Ezt olvasta már?

0

Rugalmas munkaidő, távmunka: családbarát munkahely lett a pécsi Webstar Csoport

2011-es sikeres pályázata után idén ismét elnyerte a „Családbarát munkahely” címet a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Webstar Csoport Kft., de másik két elismerés, a „Szerethető Munkahely Díj” és „Az Év Felelős Foglalkoztatója” cím is megilleti a pécsi vállalkozást.


hirdetés

A 39 fős cég számára – ahogy fogalmaztak – a „családbarátság” a munka és a magánélet egyensúlyát jelenti, azt, hogy munkatársaik szenvedélyesen tudjanak dolgozni, ehhez a magánéletükben fel tudjanak töltődni, és hogy a szervezet ezt fenntartható módon tudja támogatni. Az idei nyertes pályázatról Bertók Attila ügyvezetőt kérdeztük.

– Mondhatnám, hogy a munkavállalók megtartása, elégedettségének növelése érdekében célul tűztük ki, hogy az egymás elismerése, illetve az anyagi és tárgyi juttatások mellett a munkatársaink magasabb rendű szükségleteit is figyelembe vegyük, kielégítsük, de az igazság az, hogy számunkra ez a természetes hozzáállás egymáshoz – mondja Bertók Attila. – A családbarát munkavégzés lényeges eleme cégünknél a családi és a munkahelyi kötelezettségek összehangolása, ezért rugalmas munkaidőt biztosítunk munkatársaink részére, de igény szerint alkalmi és távmunkában is lehet dolgozni. Tapasztalataink alapján a rugalmas munkaszervezésnek köszönhetően lényegesen csökkent munkatársaink stressz-szintje, ezáltal nőtt a hatékonyságuk. Számunkra elsődleges a munka és a magánélet egyensúlyának megtartása, és reméljük, ez versenyelőnyt jelent a munkaerőpiacon a képzett dolgozók megnyerésében.

– Milyen lehetőségeket biztosítanak a munka-magánélet egyensúly elérésére?

– A Webstar Csoport Kft. a cafeteria-juttatást SZÉP-kártya és sportkártya formájában adja minden munkavállalójának. A gyermekesek igény szerint beiskolázási támogatást kaphatnak, valamint egyes családi eseményeknél a törvényben előírt munkaidő-kedvezményt. Az egészségmegőrzés kapcsán sportolásra is van lehetőség, pályabérlettel, a szükséges eszközökkel és sportkártyával támogatjuk munkatársainkat. Folyamatosan törekszünk az egészséges, stresszmentes munkahelyi környezet megteremtésére, az irodabútorok beszerzésénél is kiemelkedő szempont az egészséges, ergonómiai szempontoknak megfelelő munkakörnyezet kialakítása.

– Egyre több nő vállal munkát az informatikai cégeknél. A Webstar milyen lehetőségeket, „előnyöket” biztosít a nők, anyák számára?

– Jelenlegi 39 dolgozónk közül 8 nő. Cégünk esélyegyenlőségi tervében benne foglaltatik, hogy a bérek és a juttatások esetében sem okozhat különbséget a nemi hovatartozás. Különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kisgyermekükkel otthon lévő kismamák ne essenek ki teljesen az információáramlásból, munkahelyükkel és kollégáikkal megtartsák szakmai és emberi kapcsolataikat, családbarát programjainknak ők is rendszeres résztvevői. A gyermekgondozásból visszatérő munkatársak számára pedig biztosítjuk, hogy ugyanabba vagy azonos szintű és kvalitást igénylő munkakörbe vesszük vissza őket. A családbarát program részeként az iroda egyik helyiségében mobil játszósarkot alakítottunk ki és egy mobil pelenkázókészletet is beszereztünk.

– Miért éri meg a cégnek ennyi energiát fektetni a családbarát munkahely szemlélet megvalósításába?

