Ezt olvasta már?

Előbb iskolatársát, majd tanárát ütötte meg egy pécsi diák

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a fiatalkorúnak az ügyében, aki több bűncselekményt is elkövetett egy pécsi iskolában.

0

Nagy várakozásokkal érkezett Pécsre az új légiós

Egy vidám, jó kedélyű játékos ismerhetünk meg Maja Vucurovic személyében, a PEAC-PÉCS egyik új igazolásában.


hirdetés

Maja Zentán született, ahol a magyar lakosság van többségben, így rögtön adódik a kérdés, beszél-e magyarul? – Magyarok között nőttem fel, de már tíz éve, hogy elköltöztem Zentáról. Ez hosszú idő, ami alatt nem használtam ezt a nyelvet, így bár sokat megértek, de picit eltávolodtam a magyartól. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy két-három hónap múlva visszatérnek a korábban tanult dolgok és ismét jól fogok boldogulni a magyarral is – jelzi előre a most még magát angolul jobban megértető játékos, aki a kosárlabda előtt egyéni sportágat űzött. Teniszpályán is kivételes képességeket árult el magáról, és nem járt messze attól, hogy a fehér sport nagyjai közé avanzsáljon. A híres teniszezővé válást azonban az anyagiak akadályozták meg. – Hét esztendeig teniszeztem, ám amikor a tenisztornák már kezdtek túl sok pénzbe kerülni, már nem bírta a családom anyagilag – vallja be Maja. - Édesapám szerette volna, ha kosárlabdázóként folytatom, én annyira nem, de aztán mivel egy barátnőm is járt kosáredzésre, ott ragadtam én is. Akkoriban nem gondoltam volna, hogy profi kosárlabdázó leszek. Természetesen az iskolában kosaraztam is, de a teniszt sokkal jobban szerettem. Az edzőim abban az időben azzal kecsegtettek, hogy top 100-as teniszezővé válhatok, de sajnos az ehhez vezető út túl rögös volt számunkra.

Nyilván sokáig nem bánkódott ezen, hiszen a korosztályos kosárlabda válogatottakba hamar meghívót kapott, és meglehetősen fiatalon, mindössze 18 évesen a lengyel Wisla Krakkó keretébe került. Hogyan? - Speciális szerb kosárlabda szabályoknak köszönhetően. Amikor betöltöttem a 18. életévemet az ottani „törvények” szerint négy éves kontraktust kellett volna aláírnom azzal az egyesülettel, ahol játszottam. Nekem ez már akkoriban is soknak tűnt, ennyire hosszú távra nem akartam elköteleződni. Úgy éreztem, hogy két évnél hosszabb idejű röghöz kötés esetén én inkább felhagyok a kosárlabdával. Közel voltam ehhez és számomra a legjobb pillanatban érkezett a krakkói megkeresés. Elmenten próbajátékra és egy edzés után megegyeztünk egymással. Persze ebben segített, hogy az U18-as válogatottban láttak játszani, így bár majdnem szögre akasztottam a kosárlabda cipőt 18 éves koromban, mégis maradtam a pályán.

A lengyel csapatban akkoriban több WNBA-s és európai léptékkel is sztárnak számító játékos társaságában dolgozhatott. Valójában pályára viszonylag keveset került, de akkoriban nem is ez volt a legfontosabb a számára. Az a csapat az EuroLiga rájátszásában összekerült a MiZo Péccsel, úgyhogy Maja Vucurovic lengyel klubszínekben már járt a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok falai között. - Leginkább az maradt meg bennem, ahogy a Pécsett aratott győzelmünk után a lengyel szurkolók a sportcsarnok lépcsőinél ünnepeltek bennünket, borzasztóan értékesnek tartották az akkori sikerünket. Ez a Final Fourba jutás szempontjából fontos mérföldkő volt a José Ignacio Hernandez vezette csapatnak. A krakkói szezon után több csapatnál megfordult, ezek közül talán a legérdekesebb az ecuadori kitérője, hiszen azért ez nem sűrűn előforduló célország egy európai profi kosárlabdázó esetében. – Ez rendkívül hirtelen jött lehetőség volt számomra, és ma már különösen annak örülök, hogy egy egészen más kultúrát, más kosárlabdát ismerhettem meg ennek köszönhetően. Az ecuadoriak nagyon boldog emberek, szegény, szerény, egyszerű körülmények között élő, de igazán pozitív életfelfogású nép – tekint vissza a PEAC-PÉCS csapatában nyolcas mezben szereplő magasbedobó. – Őszintén szólva én akkoriban nem voltam éppen a legjobb passzban, ami a kosárlabda karriert illeti, ez a dél-amerikai történet viszont rengeteg mindent visszaadott számomra.

