Ezt olvasta már?

0

Lépnünk kell értékeink megóvásáért - ÖPE közlemény

Kővári János és Dr. Vicze Csilla az Összefogás Pécsért Egyesület képviselői 2016. április 20-i sajtótájékoztatót tartottak ezzel a címmel.


hirdetés

Vicze Csilla elmondta, hogy a 2016. április 21-i közgyűlésen 14 óra körül az alábbi két témakörben kérdéseket kíván feltenni a városvezetéshez:

Az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola rendkívül rossz műszaki állapotára tekintettel a szükséges felújítást a város mikor kívánja megvalósítani és milyen keretből tervezi a felújítási munkálatokat a városvezetés, mikorra várható-e erről közgyűlési döntés?

Erre azért van szükség, mert a szakvélemények és helyi tapasztalatuk szerint is az iskola már nagyon rossz állapotban van, s alapvető fontosságúnak tartják, hogy a gyerekek és a tanárok civilizált körülmények között végezhessék feladataikat.

A Csontváry képek kapcsán pedig arra kíváncsiak - mondta Vicze Csilla - hogy a város mit kíván és tud tenni Pécsett itt tartásuk érdekében? Aggodalmunkat az a tény támasztja alá, hogy a Magyar Nemzeti Galéria mint letevő 2014. júliusában újabb 10 éves, határozott idő tartamra letéti szerződést kötött ugyan a pécsi Janus Pannonius Múzeummal mint letéteményessel, de ezen szerződés 11. pontja szerint: „A letevő BÁRMIKOR - még a határozott időtartam lejárta előtt is – jogosult a műtárgyakat visszakérni.” A veszély azért van, mert jogilag az út elő van készítve a képek Budapestre szállítására!

Lázár János pedig 2015. október 29-i, csütörtöki sajtótájékoztatón közölte, hogy ötletpályázatot írnak ki egy Csontváry Múzeum létrehozására és a Liget II.-t külön is kiemelte a lehetséges helyszínek között, maga sugallva tehát, hogy a kormányzat ezt a helyszínt preferálná.(Népszabadság 2015. okt. 29.) S valóban Magyarország Kormánya 2016. március 31-én pályázati kiírást tett közzé Csontváry Kosztka Tivadar életművének elhelyezésére, mely pályázatokat 2016. május 31-ig kell postára adni, s a pályázat eredményének kihirdetésére 2016. június 30-án kerül sor.(www.csontvarypalyazat.hu) Sürget az idő -fejezte be mondandóját Vicze Csilla. Páva Zsolt polgármester úr szerint az új múzeum legjobb helye Pécsett lenne, az általa javasolt helyszín a Káptalan u. 4. alatti terület. Sürget az idő, tennünk kell! - fejezte be mondandóját Vicze Csilla.

Az oktatás helyzetével kapcsolatosan az ÖPE konkrétumokban gondolkodik - ezt már Kővári János tette hozzá, aki kockás inggel és öltönnyel kívánta jelezni, hogy véleményük szerint párbeszédre van szükség, nem harcra. Amelynek eredményeképpen a pedagógusok megbecsülést és lehetőséget kapnak képességeik kamatoztatására, és adminisztráció helyett a gyerekekre fordíthatják az idejüket. Az ÖPE konkrét tettei között emelte ki e téren, hogy síkra szállnak az Árpád Fejedelem iskola felújításáért, Vicze Csilla javaslatára pedig Pécs városa a pécsi iskolák részére hagyományőrző és nemzeti identitást erősítő pécsi kulturális rendezvények látogatására évi 500.000,- Ft összegű pályázási lehetőséget biztosít. Kővári még elmondta, hogy maga kezdeményezte évekkel ezelőtt az Ökoiskola programot, ami mára az összes iskolában folyik, s a pályázatok lehetőségét, hogy a tárgyi feltételeiken is javíthassanak. Miután 2010-ben még országgyűlési képviselőként még megígértem, hogy mind a három kertvárosi iskolát felújítjuk és ebből csak kettőt sikerült eddig, most minden erőmmel azon leszek, hogy az Árpád Fejedelem iskola tanulói és tanárai is méltó körülmények között dolgozhassanak, mert a jövő az iskolában kezdődik-zárta Kővári a sajtótájékoztatót.

 

Dr. Vicze Csilla képviselő

Kővári János képviselő

 0
0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Így kezdett új életet Gregor Bernadett: bátor lépésre szánta el magát

A nemrégiben gyakorlatilag teljesen új életet kezdő Gregor a munka mellett minden idejét kisfiának, Álmosnak szenteli...

