Ezt olvasta már?

Elhunyt Sárkány József

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Sárkány József művészettörténész, a Janus Pannonius Múzeum osztályvezető főmuzeológusa január 17-én.

0

Rugalmas munkaidő, távmunka: családbarát munkahely lett a pécsi Webstar Csoport

2011-es sikeres pályázata után idén ismét elnyerte a „Családbarát munkahely” címet a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Webstar Csoport Kft., de másik két elismerés, a „Szerethető Munkahely Díj” és „Az Év Felelős Foglalkoztatója” cím is megilleti a pécsi vállalkozást.


hirdetés

A 39 fős cég számára – ahogy fogalmaztak – a „családbarátság” a munka és a magánélet egyensúlyát jelenti, azt, hogy munkatársaik szenvedélyesen tudjanak dolgozni, ehhez a magánéletükben fel tudjanak töltődni, és hogy a szervezet ezt fenntartható módon tudja támogatni. Az idei nyertes pályázatról Bertók Attila ügyvezetőt kérdeztük.

– Mondhatnám, hogy a munkavállalók megtartása, elégedettségének növelése érdekében célul tűztük ki, hogy az egymás elismerése, illetve az anyagi és tárgyi juttatások mellett a munkatársaink magasabb rendű szükségleteit is figyelembe vegyük, kielégítsük, de az igazság az, hogy számunkra ez a természetes hozzáállás egymáshoz – mondja Bertók Attila. – A családbarát munkavégzés lényeges eleme cégünknél a családi és a munkahelyi kötelezettségek összehangolása, ezért rugalmas munkaidőt biztosítunk munkatársaink részére, de igény szerint alkalmi és távmunkában is lehet dolgozni. Tapasztalataink alapján a rugalmas munkaszervezésnek köszönhetően lényegesen csökkent munkatársaink stressz-szintje, ezáltal nőtt a hatékonyságuk. Számunkra elsődleges a munka és a magánélet egyensúlyának megtartása, és reméljük, ez versenyelőnyt jelent a munkaerőpiacon a képzett dolgozók megnyerésében.

– Milyen lehetőségeket biztosítanak a munka-magánélet egyensúly elérésére?

– A Webstar Csoport Kft. a cafeteria-juttatást SZÉP-kártya és sportkártya formájában adja minden munkavállalójának. A gyermekesek igény szerint beiskolázási támogatást kaphatnak, valamint egyes családi eseményeknél a törvényben előírt munkaidő-kedvezményt. Az egészségmegőrzés kapcsán sportolásra is van lehetőség, pályabérlettel, a szükséges eszközökkel és sportkártyával támogatjuk munkatársainkat. Folyamatosan törekszünk az egészséges, stresszmentes munkahelyi környezet megteremtésére, az irodabútorok beszerzésénél is kiemelkedő szempont az egészséges, ergonómiai szempontoknak megfelelő munkakörnyezet kialakítása.

– Egyre több nő vállal munkát az informatikai cégeknél. A Webstar milyen lehetőségeket, „előnyöket” biztosít a nők, anyák számára?

– Jelenlegi 39 dolgozónk közül 8 nő. Cégünk esélyegyenlőségi tervében benne foglaltatik, hogy a bérek és a juttatások esetében sem okozhat különbséget a nemi hovatartozás. Különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kisgyermekükkel otthon lévő kismamák ne essenek ki teljesen az információáramlásból, munkahelyükkel és kollégáikkal megtartsák szakmai és emberi kapcsolataikat, családbarát programjainknak ők is rendszeres résztvevői. A gyermekgondozásból visszatérő munkatársak számára pedig biztosítjuk, hogy ugyanabba vagy azonos szintű és kvalitást igénylő munkakörbe vesszük vissza őket. A családbarát program részeként az iroda egyik helyiségében mobil játszósarkot alakítottunk ki és egy mobil pelenkázókészletet is beszereztünk.

– Miért éri meg a cégnek ennyi energiát fektetni a családbarát munkahely szemlélet megvalósításába?

– Mivel közösségben gondolkodunk, számunkra az az igazi siker, ha hosszú távra el tudjuk kötelezni a munkatársakat. Amit teszünk, az nem energiabefektetés, hanem a filozófiánk alappilére. Nem valamilyen cél érdekében cselekszünk, hanem mert így érezzük jól magunkat. Emellett persze nagyon fontos számunkra az egyéni szükségletekre való fókuszálás mentén a munkatársak elégedettsége és az egymás közötti kapcsolatok, valamint a csapatmunka hatékonyságának javítása, a vállalati kultúra erősítése.

– A Webstar elnyerte Az Év Felelős Foglalkoztatója címet. Ez mit takar?

