Ezt olvasta már?

Amikor visszafele fut a róka

A verseny negyedszázados történetében először ellenkező irányban halad majd a mezőny: Pécsről Kaposvárra futnak a rókaűző váltók, hogy a Mecseken és a Zselicen...


Rugalmas munkaidő, távmunka: családbarát munkahely lett a pécsi Webstar Csoport

2011-es sikeres pályázata után idén ismét elnyerte a „Családbarát munkahely” címet a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Webstar Csoport Kft., de másik két elismerés, a „Szerethető Munkahely Díj” és „Az Év Felelős Foglalkoztatója” cím is megilleti a pécsi vállalkozást.


hirdetés

A 39 fős cég számára – ahogy fogalmaztak – a „családbarátság” a munka és a magánélet egyensúlyát jelenti, azt, hogy munkatársaik szenvedélyesen tudjanak dolgozni, ehhez a magánéletükben fel tudjanak töltődni, és hogy a szervezet ezt fenntartható módon tudja támogatni. Az idei nyertes pályázatról Bertók Attila ügyvezetőt kérdeztük.

– Mondhatnám, hogy a munkavállalók megtartása, elégedettségének növelése érdekében célul tűztük ki, hogy az egymás elismerése, illetve az anyagi és tárgyi juttatások mellett a munkatársaink magasabb rendű szükségleteit is figyelembe vegyük, kielégítsük, de az igazság az, hogy számunkra ez a természetes hozzáállás egymáshoz – mondja Bertók Attila. – A családbarát munkavégzés lényeges eleme cégünknél a családi és a munkahelyi kötelezettségek összehangolása, ezért rugalmas munkaidőt biztosítunk munkatársaink részére, de igény szerint alkalmi és távmunkában is lehet dolgozni. Tapasztalataink alapján a rugalmas munkaszervezésnek köszönhetően lényegesen csökkent munkatársaink stressz-szintje, ezáltal nőtt a hatékonyságuk. Számunkra elsődleges a munka és a magánélet egyensúlyának megtartása, és reméljük, ez versenyelőnyt jelent a munkaerőpiacon a képzett dolgozók megnyerésében.

– Milyen lehetőségeket biztosítanak a munka-magánélet egyensúly elérésére?

– A Webstar Csoport Kft. a cafeteria-juttatást SZÉP-kártya és sportkártya formájában adja minden munkavállalójának. A gyermekesek igény szerint beiskolázási támogatást kaphatnak, valamint egyes családi eseményeknél a törvényben előírt munkaidő-kedvezményt. Az egészségmegőrzés kapcsán sportolásra is van lehetőség, pályabérlettel, a szükséges eszközökkel és sportkártyával támogatjuk munkatársainkat. Folyamatosan törekszünk az egészséges, stresszmentes munkahelyi környezet megteremtésére, az irodabútorok beszerzésénél is kiemelkedő szempont az egészséges, ergonómiai szempontoknak megfelelő munkakörnyezet kialakítása.

– Egyre több nő vállal munkát az informatikai cégeknél. A Webstar milyen lehetőségeket, „előnyöket” biztosít a nők, anyák számára?

– Jelenlegi 39 dolgozónk közül 8 nő. Cégünk esélyegyenlőségi tervében benne foglaltatik, hogy a bérek és a juttatások esetében sem okozhat különbséget a nemi hovatartozás. Különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kisgyermekükkel otthon lévő kismamák ne essenek ki teljesen az információáramlásból, munkahelyükkel és kollégáikkal megtartsák szakmai és emberi kapcsolataikat, családbarát programjainknak ők is rendszeres résztvevői. A gyermekgondozásból visszatérő munkatársak számára pedig biztosítjuk, hogy ugyanabba vagy azonos szintű és kvalitást igénylő munkakörbe vesszük vissza őket. A családbarát program részeként az iroda egyik helyiségében mobil játszósarkot alakítottunk ki és egy mobil pelenkázókészletet is beszereztünk.