A fiatalok közel felének van megtakarítása egy felmérés szerint

Minden ötödik fiatal a hónap végén megmaradt pénzt félreteszi.

Szülei után kutat Gerard Butler

Leégett kaliforniai otthona mellől jelentkezett be a hollywoodi sztár, Gerard Butler. A sztár csak pár szót mond a felvételen, utána...

Tragédia Isaszegen - Halott gazdija mellől rohant világgá Willow

Hőkamerákkal és drónnal is keresik azt a sokkos állapotban lévő kutyát, aki tegnapelőtt tragikus kimenetelű autóbaleset részese volt a...

Újabb óriáscég szemelte ki Debrecent

Holografikus 3D-s szemüveggel növelné szolgáltatásainak hatékonyságát a magyarországi Leadec Kft. - erről a nemzetközi cég magyar...

Esküvőjére készült a csornai meccsen meghalt focista

Ahogy arról portálunk is beszámolt, félbeszakadt a Csorna-Lébény megyei első osztályú mérkőzés, mert a Csorna 28 éves játékosa,...

A magyar labdarúgás aranykorának emléket állító kiállítás nyílt Barcelonában

A magyar labdarúgás aranykorának, az Aranycsapatnak, valamint Puskás Ferenc, Kubala László, Kocsis Sándor és Czibor Zoltán spanyolországi...

Újraosztják a lapokat

A magyar vállalatok lehetőségeiről a digitális forradalom, az Ipar 4.0 fontosságáról, beszélgettünk Vityi Péterrel, az IVSZ Szövetség...

Újabb csoda Felcsúton

Orbán Viktor felcsúti futballalapítványának rekord összegű, 5,4 milliárdos tavalyi tao-programja 2018 júniusában 9 milliárd forintra...

Felismered a 67 éves Cicciolinát? Sokat mutató ruhában tért vissza a képernyőre

Cicciolina A Konyhafőnök VIP-ban tért vissza a képernyőre.

0

Sport

A Bayern sztárja felpofozta az őt kritizáló szakkomentátort

Franck Ribéry nehezen viselte a Dortmund elleni vereséget.

A Red Bull tanácsadója szerint Ocon a Mercedes miatt ütötte ki Verstappent

Helmut Marko előállt egy összeesküvés-elmélettel a Brazil Nagydíj után.

A Fradi focicsapata Pogbával erősíthet

Egyelőre próbajátékra érkezik Rebrov csapatához.

Kiszivárgott az Aranylabda-szavazás állása, Ronaldo nincs a top3-ban

Egy francia újságíró, Eric Mamruth szivárogtatta ki a jelenlegi legjobb hármat a Twitteren.

Gyereket vár a női kéziválogatott játékosa, kimarad az Eb-keretből

Hornyák Dóra hónapokra felhagy az élsporttal, Kim Rasmussen szerint megtalálják a megoldást.

Sipőcz Tamás a pályán esett össze: kedvese végignézte a focista halálát

Csorna Van-e annál fájdalmasabb, amikor a szerelmünket, életünk értelmét a szemünk láttára veszítjük el? Az egyik pillanatban még minden a legnagyobb rendben, aztán a következő másodpercben bekövetkezik a szörnyű vég... Nagyon nehéz, szinte lehetetlen megérteni és elfogadni Sipőcz Tamás (28) tragédiáját.

Döntött a Real, ki legyen az edző

Solarit csak két hétre nevezték ki Lopetegui kirúgásakor.

Gyászol Szeged, elhunyt Szalai István

Elhunyt Szalai Dzsínó István a szegedi labdarúgás egyik meghatározó alakja, 73 éves volt.

Edző ennyire jól még nem kezdett a Real Madrid történetében

Santiago Solari úgy kezdett a Real Madrid kispadján, ahogy előtte senki a klub 116 éves történetében.

Rég nem látott mélységbe taszította Mourinho a Manchester Unitedet

A városi derbit nagyon simán bukta a United a City ellen, de van ennél rosszabb is.

Ronaldo segített a Juvénak Higuaín büntetőjénél

Nem a portugál védte ki, de döntő szerepe volt abban, hogy nem ment be.

0

Bulvár

Elképesztően lefogyott: Ennyi kilót adott le Sarka Kata

Sarka Kata Instagram-oldalát az utóbbi hónapokban elárasztották a konditermes és futóversenyes fotók. Az sem titok, hogy a nyár folyamán nagyon lefogyott, de továbbra is keményen edz, hogy formában tartsa magát. Elárulta, hogy pontosan hány kilótól szabadult meg helyes étkezés és rendszeres sport segítségével: "Nyár elején sikerült 8 kilótól megszabadulnom" - írta legutóbbi bejegyzésében a kétgyermekes anyuka. Bomba formában van!

