Ezt olvasta már?

Átadták az egyedülálló stégkápolnát a Pécsi tavon!

PTE NEST – vagyis a Pécsi Tudományegyetem Fészke. Jobb nevet keresve sem találhattak volna a PTE MIK hallgatói által jegyzett stégkápolnának, ami Orfűn, a Pécsi tó...

0

Nagyinterjú Keresztes László Lóránttal

Terjedelmes interjút készített az index.hu az LMP magára maradt társelnökével, Keresztes László Lóránttal. Szó van benne a párt helyzetéről Szél Bernadett távozása után, a pécsi helyzetről és a közeledő EP- és önkormányzati választásokról.


hirdetés

Tovább dolgozott volna Szél Bernadett-tel, de elfogadja a döntését, hogy lemond a társelnöki és a frakcióvezetői posztról. Az utódlásról később döntenek, de vállalja a frakcióvezetői posztot, ha megválasztják – mondta az Indexnek Keresztes László Lóránt.

Az LMP társelnöke nem értett egyet azzal, hogy Szélt eltiltotta az etikai bizottság. Az eltiltottak rehabilitálására azonban jelenleg nincs eszköze.

Alapvetően megváltoztatná az LMP szervezetét és több hatáskört adna a vezetőknek, éppen ezért alapvető alapszabály-módosításokat javasol majd.

Az LMP a parlamenti választási kampányban szerinte politikai és kommunikációs hibákat követett el. A migráció kérdésében lehetett volna markánsabb.

A kampányban az LMP-jelölteknek nem volt világos, mit kell tenniük. Szél és Hadházy Ákos a visszaléptetésekről sem dönthetett volna kongresszusi felhatalmazás nélkül.

Az EP-kampányban a migráció lesz az LMP egyik fő témája.

Az önkormányzati választáson pedig el tudja képzelni a szorosabb együttműködést a Jobbikkal, és bevonná ebbe a Momentumot is.

Az LMP–Jobbik-együttműködés nem jelent jobboldali fordulatot. Szerinte a XXI. századi pártoknak össze kell fogniuk a NER legyőzése érdekében.

Ön lesz az új frakcióvezető Szél Bernadett után?

Kis frakciónk van, de többen is alkalmasak frakcióvezetőnek.

Többen is alkalmasak, de kérdés, hányan nincsenek eltiltva a tisztségektől, nem?

Az etikai bizottsági eltiltás csak a párttisztségekre vonatkozik, a frakcióvezetésre nem. Tehát az eltiltottak is jelölhetőek frakcióvezetőnek.

Nem lenne bohózatba illő, ha olyan frakcióvezetőt választana az LMP, akit a párt amúgy eltiltott a párttisztségektől?

Én a jogi helyzetet mondom: az alapszabályunk felsorolja, hogy az etikai bizottság eltiltása milyen tisztségekre vonatkozik. A frakció független, arra nem vonatkozik az etikai bizottság semmilyen döntése.

Akkor úgy teszem fel a kérdést: mi indokolja, hogy ne az egyetlen megmaradt társelnök legyen a frakcióvezető?

Ha a frakció engem kér fel, vállalni fogom. De ez teljes mértékben a frakció döntése.

Szél Bernadett lemondásáról mikor és hogyan szerzett tudomást?

Mielőtt Szél Bernadett szétküldte volna az azóta kiszivárgott levelet a tagoknak, fél nappal előbb elküldte az elnökségnek. Tehát előre tudtam, nem az újságból.

Marasztalta őt?

Együtt választottak meg minket társelnöknek május végén, együtt kezdtük meg a közös munkát. Eközben jöttek ezek az etikai bizottsági eltiltások. Ugyan nem volt rá semmilyen ráhatásom, de elmondtam közben is, hogy nem értek egyet Szél Bernadett eltiltásával, mert óriási munkát végzett a kampányban, és minden döntését a céljaink elérése szempontjából hozta. Ráadásul a kongresszus az összes döntése ismeretében választotta újra őt társelnöknek.

De ha ellenezte ezt a döntést, nem marasztalta Szélt, hogy együtt változtassanak a helyzeten?

