Ezt olvasta már?

Több mint száz alkotó várja a közönséget az idei Ékszerek éjszakáján

Idén több mint száz alkotó várja 42 budapesti és egy pécsi helyszínen az Ékszerek Éjszakája közönségét péntek kora délutántól egészen éjfélig, de a sorozat...

0

Szerdai migráns hírek - folyamatosan frissítve

Az MSZP konkrét intézkedéseket javasol

Az MSZP öt konkrét intézkedést javasol a menekülthullám kezelésére - közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. - Pécsi Napilap -


hirdetés

Harangozó Tamás azt mondta, a kormány a magyar-szerb határ közvetlen közelében, lakott területen kívül azonnal létesítsen nagy kapacitású ideiglenes menekülttáborokat. A menekültek ellátását és a menekültkérelmek elbírálását helyben kell megszervezni, a táborokban jelen kell lenniük a rendőrség, a bevándorlási hivatal és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat munkatársainak - fejtette ki, kitérve arra is, hogy az ide érkezők egészségügyi szűrését is el kell végezni ott.

Hozzátette: készenléti rendőrség egységeit azonnal vezényeljék le a határra. Ez a több mint ötezer fős szervezet azért van, hogy rendkívüli helyzetekben nagy létszámú rendőri erőt lehessen kiállítani anélkül, hogy a napi közbiztonsági feladatok ellátásától rendőröket kelljen elvonni - mutatott rá.

A katasztrófavédelem keretében működő polgári védelem kapcsolódjon be a menekültekkel összefüggő feladatok ellátásába - javasolta az ellenzéki politikus, aki azt is kérte, hogy a kabinet a honvédelmi, illetve nemzetbiztonsági bizottság jövő heti együttes ülésén számoljon be az elmúlt hónapok tevékenységéről, a következő hónapok terveiről, illetve zárt ülésen a várható menekültáradtról. Ne politikai haszonszerzésre használja a kormány az ülést - kérte.

Harangozó Tamás azt mondta, a válságot a gyökerénél kell kezelni. Ezért felszólította Orbán Viktort, hogy "tegye félre szabadságharcos énjét", és azonnal kezdjen tárgyalásokat a menekültkérdésben érintett uniós tagállamokkal. Ezek között említette Olaszországot és Görögországot, illetve a célországokat, Németországot, Ausztriát, Franciaországot, Svédországot.

Mint mondta, a válság sújtott régiókban kell elősegíteni a normális élet feltételeit humanitárius, gazdasági és végső esetben katonai eszközökkel.

Értékelése szerint a magyar honvédség bevetésének ötlete a déli határon egyértelmű jele annak, hogy Orbán Viktor kormánya politikai értelemben megbukott és teljesen alkalmatlan a menekültválság kezelésére. Kérdésre válaszolva azon véleményének adott hangot, hogy a hatályos alaptörvény és honvédelmi törvény alapján nem vethető be a honvédség békeidőben az ország területén lévő konfliktusok kezelésére.

Arra a kérdésre, hogy támogatnának-e egy ezzel kapcsolatos alkotmánymódosítást, Harangozó Tamás közölte, amíg nem látják a javaslatokat, nem tud nyilatkozni erről.

Harangozó Tamás szerint a kormány most azokat a javaslatokat valósítja meg, amelyeket az MSZP nyár elején javasolt. Emlékeztetett arra, hogy a szocialisták 22 milliárd forint átcsoportosítását kezdeményezték a rendészeti szervek és a menekültügyi rendszer megerősítésére, illetve javaslatot tettek arra, hogy szigorúbban büntessék az embercsempészést.

Megjegyezte, Gulyás Gergely (Fidesz) akkor azzal vetette el az MSZP-s javaslatokat, hogy azok bevándorláspártiak.

 

A Jobbik az alaptörvény módosítását kezdeményezi

A Jobbik csütörtökön benyújtja az alaptörvény módosítását annak érdekében, hogy a honvédséget jogi bizonytalanság nélkül mozgósítani lehessen a határok védelmére - jelentette be Vona Gábor pártelnök szerdán.

