Ezt olvasta már?

A hétvégén kiderült, valóban kevés a játékvezető

Mivel november 10., szombat munkanap volt, az amatőr labdarúgó-bajnokságok valamennyi mérkőzését vasárnap rendezték, ami fokozottan rávilágított egy problémára, a...

0

Mi történik ma Pécsett - augusztus 23.

A nyáresti térzenei koncertsorozat a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. szervezésében, a Pécsi Német Önkormányzat társszervezésében kel életre. A rendezvénysorozat különleges színfolt a város kulturális, művészeti palettáján.


hirdetés

Nyáresti térzenék a Zsolnay Negyedben – 2015 - Zsolnay Negyed – Bóbita Szabadtéri Színpad

 

2015.08.23, vasárnap - 18:00

2015.08.30, vasárnap - 18:00

 

Nyáresti térzenék a Zsolnay Negyedben – 2015

 

Pécsi és baranyai fúvósegyüttesek koncertsorozata

Esőhelyszín:

E78 – Koncertterem

 

A koncert 18:00 órakor kezdődik.

 

Helyszín: Zsolnay Negyed – Bóbita Szabadtéri Színpad

 

Szervező: Pécsi Német Önkormányzat, ZsÖK NKft.

 

A régi idők hangulatát megidéző fúvószenekari koncertsorozat 1996 nyara óta vált hagyománnyá. A XIX. század végét, XX. század elejét idézi, amikor katona-, bányász- és tűzoltózenekarok szórakoztatták a pécsi polgárokat szabadtéri hangversenyeikkel.

 

A nyáresti térzenei koncertsorozat a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. szervezésében, a Pécsi Német Önkormányzat társszervezésében kel életre. A rendezvénysorozat különleges színfolt a város kulturális, művészeti palettáján.

A szabadtéri programokon pécsi és baranyai amatőr bányász-, tűzoltó- és városi fúvószenekarok, gyermek, ifjúsági, valamint német nemzetiségi együttesek találkoznak a közönséggel, felelevenítve a nagy múltra visszatekintő tradicionális fúvósmuzsikát, és bemutatva a modern darabokból álló legújabb produkcióikat.

A közönség a Zsolnay Kulturális Negyed Bóbita Szabadtéri Színpadán láthatja, hallhatja a koncertek júniusban, júliusban és augusztusban, heti rendszerességgel, vasárnap kora esténként 18.00-tól.

Eső esetén az E78 – Koncertterme nyújt a zenekaroknak fellépési lehetőséget.

A zenekarok egy-egy órás térzenei bemutatójának hangulatos hátteréül a XIX. század második felében épült, Zsolnay Vilmos gazdag tevékenysége által fémjelzett építészeti műemlékek és terek szolgálnak, örömet szerezve a pécsieknek és a városunkban tartózkodó látogatóknak egyaránt.

A fúvószenei sorozat keretén belül a megye legjobb fúvószenekarainak közreműködésével tehetséges, újonnan alakult kisegyüttesek, úgynevezett „sváb partik”, valamint komoly múlttal rendelkező amatőr fúvószenekarok egyaránt lehetőséget kapnak a fellépésre.

 

 

 

augusztus 23.

Sásd Városi Koncertfúvószenekar

Vezényel: Elek Péter

 

augusztus 30.

Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar

Karnagy: Szabó Ferenc

 

 

A hosszú hétvége is mozgalmas a martonfaiaknak

 

Vasárnap 17.00-kor Hegedűs Lóránt református tiszteletes tart istentiszteletet a martonfai lőtéren

 

Marilyn Monroe és Mona Lisa a Modern Magyar Képtárban - Modern Magyar Képtárában - Pécs, Papnövelde u. 5.

 

2015.08.22, szombat

2015.08.23, vasárnap

2015.08.25, kedd

2015.08.26, szerda

2015.08.27, csütörtök további időpontok >

 

A tárlat 2015. szeptember 20-áig tekinthető meg keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.). A belépőjegy felnőtteknek 2000, a kedvezményekre jogosultaknak 1000 forintba kerül. Érdemes 72 óráig érvényes kombinált jegyet is váltani, amellyel (a vásárlástól számítva három napig) a Janus Pannonius Múzeum összes kiállítása megtekinthető. Ez a jegytípus a pécsi lakcímkártyával és Tüke Kártyával rendelkezőknek további kedvezménnyel vehető igénybe.