– Miért éri meg a cégnek ennyi energiát fektetni a családbarát munkahely szemlélet megvalósításába?

– Mivel közösségben gondolkodunk, számunkra az az igazi siker, ha hosszú távra el tudjuk kötelezni a munkatársakat. Amit teszünk, az nem energiabefektetés, hanem a filozófiánk alappilére. Nem valamilyen cél érdekében cselekszünk, hanem mert így érezzük jól magunkat. Emellett persze nagyon fontos számunkra az egyéni szükségletekre való fókuszálás mentén a munkatársak elégedettsége és az egymás közötti kapcsolatok, valamint a csapatmunka hatékonyságának javítása, a vállalati kultúra erősítése.

– A Webstar elnyerte Az Év Felelős Foglalkoztatója címet. Ez mit takar?

– Azt, hogy egy európai színvonalú munkahelyet hozzunk létre, és ezáltal tegyük lehetővé a régiónkban maradni kívánó fiataloknak, hogy ne kelljen elmenniük Pécsről egy jobb világ reményében. Munkatársaink – reményem szerint – büszkék arra, hogy olyan munkahelyen dolgozhatnak, ahol számít a véleményük, aktívan részt vehetnek a cég életének alakításában. Ügyfélelégedettségi felmérésekben mindig csapatként említik cégünket, ez is bizonyítja, hogy törekvéseink eredményesek, partnereink számára is nyilvánvaló, hogy az egyéni szakmai felkészültségünkön túl a csapatjáték is munkánk fontos eleme. Az pedig képzési programjaink sikerét bizonyítja, hogy minden kollégánk rendelkezik Oracle által kibocsátott programozói tanúsítvánnyal, ezzel régiónkban egyedülállók vagyunk.

– A díjeső részeként a Szerethető Munkahely Díj is a vállalkozáshoz került.

– A Szerethető Munkahely Díjat a DreamJo.bs, egy új generációs állásközvetítő portál hozta létre azzal a misszióval, hogy bemutassák azokat az itthoni kis- és középvállalkozásokat, amelyek remek példával járnak elöl abban, hogy miként lehet kollégáik számára olyan környezetet teremteni, amiben öröm dolgozni. A pályázati űrlapon arra a kérdésre, hogy „Mi hiányozna, ha elmennék a cégtől” egy munkatársunk a következőt válaszolta: Az empatikus vezetők által felépített profi csapat, ahol a munkámra büszke lehetek. Azt hiszem, ebben benne van, miért is szerethető munkahely a Webstar Csoport.

A cikket partnerünk, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara jóváhagyásával közöljük.

PBKIK / PNL0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Liptai nehéz helyzetben: talán döntenie kell majd Gesztesi sorsáról

A Sztárban sztár idei szériájának legjobban várt találkozása talán Gesztesi Károly és Liptai Claudiáé lesz, hiszen olyan helyzetbe...

Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges...

Hamarosan ott hagyja a Grace Klinikát a főszereplő színésznő: ezért

A Grace Klinika ezen a héten tér vissza a képernyőre a 15. évaddal, és bár a Meredith Greyt alakító színésznő most kapott...

Elárulta a támadó, hogy miért vágta fejbe festményével Abramovićot

Válasza alapján valószínűsíthető, hogy nem dühből vagy sértődésből támadt, a cseh művész csak egy kis hírnévre vágyott.

Szomorú hírt kaptunk: holtan találták otthonában a legendás színészt

A bolygó neve: Halál színésze zenészként is sikeres volt.

Farmerlány akar lenni Jennifer Garner

Traktorvezetéssel ünnepli az első őszi napokat Jennifer Garner. Pályát tévesztett a gyönyörű anyuka? A színésznő már sokszor...

Amerikai turistákat késeltek meg Budapesten

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki 2016 őszén késével megsebesített két amerikai turistát Budapesten - tájékoztatta a Fővárosi...

Ebben még jobb: gyorsabban indul a tavalyi iPhone, mint az újak

Piacra kerültek az idei OLED kijelzős iPhone-ok, és ettől kezdve egymást érik majd az összehasonlítások: miben jobbak, miben gyengébbek...