 

A Jobbik elnöke budapesti sajtótájékoztatóján fontosnak nevezte, hogy Magyarország egyértelművé tegye: nem engedi át az illegális bevándorlókat, válogatás nélkül visszafordítja őket.

Az ellenzéki politikus arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy hívja össze a parlamenti frakcióvezetőket, szakpolitikusokat, és a pártok próbáljanak konszenzusra jutni a bevándorlást illetően.

Értékelése szerint - a balliberálisok kivételével - mindenki számára nyilvánvaló, hogy a jelenlegi helyzet államigazgatási, közbiztonsági, közegészségügyi katasztrófahelyzetté fajulhat.

Azt is jelezte, hogy érdemi megoldási javaslat esetén a jobbikos képviselők rendelkezésre állnak a kétharmados többség biztosításához. Látszattevékenységben ugyanakkor nem vesznek részt - fogalmazott. Azt mondta, hogy nem díszszázadokra van szükség a határon, hanem olyan katonákra, akiknek megvannak az eszközeik, felhatalmazásuk, hogy visszafordítsák a bevándorlókat. Az eszközöket firtató kérdésre leszögezte, hogy nem emberélet kioltására alkalmas felszerelésre gondolt, hanem például könnygázra, vízágyúra.

A bevándorlási hullámnak nem a végén, hanem az elején vagyunk, az a jelek szerint erősödik, durvábbá válik - vélekedett Vona Gábor, aki azt is felvetette, hogy érdemi változás nélkül Magyarország célországgá válik.

A jobbikos politikus azt is mondta, hogy nem szabad várni az összeurópai megoldásra, mert az csak későn születhet meg, és az eddigi tapasztalatok alapján alkalmatlan lesz a helyzet rendezésére. Hozzátette: a rendkívüli helyzet miatt Magyarországnak megvan az erkölcsi alapja arra, hogy túllépjen a nemzetközi kötelezettségeken.

Magyarország - a történelemben nem először - Európa védőbástyája, ezért a Jobbik felvállalná a vitát Brüsszellel - hangoztatta a pártelnök.

Szerinte le kell számolni azzal, hogy pártok vagy a sajtó humanitárius problémának állítja be a helyzetet.

A bevándorlásnak vannak ilyen aspektusai - folytatta -, de a magyar emberek jelenlegi és jövőbeli humanitárius helyzetét is figyelembe kell venni.

Vona Gábor azt is közölte, hogy délután Röszkére megy tájékozódni a helyzetről, jövő szerdán pedig tüntetést szerveznek a településre.

 

Kormányszóvivő: egyre agresszívabbak, követelőzőbbek az érkezők

Egyre agresszívabbak, egyre követelőzőbbek a mind nagyobb számban Magyarországra érkező illegális migránsok - mondta az MTI-nek szerdán Kovács Zoltán kormányszóvivő pár órával azután, hogy Röszkén könnygáz bevetésével fékezték meg a regisztrációra várók között kitört dulakodást.

 

A kormányszóvivő hozzátette, mivel az illegális bevándorlók nem engedelmeskednek a szabályoknak, egyre nehezebb feladat a hatóságok számára az európai rendelkezések által megkövetelt intézkedések - köztük az ujjlenyomat-vétel - végrehajtása, ezzel egyre inkább ellehetetlenítik azt, hogy regisztrálva, kontrollált módon lépjék át a határt.

Nincs semmilyen ok, ami szükségessé tenné, hogy 141 ezer ember érkezzen illegálisan Magyarországra a zöldhatáron keresztül - jegyezte meg Kovács Zoltán.

Hozzátette: hetek óta jelzik, hogy a tapasztalatok szerint az illegális migránsok számának növekedésével párhuzamosan azok magatartásában is alapvető változás következett be.

A kormányszóvivő közölte: a magyar rendőrség rendkívül nehéz körülmények között, a lehető legemberségesebben tesz meg mindent, hogy el tudja látni a határ védelmét, illetve megtegye az átlépők esetében a szükséges lépéseket.

