Ezt olvasta már?


"Nekem megmaradt igazi ünnepnek a POSZT" - Interjú Spilák Klárával

Spilák Kláráról - a Pécsi Országos Színházi találkozó sajtófőnökéről - nem is tudtam, hogy Pécsett volt színésznő pályája elején. Beszélgetésünk során kiderül, hogy Sarah Jessica Parker magyar hangja, sokszínű, eszes és tehetséges. Izig-vérig mai, modern nő.


hirdetés

-Az interjúra készülve tudtam meg Rólad, hogy Pécsett játszottál két éven keresztül színésznői pályád elején, akárcsak azt, hogy végül a színpadi színészetet abbahagytad. Hogy is történt?

-’88-ban diplomázta Kerényi Imre volt az osztályfőnököm és Huszti Péter, és az első két évadban voltam Miskolcon aztán a József Attila színházban Budapesten és onnan hívott el Lengyel György –ő volt az igazgató akkoriban - a pécsi színházba. ’90-től voltam itt két évadot a színházban, akkor még itt volt Vári Évi, az Újvári Zoli és a Besi (Besenczi Árpád). Az én debütálásom az Amit a lakáj látott című darab volt, amit Szegvári Menyhért rendezett. Óriási siker lett, akkora siker, hogy ezt az előadást a Budapesti Kamara Színházban is megcsinálta a Szegvári Menyhért, és a Vári Évi és az Újvári Zoli benne is volt. Én nem voltam tagja a színháznak így engem lecseréltek. Aztán nagyon sokat dolgoztam itt az öreg Bagossyval, akkoriban ő csinálta a Harmadik Színházat. Játszottuk Eörsi István Sírkő és kakaó-ját Karczag Ferivel és a nyári színházban a Tettyén Vass Zoltán Ivánnal a Színezüst csehó című zenés darabot, amiben Gergely Robi volt a főszereplő. Igazából itt a színházban kevés és kis szerepeket kaptam. A nyári játékok után Vass Zoltán Iván elment Békéscsabára rendezni az Apassionáta című darabot és elhívott magával. Ez egy abszolút főszerep volt, itt ismertem meg a Gáspár Tibit is. Onnan együtt szerződtünk át Zalaegerszegre. Verebes István ajánlott be minket az ottani igazgatónak, így Zalaegerszegen is eltöltöttem két évadot és csupa főszerepet játszottam: Izoldát, a Mágnás Miskában Marcsát, az Éjjeli menedékben Nasztyát, és volt egy két szereplős Nádas Péter darabunk is. Péter, aki egyébként nem járt bemutatókra azt írta nekem az egyik után, hogy :”Jó volt látni magát és jó lesz elképzelni”. Petri György is akart nekem rendezni egy darabot ennek hatására, de akkorra már úgy tapasztalatam, hogy tök mindegy, hogy mit csinál az ember vidéken, úgy sem látszik. Messze van Budapest és hiába vagyok én adott esetben jobb színésznő, mint akik a fővárosban játszanak főszerepet, nem kellek a szakmának. Úgy gondoltam, hogy én már bebizonyítottam magamnak, mit érek. Kezdett unalmassá válni, tudtam magamról, hogy én egy okos lány vagyok és azt éreztem, hogy elhülyülök, hogy nem tudok mondatokat megfogalmazni, mert nincs használva az agyam.

-Túlságosan irányítottak?

-Igen, a Verebes Istvánt leszámítva, vele fantasztikus volt dolgozni. Én nagyobb kihívásokra vágytam szellemileg. Akkoriban már ismertem a gyerekeim apját – aki Pesten volt – és volt egy nagy autóbalesetem is. Rájöttem, hogy én nem akarom már ezt csinálni, így ’94-ben abba is hagytam és elkezdtem televíziózni. Dolgoztam az MTV-ben, szerkesztettem a nagy múltú Repeta című műsort. Hegyi Árpád Jutocsa 2000-ben felkérte egy barátnőmet, hogy a Miskolcon a Magyar Színházak Fesztiváljának sajtósa legyen, ahova ő elvitt magával, és innen jött 2001-ben a POSZT. Bejelentkeztünk Jordán Tamáshoz, Ránki Júliával, hogy mi szeretnénk a POSZT-ot sajtózni, Tamás pedig mondta, hogy jó, így 2001 óta csinálom. Közben átstrukturálódtam, azaz sokáig nagyon nem hiányzott a színház, aztán amikor meg igen, akkor épp hívtak alternatív társulatba játszani és dolgoztam a TÁP társulatban több évig. Mostanra már az is elmúlt belőlem.

