Ezt olvasta már?

Sorozatosan az utcán végzi el a dolgát egy pécsi asszony

Ezúttal lencsevégre kapták azt az idősebb hölgyet Pécsen, amint fényes nappal, egy forgalmas belvárosi kereszteződésben végzi kis dolgát.

0

Nagy várakozásokkal érkezett Pécsre az új légiós

Egy vidám, jó kedélyű játékos ismerhetünk meg Maja Vucurovic személyében, a PEAC-PÉCS egyik új igazolásában.


hirdetés

Maja Zentán született, ahol a magyar lakosság van többségben, így rögtön adódik a kérdés, beszél-e magyarul? – Magyarok között nőttem fel, de már tíz éve, hogy elköltöztem Zentáról. Ez hosszú idő, ami alatt nem használtam ezt a nyelvet, így bár sokat megértek, de picit eltávolodtam a magyartól. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy két-három hónap múlva visszatérnek a korábban tanult dolgok és ismét jól fogok boldogulni a magyarral is – jelzi előre a most még magát angolul jobban megértető játékos, aki a kosárlabda előtt egyéni sportágat űzött. Teniszpályán is kivételes képességeket árult el magáról, és nem járt messze attól, hogy a fehér sport nagyjai közé avanzsáljon. A híres teniszezővé válást azonban az anyagiak akadályozták meg. – Hét esztendeig teniszeztem, ám amikor a tenisztornák már kezdtek túl sok pénzbe kerülni, már nem bírta a családom anyagilag – vallja be Maja. - Édesapám szerette volna, ha kosárlabdázóként folytatom, én annyira nem, de aztán mivel egy barátnőm is járt kosáredzésre, ott ragadtam én is. Akkoriban nem gondoltam volna, hogy profi kosárlabdázó leszek. Természetesen az iskolában kosaraztam is, de a teniszt sokkal jobban szerettem. Az edzőim abban az időben azzal kecsegtettek, hogy top 100-as teniszezővé válhatok, de sajnos az ehhez vezető út túl rögös volt számunkra.

Nyilván sokáig nem bánkódott ezen, hiszen a korosztályos kosárlabda válogatottakba hamar meghívót kapott, és meglehetősen fiatalon, mindössze 18 évesen a lengyel Wisla Krakkó keretébe került. Hogyan? - Speciális szerb kosárlabda szabályoknak köszönhetően. Amikor betöltöttem a 18. életévemet az ottani „törvények” szerint négy éves kontraktust kellett volna aláírnom azzal az egyesülettel, ahol játszottam. Nekem ez már akkoriban is soknak tűnt, ennyire hosszú távra nem akartam elköteleződni. Úgy éreztem, hogy két évnél hosszabb idejű röghöz kötés esetén én inkább felhagyok a kosárlabdával. Közel voltam ehhez és számomra a legjobb pillanatban érkezett a krakkói megkeresés. Elmenten próbajátékra és egy edzés után megegyeztünk egymással. Persze ebben segített, hogy az U18-as válogatottban láttak játszani, így bár majdnem szögre akasztottam a kosárlabda cipőt 18 éves koromban, mégis maradtam a pályán.

A lengyel csapatban akkoriban több WNBA-s és európai léptékkel is sztárnak számító játékos társaságában dolgozhatott. Valójában pályára viszonylag keveset került, de akkoriban nem is ez volt a legfontosabb a számára. Az a csapat az EuroLiga rájátszásában összekerült a MiZo Péccsel, úgyhogy Maja Vucurovic lengyel klubszínekben már járt a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok falai között. - Leginkább az maradt meg bennem, ahogy a Pécsett aratott győzelmünk után a lengyel szurkolók a sportcsarnok lépcsőinél ünnepeltek bennünket, borzasztóan értékesnek tartották az akkori sikerünket. Ez a Final Fourba jutás szempontjából fontos mérföldkő volt a José Ignacio Hernandez vezette csapatnak. A krakkói szezon után több csapatnál megfordult, ezek közül talán a legérdekesebb az ecuadori kitérője, hiszen azért ez nem sűrűn előforduló célország egy európai profi kosárlabdázó esetében. – Ez rendkívül hirtelen jött lehetőség volt számomra, és ma már különösen annak örülök, hogy egy egészen más kultúrát, más kosárlabdát ismerhettem meg ennek köszönhetően. Az ecuadoriak nagyon boldog emberek, szegény, szerény, egyszerű körülmények között élő, de igazán pozitív életfelfogású nép – tekint vissza a PEAC-PÉCS csapatában nyolcas mezben szereplő magasbedobó. – Őszintén szólva én akkoriban nem voltam éppen a legjobb passzban, ami a kosárlabda karriert illeti, ez a dél-amerikai történet viszont rengeteg mindent visszaadott számomra.