Kettőnkre tartozik, mit beszéltünk, de annyit elmondok, hogy szerettem volna tovább együtt dolgozni vele. Persze elfogadom a döntését. Annak pedig örülök, hogy a pártban velünk marad, és többet fog foglalkozni a szívügyének tekintett zöld témákkal, többet találkozhat majd a választókkal.

Szél hagyott egy búcsúlevelet is, amelyben azt kérte, hogy „rehabilitálják” azokat, akiket az etikai bizottság elítélt. Előbb említette, hogy ön sem értett egyet az eljárásokkal. Tehát lesz rehabilitáció?

Ez azért izgalmas kérdés, mert most semmilyen eszköz nincs erre. De Bernadett írt arról is, és mi is sokat beszéltünk erről, miként kellene megváltoztatni az LMP struktúráját, hogy vezethetőbb legyen a párt. Amikor engem társelnökké választottak, letettem az asztalra egy tervet, és azóta csak eltökéltebb lettem: az alapszabályunkat jelentős mértékben meg fogjuk változtatni. És ez akár lehetőséget adhat majd a pártnak a rehabilitációra.

Mit jelent ez az új struktúra pontosan? Szél Bernadett, de korábban Schiffer András is elég sok kritikával illette a pártszervezetet. Például Szél azt írta: életképtelen, hogy a döntési és a felelősségi jogkörök teljesen szét vannak választva, és hogy hátrányos a bázisdemokrácia. Tehát akkor ennek vége?

Nincs vége a bázisdemokráciának, de tisztázni kell a jogosultságokat és a felelősségeket. Az alapszabály-módosítás egyik része ezt célozza: vezethetőbbé tenni a pártot. Felfokozott politikai helyzetben, például kampányban több jogkört kell adni a vezetőknek. Egy párt kongresszusát nem lehet összehívni egy-két nap alatt, amikor gyorsan kell dönteni. A másik nagyon fontos változás a szervezetről szól. Az LMP-nek jelenleg olyan területi szervezetei vannak, amelyek megyei alapon szerveződtek. Nekem régi célom, hogy ezt megváltoztassuk, választókerületek alapján szervezzük a pártot, és lehetővé tegyük az egyszerű alapszervezetek létrehozását is.

Attól, hogy bekerül az alapszabályba az alapszervezet, hogyan lesz több tag?

Nekünk több ezer olyan szimpatizánsunk van, aki érdeklődik, mivel foglalkozik az LMP. Megadjuk nekik a lehetőséget, hogy olyan kis közösségeket hozzanak létre, amelyek közös problémákkal foglalkoznak, közös javaslatokat tehetnek. Most nincs lehetőség arra, hogy helyben kis sejtek megalakulhassanak, márpedig az önkormányzati választások felé közeledve nincs is fontosabb.

Előbb említette, hogy több jogosultságot kapnak majd az LMP-s vezetők. Mondana egy példát erre?

Jelenleg, valljuk be, az LMP-társelnökök inkább kommunikátorok és döntés-előkészítők. Olykor több jogosultsága van a titkárnak, mint a társelnököknek. Nonszensz, hogy azok, akik az arcukat adják, képviselik a pártot, nem tudnak döntéseket hozni, mert például az elnökségi ülés összehívását sem tudják kiharcolni. Ezen változtatni kell. (Szél Bernadett említette a búcsúlevelében, hogy Sallai Róbert Benedek megakadályozta egy elnökségi ülés összehívását a hódmezővásárhelyi választás után – a szerk.)

A társelnöki rendszer marad Szél Bernadett távozása után?

Mindent megtehet a kongresszus, ha átírjuk az alapszabályt. De én magam szimpatizálok a társelnöki rendszerrel, tehát a társelnökség megtartása mellett fogok felszólalni.

És ki lesz a női társelnöke? Két hónapon belül meg kell választani.

Nem fogok neveket mondani.

Szűkítik a kört az etikai bizottsági eltiltások. Hányan jöhetnek egyáltalán szóba?

Vannak olyan volt országgyűlési képviselőink, önkormányzati képviselőink, tehetséges fiatal női politikusaink, akik alkalmasak lennének erre a feladatra.

Demeter Mártát már többen említették, ő nincs is eltiltva, hiszen csak nemrég lett párttag, őt elfogadná társelnöknek?

