Ezt olvasta már?

Vitályos: az EFOP-os fejlesztési források több mint kétharmadát már eljuttatták a kedvezményezettekhez

Több mint 691 milliárd forintot már eljuttattak a kedvezményezettekhez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) csaknem ezermilliárd forintos keretéből...

0

Mi történik ma Pécsett - február 16.

Nálunk mindenról tájékozódhat, ami Önt érdekli!

Kedves Olvasónk! A Pécsi Napilap bemutatja Önnek a napi eseményeket, rendezvényeket, szórakozási lehetőségeket és így nem kell különböző oldalakon, helyeken keresgélnie. Egy hely, ahol mindent megtalál!


hirdetés

12 óra Dr. Rúzsás Lajosné Dr. Faluhelyi Veronika emléktáblájának avatása

Pekár Mihály Orvosi és Élettudományi Szakkönyvtár

(Pécs, Szigeti út 12. III. emeleti kutató terem)

 

10:00 – Cella Septichora - Pécs, Szent István tér

KÉT FÖLDRÉSZ HATÁRÁN, ISZTAMBUL MÚLTJA 3D-BEN (1898-1913)- Fotókiállítás -Isztambul a századforduló idején: képeslapok, melyek betekintést nyújtanak egy metropolis varázslatos múltjába.

A kiállítás Bécsből érkezik Magyarországra – első ízben Pécsre A kiállítás megnyitóján részt vesz Páva polgármester úr, Yakub Gul, a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ igazgatója és az új török nagykövet, Ahmet Akif Oktay is részt vesz az eseményen.

 

17.00

Éjszakai tárlatjárat Cella Septichora

 

Pécsi Nemzeti Színház: Magyar Elektra

2018. február 16, 19:00-21:00

Pécsi Nemzeti Színház: Nagyszínház

Bornemisza nyelvújítás előtt írt, a mai fül számára nehezen érthető veretes szövegét a Pécsi Nemzeti Színház számára Németh Ákos dolgozta át oly módon, hogy a XXI. századi nézőnek könnyedén követhető legyen, ugyanakkor archaizmusából minél többet megtartson. A cselekményt Rozs Tamás – kifejezetten az előadáshoz írt – zenéje kíséri, egyedi dramaturgiát és hangulatot adva a történetnek.

 

Have a nice day – Hao ji le

2018. február 16, 18:00

Apolló Mozi

Rajzfilm, felnőtteknek. Kína déli részén hamarosan nehéz eső zúdul egy kisvárosra. Sziao Csang, a teherautósofőr menyasszonyának rosszul sikerült plasztikai műtétjét akarja jóvátenni, ezért ellop főnökétől egy egymillió jüant tartalmazó táskát. A lopás híre gyorsan elterjed a városban, és egyetlen éjszaka alatt mindenki Sziao Csangot és a pénzt kezdi keresni. A film a Berlinale - Berlin International Film Festival versenyprogramjában mutatkozott be. Helyfoglalás itt, hamarosan.

 

Foxtrott

2018. február 16, 20:00

Apolló Mozi

Bármire számítasz, ez nem az lesz. Sokk sokk után, brutális ziccerek, csavart labdák és szürreális fonákok. Az European Film Award 2009-es felfedezettje, Samuel Maoz ("Lebanon") új filmje 100% a Rotten Tomatoes-on, és Izrael hivatalos jelölése az Oscar-díjra. Feltétlenül ajánlott.

 

Szett - Hegyvári Dávid kiállítása

2018. február 16, 10:00

Zsolnay Negyed E78

Az elmúlt évek, az élmények csoportképek formájában csapódnak le festészeti tevékenységemben. Egy-egy kép egy-egy történetet mond el. Képi és jelentésbeli feszültségek jönnek létre, ellentmondó helyzetek hangsúlyozzák a hangulatok hektikusságát. Formavilágom nyers. Egyszerűen, vastagon, durván megfogalmazott tárgyak, emberek jellemzőek rá. Karakterisztikus figurákban fejeződnek ki a szereplők, a festék anyaga életre kel, és egy spirituális, belső világot tár fel. Önarcképeim sorozatában a látvány utáni festés és ez a látomásszerű, önmagát kibontó képi rendszer egyesülnek.

Csak csajok- Latin amerikai tánctanfolyam

 

2018. február 16, 18:30

Jdance Tánciskola, Ank Művészeti Iskola 1-es balett terme

Latin -amerikai tánctanfolyam csak hölgyek, lányok asszonyok részére korhatár nélkül.