Ecuadort itt kevésbé ismerik, Brno neve viszont sokkal többet mond a pécsi szurkolóknak, Maja Vucurovic a cseh gárda mezét is magára ölthette. - Nagyon jól éreztem magam Brnoban, és jól is ment a kosárlabda. Egy fiatal társaság jött ott akkor össze, akik között sikerült vezér szerepet betöltenem. Viszont az idény végén úgy éreztem, előrébb akarok lépni és egy olyan csapat hívását fogadtam el, amelynek az Európa Kupában is voltak tervei. Így kerültem a Rutronik Stars Kelternhez, ahhoz a német csapathoz, amelyik a PEAC-PÉCS első Európa Kupás ellenfele lesz. A német bajnokság nem éri el a magyar pontvadászat nívóját, de a Keltern csapata az ottani top gárdák közé tartozik, jól is szerepeltünk az Európa Kupában. Mivel mindig szeretnék jobb és jobb csapatban szerepelni, nagyobb és nagyobb kihívásoknak megfelelni, örültem egy a németnél erősebb, ugyancsak Európa Kupás csapat hívásának, és boldogan jöttem Pécsre. Nagy várakozásokkal érkeztem Pécsre. Nyilván majd egyszer ki szeretném magam próbálni az EuroLigában is, akkor lennék a legboldogabb, ha ezt Pécsett tehetném, hiszen nagyon közel vagyok az otthonomhoz is.

Szemmel láthatóan jól érzi magát városunkban. - Rengeteg fiatallal dolgozunk együtt, igazi nagy nevek nincsenek nálunk, viszont mindenkin azt látom, hogy fejlődni, és ennek érdekében dolgozni akar. A városba meg már e rövid idő alatt is, amit itt töltöttem, valósággal beleszerettem, turistaként is szívesen fedezem fel a nevezetességeket. Most, hogy volt két szabadnapunk az első hét után, több klassz helyre jutottam el és rengeteg képet készítettem.

Amikor nem a kosárlabda van főszerepben Maja Vucurovic-nál, akkor a tanulás az első. Gazdasági és turisztikai szakirányt tanul az egyetemen, emellett szeret olvasni, beszélgetni a barátokkal, és a szezonnak ebben az alapozással nehezített időszakában elég sokat alszik, hogy ki tudja magát pihenni. Elégedett pedig akkor lenne a szezon végén, ha a klub teljesítené a célkitűzéseit, sikeresen szerepelne a pályán. - Az biztos, hogy én ebben ott akarok lenni az élen, számíthat rám a PEAC-PÉCS. Egyénileg nincs más célom, mint hogy jobb játékos legyek és a csapattal minél feljebb jussunk.

Forrás, fotó: peacpecs.hu0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Hogy néz ki egy óceánparti ház konyhája? Nem mindennapi, az biztos.

Csak egy rövid sétára van a part ettől a Kaliforniában található háztól. Lenyűgöző minden pontja!

Így kezelhető a köszvény diétával

A köszvény gyógyszerekkel és megfelelő diétával azonban uralható, és rendben tartható ez az anyagcserezavar. Lássuk a részleteket!

Kétmilliárdból fejlesztett az energiaital-gyártó Szikszón

A kormány 1 milliárddal járult hozzá a bővítéshez, mellyel több termék készül majd exportra.

Már több mint 50 nagyvállalat hagyta ott Kínát

Egyre többen ijednek meg a kereskedelmi háborútól.

Sarka Kata együtt szelfizett mindhárom gyermekével - fotó

Bár a legkisebbet még sosem mutatta meg közösségi oldalán a csinos műsorvezetőnő, így az arcát most sem láthatjuk a kisbabának, de...

Különleges kerekekkel hódították meg a Holdat

1969-ben lépett először ember a Holdra, de az első guminyomokat csak két évvel később hagyták a felszínen.