Tudjuk, hogy a rendőrség képes ezt elvégezni - fogalmazott, jelezve, hogy a határvadász egységek fel lesznek készítve az ilyen jellegű események kezelésére is, a jövő heti rendkívüli parlamenti ülésen pedig jogszabályi védelmet is kap a magyar határ.

 

Joachim Gauck: Németország sokkal nagyobb menekülthullámokkal is megküzdött már

Németország a jelenleginél sokkal nagyobb menekülthullámokkal is megküzdött már, és az újabb menekültválsággal is meg tud birkózni - jelentette ki a német államfő szerdán Berlinben.

 

Joachim Gauck egy menedékkérőket befogadó berlini állomáson tett nyilatkozatában kiemelte, hogy Németország elutasítja a szélsőjobboldali gyűlölködőket, a gyújtogatókat és az idegenellenes uszítókat.

"Ti nem képviseltek minket, és nem fogjuk eltűrni, hogy törvényszegők lépjenek fel nyitott és segítőkész országunk nevében" - mondta a szövetségi elnök.

Joachim Gauck méltatta a menedékkérők ellátását társadalmi munkában segítő emberek munkáját. Az önkéntesek "meg akarják mutatni, hogy van egy fényes Németország, amely túlragyogja a sötét Németországot", amelynek képe a menedékkérők szállásai elleni támadások és az idegenellenes megnyilvánulások nyomán bontakozik ki.

A német államfő hangsúlyozta, hogy a "politikai és gazdasági értelemben markos, széles vállú" Németország megbirkózik a menekültválság kihívásaival.

Az országnak "nehéz időkben, lerombolva, koldusszegényen jóval nagyobb menekülthullámokat kellett elviselnie", mégsem vallott kudarcot - mutatott rá Joachim Gauck.

Hasonlóan nyilatkozott Norbert Lammert, a törvényhozás alsóházának (Bundestag) elnöke is, aki egy szerdai rádióinterjúban azt mondta, hogy Németország be tud fogadni évente 800 ezer menedékkérőt.

"Amennyiben közös humanitárius kötelezettségként fogjuk fel a feladatot, kétség sem fér hozzá, hogy közösen megbirkózunk vele" - mondta Lammert a Bayern 2 bajor közszolgálati rádiónak.

Angela Merkel szerdán felkeresi a szászországi Heidenauban működő menekültszállást, amelynél a múlt héten zavargások voltak. A kancellár első alkalommal jár menedékkérőket ellátó intézményben, a látogatással azt kívánja kifejezni, hogy elítéli az idegenellenességet és a rasszizmust.

Merkelt számos bírálat érte, amiért nem szólalt meg korábban a zavargások ügyében és még egyetlen befogadóállomáson sem járt.

A kancellár hétfőn ítélte el a történteket, hangsúlyozta, hogy "visszataszító a szélsőjobboldaliak és neonácik" gyűlölködése, és "szégyenletes, ahogy polgárok, még gyerekes családok is" nyíltan támogatják őket.

Heidenauban egy üresen álló barkácsáruházban 600 menedékkérőnek alakítanak ki szállást. Az első csoportot csak rendőri biztosítás mellett tudták elhelyezni péntek éjjel, mert a szélsőjobboldali Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) felhívására összegyűlt tüntetők több száz fős csoportja a demonstráció után barikádot emelt az épülethez vezető úton, és rárontott a rendőrökre. A zavargások szombat éjjel is folytatódtak, és vasárnap éjjel is előfordult dulakodás menekültellenes tüntetők és ellentüntetők között. Az összecsapásokban több mint 30 rendőr megsebesült.

 

A kiadásokra közel 30 milliárd forintot csoportosított át a kormány

A migránsokkal kapcsolatos kiadásokra közel 30 milliárd forintot csoportosított át a kormány - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerdán Budapesten, egy háttérbeszélgetésen. Hozzátette, hogy ezt két kormányhatározat alapján hajtották végre.

