Ezt olvasta már?

0

Országgyűlés: bürokráciacsökkentő csomag

A Fidesz szónokának szavai szerint a határidők csökkentését célozza a bürokráciacsökkentéssel összefüggő törvénymódosítási javaslat, amelyet - ha a strukturális és anyagi háttér rendelkezésre áll - az MSZP is támogathatónak tart. - Pécsi Napilap -


hirdetés

Igent mond rá a KDNP is, amely szerint ügyfélbarát előterjesztés született, a Jobbik és az LMP támogatandó és javítandó passzusokat egyaránt talált az előterjesztésben.

 

Fidesz: cél a határidők csökkentése

Simon Róbert Balázs, a Fidesz vezérszónoka kiemelte: a javaslat célja a határidők csökkentése a közigazgatási eljárásokban, általános jelleggel.

Hozzátette: a kormány nehéz, de fontos feladatra vállalkozott, és a javaslat nem az első lépés ez irányban, viszont jelentős mérföldkő lehet, ha az államapparátus szemléletére tud hatni. Kitért arra, hogy 1107 egyszerűsítési javaslat érkezett, s a gyakorlati tapasztalatok alapján kísérlik meg csökkenteni a bürokráciát.

A bürokrácia csökkentéséhez szükséges az általános szabályok módosítása is - mondta, és jelezte: megszüntetik azt a lehetőséget, hogy a hatóság meghosszabbítsa a rá irányadó határidőt. A módosításokkal építési engedélyeknél, vagy munkaügyi ellenőrzéseknél is hamarabb lehet döntés - közölte.

Kitért a többek között a sommás eljárás bevezetésére, amelynél 21 nap helyett 8 nap alatt születhet döntés, ha az ügyfél valamennyi feltételt teljesíti és nincs ellenérdekelt az ügyben. Változás, hogy több dolgot intézhetnek elektronikus úton a hivatalok.

Simon Róbert Balázs szerint a nemzetgazdaság teljesítménye szempontjából is kulcskérdés a bürokrácia csökkentése, amely a GDP 7 százalékát érinti.

A képviselő jelezte, a Fidesz támogatja a tervezett változtatásokat, s a többi frakciót is erre kérte.

 

MSZP: az emberek ellenzik a központosítást

Bárándy Gergely (MSZP) azt mondta, a kormány az elmúlt öt évben úgy viselkedett, mint az elefánt a porcelánboltban, abban a szellemben kormányozott, hogy a fékek és ellensúlyok rendszere, vagy a hatalommegosztás különböző irányzatai a fejlődés gátját jelenti.

Számos helyen kimutatták, hogy azon államokban, ahol nagyon erős a központi hatalom, autokratikus rendszer működik, hosszú távú fejlődés nem valósulhat meg; a személyre szabott jogalkotás, aktuális politikai viszonyokhoz alakítása a törvényeknek nem vezet jóra - folytatta.

Hozzátette: a közigazgatást nem szabad összemosni az államrenddel, az állampolgárok másként értékelnek, mint a kormány. Az emberek túlnyomó többsége ellene van a központosításnak - jelentette ki.

Bárándy Gergely azzal egyetértett, hogy a garanciális jogok rovására a hatékonyságot helyezzék előtérbe, eddig - mondta - az előbbiek az állam részére voltak jellemzőek, és nem a polgárok számára. Azt kérdezte, volt-e hatásvizsgálat, hogy meg tudják ezen intézkedéseket valósítani.

Közölte: ha megvan a strukturális és anyagi háttér, a javaslatot tudják támogatni.

 

KDNP: ügyfélbarát a javaslat

Hargitai János, a kisebbik kormánypárt vezérszónoka jelezte: támogatható a törvény, ügyfélbarát és az állampolgárok érdekeire is tekintettel van.

Amikor a jó állam koncepcióját valósítják meg, képesnek kell lenni arra, hogy az eddigi bürokratikus akadályokat áttörjék, és ehhez erő kell; a javaslat áttörés - értékelte, és azt vetette fel, a bürokráciát eszköznek tekintsék az állam működésében.