Újabb emberölési ügyekben vizsgálják Dér Csaba felelősségét

Letartoztatás vár a hallgatást választó rettegett bérgyilkosra.

Még Beyoncé is izgult a Meghan hercegnével való találkozás előtt

Folyamatosan nyomasztották előtte mailben őket a protokollal.

Százezres bírságot kapott, mert kifeszített egy függőágyat

A turistát Olaszországban ébresztették fel a rendőrök.

Berki Krisztián egy zavarbaejtő videóban jelentette be: főpolgármester akar lenni

Nehéz eldönteni, hogy csak viccel-e vagy komolyan gondolja.

Brutálisan kiakadt a DK az Orbán-kormányra

Egy főorvos szabadságra ment, ezért bezárt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai bőrgyógyászati fekvőbeteg osztálya - írja a...

Gigaberuházás Szegeden: ilyen hajókikötőt kap a város

Negyvennyolc férőhelyes kishajókikötőt alakítanak ki a Tiszán Szeged belvárosában, a beruházás a Partfürdő 300 millió forintból...

0

Sport

Nagy vereség lett a vége női pólósaink túl szívélyes keleti nyitásának

Az oroszok 17-12-re győzték le a magyar női vízilabda-válogatottat.

Rasovszky hányt, Gyurta rohamot kapott verseny közben

A vizes-vb leghosszabb távján, 25 kilométeren álltak rajthoz a magyarok, Rasovszkynak fel kellett adnia a versenyt.

Ez a bombanő nyerte a pesti vívó-vb első aranyát

Nathalie Moellhausen nemcsak a páston figyelemreméltó.

A Ludogorec lengyelje az edzője akarata ellenére rúgta el a büntetőt

Nagy szívességet tett ezzel a csatár a magyar bajnoknak, mivel kihagyta a tizenegyest.

Takács Tamara: Sosem doppingoltam, valaki mérgezi a sportolókat

A világ- és Európa-bajnok kajakos, Takács Tamara sztanozolollal bukott meg tavasszal, de ő tudja, hogy ártatlan, és nemcsak fellebbezett az ítélet ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS), hanem a nyilvánossághoz is fordult.

Büntetést kap a Fradi elleni 11-est elnagyképűsködő lengyel focista

Edzője nem azért bünteti meg a Ludogorec játékosát, mert hibázott.

Már saját csapata sem érti, hogy csinálja: Lewis Hamilton olyasmit művelt a pályán, hogy mindenki letette a ha...

Lewis Hamilton használt gumikon is képes volt új rekordot felállítani. Még a Mercedesnél sem értik, ez hogyan sikerülhetett neki.

Mindhárom magyar csapat továbbjutott az Európa-ligában

A Debrecen és a Honvéd döntetlent játszott idegenben, a Fehérvár és az FK Zeta mérkőzése gól nélkül ért véget.

A Racing Django futott be elsőként a Kékszalagon

Rendkívül gyenge szélben, több mint 15 óra kellett a győztes hajónak.

Újabb gigaajánlatot tett Neymarért a Barcelona

Úgy tűnik, a Barcelona tényleg vissza akarja szerezni Neymart.

Százszázalékos teljesítménnyel negyeddöntősek férfi pólósaink a vb-n

Utolsó csoportmeccsét is megnyerte Dél-Koreában Märcz Tamás együttese.

Román ellenfelet kaphat a Honvéd a következő körben

Eppel is pályára léphetett a Kajrat Almatiban.

0

Bulvár

Mutatjuk, milyen a hétköznapi luxus a vidéki Magyarországon

A Tóth Project épülete nem elérhetetlen, nem megfizethetetlen, mégis minden megvan benne, ami a minőségi élethez szükséges: A+ minősítés és a nagymama képkerete egy helyen, harmóniában.

Megterhelő péntek jön

Habár pénteken sem kell fronthatásra számítani, a változékony időben sokaknál jelentkezhetnek markáns humánmeteorológiai panaszok.

140 milliárd mérés igazolta: Japánt is megelőzte Magyarország

A Magyarországon működő 4G hálózatok letöltési sebessége kiemelkedő, a világon a 11. legjobb.

Nagy vereség lett a vége női pólósaink túl szívélyes keleti nyitásának

Az oroszok 17-12-re győzték le a magyar női vízilabda-válogatottat.

