Ezt olvasta már?

Jelentősen nőtt a kaliforniai tűzvész eltűntjeinek száma

Jelentősen nőtt a kaliforniai tűzvész eltűntjeinek száma, a hatóságok legfrissebb, vasárnapi összesítése szerint már 1300 olyan ember van, akiknek sorsáról nem t...

0

Pörgés volt a Fordanos táncosoknál, szinte minden hétvégén dupláztak

Nem unatkoztak a Fordanos táncosok ez elmúlt hetekben, hiszen minden hétvégére jutott egy-két megmérettetés hazai és nemzetközi táncparketten egyaránt. Háromszor jártak Budapesten, Mór, Veszprém és a horvátországi Slavonski Brod mellet hazai pályán is táncolt több mint 300 versenyzőjük.


hirdetés

Április legvégén több mint 100 Fashion Dance táncos utazott Budapestre, a Magyar Bajnokságra. Máté Melinda és Molnár Ákos tanítványai közül Start kategóriában 5 arany és 4 ezüst minősítést szereztek, a versenyzők közül a serdülő „Super Wo-Men” II., az „Amazing Ladies” III., a junior „Dance for Crazy” VI. helyezést ért el.

A horvátországi Slavonski Brod volt a következő állomás. Itt Nemzetközi Akrobatikus Rock ’n’ Roll versenyen bizonyíthatott a klub két leányformációja. Nagyszerű eredmények születtek a népes mezőnyben, a „Gassy Girls” junior formáció megnyerte a versenyt, míg a „Mi-Nők” felnőtt női formáció II. helyezést ért el. Edzőik Majorlaki Ágnes, Pónya Judit és Papp Viktor.

Másnap Móron Dunántúli akrobatikus rock ’n’ roll versenyen indultak a Fordanos fiatalok. Itt szintén sikerrel zárhatták a napot, hiszen az „Iconic” felnőtt női nemzeti kisformáció nagy fölénnyel nyerte a bajnokságot. A „Gassy Girls” junior kisformáció ugyan még nem heverte ki az előző napi horvát versenyt, de azért betáncolta magát a móri döntőbe, és végül VII. lett.

Május 13-án szombaton több, mint 500 rock ’n’ roll és fashion dance táncos népesítette be a Lauber Dezső Sportcsarnokot. A pécsieken kívül a megyéből érkeztek bólyi, szajki, szederkényi, mohácsi és pécsváradi táncosok is, de több pesti klub, valamint Szekszárd és Mosonmagyaróvár is nevezett a III. Ernszt Fashion Dance Magyar Kupa, Minősítő Verseny és Csapatbajnokságra. 8 csapat versengett a Fordan Táncklub csapatbajnoki címéért. A bajnok ezúttal a „Best Girls” (rock ’n’ roll) az „Amazing Ladies” (fashion dance) és a Balogh Nikol-Cziráki Teréz (fashion dance duó) összeállítású csapat lett. Felkészítők Kiticsics Kata, Molnár Ákos és Máté Melinda voltak. Start kategóriában a rocky-sok között a pécsváradi „Táncoló Cipellők” (edzők Heckerné Jagados Dia és Jagados Dominika) lett az abszolút győztes. A legjobb Fashion Dance start csapat pedig a ”Dance Flow” lett Molnár Ákos felkészítésében. A leglátványosabb versenykategória a Free Style Masters volt, ahol II. helyezést ért el az Molnár Ákos csapata, az „Illusion”.

Másnap Budapestre utaztak a Fordanosok a Magyar Látványtánc Sportszövetség „B” kategóriás Országos Bajnokságára. Máté Melinda tanítványai a „Super Wo-Men és Bad Girls” gyermek csapat 6., a serdülő „Dance for Crazy” pedig 8. helyezést ért el a rangos mezőnyben.

A Magyar TáncSport Szakszövetség tavaszi idényének utolsó országos akrobatikus rock ’n’ roll versenyét rendezték Veszprémben. Itt a női nemzeti kisformációban volt érdekelt két Fordanos formáció. Hozta formáját a legrégebbi női csapat az „Iconic” nemzeti kisformáció. A rutinos egység magabiztos versenyzéssel került az országos verseny döntőjébe, ahol végül az értékes 7. helyet szerezte meg, míg a „Mi-Nők” csapata 12. hellyel zárta a több, mint 10 órás táncversenyt. Edzőik Majorlaki Ágnes, Pónya Judit és Papp Viktor.

Másnap két csapat indult útnak a Magyar Látványtánc Sportszövetség „A” kategóriás Országos Bajnokságára. Az 14 fős „Elysium” kétszeres Európa-bajnok női formáció méltó volt hírnevéhez, hiszen a kiemelkedő pontszámú arany minősítés mellet Majorlaki Ágnes edző koreográfiája elnyerte „Az Országos Bajnokság Legjobb Koreográfiája” különdíjat is. A másik Fordanos csapat az „Illusion” POP csoport kategóriában versenyzett és Molnár Ákos tanítványai 7 csapatból a II. helyezést szerezték meg szintén magas értékelési pontszámmal. Ezekkel a nagyszerű eredményekkel mindkét formáció kvalifikálta magát a Látványtánc Európa-bajnokságra, melyet június 29. és július 2. között Budapesten rendeznek.

