Ezt olvasta már?

0

Nagy várakozásokkal érkezett Pécsre az új légiós

Egy vidám, jó kedélyű játékos ismerhetünk meg Maja Vucurovic személyében, a PEAC-PÉCS egyik új igazolásában.


hirdetés

Maja Zentán született, ahol a magyar lakosság van többségben, így rögtön adódik a kérdés, beszél-e magyarul? – Magyarok között nőttem fel, de már tíz éve, hogy elköltöztem Zentáról. Ez hosszú idő, ami alatt nem használtam ezt a nyelvet, így bár sokat megértek, de picit eltávolodtam a magyartól. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy két-három hónap múlva visszatérnek a korábban tanult dolgok és ismét jól fogok boldogulni a magyarral is – jelzi előre a most még magát angolul jobban megértető játékos, aki a kosárlabda előtt egyéni sportágat űzött. Teniszpályán is kivételes képességeket árult el magáról, és nem járt messze attól, hogy a fehér sport nagyjai közé avanzsáljon. A híres teniszezővé válást azonban az anyagiak akadályozták meg. – Hét esztendeig teniszeztem, ám amikor a tenisztornák már kezdtek túl sok pénzbe kerülni, már nem bírta a családom anyagilag – vallja be Maja. - Édesapám szerette volna, ha kosárlabdázóként folytatom, én annyira nem, de aztán mivel egy barátnőm is járt kosáredzésre, ott ragadtam én is. Akkoriban nem gondoltam volna, hogy profi kosárlabdázó leszek. Természetesen az iskolában kosaraztam is, de a teniszt sokkal jobban szerettem. Az edzőim abban az időben azzal kecsegtettek, hogy top 100-as teniszezővé válhatok, de sajnos az ehhez vezető út túl rögös volt számunkra.

Nyilván sokáig nem bánkódott ezen, hiszen a korosztályos kosárlabda válogatottakba hamar meghívót kapott, és meglehetősen fiatalon, mindössze 18 évesen a lengyel Wisla Krakkó keretébe került. Hogyan? - Speciális szerb kosárlabda szabályoknak köszönhetően. Amikor betöltöttem a 18. életévemet az ottani „törvények” szerint négy éves kontraktust kellett volna aláírnom azzal az egyesülettel, ahol játszottam. Nekem ez már akkoriban is soknak tűnt, ennyire hosszú távra nem akartam elköteleződni. Úgy éreztem, hogy két évnél hosszabb idejű röghöz kötés esetén én inkább felhagyok a kosárlabdával. Közel voltam ehhez és számomra a legjobb pillanatban érkezett a krakkói megkeresés. Elmenten próbajátékra és egy edzés után megegyeztünk egymással. Persze ebben segített, hogy az U18-as válogatottban láttak játszani, így bár majdnem szögre akasztottam a kosárlabda cipőt 18 éves koromban, mégis maradtam a pályán.

A lengyel csapatban akkoriban több WNBA-s és európai léptékkel is sztárnak számító játékos társaságában dolgozhatott. Valójában pályára viszonylag keveset került, de akkoriban nem is ez volt a legfontosabb a számára. Az a csapat az EuroLiga rájátszásában összekerült a MiZo Péccsel, úgyhogy Maja Vucurovic lengyel klubszínekben már járt a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok falai között. - Leginkább az maradt meg bennem, ahogy a Pécsett aratott győzelmünk után a lengyel szurkolók a sportcsarnok lépcsőinél ünnepeltek bennünket, borzasztóan értékesnek tartották az akkori sikerünket. Ez a Final Fourba jutás szempontjából fontos mérföldkő volt a José Ignacio Hernandez vezette csapatnak. A krakkói szezon után több csapatnál megfordult, ezek közül talán a legérdekesebb az ecuadori kitérője, hiszen azért ez nem sűrűn előforduló célország egy európai profi kosárlabdázó esetében. – Ez rendkívül hirtelen jött lehetőség volt számomra, és ma már különösen annak örülök, hogy egy egészen más kultúrát, más kosárlabdát ismerhettem meg ennek köszönhetően. Az ecuadoriak nagyon boldog emberek, szegény, szerény, egyszerű körülmények között élő, de igazán pozitív életfelfogású nép – tekint vissza a PEAC-PÉCS csapatában nyolcas mezben szereplő magasbedobó. – Őszintén szólva én akkoriban nem voltam éppen a legjobb passzban, ami a kosárlabda karriert illeti, ez a dél-amerikai történet viszont rengeteg mindent visszaadott számomra.

