Ezt olvasta már?

Markáns a pécsi politikusok véleménye a Sargentini-jelentésről

Napok óta a Sargentini-jelentés uralja a magyar politikai közbeszédet. A jobboldaliak vehemensen támadják, míg a baloldal ujjongva üdvözli, és lelkesen mozgósít arra...


Pörgés volt a Fordanos táncosoknál, szinte minden hétvégén dupláztak

Nem unatkoztak a Fordanos táncosok ez elmúlt hetekben, hiszen minden hétvégére jutott egy-két megmérettetés hazai és nemzetközi táncparketten egyaránt. Háromszor jártak Budapesten, Mór, Veszprém és a horvátországi Slavonski Brod mellet hazai pályán is táncolt több mint 300 versenyzőjük.


hirdetés

Április legvégén több mint 100 Fashion Dance táncos utazott Budapestre, a Magyar Bajnokságra. Máté Melinda és Molnár Ákos tanítványai közül Start kategóriában 5 arany és 4 ezüst minősítést szereztek, a versenyzők közül a serdülő „Super Wo-Men” II., az „Amazing Ladies” III., a junior „Dance for Crazy” VI. helyezést ért el.

A horvátországi Slavonski Brod volt a következő állomás. Itt Nemzetközi Akrobatikus Rock ’n’ Roll versenyen bizonyíthatott a klub két leányformációja. Nagyszerű eredmények születtek a népes mezőnyben, a „Gassy Girls” junior formáció megnyerte a versenyt, míg a „Mi-Nők” felnőtt női formáció II. helyezést ért el. Edzőik Majorlaki Ágnes, Pónya Judit és Papp Viktor.

Másnap Móron Dunántúli akrobatikus rock ’n’ roll versenyen indultak a Fordanos fiatalok. Itt szintén sikerrel zárhatták a napot, hiszen az „Iconic” felnőtt női nemzeti kisformáció nagy fölénnyel nyerte a bajnokságot. A „Gassy Girls” junior kisformáció ugyan még nem heverte ki az előző napi horvát versenyt, de azért betáncolta magát a móri döntőbe, és végül VII. lett.

Május 13-án szombaton több, mint 500 rock ’n’ roll és fashion dance táncos népesítette be a Lauber Dezső Sportcsarnokot. A pécsieken kívül a megyéből érkeztek bólyi, szajki, szederkényi, mohácsi és pécsváradi táncosok is, de több pesti klub, valamint Szekszárd és Mosonmagyaróvár is nevezett a III. Ernszt Fashion Dance Magyar Kupa, Minősítő Verseny és Csapatbajnokságra. 8 csapat versengett a Fordan Táncklub csapatbajnoki címéért. A bajnok ezúttal a „Best Girls” (rock ’n’ roll) az „Amazing Ladies” (fashion dance) és a Balogh Nikol-Cziráki Teréz (fashion dance duó) összeállítású csapat lett. Felkészítők Kiticsics Kata, Molnár Ákos és Máté Melinda voltak. Start kategóriában a rocky-sok között a pécsváradi „Táncoló Cipellők” (edzők Heckerné Jagados Dia és Jagados Dominika) lett az abszolút győztes. A legjobb Fashion Dance start csapat pedig a ”Dance Flow” lett Molnár Ákos felkészítésében. A leglátványosabb versenykategória a Free Style Masters volt, ahol II. helyezést ért el az Molnár Ákos csapata, az „Illusion”.

Másnap Budapestre utaztak a Fordanosok a Magyar Látványtánc Sportszövetség „B” kategóriás Országos Bajnokságára. Máté Melinda tanítványai a „Super Wo-Men és Bad Girls” gyermek csapat 6., a serdülő „Dance for Crazy” pedig 8. helyezést ért el a rangos mezőnyben.

A Magyar TáncSport Szakszövetség tavaszi idényének utolsó országos akrobatikus rock ’n’ roll versenyét rendezték Veszprémben. Itt a női nemzeti kisformációban volt érdekelt két Fordanos formáció. Hozta formáját a legrégebbi női csapat az „Iconic” nemzeti kisformáció. A rutinos egység magabiztos versenyzéssel került az országos verseny döntőjébe, ahol végül az értékes 7. helyet szerezte meg, míg a „Mi-Nők” csapata 12. hellyel zárta a több, mint 10 órás táncversenyt. Edzőik Majorlaki Ágnes, Pónya Judit és Papp Viktor.

