Ezt olvasta már?

A versenyt nem, a testmozgást támogatja az Európai Unió - videó

A multisport szemléletmódot szeretné meghonosítani a Magyar Diáksport Szövetség, amely Európai Uniós támogatással szervez szerte az országban DO60 néve diáksportfe...

0

Közös munka elé néz a PVSK és a Kozármisleny SE

Együttműködési megállapodást írt alá a PVSK és a Kozármisleny SE. A két klub kosárlabda szakosztályai kiemelt szakmai partnerként tekintenek egymásra.


hirdetés

A PVSK-Pannonpower - SZTE Szedeák NB I. A csoportos középházi rangadó előtt írták alá azt az együttműködési megállapodást, amely szorosabbra fűzi a PVSK és a Kozármisleny SE 2014-ben újjáalakult kosárlabda szakosztályainak kapcsolatát. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének szakmai stratégiai koncepciójával összhangban lévő szerződés célja a kimagasló szakmai színvonalú tehetség-gondozás, illetve a két klub utánpótláskorú játékosai számára a legmagasabb szintű edzés- és versenyfeltételek biztosítása.

- Örülök annak, hogy a Kozármisleny SE révén újabb megbízható, komoly egyesülettel bővül együttműködő partnereink köre, hiszen Kozármislenyben alázatos szakmai munka folyik és rendkívül népszerű a kosárlabda. Reményeink szerint a PVSK kosárlabda akadémiája hamarosan megkezdheti működését, így nemcsak a két klub igényei, hanem az akadémiai szakmai program alapján is szélesíteni kellett az együttműködési lehetőségeinket. A most aláírt megállapodás tovább bővíti azoknak a gyermekeknek a számát, akik számára megnyílik a lehetőség, hogy a legmagasabb szintű kosárlabda-képzésben vegyenek részt a PVSK-nál – mondta el Czerpán István, a PVSK elnöke.

Az együttműködés a női és a férfi utánpótlásra egyaránt vonatkozik, és lényege, hogy a kozármislenyi tehetségek, a szakmai stáb javaslata alapján és a szülők egyetértésével csatlakozhatnak a PVSK korosztályos együtteseihez. Mivel a kozármislenyi utánpótlás-nevelés a helyi általános iskolára támaszkodik, így elsősorban a többségében Pécsett továbbtanuló középiskolás korosztály esetében jelent ez nagy lehetőséget a kosárlabda-palántáknak, akik a két város földrajzi közelségében rejlő előnyöket is élvezhetik. Az együttműködés részeként a patinás pécsi egyesületből azok a gyermekek, akik valamilyen okból (akár azért, mert nem vállalják az élsporttal járó magas edzésszámot, akár más okból) kikerülnek, szintén szülői egyetértéssel értékes tagjaivá válhatnak a kozármislenyi egyesületnek.

- Hosszú távú célunk egy NB II-es férfi kosárlabdacsapat működtetése, amelyben saját nevelésű és a PVSK-ból érkező fiatal tehetségekre is számítunk. További célunk, hogy minél magasabb szintű oktatást biztosítsunk sportolóink számára, illetve azon túl, hogy tehetségeket és élsportolókat nevelünk, szeretnénk biztosítani azon gyerekeknek is a lehetőséget, akikből nem lesz válogatott vagy NB I-es játékos. Ezért az utánpótlás-képzésünkben még fontosabb az együttműködés a PVSK-val, amelynek révén a szakmai munka fejlesztésében, illetve a csapatok versenyeztetésében is bővülnek a lehetőségeink. A környékbeli iskolák felé is tervezzük kiterjeszteni a kosárlabda képzési programunkat, így a jövőben a szederkényi, újpetrei, olaszi, egerági gyerekek is bekapcsolódhatnak a programba – mondta el Kaltenecker András, a Kozármisleny SE kosárlabda szakmai vezetője.

- Kozármisleny városában több éve folyik az utánpótlás korosztályú kosárlabdás gyerekek képzése. Ezen tevékenységünk során kizárólag a nevelési feltételek minőségi megteremtését és a sportolók fejlődését helyezzük előtérbe. Főként a helyi iskola gyerekeire támaszkodunk, de jelenleg is folyik szakosztályunk bővítése, bővülése; a környező iskolákban szakember által végzett képzéseket biztosítunk és eszközökben is igyekszünk segítséget nyújtani. Örömmel vettük a méltán nagy múltú és komoly tradíciókkal és minőségi képzéssel, infrastruktúrával rendelkező PVSK megkeresését, melyben egy olyan partnerszerződés lehetőségét vázolták fel, ami az utánpótlás képzésünk még magasabb szintre emelését, szakembereink fejlődésének töretlen útját, illetve a kosárlabda sportág népszerűsítését vetítik előre! Minden tudásunkkal és erőnkkel azon fogunk dolgozni, hogy a két klub közötti megállapodás a kosárlabdát, a kosárlabdázó gyerekek érdekeit szolgálja, fejlődésüket, képzésüket elősegítse - tette hozzá Tóth József, a Kozármisleny SE Kosárlabda Szakosztályának vezetője.

