Ezt olvasta már?

0

Közgyűlés: kormánykölcsön, "sorosozás" vs. okos város fejlesztések

Több városfejlesztési döntést is elfogadott a városi közgyűlés

Nem oszlatta fel magát a közgyűlés, volt "sorosozás" és nyilatkozat is. Jövőre már érkezhetnek az első elektromos buszok, az önkormányzati lakásokat felmérik, és elkezdik kártyás mérőórákkal felszerelni. A közvilágítást várhatóan pályázati forrásból fejlesztik.


hirdetés

A kormánymegállapodásról itt írtunk, a napirendi pontok pedig itt érhetők el.

Keresztes László Lóránt (LMP) a közgyűlés feloszlatását kezdeményezi. Úgy véli, Pécs elveszítette az önállóságát, ezért a pécsiek döntsenek a hogyan továbbról. Ehhez csatlakozott az MSZP-frakció is, de külön szavazást kért a két párt.
A közgyűlés ezeket az előterjesztéseket nem szavazta meg, 5 igennel és 18 nemmel.

Keresztes László Lóránt (LMP) naiprend előtti felszólalásában rögzítette, a város vezetése megbukott, a kormánnyal való megállapodásra senki nem hatalmazta fel őket. Gulyás Emil (MSZP) szerint a tegnapi megállapodás az önkormányzatiság sárba tiprása, szerinte ezek után értelmetlen eljátszani az önkormányzatiságot, és újra a feloszlatást említette megoldásként.
Páva Zsolt szerint a napirendek tárgyalásánál ki lesz bontva. A polgármester szerint pont az erkölcsiség, a felelősségvállalás vezérelte a tárgyalások során. Szerinte a magyar kormány tisztában van azzal, hogy Pécs segítségre szorul. Pécs gazdaságát újra fejlődési pályára kell állítani.

Soros-téma
Gyimesi Gábor (JOBBIK) szerint ha a kormánynak nincsen megoldási javaslata az egészségügy és a oktatás problémáira, akkor „sorosozik”, az állami televíziót pedig sokan már csak Migráns1-nek nevezik. A politikus szerint a nyilatkozatban elfogadott felszólítás valójában fenyegetés a pécsiek felé, ez pedig elfogadhatatlan, és nem szavaznak a nyilatkozatról.
Cserfainé Kovács Ágnes (MSZP) szerint a nyilatkozat a gyűlöletkampány része, és érthetetlennek tartja, miért kell állandóan ellenségképet „kreálni”. Úgy véli, a folyamatos félelemkeltés és a gyűlöletkeltés nagyon veszélyes. Kijelentette, az MSZP-frakció sem fog szavazni.
Kővári János úgy látja, „sokan kezdik elveszíteni a józan ítélőképességüket”. Felhívta a figyelmet, hogy az ÖPE egy éve a szabad kereskedelmi egyezmény ellen tiltakozzon. Véleménye szerint ebből is látszik, a külföldi pénzügyi körök beavatkozás reális veszély volt, de akkor nem szavazták meg az ÖPE-előterjesztést.
A pécsiek önrendelkezési jogát nem lehet korlátozni, akár pénzügyi, akár önkormányzatiságról van szó, mert ez született joga mindenkinek. – Sajnos nem jövőbeli kérdés, hogy egymás ellen fordulnak emberek, hanem ez már a jelenben van, megosztó témává vált, és ez már mérgezi az emberek normális együttélését – mondta.
Kővári kiállt a civil szervezetek mellett, közölte, hogy ezekre a szervezetekre a „gonosz képét” nem lehet rávetíteni, az említett pécsi alapítvány (Emberség Erejével Alapítvány) olyan emberekkel foglalkozik évek óta, akik nagyon nehéz helyzetben vannak. Ne bélyegezzék meg a civil szervezeteket! Ez elfogadhatatlan! Az ÖPE-frakció nem fog szavazni a kérdésben – tette hozzá Kővári János.
Keresztes László Lóránt (LMP) javaslatokat fogalmazott meg a nyilatkozathoz, amelyek javarésze arról szól, hogy a menekültkérdés nagyon fontos, de a diskurzusnak erről kellene szólnia. Úgy véli, az önrendelkezés az országnak joga ebben a kérdésben, de az elfogadandó nyilatkozat inkább csak a hecckampány része. Keresztes határozott álláspontja, hogy a közgyűlés a pécsiek nevében nem fogadhat el ilyen nyilatkozatot.