 

Az első határozat értelmében mintegy 6,5 milliárd forintot csoportosítottak át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szánt összegből a biztonsági határzár létesítésére. A második intézkedéssel pedig 22,2 milliárd forintot utaltak át a büntetés-végrehajtás, a rendőrség, a határvédelem, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal számára, de kapott pénzt az Emmi és a Miniszterelnökség is a plusz feladatok kiadásaira.

 

Nem lepte meg a magyar kerítés építése az osztrák külügyminisztert

Nem lepte meg a magyar határkerítés építése az osztrák külügyminisztert, ugyanis úgy gondolja: ha az európai unió nem ad egységes választ a menekültkérdésre, akkor az államok arra kényszerülnek, hogy egyedi intézkedéseket vezessenek be.

 

Sebastian Kurz az osztrák APA hírügynökségnek adott szerdai interjújában elmondta: elképzelhetőnek tartja, hogy a kerítés megnehezíti majd a menekülők útját, különösen az embercsempészek tevékenységét.

Az osztrák külügyminiszter európai szintű megoldást sürgetett. Reményei szerint a csütörtökön Bécsben kezdődő nyugat-balkáni konferencia ráirányítja majd Brüsszel figyelmét arra, hogy nemcsak a földközi-tengeri, hanem a nyugat-balkáni útvonal is létezik.

Mivel számos ország nem érintett a menekültkérdésben, alig érzik a jelenlegi probléma súlyát - mondta a miniszter, aki szerint elsősorban arra kell felhívni a figyelmet, hogy ezzel a nagy feladattal egy ország sem tud egyedül megbirkózni.

Arra a kérdésre, mekkora a veszélye annak, hogy a menekültekkel együtt lehetséges terroristák is beszivárognak a kontinensre, azt mondta: sem dramatizálni, sem alábecsülni nem szabad a helyzetet. Sebastian Kurz arra figyelmeztetett, hogy Koszovóban és Bosznia-Hercegovinában különösen nagy a veszélye, hogy a szélsőséges iszlám helyi szinten megerősödik. Hangsúlyozta: a régiókkal együttműködve kell küzdeni az Iszlám Állam (IÁ) és a radikalizálódás ellen.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy megérti az emberek aggodalmát, hiszen míg a délszláv háború idején nagyjából megbecsülhető volt a menekültek száma, most teljesen más arányokról van szó, emberek millió menekülnek az IÁ terrorja elől, továbbá a rossz biztonsági körülmények, az üldöztetés és a gazdasági okok miatt.

A miniszter élesen bírálta Görögországnak a menekültválságban tanúsított magatartását, az uniós szabályok megsértését.

Sebastian Kurz hétfőn egynapos macedóniai látogatásán kijelentette: elképzelhetőnek tartja, hogy Bécs határvédelmi és humanitárius technikai ismeretekkel és személyzettel segítse Szkopjét.

A nyugat-balkáni államok túlterheltek és magukra maradtak, segíteni kell őket a kérdés megoldásában - jelentette ki.

 

Határrendészeti igazgatóságot állít fel a rendőrség

Határrendészeti igazgatóságot állít fel a rendőrség szeptember 1-jével, a magyar-szerb határ védelmét 2016 fővel erősítik meg - jelentette be Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 

A Készenléti Rendőrségen belül hat határvadász egységet állítanak fel, ezek tagjai között 876 próbaidős végzős rendészeti szakközépiskolás lesz.

Papp Károly hangsúlyozta: nincs és nem is lesz tűzparancs az illegális migránsokkal szemben, a rendőrök számára a törvényileg rögzített kényszerítő eszközök állnak rendelkezésre.

A főkapitány ismertette: a magyar-szerb határon hét közúti határátkelőhely van a szabályozott határátlépésre, ezek közül három a nap 24 órájában működik.

Hozzátette: az illegális bevándorlásban 2013-tól figyelhető meg emelkedés, 2014 őszétől ennek mértéke jelentősen nőtt.

Idén eddig 152 ezer tiltott határátlépés történt, a bevándorlók 67 országból érkeztek, zömében szírek, afgánok és koszovóiak, de tanzániai, jemeni, burundi, kínai és kubai állampolgárok is kértek menedékjogot.

