Ezt olvasta már?

InvestEU: új program a munkahelyteremtés, a növekedés és a beruházások ösztönzésére

A Parlament elfogadta álláspontját az EU új, beruházásösztönző és forrást biztosító programjáról a 2021 és 2027 közötti időszakra.

0

Még inkább ügyfélbarát lett a pécsi Városi Ügyfélszolgálati Központ - videó

Kívül belül megújult a Pécs Holding Zrt. Búza téri ügyfélszolgálati irodája. Felújított külső és impozáns belső fogadja ezen túl a pécsieket, ahol egyedülálló módon egyszerre hat cég ügyeit is intézhetik.


hirdetés

Páva Zsolt polgármester és Barna Béla a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója külön kiemelte, hogy a fogyatékkal élők külön figyelmet kapva intézhetik ügyeiket. Külön ablakban mind a hat cég szolgáltatásait vehetik igénybe. A vakok és gyengénlátók számára a padlón kiemelkedő csíkok jelzik az "utat" az iroda különböző pontjaira, valamint az épületbe belépve egy mindenki számára egyszerű és érthető információkkal ellátott tábla várja a látogatókat. Az irodában továbbá ingyenes wifire is rácsatlakozhat bárki, a fogadóhelységben megtalálható felhasználónév és jelszó megadásával. Hagyományos, de minden igényt kielégítő irodát sikerült létrehozni a pécsi belvárosban.

 

A Pécsi Önkormányzat közleménye:

Teljesen akadálymentessé vált, megújult és kibővült a Városi Ügyfélszolgálati Központ

A Pécs Holding, a PÉTÁV, a Tettye Forrásház, a Közterület Felügyelet és a Pécsi Követeléskezelő Egyesülés mellett mostantól már a Biokom NKft.-vel kapcsolatos ügyeket is intézhetik a pécsiek az átalakításokon átesett, teljesen akadálymentesített, modernizált Városi Ügyfélszolgálati Központban, a Búza tér 8/B alatt – jelentette be Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerdán.

Mint arra a városvezető emlékeztetett, Pécsett 2012-ben a Pécs Holding Zrt. vezetésével négy önkormányzati cég összefogott azzal a céllal, hogy a város lakói számára a lakossági ügyintézés folyamatát felgyorsítsák, egyszerűbbé és kényelmesebbé tegyék.

Az eddigi tapasztalatokat összegezve utalt arra, hogy az épületben lévő szolgáltatók ügyfélszolgálatai népszerűek voltak az utóbbi években, a pécsiek szívesen vették, hogy egyetlen ügyféltérben intézhettek el egyszerre több ügyet is. Mindezt oly módon, tette hozzá a polgármester, hogy a lakosság kényelmesen, gyorsan, kellemes körülmények között tudott megoldást találni aktuális problémáira, kéréseire.

Annak érdekében, hogy a jó tapasztalatokkal rendelkező ügyfélközpont további szolgáltatásokkal legyen a pécsiek segítségére a Biokom Nkft., mint a hulladékok kezeléséért, a városüzemeltetésért felelős társaság is helyett kapott az épületben. Emellett, tette hozzá Páva Zsolt az ügyfélszolgálati iroda épülete megújult, szebb és még inkább felhasználóbarát lett, illetve a kialakításnál fontos szempont volt a fogyatékkal élők igényeinek figyelembe vétele. Ezzel kapcsolatban Páva Zsolt megjegyezte: a Város Ügyfélszolgálati Központ a piaci szereplők szolgáltatásait tekintve is kimagaslik az akadálymentesség tekintetében.

Barna Béla, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója a részletekkel kapcsolatban arról számolt be, hogy már az első ránézésre is szembetűnő változás az épület külső-belső megújulása, amely nem csak az esztétikai szempontok miatt fontos.

A régi nyílászárók helyére például fotocellás ajtók kerültek, felújították újítva az épület homlokzatát, illetve az ügyfélszolgálat belső kialakításánál is fő szempont volt a könnyű átláthatóság, illetve az egységes megjelenés.

Rámutatott: az ügyfélszolgálati központ célja a fogyatékkal élő pécsi lakosok igényeinek figyelembe vétele is, így már megfelel a különböző fogyatékossággal élők speciális igényeinek is.

Ennek érdekében rehabilitációs mérnökkel és különböző fogyatékkal élőkkel együttműködve, igényeiket alapul véve alakították ki az ügyfélszolgálati irodát. Az átalakítások eredményeképpen a különböző fogyatékkal élők– mozgássérült, hallássérült, látássérült, értelmi fogyatékos, beszédfogyatékos, halmozottan fogyatékos – számára is könnyebbé válik az ügyintézés a Városi Ügyfélszolgálati Központban.

A műszaki változások között Barna Bála megemlítette: az ügyféltéri átalakításnál kiemelt sorszámhúzót helyeztek üzembe, modernizálták a világítást korszerűsítés, ingyenes vezeték nélküli internet érhető el az épületben, s játszó sarok is létrejött a gyermekükkel érkezők számára. Emellett új növényzetet telepítettek az épület előtt, és épületen belül is, biciklitárolót helyeztek el az épület előtt.

