Ezt olvasta már?


Mi történik ma Pécsett - augusztus 23.

A nyáresti térzenei koncertsorozat a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. szervezésében, a Pécsi Német Önkormányzat társszervezésében kel életre. A rendezvénysorozat különleges színfolt a város kulturális, művészeti palettáján.


hirdetés

Nyáresti térzenék a Zsolnay Negyedben – 2015 - Zsolnay Negyed – Bóbita Szabadtéri Színpad

 

2015.08.23, vasárnap - 18:00

2015.08.30, vasárnap - 18:00

 

Nyáresti térzenék a Zsolnay Negyedben – 2015

 

Pécsi és baranyai fúvósegyüttesek koncertsorozata

Esőhelyszín:

E78 – Koncertterem

 

A koncert 18:00 órakor kezdődik.

 

Helyszín: Zsolnay Negyed – Bóbita Szabadtéri Színpad

 

Szervező: Pécsi Német Önkormányzat, ZsÖK NKft.

 

A régi idők hangulatát megidéző fúvószenekari koncertsorozat 1996 nyara óta vált hagyománnyá. A XIX. század végét, XX. század elejét idézi, amikor katona-, bányász- és tűzoltózenekarok szórakoztatták a pécsi polgárokat szabadtéri hangversenyeikkel.

 

A nyáresti térzenei koncertsorozat a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. szervezésében, a Pécsi Német Önkormányzat társszervezésében kel életre. A rendezvénysorozat különleges színfolt a város kulturális, művészeti palettáján.

A szabadtéri programokon pécsi és baranyai amatőr bányász-, tűzoltó- és városi fúvószenekarok, gyermek, ifjúsági, valamint német nemzetiségi együttesek találkoznak a közönséggel, felelevenítve a nagy múltra visszatekintő tradicionális fúvósmuzsikát, és bemutatva a modern darabokból álló legújabb produkcióikat.

A közönség a Zsolnay Kulturális Negyed Bóbita Szabadtéri Színpadán láthatja, hallhatja a koncertek júniusban, júliusban és augusztusban, heti rendszerességgel, vasárnap kora esténként 18.00-tól.

Eső esetén az E78 – Koncertterme nyújt a zenekaroknak fellépési lehetőséget.

A zenekarok egy-egy órás térzenei bemutatójának hangulatos hátteréül a XIX. század második felében épült, Zsolnay Vilmos gazdag tevékenysége által fémjelzett építészeti műemlékek és terek szolgálnak, örömet szerezve a pécsieknek és a városunkban tartózkodó látogatóknak egyaránt.

A fúvószenei sorozat keretén belül a megye legjobb fúvószenekarainak közreműködésével tehetséges, újonnan alakult kisegyüttesek, úgynevezett „sváb partik”, valamint komoly múlttal rendelkező amatőr fúvószenekarok egyaránt lehetőséget kapnak a fellépésre.

 

 

 

augusztus 23.

Sásd Városi Koncertfúvószenekar

Vezényel: Elek Péter

 

augusztus 30.

Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar

Karnagy: Szabó Ferenc

 

 

A hosszú hétvége is mozgalmas a martonfaiaknak

 

Vasárnap 17.00-kor Hegedűs Lóránt református tiszteletes tart istentiszteletet a martonfai lőtéren

 

Marilyn Monroe és Mona Lisa a Modern Magyar Képtárban - Modern Magyar Képtárában - Pécs, Papnövelde u. 5.

 

2015.08.22, szombat

2015.08.23, vasárnap

2015.08.25, kedd

2015.08.26, szerda

2015.08.27, csütörtök további időpontok >

 

A tárlat 2015. szeptember 20-áig tekinthető meg keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.). A belépőjegy felnőtteknek 2000, a kedvezményekre jogosultaknak 1000 forintba kerül. Érdemes 72 óráig érvényes kombinált jegyet is váltani, amellyel (a vásárlástól számítva három napig) a Janus Pannonius Múzeum összes kiállítása megtekinthető. Ez a jegytípus a pécsi lakcímkártyával és Tüke Kártyával rendelkezőknek további kedvezménnyel vehető igénybe.

 

 

 

 

Kabóca Bábszínház: Kutya-macska barátság - Zsolnay Negyed – Bóbita Szabadtéri Színpad

2015.08.23, vasárnap - 10:00

 

Kabóca Bábszínház: Kutya-macska barátság

 

Mi történik, ha kutya barátkozik macskával?

Mesénkből kiderül...