 

 

 

 

Kabóca Bábszínház: Kutya-macska barátság - Zsolnay Negyed – Bóbita Szabadtéri Színpad

2015.08.23, vasárnap - 10:00

 

Kabóca Bábszínház: Kutya-macska barátság

 

Mi történik, ha kutya barátkozik macskával?

Mesénkből kiderül...

 

Az előadás 10:00 órakor kezdődik.

 

Helyszín: Zsolnay Negyed – Bóbita Szabadtéri Színpad

 

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

A veszprémi Kabóca Bábszínház bábelőadása 3 éven felülieknek.

A legkisebb gyerek is tudja: kutyák, macskák nem barátok, ősi, ádáz ellenségek. Egymást űzik, egymást hajtják, egymásra csak acsarkodnak. Találkozásuk botrányt szül, szőrborzolós, hangos csetepatét... De mi van, ha mégis kibékülhetnek, és ellenségeskedésük ősi története csupán csak mese?

 

Az előadásunkban szereplő kisebb mesék a magyar népmese irodalom remekei.

 

Dobozváros-építés - Zsolnay Negyed – Zsolnay kisasszonyok tere

Dobozváros-építés - Zsolnay Negyed – Zsolnay kisasszonyok tere

2015.08.23, vasárnap - 10:00

2015.08.23, vasárnap - 15:00

 

Dobozváros-építés

 

Építsünk várost!

 

A rendezvény 10:00 és 15:00 órakor kezdődik.

 

Helyszín: Zsolnay Negyed – Zsolnay kisasszonyok tere

 

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

Izgalmas, kreatív program, mely során nagyméretű dobozokra festhetnek, ragaszthatnak a gyerekek. A dobozokból autók, rakéták, városi épületek születnek, melyekből a program végére egy dobozváros épül fel.

 

 

XV. Országos és Nemzetközi Foltvarró kiállítás és vásár - Zsolnay Negyed – Pécsi Galéria m21

2015.08.22, szombat - 10:00

2015.08.23, vasárnap - 10:00

 

XV. Országos és Nemzetközi Foltvarró kiállítás és vásár

 

Kiállítás és foglalkozások a foltvarrók világából

 

Időpont: 2015.08.22-23 10:00-18:00.

 

Helyszín: Zsolnay Negyed – Pécsi Galéria m21

 

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

A meghirdetett pályázatokra beküldött hazai munkákon kívül japán, finn, svéd, holland foltvarróművészek és a Modern műhely alkotásai tekinthetők meg.

 

Életnagyságú társasjátékkal az apróságokat, tombolával és patchwork kellékek vásárlási lehetőségével a családok minden tagját várjuk.

 

IV. SZAMÁRFÜL FESZTIVÁL–2015. augusztus 21–22-23 - Zsolnay Negyed

 

2015.08.22, szombat

2015.08.23, vasárnap

Szamárfül Családi Fesztivál 2015

 

Szamárfül Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben

 

 

 

Mesésnek ígérkezik idén is a nyár vége Pécsett: augusztus 21. és 23. között rendezik meg az ország egyik legnagyobb gyermekfesztiválját, a Szamárfül Fesztivált a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az ingyenes nyárbúcsúztatón kicsik és nagyok, családok, gyerekek, szülők, nagymamák és nagypapák veszik birtokba a hétvégére hatalmas játszóházzá változó Negyedet.

 

Évről-évre több ezren látogatnak el ilyenkor a Negyedbe a Zsolnay Örökségkezelő NKft. meghívására: a tendencia azt mutatja, hogy a városlakókon túl sok család érkezik a régióból és az országból, hogy részt vegyenek a száznál is több izgalmas program valamelyikén. A fesztivál kínálatát ugyanis úgy állítják össze a szervezők, hogy a gyerekek érdeklődési körén legyen a hangsúly, de a fesztiválra érkező család bármely tagja megtalálja a maga kedvére való programot. Az előadások, foglalkozások és kiállítások kiválasztásánál ráadásul nemcsak a szórakoztatás a szempont: fontos, hogy a kulturális tartalmuk is meglegyen, tartalmas kikapcsolódást nyújtsanak és értéket közvetítsenek.

