Ezt olvasta már?

Élőben közvetítjük a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlését

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése ülést tart a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében kedden 10 órai kezdettel. Az eseményt élőben közvetítjük.

0

Még inkább ügyfélbarát lett a pécsi Városi Ügyfélszolgálati Központ - videó

Kívül belül megújult a Pécs Holding Zrt. Búza téri ügyfélszolgálati irodája. Felújított külső és impozáns belső fogadja ezen túl a pécsieket, ahol egyedülálló módon egyszerre hat cég ügyeit is intézhetik.


hirdetés

Páva Zsolt polgármester és Barna Béla a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója külön kiemelte, hogy a fogyatékkal élők külön figyelmet kapva intézhetik ügyeiket. Külön ablakban mind a hat cég szolgáltatásait vehetik igénybe. A vakok és gyengénlátók számára a padlón kiemelkedő csíkok jelzik az "utat" az iroda különböző pontjaira, valamint az épületbe belépve egy mindenki számára egyszerű és érthető információkkal ellátott tábla várja a látogatókat. Az irodában továbbá ingyenes wifire is rácsatlakozhat bárki, a fogadóhelységben megtalálható felhasználónév és jelszó megadásával. Hagyományos, de minden igényt kielégítő irodát sikerült létrehozni a pécsi belvárosban.

 

A Pécsi Önkormányzat közleménye:

Teljesen akadálymentessé vált, megújult és kibővült a Városi Ügyfélszolgálati Központ

A Pécs Holding, a PÉTÁV, a Tettye Forrásház, a Közterület Felügyelet és a Pécsi Követeléskezelő Egyesülés mellett mostantól már a Biokom NKft.-vel kapcsolatos ügyeket is intézhetik a pécsiek az átalakításokon átesett, teljesen akadálymentesített, modernizált Városi Ügyfélszolgálati Központban, a Búza tér 8/B alatt – jelentette be Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerdán.

Mint arra a városvezető emlékeztetett, Pécsett 2012-ben a Pécs Holding Zrt. vezetésével négy önkormányzati cég összefogott azzal a céllal, hogy a város lakói számára a lakossági ügyintézés folyamatát felgyorsítsák, egyszerűbbé és kényelmesebbé tegyék.

Az eddigi tapasztalatokat összegezve utalt arra, hogy az épületben lévő szolgáltatók ügyfélszolgálatai népszerűek voltak az utóbbi években, a pécsiek szívesen vették, hogy egyetlen ügyféltérben intézhettek el egyszerre több ügyet is. Mindezt oly módon, tette hozzá a polgármester, hogy a lakosság kényelmesen, gyorsan, kellemes körülmények között tudott megoldást találni aktuális problémáira, kéréseire.

Annak érdekében, hogy a jó tapasztalatokkal rendelkező ügyfélközpont további szolgáltatásokkal legyen a pécsiek segítségére a Biokom Nkft., mint a hulladékok kezeléséért, a városüzemeltetésért felelős társaság is helyett kapott az épületben. Emellett, tette hozzá Páva Zsolt az ügyfélszolgálati iroda épülete megújult, szebb és még inkább felhasználóbarát lett, illetve a kialakításnál fontos szempont volt a fogyatékkal élők igényeinek figyelembe vétele. Ezzel kapcsolatban Páva Zsolt megjegyezte: a Város Ügyfélszolgálati Központ a piaci szereplők szolgáltatásait tekintve is kimagaslik az akadálymentesség tekintetében.

Barna Béla, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója a részletekkel kapcsolatban arról számolt be, hogy már az első ránézésre is szembetűnő változás az épület külső-belső megújulása, amely nem csak az esztétikai szempontok miatt fontos.

A régi nyílászárók helyére például fotocellás ajtók kerültek, felújították újítva az épület homlokzatát, illetve az ügyfélszolgálat belső kialakításánál is fő szempont volt a könnyű átláthatóság, illetve az egységes megjelenés.

Rámutatott: az ügyfélszolgálati központ célja a fogyatékkal élő pécsi lakosok igényeinek figyelembe vétele is, így már megfelel a különböző fogyatékossággal élők speciális igényeinek is.

Ennek érdekében rehabilitációs mérnökkel és különböző fogyatékkal élőkkel együttműködve, igényeiket alapul véve alakították ki az ügyfélszolgálati irodát. Az átalakítások eredményeképpen a különböző fogyatékkal élők– mozgássérült, hallássérült, látássérült, értelmi fogyatékos, beszédfogyatékos, halmozottan fogyatékos – számára is könnyebbé válik az ügyintézés a Városi Ügyfélszolgálati Központban.

A műszaki változások között Barna Bála megemlítette: az ügyféltéri átalakításnál kiemelt sorszámhúzót helyeztek üzembe, modernizálták a világítást korszerűsítés, ingyenes vezeték nélküli internet érhető el az épületben, s játszó sarok is létrejött a gyermekükkel érkezők számára. Emellett új növényzetet telepítettek az épület előtt, és épületen belül is, biciklitárolót helyeztek el az épület előtt.