Demeter Márta is az alkalmas jelöltek között van, ahogy mások is. A döntést a kongresszus fogja meghozni.

Szél Bernadett célzott arra, hogy az LMP-nek el kell gondolkodnia azon, hogy a vezetőik sorra elmennek. Ön mennyi időt ad magának ezen a poszton?

Májusban másfél évre választottak meg, szeretném ezt a ciklust kitölteni, előbb soroltam, milyen fontos feladataink vannak párton belül, közben pedig jön az EP- és az önkormányzati választás.

Mielőtt a jövő kampányairól beszélnénk, kíváncsi lennék a véleményére a mögöttünk hagyott kampányról. Az LMP mit csinált jól, és miben hibázott?

Az ellenzék óriási vereséget szenvedett, amelynek fő oka az volt, hogy nem tudott igazi alternatívát és erőt mutatni. Túl sokan szavaztak a Fideszre azért, mert nem láttak más lehetőséget. Ez a teljes ellenzék bűne, de emellett az LMP is követett el politikai és kommunikációs hibákat. Már a kampányban is sürgettem, hogy a migráció kérdésében legyen markánsabb, egyértelműbb a párt álláspontja. Ez nem történt meg, pedig fontos szempont volt a választói döntésekben. Aztán elkezdődött az összefogásos játék, de ez nem jelentett alternatívát Orbán Viktor rendszerével szemben.

Az LMP is belement ebbe az összefogásos játékba végül. Jól döntöttek azok, akik visszaléptek az esélyesebb vagy esélyesebbnek gondolt ellenzéki jelöltek javára?

Eredményezett ez persze néhány mandátumot, de generálisan nem ez volt a jó megoldás.

Ön például Pécsen nem is lépett vissza Mellár Tamás javára, aki ennek ellenére vagy ezzel együtt nyert végül. Ha ön a társelnök, akkor mind a 106 választókerületben állva maradt volna az LMP-s jelölt?

Az LMP nagyon akarta a kormányváltást, és erre többféle politikai megoldás létezik. De ezeket a vitákat a kongresszuson kellett volna lefolytatni. Ugyanakkor senki nem készített arról előterjesztést a kongresszusnak, hogy hogyan és milyen szempontok alapján döntsünk a választókerületi koordinációkról.

Tehát Szél Bernadett és Hadházy Ákos hibázott, hogy nem kérdezte meg a kongresszust?

Mondom, senki nem készített elő ilyen előterjesztést. Azt tartottam volna helyesnek, ha összeül a kongresszus, és születik egy világos döntés, belemegyünk-e a koordinációba és kikkel, vagy kitartunk a 106-os indulás mellett.

De előbb éppen ön utalt arra, hogy nem lehet a kampány hevében egy-két nap alatt kongresszusokat összehívni.

Így van, de ez olyan súlyú döntés, amelyet széles körben kell megvitatni. Miután sem a Jobbik, sem az MSZP nem támogatta a teljes ellenzéki koordinációt, kongresszust kellett volna tartani. Ezzel szemben ment minden a maga útján. Nem volt világos a jelölteknek sem, mit kell tenni. Én például Pécsen rengeteg durva támadást kaptam, elsősorban a baloldaltól, hogy lépjek vissza. Miközben az eredmények éppen azt igazolják, hogy Fidesz-szavazókat tudtam megszólítani, elcsábítani, ami tehát végeredményben Mellár győzelmét, a Fidesz bukását segítette. Ezzel szemben a pécsi szocialisták gyomorforgató módon Fidesz-bérencnek neveztek, miközben ők is tudják, hogy elkötelezett Fidesz-ellenes vagyok.

Az LMP-vel kapcsolatban a kampány után is előkerült, hogy Fidesz-érdekeket szolgál, hogy a Fidesz irányítja. Ezt sokan megerősítve látták azután, hogy kiderült Schmidt Mária és Schmuck Erzsébet kampányfőnök telefonbeszélgetése. Ön hányszor beszélt Schmidt Máriával?

Soha nem beszéltem Schmidt Máriával. És semmi nem igaz abból, hogy a Fidesz irányítaná a pártot. De önmagában abszurd, hogy abból van botrány, hogy Schmuck Erzsébet beszélt valakivel. A kampányban engem meg balos vezetők hívtak fel, hogy lépjek vissza. Na? Ez irányítás? Meghallgattam, és magam döntöttem.