Kezdő csoport órája: 18.00-19.00

Haladó csoport megfelelő csoportlétszám esetén: 19.00-20.00

Részvételi díj 1100ft/fő/óra

 

Festőparti - Sikátor

2018. február 16, 16:00-20:00

Alkotó Stúdió Pécs

Ha szeretnéd az alkotás örömét átélni, vagy csak szórakozni, és kipróbálni magad, kikapcsolódni, vagy színterápiára van szükséged, akkor festhetsz, alkothatsz segítségemmel.

Akrilfestékkel dolgozunk vászonra, ami gyorsan szárad, ezért mindenki könnyedén tud vele bánni.

 

Helyünk a világgyetemben

2018. február 16, 16:00

Zsolnay Negyed Planetárium

Az előadás a planetárium működésének általános ismertetésével kezdődik. Rövid tájékozódás a csillagok, csillagképek között, mely a Digitárium minden látványelemét bemutatja.

A műsor szerkezete az ismerttől az ismeretlen, a közelitől a távoli felé kalauzolja a nézőt.

A tematikában bemutatkozik a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. Ez a képzeletbeli tér-idő utazás ad választ az érdeklődőknek a fizika és a csillagászat mai, a végtelen Univerzumról alkotott képéről.

 

Árkád Pécs Csokifesztivál 2018.

2018. február 16-18.

Közel 30 csoki-manufaktúra 300 féle, mennyei csokis csodáival várunk! Bonbonok, trüffelek, táblás csokik, marcipán - és grillázs csodák tömkelege várja, hogy a Tiéd lehessen! A rendezvény vásár részén kizárólag kézműves manufaktúrák 100% természetesen alapanyagból készült, csúcsminőségű termékeit találod meg!

 

PTE-ETK HKO Konfuciusz Intézetének Holdújév Ünnepsége

2018. február 16., 17:00-19:00

PTE ETK Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete

2018 február közepén a kínai holdnaptár szerint is új esztendőbe lépünk, idén február 16-odikán a kutya évét köszönthetjük. A kínai Hold-újév első napján a Pécsi Konfuciusz Intézet holdújévi ünnepséggel várja az érdeklődőket. A tavalyi évhez hasonlóan színes produkciókkal készül az intézet, az ellátogatók kínai dalok, táncok és harcművészeti bemutatók élményével lehetnek gazdagabbak.

Zsíros Tibor Férfi Kosárlabda Magyar Kupa - Nyolcas Döntő

Program:

2017. február 16, 13:00

Pécsi VSK-VEOLIA - Falco KC Szombathely (ND 1.)

 

Mozogj a Pécsi Sasoknál

2018. február 16.

Pécs, Búza tér 6b

Ha nem bírod már a bezártságot és egy kis kikapcsolódásra vágysz, vagy fontos számodra a mindennapi testmozgás és az egészséges életmód akkor gyere el hozzánk! Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való testmozgást! Eddz nálunk akár egyénileg vagy személyedzővel, a jól felszerelt edzőtermünkben, vagy válassz csoportos edzéseink közül (Kangoo, Zumba, Jóga). A sportolás mellett Billiárd, Squash, Falmászás, Asztalitenisz és Csocsó várja a szórakozni vágyókat.

 

Improvokál -Tusé / A nagy imprópárbaj /

2018. február 16, 20:00-21:30

BAZÁR Pécs

A karácsonyi kalóriák ellenszereként ismét harcba szállnak csapataink a dicsőségért! Ropogós újdonságok, megszokott hangulatban!

A Tusé az Improvokál Társulat 2016-ban debütált előadásformája, két csapat fergeteges versenye az Impró Oscarért, melyben a közönség a döntőbíró. Szabad jelenetek és szabályjátékok váltogatják egymást a csapatok viadalában, ahol még a versenyzők se tudják, mi lesz a következő kihívás. Egy biztos: bárki is viszi haza a szobrot, a közönség távozik az est igazi győzteseként.

 

Hangfürdő a Főnix jógastúdióban

2018. február 16, 18:30

Főnix Jógastúdió Pécs

Két különleges hangterápiás alkalomra szeretnélek meginvitálni Titeket.

Egy hangfürdő alkalmával lehetőséged van elengedni magad, relaxálni vagy akár gyógyulni a zene segítségével. Az itt és most - ban létezést gyakorolhatod, ha elkalandoznál, a hangok segitenek visszatalálni a belső csendhez. Tibeti hangtálak, csörgők, gong és egy nagyon különleges hangszer, a handpan segítségével az általatok hozott energiákból születik a zene, a jelenben.

 0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Akkora ütéseket kapott, hogy kirepült a ringből. De visszamászott

Nem mindennapi jelenet egy nehézsúlyú ökölvívó mérkőzésen.