Üdvözölte, hogy a javaslat a hatósági eljárások egyszerűsítésére és gyorsítására törekszik, amellyel a kormány célja az állampolgárok és a vállalkozások adminisztrációjának csökkentése. Csökkennek továbbá az engedélyhez kötött eljárások, az ügyintézési határidők is rövidülnek majd - sorolta.

Kitért arra, hogy a jövőben kormányrendelettel határidőket nem lehet módosítani, csak törvénnyel. A másodfoknak nem lesz lehetősége a jövőben, hogy ha a tényállás nem volt tisztázott, "visszalökje" az eljárást első fokra.

 

A Jobbik szkeptikus a határidők csökkenésével kapcsolatban

Staudt Gábor (Jobbik) elismerte: vannak a javaslatban garanciák arra, hogy ne húzódjon el egy eljárás, az ügyintézési határidők csökkentésével kapcsolatban azonban - mint mondta - szkeptikus.

Megjegyezte: gyakorta megesik, hogy a hatóságok azért utasítanak el egy beadványt, mert látható, hogy kicsúsznának a határidőkből. Példaként földhivatali eljárásokat hozott. A változtatást csak egy kezdő lépésnek ítélte a bürokráciacsökkentés útján, mert az több olyan ügyintézési határidőt is csökkent, amelyek nem érintenek sok embert.

A méltatlansági eljárások során gyakorlat, hogy az állami hatóságtól az önkormányzathoz nem mindig jutottak el az adatok - jegyezte meg, hangsúlyozva: bízik abban, hogy ez változni fog a jövőben. A kiemelt jelentőségű beruházásoknál a képviselő szerint nem csökkenteni, hanem inkább növelni kellene az ügyintézési határidőket.

 

LMP: környezetvédelem területén nem gyorsíthatók az eljárások

Sallai R. Benedek (LMP) támogatható elemekről számolt be, ugyanakkor bírálatait is elmondta. Szerinte pusztán a határidők lefaragása még nem elegendő a bürokráciacsökkentéshez. A kormány "felsült" az állam karcsúsításának megvalósításával, a központosítás pedig rontott a hatékonyságon - fűzte hozzá.

A környezetvédelem, a vízügy vagy az energia területén nem tartotta elfogadhatónak a gyorsított döntéshozatalt, mert amiatt akár közmeghallgatások maradhatnak el. A hulladékgazdálkodással kapcsolatos jogszabályok változtatása is tartalmaz kockázatokat - jegyezte meg Sallai R. Benedek.

A földügy területén is olyan kockázatokat említett, amelyek a közélet tisztaságát veszélyeztethetik.

Az állatnyilvántartás jogszabályi hátterét is lehetne szerinte egyszerűsíteni.

 

Határozathozatalok; bürokráciacsökkentés

Az Országgyűlés kedden bővítette az áldozatok jogait a büntetőeljárásban, és változtatott a biometrikus adatok kezelésén a bűnügyi nyilvántartásban. A határozathozatalok után a Ház megkezdte a közigazgatási bürokráciacsökkentésről szóló kormányzati előterjesztés vitáját. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter expozéjában kisebb bürokráciát és kevesebb bürokráciából élőt szorgalmazott.

 

Bővülnek az áldozatok jogai a büntetőeljárásban

A bűncselekmények áldozatainak pszichológiai, érzelmi segítését is előírja az az európai uniós irányelv, amelynek átvételéről egyhangúlag, 161 igen szavazattal döntött a parlament.

A bűncselekmények áldozatainak jogairól szóló, Trócsányi László igazságügyi miniszter kezdeményezte törvénymódosítás szerint a büntetőeljárás során nagyobb tájékoztatást kell nyújtani a sértetteknek. Ezt segíti, hogy akár e-mailben is tájékoztatható lesz az ügyfél.

A jövőben 24 órás telefonos segélyvonal biztosítja, hogy az áldozatok azonnal segítséget kaphassanak.