Ecuadort itt kevésbé ismerik, Brno neve viszont sokkal többet mond a pécsi szurkolóknak, Maja Vucurovic a cseh gárda mezét is magára ölthette. - Nagyon jól éreztem magam Brnoban, és jól is ment a kosárlabda. Egy fiatal társaság jött ott akkor össze, akik között sikerült vezér szerepet betöltenem. Viszont az idény végén úgy éreztem, előrébb akarok lépni és egy olyan csapat hívását fogadtam el, amelynek az Európa Kupában is voltak tervei. Így kerültem a Rutronik Stars Kelternhez, ahhoz a német csapathoz, amelyik a PEAC-PÉCS első Európa Kupás ellenfele lesz. A német bajnokság nem éri el a magyar pontvadászat nívóját, de a Keltern csapata az ottani top gárdák közé tartozik, jól is szerepeltünk az Európa Kupában. Mivel mindig szeretnék jobb és jobb csapatban szerepelni, nagyobb és nagyobb kihívásoknak megfelelni, örültem egy a németnél erősebb, ugyancsak Európa Kupás csapat hívásának, és boldogan jöttem Pécsre. Nagy várakozásokkal érkeztem Pécsre. Nyilván majd egyszer ki szeretném magam próbálni az EuroLigában is, akkor lennék a legboldogabb, ha ezt Pécsett tehetném, hiszen nagyon közel vagyok az otthonomhoz is.

Szemmel láthatóan jól érzi magát városunkban. - Rengeteg fiatallal dolgozunk együtt, igazi nagy nevek nincsenek nálunk, viszont mindenkin azt látom, hogy fejlődni, és ennek érdekében dolgozni akar. A városba meg már e rövid idő alatt is, amit itt töltöttem, valósággal beleszerettem, turistaként is szívesen fedezem fel a nevezetességeket. Most, hogy volt két szabadnapunk az első hét után, több klassz helyre jutottam el és rengeteg képet készítettem.

Amikor nem a kosárlabda van főszerepben Maja Vucurovic-nál, akkor a tanulás az első. Gazdasági és turisztikai szakirányt tanul az egyetemen, emellett szeret olvasni, beszélgetni a barátokkal, és a szezonnak ebben az alapozással nehezített időszakában elég sokat alszik, hogy ki tudja magát pihenni. Elégedett pedig akkor lenne a szezon végén, ha a klub teljesítené a célkitűzéseit, sikeresen szerepelne a pályán. - Az biztos, hogy én ebben ott akarok lenni az élen, számíthat rám a PEAC-PÉCS. Egyénileg nincs más célom, mint hogy jobb játékos legyek és a csapattal minél feljebb jussunk.

Forrás, fotó: peacpecs.hu0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Gerard Butler a The Vanishing trailerében nem hogy a világot, de ezúttal saját magát is alig tudja megmenteni

A film egy megtörtént, máig megoldatlan rejtélyt dolgoz fel: 1900 decemberében nyomtalanul eltűnt a Skócia partjai mellett lévő...

Egymilliárd eurós nyereség - És ezt egy magyar bank csinálta

Várhatóan egy milliárd euró körül lesz az OTP-csoport idei egész éves nyeresége - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt....

Mínuszban állt meg New York

Csökkenéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írja az MTI.

Hosszabbított magyar válogatott játékosával a Fradi

Bíró Blanka, a Ferencváros válogatott játékosa meghosszabbította szerződését.