-És akkor most leginkább mivel foglalkozol?

-Leginkább szinkronizálnék, ha lehetne, de nem lehet.

-Miért nem?

-Mert ezt állandóan félreértik az emberek, hisz azt hallják, hogy állandóan te vagy a tévében, de a szinkron pont az a műfaj, ami ugyan rögzítésre kerül, de semmiféle jogdíja nincsen, szemben más ugyanilyen műfajokkal ahol mindenhol van jogdíj, itt nincs. Azaz egyszer elmondasz egy szöveget, azt egyszer kifizetik és hiába adják-veszik egymás között a csatornák, a mozifilmből DVD lesz, a DVD-ből tévé lesz és minket akkor is csak egyszer fizetnek ki. Közben egyre kevesebb a munka ugyanis a megrendelőknek mindegy, hogy ki a szinkronhang, alámennek az áraknak. Tehát olyan emberek szinkronizálnak, akik nálam jóval olcsóbbak. Nem mintha én olyan drága lennék, hiszen az én gázsim sem változott 10 éve, ugyanannyi pénzt kapok egy tekercsért-ami 40 másodperc- az óta. De azokat hívják, akik ezt nálam kevesebbért elvállalják. Az más kérdés, hogy ez hogy hangzik. Ezt mindig el szoktam mondani, hogy olyan, hogy szinkronszínész nincs, ehhez színésznek kell lenni. Persze mindenki meg tud szólalni magyarul, de mégiscsak kell hozzá egy színészi attitűd, pláne egy jó színészt szinkronizálni, ráilleszkedni, hogy a finomságait, az érzéseit visszaadd. Persze egy szappanoperát mindegy, hogy ki szinkronizál, de komoly filmet nem és időnként borzasztó hallani, egy-egy szinkront.

-Akkor mi a főállásod?

-Egy évvel ezelőtt a kultura.hu nevű internetes portál főszerkesztője megkeresett azzal, hogy náluk indul egy videós rovat és mivel én tévéztem és a kultúrát is ismerem, felkért arra, hogy készítsek nekik anyagokat. Most is dolgoztam nekik a POSZT idején, készítettem két anyagot, az egyiket a Zsolnay negyedben az aznapi OFF programokról a másikat pedig itt a belvárosban. Most ez a főállásom, de egyébként meg felháborító az, hogy ebben az országban nem lehet megélni abból, ami az embernek a szakmája. Ki merem jelenteni, hogy én három dologhoz értek: szerintem jó színész vagyok, jó sajtós vagyok, és jó műsorkészítő vagyok. Mégis a hónap végén az anyukámtól kérek pénzt a három gyerekemre, akiket egyedül nevelek. Azt gondolom, hogyha bárhova – keletre vagy nyugatra – megyünk ezekkel a tudásokkal abszolút középszinten lehetne élni, de én nem tudok középszinten megélni, mert lakáshitelem van, ott a három gyerek, és olyan hihetetlenek a terhek. Látszólag sokat keres az ember, de olyan jelentős az, amit tb meg adó formájában be kell fizetni, hogy nem hogy félrerakni, hanem a hónap végéig kihúzni sem tudom.

-És ha a köztévénél vagy a kereskedelmi tévéknél kopogtatnál?