Papp Károly arról is beszélt, hogy a kormány döntése alapján az ideiglenes határzár telepítése folyamatban van, változik a jogi környezet és ennek megfelelően alakítják át a szervezetet is. A Készenléti Rendőrségen megalakuló határrendészeti igazgatósághoz csatolják az úgynevezett mélységi ellenőrzési osztályt, amely az országhatáron belül végzi a munkáját.

A határrendészeti igazgatóságon belül a határvadász egységek szeptember 15-étől dolgoznak, szükség esetén a létszámuk 3600 főre bővíthető. A bevetési központ Szegeden lesz, de Kiskunhalason is kialakítanak egy egységet. A határrendészeti igazgatóság vezetőjének Szabó Ferencet, a Készenléti Rendőrség bevetési főosztályának vezetőjét nevezte ki Papp Károly. Az igazgatóság munkáját helikopteres, kutyás és lovas járőr is segíti.

A határvadász bevetési osztályok feladata az államhatár védelmének, valamint rendje fenntartásának megerősítése lesz. Külön speciális szabályok nem vonatkoznak rájuk, a rendőrségi törvényben, valamint a szolgálati szabályzatban rögzített előírások szerint járnak el.

Papp Károly hangsúlyozta: az intézkedést úgy hajtják végre, hogy az országban közbiztonsági deficit ne alakuljon ki. A határvadász bevetési osztályok kialakítása nem veszélyezteti a 24 órás közterületi jelenlétet, a bűnfelderítő munkát.

Bejelentette: az embercsempész csoportok, szervezetek felszámolása érdekében a Készenléti Rendőrség együttműködik az osztrák, a német, a szerb, a szlovák és a cseh rendőri szervekkel, valamint közös nyomozócsoportot alakítottak ki az osztrák, a szerb és a német rendőrséggel. Az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex 52 fős megerősítést biztosít a schengeni külső határok ellenőrzésének támogatására, közülük 50-en a magyar-szerb határon teljesítenek szolgálatot.

 

Újabb incidensek történtek Németországban

Németországban szerdára virradóra három kisebb incidens történt a menekültválsággal összefüggésben.

 

A Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi Parchimban két férfi behatolt egy menedékkérőket befogadó állomás területére, egyikük egy 20,5 centiméteres pengéjű késsel a kezében. A rendőrség közleménye szerint az állomás lakói riasztották a biztonsági őröket, mire a két férfi elmenekült. A rendőrség előállította őket, mindketten részegek voltak. Rendbontás és a fegyvertartásról szóló törvény megsértése miatt indult ellenük eljárás.

A szászországi Lipcsében egy maszkot viselő ismeretlen férfi megpróbált felgyújtani egy épületet, amelyet menedékkérők befogadására készítettek elő. Az eset szemtanúi azonnal riasztották a tűzoltókat, így nagyobb kár nem keletkezett.

Ugyancsak Lipcsében egy menekültszálláson összeverekedett egy szíriai és egy marokkói csoport. Egy ember megsebesült. Az összetűzés oka egyelőre ismeretlen. A hatóságok öt ember ellen indítottak eljárást.

 

Könnygázt vetettek be a röszkei hangárnál a menekültekkel szemben

Dulakodás alakult ki a röszkei táboron belül szerda délelőtt, a rendőrség könnygázt is bevetett a rend helyreállítása érdekében a menekültekkel szemben - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

 

A dulakodás feltehetően a tábornál forgató egyik televíziós stáb hatására alakult ki, a migránsok beszélni szerettek volna velük. Sajtóinformációk szerint körülbelül 200-an vettek részt a rendbontásban.

A rendőrség nagy erővel vonult a helyszínre, és a rend helyreállítása érdekében könnygázt is bevetett, így rövid idő alatt sikerült lecsillapítani a menekülteket és helyreállt a rend a röszkei hangárnál, ahol a zöldhatáron elfogott menekültek 24 órán át tartózkodnak, ezalatt felveszik az adataikat és ujjlenyomatot vesznek tőlük. A menekültek közül sokakban okoz feszültséget az ujjlenyomatvétel, feltehetően erről is szerettek volna beszélni a televíziós stábbal.

