Ezt olvasta már?

Telitalálat az ötös lottón, 4,171 milliárdot vihet haza a szerencsés!

Telitalálatos szelvényre bukkantak az ötös lottó 16. heti számsorsolásán, a nyertes 4,171 milliárd forinttal gazdagodott - közölte a Szerencsejáték Zrt. szombaton.

0

Rugalmas munkaidő, távmunka: családbarát munkahely lett a pécsi Webstar Csoport

2011-es sikeres pályázata után idén ismét elnyerte a „Családbarát munkahely” címet a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Webstar Csoport Kft., de másik két elismerés, a „Szerethető Munkahely Díj” és „Az Év Felelős Foglalkoztatója” cím is megilleti a pécsi vállalkozást.


hirdetés

A 39 fős cég számára – ahogy fogalmaztak – a „családbarátság” a munka és a magánélet egyensúlyát jelenti, azt, hogy munkatársaik szenvedélyesen tudjanak dolgozni, ehhez a magánéletükben fel tudjanak töltődni, és hogy a szervezet ezt fenntartható módon tudja támogatni. Az idei nyertes pályázatról Bertók Attila ügyvezetőt kérdeztük.

– Mondhatnám, hogy a munkavállalók megtartása, elégedettségének növelése érdekében célul tűztük ki, hogy az egymás elismerése, illetve az anyagi és tárgyi juttatások mellett a munkatársaink magasabb rendű szükségleteit is figyelembe vegyük, kielégítsük, de az igazság az, hogy számunkra ez a természetes hozzáállás egymáshoz – mondja Bertók Attila. – A családbarát munkavégzés lényeges eleme cégünknél a családi és a munkahelyi kötelezettségek összehangolása, ezért rugalmas munkaidőt biztosítunk munkatársaink részére, de igény szerint alkalmi és távmunkában is lehet dolgozni. Tapasztalataink alapján a rugalmas munkaszervezésnek köszönhetően lényegesen csökkent munkatársaink stressz-szintje, ezáltal nőtt a hatékonyságuk. Számunkra elsődleges a munka és a magánélet egyensúlyának megtartása, és reméljük, ez versenyelőnyt jelent a munkaerőpiacon a képzett dolgozók megnyerésében.

– Milyen lehetőségeket biztosítanak a munka-magánélet egyensúly elérésére?

– A Webstar Csoport Kft. a cafeteria-juttatást SZÉP-kártya és sportkártya formájában adja minden munkavállalójának. A gyermekesek igény szerint beiskolázási támogatást kaphatnak, valamint egyes családi eseményeknél a törvényben előírt munkaidő-kedvezményt. Az egészségmegőrzés kapcsán sportolásra is van lehetőség, pályabérlettel, a szükséges eszközökkel és sportkártyával támogatjuk munkatársainkat. Folyamatosan törekszünk az egészséges, stresszmentes munkahelyi környezet megteremtésére, az irodabútorok beszerzésénél is kiemelkedő szempont az egészséges, ergonómiai szempontoknak megfelelő munkakörnyezet kialakítása.

– Egyre több nő vállal munkát az informatikai cégeknél. A Webstar milyen lehetőségeket, „előnyöket” biztosít a nők, anyák számára?

– Jelenlegi 39 dolgozónk közül 8 nő. Cégünk esélyegyenlőségi tervében benne foglaltatik, hogy a bérek és a juttatások esetében sem okozhat különbséget a nemi hovatartozás. Különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kisgyermekükkel otthon lévő kismamák ne essenek ki teljesen az információáramlásból, munkahelyükkel és kollégáikkal megtartsák szakmai és emberi kapcsolataikat, családbarát programjainknak ők is rendszeres résztvevői. A gyermekgondozásból visszatérő munkatársak számára pedig biztosítjuk, hogy ugyanabba vagy azonos szintű és kvalitást igénylő munkakörbe vesszük vissza őket. A családbarát program részeként az iroda egyik helyiségében mobil játszósarkot alakítottunk ki és egy mobil pelenkázókészletet is beszereztünk.

– Miért éri meg a cégnek ennyi energiát fektetni a családbarát munkahely szemlélet megvalósításába?