- A köztévénél folyamatos leépítések vannak, így nem kapkodnak egy olyan szerkesztő után aki 99-ben dolgozott nekik utoljára. A kereskedelmi tévébe akkoriban hívtak, de úgy éreztem, hogy azt a reggeli műsort, amibe hívtak nem tudom vállalni. Akkor az volt a divat- most nem tudom, hogy van, mert nem nézek ilyen műsorokat, sőt tévét sem – hogy behívtak oda embereket és a műsorvezetők szerepeltek. Bement oda egy ember, aki nagyon szerette volna elmondani a mondanivalóját, de ott ültek a vicces, helyes műsorvezetők és leugatták, mert az volt a dolguk, hogy viccesek legyenek. Úgy éreztem - hogy az az ember akinek ez fontos, akár vidékről is feljött a tévébe, és szerette volna 3 percben elmondani azt az ügyet amit képvisel,és eközben ő poénosra van véve – hogy én ezt nem tudom az arcommal vállalni. Máshova meg nem hívtak. Én úgy gondolom, hogy az embernek muszáj megújulni, tehát ezek jók voltak, a tévés időszak főleg mert az nagyon kreatív volt. A sajtózás az nem kreatív. De nyilván nem lehet csak egy dologhoz kötődni, a szüleinknek fontos volt még, hogy ha valamit elvégeztek azt végig csinálják. Ez most nem így van, én borzasztóan szeretem az amerikaiakban a mobilitást, az egész életüket ott hagyják, felkerekednek, tovább mennek egy másik városba, egy másik államba, egy új életbe. Az a fajta kényszer, ami bennünk van, hogy van egy diplomám vagy egy lakásom és ahhoz ragaszkodom, szerintem nem jó, mert a megújulás jót is tesz. Színészek, akik szoronganak és szenvednek, hogy milyen boldogtalanok a pályán és meg nem értettek, és nem kapnak szerepet, de nem lépnek, ott maradnak és szenvednek. Ahelyett, hogy azt mondanák, hogy valami másba fognak.

- Ezek szerint téged nem ilyen fából faragtak, el tudod azt képzelni, hogy három gyermekkel tovább állj?

- Én már egy ideje szeretnék elmenni, de nem tudok, mert a gyerekeim kiskorúak, és a volt férjem beleegyezése nélkül nem települhetek ki ebből az országból. Én azt szeretném, elmenni Új-Zélandra, és ott élni. Ott lakik egy barátnőm és ott lakhatnánk, de erre még nincs esélyem, mert a legkisebb gyerekem is 10 éves, egyelőre ide vagyok kötözve.

- Ez nem lehet egyszerű élethelyzet, innen nézve nem bánod, hogy abbahagytad a színészi pályád?

- Nyilván van dolog, amit bánok, de ilyen nagy lépéseket nem. Én viszonylag nehezen hozok meg döntéseket, a színház elhagyása is ahhoz képest, hogy hat évet töltöttem aktívan a pályán, de én azt már a negyedik évben úgy éreztem, hogy nem biztos, hogy itt van dolgom. A gyerekeim apjához is 5 évvel tovább ragaszkodtam - de legalább közben lett egy harmadik gyerekünk – mint ameddig kellett volna, tehát nehezen döntök, de akkor viszont nagyon véglegesek a döntéseim.

- Kicsit beszélgessünk a POSZT-ról. Te hogy látod, mint sajtós az idei és az eddigi színházi találkozókat?

