Ezt olvasta már?


Kvótareferendum - Molnár: tét nélküli és értelmetlen a népszavazás

Tét nélkülinek és értelmetlennek nevezte az október 2-ai népszavazást az MSZP elnöke a pártja által szervezett szerdai budapesti konferencián.


hirdetés

A Fidesz sem gondolja komolyan az idegenekkel való fenyegetést, hiszen ezreknek adtak el letelepedési kötvényt - mondta Molnár Gyula a Biztonság és felelősség című tanácskozáson. Az ellenzéki politikus otthonmaradásra biztatta a választókat.

Elmondta: azért értelmetlen a népszavazás, mert a pénteki pozsonyi uniós csúcson minden egyes európai vezető elismerte, menekültkvóta nem lesz. Szerinte a menekültválság megoldása ezen a csúcson körvonalazódott is. A találkozó után minden európai vezető a bevándorláspolitika változásáról beszélt, csak Orbán Viktor nem, mert ő népszavazást akar nyerni - mondta Molnár Gyula.

Hozzátette: közös megoldásra van szükség, amelynek része lehet az uniós határok fokozott védelme, a titkosszolgálatok közötti együttműködés megerősítése, a kvóták elfelejtése. Nem lehet összemosni a terroristákat azokkal, akik a terror elől menekülnek; a háborús menekülteknek jár a menedékjog, de nem korlátlan számban - közölte, megjegyezve: lehetőséget kell teremteni a veszélyt jelentő emberek kiutasítására, a beutazás megtagadására is.

Azt mondta, nem hiszi, hogy a Fidesz valóban problémásnak tartja a menekültek betelepítését Magyarországra, mert akkor nem adott volna el az elmúlt években offshore cégeken keresztül több tízezer letelepedési kötvényt, volt, hogy elítélt bűnözőnek is.

Szólt arról is, hogy nem tudják, mi lesz a népszavazás közjogi következménye. Jelezte ugyanakkor, az MSZP nem fog támogatni olyan javaslatot október 2-a után, amely korlátozná a magyar emberek telefon- vagy internethasználatát vélt vagy valós veszély miatt.

Molnár Gyula közölte, olyan országot szeretnének, ahol az állam nem fenyegeti és riogatja az embereket, hanem felelősséget vállal értük és tesz is biztonságáért.

"Orbán, Putyin, Trump, Le Pen ugyanazt a mesét mondják", el akarják hitetni, hogy kizárólag ők képesek megvédeni az országot, eközben ők maguk és a hazájuk iránt semmiféle elkötelezettséget nem érző, "divatos szóval élve" nihilista politikájuk nagyobb veszélyt jelent a nemzetre, mint bármi, amivel riogatnak - mondta.

Szerinte október 2-a után is van élet, az MSZP megkezdi a felkészülést a 2018-as választásra. Hozzátette: jelölteket állítanak mind a 106 egyéni választókörzetben együttműködve mindazokkal, akik készen állnak arra, hogy 2018 a változás éve legyen Magyarországon.

Közölte, minőségi szakmai programokat dolgoznak ki és bebizonyítják, "a nemzeti programmá emelt irányított közbeszerzés nem lehet politikai stratégia", azt úgy hívják, korrupció és hatalommal való visszaélés.

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke szerint a valós kihívásokra érdemi, az emberi humánummal, valamint a hatékonysággal arányban álló európai megoldás kell. Olyan megoldás mellett foglalt állást, amely nem az európai bürokraták aktatologatásából és nem is a nemzetállamok önző megoldásából tevődik össze.

Kifejtette: egy új struktúrán alapuló közös európai védelmi politikára van szükség a NATO-val együttműködve, új közös európai menekültpolitika is kell, adott esetben új menekültügyi egyezménnyel.

Molnár Zsolt azt mondta, örülne annak, hogy ha a kormánypártok hasonló elánnal szeretnének népszavazást a letelepedési kötvényről.

Mesterházy Attila, az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke Nagy-Britannia európai uniós kilépésének hatásait elemezve azt mondta, ez veszélyt is, de egyben lehetőséget is rejt. Szerinte veszélyt azért jelenthet, mert az EU elindulhat a szétesés felé. De annak lehetőségét is magában rejti, hogy új lendületet kap az unió, jobb és hatékonyabb lesz a működése - közölte.

Az ellenzéki képviselő a jobb működés megteremtésében kulcsfontosságúnak tartotta az emberek bizalmának visszaszerzését.