A táborban délre lecsillapodtak a kedélyek, feszültség nem érzékelhető, a megszokott rendben folyik a munka, és a regisztrált migránsokat buszokkal szállítják el.


Szakértő: ez háború, amelyet Európa kezdett

Földi László titkosszolgálati szakértő szerint a földrészünkre zúdult menekültáradat egy olyan háború része, amelyet Európa kezdett Amerika szövetségeseként Afganisztánban, Irakban, Líbiában vagy az "arab tavasz" támogatásával.

 

A szakértő az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában arról beszélt: a menekülthullám várható volt, és azért most érkezett, mert szervezői meg akarják mutatni, "a másik fél is erős tud lenni abban, hogy problémát okozzon, abban, hogy az emberek nyugalmát megzavarja".

Hangsúlyozta, az Iszlám Állam vezetői "nem ostoba, összeállt terroristák", vannak köztük jól kiképzett katonatisztek, titkosszolgálati vezetők, akik mostanra álltak össze és gondolták végig a visszavágás stratégiáját.

Vannak a világban olyan hatalmak, amelyeknek érdeke lehet Európa gyengítése - mondta Földi László, aki szerint "ha az uniót akarjuk védeni, akkor Európa biztosan elveszik", hiszen attól, hogy "kitoljuk" az érkezőket az EU tagállamokból, még Európában lesznek.

 

Több mint kétezer határsértőt tartóztattak fel Csongrádban

Ismét rekordot döntött a zöld határon átlépő migránsok száma kedden Csongrád megyében; 2230 illegális bevándorlóval - köztük 555 gyermekkel - szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

 

Szenti Szabolcs elmondta: a legtöbb embert ezúttal is Röszke külterületén fogták el a rendőrök, többségük szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallotta magát.

Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országosan kedden tiltott határátlépés miatt 2533 embert fogtak el a rendőrök, és 3 fővel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás - közölte a police.hu-n szerdán az ORFK.0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Két kislánya életét tette kockára az apa, mert akart egy tájfunos szelfit - videó

Egy hongkongi apuka nagyon fontosnak érezte, hogy megörökítse kislányait, amint a tájfun sújtotta város közepén, a viharban állnak,...

Nagy erőkkel szállt ki a rendőrség: szexbaba okozott felfordulást

Nyolc tűzoltó és egy mentő érkezett a helyszínre, de erre senki sem számított.

Fél füllel egy zajos világban - Fanni elmeséli, milyen halláskárosultan élni

El sem tudod képzelni, hány helyzetben támaszkodsz a hallásodra - amit természetesnek veszel.

A BBC nem kér Eugénia hercegnő óriásesküvőjéből

Úgy tudni, azzal hajtották el András herceget, hogy nem érdekel elég nézőt lányának házasságkötése.

Egyre többen vonulnak korábban nyugdíjba ebben az országban - itt vannak az okok

Óriási a munkaerőhiány, nyugdíj mellett is könnyen lehet valamilyen munkát találni.

Jön a nyelvtanulási diákhitel

Magyarország versenyképességének növelése érdekében - a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslataival egyetértve - a kormány további...

A Liberális Demokraták szerint a Brexit megállítható - és meg is kell állítani

A brit Liberális Demokraták vezetője szerint fájdalmas és költséges hatásai lesznek az Európai Unióból kilépésnek, ha most nem...

Részletes vallomást tett a csengeri örökösnő

Sz. Gábornét 368 millió forintnyi csalással gyanúsítják tudta meg a 24.hu. Az összeg azonban ennél lényegesen több is lehet majd,...

Luxus Vivi megmutatta, mire cserélte drága menyasszonyi ruháját

Még mindig derülnek ki részletek az esküvőről.

Szanyi az EP elnökénél kezdeményez eljárást a Sargentinit leszarozó Rmdsz-politikus ellen

Az MSZP EP-képviselője levelet írt Antonio Tajaninak, az Európai Parlament elnökének, miután Sógor Csaba, az Rmdsz képviselője óvodás...