 

Változik a biometrikus adatok kezelése a bűnügyi nyilvántartásban

Hatékonyabbá és olcsóbbá válhat a bűnügyi nyilvántartás azzal, hogy a jövőben a biometrikus adatok emberekhez és nem az ügyekhez kapcsolódnak, vagyis az azokhoz tartozó azonosító kódok a személyazonosító adatok és a fényképek nyilvántartásába kerülnek. A bűnügyi nyilvántartásról szóló jogszabály módosításával nem kell minden egyes eljárásban új DNS-mintát venni.

A változtatásokat egyhangúlag fogadta el a Ház.

 

Közigazgatási bürokráciacsökkentés

Lázár: kisebb bürokráciát, kevesebb bürokráciából élőt!

"Ez a bürokrácia megöli az állam normális működését", drága, ezért kisebb bürokráciára és kevesebb olyan emberre van szükség, aki a bürokráciából él - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel összefüggő törvénymódosítási javaslat vitáját megnyitó expozéjában elmondta: a parlament előtt fekvő, 110 törvény megváltoztatását tartalmazó előterjesztés alapján egyszerűsödhetnek az általános eljárási szabályok.

Cél továbbá, hogy jelentős mértékben csökkenjenek az engedélyhez kötött tevékenységek, valamint az ügyintézési határidők.

Általános elvként rögzítette, hogy az állami hatóságoknak 60 napon belül el kell intézniük az ügyeket. Ez alól csak törvény adhat kivételt - mondta, hozzátéve: ha az állam 60 nap alatt nem intézi el az ügyet, visszajár az illeték az állampolgárnak - ha ingyenes volt, 10 ezer forint "kártérítés" jár -, aki ez esetben azt vélelmezheti, hogy a kérelmezett tevékenységet folytathatja.

A tárcavezető jelezte továbbá: hamarosan a Ház elé kerül egy olyan törvényjavaslat is, amely alapján január 1-jével - 10 milliárd forintos költségvetési határon belül - csökkennek, illetve megszűnnek bizonyos állami eljárási díjak.

Emellett kezdeményezni fogja a közigazgatási életpályamodell kialakítását, amely a területi közigazgatásban dolgozók bérviszonyait javítja majd átlagosan 30 százalékkal 2016. július 1-jével - közölte.

A Miniszterelnökség vezetője rámutatott ugyanakkor, hogy az állam által foglalkoztatottak aránya a térségben még mindig Magyarországon a legmagasabb, 22-23 százalékos. Példaként megjegyezte, hogy ezzel szemben Ausztriában ez az arány 11, míg Németországban 8 százalék.

Kritikusan említette meg továbbá, hogy ma Magyarországon egy vállalkozásnak évi 277 órányi munkára van szüksége az adószabályoknak való megfeleléshez.

A miniszter összegzése szerint az építésügy, az adóeljárások, az európai uniós pénzekhez való hozzáférés és az "emberekkel találkozó" közigazgatás területén szükséges mindenképpen a bürokrácia csökkentése.

Lázár János felszólalásában több részt is felelevenített a magyar közigazgatás-történetből. Egyebek mellett arról beszélt, hogy a legsikeresebb magyar állam az 1867-1914 között tevékenykedő volt, de kiemelte az első világháború utáni közigazgatási rendszert is, mert súlyos társadalmi válságokra tudott választ adni.

Megjegyezte ugyanakkor azt is: részben annak köszönhető a Kádár-rezsim 37 évig tartó regnálása, hogy "olyan tanács-, járási és közigazgatási törvények születtek, amelyek a politikai megrendelést teljesen kiszolgálva a rendszer stabilitását és működőképességét jelentették".

Az 1990-ben létrejött közigazgatási, önkormányzati szisztémát a miniszter úgy jellemezte: sokkal több volt benne a demokratikus garancia, mint a hatékonysági szempont. Ez szerinte akkor teljesen érthető volt, de mára megváltozott a világ, és ma elsősorban olyan közigazgatást tart szükségesnek, amely az erős, modern állam feltételét jelenti, és lehetőséget ad a versenyképességre.

 

Napirend előtt - NATO, bevándorlás, határozathozatalok

A Székesfehérvárra tervezett NATO-bázisról és az illegális bevándorlásról is szó volt kedden napirend előtt az Országgyűlésben. A parlament a határozathozatalok során módosította egyebek között a villamosenergia-törvényt, hogy rendezze azt az esetet, ha egy társaság fel akar hagyni egyetemes áramszolgáltatói tevékenységével.