– Azt, hogy egy európai színvonalú munkahelyet hozzunk létre, és ezáltal tegyük lehetővé a régiónkban maradni kívánó fiataloknak, hogy ne kelljen elmenniük Pécsről egy jobb világ reményében. Munkatársaink – reményem szerint – büszkék arra, hogy olyan munkahelyen dolgozhatnak, ahol számít a véleményük, aktívan részt vehetnek a cég életének alakításában. Ügyfélelégedettségi felmérésekben mindig csapatként említik cégünket, ez is bizonyítja, hogy törekvéseink eredményesek, partnereink számára is nyilvánvaló, hogy az egyéni szakmai felkészültségünkön túl a csapatjáték is munkánk fontos eleme. Az pedig képzési programjaink sikerét bizonyítja, hogy minden kollégánk rendelkezik Oracle által kibocsátott programozói tanúsítvánnyal, ezzel régiónkban egyedülállók vagyunk.

– A díjeső részeként a Szerethető Munkahely Díj is a vállalkozáshoz került.

– A Szerethető Munkahely Díjat a DreamJo.bs, egy új generációs állásközvetítő portál hozta létre azzal a misszióval, hogy bemutassák azokat az itthoni kis- és középvállalkozásokat, amelyek remek példával járnak elöl abban, hogy miként lehet kollégáik számára olyan környezetet teremteni, amiben öröm dolgozni. A pályázati űrlapon arra a kérdésre, hogy „Mi hiányozna, ha elmennék a cégtől” egy munkatársunk a következőt válaszolta: Az empatikus vezetők által felépített profi csapat, ahol a munkámra büszke lehetek. Azt hiszem, ebben benne van, miért is szerethető munkahely a Webstar Csoport.

A cikket partnerünk, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara jóváhagyásával közöljük.

PBKIK / PNL
Lassan sorompóba lépnek a pécsi polgármesterjelöltek. Ön kit választana?
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Egy fát már most kivágnak a Vörösmarty téren, aztán majd az összes többit is

Felújítják, de inkább átépítik a Vörösmarty teret, amely teljesen más lesz, mint az eredeti tervek. Műemlékesek, urbanisták aggódnak,...

Csalódást okozott a Netflix

A vártnál kisebb bevételt ért el és kevesebb előfizetőt szerzett a Magyarországon is jelen lévő Netflix amerikai internetes...

Dortmundból érkezhet a PL-sereghajtó megmentője

Ismét német edzője lehet a Huddersfieldnek.

Influenza - Horvátországban már hét halálos áldozata van a járványnak

A megbetegedések száma valószínűleg négyszerese a regisztráltnak.

Érdemes tájékozódni a díjköteles úthálózatról

Januárban nőtt a fizetős útszakaszok hossza.

Több mint 13 millió forintot lopott egy férfi két irodából

Falba szerelt széfet is kitépett a helyéről.

A Wizz Air és a Ryanair is emeli a csomagfeladás és az elsőbbségi beszállás árát

Mostantól utazási szezontól is függ, mennyit kell fizetni a feladott poggyászért.

Tizenöt perc hírnevet akart, kiugrott egy luxushajó tizenegyedik emeletéről

Iszonyatosan fájt neki és azonnal elzavarták a hajóról.

Megtalálták a két lopott pingvint

Két hónapja keresték őket.

Gázrobbanássá fajult a családi veszekedés

Előtte volt baltával hadonászás és mobiltelefonnal dobálás is.

Bohóc a kereszten

A legbékésebbnek mondott izraeli városban, Haifában egy múzeumi kiállítás váltott ki hatalmas felháborodást a keresztények körében....

Tizenöt perc hírnevet akart, kiugrott egy luxushajó tizenegyedik emeletéről

Iszonyatosan fájt neki és azonnal elzavarták a hajóról.

0

Sport

Kizárhatják a Barcelonát a Király-kupából

A Levante elleni mérkőzésen pályára lépett egy olyan játékos, aki eltiltott volt.

Vereség Svédországtól, egy pontot viszünk a középdöntőbe

A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-30-ra kikapott a svéd csapattól.

Vállalkozóként is sikeres a magyar válogatott focista

Egymilliárdos bevétele van évente Szalai Ádámnak.

Így folytatja a világbajnokságot a kézilabda-válogatott

A csoportkör után következik a középdöntő, ahol három meccse lesz a magyar válogatottnak.

Újabb győzelmével Egyiptom a középdöntőbe jutott a kézi-vb-n

Az afrikai csapat a harmadik helyen végzett a magyarok csoportjában.

Kizárhatják a Barcelonát a Király-kupából

A Real Madrid sorsára juthat a címvédő katalán csapat.

Emberségből jelesre vizsgázott az MU klasszisa

A spanyol futballista nemes gesztusától hangos a nemzetközi sportsajtó.

Válogatott focistát igazolt a Ferencváros

A Pogontól érkezett védő már együtt készül a fővárosi csapattal a beleki edzőtáborban.

Kézi-vb: változás a magyarok programjában

Ezen a világbajnokságon ez jutott nekünk: három sérülés és a középdöntőben újabb afrikai és skandináv csapatok.

0

Bulvár

Nézd, kivel futott össze Palik László Dominikán

Az Exatlon Hungary forgatásai festői helyszínen, Las Terrenas-ban zajlanak. Palik László nemcsak a fantasztikus kilátást élvezi, hanem új cimborára is lelt ott! ˝Ő a legújabb barátom itt Dominikán˝ - írta a közös fotójukhoz.