Egyébként pont tegnap tette nyilvánossá az érintett alapítványnak otthont adó Nappali vezetősége, hogy felmondja a helyhasználati jogot az alapítvánnyal, azaz visszavonulót fújnak. Facebook-oldalukon ezt írták:
„A helyi és országos politikában, médiában folyó, természetesen mindenféle realitást nélkülöző lejárató kampány hatására létrejött, hisztérikus és ijesztő helyzetet látva főbérlőnk, az ingatlan tulajdonosa megkért minket, hogy ne szerződjünk az Emberség Ereje Alapítvánnyal.
Aggodalmukat megértjük és elfogadjuk, az együttműködéstől kénytelenek vagyunk visszalépni. Ezzel nem csak, hogy egy pezsgő kreatív civil központ közelségét veszítjük el, de jelentős anyagi kár is ér minket, hiszen az alapítvány bérleti díjat és értéknövelő beruházást is finanszírozott volna az épületben. A gyűlöletkeltő politikusok és médiamunkások helyett mi szégyelljük magunkat, ezzel szemben minden tiszteletünk a helyi emberek boldogulásáért dolgozó civil szervezeteké!”.

Páva Zsolt polgármester szerint vannak külföldről támogatott álcivilek és vannak hasznos civilek, és szerinte nincs szó megfélemlítésről.
A közgyűlés Keresztes László Lóránt módosító javaslatait nem támogatta, valamint nem fogadta el Kővári János módosító kiegészítését sem, amely arról szólt, hogy „a pécsiek nem kérnek sem Soros Györgyből, sem a poltika által gerjesztett békétlenségből”, ugyanakkor az előterjesztésben megfogalmazott „sorosozós” nyilatkozatot a Fideszes többség elfogadta. (Az előterjesztés teljes szövege itt érhető el.)

Mély szomorúsággal és értetlenséggel értesültünk Pécs MJV közgyűlésének a régió civil társadalmát érintő, fenyegető hangvételű nyilatkozatáról.

A közgyűlés által támogatott nyilatkozat teljes mértékben elfogadhatatlan. Valótlanságra és álhírekre épül, megkísérli a pécsi polgárok manipulálását, és nem csupán egy konkrét civil szervezet ellehetetlenítésére irányul, de rosszindulatú támadás a pécsi civil közösségek ellen.

Páva Zsolt polgármester urat múlt héten hívtuk meg alapítványunkhoz, hogy személyesen, első kézből ismerje meg a városban több mint tíz éve működő Emberség Erejével Alapítvány munkáját, valamint az alapítvány által koordinált Erősödő Civil Közösségek program szakmai tartalmát. Sajnálatunkra Páva Zsolt egyelőre visszautasította a közvetlen betekintés lehetőségét. Ennek ellenére a meghívást továbbra is fenntartjuk, hiszen alapítványunknak nem volt, nincs és soha nem is lesz a nyilvánosság elől elzárt, eltitkolt célja és törekvése.

Fentiek ismeretében aggodalomra ad okot, hogy Pécs MJV közgyűlése nyíltan, alapjaiban támadja meg egy pécsi alapítvány létét és működését, politikai haszonszerzésre felhasználva a civileket. A határozat puszta léte kifejezetten aggasztó gyakorlatot teremt, mely az összes magyar civil szervezetet érintheti.

Ezúton határozottan kijelentjük, hogy az Emberség Erejével Alapítvány változatlan formában és elkötelezettséggel a jövőben is folytatja tevékenységét Pécsett és a régióban. Nemcsak  az elmúlt évtizedben megvalósított programok tekintetében, hanem a dél-dunántúli régió civil közösségeit támogató Erősödő Civil Közösségek program lebonyolítását is beleértve.