Mesterházy Attila rámutatott: Brüsszel Magyarországot is jelenti, azaz nem független az országtól, hiszen Magyarország is az unió tagja. Ha nem működik jól, változtatni kell rajta, ennek a változtatásnak Magyarország is részese lehet - hangsúlyozta.

Závecz Tibor, a Závecz Research ügyvezetője közvélemény-kutatási adatokat ismertetve elmondta, a magyar társadalom kétharmada uniópárti, a fideszes választók háromnegyede sem lépne ki az unióból.

Ugyanakkor a kormányzati kommunikáció szétválasztotta az unióhoz való viszonyulást és az október 2-ai népszavazást. Adatsorokat ismertetve elmondta: a magyarok kétharmada tart attól, hogy a menekültválság közvetlen veszélyt jelent a családjára, a munkájára nézve, 41 százalékuk fél attól, hogy Magyarországon egy éven belül lesz terrorcselekmény.

A közvélemény-kutató szerint mivel nincs közvetlen tapasztalata, abban megosztott a társadalom, hogy a menekültek képesek-e sikeresen beilleszkedni a helyi társadalmakba.

Tóth Bertalan frakcióvezető zárszavában úgy vélte, az európai közösség nem akadálya, hanem potenciálisan egyetlen megoldása lehet a menekültválság kezelésének.

Budai Bernadett szóvivő bejelentette: október 2-án délután, a Szabad Európa-napon az MSZP a fővárosi Vörösmarty térre várja szimpatizánsait.0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

10 lépés, hogy ne legyünk betegek

Íme 10 elengedhetetlen lépés, hogy egészségesek maradjunk.

Mezőhegyes Európa egyik legkorszerűbb mezőgazdasági nagyüzeme lesz

Európa egyik legkorszerűbb mezőgazdasági nagyüzemévé fejlesztik a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t - mondta az...

Egyre több a színházi előadás Magyarországon - ábrán mutatjuk!

Színházi előadások száma Magyarországon, 2000-2017; szabadtéri játékok adatai nélkül

Japánban játszani és meghalni

Elindult az idei Tokyo Game Show, csak kapkodjuk a fejünket a helyszínen. Több száz virtuális pofont kaptunk, elámultunk egy ledkijelzős...

Zeman: Csehországnak el kell utasítania a Magyarország elleni eljárást

A cseh elnök szerint ez az ország érdeke, mert máskülönben ők is sorra kerülhetnek.

Az EU-csúcson a többség elutasította az új Frontex-javaslatot

Kovács Zoltán szerint a választásokig megpróbálják áterőltetni Angela Merkel javaslatát.

Gulácsi nélkül kapott ki a Leipzig a Salzburgtól

A Salzburg 3-2-re nyert Lipcsében az Európa-liga első körében.

Felakasztottak egy Ujhelyi István-bábut a Kossuth téren

A Sargentini-jelentést megszavazó szocialista politikus szerint az akció nem maradhat hivatalos következmények nélkül.

0

Sport

Cristiano Ronaldo nevetséges kiállítása a Bajnokok Ligája szégyene

A portugál sírva ment az öltözőbe, azt ismételgetve, hogy nem csinált semmit. Hol a videobíró?

Meghalt Kulcsár Győző

A négyszeres olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója 77 évet élt.

Ha Ronaldo kiállítása hiba volt, akkor mit mondjunk erre a piros lapra?

Nem volt könnyű szándékosságot feltételezni, de a játékvezetőnek sikerült.

Ronaldo csapattársa úgy kifakadt, hogy utólag elnézést kellett kérnie

Emre Can olyat mondott, amit utólag ő is megbánt.

Nem tud akkorát hibázni a Ronaldót kiállító bíró, hogy kirúgják

Felix Brychnek már eddig is volt bőven a rovásán, mégis tolják rendületlenül.

Dzsudzsák Balázs már az új csapata mezében pózolt - képek

A magyar válogatott szélső segíthet az al-Ittihad Kalbának a bennmaradásban.

Elhunyt a négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, Kulcsár Győző

Tanítványai közül Nagy Tímea és Szász Emese is olimpiai bajnok lett.

C. Ronaldo pirosat kapott első juvés BL-meccsén

A Bajnokok Ligája történetének legeredményesebb játékosa piros lapot kapott a Valencia elleni első fordulós csoportmeccsen.

Az ellenfél edzője vigasztalta a csalódott Cristiano Ronaldót

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának legjobb képei.

Vereséggel kezdett az EL-ben a helyzeteit elpuskázó Vidi

Nem bírt hazai pályán a BATE Boriszovval a magyar bajnok.