– Mivel közösségben gondolkodunk, számunkra az az igazi siker, ha hosszú távra el tudjuk kötelezni a munkatársakat. Amit teszünk, az nem energiabefektetés, hanem a filozófiánk alappilére. Nem valamilyen cél érdekében cselekszünk, hanem mert így érezzük jól magunkat. Emellett persze nagyon fontos számunkra az egyéni szükségletekre való fókuszálás mentén a munkatársak elégedettsége és az egymás közötti kapcsolatok, valamint a csapatmunka hatékonyságának javítása, a vállalati kultúra erősítése.

– A Webstar elnyerte Az Év Felelős Foglalkoztatója címet. Ez mit takar?

– Azt, hogy egy európai színvonalú munkahelyet hozzunk létre, és ezáltal tegyük lehetővé a régiónkban maradni kívánó fiataloknak, hogy ne kelljen elmenniük Pécsről egy jobb világ reményében. Munkatársaink – reményem szerint – büszkék arra, hogy olyan munkahelyen dolgozhatnak, ahol számít a véleményük, aktívan részt vehetnek a cég életének alakításában. Ügyfélelégedettségi felmérésekben mindig csapatként említik cégünket, ez is bizonyítja, hogy törekvéseink eredményesek, partnereink számára is nyilvánvaló, hogy az egyéni szakmai felkészültségünkön túl a csapatjáték is munkánk fontos eleme. Az pedig képzési programjaink sikerét bizonyítja, hogy minden kollégánk rendelkezik Oracle által kibocsátott programozói tanúsítvánnyal, ezzel régiónkban egyedülállók vagyunk.

– A díjeső részeként a Szerethető Munkahely Díj is a vállalkozáshoz került.

– A Szerethető Munkahely Díjat a DreamJo.bs, egy új generációs állásközvetítő portál hozta létre azzal a misszióval, hogy bemutassák azokat az itthoni kis- és középvállalkozásokat, amelyek remek példával járnak elöl abban, hogy miként lehet kollégáik számára olyan környezetet teremteni, amiben öröm dolgozni. A pályázati űrlapon arra a kérdésre, hogy „Mi hiányozna, ha elmennék a cégtől” egy munkatársunk a következőt válaszolta: Az empatikus vezetők által felépített profi csapat, ahol a munkámra büszke lehetek. Azt hiszem, ebben benne van, miért is szerethető munkahely a Webstar Csoport.

A cikket partnerünk, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara jóváhagyásával közöljük.

PBKIK / PNL0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

A brazil külügyminiszter szerint a klímaváltozás egy marxista összeesküvés

Azt is állítja, a balközép Munkáspárt pedig kriminalizálja a heteroszexuális szexet.

Az állam belép a nyugdíjpiacra

Már elkészültek az első tervek az állam nyugdíjpiacra történő belépéséhez mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön az...

Súlyos nézeteltérések miatt évekig eltarthat Dancs Annamariék válópere

Egy éve nem tud elválni Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté tudta meg a Story magazin. Fotó: Facebook/Dancs Annamari Hivatalos Oldal A...

Federer visszavágott Andersonnak és csoportelsőként elődöntős

A hatszoros világbajnok két szettben, helyenként remek játékkal verte meg wimbledoni legyőzőjét.

Ezrek követelték Babis lemondását több cseh nagyvárosban

Andrej Babis cseh miniszterelnök lemondását követelte több ezer tüntető csütörtök este a prágai Vencel téren és több cseh nagyváros...

Magyar-észt mérkőzés - A magyar csapat versenyben maradt a második pozícióért

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte az észt csapatot.

93. perces góllal sikerült a horvát visszavágás a spanyolok ellen

Pedig Ramos sorozatban negyedik válogatott meccsén talált be, és karrierje 100. gólját szerezte.

Elkészültek az első tervek a nyugdíjpiacra történő állami belépéshez

Erről Varga Mihálly pénzügyminiszter beszélt.