– Mivel közösségben gondolkodunk, számunkra az az igazi siker, ha hosszú távra el tudjuk kötelezni a munkatársakat. Amit teszünk, az nem energiabefektetés, hanem a filozófiánk alappilére. Nem valamilyen cél érdekében cselekszünk, hanem mert így érezzük jól magunkat. Emellett persze nagyon fontos számunkra az egyéni szükségletekre való fókuszálás mentén a munkatársak elégedettsége és az egymás közötti kapcsolatok, valamint a csapatmunka hatékonyságának javítása, a vállalati kultúra erősítése.

– A Webstar elnyerte Az Év Felelős Foglalkoztatója címet. Ez mit takar?

– Azt, hogy egy európai színvonalú munkahelyet hozzunk létre, és ezáltal tegyük lehetővé a régiónkban maradni kívánó fiataloknak, hogy ne kelljen elmenniük Pécsről egy jobb világ reményében. Munkatársaink – reményem szerint – büszkék arra, hogy olyan munkahelyen dolgozhatnak, ahol számít a véleményük, aktívan részt vehetnek a cég életének alakításában. Ügyfélelégedettségi felmérésekben mindig csapatként említik cégünket, ez is bizonyítja, hogy törekvéseink eredményesek, partnereink számára is nyilvánvaló, hogy az egyéni szakmai felkészültségünkön túl a csapatjáték is munkánk fontos eleme. Az pedig képzési programjaink sikerét bizonyítja, hogy minden kollégánk rendelkezik Oracle által kibocsátott programozói tanúsítvánnyal, ezzel régiónkban egyedülállók vagyunk.

– A díjeső részeként a Szerethető Munkahely Díj is a vállalkozáshoz került.

– A Szerethető Munkahely Díjat a DreamJo.bs, egy új generációs állásközvetítő portál hozta létre azzal a misszióval, hogy bemutassák azokat az itthoni kis- és középvállalkozásokat, amelyek remek példával járnak elöl abban, hogy miként lehet kollégáik számára olyan környezetet teremteni, amiben öröm dolgozni. A pályázati űrlapon arra a kérdésre, hogy „Mi hiányozna, ha elmennék a cégtől” egy munkatársunk a következőt válaszolta: Az empatikus vezetők által felépített profi csapat, ahol a munkámra büszke lehetek. Azt hiszem, ebben benne van, miért is szerethető munkahely a Webstar Csoport.

A cikket partnerünk, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara jóváhagyásával közöljük.

PBKIK / PNL0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Holtan találták az otthonában a Prodigy frontemberét

A legnagyobb brit bulvárlapok azt írják, holtan találták meg Keith Flintet az essex-i otthonában. A rendőrség reggel nyolckor ment ki...

Hasznos felszereléseket kaptak a hajdú-bihari önkéntes mentőszervezetek

Debrecen - Az adománnyal a cél elsősorban a lakosság biztonságának erősítése és az emberi életek védelme mondta Kovács Ferenc...

Feladja a leckét a sok program a gyerekeknek az idei Arany Napokon

Debrecen - Sportversenyeket, játékos tanulmányi vetélkedőt rendeznek az Arany Napokon, ahol még egy kiállítást is megnyitottak.

Újabb pofont kapott a Revolut

Nem ez volt a Revolut hete, előbb azzal vádolták meg, hogy pocsék munkahely, majd kiderült, hogy leállította negyed évre a pénzmosás...

Megdöntötték a világ egyik legbizarrabb rekordját: egy hullámvasút kellett hozzá és tilos volt bugyit viselni

Egészen érdekes rekordot állítottak fel a legelszántabb nudista vidámparkozók: 195-en ültek fel egyszerre egy hullámvasútra, de a lényeg...

Durva lépés, 180-ra korlátozzák az új autók végsebességét

2020 tavaszától készülő autóiban a Volvo 180 km/h-ra korlátozza a végsebességet.

Különös alkotások bukkantak fel Szegeden - a fákra fest egy titokzatos művész

A városban már több helyen láthatóak a színes képek.

Három éves bejegyzése miatt kapott tiltást a Facebooktól Apáti Bence

Az RTL-csoport alkalmazottai továbbra is cenzúrázzák a jobboldali-konzervatív közszereplők nyilvános írásait.

