Ezt olvasta már?

Lapszemle: Veteránautók a pécsi Vásártéren, Sok a helyszíni bírság

Naponta végigszemlézzük a pécsi internetes újságok legérdekesebb írásait, hogy Önnek már ne kelljen külön keresgélnie. Baranyai sörforradalom, nem jut több jöv...

0

Pécsi forgalomkorlátozások

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából Kertvárosban folyamatban van a Nagy Imre út fejlesztése és a „Füzes dűlő és Nyugati ipari út összekötése” tárgyú projektek kivitelezése. A beruházások kapcsán a közleményben részletezett tartalmú forgalomkorlátozáskora kell számítania a lakosságnak.


hirdetés

A „Nagy Imre út fejlesztése” tárgyú projekt keretében a Nagy Imre út környezetében kerékpárút kiépítésére és az Nagy Imre út - Maléter Pál úti csomópontja és a Keszüi úti csomópontja közötti útszakasz fejlesztésére a város bruttó 324 228 706 forintot nyert el.

A projekt keretében közel másfél kilométer új kerékpáros útvonal kerül kialakításra a Maléter Pál úti csomóponttól egészen az EXPO Center csomópontig. A szakasz eleje a Maléter Pál út jelzőlámpás csomópontjánál véget érő meglévő kerékpárúthoz csatlakozik. A szakasz vége pedig csatlakozik a pellérdi kerékpárutat a Füzes dűlővel összekötő kerékpárúthoz.

Közúti közösségi közlekedés műszaki fenntarthatósága érdekében szükséges Nagy Imre úti út felújítása is, mely szintén a projekt része. A Nagy Imre út Maléter Pál úti és Keszüi úti csomópontja közötti kb. 550 méter hosszú szakasz fejlesztése során a nyomvályús burkolat megszüntetésre kerül, továbbá a jelentős járműforgalom terhelésnek való ellenállás érdekében a kötő és kopóréteg teljes felújítására fog sor kerülni.

A projekt kivitelezési munkái miatt június 22. és július 03. között az alábbi munkákra és forgalomkorlátozásokra kell a lakosságnak felkészülnie:

Az elkövetkező két hétben a Megyeri út - Füzes dűlő csomópontban burkolati jelek festésére kerül sor. A munkálatok ideje alatt korlátozásokra kell számítani.

A Kosárlabda Akadémia előtt kerékpárút burkolatépítési munkálatai folynak. A kivitelezés során időszakosan munkagépek lassíthatják a forgalom haladását. A gyalogosok a munkaterületen elhelyezett információs táblák szerint tudnak közlekedni.

A Megyeri út - Pécs Pláza csomópontban jelzőlámpa áthelyezése, illetve fejlesztése elkészült, a csomópontba burkolati jelek festésére kerül sor 2020.06.22. és 2020.07.03. közötti időszakban.

A Nagy Imre út Keszüi út és Maléter Pál út közötti szakaszán felbontásra került az aszfaltburkolat, valamint az út nyugati oldalán elbontásra került a meglévő szegélysor. A kivitelezés miatt a Keszüi úti körforgalom és a Maléter Pál úti csomópont között a Nagy Imre út félpályás lezárására került sor az átmenő forgalom egyirányúsítása mellett. Az áthaladás továbbra is kizárólag a Kertváros irányából a Megyeri út felé haladóknak biztosított, a Megyeri út irányából érkezők a Varsány utca irányába tudnak kerülni.

A tervezett munkálatok miatt a Nagy Imre út nyugati oldalán lévő Sarolta utca nevű buszmegálló ideiglenes jelleggel áthelyezésre került a Lahti utcai megállóhoz. A Nagy Imre út keleti oldalán lévő buszmegállók a tárgyi időszakban változatlanul üzemelnek.

A felbontott területen a következő hetekben a meglévő szegélyek bontása és építése, valamint víznyelők elbontására és építésére kerül sor. A buszmegállóban elkészítésre kerül a tartós beton burkolat, végül az útpályán új aszfaltkopóréteg kerül elterítésre. A Nagy Imre út nyugati oldalán, a Maléter Pál út és a Sarolta utca nevű buszmegálló között járda és kerékpárút aszfaltozása történik meg az ütemezés szerint 2020.06.22. és 29. között.

TOP-6.1.5-15-PC1-2016-00004 - Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés - Gazdaságélénkítő, iparterületek feltáró kelet-nyugati út kialakítása III. ütem: Füzes dűlő és Nyugati ipari út összekötése” kapcsán várható korlátozások:

A projekt eredményeképpen megvalósul a közvetlen összeköttetés az Expo Center, Vásártér, Megyeri út, és a délnyugati elkerülő út között. Az új 600 méteres Füzes dűlői szakasz javítja a munkaerő mobilitást. A fejlesztés nem csak a gépjárművel történő munkába járás lehetőségeinek fejlesztését célozza, hanem magába foglal egy kerékpáros fejlesztést is. A pályázatnak köszönhetően a korábban megépült Pellérd-Pécs kerékpárút bevezetésére is szükség van. A projekt részeként a pellérdi kerékpárút nyugati elkerülő úton történő átvezetése mellett a Füzes dűlőn keresztül kiépülő út mellett kerékpárút építésre is sor kerül egészen az Expo Center – Megyeri út csomópontig tartó mindösszesen 1,2 km hosszúságban.