Az Amnesty International tartózkodjon a magyar igazságszolgáltatásra való nyomásgyakorlástól!

Magyarországon a bíróságok függetlenek, sem a kormánynak, sem más szervezetnek nem lehet beleszólása az ítéletek meghozatalába, sem...

A Ferrari legújabb trükkje is fennakadhat a szűrőn

Ha csak hűt, az oké, ha a kamerát takarja, az már szabálytalan.

0

Sport

Tragédia a kezdő sípszó előtt: hirtelen összeesett és meghalt a magyar focicsapat egykori elnöke

Elhunyt 61 éves korában Jakab Zoltán, Beled futballcsapatának egykori elnöke.

Danko Lazovics távozik a Viditől és befejezi pályafutását

A szerb csatár már nem edz és napokon belül elbúcsúzik Székesfehérvártól.

Óriási bajban vannak Nagy Ádámék

Gólképtelen Bologna, duplázó Ronaldo, változatlanul botladozó nagycsapatok a Serie A negyedik fordulójából.

A Barcelona meccse nyitja a BL-t, de a Liverpool-PSG lesz a mai sláger

Először lesz két idősávban a Bajnokok Ligája.

Messi távozhat a Barcától, ide igazolhat.

Komoly terveket fogalmaztak meg a kérőnél.

Tényleg a Bundesligából importáljuk a nézhetetlen focit?

Dárdai mételyezte meg ezzel a Bundesligát, de eredményes a NER-kommandóban is. És amúgy mi volt ez a balhét Felcsúton?

Csatornát váltott a népszerű magyar sportkommentátor - Mostantól itt találkozhat vele

A Digi Sport sztárkommentátora, Haraszti Ádám úgy döntött, csatornát vált és a Sport TV-nél folytatja pályafutását.

Fucsovicsék újabb nyílt levele: egyre hosszabb a szövetség bűnlajstroma

Egyre többen állnak Fucsovics Mártonék mellé, a közgyűlésen szeretnének válaszokat kapni.

Lazovics otthagyja a Vidit és befejezi a pályafutását

De nem az idény, vagy a szezon végén, hanem most.

Ennyi volt: távozik a Viditől Danko Lazovics

Elhagyja a Mol Vidi FC csapatát Danko Lazovics, szerb válogatott labdarúgó.

Válogatott labdarúgót igazolt az Újpest

A Vasas korábbi játékosa, Kire Risztevszki hároméves szerződést írt alá.

Dárdai hónapokra eltiltaná a Bayer játékosát a brutális belépője után

Bellarabinak négy meccset kell kihagynia és le kell pengetnie 10 ezer eurót.

0

Bulvár

Ezen a magyar benzinkutas sztorin röhög most az ország, Ön is fog

"Gyere, szerelmem, elviszlek egy drága helyre!"

Meghalt Rónay László

Hosszan tartó betegség után, 81 éves korában halt meg a József Attila- és Prima-díjas irodalomtörténész

Kóbor János nem kíváncsi második unokájára

Az Omega énekesét nem nagyon érdekli, mikor láthatja a család legújabb tagját.

Orbán Viktor megszólalt a pelenkabotránnyal kapcsolatban

A Parlament folyosóján, széles mosollyal válaszolt az újságírói kérdésre.

22 évig az ország imádott műsorvezetőnője volt - Meglepődsz, most mit csinál

Vágó Piros a rádiózást új hivatásra cserélte.

Azt nem bírta volna a méltósága, hogy a felesége pelenkázza őt

Sokak számára magától értetődő, hogy beteg szeretteikkel otthon várják a felépülést vagy a halált, akkor is, ha ez jóval több terhet ró rájuk, mintha a kórházi ápolást választanák. Bármennyire is fárasztó és fájdalmas kísérőnek lenni az utolsó úton, a cikkünkben visszaemlékező személyek mégsem csinálnák másképp.

