Ezt olvasta már?

Nyílt nap a pécsi Hauniban

Több százan vettek részt a Hauni Hungaria pécsi gépgyárában tartott hétvégi nyílt napon. Az érdeklődők többsége iskolás fiatal volt, akik nemcsak megnézhették,...


Lépnünk kell értékeink megóvásáért - ÖPE közlemény

Kővári János és Dr. Vicze Csilla az Összefogás Pécsért Egyesület képviselői 2016. április 20-i sajtótájékoztatót tartottak ezzel a címmel.


hirdetés

Vicze Csilla elmondta, hogy a 2016. április 21-i közgyűlésen 14 óra körül az alábbi két témakörben kérdéseket kíván feltenni a városvezetéshez:

Az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola rendkívül rossz műszaki állapotára tekintettel a szükséges felújítást a város mikor kívánja megvalósítani és milyen keretből tervezi a felújítási munkálatokat a városvezetés, mikorra várható-e erről közgyűlési döntés?

Erre azért van szükség, mert a szakvélemények és helyi tapasztalatuk szerint is az iskola már nagyon rossz állapotban van, s alapvető fontosságúnak tartják, hogy a gyerekek és a tanárok civilizált körülmények között végezhessék feladataikat.

A Csontváry képek kapcsán pedig arra kíváncsiak - mondta Vicze Csilla - hogy a város mit kíván és tud tenni Pécsett itt tartásuk érdekében? Aggodalmunkat az a tény támasztja alá, hogy a Magyar Nemzeti Galéria mint letevő 2014. júliusában újabb 10 éves, határozott idő tartamra letéti szerződést kötött ugyan a pécsi Janus Pannonius Múzeummal mint letéteményessel, de ezen szerződés 11. pontja szerint: „A letevő BÁRMIKOR - még a határozott időtartam lejárta előtt is – jogosult a műtárgyakat visszakérni.” A veszély azért van, mert jogilag az út elő van készítve a képek Budapestre szállítására!

Lázár János pedig 2015. október 29-i, csütörtöki sajtótájékoztatón közölte, hogy ötletpályázatot írnak ki egy Csontváry Múzeum létrehozására és a Liget II.-t külön is kiemelte a lehetséges helyszínek között, maga sugallva tehát, hogy a kormányzat ezt a helyszínt preferálná.(Népszabadság 2015. okt. 29.) S valóban Magyarország Kormánya 2016. március 31-én pályázati kiírást tett közzé Csontváry Kosztka Tivadar életművének elhelyezésére, mely pályázatokat 2016. május 31-ig kell postára adni, s a pályázat eredményének kihirdetésére 2016. június 30-án kerül sor.(www.csontvarypalyazat.hu) Sürget az idő -fejezte be mondandóját Vicze Csilla. Páva Zsolt polgármester úr szerint az új múzeum legjobb helye Pécsett lenne, az általa javasolt helyszín a Káptalan u. 4. alatti terület. Sürget az idő, tennünk kell! - fejezte be mondandóját Vicze Csilla.

Az oktatás helyzetével kapcsolatosan az ÖPE konkrétumokban gondolkodik - ezt már Kővári János tette hozzá, aki kockás inggel és öltönnyel kívánta jelezni, hogy véleményük szerint párbeszédre van szükség, nem harcra. Amelynek eredményeképpen a pedagógusok megbecsülést és lehetőséget kapnak képességeik kamatoztatására, és adminisztráció helyett a gyerekekre fordíthatják az idejüket. Az ÖPE konkrét tettei között emelte ki e téren, hogy síkra szállnak az Árpád Fejedelem iskola felújításáért, Vicze Csilla javaslatára pedig Pécs városa a pécsi iskolák részére hagyományőrző és nemzeti identitást erősítő pécsi kulturális rendezvények látogatására évi 500.000,- Ft összegű pályázási lehetőséget biztosít. Kővári még elmondta, hogy maga kezdeményezte évekkel ezelőtt az Ökoiskola programot, ami mára az összes iskolában folyik, s a pályázatok lehetőségét, hogy a tárgyi feltételeiken is javíthassanak. Miután 2010-ben még országgyűlési képviselőként még megígértem, hogy mind a három kertvárosi iskolát felújítjuk és ebből csak kettőt sikerült eddig, most minden erőmmel azon leszek, hogy az Árpád Fejedelem iskola tanulói és tanárai is méltó körülmények között dolgozhassanak, mert a jövő az iskolában kezdődik-zárta Kővári a sajtótájékoztatót.