 

Az előadás 10:00 órakor kezdődik.

 

Helyszín: Zsolnay Negyed – Bóbita Szabadtéri Színpad

 

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

A veszprémi Kabóca Bábszínház bábelőadása 3 éven felülieknek.

A legkisebb gyerek is tudja: kutyák, macskák nem barátok, ősi, ádáz ellenségek. Egymást űzik, egymást hajtják, egymásra csak acsarkodnak. Találkozásuk botrányt szül, szőrborzolós, hangos csetepatét... De mi van, ha mégis kibékülhetnek, és ellenségeskedésük ősi története csupán csak mese?

 

Az előadásunkban szereplő kisebb mesék a magyar népmese irodalom remekei.

 

Dobozváros-építés - Zsolnay Negyed – Zsolnay kisasszonyok tere

Dobozváros-építés - Zsolnay Negyed – Zsolnay kisasszonyok tere

2015.08.23, vasárnap - 10:00

2015.08.23, vasárnap - 15:00

 

Dobozváros-építés

 

Építsünk várost!

 

A rendezvény 10:00 és 15:00 órakor kezdődik.

 

Helyszín: Zsolnay Negyed – Zsolnay kisasszonyok tere

 

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

Izgalmas, kreatív program, mely során nagyméretű dobozokra festhetnek, ragaszthatnak a gyerekek. A dobozokból autók, rakéták, városi épületek születnek, melyekből a program végére egy dobozváros épül fel.

 

 

XV. Országos és Nemzetközi Foltvarró kiállítás és vásár - Zsolnay Negyed – Pécsi Galéria m21

2015.08.22, szombat - 10:00

2015.08.23, vasárnap - 10:00

 

XV. Országos és Nemzetközi Foltvarró kiállítás és vásár

 

Kiállítás és foglalkozások a foltvarrók világából

 

Időpont: 2015.08.22-23 10:00-18:00.

 

Helyszín: Zsolnay Negyed – Pécsi Galéria m21

 

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

A meghirdetett pályázatokra beküldött hazai munkákon kívül japán, finn, svéd, holland foltvarróművészek és a Modern műhely alkotásai tekinthetők meg.

 

Életnagyságú társasjátékkal az apróságokat, tombolával és patchwork kellékek vásárlási lehetőségével a családok minden tagját várjuk.

 

IV. SZAMÁRFÜL FESZTIVÁL–2015. augusztus 21–22-23 - Zsolnay Negyed

 

2015.08.22, szombat

2015.08.23, vasárnap

Szamárfül Családi Fesztivál 2015

 

Szamárfül Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben

 

 

 

Mesésnek ígérkezik idén is a nyár vége Pécsett: augusztus 21. és 23. között rendezik meg az ország egyik legnagyobb gyermekfesztiválját, a Szamárfül Fesztivált a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az ingyenes nyárbúcsúztatón kicsik és nagyok, családok, gyerekek, szülők, nagymamák és nagypapák veszik birtokba a hétvégére hatalmas játszóházzá változó Negyedet.

 

Évről-évre több ezren látogatnak el ilyenkor a Negyedbe a Zsolnay Örökségkezelő NKft. meghívására: a tendencia azt mutatja, hogy a városlakókon túl sok család érkezik a régióból és az országból, hogy részt vegyenek a száznál is több izgalmas program valamelyikén. A fesztivál kínálatát ugyanis úgy állítják össze a szervezők, hogy a gyerekek érdeklődési körén legyen a hangsúly, de a fesztiválra érkező család bármely tagja megtalálja a maga kedvére való programot. Az előadások, foglalkozások és kiállítások kiválasztásánál ráadásul nemcsak a szórakoztatás a szempont: fontos, hogy a kulturális tartalmuk is meglegyen, tartalmas kikapcsolódást nyújtsanak és értéket közvetítsenek.

 

Közkedvelt és ismert zenészek, gyerekzenészek lépnek majd fel a fesztiválon: koncertet ad Bognár Szilvi, a Kolompos Zenekar és Palya Bea. A színházi programok sorát erősítik a Bóbita Bábszínház, a Bohócok a Láthatáron Csoport, a Csodamalom Bábszínház, a Kabóca Bábszínház, a MárkusZínház, Nektár Színház, a Vojtina Bábszínház előadásai. A PR-Evolution Dance Company a tánc nyelvén meséli el a gyerekeknek a Lúdanyó meséi című történetet. Esténként pedig Bogárdi Aliz Esti mese foglalkozásai zárják majd a napot.