A legújabb őrület. Ezeket használják sokan jegygyűrű helyett

Ha úgy érzitek, elérkezett az idő és jegyességgel szeretnétek megünnepelni az életre szóló szerelmeteket, azért (minden felszínességet nélkülözve) nyugodtan valld be, hogy igenis fontos, mit húznak az ujjadra - persze az is irtó romantikus, ha egy játékteremben kérik meg a kezedet egy plüssfigurával, mint ahogy Ted megkérte Stellát az Így jártam anyátokkal című sorozatban, de azért adódik a kérdés: mivel érdemes jelképezni a szerelmet? Íme az alternatívák, amiket a világ minden táján alkalmaznak, jegygyűrű helyett!

Molnár Anikó a felére fogyott - Miniszoknyában mutatta meg dögös alakját

Molnár Anikó 21 kilót fogyott, az eredmény látványos.

Van egy ismeretlen olasz sziget, ahová nehezebb bejutni, mint a Vatikánba

Minden idők egyik legismertebb kalandregényének színhelye ez a vaskos történelmű picinyke sziget nem messze Toszkána partjaitól.

Egy magyar kislány első hete Hamburgban - 20 szír bevándorló között az osztályban

Veráék nyár elején költöztek Hamburgba, miután az édesapja ott kapott programozói állást. Félelemmel, de nagy lelkesedéssel vágtak neki az új életnek, a családból ugyanis senki nem beszél németül, csak angolul. Gábor, Vera apja jól elboldogul az angollal a munkahelyén, a felesége viszont eléggé bezárva érzi magát nyelvtudás hiányában. Beiratkozott ugyan német nyelvtanfolyamra, de sokkal lassabban halad, mint Vera az iskolában. Gábor megosztotta velünk az első kint töltött időszak tapasztalatait.

Szerdán 30, vasárnap 20 fok lesz - mutatjuk mikor érkezik az ősz

Előre láthatólag szombaton érkezik majd egy markáns hidegfront, mely meghozza az őszi időjárást, de csak a hőmérsékletben. Ez után a front után sem fordul ugyanis csapadékosra az idő, valószínűleg csak egy nap lesz esős, aztán ismét száraz idő következik.

Kósz Zoltán volt felesége is megszólalt

Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt esete kapcsán már többen is megszólaltak, most előbbi volt feleségén a sor, aki megvédte ex férjét.

blogmorzsák

A világ legjobb utazási kiegészítői

Veled is megtörtént már, hogy túlpakoltad a bőröndödet vagy órákon át Wi-Fi-t vadásztál? Esetleg a mosással állsz hadilábon vagy rablók miatt aggódsz?

Orbán Viktor ugyanott szúrja el, mint Mátyás király

"Mikor valaki elég okos ahhoz, hogy a népét leigázza, de semmi érzéke a külpolitikához."

Roald Dahl Matildája nagyon menő felnőtt lenne

30 éve jelent meg a könyv, aminek illusztrátora most elképzelte, milyen foglalkozást űzne a gyerekirodalom egyik leghíresebb kislánya.

Miért csinálnak szexi szelfiket a nők?

Érdekes dolgok derültek ki egy kutatásból.

Kanadában nem parázzák túl a VBAC-t

Nálunk alig van orvos, aki vállalná, miközben a tengerentúlon természetes folyamatként kezelik.

„A határvédelemhez jobban értünk, mint bárki Brüsszelben“

Ezt bírta mondani az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján a miniszterelnök. Hogy nem szakadt le a mennyezet...

Szívesen lenne eltartott pasi

"A női megtartották őt abban a hitben, hogy szuper pasi, bármit megtehet."

Mi történik a testünkkel masszázs közben?

Mikor nem ajánlott a masszázs?

Hogyan éltük túl a tengerentúli repülőutat 4 gyerekkel?

"Az utak egyre könnyebbé váltak, ahogy a gyerekek akklimatizálódtak a helyzethez."

7 app vegánoknak és ételérzékenyeknek

Tippek étkezési parahelyzetek megoldására itthon és külföldön.

Eltűnnek a keresz­tények Magyarországról

Ilyen ez a régi vágású kereszténydemokrácia. Már nemcsak demokrácia nincsen, de keresztény is alig.

0


0