 

Közkedvelt és ismert zenészek, gyerekzenészek lépnek majd fel a fesztiválon: koncertet ad Bognár Szilvi, a Kolompos Zenekar és Palya Bea. A színházi programok sorát erősítik a Bóbita Bábszínház, a Bohócok a Láthatáron Csoport, a Csodamalom Bábszínház, a Kabóca Bábszínház, a MárkusZínház, Nektár Színház, a Vojtina Bábszínház előadásai. A PR-Evolution Dance Company a tánc nyelvén meséli el a gyerekeknek a Lúdanyó meséi című történetet. Esténként pedig Bogárdi Aliz Esti mese foglalkozásai zárják majd a napot.

 

A legbátrabb gyerekek a Nagy Éjszakai Pizsamás Varázsúton is részt vehetnek, amelyet a Negyed zegzugaiban rendeznek meg a szervezők. A gyerekek pizsamába öltözve, mécsesekkel felszerelkezve Márta István és csapatának vezetésével a Negyed izgalmas zugait járják be mesével, énekkel kísérve.

 

A Szamárfül Fesztiválon sok-sok foglalkozáson próbálhatják ki ügyességüket. Az ÁkomBÁBOM műhelyben kedves és szerethető figurák készülnek textíliából, gombokból, szalagokból, vagy akár fél pár zokniból. A Mesegyárban a PTE Művészeti Karának hallgatói mesét kreálnak a gyerekekkel. A Bendegúz Gyermekzugban ötvennél több egyéni fejlesztő- és társasjáték lesz egy helyen. A Cellux Csoport művészeti programjain a gyerekek a felnőttekkel együtt gondolkodnak a minket körülvevő világ fontos kérdéseiről, hogy miként lehet hasznosítani a feleslegesnek vélt dolgokat a környezetünkben. A Dúdolda-Dorombolóban a dobokon lesz a hangsúly, a Kerámia Festödében megfestett kerámiákat pedig bárki hazaviheti. Lesz képregényrajzoló műhely, könyvjelzőkészítés, ökojátszóház, varrósarok.

 

Több sportprogramot is találhatnak a fesztiválon a családok: a PTE-PEAC Vívószakosztállyal a vívás lesz kipróbálható, de lesz falmászás, ballancebike, rodeó bika, pedálos Moszkvics verseny. A madárbarát sétán az idén hivatalosan is Madárbarát kert címet elnyert Zsolnay Kulturális Negyed madaraival ismerkedhetnek meg a látogatók. A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület három helyszínen állatbemutatókkal, állatsimogatókkal várja a kisgyermekes családokat.

 

A Kincses Piacra megunt, elfelejtett játékait bárki elhozhatja. A Várostörténeti Múzeum Padlás foglalkozásai a múltba repítik a vállalkozó kedvű gyerekeket. A Tűzmadarak Zsonglőrcsoport játszóházában kicsik és nagyok is próbára tehetik reflexeiket, ügyességüket, kitartásukat és egyensúlyérzéküket. Sokféle zsonglőreszközzel ismerkedhetnek a résztvevők: labda, buzogány, poi, ördögbot, hosszúbot, yo-yo, diaboló, kontaktlabda, gólyaláb. Emellett kipróbálható a tányérpörgetés, a kötéltánc, vagy a dobolás is. Az Álombéli rajzszakkörön Rofusz Kingával együtt rajzolhatnak a gyerekek, és formálhatnak együtt álomvilágot.

 

A Bóbita Bábszínház egy olyan ügyességi társasjátékkal várja a gyerekeket, amelynek állomásait végigjárva valóra válhatnak a lovagi álmok, hiszen ki ne álmodozott volna arról, hogy páncélt ölt magára, lóra pattan, és dárdával kezében, lovagként indul a csatába? Nyílt aszfaltrajzversenyt is hirdetünk: a krétát mi biztosítjuk, a versenyzők az idei nyaruk legkedvesebb emlékét festhetik meg a Pirogránit udvaron.

