Ezt olvasta már?

A versenyt nem, a testmozgást támogatja az Európai Unió - videó

A multisport szemléletmódot szeretné meghonosítani a Magyar Diáksport Szövetség, amely Európai Uniós támogatással szervez szerte az országban DO60 néve diáksportfe...

0

Országgyűlés: bürokráciacsökkentő csomag

A Fidesz szónokának szavai szerint a határidők csökkentését célozza a bürokráciacsökkentéssel összefüggő törvénymódosítási javaslat, amelyet - ha a strukturális és anyagi háttér rendelkezésre áll - az MSZP is támogathatónak tart. - Pécsi Napilap -


hirdetés

Igent mond rá a KDNP is, amely szerint ügyfélbarát előterjesztés született, a Jobbik és az LMP támogatandó és javítandó passzusokat egyaránt talált az előterjesztésben.

 

Fidesz: cél a határidők csökkentése

Simon Róbert Balázs, a Fidesz vezérszónoka kiemelte: a javaslat célja a határidők csökkentése a közigazgatási eljárásokban, általános jelleggel.

Hozzátette: a kormány nehéz, de fontos feladatra vállalkozott, és a javaslat nem az első lépés ez irányban, viszont jelentős mérföldkő lehet, ha az államapparátus szemléletére tud hatni. Kitért arra, hogy 1107 egyszerűsítési javaslat érkezett, s a gyakorlati tapasztalatok alapján kísérlik meg csökkenteni a bürokráciát.

A bürokrácia csökkentéséhez szükséges az általános szabályok módosítása is - mondta, és jelezte: megszüntetik azt a lehetőséget, hogy a hatóság meghosszabbítsa a rá irányadó határidőt. A módosításokkal építési engedélyeknél, vagy munkaügyi ellenőrzéseknél is hamarabb lehet döntés - közölte.

Kitért a többek között a sommás eljárás bevezetésére, amelynél 21 nap helyett 8 nap alatt születhet döntés, ha az ügyfél valamennyi feltételt teljesíti és nincs ellenérdekelt az ügyben. Változás, hogy több dolgot intézhetnek elektronikus úton a hivatalok.

Simon Róbert Balázs szerint a nemzetgazdaság teljesítménye szempontjából is kulcskérdés a bürokrácia csökkentése, amely a GDP 7 százalékát érinti.

A képviselő jelezte, a Fidesz támogatja a tervezett változtatásokat, s a többi frakciót is erre kérte.

 

MSZP: az emberek ellenzik a központosítást

Bárándy Gergely (MSZP) azt mondta, a kormány az elmúlt öt évben úgy viselkedett, mint az elefánt a porcelánboltban, abban a szellemben kormányozott, hogy a fékek és ellensúlyok rendszere, vagy a hatalommegosztás különböző irányzatai a fejlődés gátját jelenti.

Számos helyen kimutatták, hogy azon államokban, ahol nagyon erős a központi hatalom, autokratikus rendszer működik, hosszú távú fejlődés nem valósulhat meg; a személyre szabott jogalkotás, aktuális politikai viszonyokhoz alakítása a törvényeknek nem vezet jóra - folytatta.

Hozzátette: a közigazgatást nem szabad összemosni az államrenddel, az állampolgárok másként értékelnek, mint a kormány. Az emberek túlnyomó többsége ellene van a központosításnak - jelentette ki.

Bárándy Gergely azzal egyetértett, hogy a garanciális jogok rovására a hatékonyságot helyezzék előtérbe, eddig - mondta - az előbbiek az állam részére voltak jellemzőek, és nem a polgárok számára. Azt kérdezte, volt-e hatásvizsgálat, hogy meg tudják ezen intézkedéseket valósítani.

Közölte: ha megvan a strukturális és anyagi háttér, a javaslatot tudják támogatni.

 

KDNP: ügyfélbarát a javaslat

Hargitai János, a kisebbik kormánypárt vezérszónoka jelezte: támogatható a törvény, ügyfélbarát és az állampolgárok érdekeire is tekintettel van.