Ecuadort itt kevésbé ismerik, Brno neve viszont sokkal többet mond a pécsi szurkolóknak, Maja Vucurovic a cseh gárda mezét is magára ölthette. - Nagyon jól éreztem magam Brnoban, és jól is ment a kosárlabda. Egy fiatal társaság jött ott akkor össze, akik között sikerült vezér szerepet betöltenem. Viszont az idény végén úgy éreztem, előrébb akarok lépni és egy olyan csapat hívását fogadtam el, amelynek az Európa Kupában is voltak tervei. Így kerültem a Rutronik Stars Kelternhez, ahhoz a német csapathoz, amelyik a PEAC-PÉCS első Európa Kupás ellenfele lesz. A német bajnokság nem éri el a magyar pontvadászat nívóját, de a Keltern csapata az ottani top gárdák közé tartozik, jól is szerepeltünk az Európa Kupában. Mivel mindig szeretnék jobb és jobb csapatban szerepelni, nagyobb és nagyobb kihívásoknak megfelelni, örültem egy a németnél erősebb, ugyancsak Európa Kupás csapat hívásának, és boldogan jöttem Pécsre. Nagy várakozásokkal érkeztem Pécsre. Nyilván majd egyszer ki szeretném magam próbálni az EuroLigában is, akkor lennék a legboldogabb, ha ezt Pécsett tehetném, hiszen nagyon közel vagyok az otthonomhoz is.

Szemmel láthatóan jól érzi magát városunkban. - Rengeteg fiatallal dolgozunk együtt, igazi nagy nevek nincsenek nálunk, viszont mindenkin azt látom, hogy fejlődni, és ennek érdekében dolgozni akar. A városba meg már e rövid idő alatt is, amit itt töltöttem, valósággal beleszerettem, turistaként is szívesen fedezem fel a nevezetességeket. Most, hogy volt két szabadnapunk az első hét után, több klassz helyre jutottam el és rengeteg képet készítettem.

Amikor nem a kosárlabda van főszerepben Maja Vucurovic-nál, akkor a tanulás az első. Gazdasági és turisztikai szakirányt tanul az egyetemen, emellett szeret olvasni, beszélgetni a barátokkal, és a szezonnak ebben az alapozással nehezített időszakában elég sokat alszik, hogy ki tudja magát pihenni. Elégedett pedig akkor lenne a szezon végén, ha a klub teljesítené a célkitűzéseit, sikeresen szerepelne a pályán. - Az biztos, hogy én ebben ott akarok lenni az élen, számíthat rám a PEAC-PÉCS. Egyénileg nincs más célom, mint hogy jobb játékos legyek és a csapattal minél feljebb jussunk.

Forrás, fotó: peacpecs.hu
Mi a véleménye a Munka Törvénykönyvének módosításáról (túlóratörvény)?

0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Ennyit keresnek frissdiplomások: akár havi több százezer forintot is hazavihetnek

Mennyit keresnek a különböző szakokon végzett, néhány év munkatapasztalattal rendelkező fiatal diplomások? Mutatjuk, mennyi az átlagos...

Kommandósok őrzik: egyedül az édesanyja látogathatja a hét lövést kapott túszejtőt

Budapest Az anyja meglátogathatta a kórházban Sz. Károlyt (35), aki ámokfutásának golyózáporral vetettek véget az egyenruhások még...

Túszejtő fogoly: Örök börtön vár Károlyra

Két bírónő és egy férfi bíró alkotta a tanácsot, akikre a túszejtő Sz. Károly ráirányította a fegyőrtől megszerzett  9...