 

Jobbik: Oroszország elleni agresszív és demonstratív lépés a tervezett NATO-központ

Gyöngyösi Márton (Jobbik) felidézte, hogy a tavalyi NATO-csúcson született döntés értelmében az ukrán válságra válaszul, Oroszország elleni éllel Kelet- és Közép-Európában egyfajta vezetési-irányítási központrendszert létesítenek. Hozzátette: Magyarország is kérte, hogy hozzanak létre egy ilyen központot, a NATO előretolt bástyáját, Székesfehérváron. Értékelése szerint a 40 fős parancsnoki központ, amely 48 óra alatt egy 5000 fős gyorsreagálású kontingenst irányíthat, előszobája annak, hogy Magyarországon létrejöjjön egy amerikai katonai bázis.

Szerinte a központ nem a védelmünket, hanem a kockázatokat növeli, az egy Oroszország elleni agresszív és demonstratív lépés.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint Magyarország nincs a nagyhatalmak ütközőzónájában, és a központról várhatóan csütörtökön megszülető döntés nem is teszi oda az országot.

Elmondta, hogy nem parancsnokságról lesz szó, hanem vezetési-irányítási törzselemről. Ezzel régi adósságot törleszt Magyarország, mert eddig nem épült ki NATO-infrastruktúra itt - tette hozzá.

 

KDNP: miért nem veszik figyelembe az európai döntéshozók az európai emberek véleményét?

Harrach Péter (KDNP) azt firtatta, miért nem veszik figyelembe az európai döntéshozók az európai emberek véleményét. Szerinte ennek politikai és ideológiai okai vannak. A politikai oknak azt tartotta, hogy a bevándorlók a baloldalra szavaznak, az ideológiai okot pedig úgy magyarázta, az európai vezetők egy része csatlakozott ahhoz a mozgalomhoz, amely elvágja a hagyományos keresztény gyökereket, ezzel pedig gyengül egy kultúra identitása.

Ha pedig ez így történik - folytatta -, akkor más eszmei alapot kell találni, ez pedig egy újfajta liberalizmus, amely már megalkotta a maga dogmáit és megfogalmazta a tabuit. Ezek a dogmák és tabuk alkalmatlanná teszik követőit, hogy az igazi problémákat megoldják - fejtette ki álláspontját. Példaként szegregáció elleni küzdelmet említette, mert szerinte amikor egy iskolában a felzárkóztatást szegregációnak nevezik egy dogma értelmében, akkor a problémát nem lehet megoldani.

Harrach Péter azt is mondta, ismernek olyan parlamenti képviselőt, aki egy természetes szociológiai jelenséget nevezett meg és rögtön kikiáltották nőgyűlölőnek. Majd a bekiabálásokra hozzátette: az ultrafeminista véleménynek nincs helye a demokráciában.

Rétvári Bence államtitkára válaszában azt emelte ki, hogy a bevándorlási probléma arról is szól, hogy a választók többségének akaratával mehet-e szembe egy kormányzat. Megemlítette, hogy a magyar kormány nemzeti konzultáció keretében kérdezte meg a polgárok véleményét.

 

Nemzetközi egyezmény

Jóváhagyta a parlament - egyhangúlag, 161 igen szavazattal - annak az egyezménynek a kihirdetését, amely a Magyarország és Liechtenstein közötti kettős adóztatás elkerüléséről szól.

 

Növelték az egyházi temetők védelmét, változtattak a lezárt temetőkre vonatkozó szabályokon

Az Országgyűlés több ponton is átírta a temetkezésről szóló törvényt a vallási közösségek temetőinek védelme érdekében.

A képviselők 157 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadták el a fideszes Lázár János és L. Simon László egyéni előterjesztését.

Az elfogadott változtatások egyike kimondja, hogy a vallási közösségek tulajdonában lévő temetők beépítési előírásainak meghatározása csak a vallási előírások figyelembevételével történhet.