Amikor a jó állam koncepcióját valósítják meg, képesnek kell lenni arra, hogy az eddigi bürokratikus akadályokat áttörjék, és ehhez erő kell; a javaslat áttörés - értékelte, és azt vetette fel, a bürokráciát eszköznek tekintsék az állam működésében.

Üdvözölte, hogy a javaslat a hatósági eljárások egyszerűsítésére és gyorsítására törekszik, amellyel a kormány célja az állampolgárok és a vállalkozások adminisztrációjának csökkentése. Csökkennek továbbá az engedélyhez kötött eljárások, az ügyintézési határidők is rövidülnek majd - sorolta.

Kitért arra, hogy a jövőben kormányrendelettel határidőket nem lehet módosítani, csak törvénnyel. A másodfoknak nem lesz lehetősége a jövőben, hogy ha a tényállás nem volt tisztázott, "visszalökje" az eljárást első fokra.

 

A Jobbik szkeptikus a határidők csökkenésével kapcsolatban

Staudt Gábor (Jobbik) elismerte: vannak a javaslatban garanciák arra, hogy ne húzódjon el egy eljárás, az ügyintézési határidők csökkentésével kapcsolatban azonban - mint mondta - szkeptikus.

Megjegyezte: gyakorta megesik, hogy a hatóságok azért utasítanak el egy beadványt, mert látható, hogy kicsúsznának a határidőkből. Példaként földhivatali eljárásokat hozott. A változtatást csak egy kezdő lépésnek ítélte a bürokráciacsökkentés útján, mert az több olyan ügyintézési határidőt is csökkent, amelyek nem érintenek sok embert.

A méltatlansági eljárások során gyakorlat, hogy az állami hatóságtól az önkormányzathoz nem mindig jutottak el az adatok - jegyezte meg, hangsúlyozva: bízik abban, hogy ez változni fog a jövőben. A kiemelt jelentőségű beruházásoknál a képviselő szerint nem csökkenteni, hanem inkább növelni kellene az ügyintézési határidőket.

 

LMP: környezetvédelem területén nem gyorsíthatók az eljárások

Sallai R. Benedek (LMP) támogatható elemekről számolt be, ugyanakkor bírálatait is elmondta. Szerinte pusztán a határidők lefaragása még nem elegendő a bürokráciacsökkentéshez. A kormány "felsült" az állam karcsúsításának megvalósításával, a központosítás pedig rontott a hatékonyságon - fűzte hozzá.

A környezetvédelem, a vízügy vagy az energia területén nem tartotta elfogadhatónak a gyorsított döntéshozatalt, mert amiatt akár közmeghallgatások maradhatnak el. A hulladékgazdálkodással kapcsolatos jogszabályok változtatása is tartalmaz kockázatokat - jegyezte meg Sallai R. Benedek.

A földügy területén is olyan kockázatokat említett, amelyek a közélet tisztaságát veszélyeztethetik.

Az állatnyilvántartás jogszabályi hátterét is lehetne szerinte egyszerűsíteni.

 

Határozathozatalok; bürokráciacsökkentés

Az Országgyűlés kedden bővítette az áldozatok jogait a büntetőeljárásban, és változtatott a biometrikus adatok kezelésén a bűnügyi nyilvántartásban. A határozathozatalok után a Ház megkezdte a közigazgatási bürokráciacsökkentésről szóló kormányzati előterjesztés vitáját. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter expozéjában kisebb bürokráciát és kevesebb bürokráciából élőt szorgalmazott.

 

Bővülnek az áldozatok jogai a büntetőeljárásban

A bűncselekmények áldozatainak pszichológiai, érzelmi segítését is előírja az az európai uniós irányelv, amelynek átvételéről egyhangúlag, 161 igen szavazattal döntött a parlament.

A bűncselekmények áldozatainak jogairól szóló, Trócsányi László igazságügyi miniszter kezdeményezte törvénymódosítás szerint a büntetőeljárás során nagyobb tájékoztatást kell nyújtani a sértetteknek. Ezt segíti, hogy akár e-mailben is tájékoztatható lesz az ügyfél.

A jövőben 24 órás telefonos segélyvonal biztosítja, hogy az áldozatok azonnal segítséget kaphassanak.