A képviselői nyilatkozatok következtében új pécsi ingatlan bérlésére kényszerültünk. Azonban számos nagylelkű felajánlást kaptunk a pécsi polgároktól, így új belvárosi helyszínen alakíthatjuk ki munkahelyünket. A költözés ideje alatt Erősödő Civil Közössége program zavartalanul folytatódik.

Sikeres és eredményes pályázatokat kívánunk!

Emberség Erejével Alapítvány, sajtóközlemény

Drágább lesz a behajtás a belvárosba
A forgalomcsillapított övezetekbe való behajtási engedélyek a belvárosban telephellyel nem rendelkező jogi személyek számára nettó 120 ezer forintra módosul, a telephellyel rendelkező szervezetek számára a jelenlegi 5 helyet 10 ezer forint lesz a regisztrációs díj.
Kővári János környezetvédelmi okok miatt támogatandónak tartja az előterjesztést, mert ezzel is rá lehetne venni a pécsieket, hogy inkább a tömegközlekedési eszközöket használják, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a parkolási zónák (különösen a POTE környékén) és a taxidrosztok felülvizsgálatát el kellene indítani. Utóbbi a legalacsonyabb díj a régióban, miközben nagy forgalmat jelentenek a taxisok számára a külföldi diákok. Girán János (Fidesz) bizottsági elnök ígéretet tett arra, hogy a javaslatokat a bizottság a jövőben meg fogja vizsgálni.
A díjemelést a közgyűlés elfogdta.

Felmérik az önkormányzati lakásokat
A közgyűlés elfogadta Varga Péter (ÖPE) módosító javaslatát, amely szerint a város 2018. március 30-ig fogadja el a lakásgazdálkodási koncepciót, mely teljes körű felmérést is fog tartalmazni.

Önkormányzati vállalkozások hitelkeretei
Hitelkeretek bővítését és meghosszabbítását szavazta meg a közgyűlés. Az előterjesztés kapcsán Kővári János (ÖPE) felhívta a figyelmet, hogy a nagyobb hitelkeretek általában lehetővé teszik, hogy adott cégevezetés könnyebben nyúljon a keretben megfogalmazott összegekhez, minthogy elpőtérbe helyezze a takarékosabb, fegyelmezett gazdálkodást. Decsi István alpolgármester azt válaszolta, a hitel a cégek teljes költségvetésének 10 százaléka, ami elegendő és szükséges az önkormányzati tulajdonú társaságoknak (Tüke Busz, Zsolnay Örökségkezelő, Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.), a takarékosabb gazdálkodást pedig a város elvárja.
A közgyűlés úgy döntött, ingatlanokat ad át a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-nek. Páva Zsolt polgármester szerint a társaságnak a korábbi években 7 milliárdos volt hitelállománya volt, ami ma már „csak” 3 milliárd. Kővári felvetette, például a volt Arany Hajó hotel értékesítése is megtörtént, ezért ehhez hasonló ingatlanok eladásával tudná a cég tovább csökkenteni a hiteltartozásait, és ne várja el elsősorban a város pénzügyi támogatását.

Nem lesz hadipark
Erről már írtunk korábban itt.
Gyulyás Emil (MSZP) felszólalásában szerette volna megtudni, ki volt ennek a sikertelen projektnek az ötletgazdája, különösen annak fényében, hogy az előkészületek során már megvalósultak kifizetések. Páva Zsolt válaszában azt mondta, nem tudja, ki volt az ötletgazda, bár minden turisztikai fejlesztést szívesen támogatna.
Kővári János (ÖPE) az eset kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy minden más pályázatnál is meg kell vizsgálni a későbbi fenntarthatóságot, mert a város nincs, és nem is lesz olyan helyzetben, hogy akárcsak hitelből kiegészítsen egy megemelt árú beruházást, ettől félti konkrétan a Régészeti Múzeum felújítását is, bár elismeri, ez fontos turisztikai célú fejlesztés is.