Jövőre két választás is lesz, az EP- és az önkormányzati, amelyen már pártvezetőként kell döntenie. Melyik aggasztja jobban?

Az önkormányzati választás sokkal nagyobb jelentőségű, mint az európai parlamenti. Az önkormányzatokban lehet ugyanis ellensúlyt képezni a jelenlegi kétharmados rezsimmel szemben. Az EP-választás is fontos, de kezelhetjük úgy, hogy mindenki megmérheti a saját támogatottságát.

Az LMP csak a saját támogatottságát méri? Terjed egy olyan pletyka, hogy elképzelhető akár Jobbik–LMP közös lista is.

Ez kevéssé reális. Nincs összefogási kényszer, nincs mögötte logika. És az EP-választás tétje éppen az, hogy a rendkívül fontos európai problémákkal kapcsolatban megjelenítsük az álláspontunkat, ez alapján pedig a választók a mi képviselőinknek adjanak mandátumot. Mindent meg fogok tenni, hogy a migráció kérdéséről és a migrációs válság megoldásáról beszéljünk. Rá akarunk mutatni arra, hogy a kormány csak a saját hatalmát akarja megszilárdítani a migrációról szóló kommunikációval. De a migrációs nyomás hosszú távú megszüntetéséről nem beszélnek.

Tehát az LMP kampányának középpontjában a migráció szerepel majd?

Határozottan ezt szeretném. Például hogy az ökopolitikai eszközökkel hogyan lehet csökkenteni a migrációs nyomást.

Az önkormányzati választáson lehet szorosabb országos együttműködés a Jobbikkal? A Népszavának már utalt egyfajta összefogásra a párttal.

Sok helyen elmondtam már, hogy tisztán láthatóvá kell tenni az igazi politikai törésvonalakat a magyar politikai életben, amelyek nem az ideológiák mentén húzódnak. A Fidesz például jobboldali konzervatív pártnak akarja mutatni magát, miközben bolsevik elven működő szocialista párt. A régi, baloldalinak tartott pártok, mint az MSZP és a DK, gazdasági liberális elveket képviselnek. De ők is belesimulnak a Fidesz által létrehozott NER-be, a Fidesz mindent meg is tesz, hogy megmaradjanak. És itt vannak a másik oldalon a XXI. századi pártok, amelyek meg akarják haladni a NER-t, és képesek választ adni a mai kihívásokra: a Jobbik, az LMP és a Momentum. Nagy ideológiai szakadék van ezen pártok között. Megjegyzem, az LMP és a Momentum között nagyobb az ideológiai távolság. Az LMP és a Jobbik között nagyobb az átfedés, hiszen mindkét párt globalizációkritikus, és az európai integráció lehetőségeit, az EU működési problémáit is hasonlóan ítéljük meg. De megőrizve saját értékeinket és tiszteletben tartva az ideológiai különbséget, meg kell találni az együttműködés lehetőségét a XXI. századi pártoknak, hogy legyőzzük a NER-t. És erre az önkormányzati választás óriási lehetőséget ad, mert a városvezetési kérdéseknél az ideológiai viták megkerülhetőek.

Tehát el tudja képzelni, hogy a jövő őszi önkormányzati választásokon tömegével lesznek Jobbik–LMP-s polgármesterek és képviselőjelöltek?

Igen, és ebbe bevonnám a Momentumot is, adott esetben, ha világosabban látunk velük kapcsolatban. És elengedhetetlen a helyi hiteles emberekkel, civilekkel együttműködni. Úgy kell átvenni a fideszesektől a helyi hatalmat sok-sok városban, hogy oda ne engedjük vissza adott esetben a bukott szocialista politikusokat sem. Itt szeretném hangsúlyozni, hogy sok tisztességesen dolgozó helyi szocialista és a DK-s politikus van, ott helyben meg lehet őket különböztetni, velük természetesen lehet együtt dolgozni. Nagy a felelősség tehát a XXI. századi pártokon, hogy megvalósítsák az együttműködést. És a kérdésére válaszolva: igen, óriási lehetőséget látok akár az LMP–Jobbik-együttműködésben is.