 

Változik a biometrikus adatok kezelése a bűnügyi nyilvántartásban

Hatékonyabbá és olcsóbbá válhat a bűnügyi nyilvántartás azzal, hogy a jövőben a biometrikus adatok emberekhez és nem az ügyekhez kapcsolódnak, vagyis az azokhoz tartozó azonosító kódok a személyazonosító adatok és a fényképek nyilvántartásába kerülnek. A bűnügyi nyilvántartásról szóló jogszabály módosításával nem kell minden egyes eljárásban új DNS-mintát venni.

A változtatásokat egyhangúlag fogadta el a Ház.

 

Közigazgatási bürokráciacsökkentés

Lázár: kisebb bürokráciát, kevesebb bürokráciából élőt!

"Ez a bürokrácia megöli az állam normális működését", drága, ezért kisebb bürokráciára és kevesebb olyan emberre van szükség, aki a bürokráciából él - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel összefüggő törvénymódosítási javaslat vitáját megnyitó expozéjában elmondta: a parlament előtt fekvő, 110 törvény megváltoztatását tartalmazó előterjesztés alapján egyszerűsödhetnek az általános eljárási szabályok.

Cél továbbá, hogy jelentős mértékben csökkenjenek az engedélyhez kötött tevékenységek, valamint az ügyintézési határidők.

Általános elvként rögzítette, hogy az állami hatóságoknak 60 napon belül el kell intézniük az ügyeket. Ez alól csak törvény adhat kivételt - mondta, hozzátéve: ha az állam 60 nap alatt nem intézi el az ügyet, visszajár az illeték az állampolgárnak - ha ingyenes volt, 10 ezer forint "kártérítés" jár -, aki ez esetben azt vélelmezheti, hogy a kérelmezett tevékenységet folytathatja.

A tárcavezető jelezte továbbá: hamarosan a Ház elé kerül egy olyan törvényjavaslat is, amely alapján január 1-jével - 10 milliárd forintos költségvetési határon belül - csökkennek, illetve megszűnnek bizonyos állami eljárási díjak.

Emellett kezdeményezni fogja a közigazgatási életpályamodell kialakítását, amely a területi közigazgatásban dolgozók bérviszonyait javítja majd átlagosan 30 százalékkal 2016. július 1-jével - közölte.

A Miniszterelnökség vezetője rámutatott ugyanakkor, hogy az állam által foglalkoztatottak aránya a térségben még mindig Magyarországon a legmagasabb, 22-23 százalékos. Példaként megjegyezte, hogy ezzel szemben Ausztriában ez az arány 11, míg Németországban 8 százalék.

Kritikusan említette meg továbbá, hogy ma Magyarországon egy vállalkozásnak évi 277 órányi munkára van szüksége az adószabályoknak való megfeleléshez.

A miniszter összegzése szerint az építésügy, az adóeljárások, az európai uniós pénzekhez való hozzáférés és az "emberekkel találkozó" közigazgatás területén szükséges mindenképpen a bürokrácia csökkentése.

Lázár János felszólalásában több részt is felelevenített a magyar közigazgatás-történetből. Egyebek mellett arról beszélt, hogy a legsikeresebb magyar állam az 1867-1914 között tevékenykedő volt, de kiemelte az első világháború utáni közigazgatási rendszert is, mert súlyos társadalmi válságokra tudott választ adni.

Megjegyezte ugyanakkor azt is: részben annak köszönhető a Kádár-rezsim 37 évig tartó regnálása, hogy "olyan tanács-, járási és közigazgatási törvények születtek, amelyek a politikai megrendelést teljesen kiszolgálva a rendszer stabilitását és működőképességét jelentették".

Az 1990-ben létrejött közigazgatási, önkormányzati szisztémát a miniszter úgy jellemezte: sokkal több volt benne a demokratikus garancia, mint a hatékonysági szempont. Ez szerinte akkor teljesen érthető volt, de mára megváltozott a világ, és ma elsősorban olyan közigazgatást tart szükségesnek, amely az erős, modern állam feltételét jelenti, és lehetőséget ad a versenyképességre.