A Kormány-város megállapodásról
Páva Zsolt ismertette a megállapodás részleteit, amelyről mi is írtunk. Páva kijelentette, elsősorban a vagyoni elemek értékesítésével lehet visszafizetni a kölcsönt. Ami sejthető volt, az OTP-vel felmondják a számlavezetői szerződést, amit ezt követően az államkincstár fog kezelni.
Páva hozzá tette, véleménye szerint ez egy reális, vállalható megállapodás.
Gulyás Emil (MSZP) szerint a kérdés az, hogy a kormány alulfinanszírozza-e a várost, vagy a város vezetése a felelős a kialakult helyzetért. „Harmadik válasz nincs” – tette hozzá.
Kővári János (ÖPE) felszólalásában, ahogyan fogalmazott, „tükröt tartott mindenki elé”. Úgy véli, ha a következő három évben nem tud a város megbirkózni a feladatokkal, akkor a kormány azt gondolhatja, neki kell megtenni. „A megállapodás azért jó,  mert sok vállalkozás, civil szervezet végre pénzükhöz juthat, amelyek önkormányzati feladatokat végeztek, vagy éppen beszállítottak a városnak, városi intézményeknek” – mondta.
„De hol lehet megtakarításokat realizálni?” – tette fel a kérdést Kővári, aki a már ismerteken kívül a profi sportról is beszélt. Úgy látja, például a városnak meg lehetne állapodni a PVSK-val, amellyel nem kellene párhuzamosan finanszírozni ugyanazt a területet. Másrészt a kulturális fesztiválok területén lehetne további megtakarításokat véghez vinni. Kővári hangsúlyozta, persze elsősorban a fejlesztésekkel, korszerűsítésekkel lehet megtakarításokat elérni.
Fogarasi Gábor (JOBBIK) arra hívta fel a figyelmet, hogy a kölcsön visszafizetése lehetetlen, valamint annak határideje is a következő önkormányzati választások utánra esik, amivel a jelenlegi városvezetés csak a felelősséget tolja el.
A politikai adok-kapok után a közgyűlés a megállapodást elfogadta.

Okos város fejlesztések
„Mindannyian tudjuk, hogy a város érdekeltségében lévő közműszolgáltatók nagyságrendileg egy milliárd forint kinnlevőség állományt görgetnek maguk előtt. Ahhoz, hogy az adósságállomány további növekedése megállítható legyen, elengedhetetlenek bizonyos lépések, beavatkozások megtétele” – írta előterjesztésében Kővári János (ÖPE).
A legfontosabb teendők, hogy a meglévő buszállományt le kell cserélni, amely évente 1,7 milliárdos évi megtakarítást jelent. A meglévő buszokat pedig értékesíteni lehet, mintegy 500 millió forintért, amellyel vissza lehet fizetni a korábbi buszvásárlásra felvett hitelt. Kővári kiemelte, a minap jelentette be éppen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy 35 milliárdos támogatás áll a helyi közösségi közlekedés fenntartható átalakítására, akár a hazai buszgyártás támogatására. Ezért felszólította a városvezetést, keresse meg a szaktárcát, hogy támogassa Pécset ebbéli szándékában.
– De ha ez nem lenne elég, akkor ott a Modern Városok Programja költségkerete, amelyből lehetne erre áldozni, látva a megtakarítási mutatókat – tette hozzá Kővári, aki szerint például a számottevő rendszeres üzemeltetési kiadással járó élményfürdő helyett kellene ezekre a fejlesztésekre költeni.
– A közvilágítást is nem elsősorban hitelből kell megvalósítani, ahogyan már egyszer hibásan megtörtént, hanem vannak rá uniós források (mint a KEHOP). Ennek megvalósítása esetén évi 200 millió forint megtakarítás érhető el – mondta az ÖPE-s képviselő.
Kővári János szerint az épületenergetikai korszerűsítéseket folytatni kell. „Bár meg kell említeni, hogy a felújítások, a közoktatás államosítása miatt, már az államnak jelentenek megtakarításokat, de ezeket a folyamatokat folytatni kell – tette hozzá Kővári, aki szerint ezekkel 80-100 milliós évi megtakarítás érhető el.
Végül az ÖPE javaslatai szerint az önkormányzati lakások rezsitartozások csökkentése érdekében kártyás mérőórákkal kellene ellátni ezeket az ingatlanokat. – Mindösszesen tehát 2,5 milliárd forintos megtakarítást lehet elérni évente – hangsúlyozta az ÖPE képviselője, aki felkérte a közgyűlést, hogy minél hamarabb induljanak el a fejlesztések, a beruházások forrásteremtése.
Gyimesi Gábor (JOBBIK) szerint az irány jó, de a meglévő használt buszok eladása utáni bevételét nehezen lehet majd teljesíteni. Kővári válaszában kifejtette, a nagyobb városok már kaptak olyan mértékű állami támogatásokat, amelyekkel a helyi közösségi közlekedést lehet modernizálni. – Itt az idő, hogy Pécs is megkapja ezt a lehetőséget! – tette hozzá. Páva Zsolt erre úgy reagált, hogy Pécs az Európa Kulturális Fővárosa-év miatt nem kapott közlekedési támogatást. A polgármester elmondta, az előterjesztésben foglaltakkal egyért.