- Azon kevesek közé tartozom, már a szervezők közül, akik az elejétől fogva itt vannak, láttam ezt a 12 évet, nagyon sokat változott. Nyilván nagyon fontos a művészeti vezető személyének a megváltozása, Jordán Tamást váltotta Márta István. De az alatt a 10 év alatt - amíg a Tamás itt volt - is nagyon sokat változott a fesztivál. Úgy indult 2001-ben, mint egy ünnep, tényleg a színházi szakma ünnepe. A Tamás ezt nagyon jól tudta, iszonyatosan jó szervező és életem legjobb főnöke volt. Ide hívott színészeket, csak azért, hogy itt legyenek, nem is léptek föl, csak azért jöttek, hogy találkozzanak, megnézzék egymás előadásait, ez volt az eredeti szándék. De valahogy a 3.-4. évben elmúlt ez a varázs, ez az újdonság, hogy itt együtt lehetünk, együtt kávézunk, és itt töltjük az időt és egyre kevesebben jöttek le csak azért, hogy itt legyenek. Ez a sajnálatos fesztiválműködés kezdett beállni, hogy jövünk, játszunk, megyünk. Nagyon sokat változott maga az OFF is, egyre terebélyesebb lett. Most bekapcsolódott a Zsolnay negyed, és így elszakadt az OFF a belvárostól. Ez egyrészt jó, mert nagyon jó a Zsolnay negyed, de én úgy látom a fesztivál működésében ez nem átjárható. A Zsolnay negyedbe kimenni az egy program. Én kétszer voltam már, és ájultan néztem, szerintem ilyen nincs Európában, egyszerűen elképesztő. De arra, hogy „úristen lesz egy előadás ott is, és ha végeztem, akkor még átérek amoda is” na erre nem jó. Azt láttam, hogy emiatt negyed meg fél házakkal mennek előadások. A pécsiek is mondták, hogy nekik sem jó, mert aki kertvárosban lakik, annak félórát kell várni, két busszal hazamenni. Szóval ezt az utaztatást vagy nagyon meg kellene szervezni vagy nem tudom…

- Színdarabokra sikerült beülnöd, volt rá időd? Mi a „kritikusi” véleményed az előadásokról?

- Keveset láttam, de arra jöttem rá, hogy türelmetlenebb néző vagyok most már, mint voltam. Az évadban is keveset voltam színházban – a koncertekkel is úgy vagyok, hogy három szám után tudom a zenekart – most is úgy éreztem sokszor, hogy már mennék ki. Furcsa ez a válogatás, úgy érzem, hogy nagyon ügyeltek a válogatók arra, hogy egy arányos merítés legyen, de nem feltétlenül kell törekedni arra, hogy a darab beférjen a színház épületébe. Szerintem volt egy kommunikációs zavar a válogatók és a színházi társaság tulajdonosa között, mert ugye az a szándék, hogy az előadások a színházban - tehát a kamarába, stúdióban, a nagyszínházban – kerüljenek megrendezésre. De mindig voltak olyan előadások az eddigi versenyprogramok során amire azt mondta a válogató, hogy ezt muszáj idehozni, ami ezek egyikében sem volt játszható. Tavaly például egy előadást a táncosok próbatermében játszottak, volt egy előadás – Chicagó - amelyikhez a Stenczer kinyittatta a Park mozit, szóval nem létező helyeken is voltak előadások. Most viszont nincs itt egyetlen olyan előadás, ami nem bonyolítható le a színházban. Ezeket a tereket szerintem nagyon szigorúan értelmezték, és azt gondolom, hogy talán így veszett el olyan előadás, aminek itt lett volna a helye.

-Mint például?

-Én nagyon szerettem a Pintér Béláék Kaisers TV Ungarn előadását. Rendkívül szórakoztató, arról szól, hogy1848 van és a szabadságharcot közvetíti a televízió és Kossuth meg Petőfi a televízióban ülnek, a tévében kommentálják az eseményeket, és a bejátszóban hátul látszik, hogy megy a segesvári csata. Szóval iszonyúan szórakoztató és közben meg sok áthallás van benne.

-A színészekkel hogyan jössz ki, mennyire könnyű vagy nehéz „esetek”?

-Én egészen másként kommunikálok a színészekkel, hiszen ismernek, nekik én egy kolléga vagyok. Nagyon sokszor olyan emberek, akik nem adnának interjút másnak nekem rendelkezésre állnak, és így mint sajtófőnök különösen jó helyzetben vagyok, mert ha egy kevéssé ismert műsorkészítő vagy újságíró odamegy hozzájuk, akkor lepattintják nagyon sokszor, de ha én kérem az más. Ma Für Anikóval interjúztam, és mondtam neki, hogy „Anikó te vagy az aki mindig az újságírók rendelkezésére állsz”, mire ő mondta, „nem mindenkinek, de Neked mindig”. Úgy tűnik nekem jobban megnyílnak, nagyobb a bizalom. Tegnap például a Cserhalmival együtt korrektúráztuk az egyik interjúját.