Ez a film volt most a legnépszerűbb az amerikai mozikban

Az Alita: A harc angyala című látványos cyberpunk akciómozi érdekelte a legjobban az amerikai nézőket a hétvégén.

VV Zsuzsu: ˝Nem fogok megváltozni a pénz miatt.˝

 A ValóVilág első női győztese elárulta, mire fogja költeni a 36 milliós nyereményét. Az is kideürült, hogy kivel szeretné tartani a...

A külügyminiszter képviseli Lengyelországot a V4-csúcstalálkozón

A külügyminiszter képviseli Lengyelországot a visegrádi országok (V4) és Izrael kormányfőinek tanácskozásán kedden Jeruzsálemben,...

Mennyire hosszú idén a farsangi időszak?

Idén nagyon hosszú a farsangi időszak, két hónapig tart - mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató az M1 aktuális csatornán vasárnap.

0

Sport

Megtörte a csendet a kirúgott Real Madrid-edző

Julen Lopeteguit három hónap alatt vágták ki a világ két legkeményebb pozíciójából.

Úgy zsákolt, hogy előtte átugrotta a 216 centis Shaquille ONealt

Hamidou Diallo lett az All Star-gála zsákolóbajnoka.

Fél óra alatt kiderült, miért van szüksége új csatárra a Barcelonának

A szombat esti bajnokin a Barcelona szinte értékelhetetlen produkcióval győzte le a Valladolidot, de akadt valaki, aki mindenkit alulmúlt. Luis Suárez.

Király is benne volt, hogy megpecsételődött a Haladás sorsa

Horváth szerint már nincsenek vérmes reményeik.

Dárdai nagyon dühös

A Hertha a 96. percben bukta el a győzelmet a Werder Bremen ellen.

18 évesen a 93. percben ollózott gólt a Fradinak

Zsóri Dánielnek összejött az álombemutatkozás a DebrecenFradi bajnokin.

DVTK: retteghet az Újpest és a Ferencváros

Együtt továbbra is könnyebb lesz!

Hazai pályán kapott ki a Real, 9 pont a Barca előnye

A három hónapja nyeretlen Girona győzni tudott a Bernabéuban.

Kordáék a Föld körül: Megvan a Családi Slam

Petr Korda 21 éve megnyerte az Australian Opent, ám akkor még nem sejtette, hogy egyszer majd mind a három gyermeke nyomdokába lép.

Kirabolták a Barcelona focistáját, amíg meccset játszott

A katalán csapat téli igazolásának az otthonából nagyobb vagyont vittek el.

Lovrencsics duplázott Újpesten

Loverncsics duplázott a Szusza Ferenc Stadionban.

0

Bulvár

Listázza és nyomon követi a Facebook azokat a felhasználókat, akik üzenetben fenyegetik a céget

A közösségi oldal az appjait használja fel lokációkövetésre a rájuk potenciálisan veszélyesnek ítélt usereknél. A privát üzeneteket és a kommenteket is monitorozzák, egy egyszerű "fuck you, Zuckerberg" is elég ahhoz, hogy az ember a megfigyeltek listáján találja magát.

Beállíthatja a koleszterinszintünket ez az élesztő: nyelje le.

A króm fontos szerepet tölt be a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában, pozitív hatással van a testsúlyunkra és a vércukorszintre is. Nem mindegy azonban, hogy milyen formában vesszük magunkhoz a krómot! Miért előnyös például az élesztőből nyert króm?

Olyan könyvespolcot rittyentett a falra ez a házaspár, hogy könnyen becsavarodsz tőle

Jessica és Sinclair Breen saját készítésű könyvespolcukkal dobták fel a lakásukat Ausztráliában. Az ötlettel a feleség állt elő, aki Pinteresten találkozott a különleges tervezői megoldással.