 

Napirend előtt - NATO, bevándorlás, határozathozatalok

A Székesfehérvárra tervezett NATO-bázisról és az illegális bevándorlásról is szó volt kedden napirend előtt az Országgyűlésben. A parlament a határozathozatalok során módosította egyebek között a villamosenergia-törvényt, hogy rendezze azt az esetet, ha egy társaság fel akar hagyni egyetemes áramszolgáltatói tevékenységével.

 

Jobbik: Oroszország elleni agresszív és demonstratív lépés a tervezett NATO-központ

Gyöngyösi Márton (Jobbik) felidézte, hogy a tavalyi NATO-csúcson született döntés értelmében az ukrán válságra válaszul, Oroszország elleni éllel Kelet- és Közép-Európában egyfajta vezetési-irányítási központrendszert létesítenek. Hozzátette: Magyarország is kérte, hogy hozzanak létre egy ilyen központot, a NATO előretolt bástyáját, Székesfehérváron. Értékelése szerint a 40 fős parancsnoki központ, amely 48 óra alatt egy 5000 fős gyorsreagálású kontingenst irányíthat, előszobája annak, hogy Magyarországon létrejöjjön egy amerikai katonai bázis.

Szerinte a központ nem a védelmünket, hanem a kockázatokat növeli, az egy Oroszország elleni agresszív és demonstratív lépés.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint Magyarország nincs a nagyhatalmak ütközőzónájában, és a központról várhatóan csütörtökön megszülető döntés nem is teszi oda az országot.

Elmondta, hogy nem parancsnokságról lesz szó, hanem vezetési-irányítási törzselemről. Ezzel régi adósságot törleszt Magyarország, mert eddig nem épült ki NATO-infrastruktúra itt - tette hozzá.

 

KDNP: miért nem veszik figyelembe az európai döntéshozók az európai emberek véleményét?

Harrach Péter (KDNP) azt firtatta, miért nem veszik figyelembe az európai döntéshozók az európai emberek véleményét. Szerinte ennek politikai és ideológiai okai vannak. A politikai oknak azt tartotta, hogy a bevándorlók a baloldalra szavaznak, az ideológiai okot pedig úgy magyarázta, az európai vezetők egy része csatlakozott ahhoz a mozgalomhoz, amely elvágja a hagyományos keresztény gyökereket, ezzel pedig gyengül egy kultúra identitása.

Ha pedig ez így történik - folytatta -, akkor más eszmei alapot kell találni, ez pedig egy újfajta liberalizmus, amely már megalkotta a maga dogmáit és megfogalmazta a tabuit. Ezek a dogmák és tabuk alkalmatlanná teszik követőit, hogy az igazi problémákat megoldják - fejtette ki álláspontját. Példaként szegregáció elleni küzdelmet említette, mert szerinte amikor egy iskolában a felzárkóztatást szegregációnak nevezik egy dogma értelmében, akkor a problémát nem lehet megoldani.

Harrach Péter azt is mondta, ismernek olyan parlamenti képviselőt, aki egy természetes szociológiai jelenséget nevezett meg és rögtön kikiáltották nőgyűlölőnek. Majd a bekiabálásokra hozzátette: az ultrafeminista véleménynek nincs helye a demokráciában.

Rétvári Bence államtitkára válaszában azt emelte ki, hogy a bevándorlási probléma arról is szól, hogy a választók többségének akaratával mehet-e szembe egy kormányzat. Megemlítette, hogy a magyar kormány nemzeti konzultáció keretében kérdezte meg a polgárok véleményét.

 

Nemzetközi egyezmény

Jóváhagyta a parlament - egyhangúlag, 161 igen szavazattal - annak az egyezménynek a kihirdetését, amely a Magyarország és Liechtenstein közötti kettős adóztatás elkerüléséről szól.

 

Növelték az egyházi temetők védelmét, változtattak a lezárt temetőkre vonatkozó szabályokon

Az Országgyűlés több ponton is átírta a temetkezésről szóló törvényt a vallási közösségek temetőinek védelme érdekében.