 

A Zsolnay Kulturális Negyed díjköteles kiállításaira a díjmentes belépés nem vonatkozik. Az elsősorban a gyermekeknek szóló rendezvény és helyszínei akadálymentesítettek, így azok mindegyike könnyen megközelíthető babakocsival is. A Látogatóközpont, a Bóbita Bábszínház és az E78 épületekben pelenkázó is található.

 

Bővebb információ:

 

www.szamarfulfesztival.hu

 

https://www.facebook.com/szamarfulfesztival

 

Wellness - Hotel Makár Sport és Wellness

 

2015.08.22, szombat

2015.08.23, vasárnap

2015.08.24, hétfő

2015.08.25, kedd

2015.08.26, szerda további időpontok >

 

Pécsi wellness-részlegünk belépőit, bérleteit a legkedvezőbb áron vásárolhatja meg recepciónkon! Több szolgáltatás egyidejű igénybevételekor, ill. csoportos bérletre további egyedi kedvezményt biztosítunk. A parkolás, öltözőhasználat és szekrénybérlet nálunk ingyenes!

 

NYITVA TARTÁS

 

Hétfő - Vasárnap: 08:00-21:30 óra

A masszázs szolgáltatásra előzetes bejelentkezés szükséges!0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Napi horoszkóp november 17.: a Szüzek érdekes tapasztalatokat szerezhetnek, a Halak igazi csapatjátékosok

Hétvégén is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz ismét izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Mi történik mostantól a brexitben?

A budapesti brit nagykövet-helyettessel végigvettük a következő lépéseket Nagy-Britannia kiválásáig az Európai Unióból, és azt is,...

Merkel hangsúlyozta, hogy nem ért egyet Orbánnal a migráció megítélésében

Chemnitz - A német kancellár szerint az illegális migránsok számának csökkentése mellett legális utakat kell találni a bevándorláshoz.

Egyedi vadászbombázó a Lamborghinitől

A Lamborghini Squadra Corse egy ügyfél kérésére megépítette a márka első egyedi versenyautóját. Az SC18 kifejezetten pályára...

Ennyien dohányoznak világszerte - ábrán mutatjuk

A naponta dohányzók aránya a 15 évesnél idősebb felnőtt népességbol (százalék), adatok 2017-ből vagy a legfrissebb elérhető évből

A motoros, akinek csak a motorja feküdt be a kamion alá

Ennyi múlik egy irányjelzésen. Vagy egy tükörbe nézésen. Vagy egy előzésen.

Rendkívüli ülést hívott össze az Európai Néppárt vezetősége a Gruevszki-ügy miatt

A DK-s Molnár Csaba szerint a konzervatív uniós pártcsaládban most tényleg betelt a pohár, amiért Orbán Viktor Vlagyimir Putyint...

Előkerült Mickey egér elődje

Elveszettnek hitt ritka rajzfilm, a Walt Disney által rajzolt Oswald, a szerencsés nyúl egy kalandja került elő. Ő Mickey egér elődje...

Titokban jelentkezett Taka az X-Faktorba

Szombaton rajtol a 2018-as X-Faktor első élő show-ja. A versenyzők között idén is sok érdekes figura akad, köztük Kurokava Taka, aki...

13-szor állt fel a padlóról Szinetár Miklós - exkluzív interjú a rendezővel és lányával

Új adással jelentkezik a Krizshow, amelynek házigazdája, Krizsó Szilvia olyan ismert és elismert hírességeket lát vendégül, akik...

0

Sport

Megállt a világ: lenyűgöző fotó készült Jakabos Zsuzsannáról

Az Európa-bajnok úszó újabb remekművel ajándékozta meg a rajongóit.

Megszólalt a magyar milliárdos lánya az elrablásáról és arról, hogyan állították talpra a könyvbirodalmat

Matyi Alexandra nevét szinte mindenki hallotta már. Legalábbis a keresztnevét: róla nevezték el az Alexandra kiadót. A kiadót az apja alapította, de ma már Alexandra vezeti. A cég néhány éve nagy bajba került, eltűnt 3 milliárd forint, ám mostanra sikerült kilábalni ebből a helyzetből, sőt, a kiadó ismét a hazai könyvpiac meghatározó szereplőjévé vált. Erről, illetve elrablásáról is beszélt Matyi Alexandra Tordai Istvánnak a 30 milliós Mercedes volánjánál ülve, a Sport Verda Lady legújabb részében. Nézze meg fenti videónkat a hihetetlen történetért!