Balesetet szenvedett, hat napja nem találják

Rejtélyes ügy foglalkoztatja az osztrák közvéleményt és sajtót. Egy 45 éves nő balesetet szenvedett, kocsiját hátra hagyva eltűnt, azóta nem találják írja az osztrák közszolgálati televízió honlapja, az orf.at  

A világ 5 leggazdagabb özvegye

Vajon mire költik a vagyonukat ezek a gazdag özvegyek? Tovább gyarapítják vagy elherdálják?

Brutális lehűlés jön

A jövő hét közepéig tart a száraz és enyhe idő. Kezdetben többfelé 10 fok felett alakulnak a maximumok, a hétvégén viszont néhol már csak 0 fokig melegszik a levegő derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez. Hétfőn a köd napközben fokozatosan csökken és fátyolfelhős, napos idő várható. Főként északkeleten helyenként tartósabban megmarad a párás, felhős idő. Csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és 0 Celsius-fok között alakul. Napközben 9-14 fokig melegszik a levegő, de a hosszabb ideig ködös, párás vidékeken néhány fokkal hűvösebb lesz. Keddre és szerdára virradóra is köd képződik, amely napközben nagyobb területen, elsősorban az északkeleti, keleti megyékben tartósan is...

Prém és ugráló mellek? 5+1 dolog, ami nem zavarja a férfiakat szeretkezés közben

Míg egy forró hangulatú randi előtt te papírusztekercsnyi teendővel igyekszel vállalható formába önteni a testedet, ő valószínűleg egy gyors zuhany után már indul is, hogy a kedvedre tegyen. Csokorba szedtük, mi miatt nem érdemes tövig rágnod a körmödet ilyen helyzetben

Még soha nem volt jellemző az élelmiszerek ilyen mértékű drágulása

A tavalyi szárazság a burgonya, a vöröshagyma, a liszt és a kenyér drágulását eredményezte, de az üzemanyagárak is az egekbe szöktek.

Két hónapig várhatjuk a tavaszt

Az ősi tavaszváró ünnep két egyházi ünnep között van, a farsang kezdete vízkereszt, január 6-a, és hamvazószerdáig tart, ami idén március 6-ra esik.

Ez az erős immunrendszer 3 titka

Ugye, mindenki szeretne nátha, influenza és komolyabb bajok nélkül "áttelelni"? Ha néha beveszünk egy szem C-vitamint az még nem elég! Az erős immunrendszerhez a következő három lépést kell megtenni.

blogmorzsák

A röntgen­fényképezés mestere

A röntgennel való fényképezés nem veszélytelen játék, ezért az ólommal bélelt, 200.000 dollár értékű stúdió­ban egy Geiger-Müller számláló is be van építve.

Air Race?

„Megkérdeztem a budapestieket, mit gondolnak a Red Bull Air Race-ről.“

Az USA és Izrael az EU négy lázadóját próbálja becserkészni

Webert ismét sarokba szorították a Fidesz EPP-tagsága miatt.

„A királyi hímvessző tiszta“

„Újranéztük az Amerikába jöttem című filmet.“

3 ötlet, hogyan fektess ingatlanba

Ha nincsenek tízmillióid, akkor az elsőt imádni fogod, de a többit is érdemes átgondolni.

A NER-be vetett bizalom

„Egy kis bizalom nem ártana“ - írta egy kedves­nek tűnő, higgadt kormánypárti kommentelő.

Hogyan éld túl a szakítást?

Nem csak abban kellhet segítség, hogy holnap majd minden jobb legyen, hanem abban is, hogy túléljük a mát.

Hogyan szeressek vissza a társamba?

10 pont a szenvedélyért.

Bizonytalanság a Brexit kapcsán

A valóság felül­múlja a legvadabb elképzeléseket.

Nyílt levél az adófizetőkhöz

„Nem akarok 'megvett' nyugger lenni, több, mint negyven ledolgozott munkaév után.“

A szobanövények betegségeiről

Nem csak a kertben üthet be a baj, a szobanövényeket is gyakran tizedelik kártevők és betegségek, főleg a tél végén.

0


0