 

A legbátrabb gyerekek a Nagy Éjszakai Pizsamás Varázsúton is részt vehetnek, amelyet a Negyed zegzugaiban rendeznek meg a szervezők. A gyerekek pizsamába öltözve, mécsesekkel felszerelkezve Márta István és csapatának vezetésével a Negyed izgalmas zugait járják be mesével, énekkel kísérve.

 

A Szamárfül Fesztiválon sok-sok foglalkozáson próbálhatják ki ügyességüket. Az ÁkomBÁBOM műhelyben kedves és szerethető figurák készülnek textíliából, gombokból, szalagokból, vagy akár fél pár zokniból. A Mesegyárban a PTE Művészeti Karának hallgatói mesét kreálnak a gyerekekkel. A Bendegúz Gyermekzugban ötvennél több egyéni fejlesztő- és társasjáték lesz egy helyen. A Cellux Csoport művészeti programjain a gyerekek a felnőttekkel együtt gondolkodnak a minket körülvevő világ fontos kérdéseiről, hogy miként lehet hasznosítani a feleslegesnek vélt dolgokat a környezetünkben. A Dúdolda-Dorombolóban a dobokon lesz a hangsúly, a Kerámia Festödében megfestett kerámiákat pedig bárki hazaviheti. Lesz képregényrajzoló műhely, könyvjelzőkészítés, ökojátszóház, varrósarok.

 

Több sportprogramot is találhatnak a fesztiválon a családok: a PTE-PEAC Vívószakosztállyal a vívás lesz kipróbálható, de lesz falmászás, ballancebike, rodeó bika, pedálos Moszkvics verseny. A madárbarát sétán az idén hivatalosan is Madárbarát kert címet elnyert Zsolnay Kulturális Negyed madaraival ismerkedhetnek meg a látogatók. A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület három helyszínen állatbemutatókkal, állatsimogatókkal várja a kisgyermekes családokat.

 

A Kincses Piacra megunt, elfelejtett játékait bárki elhozhatja. A Várostörténeti Múzeum Padlás foglalkozásai a múltba repítik a vállalkozó kedvű gyerekeket. A Tűzmadarak Zsonglőrcsoport játszóházában kicsik és nagyok is próbára tehetik reflexeiket, ügyességüket, kitartásukat és egyensúlyérzéküket. Sokféle zsonglőreszközzel ismerkedhetnek a résztvevők: labda, buzogány, poi, ördögbot, hosszúbot, yo-yo, diaboló, kontaktlabda, gólyaláb. Emellett kipróbálható a tányérpörgetés, a kötéltánc, vagy a dobolás is. Az Álombéli rajzszakkörön Rofusz Kingával együtt rajzolhatnak a gyerekek, és formálhatnak együtt álomvilágot.

 

A Bóbita Bábszínház egy olyan ügyességi társasjátékkal várja a gyerekeket, amelynek állomásait végigjárva valóra válhatnak a lovagi álmok, hiszen ki ne álmodozott volna arról, hogy páncélt ölt magára, lóra pattan, és dárdával kezében, lovagként indul a csatába? Nyílt aszfaltrajzversenyt is hirdetünk: a krétát mi biztosítjuk, a versenyzők az idei nyaruk legkedvesebb emlékét festhetik meg a Pirogránit udvaron.

 

A Zsolnay Kulturális Negyed díjköteles kiállításaira a díjmentes belépés nem vonatkozik. Az elsősorban a gyermekeknek szóló rendezvény és helyszínei akadálymentesítettek, így azok mindegyike könnyen megközelíthető babakocsival is. A Látogatóközpont, a Bóbita Bábszínház és az E78 épületekben pelenkázó is található.

 

Bővebb információ:

 

www.szamarfulfesztival.hu

 

https://www.facebook.com/szamarfulfesztival

 

Wellness - Hotel Makár Sport és Wellness

 

2015.08.22, szombat

2015.08.23, vasárnap

2015.08.24, hétfő

2015.08.25, kedd

2015.08.26, szerda további időpontok >

 

Pécsi wellness-részlegünk belépőit, bérleteit a legkedvezőbb áron vásárolhatja meg recepciónkon! Több szolgáltatás egyidejű igénybevételekor, ill. csoportos bérletre további egyedi kedvezményt biztosítunk. A parkolás, öltözőhasználat és szekrénybérlet nálunk ingyenes!

