Ezt olvasta már?

Úgy tűnik, megérte újranyitni a pécsi belvárosi mozikat

Bő három hónapja, októberben nyitott újra Pécsett az Apolló és az Uránia mozi, negyedév tapasztalata után érdeklődtünk, átrendeződött-e a pécsi mozipiac.


Társaságiadó-bevallás – 2013. május 31.

Az előző évekhez hasonlóan a gazdálkodóknak a társaságiadó-kötelezettségükről bevallást kell tenniük. A bevallásban alapvető tartalmi és szerkezeti változások nem történtek a tavalyi évhez képest.


hirdetés

A bekövetkezett néhány változást a jogszabály-változások okozták, továbbá az egyszerűsítés, és az adózók adminisztrációs terheinek csökkentése volt a cél.

A 1229-es számú társaságiadó-bevallásban kell a gazdálkodóknak számot adniuk a hitelintézeti járadékról, az energiaellátók jövedelemadójáról, a külföldi szervezetek részére történő kifizetéshez kapcsolódóan a tőlük levont, vagy levonni elmulasztott társasági adóról, és a csekély összegű (de minimis) támogatásokról is.

Új adónemként jelennek meg a bevalláson az innovációs járulékkötelezettség és a szakképzési hozzájárulás. Ez utóbbi adónem esetében csak a kettős könyvvitelt vezető eltérő üzleti éves egészségügyi szolgáltatónak, illetve közhasznú nonprofit gazdasági társaságnak kell az éves szakképzési bevallást módosító különbözet összegéről adatot szolgáltatnia.

Nem vonatkozik a május 31-i határidő azokra az érintettekre, akik a naptári évtől eltérő üzleti évre vonatkozóan készítik el beszámolójukat. Ezeknek a gazdálkodóknak az adóév utolsó napját követő ötödik hónap utolsó napjáig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallásukat.

Azok az alapítványok, közalapítványok, társadalmi szervezetek, köztestületek, egyházak, lakásszövetkezetek, önkéntes kölcsönös biztosítópénztárak, közhasznú, kiemelkedően közhasznú szervezetként besorolt felsőoktatási intézmények, európai területi együttműködési csoportosulások, foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézmények, amelyeknek 2012-ben vállalkozási tevékenységből nem volt bevételük, vagy e tevékenységhez kapcsolódóan költséget, ráfordítást nem számoltak el, és 2013. február 25-ig társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozatot tettek, társaságiadó-bevallási kötelezettségüket ezzel teljesítették, így nekik 2011. május 31-ig nem kell bevallást beadniuk.

Amennyiben a társasági adó hatálya alá tartozó gazdálkodó 2012-ben bejelentette, hogy 2013. január elsejétől a kisadózó vállalkozások tételes adójára (KATA) vagy a kisvállalati adóra vonatkozó szabályok (KIVA) szerint teljesíti adókötelezettségét, a 2012. évi társasági adójáról a 1271EVA bevalláson számol el, melynek benyújtási határideje szintén 2013. május 31.

 

NAV Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóság

 
0
0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Mi történt?! Teljesen felismerhetetlen a népszerű színész!

A színészt alig lehetett felismerni a tegnapi SAG Awardson.

Ez volt a divat 1903-ban! - Díszes kalapok és bő ujjak

Mindig is érdekelt, hogy milyen ruhákat viseltek régen? Most megmutatjuk, hogy milyen volt a divat 1903-ban!

Eltűnt a furgonja, azt hitte viccelnek vele

Azt hitte, egy ismerőse viccel vele, amikor hűlt helyét találta a furgonjának, ezért egy ideig nem hívta a rendőrséget.

Sosem ment még át ilyen jármű a Rákóczi hídon - fotók

Először ment át villamos hétfő délelőtt a budapesti Rákóczi hídon. Egy Tatra típusú szerelvény, egy Combino és egy teherkocsi gördült végig először a vadonatúj pályán. A villamosok a Közvágóhídtól elmentek a Budafoki útig, majd vi...