Több mint egy év után jóváhagyták, e hónap végére összeolvad a Vodafone és a UPC

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone Csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global leányvállalatait, így a UPC Magyarországot is.

Nem kellene szeretkezned, ha nem tudsz válaszolni erre a 3 kérdésre

Országonként változik, hogy mikortól hozhatják meg a fiatalok törvényes keretek között is a döntést, hogy nemi életet kezdenek élni. Az alsó korhatár persze még nem jelenti azt, hogy valaki testileg és lelkileg is készen áll, ha pedig az alábbi kérdésekkel nincs tisztában, jobb lenne előbb a szexuális edukációját csiszolni, mint a lepedők közé vetni magát.

Itt a botrányos MSZP-s közlemény, amit az MTI nem volt hajlandó közölni

A szocialisták Lex Simonka kezdetű közleményét az MTI nem volt hajlandó lehozni csütörtökön, mivel szerintük a szabályzatukba ütközik.

Százezrekre büntette az iskola a rákot legyőző anyukát, aki szünidőn kívül ünnepelte gyerekeivel gyógyulását

A vezetőség szerint ez nem olyan rendkívüli körülmény, amely miatt a gyerekek hat napra kimaradhattak az iskolából.

Tényleg árt a testednek a szénsavas víz? Utánajártunk.

Azt már azért mindannyian tudjuk, hogy a szénsavas üdítőket kerülni kell, mint ördögnek a keresztet rosszat tesznek a fogaknak, a csontoknak, a gyomornak, a zsírpárnákat pedig kifejezetten segítik. De mi a helyzet a szénsavas ásványvízzel? Maga a szénsav is okozhat károkat, vagy a bubis víz teljesen ártalmatlan?

Ritka veszély fenyegeti a magyar autósokat, figyelmeztetést adtak ki

Jobban teszi, ha a következő hetekben a szokásosnál is óvatosabban vezet!

Orvosszakértő: Már nem lehet felismerni a Hableány utolsó áldozatát

Még mindig keresi a rendőrség a Hableány utolsó, dél-koreai áldozatát. A Blikk szerint a hozzátartozók Budapesten várják, hogy közöljék velük: megtalálták a rokonukat. Közben tanúvallomásokra hivatkozva a Magyar Nemzet arról ír, hogy nem sokon múlt egy második ütközés a Hableány május 29-ei tragédiájának napján.

blogmorzsák

6 jel, hogy problémás az alkoholfogyasztásod

Nehéz beismerni, hogy bizony gondunk van az alkohollal. Íme néhány jel, amire érdemes figyelni.

Terézvárosi kupleráj: óriás dildó a kocsi alatt

„Egyik olvasónk küldte be ezeket a kissé meghökkentő fotókat.“

Tarantino Star Trek mozija egy Ponyvaregény lesz az űrben?

A rendezőnek határozott elképzelése lenne az általa rendezett Star Trek moziról.

Lopott, csalt a kalózlegenda, mégis örültek neki

Johnny Depp súlyos beteg gyerekeket látogatott meg egy kórházban, mosolyt csalva az arcukra, örömet lopva a szívükbe.

„Amikor azt hittem, rákos vagyok“

Amikor az ember a poklot járja meg a bizonytalanság miatt, és még az orvosok közönyével is meg kell küzdenie.

Miért nem lehet simán szakítani?

„Miért mocskol még a szakítás után két hónappal is, ahol csak ér?“

Mit csinál egy tanár nyáron?

Hálálkodik? Unatkozik? A gyerekek hiányoznak neki? Íme, egy átlagos általános iskolai tanár tipikus nyara.

Miért ment ki a divatból a sírig tartó szerelem?

Egész életen át tartó párkapcsolatban megélni a szenvedélyt és a stabilitást nehezebb, mint pórázra kötni egy pillangót.

Mit játsszunk a gyerekekkel utazás közben?

Rövidebb utazás közben is unatkozhatnak a gyerekek, íme pár ötlet, mivel foglaljuk le őket.

Ez a 21. század legnép­szerűbb brit rádióslágere

Nagyívű, de nem épp vidám dal. A britektől nem is várnánk mást.

TOP 3 last minute úti cél a nyárra

Még nem tudod, merre indulj a szabadságod alatt?

0


0