 

NYITVA TARTÁS

 

Hétfő - Vasárnap: 08:00-21:30 óra

A masszázs szolgáltatásra előzetes bejelentkezés szükséges!0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Felfoghatatlan, ami történt: gyászol Hajdú Péter

Az ismert magyar műsorvezető az Instagram-oldalán közölte a szomorú hírt.

A cégek adminisztrációs terheinek csökkentését tervezi a PM

Egy közepes magyar vállalat évente 277 órát fordít az adminisztrációs kötelezettségek ellátására.

Soltész Miklós: fontos felhívni az emberek figyelmét a béke törékenységére

Fontos felhívni az emberek figyelmét a béke törékenységére - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős...

Három dolog, amit semmiképp se hagyj ki, ha Münchenben jársz

Gőzerővel közelít az Oktoberfest, és bár tudjuk, hogy a sörivás egy komoly férfi számára egész napos elfoglaltság, azért...

Százak vizslatták, ahogy cickót villant a huszonéves magyar bombázó

A feje búbjától a lába ujjáig 182 centiméternyi látnivaló van Axente Vanessán, de mégis csak egy helyre figyelt mindenki.

Holtpontra jutottak a Brexit tárgyalások

Theresa May szerint holtpontra jutottak a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről folyó tárgyalások, mivel az Európai...

Ezek a legjobb dolgok álmatlanság ellen

Növényi hatóanyagok alvászavarra.

Kulcsár Edina miatt veszélybe került a piros csapat?

Bár előnnyel indult a második feladatnak a piros csapat, Kulcsár Edina miatt inkább hátrányba kerültek. Nézd meg, mi történt a főzés...

14 évvel többet él egy magas végzettségű magyar férfi, mint egy képzetlen

Magyarországon nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő a diplomások bérelőnye és elhelyezkedési esélye az alacsonyabb...

Gyurcsány: mindaz, ami ebben az országban történik, az nem európai

Az ellenzék önmagában kevés, csak a nép segíthet megdönteni Orbán Viktor rendszerét - jelentette ki a DK elnöke pénteken Szegeden.

Beismerő vallomást tett egy férfi a soroksári gyilkosság ügyében

Vadonatúj információ került a Ripost birtokába a soroksári futó nő meggyilkolásával kapcsolatban: tegnap reggel jelentkezett valaki a...

Így húzza a magyar gazdaságot az autóipar!

Három látványos grafikonon mutatjuk a legfontosabb adatokat.

0

Sport

Dzsudzsák nem egyező ambíciókról írt, a holland kérője egy fotóval válaszolt

Dzsudzsák Balázs szeptember 19-én aláírt az al-Ittihadhoz, majd két nappal később közleményben magyarázta meg, hogy miért. Eközben a holland kérője, a Fortuna Sittard az Instagramon üzent.

Dzsudzsák elmondta, miért megy vissza az Emirátusokba

És azt is, hova mehetett volna még.

Akkora gólt rúgott, hogy nehéz jelzőket találni

A Rennes futballistája, Ismaila Sarr élete gólját lőtte az Európa-ligában.

Lazovic kivette a nemzetközi futballt a Vidiből

Talán soha nem tudjuk meg, miért, és főleg miért most távozott a szerb, de a hatását sajnos láthattuk az Európa Liga első fordulójában.

Dzsudzsák Balázs góllal debütált új csapatában

A magyar játékos a szünetben állt be, remekül sikerült a bemutatkozás.

Az elmaradt gólok miatt volt feszültség a MOL Vidi játékosaiban

A BATE Boriszov 2-0-ra nyert a labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulójában. Meccs utáni interjúk.

Ha Vettel megtalálja a varázspálcáját, akkor Wéber Gábor szerint ez még nem lefutott idény

Az MTVA szakkommentátora a Klubrádióban volt Hosszabbítás vendége.

A Győr női kézicsapatának korábbi edzője időt és türelmet kért

Ambros Martín nincs könnyű helyzetben, új csapatot kell építenie Rosztovban.

Őrülten jó nő Gulácsi Péter párja - Lessen be egy igazi focistafeleség életébe. - fotók, videó

Gulácsi Péter, a legértékesebb magyar labdarúgó két és fél milliárd forintot ér a foci-piacon. A szakemberek szerint jobb, mint valaha. De nem csak a sportban sikeres, a szerelem terén is nagyon szerencsés.

Autóbalesetet szenvedett a Real Madrid korábbi sztárfocistája

A holland Wesley Sneijdernek pár napig nyakmerevítőt kell hordania.