 

Dr. Vicze Csilla képviselő

Kővári János képviselő

 0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

10 évvel a nagy krach után: a megmentett gazdagok és a populisták jártak jól

Donald Trumpot és a populizmus előretörését, az extrém alacsony kamatokat, a jövedelmi szakadék szélesedését és az ortodox...

Ha ezt az egyszerű vizsgálatot elvégezteted, megelőzheted az Alzheimer-kór kialakulását

Meglepő, amire a szakemberek rájöttek. Éveket nyerhetünk!

Törvénytelenül kérnének pénzt az orvosi ügyeletért Edelényben?

Edelényben térítési díjat kell ezentúl fizetnie annak, aki úgynevezett kényelmi szempontból veszi igénybe az orvosi ügyeletet.

Megkezdődött a szavazás az élelmiszer-drágulásról

Több mint 10 százalékkal emelkedhetnek az élelmiszer árak az év végéig. Ön érzékel jelentős drágulást? Ez a mai nap kérdése. A...

Parkolást könnyítő rendszert tesztelnek a Belvárosban

Új fejlesztést vezettek be tesztüzemmódban a belvárosi parkolás megkönnyítésére Budapesten, az V. kerületi parkolókba telepített...

Határvédelemről, Soros-szervezetekről és a tízparancsolatról is szó volt napirend előtt a Parlamentben

Magyarország határvédelem és bevándorlás kérdésében nem hajlandó semmilyen kompromisszumra. Nem adjuk át senkinek a határőrizetet, a...

Átalakul a Corteva Agriscience vezetési struktúrája

Így lehetőség lesz arra, hogy a Corteva a növekedésére összpontosíthasson.

Magyar módszer hódít az USA-ban

Hazai módszerrel nevelik a jövő programozóit.

Ritka légköri jelenség volt a Balatonnál

Az éjjel átvonult hidegfront mögötti felhőzetben, a csapadék elvonultával emlőszerű kidudorodások jelentek meg a Balatonnál viszonylag...

Mire elég az adatkezeléshez való hozzájárulás?

Az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) meghatározza azokat a jogalapokat, amelyek alapján jogszerű adatkezelés végezhető. A jogalapok...

Véletlenül kiderült, hogy elkezdték a gellérthegyi sikló építését

A helyét már tudni, de az árát és az idejét még nem hozták nyilvánosságra.

0

Sport

Földbe döngölte Szlovákiát a magyar válogatott

Az első negyedben annyi pontot szereztek a mieink, ami egy egész meccsre elég lett volna.

Ostoba kiállítás, jó Piqué, rossz Piqué, Messi-gól, Barca-iksz

Katalán szomszédjai ellen veszített pontokat először a Barcelona.

Nem ússzák meg. Ez várhat a Miskolcon verekedő szlovákiai huligánokra

Miskolc Ijedt tekintetű gyerekek, remegő szülők, botrány még vasárnap is indulatosan beszéltek a szemtanúk a DVTK JegesmedvékZvolen (0-5) hokimeccsen kirobbant balhéról.

A Szeged legyőzte a tavalyi ezüstérmest a BL-ben, a Barca emberhátrányban játszott döntetlent

Babos feladta mérkőzését, Stollár főtáblára jutott. Ez történt vasárnap.

Nagy Ádámék zseniálisan, négy húzásból kontrázták le a Romát

A magyar középpályás konkrétan nem vett benne részt, de legalább végre kezdőként lépett pályára.

Vereség ide vagy oda, élete meccsét játszotta a szegedi pályamunkás - fotók

Szeged Olykor előfordul egy sportoló életében, hogy tudja, biztos lesz a vereség, mégis ünnepként vár egy találkozót. Szombaton a Csongrád megyei I. osztályban szereplő Szegedi VSE futballistái hangolhattak így meccsükre a Magyar Kupában, hiszen a Fradival csaptak össze.

Kézilabda-BL: a MOL-Pick Szeged legyőzte az előző kiírás döntősét!

Óriási meccsen, négygólos hátrányból visszakapaszkodva verte a magyar bajnok a Nantes-ot.

Cristiano Ronaldo az UEFA után a FIFÁ-ra is megsértődött

Tudhat valamit arról, ki lesz a legjobb játékos.

A magyar válogatott focista duplája kellett a Hajduk Split győzelméhez

Gyurcsó Ádám higgadtan értékesített két ziccert.