A Füzes dűlőben folytatódnak az útépítési munkálatokat. Az elkészült töltésszakaszokon mechanikai stabilizáció építése, valamint aszfaltozás kerül elvégzésre. Az építés ideje alatt a Füzes dűlőben, illetve a Nyugati ipari úton munkagépek lassíthatják időszakosan a forgalmat.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kéri a lakosság türelmét és fokozott figyelmét az érintett kivitelezési területeken.0


Szavazás: Önnek mi a véleménye a koronavírussal kapcsolatos kormányzati döntésekről, intézkedésekről?

0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Fotókon a lezuhant miskolci vitorlázógép

Felszállás közben a földre zuhant egy vitorlázó repülőgép a miskolci repülőtéren vasárnap délelőtt - közölte a...

Tömegjelenet a magyar stadionban - nézze meg a képeket.

Szokatlan helyszínen, a Nagyerdei Stadionban tartotta - közel tízezer ember előtt - az idei első tanévzáróját szombaton a Debreceni...

Mezőkövesd: három csapat áll sorban az alapemberért

Az egyikkel közel lehet a megegyezés.

Kivégzés előtti segélykiáltást tettek közzé a rövidtávú lakáskiadók Budapesten

A Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ) lobbiznak a kétségbeesett hazai lakáskiadói szövetségek. Egyebek között azt akarják elérni,...

Zavarba ejtő zöldségek: felismered a batátát?

Nem mindennap kerülnek a tányérra, ezért a különleges zöldségek nevét nem mindenki ismeri.

Hamilton büntetése után így módosul a rajtrács

Felülvizsgálták szombati döntésüket az Osztrák Nagydíj stewardjai, és Lewis Hamiltont 3 rajthelyes büntetéssel sújtották a sárga...

Fotók érkeztek a lezuhant vitorlázógépről

Felszállás közben a földre zuhant egy vitorlázó repülőgép a miskolci repülőtéren vasárnap délelőtt - közölte a...

Az Unicef kriptóval küzdene a koronavírus ellen

A múlt hónapban vásároltak 125 ethert, most jöhet a bitcoin, Az Unicef kriptóval küzdene a koronavírus ellen | FinTechRadar.

Valamivel kisebb a részvételi arány a horvát választásokon, mint négy évvel korábban

A horvát országos választási bizottság adatai szerint vasárnap délig valamivel kevesebben mentek el szavazni, mint a négy évvel ezelőtti...

Ilyen az, amikor Adele úgy benyom öt cider után, hogy magát parodizálja.

Miniventilátor, mint mikrofon, kinyúlt póló, macinaci....

Eddig kevesebben szavaztak Horvátországban, mint négy éve

21 órától várhatóak a parlamenti választás részeredményei.

Sport

"Elfogadhatatlan Hamilton évi 40 millió dolláros fizetése"

Romain Grosjean szerint aránytalan, hogy másik közben 150 ezret kapnak ugyanazért a munkáért.

Újra bajnok lett a Bayern München, de feljutni nem engedik

A Bundesliga 3-ban lett aranyérmes a müncheni amatőr csapat. Ez egyedülálló siker a klub történetében.

Tragikus hír jött: verseny közben meghalt a 20 éves sportoló

A 20 éves Niels de Vriendt életét vesztette azon a belgiumi kerékpárversenyen, amely az első volt az országban a koronavírus-járvány kitörése óta.

Cristiano Ronaldo mindenkinek üzent a szabadrúgásgólja után - fotó

A portugál Európa-bajnok hosszú idő után volt ily módon eredményes.

Klopp elmondta, melyik két csapatot tartja a Bajnokok Ligája favoritjának

A címvédő Liverpool már tavasszal kiesett a Bajnokok Ligájából az Atlético Madrid ellen, de Jürgen Klopp így is várja, hogy folytatódjon a sorozat, és most egy interjúban elmondta, melyik két csapatot tartja esélyesnek.

Ronaldo olyat tett, amit három éve nem láttunk tőle - videó

Buffon olasz bajnoki rekorder lett, a Juventus nyerte a városi rangadót.

Nem kérdés, ki a világ leggólerősebb csatára az idei szezonban

Minden versenysorozatban gólkirály, ahol játszott.

A ZTE edzője válthatja Joan Carrillót a MOL Fehérvár kispadján

Még a hétvégén eldől, hol folytatja az újoncot az élvonalban tartó szakember.

Ezekkel a feltételekkel lehet Neymar újra a Barcelona játékosa

A PSG brazil sztárja már a nyáron csapatot válthat.