Hihetetlen indokkal ment orvoshoz a néni, a doktor is elképedt

Bár a hölgy megnyugodott az eredménytől, nem sokkal később már a rendőrségen találta magát.

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Tíz fiatal tehetség vehette át a 2018-as Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában kedden a Müpában Budapesten.

Kaliforniai tűzvész - Tovább emelkedett a halálos áldozatok száma

Az eddigi becslések szerint mintegy 12 ezer épület semmisült meg.

Generációváltásra van szükség az agráriumban

Nagy szükség van a generációváltásra és a technológiai megújulásokra a mezőgazdaságban, amely kihívásaira a fiatalok tudása és...

Jövőre 4 százalék feletti GDP-növekedés várható

Varga Mihály szerint az idén 4,3-4,5 százalékkal nő a magyar bruttó hazai össztermék (GDP), és a kormány várakozása alapján jövőre...

Megkapta a menekültstátust a magyar hatóságoktól a volt macedón miniszterelnök - a nap hírei

Az idén 4,3 - 4 és fél százalékos GDP bővülésre számít a kormány. A kormány javaslata alapján Visszavásárolhatnák lakásaikat a...

0

Sport

Ez a négy válogatott jutott be a Nemzetek Ligája döntőjébe

Megvan a négyes mezőny, 2019 júniusában dől el, ki lesz a nyertes.

Dárdai Pál bosszús a Nemzetek Ligája miatt

A Hertha edzője nem számíthat a holland válogatott játékosára.

Van Dijk vigasztalta a zokogó román játékvezetőt, akinek a német - holland meccs közben hunyt el az édesanyja

Drámai meccset játszott hétfő este Németország és Hollandia, és nem csak az eredmény miatt.

Bombaigazolásokat tervez a Real Madrid a Premier League-ből

A Bajnokok Ligája címvédője a Manchester United és a Tottenham játékosaival erősítene.

A 90. percig úgy tűnt, a németek becsületből nyernek egy meccset

Azok után, hogy a hollandok szenzációs játékkal legyőzték a németeket, majd a franciákat is, az utolsó, sorsdöntő meccsen teljesen csődöt mondtak. Vagyis majdnem teljesen, 85 percig.

A hollandok gólszerzője vigasztalta az elérzékenyülő játékvezetőt

Virgil van Dijk a meccsen és a lefújás után is hős lett.

A Barcelonánál folytatja a PSG klasszisa

Már megegyeztek a felek.

Hónapokig nem játszhat a magyar válogatott kézilabdázó

Több szalag is elszakadt Triscsuk Krisztina jobb bokájában.

0

Bulvár

Senki sem hitte, hogy eljön ez a pont Catherine Zeta-Jones házasságában

2000-ben mondta ki a boldogító igent Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas. Kettőjük között 25 év korkülönbség van, ám úgy tűnik, hogy szerelmük 18 évnyi házasság után is töretlen. Éppen a napokban ünnepelték évfordulójukat, amiről a színésznő egy közös fotóval emlékezett meg. Sokan nem hitték, hogy ez a kapcsolat sokáig fog tartani, pedig az ő házasságuk az egyik leghosszabb Hollywoodban.

42 évesen újra babát vár a magyar műsorvezető - Sztárok, akik 40 felett gyereket vállaltak

Egyre több magyar sztár vállal gyermeket 40 éves kor felett is.

Szijjártóék azonnal elbocsátották a méregdrága Aston Martinnal közlekedő volt bécsi nagykövetet

A Szijjártó Péter vezette külügy kivizsgálta és azonnal elbocsátották a negyedmillió eurós Aston Martinnal száguldozó volt bécsi nagykövetet.

Boldogan tudatta: Óriási öröm érte Demcsák Zsuzsát

Eddig sem volt titok, hogy Demcsák Zsuzsa imádja a röplabdát. Éppen ezért is tölti el őt nagy büszkeséggel, hogy lánya is erre a pályára lépett. ˝Büszkeség: a lányom is röplabdás lett˝ - árulta el lelkesen.