Megújítanák a közösségi közlekedés járműparkját
A kormány célja a helyi és a helyközi közúti közösségi közlekedés elöregedett járműparkjának megújítása – mondta a gazdasági miniszter csütörtökön.
Varga Mihály emlékeztetett: a kormány másfél évvel ezelőtt határozott a magyarországi autóbuszgyártás újjáépítéséről. A nemzeti buszgyártási stratégia hitellel, támogatással és piacokkal segíti azokat a belföldi autóbuszgyártókat, amelyek magas minőségben állítják elő a járműveket.
A stratégiában a kormány vállalta, hogy az első három évben 30-35 milliárd forinttal támogatják az ágazat szereplőit – tette hozzá a miniszter.

Forrás: MTI

Az elfogadott okos város javaslatok
A Közgyűlés úgy dönt, hogy valamennyi önkormányzati tulajdonban levő bérlakásban kártyás vízmérő órát szereltet fel annak érdekében, hogy a bérlők által felhalmozott közműtartozások mértéke a jövőben ne növekedjen.
A Közgyűlés felkéri a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezetőjét, hogy az alábbi ingatlanok energetikai korszerűsítéséről szóló pályázatot készítse elő benyújtásra:

Felhasználó neve (Cégnév / Szervezeti egység)

Felhasználási hely címe

P.M.J.V. Integrált Szociális Intézmény

7623 Pécs, Tüzér utca 7.

Pécs Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet

7629 Pécs, Komlói út 58.

BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

7622 Pécs, Siklósi út 52.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Hullámfürdő, 7623 Pécs, Szendrey J. u. 7.

Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft.

7621, Pécs, Perczel M. u. 17.

Apáczai Óvoda és ÁMK

Apáczai Csere János körút 1

PMJV Egyesített Egészségügyi Intézmények Igazgatósága

Dr. Veress Endre utca 2. /7633/

Pécs MJV Polgármesteri Hivatala

7621 Pécs Széchenyi tér 1

Pécs MJV Polgármesteri Hivatala

7621 Pécs Kossuth tér 1

Pécs Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet

Kodály Zoltán utca 20/a

A Közgyűlés felkéri a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatóját, hogy a közvilágítás-korszerűsítéshez, valamint az elektromos autóbuszok beszerzéséhez szükséges pályázati és támogatási források felkutatására.

A város televízió délutáni közvetítése:

A városi televízió délelőtti közvetítése:0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Egymilliárdnál is többet hozhatott az idei Sziget

A Sziget Zrt. idei nyeresége Kádár Tamás cégvezető szerint a tavalyi visszaesés után ismét elérheti a tavalyelőtti másfél milliárd...

10 évvel élhetsz tovább, ha jó mozgásformát választasz

Egy felmérés szerint egyes mozgásformák 3, míg más sportok akár 10 év pluszt jelenthetnek.

Nem kaptak büntetést a csapatok a Puskás Akadémia-MOL Vidi meccs után történtek miatt

 A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága egyik klubot sem büntette meg a szeptember 15-i, Puskás Akadémia-MOL Vidi FC OTP...