Az akadálymentesítés és a fogyatékkal élők szempontjából fontos változtatás, hogy az épület akadálymentesen megközelíthető, a bejárati ajtók megfelelő kialakításúak, egységes információs rendszert alakítottak ki, a sorszámhúzó és ügyfélhívó rendszer akadálymentes kialakítása is megtörtént.

Mindezek mellett vezetősáv szolgálja a vak ügyfeleket, az információs tábla braille-feliratos panellel bővült, mobil indukciós berendezés szükség szerint rendelkezésre áll már a gyengébben hallók számára, s a portaszolgálat dolgozói is képzésben részesültek, hogy a fogyatékkal élők ügyintézését segítsék.

A Városi Ügyfélszolgálati Központ a Búza tér 8/B alatt található, további információkról, így az egyes szolgáltatók ügyfélfogadási idejéről a Pécs Holding Zrt. közpotni telefonszámán, a 72/801-888-as számon kérhetőek.0
0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

EU: Elfogadhatatlan mindenfajta katonai akció a Gázai övezetben

Elfogadhatatlan rakéták használata és mindenfajta, a polgári lakosság ellen irányuló katonai akció a Gázai övezetben hangsúlyozta az...

Videó: bohócorral gúnyolták Polt Pétert, a legfőbb ügyész kiviharzott a parlamentből

A Párbeszéd politikusa szerint ezzel lehet igazán érzékeltetni, hogy mennyire hiteles személy Polt. Tordai Bence (Párbeszéd) arról...

Nem engedte a pápa, hogy a molesztálási ügyekről szavazzanak az amerikai püspökök

Egyelőre nem lesz hatékonyabb a gyerekbántalmazások kivizsgálása.

Asszisztensből küzdötte magát cégvezérré Stan Lee

Meg közben az összes szuperhős apukájává.

Az NNI-nél tüntettek az Elios-ügy miatt

Lámpákkal világították meg az épületet.

DIY adventi koszorú, aminek minden része házhoz megy

Már régóta nagy vágyad egy saját készítésű adventi koszorú, de eddig még soha nem volt időd elmenni és beszerezni hozzá minden...

Észak-Korea folytatja az atomfegyverkezést

Észak-Korea nem állította le ballisztikusrakéta-programját, amelyet 16 titkos bázison folytat, a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok...

Keményet nyilatkozott a magyar válogatottról a parádézó futballista

Sallai Roland megfontolandó gondolatokkal vétette észre magát.

Nemsokára bezárul az új MFB hitelkonstrukció

Legkésőbb 2018. december 28-ig fogadnak be hitelkérelmeket a kísérleti jelleggel indult Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási...

Újabb rekord az Alibabától

Közel bruttó 31 milliárd dollárnyi árut értékesített idén az Alibaba az egyedülállók napján, ami továbbra is messze a világ...

Ezekre nem tud reagálni egy pasi. 5 női mondat, amire nincs jó válasz

Férfiak és nők máshogyan gondolkodnak és néha bizonyos helyzetekben nehezen értik meg egymást. Nőként gyakran mondunk olyan mondatokat,...

Világsikert arattak a magyar táncos lányok - elképesztő videó

Az Európa- és világbajnoki arany után a Világkupát is megnyerte az újbudai Rock and Magic Sportegyesület "The Szupergirls" csapata...

0

Sport

Cristiano Ronaldo leszámolt a San Siro átkával

Soha nem tudott ebben a stadionban gólt szerezni. Egészen vasárnapig.

A Bayern sztárja felpofozta az őt kritizáló szakkomentátort

Franck Ribéry nehezen viselte a Dortmund elleni vereséget.

Meccs közben halt meg a 28 éves csornai focista

Sipőcz Tamás életét már nem lehetett megmenteni.

A Red Bull tanácsadója szerint Ocon a Mercedes miatt ütötte ki Verstappent

Helmut Marko előállt egy összeesküvés-elmélettel a Brazil Nagydíj után.

Kiszivárgott az Aranylabda-szavazás állása, Ronaldo nincs a top3-ban

Egy francia újságíró, Eric Mamruth szivárogtatta ki a jelenlegi legjobb hármat a Twitteren.

A Fradi focicsapata Pogbával erősíthet

Egyelőre próbajátékra érkezik Rebrov csapatához.

Gyereket vár a női kéziválogatott játékosa, kimarad az Eb-keretből

Hornyák Dóra hónapokra felhagy az élsporttal, Kim Rasmussen szerint megtalálják a megoldást.

Döntött a Real, ki legyen az edző

Solarit csak két hétre nevezték ki Lopetegui kirúgásakor.

Gyászol Szeged, elhunyt Szalai István

Elhunyt Szalai Dzsínó István a szegedi labdarúgás egyik meghatározó alakja, 73 éves volt.

Edző ennyire jól még nem kezdett a Real Madrid történetében

Santiago Solari úgy kezdett a Real Madrid kispadján, ahogy előtte senki a klub 116 éves történetében.