Michelangelo két fennmaradt bronzszobrát sikerült azonosítani egy nemzetközi kutatócsoportnak

A párducokon lovagló meztelen, izmos férfiakat ábrázoló szobrokkal kapcsolatban már a 19. században felmerült, hogy Michelangelo munkái...

Számtalan kérdést vet fel a migránskártyák ügye

Kovács Zoltán szerint a terv az lehet, hogy minél több embert hozzanak Európába.

Az állam mégis be akar lépni a nyugdíjpiacra - ezt tervezi a kormány

Már elkészültek az első tervek az állam nyugdíjpiacra történő belépéséhez - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön az...

0

Sport

Kapás Boglárkáék 350-nél megálltak a 400 gyors döntőjében - videó

Az úszók elszámolták magukat, hatalmas előnyt adott le, aki addig vezetett.

50 méterrel a cél előtt megállt Kapás Boglárka

Szingapúr Egy arannyal és két emlékezetes ezüstéremmel nyitottak a magyar úszók a rövid pályás Világkupa záró, szingapúri állomásának első napján. A 400 gyors fináléjában Kapás Boglárka (25) hihetetlen szituációba keveredett. Az Újpest olimpiai bronzérmese 350 méterig kitartóan követte a holland Femke Heemskerket (31), aki azonban fejben elszámolta a fordulókat, s 50 méterrel a vége előtt leállt. Az éllovas megállása becsapta Kapást is, aki szintén abbahagyta a tempózást, viszont a német Reva Foos (25) és több más úszó is megelőzte őket. A magyar sportoló hamarabb eszmélt a hollandnál, így Kapás végül remek hajrával beért Foos mögött a második helyen a célba, míg Heemskerk lemaradt a dobogóról.

Kiderült mi okozhatta a leicesteri helikopter-balesetet

A helyi fociklub tulajdonosa is meghalt.

Mossa kezeit a csődben lévő bokszszövetség 74 milliót számlázó sajtósa

Kendi Hana szerint Erdei Zsolt nem ért a gazdálkodáshoz, de a lényeg, hogy az AIBA köszönőlevelet küldött.

Eldőlt Hosszú Katinka sorsa: megmenekült az úszónő

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA fenyegetését követően az Olasz Úszó Szövetség úgy döntött, mégsem rendezi meg az Energy for Swim 2018 elnevezésű viadalt, amelynek december 20-21-én Torino adott volna otthont.

Dzsudzsák csak a padon - így áll fel a magyar válogatott

20.45 órától az észteket fogadjuk a Groupama Arénában Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

Magyar-észt Nemzetek Ligája-mérkőzés Rossi nélkül - sportmenü

Tenisz és kosárlabda még a kínálatban.

Ennél undorítóbb húzást még nem láttak kosárpályán - videó

Az elkövető nem tudta, hogy rögzítik az esetet, kirúgták a csapatból.

Dárdai Pál fia gólt lőtt a német labdarúgó-válogatottban

Az U17-es válogatott írországi tornáján történt mindez, Dárdai Márton az íreknek talált be.

Egy szörnyeteg, aki rászabadult Amerikára

Michael Jordanhez, Charles Barkleyhoz és LeBron Jameshez hasonlítják, de Zion Williamson egy teljesen új kategória.

Három igazolás, ami nagyon bejött, és három, amely kevésbé

Megnéztük kik futottak jó, és kifejezetten rossz évet a csapatváltás után.

0

Bulvár

Olyan fotó jött a Jupiterről, hogy leesik tőle az állunk

Két éve körözget a Jupiter körül a NASA egyik űrszondája, amely most újabb elképesztő felvételt lőtt a gázóriásról. És ez talán az eddigi legjobb.

7 tény a sörről - a 2. a legmegdöbbentőbb

Biztonságosabb italnak tartották a víznél.