"Őrült időket élünk" - Kifakadt a Nobel-díjas tudós

A befektetők már nem eléggé óvatosak a vállalati profitok alakulását illetően, és így az Egyesült Államok részvénypiaca lett a...

Egy egész mexikói város rendőrségét kellett lefegyverezni korrupció gyanúja miatt

Lefegyverezték a dél-mexikói Acapulco város rendőrségét a mexikói hatóságok annak gyanúja miatt, hogy a rendfenntartók közé...

Sokkoló látvány, az úttest közepén mászott egy csecsemő - teljesen egyedül

Az egyik szomszéd elmondása szerint baleset történt, a kicsinek valójában nagyon gondoskodó szülei vannak.

Inzulinrezisztencia vagy PCOS? - egy egyszerű vérvétel is elég lehet

Nem szükséges kellemetlen vércukor-terheléses vizsgálat az inzulinrezisztencia gyanúja esetén. Elég egy egyszerű vérvétel, amelynek...

6 sztárpár, akik együtt maradtak a gyerek kedvéért

Persze ez ennél bonyolultabb, mint hogy csak a gyerekek tartsanak össze egy házasságot, pláne Hollywoodban. De azért őket nehéz...

Visszatér Magyarországra Terence Hill

Fásy Ádám főz majd neki.

Ez a hosszú élet titka a 100 éves veterán szerint

Egyetlen egy fontos dolgot kell betartani ahhoz, hogy sokáig éljünk a 100 éves dédnagypapa szerint. Mit gondoltok, tényleg ez a hosszú élet...

Rettenetes tragédia történt Győrnél, riasztották a mentőket

A rendőrség a helyszínelés idejére lezárt a környéket!

0

Sport

Cristiano Ronaldo edzés után megcsinál 150 fekvőtámaszt, én inkább barbecue-t készítek

Dani Osvaldót sosem a szorgalma és az alázata miatt lehetett szeretni.

Egy régi ismerős lesz Kimi Räikkönen új csapattársa

Antonio Giovinazzi veszi át Marcus Ericsson helyét a Saubernél.

Képernyőn a Bayern, a Hertha, az MU, az Atlético Madrid és az Inter - Sportmenü

Folytatódik az innsbrucki országúti kerékpáros világbajnokság.

Ilyen edzőpartnere még soha nem volt Hosszú Katinkának

A világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs felkészülését segítette az Iron Lady.

Székekkel verték a biztonságiakat a szurkolók

A belgiumi Bajnokok Ligája-meccsen fél órát állt a játék a tömegverekedés miatt

A svájci rendőrök szerint maffiózó a Chelsea tulajdonosa

Pedig Abramovics Svájcban akart letelepedni.

Ilyen tucatgóllal még senki nem nyert Puskás-díjat, mint Szalah

Ez lesz a következménye, ha egy százmilliós ország elkezd szavazni.

Messi madridiakra és CR-re is szavazott, Ronaldónál egy francia nyert

Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi szerint is Modric volt az Év játékosa.

Nagy Ádámék első győzelme a korábbi Vidi-edző karjaiba sodorja a Romát?

Ezt még korai lenne megmondani. Az viszont biztos, hogy fontos győzelmet szerzett a Bologna.

Mourinhót legyőzte a tanítványa, újabb blama Manchesterben

Hiába egyenlített Fellaini a 95. percben, Lampard csapata kiejtette az MU-t a Ligakupából.

Létezik, hogy a címvédő Szeged a kézibajnokság esélyese?

Pastor előrébb jár a kirakósával, mint Vranjes, pedig megint 6-7 játékost igazolt a Szeged. Az iránya így is jobbnak tűnik.

Pályán a Hertha, a Bayern és a Manchester United is

Hétközi fordulóval és kupameccsekkel kedveskednek a topcsapatok.

0

Bulvár

Beállt a nő a benzinkútra, sírva röhögős bénázás lett belőle

Talán nem ártott volna a kocsiban hagyni a retikült.