-Nagyon szereted ezt a munkát, ugye?

-Igen, nagyon, mindig van bennem egy űr, amikor elmegyünk innen. Nekem megmaradt igazi ünnepnek a POSZT.

 

Gyenese Andrea0
0


Szavazás: Önnek mi a véleménye a koronavírussal kapcsolatos kormányzati döntésekről, intézkedésekről?

0

hírek innen, onnan

Ennyiszer kell töredezettségmentesíteni számítógépünk merevlemezét, hogy gyors maradjon

Korábban valódi rítusnak számított a PC-s júzerek számára a merevlemez defragmentálása, de vajon a modern SSD-k világában mennyire...

Megválasztották az Európai Parlament alelnökeit

A testület kedden szavazott a 14 alelnökéről a jelenlegi parlamenti ciklus hátralévő két és fél évére.

Feljelentést tett a MÁV

Idén már hatszor rongáltak meg vagy tulajdonítottak el vasúti kábelt a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső közötti pályaszakaszról -...

Vulkánkitöréssel ér fel Kim Kardashian bikinis sorozata

Mintha csak egy régóta szunnyadó vulkán tört volna ki, annyira forró Kim Kardashian bikiniben, aki mindig tud meglepetést okozni.

Új funkciót kap az egykori Kristály fürdő Tatán

Tatán a vizek városának hagyományait megőrizve Malomkert néven megkezdődött egy új turistalátványosság létrehozása.

Idén ismét megrendezik a magyar kultúra hetét Szatmárnémetiben

Az immár 15. alkalommal megszervezett programsorozat Egycsillagú égbolt címmel január 21-től 28-ig tart.

Így változott megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma keddre – 1.18.

Az előző napokhoz hasonlóan mérsékelt ütemben nőtt a regisztrált covid-fertőzöttek száma Magyarországon.

Saját követelésével megy szembe Oroszország a rakétarendszerek kivonása ügyében

Oroszország egyik fő követelése a NATO felé az volt, hogy a határaik közelében ne helyezzenek el rövid- és középhatótávú...

Hollandia története során először jutott be a középdöntőbe a kézilabda Európa-bajnokságon

A magyar után a portugál válogatottat is legyőzték a csoportkörben, így Izland mellett ők mehetnek a következő körbe.

Vörösben zárt Amerika

Jelentős gyengüléssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Sport

Már az első megszólalásával meglepetést okozott a Fradi új focistája - videó

A nigériai támadó a Gera Zoltánéra emlékeztető gólörömének eredetébe is beavatta a szurkolókat.

Soha ilyen kemény edzője még nem volt a Ferencvárosnak

Sztanyiszlav Csercseszov határozott módszereit most tapasztalják meg igazán a bajnokcsapat játékosai.

Fantasztikusat küzdött a magyar válogatott, de a bírókat is le kellett volna győzni

Végig felváltva lőtték a gólokat a magyarok és az izlandiak, az utolsó percekben a bírók is az ellenféllel voltak. Ezzel a magyar válogatott kiesett az Eb-ről.

Lékai: Mi nem Dánia vagyunk, semmit nem tudunk kirázni a kisujjunkból

Egyéni képességeket nézve hátrányból indulunk Izland ellen, de egy ilyen erős mezőnyben ez szinte mindenki ellen így van – mondta Lékai Máté a molcsapat.hu-nak adott interjújában.

Ha nem indul a tornákon, távozhatnak a szponzorai: 12 milliárdot is bukhat Novak Djokovics a vírusbotrányon

Belgrád – Az ausztráliai rémálom véget ért Novak Djokovics számára, a beutazása körüli botrány azonban súlyos következményekkel járhat. A szerb teniszcsillag milliárdos bevételektől eshet el.