Másnap két csapat indult útnak a Magyar Látványtánc Sportszövetség „A” kategóriás Országos Bajnokságára. Az 14 fős „Elysium” kétszeres Európa-bajnok női formáció méltó volt hírnevéhez, hiszen a kiemelkedő pontszámú arany minősítés mellet Majorlaki Ágnes edző koreográfiája elnyerte „Az Országos Bajnokság Legjobb Koreográfiája” különdíjat is. A másik Fordanos csapat az „Illusion” POP csoport kategóriában versenyzett és Molnár Ákos tanítványai 7 csapatból a II. helyezést szerezték meg szintén magas értékelési pontszámmal. Ezekkel a nagyszerű eredményekkel mindkét formáció kvalifikálta magát a Látványtánc Európa-bajnokságra, melyet június 29. és július 2. között Budapesten rendeznek.

A Látványtánc EB. mellet lesz még egy fontos versenye a Fordanos táncosoknak. Poór András és Görbe Anita válogatott párosuk június 3-án Zágrábban Világkupán fogja képviselni a nemzeti színeket. Papp Viktor és Majorlaki Ágnes tanítványai jelenleg a világranglistán 15. helyen állnak.

 0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Közös kassza, külön kassza - melyik a jobb?

Gyerekeiket együtt nevelik, de a pénzüket nem bízzák egymásra. Különös ellentmondás, de nem egyedi eset. Lehetséges a közös élet...

Most már otthonról is nézheted, mit csinál koraszülött babád az inkubátorban

A koraszülés mindig váratlan sokkhatás a családnak, senki nem úgy tervezi, hogy a gyermeke megszületése után még heteket fog tölteni a...

2000 kutyát és macskát visznek be évente a budapesti Illatos úti telepre

Mintegy 2000 kutyát és macskát visznek be évente a budapesti IX. kerületi Illatos úti telepre - mondta Dódity Gabriella, a Doktorok az...

Lesújtó hírt közölt a zenekar: Álmában meghalt a népszerű énekes

A zenésznek nyelőcsőrákja volt, s bár a kezelés hatásosnak bizonyult, szervezete mégis feladta a harcot.

Biztonsági probléma a miskolci villamosokkal: nyitott ajtókkal is elindulhatnak

A hibáról a közlekedési társaság is tud, a járművezetőket vonná felelősségre a nyitott ajtóval való elindulásért.

Megnyitották Borsodi Zsuzsa keramikusművész kiállítását Nagycenken

Borsodi Zsuzsa tűzben égetett és lelket hordozó kerámiáit a Széchenyi-kastélyban nézhetjük meg.

"Élvezni a lelassult, csöndes időt" - a Balaton ősszel is csodálatos

Amikor elcsendesül minden, amikor az utolsó melegítő napsugarat is élvezi az ember, akkor tudni, hogy ez már egy más világ... ez már az ősz.

Yoko Ono szentendrei Kívánságfájára 15 ezer üzenet érkezett, Izlandon fognak világítani

A cédulák a tíz éves Imagine Peace Tower-be kerülnek, amely Lennon születésnapjától halálának évfordulójáig világít az ég felé.

Téli álomra készülnek a Ferihegy házi ürgéi

Ez az egyik legnyugatibb sztyeppei élőhely, ahol a növényzet is az ürgék kedvére való.

Újabb hollywoodi sztár bukkant fel Budapesten: Gianni fotózkodott vele

Budapest - Óriási megtiszteltetés érte Gianni Annonit! Superman ugyanis a fővárosban van, s ellátogatott a műsorvezető éttermébe is.

0

Sport

Máris balhé van a PSG-nél?

A Le Parisien szerint az új edző, Thomas Tuchel és a sportigazgató, Antero Henrique nincs igazán jó viszonyban.

Lazovic kivette a nemzetközi futballt a Vidiből

Talán soha nem tudjuk meg, miért, és főleg miért most távozott a szerb, de a hatását sajnos láthattuk az Európa Liga első fordulójában.

Dzsudzsák Balázs góllal debütált új csapatában

A magyar játékos a szünetben állt be, remekül sikerült a bemutatkozás.

Nem is baj, hogy elromlik az idő, annyi néznivaló lesz a tévében

Csak a távkapcsolón ne vesszen össze senki senkivel.

Ha Vettel megtalálja a varázspálcáját, akkor Wéber Gábor szerint ez még nem lefutott idény

Az MTVA szakkommentátora a Klubrádióban volt Hosszabbítás vendége.

Hazatér a kapus, aki jobban gyűlölte csapatát, mint bárki más

Szombaton este Schalke-Bayern München meccs a Bundesligában. Manuel Neuer története moziba illő.

Dzsudzsák góllal mutatkozott be új csapatában, 9 emberrel is nyert a Real Sociedad

Agüero pedig hosszabbított a Manchester Citynél. Ez történt pénteken.

Maszkos szlovákiai huligánok vertek nőket és gyerekeket Miskolcon - videóval

A DVTK Jegesmedvék-HKM Zvole jégkorong-meccsen tört ki a balhé, akit értek, ütöttek a családi szektorban.

Indokolatlan büntetésekkel szálltak rá a magyar versenyzőre

Kiss Norbert: Ilyet még életemben nem tapasztaltam!