Akadhat olyan LMP-s szimpatizáns vagy párttag, aki a szívéhez kap, ha ezt olvassa, hogy óriási lehetőség az LMP–Jobbik-együttműködés. A Jobbik szélsőséges múltjára tehát fátylat lehet borítani?

Az önkormányzati választáson helyi jelöltek indulnak. Itt kevésbé van lehetőség az ideológiai különbségeken merengeni. Ezért mondom, hogy van ebben lehetőség akkor, ha akad alkalmas jelölt. A Jobbik korábban valóban nem lehetett potenciális partner, de évek óta figyelhetjük a párt néppártosodását, és ez adja meg a lehetőségét az együttműködésnek. A Jobbik hitelesebbé válását segítheti az is, hogy Toroczkaiék és a többi szélsőséges távozott a pártból. Az LMP és a Jobbik együttműködését nem úgy kell elképzelni, hogy összeadjuk a meglévő szavazóinkat. A két párt együtt alternatívát tud felmutatni, ami sok más szavazót is meg tud szólítani. De az első számú feltétel, hogy helyben hiteles jelöltek legyenek, akiket mindenki tud támogatni.

Jobbikosokkal, például Sneider Tamás elnökkel már beszélt erről informálisan? Mit szóltak?

Nem szabad elkövetni azt a hibát, mint a parlamenti kampányban, hogy a nyilvánosság előtt egy országos kibeszélőshow induljon erről. Helyben keressük meg az együttműködést, teremtsük meg a kereteket, és utána álljunk elő, ha van mivel.

Amikor megválasztották az LMP társelnökének, néhányan azt mondták, jobboldali fordulat jön az LMP-ben. A Jobbikkal való együttműködés felvetése már ennek a része? Jön a jobboldali fordulat?

Nem. Nem találhat olyan nyilatkozatot tőlem, hogy én jobboldali lennék. Konzervatív és nemzeti elkötelezettségű vagyok, de nem jobboldali. Az LMP ökopolitikai párt, és az is marad.0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Tanulni játszva is lehet - Fel sem tűnik a gyerekeknek, hogy áttanulják a délutánt

A Somogyi-könyvtár Északvárosi fiókkönyvtárában huszonegy általános iskolás gyermek egy egész hetes, térítésmentes olvasótáborban...

Nagy lépés az emberiségnek: a Hold az egyetlen olyan Földön kívüli égitest, ahol jártunk

Pontosan ötven évvel ezelőtt, magyar idő szerint 21 óra 18 perckor az Apollo-11 holdkompja megérkezett a Holdra. ,,Itt a Nyugalom tengere. A...

Életveszélyes lehet eszetlen mennyiségben a fiatalok kedvence

Minden ötödik 10-14 éves magyar gyerek csak energiaitalt fogyaszt reggelire.

Ide utazik a legtöbb magyar: íme, a legnépszerűbb célországok

Ezekből a régiókból indulnak inkább útnak.

Hivatalos: még két Halloween film jön, aztán örökre búcsúzhatunk a szériától

A Halloween rajongók egyik szeme sírhat, a másik pedig nevethet, ugyanis bejelentették, hogy egyből két új film érkezik, utána viszont...

Gyönyörű menyasszony lesz majd Dukai Regina

Odafigyel arra, hogy megőrizze az alakját.

Tarlós szerint mindenki röhög az 5-ös metró ötletén

Megszólalt a szentendrei HÉV 5-ös metróvá nevezése ügyében Tarlós István főpolgármester, közröhejnek minősítve az ötletet. Tarlós...

Ezt látta a holdra szállás közben Neil Armstrong - videó

A NASA tudósai a rendelkezésre álló információk alapján készítettek egy videót, ami Neil Armstrong szemszögéből mutatja az ötven éve...

Bajban a Barca?. - vizsgálják Griezmann átigazolását

Még 80 millió landolhat az Atlético kasszájában.

Rengeteg helyen változik a vasúti közlekedés: hadba álltak a pótlóbuszok

Pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt bosszankodhatnak az utasok.

Terrorkészültség Rómában - 27 éves szíriai férfi ellen indítottak hajtóvadászatot

Az olasz fővárosban egy 27 éves szíriai férfi ellen indítottak hajtóvadászatot.