Ezek a porcvédők semmit sem érnek

A porckopásos (artrózisos) térd-, csípő- és egyéb ízületi panaszok megelőzésére, kezelésére sokan porcvédőnek vagy porcképzőnek nevezett gyógyszereket, étrend-kiegészítőket keresnek. Ezeknek a termékeknek a fájdalomcsillapító, porcvédő hatása azonban nem minden esetben bizonyított.

Kinyílt egy titkos UFO-hangár kapuja az Antarktiszon

Nem kevesen böngészik a Google műholdas térképet, és nem is hiába. Minduntalan rábukkannak valami olyasmire, aminek nem kéne ott lennie. Például az Antarktiszon egy UFO-bázisnak...

Bejutott a veronai buszt vezető sofőrhöz az egyik áldozat rokona, és egy órán át beszélt vele

'Még a hatása alatt vagyok annak, amikről beszéltünk' - mondta a Mokkában.

Hatalmas robbanás várható a galaxisunkban, eltalálhatja a Földet

Egy különös csillagrendszerben észlelhetik a Tejút első gammakitörését.

Ezek a legjobb színpárok a karácsonyfán

Egyszínű vagy tarka? Nem csak ez a két véglet létezik. Ha az arany középutat keresed, mutatjuk, melyek a legjobb színpárok a karácsonyfán.

Meghan hercegné levágatta a haját - fotó.

Meghan hercegné megjelenése semmit sem változott, mióta kiderült, hogy Harry herceggel jár. Ez pedig már nem most volt, így nem csoda, ha már valami változást akart!

Gyakran felébredsz az éjszaka közepén és nem tudsz visszaaludni? Ez lehet az oka

Este hullafáradtan zuhansz az ágyba, majd néhány óra múlva, az éjszaka kellős közepén felébredsz, és kipattant szemekkel nézed a plafont? Így járhatsz az álmatlanság végére!

Katalin hercegné élete legszebb estélyi ruháját viselte újra - Álomszép volt tűzpirosban

Alkalmak, amikor Katalin hercegné egy régebbi ruháját viselte újra.

blogmorzsák

Miért felejtjük el reg­gelre az álmainkat?

Az álmainkban átélt élmények nagy­részt kiesnek emlékezetünkből, fel­ébredve sokszor semmire nem em­lékszünk belőlük. Mi ennek az oka?

A tiszai árvizek mindig a védekezés előtt jártak

Ai védekezés mindig csak a katasztrófák nyomán pörgött fel.

„Most látom igazán, mennyire keveset ér a mi pénzünk otthon“

„Megdöbbentő megélni, hogy itt mindennek jobb a minősége, mint Magyarországon.“

Hogy rágalmaz a 888.hu és mit felel erre az ELTE Média

Elsős hallgató írt tévedésektől és ferdítésektől hemzsegő cikket a saját egyeteméről.

A zseniális rénszarvasvadász újból nagyot alkotott

„Kitalálta, hogy a közterület miként veszítheti el közterület jellegét.“

Macron ajánlata visszautasíthatatlan

Értetlenkedik a világ: miért csempésztek Magyarországra egy köztörvényes bűnözőt?

Hogyan szabaduljunk meg az ételmolyoktól? Egyetlen módszer van

Az ételmoly hamar beveszi magát mindenhova, ráadásul nem csak az ételekben tanyázik.

A szexgép showman bukása

VV Radics elbukta a párbajt. Tár­sai hősi halottként emlékeznek rá. Vivinek a legnehezebb, aki nem hitte, hogy ilyen érzelmek fognak kialakulni benne.

Használt autó eladása - az ötlettől a hirdetésig

Nagyon kellemetlen, ha a vevő szembesít minket az autónk hibáival.

A 62 éves fehérnemű modell

A végtelen fogyókúrák, a plasztikai sebészet és az irreális szépségideálok világában üdítő látni, hogy van olyan cég, aki bevállal egy kis merészséget.

A 40-es anya és a befuccsolt randik

Mitől olyan nehéz gyerekkel a párkeresés?

0


0