Az új-zélandi farmok száz magyar munkavállalót is várnak

Új-Zéland gazdag ország, és nemigen fogad be letelepedni szándékozókat. Most azonban azt írja az NZ Herald, hogy 2025-ig a farmoknak elsősorban a tehenészeteknek 50 ezer új munkásra van szükségük, hogy az ország megőrizze a versenyképességét a világpiacon.

Zoli egészséges tini lehetne, ha 16 évvel ezelőtt nem szilveszteréjjel születik

Ha az anyukáját időben megcsászározzák, nem lett volna probléma. Csakhogy szilvesztereste bíztak benne az orvosok, hogy nem kell bent éjszakázniuk a kórházban.

Lányok, akiket úgy hizlalnak, mint a libákat - és ez sajnos nem vicc

Mauritániában azok a lányok találhatnak maguknak "jó férjet", akik meglehetősen túlsúlyosak - ennek érdekében akár akaratuk ellenére is etetik őket. 

Itt a Tesco nagy dobása a Lidl és Aldi ellen

Meghódítja a világot a Tesco új áruházlánca? Azt ígérik, olcsóbb termékekkel készülnek, mint az Aldi és Lidl.

Szomorú hírt kaptunk: holtan találták otthonában a legendás színészt

A bolygó neve: Halál színésze zenészként is sikeres volt.

Ilyen lakás illik hozzád a csillagjegyed szerint

Buja hálószobák, varázslatos, színes terek, letisztult formák hozzád melyik stílus illik a legjobban? 

Fordulat a soroksári kocogó nő ügyében, elképesztő, mi került elő

A különös fecni akár újabb bizonyítékul is szolgálhat.

Ilyenkor tilos szőlőt enni

A szőlő nagyon finom, és általában egészséges. De van néhány eset, amikor jobb, ha kerülöd.

Megmutatta újszülött kislányát a magyar sztáranyuka

Borzi Vivien kislánya szeptember 24-én látta meg a napvilágot, ami azért is különleges, mert Sarka Katának is ekkor van a születésnapja. Micsoda egybeesés, ugye? A fotós már posztolta is az első képet a piciről közösségi oldalára, a modell pedig egy közös képet mutatott rajongóinak. Nézd meg a tündéri fotókat Te is!

blogmorzsák

KMK - munkakönyv legfenyegetőbb bejegyzése

A Balaton nyáron a csövesek és köz­ve­szélyes munkakerülők mekkája lett, mert könnyen lehetett pénzhez jutni csalással, devizázással, illegális kéjelgéssel, lopással.

Havi 68 ezer forintba kerülhet egy átlagos magyar keresőnek a maffiaállam

190 ezer forintot kap meg az adott dolgozó a 400 ezerből.

Lehet klasszikus a világzene?

Rendet teszünk a fejekben, a tangó például meglepő.

A pajzsmirigy-probléma a házasság megrontója?

A férj elkezdett sportolni, a feleség az egészséges életmódok megszállottja lett, a szexuális életük pedig 8 év után hervadni látszik.

Szavazókörzetátrajzolóverseny: Eldrigde Gerry és a Gerrymandering

Avagy ki és hogyan csinálta először a szavazókörzet-babrálást.

BookTube: Ilyen a magyar könyves vlogoszféra

Hat fiatal vlogger, aki az irodalmat választotta.

„Hogyan merészeli egy gyereklány tör­ténetét koncként odavetni a médiának?“

Lassan egy hete hibát hibára halmoz a magyar sajtó jó része, pártállástól függetlenül.

5 dolog, amit jó lett volna tudni ovikezdés előtt

„Mikor azt hiszed, hogy már sínen vagytok, akkor fog minden összeomlani.“

Mennyire fenyeget téged a stroke?

Egyre fiatalabbaknál jelentkez­nek a végzetes tünetek. De melyek ezek?

iPhone XS Max: kipróbálva!

Megér félmilliót egy mobil? Megér félmilliót egy iPhone?

Miért nem tud a fér­jem igazi férfi lenni?

Sokszor a feleség, barátnő is tehet arról, hogy a férfi megreked a gyermeki állapotban.

Ingyen The Tiny Bang Story!

Két napig ingyen beszerezhető egy nagyon aranyos point & click játék Steamre.

0


0