Bíró Attila: Ez volt az első meccs az életemben, amit tájfunban kellett lejátszani

A szélsőséges idő sem tudta lelassítani a magyar csapatot.

A Holdra szállás alapvetően átformálta a Naprendszerről alkotott képet

Az emberiség évezredes álma teljesült, amikor egy idegen égitestre léphetett a követei révén

Van odakint valaki? Mibe fáj az embereknek a világűr fürkészése?

A Holdra szállást lehetővé tevő nagy ráfordítást leszámítva igen szerény összegből gazdálkodik az USA űrkutatási hivatala, a NASA,...

Lehet-e egy cég vezető tisztségviselő?

Időről-időre felmerülő kérdés, hogy elláthatja-e egy jogi személy, cég egy másik jogi személy, cég ügyvezetését? Dr. Szabó Gergely...

Alföldi Róbert: Akkor kellett volna kiabálni. Mindenkinek

A világ másik felén teljesült régi álma: megrendezhette Mozart Don Giovanniját. Alföldi szerint sok mindent tanulhatnánk az...

Nagy összefogásra lesz szükség a világ leggonoszabb bohóca ellen

Megérkezett az AZ - 2. fejezet utolsó előzetese.

Ne félj kiállni magadért, ha beszólnak az utcán

Volt már olyan, hogy elöntött a szégyen, mert durva, nemkívánatos tetszésnyilvánítás célpontja lettél az utcán? Én arra biztatlak,...

Az online marketing stratégiáról

Egy stratégia, amellyel a legnagyobb sikereket és legjobb eredményeket érheted el az online világban. Használd ki a vállalkozásodban rejlő...

Meg tudja mondani, milyen elektronikai eszköz van a képen?

A forma nem feltétlenül passzol mindig a funkcióhoz.

Így csökkentse az izzadást otthoni praktikákkal

Tuti tipp gyári kencék és spray-k helyett...

0

Sport

Zidane és a Real Madrid változatlanul bízik a fél Európa által csábított szupertehetségben

Martin degaard 16 éves korában igazolt Madridba. Habár a hájp csökkent körülötte, a Real még nem mondott le róla.

Új magyar sporthős született: A 21 éves Siklósi Gergely világbajnok

Óriási meglepetés, csodás eredmény férfi párbajtőrvívásban a budapesti világbajnokságon.

Visszatért a klubhoz az FC Barcelona legendája

Az utánpótláscsapatnál kapott munkát a háromszoros BL-győztes.

Lángoló autójából húzták ki a nézők Pardi Katát: a kórházi ágyán mondott köszönetet a Veszprém-ralin balesetet...

Veszprém Két héttel a Veszprém-ralin történt rémisztő baleset után mosolyogva hagyhatta el a kórházat Pardi Kata (28) navigátor, aki a napokban személyesen is megismerhette a hős szurkolókat, akik megmentették ő és társa, Neukirchner András (45) autóversenyző életét.

Bemutatták a Juve rekordigazolását

Matthijs de Ligt sajtótájékoztatót is tartott.

Porrá zúzta ellenfelét a magyar férfi vízilabda-válogatott, megállíthatatlanok a fiúk

Kvangdzsu A magyar férfivízilabda-válogatott Dél-Afrikát 23-5-re kiütötte a kvangdzsui világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így hibátlan mérleggel nyerte meg a C jelű négyest.

Négy hónap után távozott a Fehérvár "csodaigazolása"

Óriási fuccsot jelentett a korábbi Barca-játékos.

Sírva nyilatkozott a versenye után Gyurta Gergely - videó

A nyíltvizi úszók 25 km-es távján vezetett, amikor rohama lett, az utolsó órában levegőt is alig kapott.

Az oroszok legyőzésével döntős a junior kézilabda válogatott

A magyar válogatott 29-27-re legyőzte Oroszországot a junior kézilabda Eb elődöntőjében.

Odafentről ünnepli világbajnok tanítványát Szalay Gyöngyi

Ő adta Siklósi Gergely kezébe a párbajtőrt Tapolcán. Nem érhette meg a nagy sikert.

Áldozat vagyok, a munkámat vették el tőlem - Tisztázni akarja magát a doppingbotrányba keveredett magyar sport...

Tisztázni akarja magát, ezért állt a nyilvánosság elé a 22 évesTakács Tamara, akiről két hete derült ki, hogy sztanozolollal bukott meg februárban, a tatai edzőtáborban elvégzett doppingellenőrzésen, amely után az A és B próba is pozitív lett. Négy év eltiltást kapott, ez ellen küzd most minden erejével.