Autóbalesetet szenvedett a Real Madrid korábbi sztárfocistája

A holland Wesley Sneijdernek pár napig nyakmerevítőt kell hordania.

Ha ma még nem voltál libabőrös, hallgasd meg az Ajax-drukkerek és Bob Marley fiának közös énekét

Az Ajax simán, 30-ra leverte az AEK Athént a BL-ben, tehát érthető, hogy remek volt a hangulat Amszterdamban.

0

Bulvár

Erről tudott? Van a Windowsban egy trükk, amellyel egy kattintásra előhozhatja az összes beállítást

Az úgynevezett GodMode mappa listába szedi a különböző Windows-eszközöket, cserébe pedig időt spórolhatunk meg, hiszen minden egy helyen lesz elérhető.

Az érintésre is halált okozó port ők hozatták Budapestre

A már érintéssel is halálos méregnek számító kábítószer Budapestre szállítását megrendelő, azzal kapcsolatba hozható személyek fényképét közzé tette a rendőrség.

Ilyen volt a régi idők bőségtála, a komatál

Barátságok megünneplésének pecsétje, keresztszülők és újszülöttek köszöntője volt a komatál.

Szuperföldet fedezett fel a NASA új szondája

Felbocsátása után öt hónappal máris két új bolygóra bukkant a TESS nevű exobolygóvadász.

Elvesztettük, mielőtt meghalt volna

Alzheimer. Vagy demencia.

5 jel, hogy D-vitamin-hiányunk van

Vitaminszintünk ellenőrzésére csináltassunk vérképet és beszéljünk háziorvosunkkal arról, hogy hogyan tudjuk magunkat ezen a téren is rendbe szedni. Addig is az alábbi lista egyértelműbbé teheti, hogy van-e D-vitamin-hiányunk avagy sem.

Felkészült a halálra, házában temetik Alain Delont

A Zorro filmek egykori sztárja már kápolnát is építtetett magának, ahová temetik. Elpusztult kutyái mellett lesz a nyughelye, ők a kertjében vannak eltemetve. A filmes legenda már azt is eltervezte, hányan állhatnak a halálos ágya mellett. - 15-en jöhetnek be a szobámba - szögezte le a Paris Match riportjában a filmes legenda. - Hat családtagomnak építtettem nyughelyet. Az én helyem az oltár mögött lesz -mondta, majd átvitte a stábot egy kis házba, amit mégsenki nem látott.

Pórul járt a félnótás száguldozó, az egész net fetrengve röhög rajta

Van valami nagyon mulattató abban, ami a becsapódás után történt.

KKi kell venni éjszakára a műfogsort, vagy nem?

Csak régen tartották az éjjeliszekrényen, pohárban a műfogsort. Ma csak a tisztításra kell kivenni, éjszakára a szájban maradhat....

blogmorzsák

Az Orbán-rendszer rokonai: A mexikói rezsim bukása

Ha érdemben szeretnénk küzdeni a NER ellen, pontosan kell értenünk, mi­vel állunk szemben. Most megnéz­zük, máshol hogyan buktak meg az ilyen berendezkedések.

Defenzivában a Fidesz?

A Fidesz kommunikációs gyárában kőkemény munka folyik.

Kövér László előadást tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Újságírás nem létezik, az EP aberráltak mellett áll ki, a közszereplőket pedig aljas módon tá­madja a média az Országgyűlés elnöke szerint.

Hogyan hazudik az Origo?

A Helsinki Bizottságot azzal vádolja az Origo, hogy segített védelmet kapni a később nemi erőszakkal gyanúsított afgánnak. Nem segített.

Pokolba az oktatással!

Miért kell egy másodikos energiáit kiszipolyozni?

Pénzmegvonás jöhet a Sargentini-jelentést lejárató kampány miatt?

Most vizsgálják egy támogatás-csökkentés jogi lehetőségeit.

Te titokban négy fal között eszel három óránként?

Hogy lehet az, hogy főműsor időben farkával propellerező férfit nézegetünk, de ha valaki nyilvánosan szoptat, az fúj.

Budapesten készül a hivatalos AC/DC napszemüveg

Back In Black-bakelitekből. Kis híján perrel in­dult, de aztán valahogy barátkozás lett a vége.

Ez most már tényleg a nyár vége

Utánanéztünk, milyen programokon érdemes az utolsókat izzadni.

3 vadonatúj Panerai Lumi­nor Marina modell szemléje

Még több őszi újdonság érkezett a Paneraitól – balkezes, titán tokos, 8 napos.

Mozgás­sal a problémák ellen

Nem­csak a legkülönbözőbb testi és mentális betegségeket segít megelőzni, hanem a kiala­kult problémák enyhítésére is kiváló.

5 tipp a kutyák sikeres behívásához

Mire érdemes figyelni a behívás tanításánál?

0


0