Ezt olvasta már?

0

Négy városban korszerűsítette a távhőrendszert a Veolia

Mintegy 450 millió forint uniós forrásból újult meg a ceglédi, dorogi, esztergomi és tatai távhő- és melegvíz-szolgáltatás a Veolia Energia Magyarország Zrt. Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében megvalósított projektjeinek köszönhetően. - Pécsi Napilap -


hirdetés

A négy várost érintő beruházáscsomag együttesen mintegy kétezer lakás és több középület hő- és melegvíz-ellátását modernizálta. Az időtálló, új megoldásoknak köszönhetően az érintett városokban csökkent a meghibásodások kockázata, miközben a távhőrendszerre csatlakozott épületek hő- és melegvíz-ellátása költsé ;ghatékonysági és környezeti szempontból is fenntarthatóbbá vált.

 

Négy városban, összesen 447 570 928 forint értékben hajtott végre korszerűsítési munkálatokat a távhő- és melegvíz-hálózati rendszeren a Veolia Energia Magyarország Zrt. A társaság a fejlesztéseket a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) „Távhő-szektor energetikai korszerűsítése, megújuló energiaforrások felhasználásának lehetőségével” című pályázati konstrukció keretéből elnyert támogatás felhasználásával valósította meg. A hivatalosan az elmúlt hetekben lezárult beruházáscsomag Cegléden, Dorogon és Esztergomban, valamint Tatán három különálló pályázati proj ekt keretében valósult meg.

A 2008-ban indult „A ceglédi távhőrendszer energetikai korszerűsítése, új fogyasztók távhőre csatlakoztatása” elnevezésű projekt részeként az alföldi városban összesen 1116 lakás és három további önkormányzati tulajdonú épület hőellátása újult meg. A munkálatok keretében a Veolia Energia Magyarország Zrt. a városi távhőrendszerhez csatlakoztatta a ceglédi volt honvédségi lakótelep épületeit, 276 lakásban megteremtve a környezetbarát és olcsó távhőszolgáltatás feltételeit.

A társaság egy további 330 lakás hőellátását biztosító vezetékrendszer elemeit is lecserélte, új, előszigetelt vezetékeket beépítve, valamint a Szent Imre herceg utcában működő szolgáltató hőközpontba új hőcserélő blokkot telepített. A projekt harmadik elemeként a társaság egy új önálló felhasználói hőközpontot is létesített, a távhőszolgáltatás egymástól független elérésének lehetőségét 90 lakás számára megteremtve.

A szintén 2008-ban elindított „Hőközpontok korszerűsítése, új fogyasztók csatlakoztatása Dorog, Esztergom városában” című pályázat a helyi fűtés- és melegvíz-szolgáltatásról gondoskodó hőközpontok modernizációját, valamint újabb fogyasztói csoportok bekapcsolását célozta. A Veolia Energia Magyarország Zrt. szakemberei a munka során új, lemezes hőcserélőkkel, szabályozókkal és keringető szivattyúkkal látták el a hőközpontokat, valamint ellenállóbb, PUR hab hőszigetelésű vezetékre cserélték Dorog és Esztergom között a tranzitvezetéket és az esztergomi gerincvezetékeket.

A harmadik, 2014 közepén „A tatai távhőrendszer energetikai korszerűsítése” néven elindult projekt célja a dunántúli városban működő, 686 lakás fűtéséről és melegvíz-ellátásáról gondoskodó hőközpontok felújítása, a rendszert kiszolgáló biomassza kazán modernizálása és bővítése, továbbá a távvezetékek cseréje volt. Az újonnan telepített öt használati melegvíz lemezes hőcserélő ún. elő- és utófűtéses technológiájának köszönhetően a jövőben jóval kisebb primer víz felhasználás mellett folyhat a hő- és melegvíz-szolgáltatás. Emellett a proj ekt keretében a Veolia Energia Magyarország Zrt. a legmodernebb eszközökkel újította fel a rendszert kiszolgáló biomassza kazánt és kicserélte a meglévő primer vezetékek egy részét is, amit a feltörő karsztforrások által a csövekben előidézett károk tettek szükségessé.

A modernizációs munkálatok amiatt váltak szükségessé, hogy az infrastrukturális elemek többsége több mint harminc éve volt használatban, ami nagyban növelte a meghibásodások számát és az üzemeltetési költségeket.

„A hő- és melegvíz-szolgáltatási infrastruktúra megújításával sikerült elérnünk, hogy az érintett városokban a távhőrendszerre csatlakozott épületek ellátása kisebb hőveszteség mellett folyjon. A vezetékek cseréje, a hőközpontok és távvezetékek felújítása egyszerre növelte meg a rendszer hatékonyságát és csökkentette a meghibásodások kockázatát. Az időtálló, új megoldásoknak köszönhetően mindenhol javult az ellátásbiztonság, miközben a rendszerek takarékosabban, kevesebb tüzelőanyag felhasználásával működtethetőek, ez pedig a környezeti fenntarthatóság szempontjáb&oacu te;l is előrelépés” – mondta Fernezelyi Ferenc, a Veolia Energia Magyarország Zrt. kereskedelmi igazgatója.0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Némaságra ítélték Dolhai Attilát

Dolhai Attila imádja a legújabb szerepét, de egy ideig a saját érdekében nem bújhat Koppány bőrébe, és főleg nem beszélhet vagy...