Elküldhetik a Bayern München puccsistáit, már a lehetséges utódok is megvannak

Egy hete még arról írtunk, hogy a Bayernnél odáig fajult a káosz, hogy a rutinos játékosok egy része az edzőt fúrja. Akkor nem sok jó jósoltunk Niko Kovacnak, most kicsit más irányt vett az ügy.

Luis Enriquének elege lett De Geából

A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a horvátok elleni vereség után új kapussal számol a kezdőben.

Most mi lesz Hosszú Katinkával? A FINA döntése keresztülhúzta a számításait

Az Olasz Úszószövetség (FIN) a Nemzetközi Úszószövetség szankcióitól tartva mégsem rendezi meg a torinoi versenyt.

Kínos pillanatok a pályán: szurkoló rúgott gólt a magyaroknak az észtek helyett

Budapest Kínos közjáték zavarta meg a MagyarországÉsztország (2-0) Nemzetek Ligája-meccset.

Na ez kínos: ezért ne jógázzunk a kutyánk előtt - videó

Nem mindennapi videó látott napvilágot az egyik videómagosztó oldalon. A videó rávilágított arra, hogy mennyire veszélyes mozgásforma a jóga.

Elhagyta egy játékos a magyar válogatottat

Friss hírek Marco Rossi csapatáról.

Lionel Messi és a Real Betis elleni fantomgól

Az argentinnak beírtak egy gólt, amit 45 perccel később rúgott meg.

Őrült meccsen verte a vb-ezüstérmes a spanyolokat

Spanyolország kétszer kiegyenlített, Horvátország a 93. percben nyerte meg a meccset a Nemzetek Ligájában.

Mi lett vele? Ezzel telnek a napjai, egészségi állapotáról is beszélt a legendás magyar edző

Budapest Garami József (79) közel a nyolcvanhoz is a labdarúgás megszállottja.

Piqué fia gólt lőtt, Shakira nem aprózta el az ünneplést - videó

Sashának a szóló végén nem volt nehéz dolga, de a gólöröm így is zseniális.

0

Bulvár

Durva árzuhanás a Lidlben, Pennyben és Sparban

Lassan indulhat a karácsonyi készülődés. Csapj le a legjobb ajánlatokra, és főzz olcsón finomakat. Mutatjuk, miből válogass ezen a hétvégén.

Anya kitolatott a csoda-BMW-vel a ház elől, óriási sírás lett a vége

Hetekig lázasan fogja pletykálni az egész környék, hogy mi történt.

47 évesen elhunyt a színésznő - 4 gyermeke értetlenül áll a tragédia előtt

Kim Porter tragikus hirtelenséggel eltávozott közülünk.

Ezt az édességet okos mindig magánál tartania - gyógyító.

Kóstolta már a valódi csipkebogyóteát, emlékszik még a megfázás elleni gyógyteák otthonos ízére, ahogy jólesően enyhítették panaszainkat? Ezeket az ízeket és a megkönnyebbülés érzését is felidézheti a Verbena termékek segítségével.

Véget ért ez is. Ördög Nóra férje számolt be róla

Ördög Nóra és családja Törökországban, azon belül is Isztambulban töltöttek pár napot. Felfedezték a várost, de a hajókirándulás sem maradhatott ki. Ám elérkezett az utazás vége, ráadásul Nórit szólította a kötelesség. Siettek haza, hiszen Nórinak ma a Csak show és más semmi színpadán kell tündökölnie.

Hatalmasat villantott Horváth Éva. Nem hiszed el, mit mutatott

Horváth Éva és Köllő Babett nagyon dögös produkcióval készülnek a Csak show és más semmi újabb fordulójára. Szexi pillanatokból és fenékrázásból nem lesz hiány. Éva egy popsimutogatós fotóval korbácsolta fel követőinek érdeklődését.