A területek védelme érdekében pontosították továbbá a lezárt, hosszabb ideje nem használt, de vallási szempontból őrzendő temetőkre vonatkozó szabályokat is.

 

Állami szaklevéltár lett a Veritas Történetkutató Intézet

A parlament az állami szaklevéltárak sorába emelte a Veritas Történetkutató Intézet levéltárát.

A Ház 107 igen szavazattal, 30 nem ellenében és 24 tartózkodás mellett fogadta el az emberi erőforrások miniszterének erre vonatkozó törvényjavaslatát.

A Veritas intézet levéltárának illetékessége a kárpótlási hatóságként kijelölt igazságügyért felelős miniszter és az általa irányított központi hivatal kárpótlási hatósági feladatkörével összefüggésben keletkezett iratokra terjed ki.

A változtatás a kihirdetést követő napon lép hatályba.

 

Törvény rendezi azt az esetet, ha egy áramcég felhagyna egyetemes szolgáltatásával

Módosította az Országgyűlés a villamos energiáról szóló törvényt annak érdekében, hogy rendezze azt az esetet, ha egy társaság fel akar hagyni egyetemes áramszolgáltatói tevékenységével.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztését 130 igen szavazattal, 31 nem ellenében fogadták el a képviselők.

A tárcavezető indoklása szerint a törvénymódosítással azt akarják elérni, hogy ha egy társaság felhagy az egyetemes szolgáltatói tevékenységgel, az ügyfeleinél akkor is biztosított legyen a folyamatos villamosenergia-ellátás az egyetemes szolgáltatás keretei között.

 

Napirend előtt: gyásznap, bevándorlás, oktatás, munkavállalók

Bárhol éljen is magyar a világban, pártállástól és világnézettől függetlenül ezen a napon meghajtja fejét 1848-49-es szabadságharcunk vértanúi előtt - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke kedden a nemzeti gyásznapon az Országgyűlésben. A parlamentben napirend előtt szó volt az illegális bevándorlásról, az oktatásról és a munkavállalók helyzetéről is.

 

Megemlékezés a nemzeti gyásznapon

Az október 6-i nemzeti gyásznap alkalmából Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke azt mondta, bárhol éljen is magyar a világban, pártállástól és világnézettől függetlenül ezen a napon meghajtja fejét 1848-49-es szabadságharcunk vértanúi előtt. Hozzátette: 1849. október 6-án a császári megtorló gépezet 24 óra leforgása alatt a legtöbb áldozatát szedte. Az ekkor kivégzettek között volt Magyarország első kormányfője, illetve a honvédsereg 13 vezető tisztje - emlékeztetett.

Lezsák Sándor elmondta, hogy Aradon kivégzett vértanúk felesküdtek a magyar szabadságra, s emellett kitartottak mindvégig, közösen, a halálig. Közülük sokan nem voltak született magyarok, mégis tudatosan választották az itthon maradást, vállalva a halált is azért, amire esküt tettek - fogalmazott.

Lezsák Sándor szerint a vértanúk áldozata a nemzeti szabadság és függetlenség, valamint a polgárosodás 1848-as eszméivel együtt politikai nemzet identitásának lényegi része lett.

Az alelnök beszéde után a képviselők néma felállással emlékeztek a kivégzettekre.

 

Fidesz: a magyar baloldal mindenáron pellengére szeretné állítani Magyarországot

Németh Szilárd (Fidesz) elmondta, hogy a liberálisok az uniós alapszerződés 7. cikkelyének alkalmazását szerették volna elérni Magyarország ellen, amely az ország szavazati jogának felfüggesztését jelentené. Ez a gondolat elvetélt, mert a szocialisták nem támogatták - tette hozzá, úgy folytatva: a hírek szerint a szocialisták javaslatára az állampolgári jogi bizottság vezetése úgy döntött, hogy kérdőre vonja az Európai Bizottságot, miért nem kezdeményezett vizsgálatot a magyar kormány ellen.