Szörnyű dolog történt éjszaka a TV2 sztárjával: Erre ébredt

Baronits Gábor reggel szembesült a problémával. A színész igyekezett higgadt maradni.

Gyakorlatok a combizom intenzív erősítéséhez

A térdízületet kímélő stretching a négyfejű combizom intenzív erősítése után a regenerációt nagymértékben elősegíti,...

Bűnözők szivároghattak be az acapulcói rendőrségbe

Két rendőrparancsnokot őrizetbe vettek emberölés gyanújával.

Főleg a nőket súlytja ez a betegség

Sok helyen olvashatunk a visszeresség megelőzéséről, de mi van azokkal, akiknél már kialakult?

Három év után újra találkozott Tatár Csilla és Gönczi Gábor

Az egykori házaspárt Tatár Csillát és Gönczi Gábort összesodorta a munka, több mint három év után találkoztak újra.

Képtelen elfedni a melleit, óriásit terpeszt a dögös divattervező

Francesca Larrain számára időnként komoly nehézséget jelent elbujtatni méretes kebleit.

Napi horoszkóp 2018. szeptember 26. - Itt az ideje változtatni a dolgokon

A Bika jobb, ha nem vesztegeti az idejét, a Skorpiónak ideje befejezni az álmodozást és lépni. Napi horoszkóp.

Ez ám a szenzáció: Oroszország-Sopron kosárkupadöntő az Ural tövében

Az orosz Jekatyerinburg ellen szerdán délután négykor játszik döntőt a magyar bajnok az UMMC Kupán.

Szavazzon: Ki nyer a Ferencváros-Újpest összecsapáson?

Szombat este 19:30-kor kerül sor a Groupama Arénában a magyar bajnokság egyik csúcstalálkozójára, melyen a Fradi és az Újpest fog...

40%-kal többet költünk privát egészségbiztosításra

A Grantis Hungary Zrt. statisztikái szerint az elmúlt egy évben 40%-kal nőtt a privát egészségbiztosításokra szánt összeg az azt...

Jóváhagyta a munkáspárti kongresszus a párt Brexit-stratégiáját

Nagy többséggel jóváhagyták kedden a brit Munkáspárt kongresszusának küldöttei a párt Brexit-stratégiáját, amely nyitva hagyja az...

0

Sport

Cristiano Ronaldo edzés után megcsinál 150 fekvőtámaszt, én inkább barbecue-t készítek

Dani Osvaldót sosem a szorgalma és az alázata miatt lehetett szeretni.

Egy régi ismerős lesz Kimi Räikkönen új csapattársa

Antonio Giovinazzi veszi át Marcus Ericsson helyét a Saubernél.

Képernyőn a Bayern, a Hertha, az MU, az Atlético Madrid és az Inter - Sportmenü

Folytatódik az innsbrucki országúti kerékpáros világbajnokság.

Ilyen edzőpartnere még soha nem volt Hosszú Katinkának

A világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs felkészülését segítette az Iron Lady.

Székekkel verték a biztonságiakat a szurkolók

A belgiumi Bajnokok Ligája-meccsen fél órát állt a játék a tömegverekedés miatt

Ilyen tucatgóllal még senki nem nyert Puskás-díjat, mint Szalah

Ez lesz a következménye, ha egy százmilliós ország elkezd szavazni.

A svájci rendőrök szerint maffiózó a Chelsea tulajdonosa

Pedig Abramovics Svájcban akart letelepedni.

Messi madridiakra és CR-re is szavazott, Ronaldónál egy francia nyert

Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi szerint is Modric volt az Év játékosa.

Pályán a Hertha, a Bayern és a Manchester United is

Hétközi fordulóval és kupameccsekkel kedveskednek a topcsapatok.

Nagy Ádámék első győzelme a korábbi Vidi-edző karjaiba sodorja a Romát?

Ezt még korai lenne megmondani. Az viszont biztos, hogy fontos győzelmet szerzett a Bologna.

Létezik, hogy a címvédő Szeged a kézibajnokság esélyese?

Pastor előrébb jár a kirakósával, mint Vranjes, pedig megint 6-7 játékost igazolt a Szeged. Az iránya így is jobbnak tűnik.

Dárdai Palkó kezdett, a Hertha elvesztette veretlenségét a Bundesligában

A Werder Bremen ellen bizonyíthat Dárdai Pál legidősebb fia.