Sallai után a Vidi védője sem szerepelhet a válogatottban

Fiola Attila a Mezőkövesd elleni bajnoki után jelezte, nem tud csatlakozni a kerethez.

0

Bulvár

Közalkalmazotti bértábla 2019

A közalkalmazottak havi munkabérüket a közalkalmazott bértábla szerint kapják. Ennek lényege, hogy különböző szorzókat állapítanak meg az alapbérhez. Ez a szorzószám függ a közalkalmazott jogviszonyban eltöltött évek számától és ez alapján növekszik is. Ebben a cikkben a 2018-as számok szerepelnek, de amint megvannak a friss információk módosítani fogjuk.

Tévedésből rengeteg pénzt utaltak a dolgozóknak

Egy belga acélmű fizetésük sokszorosát utalta el a dolgozóinak, volt, aki egyből a kaszinóba indult - írja az Index.

Zsírégetésben veri a futást: napi 20 perccel formás testet csinál ez az egyszerű Tabata-edzés

Mindössze nyolc egyszerű gyakorlatból áll, mégis elképesztően hatásos.

Elképesztően lefogyott: Ennyi kilót adott le Sarka Kata

Sarka Kata Instagram-oldalát az utóbbi hónapokban elárasztották a konditermes és futóversenyes fotók. Az sem titok, hogy a nyár folyamán nagyon lefogyott, de továbbra is keményen edz, hogy formában tartsa magát. Elárulta, hogy pontosan hány kilótól szabadult meg helyes étkezés és rendszeres sport segítségével: "Nyár elején sikerült 8 kilótól megszabadulnom" - írta legutóbbi bejegyzésében a kétgyermekes anyuka. Bomba formában van!

A legegyedibb szövegek kutyás táblára a kapura

Vigyázz, a kutya harap! lejárt lemez. Ennél sokkal egyedibben is figyelmeztetheted a hozzád érkezőket, hogy a portádat egy hűséges társ védi.

10 emberből 2 szúrja ki: te megtalálod a telefont ezen képen?

Ismét egy kis fejtörésre invitálunk, amelyben ezúttal egy mobiltelefont kell megtalálnod a mintás szőnyegen elrejtve.

Magyarországon ilyen talán a rendszerváltás óta nem volt - mégis mi történik a forinttal?

3-4% közötti infláció és ténylegesen nulla bankközi kamatok mellett a forint nem tud gyengülni. Wow! Erre nem sokan fogadtak volna.

Meglepő dolog derült ki Tóth Andi X-Faktoros győzelméről

Sokan nem is tudják, hogyan szakadt meg az X-Faktor egykori győztesének és mentorának kapcsolatának.

Láttad már Bruce Willist hajjal? Rá sem ismersz így

Bruce Willist az utóbbi években szinte csak kopaszon lehetett látni. Annyira megszoktuk ilyen kinézettel a színészt, hogy azt talán el is felejtettük, hogy egykor dús haja volt. Nem ugrott be a kép? Nem tudod elképzelni őt hajjal? Akkor most megmutatjuk, hogy milyen volt sok-sok évvel ezelőtt.

blogmorzsák

Két új lakó költözött a villába

A tegnapi részbe besűrítettek min­dent, amit lehet, kiköltözés, beköltö­zés, kiválasztás, és persze szivatás.

Kitiltották a melósokat egy budapesti "all you can eat" étteremből

A vendéglátó hely már a bejáratánál jelzi, hogy van, akiknek tilos a bemenet.

Nem is akarunk felnőni?

Mind ismerjük az érzést, azt a feszült, felemás és bizonytalan toporgást a kapu előtt.

A Puzsér-show

Mi történik, amikor évekig nem látott ellenzéki politikusok és közszereplők valaminő rejtélyes oknál fogva egyszer csak bekerülnek a tv-be?

Társasházi mesék: kéményfelújítás

Fél a közös képviselő, ezért inkább bele se kezd a felújításokba.

Méghogy 326.700 Ft a magyar bruttó átlagbér?

A fizetések kapcsán egy dologban mindenki egyetért: az övé kevés.

Elegem van a középosztály lezüllesztéséből

Már most látszik, ahogy a nemzeti populista duma mellett málik szét minden.

„Európai szintre emeltük a tüntetést“

Példátlan lenne, ha Európa közepén egy egyetemnek politikai okoból kellene távoznia.

Viktor, ne vicceljünk már

Macron: ha Magyarországot támadás éri, csakis az EU tudja megvédeni.

Közszférából a versenyszférába?

Sokezer közszférában dolgozótól váltak meg, akik eddig csak rettegtek, hogy megtörténik velük, most már szinte sokkban vannak, miután meg is történt.

Meghalt Stan Lee, a Marvel atyja

95 éves korában Los Angelesben hunyt el. Pókembert vagy Vasembert köszönhetjük neki.

„Itt áll előttem a két anyukám, az egyik megszült a másik meg felnevelt“

Barbi 6 hónapra született 1 kiló 18 dekával egy kistelepülésen.

0


0