A képviselők 157 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadták el a fideszes Lázár János és L. Simon László egyéni előterjesztését.

Az elfogadott változtatások egyike kimondja, hogy a vallási közösségek tulajdonában lévő temetők beépítési előírásainak meghatározása csak a vallási előírások figyelembevételével történhet.

A területek védelme érdekében pontosították továbbá a lezárt, hosszabb ideje nem használt, de vallási szempontból őrzendő temetőkre vonatkozó szabályokat is.

 

Állami szaklevéltár lett a Veritas Történetkutató Intézet

A parlament az állami szaklevéltárak sorába emelte a Veritas Történetkutató Intézet levéltárát.

A Ház 107 igen szavazattal, 30 nem ellenében és 24 tartózkodás mellett fogadta el az emberi erőforrások miniszterének erre vonatkozó törvényjavaslatát.

A Veritas intézet levéltárának illetékessége a kárpótlási hatóságként kijelölt igazságügyért felelős miniszter és az általa irányított központi hivatal kárpótlási hatósági feladatkörével összefüggésben keletkezett iratokra terjed ki.

A változtatás a kihirdetést követő napon lép hatályba.

 

Törvény rendezi azt az esetet, ha egy áramcég felhagyna egyetemes szolgáltatásával

Módosította az Országgyűlés a villamos energiáról szóló törvényt annak érdekében, hogy rendezze azt az esetet, ha egy társaság fel akar hagyni egyetemes áramszolgáltatói tevékenységével.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztését 130 igen szavazattal, 31 nem ellenében fogadták el a képviselők.

A tárcavezető indoklása szerint a törvénymódosítással azt akarják elérni, hogy ha egy társaság felhagy az egyetemes szolgáltatói tevékenységgel, az ügyfeleinél akkor is biztosított legyen a folyamatos villamosenergia-ellátás az egyetemes szolgáltatás keretei között.

 

Napirend előtt: gyásznap, bevándorlás, oktatás, munkavállalók

Bárhol éljen is magyar a világban, pártállástól és világnézettől függetlenül ezen a napon meghajtja fejét 1848-49-es szabadságharcunk vértanúi előtt - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke kedden a nemzeti gyásznapon az Országgyűlésben. A parlamentben napirend előtt szó volt az illegális bevándorlásról, az oktatásról és a munkavállalók helyzetéről is.

 

Megemlékezés a nemzeti gyásznapon

Az október 6-i nemzeti gyásznap alkalmából Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke azt mondta, bárhol éljen is magyar a világban, pártállástól és világnézettől függetlenül ezen a napon meghajtja fejét 1848-49-es szabadságharcunk vértanúi előtt. Hozzátette: 1849. október 6-án a császári megtorló gépezet 24 óra leforgása alatt a legtöbb áldozatát szedte. Az ekkor kivégzettek között volt Magyarország első kormányfője, illetve a honvédsereg 13 vezető tisztje - emlékeztetett.

Lezsák Sándor elmondta, hogy Aradon kivégzett vértanúk felesküdtek a magyar szabadságra, s emellett kitartottak mindvégig, közösen, a halálig. Közülük sokan nem voltak született magyarok, mégis tudatosan választották az itthon maradást, vállalva a halált is azért, amire esküt tettek - fogalmazott.

Lezsák Sándor szerint a vértanúk áldozata a nemzeti szabadság és függetlenség, valamint a polgárosodás 1848-as eszméivel együtt politikai nemzet identitásának lényegi része lett.

Az alelnök beszéde után a képviselők néma felállással emlékeztek a kivégzettekre.

 

Fidesz: a magyar baloldal mindenáron pellengére szeretné állítani Magyarországot

Németh Szilárd (Fidesz) elmondta, hogy a liberálisok az uniós alapszerződés 7. cikkelyének alkalmazását szerették volna elérni Magyarország ellen, amely az ország szavazati jogának felfüggesztését jelentené. Ez a gondolat elvetélt, mert a szocialisták nem támogatták - tette hozzá, úgy folytatva: a hírek szerint a szocialisták javaslatára az állampolgári jogi bizottság vezetése úgy döntött, hogy kérdőre vonja az Európai Bizottságot, miért nem kezdeményezett vizsgálatot a magyar kormány ellen.