0

Bulvár

A házaló csalók legújabb ürügye: egyszerű indokkal keresnek fel, hogy kiraboljanak

Egy új eset kapcsán adott tanácsokat a rendőrség a trükkös csalók kivédése érdekében.

Beállt a nő a benzinkútra, sírva röhögős bénázás lett belőle

Talán nem ártott volna a kocsiban hagyni a retikült.

Nehéz helyzetbe került Liptai Claudia és Gesztesi Károly

Vajon tud-e az ember objektív lenni a volt férjével? Most kiderül, hiszen Liptai Claudiának őszintén kell majd véleményt alkotnia Gesztesi Károlyról.

Kitört a botrány: megerőszakolt egy diákot az egyik leggazdagabb üzletember

A férfit korábban elengedték a rendőrök, mert nem tudták bizonyítani tettét.

Az új-zélandi farmok száz magyar munkavállalót is várnak

Új-Zéland gazdag ország, és nemigen fogad be letelepedni szándékozókat. Most azonban azt írja az NZ Herald, hogy 2025-ig a farmoknak elsősorban a tehenészeteknek 50 ezer új munkásra van szükségük, hogy az ország megőrizze a versenyképességét a világpiacon.

Zoli egészséges tini lehetne, ha 16 évvel ezelőtt nem szilveszteréjjel születik

Ha az anyukáját időben megcsászározzák, nem lett volna probléma. Csakhogy szilvesztereste bíztak benne az orvosok, hogy nem kell bent éjszakázniuk a kórházban.

Fizikai erőszak a Kossuth téren: megint felbukkant a titokzatos hajnali védett vezető

16 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. A rendőrség védett vezető érkezése miatt 2018. szeptember 25-én 4 óra és 4 óra 27 perc között kiürítette Budapest V. kerületében a Kossuth teret, és felszólította az oda bejelentett gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény résztvevőit hogy gyülekezési jogukat a személy és létesítménybiztosítási intézkedéssel érintett területen kívül gyakorolják. A rendőrség felszólítására 14 fő önként távozott a helyszínről, azonban 16 személy nem tett eleget a felszólításnak, ezért őket a rendőrök testi kényszer alkalmazásával kikísérték a területről. A rendőri intézkedés következtében személyi sérülés nem történt. A rendőrök a 16 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. (police.hu) Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Itt a Tesco nagy dobása a Lidl és Aldi ellen

Meghódítja a világot a Tesco új áruházlánca? Azt ígérik, olcsóbb termékekkel készülnek, mint az Aldi és Lidl.

Szomorú hírt kaptunk: holtan találták otthonában a legendás színészt

A bolygó neve: Halál színésze zenészként is sikeres volt.

Ilyen lakás illik hozzád a csillagjegyed szerint

Buja hálószobák, varázslatos, színes terek, letisztult formák hozzád melyik stílus illik a legjobban? 

Ilyenkor tilos szőlőt enni

A szőlő nagyon finom, és általában egészséges. De van néhány eset, amikor jobb, ha kerülöd.

blogmorzsák

KMK - munkakönyv legfenyegetőbb bejegyzése

A Balaton nyáron a csövesek és köz­ve­szélyes munkakerülők mekkája lett, mert könnyen lehetett pénzhez jutni csalással, devizázással, illegális kéjelgéssel, lopással.

Havi 68 ezer forintba kerülhet egy átlagos magyar keresőnek a maffiaállam

190 ezer forintot kap meg az adott dolgozó a 400 ezerből.

Lehet klasszikus a világzene?

Rendet teszünk a fejekben, a tangó például meglepő.

A pajzsmirigy-probléma a házasság megrontója?

A férj elkezdett sportolni, a feleség az egészséges életmódok megszállottja lett, a szexuális életük pedig 8 év után hervadni látszik.

Szavazókörzetátrajzolóverseny: Eldrigde Gerry és a Gerrymandering

Avagy ki és hogyan csinálta először a szavazókörzet-babrálást.

BookTube: Ilyen a magyar könyves vlogoszféra

Hat fiatal vlogger, aki az irodalmat választotta.

„Hogyan merészeli egy gyereklány tör­ténetét koncként odavetni a médiának?“

Lassan egy hete hibát hibára halmoz a magyar sajtó jó része, pártállástól függetlenül.

5 dolog, amit jó lett volna tudni ovikezdés előtt

„Mikor azt hiszed, hogy már sínen vagytok, akkor fog minden összeomlani.“

Mennyire fenyeget téged a stroke?

Egyre fiatalabbaknál jelentkez­nek a végzetes tünetek. De melyek ezek?

iPhone XS Max: kipróbálva!

Megér félmilliót egy mobil? Megér félmilliót egy iPhone?

Miért nem tud a fér­jem igazi férfi lenni?

Sokszor a feleség, barátnő is tehet arról, hogy a férfi megreked a gyermeki állapotban.

Ingyen The Tiny Bang Story!

Két napig ingyen beszerezhető egy nagyon aranyos point & click játék Steamre.

0


0