A Látványtánc EB. mellet lesz még egy fontos versenye a Fordanos táncosoknak. Poór András és Görbe Anita válogatott párosuk június 3-án Zágrábban Világkupán fogja képviselni a nemzeti színeket. Papp Viktor és Majorlaki Ágnes tanítványai jelenleg a világranglistán 15. helyen állnak.

 0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Ennyi volt: ő a Sztárban Sztár legújabb kiesője - videó

Hien lett a Sztárban Sztár legújabb kiesője.

Drámai számok: ezer fölé kúszott a kaliforniai tűzvészben eltüntek száma

Eddig 1011 eltüntet és 76 halálos áldozatot regisztráltak a Kaliforniában, amely az állam legpusztítóbb tűzvészét szenvedte el az...

Sopronban már leesett a hó: itt vannak az első képek

Tényleg megérkezett a tél: Sopronban már le is esett a hó!

Tényleg van összefüggés a korán kelés és a rák között? Egy új kutatás megadta a választ

Gyakran hallani arról, hogy a korán kelőket kevésbé fenyegeti a rák kialakulásának kockázata, mint a későn fekvő, későn kelő, bagoly...

Hosszú Katinka két olimpiai aranyérem értékét tempózta össze a világkupában

De nem csak a keresete, az éremkollekciója is párját ritkítja.

Kész lett a fürdő teteje, csak nem kapták meg a pénzt - Kószó Istvánt a Szeviép és az egyik leánycége sem fizette ki

Szeged - Kedden dönt első fokon a csődbűntett miatt indult Szeviép-perben a Szegedi Járásbíróság. A vádlottak, akik tagadják...

Itt az újabb bomba, Tiborcz után Farkas Flórián ügyeit is kivizsgálná az OLAF

A közelmúltban két új OLAF ajánlás érkezett a Legfőbb Ügyészséghez.

Nagy változás jöhet a fűtésnél - Erre ügyeljen.

A napelemek egyre nagyobb számú terjedésének köszönhetően egyre természetesebb igénnyé válik az elektromos fűtés, mely kitűnő...

A gyerekek irányítják az életünket egy-két napon át

Pontosabban hát ez mindig így van, nemde? Igen ám, de most konkrétan fordított nap is kezdődik november 19-én és 20-án: gyerekek veszik...

Erre figyeljen, aki otthon pálinkát főz

Bárki főzhet otthon, vagy főzethet bérfőzetésben pálinkát, ha betartja az alábbi szabályokat.

Így fejleszd a baba érzékszerveit.

Gyűjtsünk össze olyan játékokat, amelyek fejlesztik a látást, szaglást, hallást vagy a tapintást.

0

Sport

Óriási botrány a mai hazai meccsen: hat piros lap villant a találkozón

Hat piros lapot osztott ki a játékvezető egy megyei másodosztályú találkozón.

Óriási katasztrófa a Makaói Nagydíjon: eltörött a pilóta gerince, öt sérült a pályán - video

A német autóversenyzőnő, Sophia Floersch autója hatalmas sebességgel elszállt egy éles kanyarban verseny közben, az F3-as Makaói Nagydíjon.

Két és fél év után újra van válogatott labdarúgó-csapata Magyarországnak

Ehhez Marco Rossi munkája kellett, meg a játékosoké, akik az önbecsülésükért hajtottak. Meccs utáni nyilatkozatok.

Szalai nem hagyhatta, hogy fázzon a kisfiú: a magyar-finn legjobb képei

Marco Rossi csapata két győzelemmel zárta a 2018-as évet.

Sergio Ramos nem hagyta annyiban Lovren támadását

A Real Madrid védője szerint mindenki pontosan ott van, ahol megérdemli.

Nemzetek Ligája-meccsen káromkodott a magyar tévériporter

Jókorát káromkodott egy magyar riporter egy Nemzetek Ligája futballmeccs közvetítése alatt.

Az angolok kiejtették a horvátokat a B osztályba

A hazaiak az utolsó negyedórában fordítottak a Nemzetek Ligájában.

Vidal már le is lécelhet Barcelonából

Arturo Vidal a nyáron érkezett Barcelonába, nyilván azzal a szándékkal, hogy sokat fog játszani. Nem így lett, úgyhogy már másfelé kacsintgat.

Szalai: Nyertünk két meccset, de 10 napja a karszalag a téma

A főszereplők értékelték a finnek elleni győzelmet.

Federer után Djokovicot is legyőzte, ő a világbajnok

Alexander Zverev nyerte a férfi teniszezők világbajnokságát.