Értékelése szerint amit a liberálisok kifundáltak Magyarország ellen, az most a szocialisták segítségével egy lépéssel közelebb került, mert "a nukleáris opció", vagyis a szavazati jog megvonása továbbra is a lehetőségek között van. Mint mondta, a magyar baloldal együttműködve az európai elvtársakkal, a Szocialista Internacionáléval, a zöldekkel, a liberálisokkal mindenáron pellengére szeretné állítani az országot, csak azért, mert nem hajlandó elfogadni a kötelező kvótákat.

Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára válaszában a 7. cikkely szerinti uniós eljárás ismertetése után felidézte, hogy 1999-ben Ausztriával szemben már alkalmaztak korlátozásokat. Emlékeztetett arra, hogy az akkori EU 14-ek átmenetileg felfüggesztették a politikai párbeszédet Ausztriával, mert az Osztrák Néppárt az Osztrák Szabadságpárttal lépett koalícióra. Utóbbi párt vezetői a kisebbségekkel szemben a szélsőjobboldalhoz közeli megnyilvánulásokat tettek - jegyezte meg.

Hozzátette: a szankciók ellentétes hatást keltettek, ezért közel egy év múltán meg is szüntették azokat.

 

MSZP: káosz az oktatásban

Hiller István (MSZP) a pedagógusjogok világnapja alkalmából bírálta a kormány oktatáspolitikáját, amelyet szerinte meggondolatlan intézkedések, átgondolatlan lépések, káosz jellemez. A rendszer azért működik, mert a pedagógusok azt erejüket megfeszítve fenntartják - hangoztatta, hozzátéve: ha csak a "szegény Klebersbelgről elnevezett központon" (Klik) múlna, akkor a rendszer nem működne.

Szerinte az átgondolatlanságot mutatja az is, hogy a szakmailag fontos értékelést és önértékelést egy "szerencsétlen" kifejezéssel illeték a pedagógus önértékelő csoportok kezdőbetűiből összerakott mozaikszóval.

A volt oktatási miniszter szerint elégtelen a felsőoktatás költségvetési támogatása és rendezni kellene a felsőoktatásban a béreket is.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Klebelsberg központ létrehozását az oktatásban kialakult területi különbségekkel indokolta. Megemlítette a pedagógus életpályamodell bevezetését. Azt kérdezte, ha annyi hibája a van a Klik-nek, akkor miért kérte 137 intézmény, hogy legyen a fenntartója.

A felsőoktatás területén kiemelte a kancellárok szerepét, amelynek köszönhetően csökkent az egyetemek, főiskolák adósságállománya. Szerinte ez a felsőoktatás rendszerének anyagi stabilitását hozta meg.

 

LMP: minden embernek lehetőséget kellene adni arra, hogy el tudja tartani a családját

Szél Bernadett (LMP) tisztes munkát és tisztes béreket követelt október 7-e, a tisztes munka világnapja alkalmából. Szerinte az országban "dúl a dolgozói szegénység", több mint 2 millióan élnek a létminimum alatt, holott minden embernek lehetőséget kellene adni arra, hogy el tudja tartani a családját. Nem csoda, hogy tömegek menekülnek el az országból, hiszen a kormány a szociális hálót is tönkretette - mondta.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában azt emelte ki, hogy a kormány gazdaságpolitikája sikeres és annak köszönhetően több embernek van munkája, mint az elmúlt 25 évben bármikor. Emlékeztetett arra, hogy több mint 4,2 millióan dolgoznak, 6,7 százalékos a munkanélküliség, javult a foglalkoztatási ráta, 31 hónapja folyamatosan emelkednek a reálkeresetek.







0
0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Ég egy busz a Széll Kálmán téren

A környéken óriási a torlódás.

Kiszórták az első GDPR-bírságokat - több száz bejelentést tettek Magyarországon is

Az akár milliárdos nagyságrendű bírságtól való rettegés a magyar cégek között is igazi GDPR-rohamot váltott ki az év elején,...