Értékelése szerint amit a liberálisok kifundáltak Magyarország ellen, az most a szocialisták segítségével egy lépéssel közelebb került, mert "a nukleáris opció", vagyis a szavazati jog megvonása továbbra is a lehetőségek között van. Mint mondta, a magyar baloldal együttműködve az európai elvtársakkal, a Szocialista Internacionáléval, a zöldekkel, a liberálisokkal mindenáron pellengére szeretné állítani az országot, csak azért, mert nem hajlandó elfogadni a kötelező kvótákat.

Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára válaszában a 7. cikkely szerinti uniós eljárás ismertetése után felidézte, hogy 1999-ben Ausztriával szemben már alkalmaztak korlátozásokat. Emlékeztetett arra, hogy az akkori EU 14-ek átmenetileg felfüggesztették a politikai párbeszédet Ausztriával, mert az Osztrák Néppárt az Osztrák Szabadságpárttal lépett koalícióra. Utóbbi párt vezetői a kisebbségekkel szemben a szélsőjobboldalhoz közeli megnyilvánulásokat tettek - jegyezte meg.

Hozzátette: a szankciók ellentétes hatást keltettek, ezért közel egy év múltán meg is szüntették azokat.

 

MSZP: káosz az oktatásban

Hiller István (MSZP) a pedagógusjogok világnapja alkalmából bírálta a kormány oktatáspolitikáját, amelyet szerinte meggondolatlan intézkedések, átgondolatlan lépések, káosz jellemez. A rendszer azért működik, mert a pedagógusok azt erejüket megfeszítve fenntartják - hangoztatta, hozzátéve: ha csak a "szegény Klebersbelgről elnevezett központon" (Klik) múlna, akkor a rendszer nem működne.

Szerinte az átgondolatlanságot mutatja az is, hogy a szakmailag fontos értékelést és önértékelést egy "szerencsétlen" kifejezéssel illeték a pedagógus önértékelő csoportok kezdőbetűiből összerakott mozaikszóval.

A volt oktatási miniszter szerint elégtelen a felsőoktatás költségvetési támogatása és rendezni kellene a felsőoktatásban a béreket is.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Klebelsberg központ létrehozását az oktatásban kialakult területi különbségekkel indokolta. Megemlítette a pedagógus életpályamodell bevezetését. Azt kérdezte, ha annyi hibája a van a Klik-nek, akkor miért kérte 137 intézmény, hogy legyen a fenntartója.

A felsőoktatás területén kiemelte a kancellárok szerepét, amelynek köszönhetően csökkent az egyetemek, főiskolák adósságállománya. Szerinte ez a felsőoktatás rendszerének anyagi stabilitását hozta meg.

 

LMP: minden embernek lehetőséget kellene adni arra, hogy el tudja tartani a családját

Szél Bernadett (LMP) tisztes munkát és tisztes béreket követelt október 7-e, a tisztes munka világnapja alkalmából. Szerinte az országban "dúl a dolgozói szegénység", több mint 2 millióan élnek a létminimum alatt, holott minden embernek lehetőséget kellene adni arra, hogy el tudja tartani a családját. Nem csoda, hogy tömegek menekülnek el az országból, hiszen a kormány a szociális hálót is tönkretette - mondta.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában azt emelte ki, hogy a kormány gazdaságpolitikája sikeres és annak köszönhetően több embernek van munkája, mint az elmúlt 25 évben bármikor. Emlékeztetett arra, hogy több mint 4,2 millióan dolgoznak, 6,7 százalékos a munkanélküliség, javult a foglalkoztatási ráta, 31 hónapja folyamatosan emelkednek a reálkeresetek.0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Ha gázzal fűt, akkor van két rossz hírünk

A szeptemberi kánikulában sokan megfeledkeztek arról, hogy fel kell készülni a fűtési szezonra. A szakemberhiány miatt a készülékek...

Bizarr módszerrel fogyott 60 kilót az amerikai nő

Leah Sampson az egészsége miatt kezdett drasztikus fogyókúrába. Most, 60 kilóval könnyebben azt mondja, boldogabb, mint valaha.

Végre itt egy lista, amelyen beértük Németországot

Az Institute for Economics and Peace elnevezésű nemzetközi kutatóintézet évről-évre (ez már a negedik év) meghatározza a Globális Béke...