Az akadálymentesítés és a fogyatékkal élők szempontjából fontos változtatás, hogy az épület akadálymentesen megközelíthető, a bejárati ajtók megfelelő kialakításúak, egységes információs rendszert alakítottak ki, a sorszámhúzó és ügyfélhívó rendszer akadálymentes kialakítása is megtörtént.

Mindezek mellett vezetősáv szolgálja a vak ügyfeleket, az információs tábla braille-feliratos panellel bővült, mobil indukciós berendezés szükség szerint rendelkezésre áll már a gyengébben hallók számára, s a portaszolgálat dolgozói is képzésben részesültek, hogy a fogyatékkal élők ügyintézését segítsék.

A Városi Ügyfélszolgálati Központ a Búza tér 8/B alatt található, további információkról, így az egyes szolgáltatók ügyfélfogadási idejéről a Pécs Holding Zrt. közpotni telefonszámán, a 72/801-888-as számon kérhetőek.
Lassan sorompóba lépnek a pécsi polgármesterjelöltek. Ön kit választana?
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Az ingatlanosra bízta a lakását, az meg elment a hitelkártyájával bevásárolni

Egy lakástulajdonos fogadott egy ingatlanost, és rábízta a lakását, hogy vezesse körbe benne az érdeklődőket, amíg ő elmegy kocogni egy...

Fontos a sperma mozgékonysága?

A férfiak többsége azt ma már tudja, hogy a termékenységük szempontjából fontos, hogy mennyi sperma van az ondóban. Azt azonban sokszor...

Óriási a riadalom, baleset érte II. Erzsébet férjét

Autóbaleset érte a brit uralkodó férjét. A Buckingham-palota csütörtök este bejelentést tett közzé Fülöp edinburghi herceg...

Hónapokig küzdött, megműtötték Kállay-Saunders Andrást

Az énekes a kórházból jelentkezett be, s őszintén vallott az egészségügyi nehézségeiről. Szavai sokakat meglephetnek, ugyanakkor...

7 háztartási probléma, amire a só a megoldás

A só nemcsak a konyhában, hanem a takarításban és az egész háztartásban is a segítségedre lehet. Így használhatod a sót a...

Háromszor annyi meteorit csapódott be a Földön az elmúlt 290 millió évben, mint korábban

A Hold krátereinek vizsgálata alapján jutottak kanadai kutatók arra a megállapításra: ott és a Földön is az elmúlt 290 millió évben...

Férfi kézi-vb: Izland is a következő körben

A második félidőben fordítottak.

A csoportgyőzelem a tét a svédek elleni kézimeccsen

A találkozó után eldől, hogy a válogatott egy, kettő, vagy három pontot visz-e a vb középdöntőjébe.

Vidékre is elviszik a Poket zsebkönyveket

A zsebkönyvek kiötlői már "rajta vannak az ügyön".

A nap legfontosabb hírei - 2019. január 17.

Bekeményít az EP, sztrájk lesz az Audinál.

0

Sport

Fucsovics-dráma az Australian Openen

Megsérült és kiesett a magyar teniszező.

A Chelsea megszerezte a Juventus sztárcsatárát

A kegyvesztett Álvaro Morata az Atlético Madridhoz kerülhet.

Ronaldo gólja döntött az olasz Szuperkupa-döntőn

A portugál fejes góljával nyerte a Juve a Milan elleni döntőt.

A szíve viszi a kéziválogatottat, de valakinek most elő kell lépnie, mert baj lesz

Elfogytunk, pedig most jönnek a fontos meccsek, és ha nem lesz egy statisztából gyorsan főszereplő, elúszik az olimpia.

Kiütötték az Atlético Madridot

Komoly meglepetésre kiesett az Atlético Madrid a Király-kupából.

A svédek ellen zárják a vb-csoportkört Nagy Lászlóék - sportmenü

Az Ausztrál Open, a kézi-vb és a kosárlabda Euroliga uralja a csütörtököt.

Horvátországba igazolt Kleinheisler

Az NK Osijek csapatában folytatja Kleinheisler László miután szerződést bontott a kazah Asztanával.

Kizárhatják a Barcelonát a Király-kupából

A Levante elleni mérkőzésen pályára lépett egy olyan játékos, aki eltiltott volt.

Az újabb veszteség után kettőt cserélt a vébén a férfi kézilabda-válogatott

A kapitányoknak nem maradt választásuk, bele kellett nyúlniuk a csapatba.

Elszakadt a magyar válogatott keresztszalagja

Térdműtét vár Jamali Imanra, aki az Egyiptom elleni csoportmérkőzésen sérült meg.

Kiderült, mennyire súlyos Fucsovics sérülése

A magyar teniszező tanult a Corictól elszenvedett vereségből.

Újabb győzelmével Egyiptom a középdöntőbe jutott a kézi-vb-n

Az afrikai csapat a harmadik helyen végzett a magyarok csoportjában.