Először ment át villamos a Rákóczi hídon

Hétfő délelőtt először ment át próbaúton villamos a budapesti Rákóczi hídon.

Tényleg jön a felújított Fahrenheit

Már csak pár napot kell várni, és megkapjuk Fahrenheit felújított változatát PC-re!

Szabadlábra helyezték Mubarak fiait

Aláa és Gamál Mubarakot apjukkal együtt 2014 májusában ítélték el az egyiptomi sajtóban "elnöki paloták pereként" ismertté vált ügyben.

Balog Zoltán a roma gyerekek oktatásáról

Az emberi erőforrások minisztere szerint nem azzal van baj, ha egy iskolába csak roma gyerekek járnak, hanem azzal, ha ott nem kapják meg a megfelelő színvonalú oktatást.

Új gyárigazgatót neveztek ki a miskolci Bosch-gyár élére

Új ügyvezető igazgatót neveztek ki a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gyárának élére, Jochen Limberger a magyarországi Bosch meghatározó autóipari alkatrészek gyártóközpontjáért felel.

Horvátország belépne a schengeni övezetbe

Horvátország szeretne csatlakozni a schengeni övezethez, de az EU visszajelzései nem igazán pozitívak - írta a Vecernji List című horvát lap hétfőn.

Megvan, mikor érkezik a Galaxy S6?

Sok a találgatás a Samsung következő csúcstelefonjának megjelenési idejével kapcsolatban, és vannak, akik már biztosnak vélik a dátumot.

Megkezdődött a tatai kórház bővítése

A tatai kórház bővítéseként megkezdődtek az új kistérségi járóbeteg-ellátó központ kivitelezési munkálatai - közölte a kórház főigazgatója hétfőn. Laky Zoltán tájékoztatása szerint az intézmény körzetébe tartozó 41 ezer ember szám...

Sport

Betiltották a nagy ciciket - videó

Betiltják azt a gyorsétteremreklámot, amelyet a gyártó direkt az NFL nagydöntőjére, a Super Bowlra készíttetett.

C. Ronaldo mindenkitől elnézést kért

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál futballsztárja bocsánatot kért, miután szombaton, a Cordoba elleni bajnokin kiállították.

Mancini másodszor is leigazolná Milnert

Korábbi kedvencével erősítene Roberto Mancini, az Internazionale vezetőedzője: angol lapok szerint megafizetéssel csábítja Milánóba a Manchester City középpályását, James Milnert.

Rendőrök várták Schirilla Györgyöt

Halászinál úszta át a Dunát, de kiderült, hogy engedély nélkül tette mindezt.

Ilyen gólt még sosem láttál, mert ilyen nincs is

Max Domi meccsen, tehát élesben csinálta meg ezt a teljesen felfoghatatlan cselt, és ütött gólt, ráadásul emberhátrányban. És a fiú még csak 19 éves.

Barca: Busquets már tárgyal! - Na de kivel?!

A 26 esztendős Sergio Busquets a Barca saját nevelésű játékosa, és eddigi pályafutása során 14 trófeát szerzett meg a gárda törzsjátékosaként.

Premier League: Vasárnapi átigazolás hírek/pletykák

Habár vasárnap is meccsek sokassága várja a szurkolókat, a háttérben továbbra is zajlanak az igazolások, puhatolózások, hiszen már csak pár nap van hátra a téli átigazolási időszakból. Íme, a vasárnapi Premier League történések és...

Szétalázza az ellenfeleit Paul Pogba

Paul Pogba, a Juventus galoppozva futó zsenije kinőtte a Serie A-t. Egy ideje azt csinál az egykoron szebb napokat látott liga pályáin, amit akar.

Mocsai Tamás: Másodszor is megszülettem

Nem emlékszik a balesetéből semmire és visszatérő fejfájás gyötri, de már újra dolgozik.

Álomtizenegy játékosokból, akiket bebukott az Arsenal

Döbbenetes listát közölt le a Daily Mirror, avagy ilyen is lehetne az Arsenal kezdőcsapata, amennyiben anno a finisbe érve nem bukja el a tárgyalásokat. Az álomcsapatban olyan játékosok kaptak helyet, akik közel álltak ahhoz, hogy...