A Kozármisleny SE immár a negyedik olyan klub, amellyel a PVSK kosárlabda partnerségi szerződést kötött. A partnerklub-hálózatnak már tagja Siófok, Szekszárd (innen származik például Heimann Bálint, a PVSK U18-as csapatának tehetsége) és Szabadka (ahonnan olyan, immár a felnőtt keret tagjaként kosarazó játékosok érkeztek, mint Boris Krnjajski, vagy Veljko Dragasevic), de a jövőben a PVSK további hasonló együttműködéseket tervez kötni a régióban található utánpótlás-nevelő bázisokkal.

 

Forrás: pvsk.hu0
0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

5 ötlet, hogy a lakás őszillatba boruljon

Nem kell kidobni ezreket illatos gyertyákra, ha azt szeretnéd, hogy beköltözzön az őszillat a lakásodba!

Minimum ennyit kellene mozognod naponta

Lépcsőztél ma már? És a busz után futottál-e?

?A populisták más típusú ellenfelek, mint a kommunisták vagy a fasiszták?

A populista pártok erősödése minden bizonnyal annak köszönhető, hogy a liberálisok túlnyerték magukat ? erre jutott az Eötvös Csoport...

Novemberi javítások Microsoft és Adobe módra

A Microsoft és az Adobe is kiadta a novemberi biztonsági frissítéseket, amelyek között olyanok is akadnak, amelyek kritikus veszélyességű...

Levélben köszöntötte a lengyel népet Orbán Viktor - a két ország ma is súlyos támadásoknak van kitéve a kormányfő szerint

Orbán Viktor miniszterelnök Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőhöz intézett levélben köszöntötte a lengyel népet a függetlenség...

Gyurcsány EU-s pénzből készült filmben kampányolt, melyben a Fidesz szélsőjobboldali pártként van bemutatva

Az Európai Unió anyagi támogatásával készített dokumentumfilmet Hajdú Eszter filmrendező a 2018-as országgyűlési választásról,...

0

Sport

Rettentő részletek derültek ki a lefejezett focista meggyilkolásáról

Az egész rémtörténet egy fotóval kezdődött.

Megszületett az első gól a MOL Vidi új stadionjában

U15-ös tornával tesztelték az új arénát Székesfehérváron.

Ibra 40 méteres csodagóllal érte be Németh Krisztiánt

Los Angeles Galaxy klasszisa szerezte az év gólját az MLS-ben.

Pogba edzésben, így néz ki rajta a Fradi-szerelése - kép

A válogatott védő próbajátékon vesz részt a Ferencváros focicsapatánál.

Ezért kellett meghalnia? Horrorisztikus részletek derültek ki a lefejezett brazil focista meggyilkolásáról

Újabb részletek derültek ki a brazil Daniel Correa Freitas meggyilkolásáról.

Marco Asensio nyilatkozata után már egyértelmű, hogy nem ő lesz Ronaldo utódja

Lehet, hogy túl szigorúak vagyunk, de ilyet egy igazán motivált labdarúgó nem mond, és például ez is megkülönbözteti őt Cristiano Ronaldótól.

Nem az NBI.-es bukdácsolás a Vidi EL-kalandjának egyetlen hátulütője

Hiába a remek európai eredmények, az eredménykényszer miatt nem sokat játszanak a Vidi fiatal magyarjai.

A hátán fekve szerzett képtelen gólt a német játékos - videó

Jumbo Joe Thornton 400. gólja győzelmet ért a Sharksnak.

Antonio Conte reagált Sergio Ramos figyelmeztetésére

Szerinte fontos, hogy az edző és a játékosok között kölcsönös tisztelet legyen.

Már csak Pelé előzi meg Messit

Lionel Messinek 566 gólja van a Barcelonában, ezzel az egy klub színeiben rúgott gólok tekintetében csak Pelé van előtte.

A túlélésért harcol az észt fociválogatott Budapesten

Martin Reim szövetségi kapitány szerint ki kell húzniuk kapott gól nélkül a meccset.