Kikészülnek a Facebook moderátorai, de az egyik alkalmazott szerint a vállalat nem segít nekik

Biztonságos munkakörülményekről álmodni sem mernek, de a már elszenvedett traumák feldolgozásához sem kapnak segítséget.

Német és angol után franciául is beszél a Skoda

A Skoda modellek vezetői rövidesen az Amazon hangasszisztense, az Alexa, valamint a Skoda Connect révén franciául is tarthatják a kapcsolatot...

Megfejtették az egyiptomiak ősi szerelmi varázsigéjét

A varázsigét valószínűleg egy magányos férfi használta.

0

Sport

Tényleg rátelepszik, és túszul ejti a Juventust CR7?

A rövid válasz, hogy nem. A hosszú meg az, hogy ha egy kicsit igen, akkor is van rosszabb annál, mint hogy egy Ronaldo viszi a show-t.

Megadták a gólt, úgyhogy lemondana az állampolgárságáról a szerb kapus

Óriásit védett a szerb szuperrangadón a Partizan kapusa, Vladimir Sztojkovics, ám mégis bent látták a játékvezetők, gólt ítéltek. A játékos teljesen összeomlott.

Nagy Ádám először volt kezdő, és megint beleszerettek a játékába

Furcsa karrierje van Nagynak a Serie A-ban, rendre jól játszik, aztán azzal a lendülettel ki is kerül a csapatból. Majd megint, és ismét ugyanez.

Sterbik: "Aki akar, az tud is."

A Veszprém négyszeres BL-győztese értékelte a bakonyiak Barcelona elleni teljesítményét.

Rettegnek a franciák Bodó Richárdtól - Közel 120 km/órás lövésekkel sokkolt a szegedi kézilabdázó

Szeged Rettegve ejtik ki Bodó Richárd (25) nevét a francia Nantes kézilabdacsapatának kapusai.

Az érdi kézicsapat válaszolt a klubot kritizáló légiós vádjaira

Signaté eredményei egyértelműen azt mutatták, hogy versenysportolásra nem alkalmas.

Jól játszott a MOL Vidi, viszont a rutin hiányzott

Danko Lazovics távozása biztosan kihatott a magyar bajnok teljesítményére. Szpíker Korner Gundel Takács Gáborral.

Sallai Roland már a Real Madridba vágyik

Káprázatosan mutatkozott be a Freiburgban, holnap folytathatja.

FIFA-gála: ő lett az év férfi labdarúgója

Hétfőn este Londonban zajlik a FIFA-gála, amelyen az év legjobbjainak járó díjakat osztják ki.

Messi madridiakra és CR-re is szavazott, Ronaldónál egy francia nyert

Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi szerint is Modric volt az Év játékosa.

Pályán a Hertha, a Bayern és a Manchester United is

Hétközi fordulóval és kupameccsekkel kedveskednek a topcsapatok.

Ilyen tucatgóllal még senki nem nyert Puskás-díjat, mint Szalah

Ez lesz a következménye, ha egy százmilliós ország elkezd szavazni.

0

Bulvár

Végre leszámol egy tök felesleges dologgal a Lidl

Egy nagyon felesleges dologgal számol le a Lidl, aminek nemcsak a vásárlók örülnek, hanem az anyatermészet is.

Halálra gázolták Franciaországban a nomád életet élő Gecse Balázs Gergőt

Franciaország délkeleti részén vasárnap reggel halálra gázolták Gecse Balázs Gergőt, aki Magyarország bejárása után úgy döntött, ökrös szekerével nekivág a nagyvilágnak.

Tolvai Reni és Kállay-Saunders András nem titkolózik tovább - Nagy bejelentést tettek

Tolvai Reni és Kállay-Saunders András is szerepel a 2018-as Sztárban Sztárban.

Csak spermadonornak kellettem, az egész házasságom egy átverés volt - beszélgetés egy kétgyerekes, elvált ap...