A földön fekvő kapust látva, elképesztő dolgot tett meccs közben Francesco Totti fia

Elképesztő sportszerűségről tett tanúbizonyságot Francesco Totti fia, Cristian Totti.

Az egyik favorit kikapott, a címvédő simán nyert a Bajnokok Ligájában

A Manchester City meglepetésre otthon 21-re kikapott a BL-ben, közben a Real Madrid magabiztosan verte a tavalyi elődöntős AS Romát.

0

Bulvár

Tragikus balesetben hunyt el a magyar meteorológus

Megszólalt az özvegy: " Jóformán mindene megsérült"

Zseniális rendőrtrükkel szívatják az autósokat az M6-oson

Túl sok a szabálytalankodó, ezt találták ki ellenük.

Földönkívülinek tűnő lényt találtak Új-Zélandon

Egy család a partvidéken sétálva botlott bele a bizarr kreatúrába.

Szemérmes nők, szégyenlős férfiak - Mikortól engedjük be a párunkat a különféle intim szféráinkba?

Közös fürdés? Pisilés nyitott ajtónál? Saját cuccok beköltöztetése? Megvolt már?

Cristiano Ronaldo nevetséges kiállítása a Bajnokok Ligája szégyene

A portugál sírva ment az öltözőbe, azt ismételgetve, hogy nem csinált semmit. Hol a videobíró?

Az anya szíve szakadt bele, mikor megmondta ötéves lányának, hogy hetei lehetnek hátra

Ne gyűjts pénzt jótékonyságra. Csak tölts időt a szeretteiddel, ameddig teheted!

György herceg tiszta Diana, döbbenetes a hasonlóság.

Vilmos és Katalin kisfia, a csöpp trónörökös az udvar szerint is egy az egyben a nagymamájára, Diana hercegnére hasonlít. A mosolyuk tényleg egyforma!

Cseke Katinka exével jár Muri Enikő

A Cinderella (Hamupipőke) című mesemusicalben a címszereplőt alakítja Muri Enikő, aki most a való életben is hercegnőként érezheti magát Patonai Norberttel. A férfi történetesen Cseke Katinka exe.

Egy napja dolgozott az autómosóban, az egész net élteti az akciójáért

Ez az első munkanap örökké emlékezetes marad.

Fontos ítéletet hozott a devizahitelek ügyében az Európai Bíróság

Az árfolyamkockázatot a kölcsönfelvevőre telepítő, nem jogszabályi rendelkezéseket tükröző, nem világosan megfogalmazott szerződési feltételek tisztességtelen jellege bírósági felülvizsgálat tárgyát képezheti mondta ki az Európai Bíróság

Durván átverték ismerőseiket: ájult nőket erőszakolt a tévés orvos és barátnője

A páros bedrogozta áldozatait, akik feltétel nélkül megbíztak bennük.

blogmorzsák

A demilitarizált övezet feltámadó vadvilága

A burjánzó és virágzó Koreai-félsziget e területe majd’ száz éven át folyamatos hatalmi harcok középpontjában volt, hatalmas ökológiai katasztrófát okozva ezzel.

Súlyos nemzetpolitikai és külpolitikai kudarcok

Érdekes, hogy Orbán Viktor mennyire merev volt a Sargentini-jelentésről szóló EU parlamenti szavazás előtti végjátékban.

5+1 fantasy-iskola, ahova szívesen beiratkoznánk

Ezeken a varázslatos helyeken lehet elsajátítani a mágia alapjait.

Gyurcsány ismét kisegítette Orbánt

Olyan lett ő már az ellenzék számára, mint Thürmer Gyula vagy Schmuck Andor.

Bombasztikus refrének, egyenesen a Szigetről

A zenéjük tíz éve volt divatos. Hogy lehetnek mégis ilyen népszerűek?

Borul a TV ipar az Apple miatt?

Megcsinálja az Apple azt, amit a Netflixnek se sikerült?

Az öntözővíztől pusztul el a virág?

Gondolhatnánk, hogy a szobanövényeknek mindegy, milyen vízzel öntözzük őket. Pedig nem.

„Nem értem a nők nyelvét“

„Szeretnék én is valakit, de az, hogy a kapcsolataim nem tartanak pár hónapnál tovább, nem rajtam múlik.“

Kötelező lett a fogmosás az oviban

Nemcsak a hazafias érzületre kell jobban odafigyelni mostantól az óvodákban. Sorra vettük, mi változik.

2,5 évig harcolt az apa gyermekéért

„Én még ilyen kitartást ilyen fiatal férfitől soha nem láttam.“

0


0