Rendőrkézre került a Trumpot vádoló pornós ügyvédje

Stormy Daniels ügyvédjét családon belüli erőszakkal gyanúsítják.

16 aprócska kiadó ház, melyek egy tündérmesékben is lehetnének

A most következő házikókban bárki megszállhat, aki szeretné kipróbálni milyen lehet belecsöppenni egy tündérmesébe, vagy csak...

Boldogságindex az új mérőszám?

Egyre több országban kezdik mérni az emberek boldogságszintjét. Sőt, már van olyan állam, ahol a kor

Putyin nem alkuszik, kerül, amibe kerül

Természetesen Vlagyimir Putyin keze van abban, hogy az Ukrajnától 2014-ben elszakított délkeleti régióban lévő "népköztársaságokban"...

Így ébreszd fel magad koffein nélkül

Nem feltétlenül kell koffein ahhoz, hogy az ember lánya képes legyen normálisan" funkcionálni reggelente ha te is szakítanál a kávéval,...

Ezek a projektek nagyon sokat tesznek a Föld jövőjéért

Összegyűjtöttünk négy olyan "zöld" projektet, melyek igyekeznek tenni a súlyos problémák ellen, hogy újra jobb hely legyen a bolygónk. 

Varga Mihály: Valószínű, hogy nem tisztességes módon köttettek a "last minute" LTP-szerződések

"Az látszik, hogy spekulatív volt az igénybevétel, hozamvadász szempontok érvényesültek. Itt valószínű, hogy talán nem szabályos vagy...

Brexit-megállapodás: kiderült, mi lesz a londoni magyarokkal

A brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló, szerda este közzétett megállapodás-tervezet szerint megkötések...

0

Sport

Rettentő részletek derültek ki a lefejezett focista meggyilkolásáról

Az egész rémtörténet egy fotóval kezdődött.

Megszületett az első gól a MOL Vidi új stadionjában

U15-ös tornával tesztelték az új arénát Székesfehérváron.

Ibra 40 méteres csodagóllal érte be Németh Krisztiánt

Los Angeles Galaxy klasszisa szerezte az év gólját az MLS-ben.

Pogba edzésben, így néz ki rajta a Fradi-szerelése - kép

A válogatott védő próbajátékon vesz részt a Ferencváros focicsapatánál.

Ezért kellett meghalnia? Horrorisztikus részletek derültek ki a lefejezett brazil focista meggyilkolásáról

Újabb részletek derültek ki a brazil Daniel Correa Freitas meggyilkolásáról.

Marco Asensio nyilatkozata után már egyértelmű, hogy nem ő lesz Ronaldo utódja

Lehet, hogy túl szigorúak vagyunk, de ilyet egy igazán motivált labdarúgó nem mond, és például ez is megkülönbözteti őt Cristiano Ronaldótól.

A hátán fekve szerzett képtelen gólt a német játékos - videó

Jumbo Joe Thornton 400. gólja győzelmet ért a Sharksnak.

Nem az NBI.-es bukdácsolás a Vidi EL-kalandjának egyetlen hátulütője

Hiába a remek európai eredmények, az eredménykényszer miatt nem sokat játszanak a Vidi fiatal magyarjai.

Már csak Pelé előzi meg Messit

Lionel Messinek 566 gólja van a Barcelonában, ezzel az egy klub színeiben rúgott gólok tekintetében csak Pelé van előtte.

A túlélésért harcol az észt fociválogatott Budapesten

Martin Reim szövetségi kapitány szerint ki kell húzniuk kapott gól nélkül a meccset.

Antonio Conte reagált Sergio Ramos figyelmeztetésére

Szerinte fontos, hogy az edző és a játékosok között kölcsönös tisztelet legyen.

Fellaini megszabadult a hajkoronájától

Stílust váltott a Manchester United belga középpályása.

0

Bulvár

Így jelzi a hasnyálmirigy, hogy baj van

Ha a hasnyálmirigy megbetegszik, annak súlyos következményei lehetnek. Tüneteit gyakran gyomorproblémának hiszik, ezért érdemes tisztában lenni, a figyelmeztető jelekkel. Nézzük, melyek a legjellemzőbb hasnyálmirigy betegségek tünetei.