A Liverpool kinézte magának Bogdánt

Angol lapinformációk szerint a Vörösök egyik célpontja a magyar válogatott kapus.

0

Bulvár

A Médiatanács lesújt a HírTV-re?

A testület megvizsgálja, megfelelt-e a Maksa-híradó az emberi méltóság tiszteletben tartása és a korhatár-besorolás követelményének.

A prosztatanagyobbodás otthoni kezelése

A prosztata (dülmirigy) jóindulatú megnagyobbodása a férfiakat sújtó egyik leggyakoribb kórkép. Tekintve, hogy a kellemetlen panaszokkal járó jelenség egy bizonyos életkor felett majdhogynem mindenkinél megjelenik valamilyen formá...

Rémhírek terjednek Vastag Csabáról

Vastag Csaba él és virul, szerencsére kutyabaja és nem szenvedett balesetet vasárnap délután.

Ezúttal sem maradt el Orbánék újévi ajándéka

8 éves munkaerőpiaci - némileg meglepő - rekordokat közölt csütörtökön a legfrissebb munkaerőpiaci statisztika. Például 2006 óta először csökkent 100 ezer alá a tartósan munkanélküliek száma.

Vérvizsgálattal is kideríhető lesz!

Az érrendszer problémáinak kiderítését lépcsőzetesen tervezi felépíteni a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája. Elő...

Zsiday: mindannyian ráléptünk erre a végül pokolba vezető útra

A globális, makro-alapú befektetési megközelítés azt jelenti, hogy nagy, nemzetközi gazdaság(politika)i-tőkepiaci trendeket próbálunk keresni, és lehetőleg még korán felismerni. Ezzel kapcsolatban sokan panaszkodnak, hogy túlságos...

Nem tesz jót a túl meleg

A téli fűtési szezon olyan veszélyeket rejt szervezetünk számára, amelyekre nem is gondolnánk. A lényeg, óvatosan tekergessük a radiátort, ha nem muszáj, ne csináljunk szaunát.

288 millióval lett gazdagabb valaki ezekkel a számokkal

Az 1 darab 6 találatos szelvényre 288 217 540 forintot fizetnek.

blogmorzsák

6 dolog, amit nem tudott a Fideszről...

Nem volt olyan rég, mikor a harcos antikommunistáink még a mozgalom tagjai voltak, vagy mikor még a hitbuzgó kereszténydemokrata képviselőkön gúnyolódtak a fiatal demokraták. A teljesség igénye nélkül emlékezzünk arra a Fideszre, amelyet akár szerethettünk is volna.

Az idillikus Magyarország csak terepasztalon létezik

Fantasztikus kiállítást nézhetünk meg!

Véres húscafatok az erdőben

Megmondjuk a tutit a levágott fejekről, vadászokról és vadászetikáról.

Kicsinálták a 3 gyermekes anyukát!

A munkáltató kiabálással, megalázó hangnemmel kezel minden hibát.

Így még nem látta a Real Madrid sztárjait

Egy fiatal lány olyan képeket csinált a BL-címvédő játékosairól, amire talán csak nagyon kevesen képesek.

Majdnem ruha nélküli Palvin Barbi

Itt az idei év első dalmegosztása.

A szexuális felvilágosítás érdekes módja!

Egy svéd szexuális oktatófilm következik. Öveket becsatolni.

Még egyszer a lumberszexuális irányzatról

Mostanában sok írás volt arról, hogy divat lett favágónak öltözni. De mit szólnak ehhez a favágók?

5 tippet adunk, hogy megtaláld a párod!

Van aki a munkahelyi környezetre esküszik, mások szerint barátokon keresztül lehet megismerni valakit.

Ezért kell elhagynom Magyarországot!

A nyomás olyan gusztustalanul abnormális és morbid, hogy az egyetlen opciónk ez maradt?

Utazás babával rémálom nélkül!

Tippek, hogy ne legyen őrület!

Egy édesanya levele elhunyt fiához

Ne maradjon szó kimondatlanul!

0


0