Nagy Ádám először volt kezdő, és megint beleszerettek a játékába

Furcsa karrierje van Nagynak a Serie A-ban, rendre jól játszik, aztán azzal a lendülettel ki is kerül a csapatból. Majd megint, és ismét ugyanez.

0

Bulvár

Rettenetes hideg télre számíthatunk: ez az oka

A Meteorológiai Világszervezet közlése.

Ezt ették régen a földművelő parasztok

Régen a földeken, mezőkön dolgozó parasztok étkezési szokásait a munka határozta meg és az, hogy mi biztosította számukra a kellő energiát az egész napos földműveléshez.

Ezeket ettük tízóraira a 80-as években

Emlékszel a rántott húsos zsemle, a briós, a búrkifli és a műanyag kancsóba töltött kakaó ízére? A tízórai még a matekóra előtti gyomorgörcsöt is képes volt megszüntetni.

Sarka Kata smink nélkül és kifestve - Óriási a különbség

Sarka Kata megmutatta, milyen, ha nem visel sminket.

Havi egymilliót kerestek az orvosok, akik felmondtak Ajkán

A közelmúltban az összes ápoló és orvos felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán. Most nyilvánosságra került egy dokumentum, ami a távozók béréről árulkodik.

Ausztriában így csinálják: Biztonságban buszon, metrón, villamoson

Az idősek hónapja alkalmából biztonsági képzést kínál időseknek a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien. Az előadások során elsajátíthatják például a helyes magatartást vészhelyzetben, illetve megtanulják, hogyan hívhatnak segítséget a járműveken - írja az orf.at.

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet

Vegyes fogadtatásban volt része Nicole Kidman legújabb fotóinak, melyek a Marie Claire címlapján és hasábjain jelentek meg. Voltak, akik dicsérték a felvételeket, de sokakból ellenérzést váltott ki, hogy a képeket nagyon erősen kiretusálták, és az 51 éves színésznő éppen csak harmincasnak néz ki rajtuk. A fotókat Thomas Whiteside készítette, Kidmant pedig a magazin divatigazgatója, Joseph Errico [...]

Heti horoszkóp szeptember 24-től 30-ig: a Kosnak udvarolnak, a Skorpió új tervet szövöget

A heti horoszkóp szerint mozgalmas hét elébe nézünk, különösen a szerelem vonatkozásában.

A legnőiesebb rövid frizurák 50 felett - Ősz tincsekkel is remekül mutatnak

Csinosak, divatosak és fiatalosak ezek a rövid frizurák. Ötven feletti hölgyeknek szuper választások.

A belső sávban cserélt kereket az agyatlan autós, vérfagyasztó vége lett

Hihetetlen, hogy ez a baromság egyáltalán eszébe jutott.

blogmorzsák

Mi a jó reakció, ha kiderül a megcsalás?

Érdemes-e firtatni, hogy kivel, hol? Szabad-e kedvesnek lenni a hűtlen féllel? Önmagát alacsonyítja-e le a megcsalt fél, ha együtt maradnak?

A süti diéta mégis működik?

A Kansas Állami Egyetem táplálkozástudományi professzora bebizonyította.

Ezt is az EU fizette, nem a Fidesz

„Kommentben igazítottuk ki Tállai Andrást.“

Szijjártó nyilvánosan bevallotta, hogy az Orbán-kormányt kilóra megvette a német autóipar?

Egy héten belül a Gazpromnak, majd a német autóiparnak puncsol alázatosan.

Miért maradnak együtt és miért szakítanak a párok?

Nincs optimális párkapcsolat. Talán nem is lesz.

Segítsük a hallókészülék használatában szerettünket

Könnyebben szokik hozzá, ha van, aki támogatja.

A zöld rendszámos csalók sokan vannak

És még mindig nem érdekelnek senkit.

Milyen szolgalelkű, megalkuvó néplélek uralkodik ebben az országban?

A leggyalázatosabb válaszok érkeztek egy hazai felmérés egyik kérdésére.

Hatalmas tömeg a nyilvános akasztáson

Német prostituáltak a háború ut­án, a széf, ami megölte Jack Danielst, le­zu­hant német repülő­ben lakó oro­szok, és sok ritka fotó a múltból.

Izrael elleni lépesek Szíriában

Vége az izraeli vadászgépek szíriai légtérben végrehajtott szabad manővereinek.

Rockkoncertek, me­lyek tragédiával végződtek

Elképesztő szervezési hibák, szél­sőséges időjárás, hanyagság, terrortámadás: a rocktörtén­elem legtragikusabb koncertjei.

0


0