Kifakadt Dancs Annamari: ˝Ez most már nem megy...˝

Dancs Annamari élete kiteljesedett, amikor megszületett kisfia, Ádám. Nehéz időszakon van túl, de a színésznő visszaállt a munkába. A FEM3 Caféban azt is elmesélte, hogy teljesen más színpadon állni úgy, hogy már van egy gyermeke, hiszen sok mindent máshogy él meg a szerepeiben.

Milyen gyakran kell mosni a párnahuzatot? A bőrgyógyász szerint csúnya vége lehet, ha túl ritkán teszik

Nem kívánt következményei lesznek a bőrödre nézve, ha nem mosod elég sűrűn a párnahuzatodat.

Leteszteltük az Aldi saját márkás termékeit - meglepő eredmények születtek

Vakteszteltünk 8 különböző termékcsoportot. Mutatjuk, hogy szerepeltek az ALDI saját márkás termékei.

Kiakadtak a román lapok: a magyar kormány elismerte, hogy 1 milliárd forinttal támogatott erdélyi focicsapatok...

Több román napilap és blog számolt be arról, hogy Magyarország a román labdarúgó bajnokságban szereplő csapatokat finanszíroz. Fotó: Facebook/FK Csíkszereda Az Evenimentul Zilei a Gazeta Sporturilor című sportújságra hivatkozva írta pénteken, hogy a magyar kormány a sportújság kérdéseire válaszolva elismerte: 1 milliárd forintot folyósított a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda csapatainak, hogy fejlesszék a sportinfrastruktúrát és a fociakadémiájukat. A cikk címe ezt "Magyarország által Románia szívében elkövetett arroganciának" nevezte. Radu Tudor befolyásos újságíró és katonai elemző a blogján azt írta, hogy az ilyen kétes külföldi finanszírozások, amelyeket a sport, a kultúra vagy a gazdaság ürügyén tesz Magyarország, a háttérben...

Elképesztő, ennyibe kerül a lángos és a forralt bor a budapesti karácsonyi vásárban

Múlt hétvégén megnyitott a budapesti karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. Az árak idén is eléggé elszabadultak.

blogmorzsák

A világ legfélelmetesebb betűtípusai

Egy jó horrorhoz kell egy jól megválasztott tipográfia is.

A kosarunkba sokszor kerülő 8 élelmiszer vaktesztje

16 fős tesztcsapat mondta el a véleményét gyakori sajátmárkás élelmiszerekről.

Pattanásig feszült a Diákhitel-lufi az Egyesült Államokban

Az amerikai "diákhitel-válság" még mindig nem mutat érdemi javulást.

„Nem kapok postai értesítőket. Soha. Egyet sem“

Amikor az ember visszasírja azt a problémát, hogy a postás csak értesítőt hagy a ládában.

Jövőre jön a 6 napos hétvége!

Mellesleg 6 hosszú hétvégével tervezz!

Indul a kilakoltatási moratórium

Itt a lehetőség a hosszú távú változásra.

„Gyors iramban ábrán­dulok kifelé a svájci iskolarendszerből“

Ezek a 12-13 éves gyerekek mikor lehetnek gyerekek?

A bevásárlóközpontok különös, földalatti világa

Szöulban járva nézz a lábad alá!

Az év legmorbidabb esküvője

Természetesen Japánban kötötték, egy 35 éves férfi nősült - nem akárkivel.

Nikola Gruevszki, a politikai menedékjogért folyamodó bűnöző

Úti okmányok nélkül ennyire simán bejuthatott az országba?

A hintázás jótékony hatásai

A legrégibb játékok egyike, de kevesen gondolnak arra, hogy egyben az egyik leghatékonyabb fejlesztő eszköz is.

Újabb villalány villantott

Ezútta Zsu dobta le a textilt, de ez az idei évadot elnézve inkább a norma, semmint az üdítő/elborzasztó kivétel.

0


0