Mindig az elvált nőket sajnáljátok. Hogy otthagyták szegényeket, összetört a szívük, cígölik a gyereket. És a férfiak? Minket meg kivágnak az utcára, és elveszik a gyerekeinket! A mi szívünkkel mi lesz? Hargitay Judit írása.

Megújult a magyarok kedvenc autója

A 2018-ban 30. születésnapját ünneplő Vitara-sorozat 1988-ban indult útjára a kompakt szabadidő-autó kategória úttörőjeként, és elegáns kialakításával, könnyű manőverezhetőségével, kényelmes vezetési élményével, valamint terepen nyújtott, [...]

Rogán Cecília meghökkentő külsővel jelent meg a nagy nyilvánosság előtt

Rogán Cecília furcsa frizurája sokaknak szemet szúrt.

Kollányi Zsuzsi megtörte a szülése óta tartó csendet.

Az énekesnő majdnem két hónapja nem adott hírt magáról, most viszont elárult néhány információt a szülése után.

Megszűnik a munkaviszonyból származó nyugdíjemelés, de 10 százalékkal nőhetnek a nyugdíj melletti keresetek

Az idei év lesz az utolsó, amikor a nyugdíjasok munkaviszonyból származó jövedelme kötelező alapját képezi a jövő évi nyugdíjemelésnek. Ilyen jogcímen utoljára érkezik pénz. Ezzel együtt a nyugdíj melletti munkaviszony után jövőre már nem kell járulékot fizetni, és ez bőven ellentételezi az előbbi veszteséget.

A házaló csalók legújabb ürügye: egyszerű indokkal keresnek fel, hogy kiraboljanak

Egy új eset kapcsán adott tanácsokat a rendőrség a trükkös csalók kivédése érdekében.

Ilyen durva csalást még a Főtávnál sem láttak eddig, figyeljen oda

Rengeteg fogyasztói bejelentés érkezett, e-mailben próbálkoznak az ügyfeleknél.

blogmorzsák

Mennyire fenyeget téged a stroke?

Leginkább az 55 évesnél idősebb fér­fiakat és a 60 évesnél idősebb nőket veszélyezteti, de a fiatalabbak sem lé­legezhetnek fel, mert egyre koráb­ban jelentkeznek a végzetes tünetek.

A Századvég vége a vég kezdete

Újabb felületet tüntet el a kormány, mert az visszatükrözte maffia jellegét.

27 tipp, hogy hogyan hordd a blézered idén ősszel

Sokoldalú, trendi és sokkal többet kihozhatsz belőle, mint azt elsőre gondolnád. Íme 27 tipp, hogy hogyan csináld!

„Exhumáltuk a Svastits-Bogyay kriptát“

A kriptakápolnát egy édesanya építtette, elsősorban a gyermekének, majd a családnak.

„Már más nőt kíván. Húzzak el?“

„Leginkább az a természetes hang borított ki, ahogy ezt közölte.“

Ezt is az EU fizette, nem a Fidesz

„Kommentben igazítottuk ki Tállai Andrást.“

Merjen főzeléket rakni az étlapjára egy komoly ember?

Sárgaborsó, fasírt, pörköltszaft, "Hegyvidék style".

Luxusétterem a világ végén

A Feröer-szigetek első Michelin-csillagos étterme alighanem a világ legfélreesőbb fine dining helye tele különlegességekkel.

Ítélethirdetés Rajk koncepciós perében

A keleti blokkban szovjet utasí­tásra indított „belső tisztogatás” egyik legismertebb koncepciós autodaféja volt.

Izrael elleni lépesek Szíriában

Vége az izraeli vadászgépek szíriai légtérben végrehajtott szabad manővereinek.

Kis piaci furFANG - Gyengélkednek az amerikai vezérbikák

Mit jelent, hogy a piacot eddig húzó négyes szeptemberben alulteljesít?

Kálmán Olga lesz a miniszterelnök?

"Majd’ minden újságíró életében elérkezik a pillanat, amikor kér­de­zés helyett állítana is valamit."

0


0