Ezt látta a holdra szállás közben Neil Armstrong - videó

A NASA tudósai a rendelkezésre álló információk alapján készítettek egy videót, ami Neil Armstrong szemszögéből mutatja az ötven éve...

0

Sport

Zidane és a Real Madrid változatlanul bízik a fél Európa által csábított szupertehetségben

Martin degaard 16 éves korában igazolt Madridba. Habár a hájp csökkent körülötte, a Real még nem mondott le róla.

Új magyar sporthős született: A 21 éves Siklósi Gergely világbajnok

Óriási meglepetés, csodás eredmény férfi párbajtőrvívásban a budapesti világbajnokságon.

Visszatért a klubhoz az FC Barcelona legendája

Az utánpótláscsapatnál kapott munkát a háromszoros BL-győztes.

Lángoló autójából húzták ki a nézők Pardi Katát: a kórházi ágyán mondott köszönetet a Veszprém-ralin balesetet...

Veszprém Két héttel a Veszprém-ralin történt rémisztő baleset után mosolyogva hagyhatta el a kórházat Pardi Kata (28) navigátor, aki a napokban személyesen is megismerhette a hős szurkolókat, akik megmentették ő és társa, Neukirchner András (45) autóversenyző életét.

Bemutatták a Juve rekordigazolását

Matthijs de Ligt sajtótájékoztatót is tartott.

Porrá zúzta ellenfelét a magyar férfi vízilabda-válogatott, megállíthatatlanok a fiúk

Kvangdzsu A magyar férfivízilabda-válogatott Dél-Afrikát 23-5-re kiütötte a kvangdzsui világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így hibátlan mérleggel nyerte meg a C jelű négyest.

Négy hónap után távozott a Fehérvár "csodaigazolása"

Óriási fuccsot jelentett a korábbi Barca-játékos.

Sírva nyilatkozott a versenye után Gyurta Gergely - videó

A nyíltvizi úszók 25 km-es távján vezetett, amikor rohama lett, az utolsó órában levegőt is alig kapott.

Odafentről ünnepli világbajnok tanítványát Szalay Gyöngyi

Ő adta Siklósi Gergely kezébe a párbajtőrt Tapolcán. Nem érhette meg a nagy sikert.

Az oroszok legyőzésével döntős a junior kézilabda válogatott

A magyar válogatott 29-27-re legyőzte Oroszországot a junior kézilabda Eb elődöntőjében.

Áldozat vagyok, a munkámat vették el tőlem - Tisztázni akarja magát a doppingbotrányba keveredett magyar sport...

Tisztázni akarja magát, ezért állt a nyilvánosság elé a 22 évesTakács Tamara, akiről két hete derült ki, hogy sztanozolollal bukott meg februárban, a tatai edzőtáborban elvégzett doppingellenőrzésen, amely után az A és B próba is pozitív lett. Négy év eltiltást kapott, ez ellen küzd most minden erejével.

0

Bulvár

Egyvalaki távolléte sokaknak szemet szúrt Horváth Ádám temetésén

Horváth Ádámot, a Szomszédok atyát sokan kísérték utolsó útjára, egy valaki azonban nem vett végső búcsút.

Azonnali robbanást okozna a 72 évre emelt nyugdíjkorhatár

Az Eurostat tanulmánya szerint Magyarországon 72 éves korig kellene kitolni a nyugdíjkorhatárt ahhoz, hogy az elöregedés jelentősen ne csökkentse a nyugdíjasok életszínvonalát. A témában Farkas András nyugdíjszakértő nyilatkozott a TV2-nek.

Új ellenség született - a Fidesz szavazataival

Az Európai Parlament 383 szavazattal választotta meg Ursula von der Leyen volt német védelmi minisztert az Európai Bizottság elnökének. Ezt újságírók

Döbbenet, de vannak nők, akik csak az ingyen vacsora miatt vállalnak be egy randit

És persze férfiak is. Csak nők valószínűleg többen.