Romlik a helyzet Kína és Amerika között

A The Wall Street Journal értesülése szerint a jövő hét elején szakértői szintű megbeszélések lettek volna Washingtonban, ami...

Tápai Szabina veszélybe került kisfiával és születendő babájával

Tápai Szabina eddig egyetlen dolgot vett születendő babájának. Fotó: Tápai Szabina / Facebook A pici amúgy nem az első gyermeke, hiszen...

Kiszivárgott Meghan Markle legféltettebb titka a hercegi esküvőről

A hercegné Givenchy ruhájába elrejtettek valami nagyon személyeset, amitől bárkinek könnybe lábadna a szeme.

Téli rezsicsökkentés - Már csak pár hétig igényelhető a téli rezsicsökkentés

Még igényelhető a téli rezsicsökkentés azoknak is ahol nincs kiépített gáz- vagy távhőszolgáltatás. Itt van mit kell tenni ebben az...

Rejtélyes völgy karnyújtásnyira Budapesttől: a Holdvilág-árok őszi túrára csábít

A Holdvilág-árok a Visegrádi-hegység gyönyörű szurdokvölgye.

Fidesz: nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet, akik kezében ott a kerítésvágó

A kormány nem enged, mert Magyarország képes megvédeni a határait, sőt példát is mutat, hogyan kell.

Macron az elődjénél hamarabb elvesztette népszerűségét

Emmanuel Macron francia elnök hamarabb elérte azt a népszerűtlenségi szintet, mint elődje, Francois Hollande - mondta Gazdag Ferenc, a...

Majka a színpadról üzent Curtisnek

A szombati nagykocerten is szóba került az elválás.

0

Sport

Egy amerikai tehenészfiú birkózta le a verhetetlennek hitt orosz óriást

A Karelin-Gardner sztori az egyetemes sport egyik leghihetetlenebb története. Ahogy Gardner egész élete az.

Máris balhé van a PSG-nél?

A Le Parisien szerint az új edző, Thomas Tuchel és a sportigazgató, Antero Henrique nincs igazán jó viszonyban.

Magyar-szlovák közös közlemény a pénteki huligánakció után

A hoki nem háború, hanem fesztivál, írják a szlovák huligánok akcióját elítélő sportvezetők.

Hazatér a kapus, aki jobban gyűlölte csapatát, mint bárki más

Szombaton este Schalke-Bayern München meccs a Bundesligában. Manuel Neuer története moziba illő.

Maszkos szlovákiai huligánok vertek nőket és gyerekeket Miskolcon - videóval

A DVTK Jegesmedvék-HKM Zvole jégkorong-meccsen tört ki a balhé, akit értek, ütöttek a családi szektorban.

Csodanap a Bundesligában: gálázott a Hertha, Sallai 7 perc alatt gólt lőtt

Történelmi bemutatkozás Freiburgban, Dárdaiék vezetik a bajnoki tabellát!

A videobíró segítette győzelemhez a Real Madridot

A Lopetegui-csapat továbbra is veretlen, a francia világbajnok vezette győzelemre az Atléticót.

Megunta a szakállat: alig lehet ráismerni Messire - fotók

Hosszú idő után levágta szakállát Lionel Messi, a Barcelona 31 éves sztárcsatárja.

Puskás-díjas gól Angliából, ennél tökéletesebb lövés nincs

Az Aston Villa szurkolók egy ideig nem felejtik a csodát, aminek szemtanúi lehettek.

Továbbra is hibátlan a Liverpool, botlott a Manchester United

A címvédő Manchester City a Cardiff vendégeként győzött 5-0-ra.

0

Bulvár

KKi kell venni éjszakára a műfogsort, vagy nem?

Csak régen tartották az éjjeliszekrényen, pohárban a műfogsort. Ma csak a tisztításra kell kivenni, éjszakára a szájban maradhat....

Döbbenetes fordulat: önként jelentkezett egy férfi, hogy bevallja, ő a soroksári gyilkos

A gyilkosság elkövetésével a rendőrség egy most is börtönben ülő férfit gyanúsít.

Szomorú hírt közölt Kállay-Saunders András

Váratlan bejelentést tett Kállay-Saunders András. Nagyon sajnálja, és rajongói megértését kéri.