Fellaini megszabadult a hajkoronájától

Stílust váltott a Manchester United belga középpályása.

0

Bulvár

Így jelzi a hasnyálmirigy, hogy baj van

Ha a hasnyálmirigy megbetegszik, annak súlyos következményei lehetnek. Tüneteit gyakran gyomorproblémának hiszik, ezért érdemes tisztában lenni, a figyelmeztető jelekkel. Nézzük, melyek a legjellemzőbb hasnyálmirigy betegségek tünetei.

Nagy nap a királyi családban. Végre trónra kerülhet Károly herceg?

1948. november 14-én született meg Károly herceg, Wales hercege. Ma töltötte be hetvenedik életévét, és jelenleg ő áll az első helyen az öröklési sorban, tehát ő a brit királyi korona várományosa.

Olyan körforgalom épül Fehérváron, amilyet még nem látott az ország

Nem lesz könnyű eligazodni benne, de muszáj tenni valamit.

Meghalt Horváth Zoltán

A Dömötör-életműdíjas operarendező 90 éves volt.

Csisztu Zsuzsa: ...az összeomlás szélén búcsúznom kellett...

Könyvírás közben feltörtek benne az emlékek. Csisztu Zsuzsa és férje két gyermeket nevelnek.

Kimondta: Még 17 év után is csinálják Rubint Rékáék

Schobert Norbert és Rubint Réka házasságára sokan példaként tekintenek. Sok-sok együtt töltött év, és három gyerek után is megvan még a tűz a kapcsolatukban. Apró figyelmességekkel, és kettesben eltöltött idővel, randikkal tartják meg szerelmüket.

"Atyaég...fel sem ismertem" - megdöbbentek a nézők Détár Enikő külsején

Rögtön elkezdték találgatni, mi történhetett a színésznő arcával.

Itt a jóslat: Budapest vörösbe fog borulni

Enyhe mínuszban indulhat a kereskedés az európai piacokon, ezért a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) is csökkenésre számít a nyitáskor szerdán Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Koholák Alexa sírva mesélt a nőről, akivel együtt él férjével

A titokzatos harmadik hozta össze őket, ő is felvette a férfi nevét.

Amire sokan vártak: VV Vivien végre villantott

A 18 éves lánynak ez még csak a második napja a ValóVilág-villában, de már nagyon sokan vártak erre a pillanatra

blogmorzsák

Sztárok, akik valóban imádják a rajongóikat

A világsztárokról keringő előítéletek egy részét megcáfolják az alábbi hírességek, akik valóban példaértékű hozzáállással bánnak a rajongóikkal.

Tordai Bence cöfben ragadt

Az ugynevezett Párbeszéd úgynevezett képviselőjének cöfögésére a körúton belül élők a hasukat fogták a nevetéstől.

Kelet-Európa nagy évtizede

A tartós dél-európai válság is segített abban, hogy a visegrádiak lehagyják Portugáliát és Görögországot.

Miben más a kék gallérosokat foglalkoztató munkáltatói márkaépítés?

Hogyan működik az employer branding azokban a szakmákban, ahol a legégetőbb a munkaerőhiány?

Itt a remek Wizz Air újítás, a tolakodós jegy!

A fapadosok végtelen kreativitással találnak újabb és újabb lehetőségeket arra, hogy pénzt húzzanak le az utasoktól.

„5 ok, amiért nem vennék újra MacBookot“

„Saját érveim pro és kontra, azaz 6 év Mac használat után én miért fogok váltani.“

Viszlát fiúk, helló urak

Csehország első számú „export­cikke“, Eva Herzigová szuper­modell ismét bugyira vetkőzött.

Szkopjéig elér a kisvasút!

Budapesten bujkál a jogerősen elítélt korábbi macedón minisz­terelnök. Vajon miért épp itt?

Hogyan tartósítjuk önbizalomhiányunkat?

Gyakran találkozunk olyan emberekkel, akik sikeresek, tehetségesek, mégis csekély az önbizalmuk.

4 bőrdzseki, ami nem hiányozhat a szekrényedből

4 alapmodell ebből az emble­matikus dzsekiből, amit érde­mes a szekrényedben tartani.

A hintázás jótékony hatásai

A legrégibb játékok egyike, de kevesen gondolnak arra, hogy egyben az egyik leghatékonyabb fejlesztő eszköz is.

Idézőjelbe tették Serena Williams nőiességét

Ráadásul szó szerint. Ki is tört a botrány. A kérdés az, provoká­cióról vagy védjegyről van szó.

0


0