A Bayern nem tudja megfizetni a német csodagyereket

A Chelsea és a Real Madrid első körben 80 millió eurót ajánlott Kai Havertzért.

Guardiola kedvenc játékosa Liverpoolban köthet ki

Jürgen Klopp kaparinthatja meg a Bayern München labdarúgóját.

Bulvár

Ezeket a maradékokat jobb, ha nem fogyasztjuk el másnap

Mi legyen az ebéd? Az égető kérdésre gyakran vágjuk rá: hát a tegnap esti maradék! Ám hiába a tudatosság és a takarékosság, léteznek olyan ételek, amelyeket egészségünk érdekében egyáltalán nem ajánlatos felmelegíteni másnap.  Tojás  Vigyázat, szalmonellaveszély! A tojásokban előforduló szalmonellát az alapos hőkezelés igen, a rövid időn át tartó melegítés azonban nem pusztítja el. [...]

Mutatjuk az ötöslottó nyerőszámait: 1,38 milliárd forint volt a tét

Ezek az ötöslottó nyerőszámai a 27. játékhéten.

Mindenki 7-szer születik újra: innen tudhatod meg, te épp melyik életedben jársz

Sokszor előfordul, hogy egyes emberek úgy érzik, egyszerűen nem a jó korszakba vagy nem a megfelelő helyre születtek. Megmagyarázhatatlan vonzalmat éreznek egy Amerikai kisváros iránt, vagy nagyon érdeklődnek a Viktoriánus korban történt eseményekről, de még ők sem tudják, pontosan miért. Az egyik legérdekesebb magyarázat szerint erről az lehet, hogy hétszer születünk újjá ezen a bolygón, és bár emlékeink nincsenek korábbi életünkről, mégis megmaradnak bizonyos kötődések azzal kapcsolatban, amit már megtapasztaltunk. Te is könnyen kiderítheted, melyikben jársz, hiszen mindegyik életet különböző dolgok jellemzik.

Csak 155 centi, mégis odáig vannak a férfiak a dögös énekesnőért

Tippeld meg a népszerű női hírességek magasságát!

Kiakadtak a gárdonyiak, mert lekordonozták a szabadstrandot - a fideszes képviselő se érti

A helyiek attól tartanak, hogy a polgármester így akarja elérni, hogy a fizetős strandot használják a fürdőzők.

Eláll a szavunk Dolph Lundgren lányától: a 24 éves Ida gyönyörű nő lett

Fotókon mutatjuk Dolph Lundgren idősebbik lányát.

Ledöntötték és vízbe vetették a nagy hajós, Kolumbusz szobrát

Baltimore - Amerika felfedezőjének szobrait az Egyesült Államok sok más városában is megrongálták.

Kifosztás a Balatonnál, egyre durvábbak a hétvégék

Kifosztás Siófokon szombat hajnalban, őrizetben a gyanúsítottak.

blogmorzsák

A fotós az oltár­nál feküdt - kínos esküvői pillanatok

Esküvői fotósok - határok nélkül!

Nincs más út, csak a kvóta útja?

A kvóta esetén nem kevesebb tudással vesznek fel embereket, hanem limitált teret adnak az előítéleteknek.

Tejszínes málnatorta mézes kekszes alappal, sütés nélkül

Meleg nyári estéken csodás hűsítő élményt nyújt ez a tejszínes, málnás sütemény.

Egy megfelelési kényszeres barátnő

Elmentünk többen egy helyre, és miközben rendelt, odament hozzá egy középkorú krapek, akivel végig dumált.”

Premierdátumot kapott az HBO félelmetes Lovecraft-sorozata!

Augusztus 16-án kezdődik a Lovecraft Country, amit J.J. Abrams és a Tűnj el! rendezője jegyez.

A perui nagykövet megállította Brüsszelt

A halálos injekciót csak a belga miniszterek, és a perui diplomácia közbenjárásával sikerült megakadályozni.

Négy ökölszabály, albérlőknek, bérbeadóknak

Ezeket betartva, évekig jó partnerei lehettek egymásnak.

Interjú a Budapest Pride szervezőivel

Azt üzenték a szivárványos ko­ronával, hogy a saját nemükhöz vonzódók is a magyar nemzet tagjai.

A nemzet­közi mércével mérve elégtelen teljesítményről

„A hatalom senkiket karol fel, a senkik érzik az életesélyt.“

Egy meleg, ke­resztény apuka válasza a CitizenGo petíciójára

„Nézzetek a kisfiam arcába és úgy mondjátok, hogy én a megrontója vagyok!“

A Német szállítórepü­lők Múzeuma

Alsószászországban, Hanno­vernél található a Wuntsdorfi Repülőbázis mellett a Német Szállítórepülők Múzeuma.

Wojtek tizedes hősi története

A háborúkban sok abszurd történet játszódik le és a valóság sokszor elképesztőbb tud lenni, mint a fikció.

0


0