Panel és Kádár-kocka: tévedtünk ezekkel a lakásokkal kapcsolatban

A ma már sokszor lenézett panelházak egy új minőséget hoztak a magyar emberek életébe, mivel a maguk idejében korszerűnek számítottak. Ma már velük együtt a szocialista korszak teljes építészetét hajlamosak vagyunk lenézni, pedig a paneleket nem is a szovjeteknek köszönhetjük. Branczik Márta művészettörténésszel, a BTM Kiscelli Építészeti Gyűjtemény vezetőjével beszélgettünk.

Felnyársalta a kerítés az orvostanhallgató lányt a Balatonnál

Horrorfilmbe illő sérülést szenvedett egy Balatonnál nyaraló fiatal lány. 

4 vitamin, amit 50 felett pótolni kell

Sokan egész életükben ugyanazokat az étrend-kiegészítőket használják, és nem gondolnak arra, hogy szervezetük vitamin- és ásványianyag-igénye folyamatosan változik. Az évek múlásával érdemes felülvizsgálni, hogy mire van leginkább szükségünk, és ha...

Megkoronázták von der Leyent, kibékülne Brüsszellel az Orbán-kormány - a hét sztorija

Az Európai Parlament a héten szűk többséggel, de megválasztotta az Európai Bizottság elnökének az Európai Tanács jelöltjét, Ursula von der Leyent. Bár a néppárti politikus liberálisabb elveket vall a félreállított csúcsjelöltnél, Manfred Webernél, a magyar és a lengyel kormánypárt képviselői is rá szavaztak. A jelek szerint Orbán Viktor mind Brüsszellel, mind a Néppárttal kibékülne de vajon sikerülni fog-e neki? Munkatársunk, Wéber Balázs újabb videókommentárja.

Megszólalt a rendőrség Heller Ágnes tragikus halálával kapcsolatban

Kilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, akadémikus tudatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) péntek este az MTI-vel. A rendőrség később a hírügynökség megkeresésére azt közölte: egy holttestet találtak a Balatonban. Fotó: MTI/Bruzák Noémi Július 19-én elhunyt Heller Ágnes a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a New York-i New School for Social Research professor emeritusa. Temetéséről a család később gondoskodik olvasható az MTA közleményében. Az MTI kérdésére, miszerint több hírportál a 444.hu-ra hivatkozva arról írt, hogy Heller Ágnes a Magyar Tudományos Akadémia balatonalmádi üdülőjének strandjáról indult úszni, de ismerősei hiába várták a parton, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: péntek délután bejelentés érkezett, hogy...

blogmorzsák

30 perc alatt a Föld körül

Az űrverseny már a földi közlekedé­sért folyik: jöhetnek a rakéták, melyek­kel 30 perc egy ma 15 órás repülőút.

Tripo, aki csavart egyet Hitleren és Petőfin

Utazásra hívunk egy nem mindennapi alkotó agyába.

„Ezért nem fogok veled összeköltözni!“

Trehány, igénytelen, lusta nővel nem sokan akarnak együtt élni.

9 dolog, amiért a Facebook ugyanolyan, mint egy kisgyerek

Gyereket nevelni és Facebook-oldalt kezelni ugyanolyan?

A kiemelt csirkehús és a valóság esete

Nem azért van más a képen, hogy megté­vesszenek, hanem hogy a sor végéről is jól lehessen látni.

Tényleg a HIIT a legjobb kiegészítő kardió edzés?

A köztudatban a HIIT, mint csodamódszer létezik. Zsírt éget, izmot épít, erőt fejleszt. De tényleg ennyire tökéletes?

Terézvárosi kupleráj: óriás dildó a kocsi alatt

„Egyik olvasónk küldte be ezeket a kissé meghökkentő fotókat.“

A legikonikusabb motorke­rék­párok: klasszikusok

Ebben a posztban a legikoni­kusabb old-school motorokat vesszük sorra.

„Amikor azt hittem, rákos vagyok“

Amikor az ember a poklot járja meg a bizonytalanság miatt, és még az orvosok közönyével is meg kell küzdenie.

Miért nem lehet simán szakítani?

„Miért mocskol még a szakítás után két hónappal is, ahol csak ér?“

A holdon maradt memóriaszőttes és a számítósok hajnala

Akiken legalább annyira múlt a holdraszállás, mint az űrhajósokon.

Az Elátkozott-hegység bűvöletében

Az Albán-Alpok felülír minden addigi elképzelést.

0


0