0

Bulvár

Azonnali robbanást okozna a 72 évre emelt nyugdíjkorhatár

Az Eurostat tanulmánya szerint Magyarországon 72 éves korig kellene kitolni a nyugdíjkorhatárt ahhoz, hogy az elöregedés jelentősen ne csökkentse a nyugdíjasok életszínvonalát. A témában Farkas András nyugdíjszakértő nyilatkozott a TV2-nek.

Egyvalaki távolléte sokaknak szemet szúrt Horváth Ádám temetésén

Horváth Ádámot, a Szomszédok atyát sokan kísérték utolsó útjára, egy valaki azonban nem vett végső búcsút.

Új ellenség született - a Fidesz szavazataival

Az Európai Parlament 383 szavazattal választotta meg Ursula von der Leyen volt német védelmi minisztert az Európai Bizottság elnökének. Ezt újságírók

Döbbenet, de vannak nők, akik csak az ingyen vacsora miatt vállalnak be egy randit

És persze férfiak is. Csak nők valószínűleg többen.

Panel és Kádár-kocka: tévedtünk ezekkel a lakásokkal kapcsolatban

A ma már sokszor lenézett panelházak egy új minőséget hoztak a magyar emberek életébe, mivel a maguk idejében korszerűnek számítottak. Ma már velük együtt a szocialista korszak teljes építészetét hajlamosak vagyunk lenézni, pedig a paneleket nem is a szovjeteknek köszönhetjük. Branczik Márta művészettörténésszel, a BTM Kiscelli Építészeti Gyűjtemény vezetőjével beszélgettünk.

Felnyársalta a kerítés az orvostanhallgató lányt a Balatonnál

Horrorfilmbe illő sérülést szenvedett egy Balatonnál nyaraló fiatal lány. 

Riasztó diagnózist kapott Vásáry André

Félévente orvoshoz jár.

4 vitamin, amit 50 felett pótolni kell

Sokan egész életükben ugyanazokat az étrend-kiegészítőket használják, és nem gondolnak arra, hogy szervezetük vitamin- és ásványianyag-igénye folyamatosan változik. Az évek múlásával érdemes felülvizsgálni, hogy mire van leginkább szükségünk, és ha...

Megkoronázták von der Leyent, kibékülne Brüsszellel az Orbán-kormány - a hét sztorija

Az Európai Parlament a héten szűk többséggel, de megválasztotta az Európai Bizottság elnökének az Európai Tanács jelöltjét, Ursula von der Leyent. Bár a néppárti politikus liberálisabb elveket vall a félreállított csúcsjelöltnél, Manfred Webernél, a magyar és a lengyel kormánypárt képviselői is rá szavaztak. A jelek szerint Orbán Viktor mind Brüsszellel, mind a Néppárttal kibékülne de vajon sikerülni fog-e neki? Munkatársunk, Wéber Balázs újabb videókommentárja.

blogmorzsák

30 perc alatt a Föld körül

Az űrverseny már a földi közlekedé­sért folyik: jöhetnek a rakéták, melyek­kel 30 perc egy ma 15 órás repülőút.

Tripo, aki csavart egyet Hitleren és Petőfin

Utazásra hívunk egy nem mindennapi alkotó agyába.

„Ezért nem fogok veled összeköltözni!“

Trehány, igénytelen, lusta nővel nem sokan akarnak együtt élni.

9 dolog, amiért a Facebook ugyanolyan, mint egy kisgyerek

Gyereket nevelni és Facebook-oldalt kezelni ugyanolyan?

A kiemelt csirkehús és a valóság esete

Nem azért van más a képen, hogy megté­vesszenek, hanem hogy a sor végéről is jól lehessen látni.

Tényleg a HIIT a legjobb kiegészítő kardió edzés?

A köztudatban a HIIT, mint csodamódszer létezik. Zsírt éget, izmot épít, erőt fejleszt. De tényleg ennyire tökéletes?

Terézvárosi kupleráj: óriás dildó a kocsi alatt

„Egyik olvasónk küldte be ezeket a kissé meghökkentő fotókat.“

A legikonikusabb motorke­rék­párok: klasszikusok

Ebben a posztban a legikoni­kusabb old-school motorokat vesszük sorra.

„Amikor azt hittem, rákos vagyok“

Amikor az ember a poklot járja meg a bizonytalanság miatt, és még az orvosok közönyével is meg kell küzdenie.

Miért nem lehet simán szakítani?

„Miért mocskol még a szakítás után két hónappal is, ahol csak ér?“

A holdon maradt memóriaszőttes és a számítósok hajnala

Akiken legalább annyira múlt a holdraszállás, mint az űrhajósokon.

Az Elátkozott-hegység bűvöletében

Az Albán-Alpok felülír minden addigi elképzelést.

0


0