Nemzetek Ligája-zárás a finnek ellen és kézilabda-dömping a tévében

Minden más csak dísz lesz a durva vasárnapi sportműsorban.

0

Bulvár

A buszvezető úgy móresre tanította a tahó mercist, hogy soha nem felejti

Nyomjon féket, akinek két anyja van - gondolta a buszvezető, és cselekedett.

Azonnal megkapja jutalmát a paraszt Mercedes-sofőr - videó

Több olyan életveszélyes okból kifolyólag sem vezetnénk Oroszországban, amiket egy napig lehetne részletezni, azonban az esetek kis hányadában nyerik el méltó büntetésüket az ilyen sofőrök. Legutóbb egy busz elé vágó Mercedes ML terepjárót viszont utolért a karma.

Annyi a víz a sivatagban, hogy még fürdeni is lehet benne.

Hihetetlenül szép természeti csoda.

Az, hogy mikor fekszel le aludni, sokat elárul rólad

Nem mindegy, hogy éjjeli bagoly vagy hajnali pacsirta vagy: mindkettőt más jellemzi, és most megtudhatod, rád mi igaz!

Caramel felesége, Szilágy Szilvi visszatért 7 hónap után - Első fotó kislányukról, Szofiról a betegség óta

Szilágyi Szilvi hosszú hallgatás után Instagramon adott hírt kislánya állapotáról

Magyar József megölte a feleségét és megbűnhődik érte

Óriási sikerrel mutatták be a Nemzeti Színházban szombaton Hobo és Vidnyánszky Attila darabját.

A Dunántúlon már esik a hó

A meteorológiai oldalhoz érkező beszámolók szerint reggel 7 óra után nem sokkal gyenge hószállingózás kezdődött Baranya, Bács-Kiskun, Vas és Győr-Moson-Sopron megye néhány pontján.

Ezzel az indokkal seperte le a Fidesz a nyugdíjminimum emelését

Mégcsak tárgysorozatba sem vették az öregségi nyugdíjminimum emelésére vonatkozó törvényjavaslatot. A Fidesz egészen egyszerű - már-már a pökhendiség határát súroló - indokkal seperte le az asztalról az ötletet.

38 bérelhető autójával blokkol egy egész utcát egy férfi

Bár törvény nem tiltja, az etikára abszolút fittyet hány egy amerikai férfi, aki egy autóbérlős applikáción keresztül adja ki több tucat járművét. Az utcán tárolt kocsik ellehetetlenítik a parkolást, így a szomszédoknak 40-50 percbe is telik, mire találnak szabad helyet.

Elhunyt a magyar zenész-dalszerző: agydaganattal műtötték

"Az égi színpadon muzsikál tovább."

blogmorzsák

Botrányos trónörökösök

A trón ifjú várományosait mindenki évhajhász naplopónak tartotta, és a többségük valóban az is volt. A trón­örökösök évszázadok óta ezt csinál­ják, és a nagyközönség évszázadok óta meg­botránkozik ezen.

„Fenyő János behívta a testőreit és rám mutatott“

Így ment ez, húsz évvel ezelőtt, a vadkapitalizmus kezdetén.

A tehetségtelen újságírókra is szükség van

Egy papagájnak nem kell gondolkodnia. Egy szócső nem is tud.

Princz Gábor és Fenyő János párbaja

Miként jelent meg Fenyő János lapjában, az, hogy sokkal több pénzt vittek ki a Postabankból, mint ahogy azt bevallották?

Törvényt és uniós jogot is sért a kormány Gruevszki ügyében

A magyar hatóságoknak nincsen mérlegelési joguk: Gruevskit azonnal vissza kéne küldenünk.

Amitől úgy fél a kormány, mint ördög a tömjénfüsttől

Most a Kúrián a sor, hogy döntsön. A kor­mánynak persze még ez sem tetszene.

Nyílt levél az oktatási államtitkárhoz

Tényleg azt gondolja, hogy azok a pedagógusok, akik még a pályán vannak 90%-ban csak a fizetésért csinálják?

Ennél kisebb szubkultúra nincs is

A C64-játékok zenéit feldolgozó zenészek norvégiai minifeszti­válján jártunk. Persze rögtön egy magyarba botlottunk.

A megcsalt fél 5 gyakori kérdése

Vajon van jó válasz ezekre?

Tatán nem lesz többet tűzijátékozás szilveszterkor

Elsősorban a vízimadarak miatt született ez a szabályozás, de rengeteg más vadon élő állatot és házi kedvencet is megóv.

A férfi agy és a női agy

Csak az elmúlt évtizedekben kezdhettük megfigyelni az agyunkat működés közben.

Ezért ne hagyd soha a mobilod éjszaka a töltőn

Mindenki így csinálja, pedig sok keserűséget meg lehetne spó­rol­ni. Tippek, trükkök, mítoszok.

0


0