Rémálommá váltak a német mindennapok

Naponta legalább 11 késes támadás történik Németországban. Csak tavaly 4100 esetet jegyeztek fel.

A legjobb pillanatban kattintották el a telefon kameráját: a felvételekért még pénzt is kaptak

Nem kell profi fotósnak lenni ahhoz, hogy díjnyertes képeket készítsen az ember: elég, ha nyitott szemmel jár az utcán, és mindig van...

Kikészült a Liverpool menedzsere a labdaszedő gyerektől - videó

A német szakember nehezen viselte a gúnyos tapsot.

Meghalt Keith Flint, a Prodigy énekese

A 49 éves frontembert holtan találták az otthonában.

0

Sport

Ez áll Babos Tímea drámai bejelentésének hátterében: reagált az edző a döntésre

Sopron Edzőváltással próbál véget vetni egyesben mutatott gyenge teljesítményének Babos Tímea (25). A soproni származású játékos tavaly szeptemberben kötött szerződést a horvát szakemberrel, Nikola Horvattal (40).

Flensburgon és Szkopjén át vezetne a magyar csapatok útja a Final4-ba

Mindkét magyar csapat csoportmásodikként zárt a BL-re, így fél szemmel már a negyeddöntőre figyelhet.

Bale nem várta meg az el Clásico végét, még a meccs alatt lelépett

A Marca szerint Gareth Bale a lecserélése után kevéssel hazament a Bernabéuból.

Forma-1: csapatnevet változtatott a Ferrari

A 2019-es F1-es frissített nevezési listán tűnt fel a névváltás, a Ferrari az idei szezontól új névvel fog szerepelni

Meghalt az első győri sikercsapat tagja

Orosz László bajnok és háromszoros kupagyőztes volt a Győri Vasas ETO csapatával.

Ez a lány olyat futott az Eb-n, mint még senki a magyarok közül: célbaérés után szerencsétlen sérülést szenved...

Szerencsétlen bokasérülése miatt Kozák Luca nem állhat rajthoz a 60 méteres gátfutás vasárnap esti fináléjában a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

NB II: a Vasas kitömte Nyíregyházát, nyert a Gyirmót és a ZTE is

A Magyar Kupában menetelő csapatok meglepő vereséget szenvedtek.

Pozsonyi kifli: lehetetlen rossz képet csinálni Jakabos Zsuzsannáról

Elképesztő mozdulat az Európa-bajnok magyar úszótól.

A Barcelona négy nap alatt végezte ki a Real hazai reményeit

Katalán győzelem a kupában és a bajnokin: jó eséllyel idén is spanyol trófea nélkül marad a Real.

Ronaldo kiharcolt egy kiállítást, drámai rangadót nyert a Juventus

A Napoli kétgólos hátrányból jött vissza, de Insigne büntetőt rontott a meccs végén.

Elhunyt Farkas József

Életének 81. évében elhunyt Farkas József egykori Eb-ezüstérmes röplabdázó, fotóriporter.

0

Bulvár

110 millió forintot talált egy busztakarító az egyik ülés alatt

A becsületes megtaláló leadta a londoni rendőrségen a pénzköteget.

Szabadulószobában dolgozók kitálaltak: sírva röhögős sztorik arról, mennyi hülyeséget látnak egy nap

Vajon milyen őrületes szituációkkal találkoztak már szabadulószobákban dolgozók? A Redditen több vicces sztorit is megosztottak most!

Üzemanyagárak: lesz drágulás, a dízel ára el is szállhat

A közeljövőben nem várható az üzemanyagok jelentősebb áremelkedése, de év végére jelentősen elszállhat, megdrágulhat a gázolaj ára. Igaz biztos prognózissal még a szakértők sem rendelkeznek. Pletser Tamás az Erste Befektetési Zrt. olaj- és gázipari elemzője szerint elképzelhető, hogy a gázolaj és a benzin között sokkal nagyobb lesz az árkülönbözet a mostaninál.

Hagyatéki ügyek: komoly tévedésben vannak az örökösök

Nem a hatóságok feladata az adatok összegyűjtése.

Titokban műtötték: kiderült, mi okozta Koós János halálát

Vasárnap hajnalban jelentette be családja, hogy rövid betegség után 81 évesen elhunyt Koós János. A Ripost megtudta: múlt kedden került kórházba, ott érte a halál. A család később ad tájékoztatást a temetésről.