Szoboszlói fürdőtörténelem: nagy robajjal tört fel a 72 Celsius-fokos termálvíz

Hajdúszoboszló korabeli városvezetése nagyon gyorsan felismerte, hogy hatalmas lehetőséget jelenthet számukra az 1925 őszén feltört termálvíz.

Halálos ugratás - belehalt sérüléseibe a munkás, akinek viccből sűrített levegőt nyomtak a fenekébe

A főnöke szórakozott vele, nyilván rossz viccnek szánta, a férfi viszont azonnal összerogyott. A gyár kamerája az egészet videóra vette, mutatjuk.

300-900 ezer forintot ér egy kód annak, aki jól írja meg

Hetedik alkalommal rendezi meg az NNG a C++ Grand Prix-t. A programozóversenyen tavaly bebizonyosodott, hogy a tapasztalat nem minden harmadik helyen egy középiskolás csapat végzett.

Mikor ne együnk szőlőt?

A szőlő is lehet tiltott gyümölcs. A szőlő egyike lehet a nem kívánt gyümölcsöknek. Most kiderül, miért tiltakozhat ellene a szervezet.

Egy amerikai tehenészfiú birkózta le a verhetetlennek hitt orosz óriást

A Karelin-Gardner sztori az egyetemes sport egyik leghihetetlenebb története. Ahogy Gardner egész élete az.

Török Gábor: ezek az új fiúk egy pillanat alatt Orbán hátába döfik a kést, ha az az érdekük

A magyar miniszterelnök lett Emmanuel Macron Gyurcsány Ference - vélekedett Török Gábor az ATV-nek és a Népszavának adott interjúiban. A politológus szerint Merkel és Macron ugyan az orbánizmust átemeli, de Orbán nélkül. Török továbbá úgy vélte, a kormányfő távolabb került az európai döntési pozícióktól és ezt egy új, szélsőjobboldali frakcióban már sehogyan sem kaphatja meg.

Hivatalos döntés: elég volt a pornós bandából

Van egy jó és egy rossz hírünk.

blogmorzsák

Miért imádják ennyire a magyarok Terence Hillt és Bud Spencert?

Mert ők a gonoszt legyőző népmesei hősök? Mert folyton ismétli a filmjeiket a tévé?

Látványos felvételek a Kelenföldön pusztító tűzről

A beszakadt födém nehezítette az oltást, a lebontásra váró raktár üresen állt, nem sérült meg senki.

A Mandy egy heavy metál-fantasy-horror látomás

Amiben a pszichopata vallási fanatikusok vagy démonokból álló motoros bandák mellett egy jó adag humort is találunk.

Leszedték az Il-20-ast

Az izraeli akció következménye: az oroszok tartják ellenőrzés alatt a szíriai légteret.

Kövér László előadást tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Újságírás nem létezik, az EP aberráltak mellett áll ki, a közszereplőket pedig aljas módon tá­madja a média az Országgyűlés elnöke szerint.

Így készíthetsz te is füstös erdélyi padlizsánt

Erdélyben sem faszénen sütik a padlizsánt, mégis füstös lesz. Most eláruljuk a titkát!

Senki sem migránsozik jobban a magyar keresztényeknél

A rendőrség, és a tűzoltók sem tudják, miért gyulladt ki egy templom, de ők képben vannak.

Része vagy a NER-láncnak

Ez a nemzet ilyen, sőt nemcsak ilyen, hanem nincs minimálisan akcióképes alternatív ideája sem a politikai közösségnek.

Orbánnal rio­gatják majd a nyugati polgá­rokat az uniós válasz­tási kampányban?

Saját fegyverét fordítják most az eu­ró­pai liberálisok Orbán Viktor ellen.

A fika kicsiny könyve

Ez egy nagyon helyes kis könyv, pont arra való, hogy egy jó kávé mellett végiglapozgassuk.

Te titokban négy fal között eszel három óránként?

Hogy lehet az, hogy főműsor időben farkával propellerező férfit nézegetünk, de ha valaki nyilvánosan szoptat, az fúj.

0


0