagyta egy játékos a magyar válogatottat

Friss hírek Marco Rossi csapatáról.

Na ez kínos: ezért ne jógázzunk a kutyánk előtt - videó

Nem mindennapi videó látott napvilágot az egyik videómagosztó oldalon. A videó rávilágított arra, hogy mennyire veszélyes mozgásforma a jóga.

Lionel Messi és a Real Betis elleni fantomgól

Az argentinnak beírtak egy gólt, amit 45 perccel később rúgott meg.

Piqué fia gólt lőtt, Shakira nem aprózta el az ünneplést - videó

Sashának a szóló végén nem volt nehéz dolga, de a gólöröm így is zseniális.

Mi lett vele? Ezzel telnek a napjai, egészségi állapotáról is beszélt a legendás magyar edző

Budapest Garami József (79) közel a nyolcvanhoz is a labdarúgás megszállottja.

0

Bulvár

Durva árzuhanás a Lidlben, Pennyben és Sparban

Lassan indulhat a karácsonyi készülődés. Csapj le a legjobb ajánlatokra, és főzz olcsón finomakat. Mutatjuk, miből válogass ezen a hétvégén.

Anya kitolatott a csoda-BMW-vel a ház elől, óriási sírás lett a vége

Hetekig lázasan fogja pletykálni az egész környék, hogy mi történt.

47 évesen elhunyt a színésznő - 4 gyermeke értetlenül áll a tragédia előtt

Kim Porter tragikus hirtelenséggel eltávozott közülünk.

Ezt az édességet okos mindig magánál tartania - gyógyító.

Kóstolta már a valódi csipkebogyóteát, emlékszik még a megfázás elleni gyógyteák otthonos ízére, ahogy jólesően enyhítették panaszainkat? Ezeket az ízeket és a megkönnyebbülés érzését is felidézheti a Verbena termékek segítségével.

Véget ért ez is. Ördög Nóra férje számolt be róla

Ördög Nóra és családja Törökországban, azon belül is Isztambulban töltöttek pár napot. Felfedezték a várost, de a hajókirándulás sem maradhatott ki. Ám elérkezett az utazás vége, ráadásul Nórit szólította a kötelesség. Siettek haza, hiszen Nórinak ma a Csak show és más semmi színpadán kell tündökölnie.

Kálmán Olga ezen a csatornán tér vissza a képernyőre

A Saller című beszélgetős showműsorban láthatjuk ma este 18 órától.

Megdöbbentő dokumentum került napvilágra: Galambos Lajos bizonyítani tudja, hogy nem lopott

Galambos Lajos tárgyalását elnapolták, ügyvédei nem örülnek, hiszen be szerették volna bizonyítani, hogy Lajcsi ártatlan.

Hatalmasat villantott Horváth Éva. Nem hiszed el, mit mutatott

Horváth Éva és Köllő Babett nagyon dögös produkcióval készülnek a Csak show és más semmi újabb fordulójára. Szexi pillanatokból és fenékrázásból nem lesz hiány. Éva egy popsimutogatós fotóval korbácsolta fel követőinek érdeklődését.

Most jött a hír, műtétje után elhunyt a legendás magyar dalszerző

Elhunyt csütörtökön a legendás magyar dalszerző, Siliga Miklós, akinek halhatatlan alkotásai többek között Poór Péter és Kovács Erzsi, Csongrádi Kata hangján szólaltak meg, és csengenek még ma is ott a magyar táncdalkedvelők fülében.

Elvitték a rendőrök Csukás Istvánt

Zsűrizni vitték a a Rendőrségi Igazgatási Központ épületébe. Csukás Istvánt meglepte, hogy a rendőrségtől keresik.

Simicska-Orbán háború: megszólalt a kirúgott Hír TV-s

A Hír TV volt tulajdonosának, Simicska Lajosnak a visszavonulásáról is beszélt egy interjúban Kálmán Olga. A televízió egykori műsorvezetője utalt arra, hogy az egykori oligarcha azért dobhatta be a törölközőt, mert nem tudta elérni céljait, és értelmetlennek látta a további küzdelmet. Korábban egyik segítője szintén azt mondta, hogy Simicskának nem volt más választása, mint a cégeinek eladása.

Kétszeresére nőtt a vöröshagyma ára, 3450 forint egy kilogramm dióbél - Zöldségpiaci jelentés

A Budapesti Nagybani Piacon a 45. héten a belpiaci 70 mm-nél nagyobb átmérőjű barna héjú vöröshagymát kilogrammonként 158 forintért, a tavalyi azonos heti árának több mint kétszereséért, a 4070 mm átmérőjű lila héjút pedig 200 forintért értékesítették. A belpiaci dióbél 3450 forint/kilogramm ára 8 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos hetit.

blogmorzsák

Az olasz város, ami megfullad a turizmustól

A világörökség mindent feledtet, még azt is, hogy a tömegtől nem tudsz kettőt lépni és a rendőr sem a büntetésre utazik rá!

"Tartsuk meg a két lépés távolságot!"

Nem hétköznapi látvány, ahogy Macron Trump combján pihenteti kézfejét.

Megfázás vagy influenza?

Nemcsak a nevükben van eltérés, de a tüneteikben és kezelésükben is! Tanuld meg azonosítani őket, hogy tudd, hogyan szabadulhatsz meg tőlük!

Tudod, mit jelent az energetikai tanúsítvány, a szakreferens, az audit?

Segítünk eligazodni az épületek energiafogyasztás-csökkentését célzó szolgáltatások között!

Az újságíró, aki nélkül nem lenne magyar Forbes

Az a fajta magazinos, akinek már óvodában is toll volt a jele? Hogyan jutott el a hírlevél kiküldéstől a főszerkesztői székig?

Ezért húzták gyerekek luxusautón a máltai plébánost

Sok embernek elakadt a szava, amikor meglátta a világot bejárt fotót.

A villatörténelmi éjjel, amikor még Greg is újat látott

Olyasmi történt a villában, amit az erotikus filmművészet ked­velői még sokáig emlegetni fognak.

Színészek, akik látványosan unják a Marvel Univerzumot

Bár a nézőknek nagyon bejön ez a marvelesdi a moziban, vannak színészek, akik korántsem lelkesednek érte ennyire.

Mit tudnak Magyarországról Ázsiában?

Két meglepő szó még a tuktuk sofőröknek is beugrik rólunk. Eláruljuk, melyik kettő.

Légi tűzvadászok

Egyes helyeken az oltás leghatékonyabb eszközei ezek a kanadai Canadair által kifejlesztett tűzoltó repülőgépek.

Valami bűzlik a Gruevszki-ügyben

„A kormány emberei zavaros dogokat állítanak a macedón ex-kormányfő menedékjogi eljárásáról. Összevetjük őket a joggal.“

Mik lehetnek 2018 legjobb filmjei?

Íme 8 alkotás, amik az év végi hajrá­ban még átrendezhetik a mezőnyt!

0


0