Ki­szi­vá­rog­tat­ták Sáfrány Emese privát fotóit

Visszaéltek Sáfrány Emese Aleska privát fotóival. Azokat az intim képeket is lenyúlták tőle, amiket csak a barátjának küldött el.

A magas vérnyomás tünetei - Jellemző panaszok

A magas vérnyomás sokáig egyáltalán nem okoz tüneteket, ám az elhanyagolt betegség számos szerv fokozatos károsodását okozhatja. Összegyűjtöttük, hogy mire érdemes mindenkinek odafigyelnie!

Durva időjárás jön: riasztást adtak ki a fél országra

Hétfőn délutántól előbb a Dunántúlon, késő estétől már az ország északi felén a délnyugati, majd északnyugatira forduló szél több helyen viharossá fokozódhat (60-75 km/h) - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Heti horoszkóp március 4-től 10-ig: a Szűz sorsa jó irányt vehet, a Bak hódít a héten

Ígéretesen indul a március, sokan számíthatnak kedvező fejleményekre.

Most kaptuk a hírt: tragikus hirtelenséggel elhunyt a 33 éves énekesnő

Otthon rosszul lett, és hiába rohantak vele a kórházba, az életét már nem tudták megmenteni.

Koós János már 3 hete a haláláról beszélt

A három héttel ezelőtti fellépésén már olyan fájdalmai voltak az énekesnek, hogy járni is alig tudott. Csongrádi Katának megdöbbentő kijelentést tett.

Nagyon becsapós az idei cafeteria

Egy átlagos béren kívüli jutatási keret alig több mint a felére is olvadhat, mire a dolgozó zsebébe jut - számolta ki az Azénpénzem.hu. A gond az, hogy ezzel a választás során esetenként nincs is tisztában a munkavállaló. A cégeknél ugyanis "trükkös" kalkulátorok működnek.

blogmorzsák

Megdőlt egy japán mítosz

A halál és az adók mellett a japán vo­na­tok pontosságát tartottuk az élet biztos pontjainak, ám a legfrissebb statisztikák utóbbit megcáfolják.

Hogyan válasszunk egészséges, természetes kozmetikumot?

Ezeket a feliratok érdemes keresni az összete­vők listáján. Aztán jó messzire elkerülni őket.

Mi az oka a magyar elit Guccimániájának?

Az angol királyi család tagjai miért nem hordanak ilyen szarokat magukon?

Óriásplakát Sződliget határában

„Akinek van humora, mindent tud. Akinek nincs, mindenre képes.”

Visszakaptam az életem, de a lelkem soha nem lesz a régi

„Komolyan kell venni az endometriózis kezdeti tüneteit is.“

Koós Jánosra emlékezünk

Koós János nem csak éneklésre használta a mikrofont, hanem szinkronizálásra is.

Íme a világ egyik legveszélyesebb sportja

160 kilométeres sebességgel egy sílécen? Az osztrákoknál ez simán elképzelhető. Persze nem a sípályán, hanem egy Porsche 356-hoz kötve. Mutatjuk a megdöbbentő felvételeket.

Női mellek sokkolták le az Aspergeres férfit

Egy huszonkilenc éves nő tizenhat hónapot kapott azért, mert az utcán lesokkolt egy vele beszélgető Aspergeres férfit.

Ezért volt az Aranyélet a legütősebb sorozatunk

A vagány akciózást, a gyomor­bor­zoló drámát és a közéleti szókimondást is új szintre emelte minden idők legjobb magyar tévésorozata.

Pizzaháború Nápoly­ban - mindenki akar egy szeletet

Idén már a harmadik éttermet éri támadás Nápoly belváro­sá­ban, az akciók hátterében pedig feltehetőleg a helyi maffia áll.

Ilyen az, amikor megtapasztalod az emberséget Marokkóban

Ugyanazt, amit például Erdélyben is szeretsz.

Megismételhetetlen véletlenek pillanatfotókon

Imádjuk azokat a fotósokat, akik az élet apró, észrevét­le­nül tova­illanó, mégis zseniálisan sokat­mondó pillanatait örökítik meg.

0


0