Rebrov: Hatalmas potenciál van a Fradi játékosaiban

Az ukrán edzőnek azok is bizonyíthatnak, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

Hatalmas megtiszteltetés érte Szijjártó Pétert

Óriási megtiszteltetés érte Szijjártó Pétert, azóta is csak erről tud beszélni.

0

Bulvár

Egymilliárd forintba került, mégis alig használható - jönnek a panaszok az e-naplóra

Hiába tették kötelezővé az idei évtől az e-napló használatát az állami intézménynek, az érintettek szerint komoly gondok vannak a súlyos pénzekből készült rendszerrel.

Végig Maddie McCann szülei álltak lányuk eltűnése mögött?

Összeszedtük a 11 éve történt bűntény lehetséges okait.

Viszik a Daciát, mint a cukrot

A francia Renault tulajdonában levő Dacia 211 ezer 962 járművet gyártott az első nyolc hónapban dél-romániai üzemében, 4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál - közölte a román autógyártók egyesülete (Acarom).

A váci sofőrrel megtörtént minden autós rémálma, amikor szondát fújt

Ilyet még az intézkedő rendőrök sem láttak.

Taxisok alázták meg Lovasi András kisbabájával utazó feleségét

Földes Eszter csak haza szeretett volna jutni éhes kisfiával a HÉV megállójából.

50 kilót fogyott a magyar tévésztár - Alig ismerni rá az egykor 175 kilós Buday Péterre

Buday Péter új külsővel új életet kezdett, szinte rá sem ismerni.

Kiírták a Barátok közt főszereplőjét - Vele együtt távozik sorozatbeli szerelme is

Kiírták a Barátok köztből a Tóbiást alakító Hajnal Lászlót.

Megrázó részletek: ezért ölhették meg a 49 éves férfit Budapesten

A kordonnal körbezárt területen több eldobott, véres papír zsebkendő is hevert.

Az érintésre is halált okozó port ők hozatták Budapestre

A már érintéssel is halálos méregnek számító kábítószer Budapestre szállítását megrendelő, azzal kapcsolatba hozható személyek fényképét közzé tette a rendőrség.

Kíméletes és hatékony eljárás a visszerek ellen

A test leggyakrabban a nem megfelelő terhelésre valamilyen betegség kialakulásával reagál. Ilyen a visszeresség is, ami kezdetben csak kellemetlen, később fájdalmas és csúnya, végül pedig akár trombózishoz vagy lábszárfekélyhez is vezethet.

blogmorzsák

Mozgással a problémák ellen

Az aktivitás minden életkorban és élethelyzetben hasznos. Nemcsak a legkülönbözőbb testi és mentális betegségeket segít megelőzni, hanem a már kialakult problémák enyhítésére is kiváló.

Hogyan hazudik az Origo?

A Helsinki Bizottságot azzal vádolja az Origo, hogy segített védelmet kapni a később nemi erőszakkal gyanúsított afgánnak. Nem segített.

Ez most már tényleg a nyár vége

Utánanéztünk, milyen programokon érdemes az utolsókat izzadni.

Az állatkerti belépő, mint érdekvédelmi eset

Nincs törvényi kényszer a fogyatékos emberek kedvezményes belépésének a biztosítására?

Pokolba az oktatással!

Miért kell egy másodikos energiáit kiszipolyozni?

Pénzmegvonás jöhet a Sargentini-jelentést lejárató kampány miatt?

Most vizsgálják egy támogatás-csökkentés jogi lehetőségeit.

Jó munkához és idegesítő eljáráshoz idő kell!

3 évbe telt, mire a Vízművek regisztrálta a lakás új vízóráit, de utána bezzeg felpörögtek az események!

Gyurcsány Ferenc elmúlt hete

Erre a hétre nem volt senki felkészülve. Se az ország, se mi, se maga Gyurcsány Ferenc.

Budapest-imázsfilmet kaptunk ajándékba

A Kusturica-filmek világsztárja óriási hajós bulit csapott a Parlament előtt.

Mit tegyünk, ha a miniszter­elnö­köt neander­völgyivé változtatták?

Grimstad hősének különös módszerekkel kell megmentenie a hazáját.

A "Zsírégetés" mítosza

Egy egész iparág épült erre a fogalomra.

10 holtbiztos tipp, amivel jó áron adhatod el a lakásod

Dübörög az ingatlanpiac. Min­den­ki szeretne jó áron venni és jó áron túladni a házán, lakásán.

0


0