Zacher: Sem dolgozni, sem életet menteni nem engednek vissza

Az országos hírű toxikológus azt mondja, dolgozna, de már nem kellek. Mióta otthagyta a Honvédkórházat, mentőzik, és fiataloknak tart előadást a drogfogyasztás veszélyeiről.

Nagy riadalmat okozott Ambrus Attila gyereke

A Viszkis rabló kisbabája még meg sem született, de eléggé feladta a leckét az orvosoknak és szüleinek egyaránt.

Így lehet repedésmentes a sült hurka és kolbász - megfejtettük a rejtélyt

Víz vagy zsír aláöntésével, villával vagy fogpiszkálóval kiszúrva, esetleg minden nélkül hurkát és kolbászt sütöttünk, minden módszert tesztelve. Jöjjön az ítélet.

A kislányom lassan megöli magát, nekem pedig nincs erőm, hogy megállítsam őt ebben

A Whisper oldala olyan szülők vallomásait gyűjtötte össze, akiknek a gyereke valamilyen étkezési rendellenességgel anorexiával, bulimiával küzd, vagy küzdött. Szívszaggató vallomások következnek.

Két román buszt szedtek ki a forgalomból Ausztriában

Az osztrák rendőrség műszaki szakértők bevonásával teherautókat és autóbuszokat ellenőrzött Dél-Burgenlandban, kilenc jármű továbbhaladását súlyos műszaki hiányosságok miatt megakadályozták - írja az orf.at

Ezeken a tengerpartokon pofozgatni kell magunkat, hogy ébren vagyunk-e

Mennyivel jobb lenne most zúzmara helyett izzadtságcseppeket törölgetni egy türkizkék vizű pálmafás strandon a világ melegebbik felében... Mutatunk hozzá öt lehetőséget.

Tényleg fertőtleníti a szervezetedet a pálinka?

Mindenre gyógyír. Vagy mégsem?

Miért tabusítjuk túl sokáig a világ legtermészetesebb dolgát? - A szüzesség elvesztése

Ennek így kell lennie? Vagy beszélhetünk erről máshogy is?

Tudod mit jelent, ha álmodban szeretkezel? Eláruljuk

Erotikus álmaink nagyon gyakran szexuális vágyaink álombéli manifesztációi. Azonban a legtöbb szexuális tartalmú álomnak semmi köze nincs a szexhez, míg léteznek olyan álmok is, amik csak látszólag ártatlanok közben mégis a szexualitás áll a középpontjukban. De akkor mégis miről árulkodhat az, ha álmodban szexelsz? Erre keressük most a választ!

Lecsaptak a rendőrök a reptéren: saját testükre erősítették a légiutas-kísérők a tiltott szert

Kábítószert csempésztek egy malajziai légitársaság alkalmazottai.

Ma 60 éves a 80-as évek egyik leghíresebb énekesnője

A The Bangles gitáros-énekesnője 1959. január 17-én született. Kiegyensúlyozott zenei karrier, kiegyensúlyozott magánélet.

blogmorzsák

A magyar kürtőskalács sikere Malajziában

Még hogy mi eszünk majd bogara­kat! Ők szeretik meg a kürtőskalá­csot, ami igazából azért fagylalt és még Nutellát is rakhatunk rá.

Január 18.: Pest felsza­ba­dítása és nők tömeges megerőszakolása

A szovjet csapatok 74 éve e napon verték ki a németeket és magyar szövetségeseiket Pestről.

Enervált arabok az Alpokban

„Megnéztem Zell am Seet, mivel úgy hallottam, hogy mostanság ez az arab világ nagy kedvence, sikk ide jönni.“

Jeff Goldblum bebizonyítja, hogy a stílus nem kor kérdése

Megnyerő, elegáns és merész - hogy csinálja?

Rutinos vagy peches?

Az ember, akinek már a második aldis kapszulás kávégépe purcant ki, de nem ezért írt!

Az AdServer mágusok titkos élete

Ők azok, akik lekövetik, mit csinálsz a neten.

Lejtmenetben a használtimport

Egyre kevesebben vásárolnak külföldről hasz­nált autót. Mutatjuk az okokat.

Bemutathatunk a téli szürkeségnek

Zakatoló dobmunkák, inszomniás lányok és független filmes fesztiválaz eheti programajánlóban.

Nehéz ez a macskaélet

Egy cica sose pihenhet eleget, nem csoda, hogy sokszor úgy alszanak el, ahogy éppen a fáradtság éri őket.

John harmadjára is visszatért és dolgozik

John Wick egyetlen menekvése, hogy a 3. felvonásban még több rosszfiút tesz hidegre.

Nagy bajban lehet a NER, ha elkezdett félni egy vidéki gimnazista lánytól

Nagy Blanka "bűne" nem csupán az, hogy fiatal, hogy nő, és nem kedveli Orbán Viktor országlását, hanem az is, hogy vidéki.

0


0