0

Bulvár

Nézd, kivel futott össze Palik László Dominikán

Az Exatlon Hungary forgatásai festői helyszínen, Las Terrenas-ban zajlanak. Palik László nemcsak a fantasztikus kilátást élvezi, hanem új cimborára is lelt ott! ˝Ő a legújabb barátom itt Dominikán˝ - írta a közös fotójukhoz.

Vágó István elmondta Gundiról is a véleményét

A kvízműsorok egy legismertebb hazai alakja volt, azonban kilenc éve nem láthatjuk a tévében Vágó Istvánt, és őt ez nem lepi meg.

Óriási változás jön a magyar használt autóknál

Ennek már nagyon ideje volt, régóta várt fordulat történik.

Az 5 legolcsóbb fajtatiszta kutya, akiket imádni fogsz

Vannak olyan fajtatiszta kutyafajták, amelyek messze híresek arról, hogy nagyon sok pénzbe kerülnek. Ugyanakkor tévhit lenne azt gondolni, hogy mindegyik kész vagyon, és csak a keverékeket lehet "jó áron" beszerezni! A Gobankingrates egy listán összegyűjtötte, melyek a legolcsóbb fajtiszta kutyafajták, vásárlási ár és fenntartási költségek figyelembe vételével. Lássuk, ezt figyelembe véve mik kerültek fel a mi listánkra.

Meztelenül állt modellt Hegyi Barbara: fotó

Miss Októberként pózol, ruha nélkül.

Négy csodás európai sziget, ahol a turista hiánycikknek számít

Az év azon szakaszához értünk, amikor néhány plusz Celsius-fokért és pár kósza napsugárért akár hosszabb utakra is hajlandóak vagyunk. A jó hír, hogy a boldogság sokkal közelebb van a Maldív-szigeteknél.

Ez a kabát még vagy 10 évig tuti divat lesz: ha most beszerzed, nem kell lecserélned egy darabig

Megannyi divathullám közül sosem könnyű megtalálni azokat a kedvenceket, amiket aztán akár évekig is elhordhatsz, most mégis itt van egy, ami szerencsére még sokoldalú is.

Élve falta fel egy 700 kilós krokodil az őt etető tudóst - videó

A tragédia egy indonéz gyöngykagylófarmon történt, miközben hússal etette az állatot a gondozója.

Mutatjuk, mikor jön a legközelebbi havazás

A hét második felében azonban visszaesik a hőmérséklet.

Alig várja a mentett kacsa, hogy gazdija hazaérjen a munkából - cuki videó

Kevesen részesülünk olyan fogadtatásban, mikor hazaérünk a munkából, mint a Petunia nevű kacsa gazdija!

Visszatér a legendás összecsukható telefon, és brutálisan drága lesz

A Razr a Motorola ikonikus telefonja volt, most a Lenovo készít majd valami hasonlót.

blogmorzsák

Nyílt levél Bayer Zsolthoz

„Nagy Blanka csak abban a stílusban szólalt meg, mely nyelvezetet még Ön is ért. És működött is.“

A gyerekeinket ti csak hagyjátok békén!

Csámcsogjunk el mi is az Orbán gyerekek, sőt unokák bizonyítványán?

3 milla nagyikra

„Amikor belevágtunk, nem hittük, hogy ez ennyire nehéz terep, nem is a mi terepünk, de becsülettel végigvittük.“

Előkerült az Ecto 1-es

Az átalakított 1959-es Cadillac jelenleg egy elhagyott pajtában nyugszik, ahol a kísértetvilág erői készülnek beindítani 2020 nyarára.

Hülye járások minisztere

Polt Péter legkedvesebb együtt- ebédelős cimborája, Matolcsy György megint nagyot bukott a bíróságon.

A piros tornacipő hatás

Öltözz a sikerhez! – hangzik a régi bölcsesség, de nézzük valójában mit is jelent ez a gyakorlatban.

Tévhitek, amik megölik a sikert az ismerkedésnél

Negyven-ötven év felett, túl egy hosszú párkap­csolaton, házasságon, a szakítást, válást követő­en megkeresni az Igazit, nem egyszerű.

Konyhafelújítás lépésről-lépésre saját kezüleg

Szakember nélkül, magadtól is tudsz gyönyörű konyhát varázsolni!

Puszipajtások pattin­tanak puha pettinget pézsmaszagban

Hunor és Adri éjszakája sokkal izgalmasabb lehetett, mint ami­lyen az összefoglaló volt.

Magyar zenekar oroszországban

Öt orosz városban is fellépett a Blahalousiana. Interjú.

Bárány curry

Intenzív az íz és az illatvilág, puha és omlós a bárányhús - az evőeszköz pedig az ízletes chapati.

A dolgozó nép elsö­pörte a magyar alko­holtilalmakat 100 éve

Az első tilalmat még borlevessel és borteával játszották ki, de jött a Tanácsköztársaság és volt, aki 3 év fegyházat kapott egy ferde estéért.

0


0