Nagy nap a királyi családban. Végre trónra kerülhet Károly herceg?

1948. november 14-én született meg Károly herceg, Wales hercege. Ma töltötte be hetvenedik életévét, és jelenleg ő áll az első helyen az öröklési sorban, tehát ő a brit királyi korona várományosa.

Olyan körforgalom épül Fehérváron, amilyet még nem látott az ország

Nem lesz könnyű eligazodni benne, de muszáj tenni valamit.

Meghalt Horváth Zoltán

A Dömötör-életműdíjas operarendező 90 éves volt.

Csisztu Zsuzsa: ...az összeomlás szélén búcsúznom kellett...

Könyvírás közben feltörtek benne az emlékek. Csisztu Zsuzsa és férje két gyermeket nevelnek.

Kimondta: Még 17 év után is csinálják Rubint Rékáék

Schobert Norbert és Rubint Réka házasságára sokan példaként tekintenek. Sok-sok együtt töltött év, és három gyerek után is megvan még a tűz a kapcsolatukban. Apró figyelmességekkel, és kettesben eltöltött idővel, randikkal tartják meg szerelmüket.

"Atyaég...fel sem ismertem" - megdöbbentek a nézők Détár Enikő külsején

Rögtön elkezdték találgatni, mi történhetett a színésznő arcával.

Itt a jóslat: Budapest vörösbe fog borulni

Enyhe mínuszban indulhat a kereskedés az európai piacokon, ezért a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) is csökkenésre számít a nyitáskor szerdán Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Koholák Alexa sírva mesélt a nőről, akivel együtt él férjével

A titokzatos harmadik hozta össze őket, ő is felvette a férfi nevét.

Amire sokan vártak: VV Vivien végre villantott

A 18 éves lánynak ez még csak a második napja a ValóVilág-villában, de már nagyon sokan vártak erre a pillanatra

blogmorzsák

Sztárok, akik valóban imádják a rajongóikat

A világsztárokról keringő előítéletek egy részét megcáfolják az alábbi hírességek, akik valóban példaértékű hozzáállással bánnak a rajongóikkal.

Tordai Bence cöfben ragadt

Az ugynevezett Párbeszéd úgynevezett képviselőjének cöfögésére a körúton belül élők a hasukat fogták a nevetéstől.

Kelet-Európa nagy évtizede

A tartós dél-európai válság is segített abban, hogy a visegrádiak lehagyják Portugáliát és Görögországot.

Miben más a kék gallérosokat foglalkoztató munkáltatói márkaépítés?

Hogyan működik az employer branding azokban a szakmákban, ahol a legégetőbb a munkaerőhiány?

Itt a remek Wizz Air újítás, a tolakodós jegy!

A fapadosok végtelen kreativitással találnak újabb és újabb lehetőségeket arra, hogy pénzt húzzanak le az utasoktól.

„5 ok, amiért nem vennék újra MacBookot“

„Saját érveim pro és kontra, azaz 6 év Mac használat után én miért fogok váltani.“

Viszlát fiúk, helló urak

Csehország első számú „export­cikke“, Eva Herzigová szuper­modell ismét bugyira vetkőzött.

Szkopjéig elér a kisvasút!

Budapesten bujkál a jogerősen elítélt korábbi macedón minisz­terelnök. Vajon miért épp itt?

Hogyan tartósítjuk önbizalomhiányunkat?

Gyakran találkozunk olyan emberekkel, akik sikeresek, tehetségesek, mégis csekély az önbizalmuk.

4 bőrdzseki, ami nem hiányozhat a szekrényedből

4 alapmodell ebből az emble­matikus dzsekiből, amit érde­mes a szekrényedben tartani.

A hintázás jótékony hatásai

A legrégibb játékok egyike, de kevesen gondolnak arra, hogy egyben az egyik leghatékonyabb fejlesztő eszköz is.

Idézőjelbe tették Serena Williams nőiességét

Ráadásul szó szerint. Ki is tört a botrány. A kérdés az, provoká­cióról vagy védjegyről van szó.

0






0