Most jött a hír, műtétje után elhunyt a legendás magyar dalszerző

Elhunyt csütörtökön a legendás magyar dalszerző, Siliga Miklós, akinek halhatatlan alkotásai többek között Poór Péter és Kovács Erzsi, Csongrádi Kata hangján szólaltak meg, és csengenek még ma is ott a magyar táncdalkedvelők fülében.

Elvitték a rendőrök Csukás Istvánt

Zsűrizni vitték a a Rendőrségi Igazgatási Központ épületébe. Csukás Istvánt meglepte, hogy a rendőrségtől keresik.

Simicska-Orbán háború: megszólalt a kirúgott Hír TV-s

A Hír TV volt tulajdonosának, Simicska Lajosnak a visszavonulásáról is beszélt egy interjúban Kálmán Olga. A televízió egykori műsorvezetője utalt arra, hogy az egykori oligarcha azért dobhatta be a törölközőt, mert nem tudta elérni céljait, és értelmetlennek látta a további küzdelmet. Korábban egyik segítője szintén azt mondta, hogy Simicskának nem volt más választása, mint a cégeinek eladása.

Kétszeresére nőtt a vöröshagyma ára, 3450 forint egy kilogramm dióbél - Zöldségpiaci jelentés

A Budapesti Nagybani Piacon a 45. héten a belpiaci 70 mm-nél nagyobb átmérőjű barna héjú vöröshagymát kilogrammonként 158 forintért, a tavalyi azonos heti árának több mint kétszereséért, a 4070 mm átmérőjű lila héjút pedig 200 forintért értékesítették. A belpiaci dióbél 3450 forint/kilogramm ára 8 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos hetit.

Megállítottak a rendőrök egy Lambót, ők sem hitték el, amit találtak

Ha valami ilyesmi kerül elő az utastérből, az több, mint meglepő.

blogmorzsák

Az olasz város, ami megfullad a turizmustól

A világörökség mindent feledtet, még azt is, hogy a tömegtől nem tudsz kettőt lépni és a rendőr sem a büntetésre utazik rá!

"Tartsuk meg a két lépés távolságot!"

Nem hétköznapi látvány, ahogy Macron Trump combján pihenteti kézfejét.

Megfázás vagy influenza?

Nemcsak a nevükben van eltérés, de a tüneteikben és kezelésükben is! Tanuld meg azonosítani őket, hogy tudd, hogyan szabadulhatsz meg tőlük!

Tudod, mit jelent az energetikai tanúsítvány, a szakreferens, az audit?

Segítünk eligazodni az épületek energiafogyasztás-csökkentését célzó szolgáltatások között!

Az újságíró, aki nélkül nem lenne magyar Forbes

Az a fajta magazinos, akinek már óvodában is toll volt a jele? Hogyan jutott el a hírlevél kiküldéstől a főszerkesztői székig?

Ezért húzták gyerekek luxusautón a máltai plébánost

Sok embernek elakadt a szava, amikor meglátta a világot bejárt fotót.

A villatörténelmi éjjel, amikor még Greg is újat látott

Olyasmi történt a villában, amit az erotikus filmművészet ked­velői még sokáig emlegetni fognak.

Színészek, akik látványosan unják a Marvel Univerzumot

Bár a nézőknek nagyon bejön ez a marvelesdi a moziban, vannak színészek, akik korántsem lelkesednek érte ennyire.

Mit tudnak Magyarországról Ázsiában?

Két meglepő szó még a tuktuk sofőröknek is beugrik rólunk. Eláruljuk, melyik kettő.

Légi tűzvadászok

Egyes helyeken az oltás leghatékonyabb eszközei ezek a kanadai Canadair által kifejlesztett tűzoltó repülőgépek.

Valami bűzlik a Gruevszki-ügyben

„A kormány emberei zavaros dogokat állítanak a macedón ex-kormányfő menedékjogi eljárásáról. Összevetjük őket a joggal.“

Mik lehetnek 2018 legjobb filmjei?

Íme 8 alkotás, amik az év végi hajrá­ban még átrendezhetik a mezőnyt!

0


0