A legegyedibb szövegek kutyás táblára a kapura

Vigyázz, a kutya harap! lejárt lemez. Ennél sokkal egyedibben is figyelmeztetheted a hozzád érkezőket, hogy a portádat egy hűséges társ védi.

Kolumbiai drogmilliárdokat mostak Magyarországon tisztára

Kolumbiai drogok nyugat-európai terjesztéséből befolyó milliárdos összegeket mosott tisztára az ügyészség szerint az a több tucatnyi vádlott, akinek a büntetőpere kezdődött a Fővárosi Törvényszéken.

Közalkalmazotti bértábla 2019

A közalkalmazottak havi munkabérüket a közalkalmazott bértábla szerint kapják. Ennek lényege, hogy különböző szorzókat állapítanak meg az alapbérhez. Ez a szorzószám függ a közalkalmazott jogviszonyban eltöltött évek számától és ez alapján növekszik is. Ebben a cikkben a 2018-as számok szerepelnek, de amint megvannak a friss információk módosítani fogjuk.

Láttad már Bruce Willist hajjal? Rá sem ismersz így

Bruce Willist az utóbbi években szinte csak kopaszon lehetett látni. Annyira megszoktuk ilyen kinézettel a színészt, hogy azt talán el is felejtettük, hogy egykor dús haja volt. Nem ugrott be a kép? Nem tudod elképzelni őt hajjal? Akkor most megmutatjuk, hogy milyen volt sok-sok évvel ezelőtt.

10 emberből 2 szúrja ki: te megtalálod a telefont ezen képen?

Ismét egy kis fejtörésre invitálunk, amelyben ezúttal egy mobiltelefont kell megtalálnod a mintás szőnyegen elrejtve.

Meglepő dolog derült ki Tóth Andi X-Faktoros győzelméről

Sokan nem is tudják, hogyan szakadt meg az X-Faktor egykori győztesének és mentorának kapcsolatának.

8 ember, aki génhibának köszönheti különleges külsejét - Mindenki ámul a szépségükön

Egy-egy apró rendellenességnek köszönhetik különleges megjelenésüket.

Magyarországon ilyen talán a rendszerváltás óta nem volt - mégis mi történik a forinttal?

3-4% közötti infláció és ténylegesen nulla bankközi kamatok mellett a forint nem tud gyengülni. Wow! Erre nem sokan fogadtak volna.

Sokkoló videót tett közzé a magyar rendőrség

Statisztikai alapon nagy baj történhet önnel, ha megnézi.

blogmorzsák

Mi van a munka­undor mögött?

A motiválatlanság, kiüresedettség érzése lehet átmeneti, de tartósan is megmaradhat. Milyen okok vezethetnek a munkaundorig?

Az olimpia kísérlet-e a nemzetközi elszigetelődés feloldására?

A momentumos népszavazás után kormányunk már nem látványosan készül az olimpiára, hanem apránként.

Bunyó karácsonyig: mi lesz a techpapírokkal?

A korrekció korrekcióját látjuk az elmúlt két hétben, az októberi mélypontról a Dow Jones már nyolcvan százalékot dolgozott le.

Az első Kínai Nemzetközi Import Expó

Az eseményen Magyarország is felállított egy országpavilont, amit a magyar kormányfő nyitott meg.

Ők adósak az egymilliós kampánypénzzel

Itt a kamujelöltek feketelistája.

Kitiltották a melósokat egy budapesti "all you can eat" étteremből

A vendéglátó hely már a bejáratánál jelzi, hogy van, akiknek tilos a bemenet.

Kisajátíthatja a haza és a nemzet fogalmát a jobboldal?

Vajon hogyan viszonyult a mindenkori baloldal a hazafisághoz?

Határátkelőként nem leszel egyenrangú

Akár több évtized külföldi lét sem feltétlenül jelenti azt, hogy sikerül beilleszkedni az adott országban. Szomorú levél Kanadából.

6 tipp, hogy hatékonyan dolgozz nyomás alatt is!

Íme 6 tipp, ami neked is ismerned kell.

Van kiút az online elszigeteltségből

Kevesebb mint 10 alkalommal hagyta el a lakását 7 év alatt. Most hozzá hasonló függőknek segít.

Két új lakó költözött a villába

A tegnapi részbe besűrítettek min­dent, amit lehet, kiköltözés, beköltö­zés, kiválasztás, és persze szivatás.

10 tipp a spóroláshoz

Néha a legnehezebb dolog a megtakarításban az, hogy hogyan kezdjünk neki.

0


0