Meghalt a Real Madrid legendás focistája

A spanyol játékos az egyetlen játékos a futballtörténelemben, aki hatszor nyerte meg a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et.

Meccs közben esett össze a labdaszedő kislány - videó

Nem csak a játék okozott izgalmakat az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Bánhidi Bence: Nem hiszem, hogy még egyszer az életünkben lesz egy ilyen lehetőségünk

A magyar válogatott sérülés után visszatérő beállójának hat gólja is kevés volt Izland ellen a továbbjutáshoz.

"Hatalmas erőfeszítéseket tettem, hogy megfertőződjek" - Ki akarta játszani a korlátozásokat az olas...

Nem kertelt a MotoGp egykori versenyzője, amikor a koronavírusról kérdezték az olasz sajtóban. A 39 éves Marco Melandri rendesen meglepte őket, amikor elmondta, szándékosan lett koronavírusos.

Szalai Ádám szívbe markoló bejelentése

Nem kevés pénzről van szó.

Keddi sport: Szurkolhatunk a magyar válogatottnak Izland ellen

Labdarúgás mellett többek között vízilabda, tenisz és kézilabda a kínálatban.

Bulvár

Ingatlan elbirtoklás 5 év alatt?

Széles körben ismert, hogy egy ingatlan tulajdonjogát elbirtoklással is meg lehet szerezni. Ennek alapvető feltétele az ingatlan sajátként való szakadatlan birtoklása 15 éven keresztül. Kevesebben tudnak arról, hogy b

Mindenkit elmart maga mellől: magá-nyosan halt meg a legendás magyar színészóriás

Nagy kanállal falta az életet Csortos Gyula, aki a két világháború közötti időszak egyik legkedveltebb magyar színésze volt. Hosszú éveken át élvezte a fényűzést, végül mégis nincstelenül, elfeledve hunyt el.

Drámai bejelentést tett a Telenor, ebből az ügyfelek nem hátrálhatnak ki

A Telenor a "szolgáltatási díjak értékarányos megőrzése érdekében" február második felétől fenntartja magának a jogot, hogy lényegében bármely ügyfelének díjait inflációarányosan korrigálja - mindezt ráad

A magyar színésznő vallomása: "Volt dolgom nős férfival"

„Megtörténik, hogy két ember rosszkor ismerkedik meg egymással."

Javul az emésztés, és csökken a rák kockázata is: ezért tarts hetente húsmentes napot

Pazarlás és rendelt ételek helyett fedezd fel idén még jobban a konyhádat!

Zsidró Tamás: „Az, hogy gyilkosnak neveznek, egyszerűen túlmegy minden határon”

Egy videó kering a neten, amelyben egy kétségbeesett, gyászoló apa Hajas Lászlót és Zsidró Tamást okolja a gyermeke haláláért.

Halomra lőtték a vaddisznókat Somogyban

A mostani vadászidényben már korlátozások nélkül jöhetnek a külföldi vadászok Somogyba, csábító is számukra a megye bőséges nagyvadállománya ...

Márki-Zay azt ígéri, a kormányváltás után nem lesznek elsők a fideszesek az egyenlők között

Orbánék 12 éves uralkodása alatt oda jutottunk, hogy a fideszes nagykutyák ismerőseinek lenni a siker záloga. Ennek fog végetvetni a kormányváltó összefogás miniszterelnök-jelöltje.

Vagyont érő pénzeskorsót találtak egy kertben Simontornyán

Egy férfi a nagyszülei portáján figyelt fel a vakondtúrásra, amelynek tetején egy ezüstpénz volt. Ásni kezdett, azután olyasmit találta, ami miatt segítséget hívott.

Eltűnt a minisztériumi bélyegző

Érvénytelenítették az elveszett stemplit.

blogmorzsák

A dőzsölő elit utolsó orgiája

Sade márki híveit elsöpri a világvége. De mi köze ehhez a spanyol Sophia Lorennek?

Jim Carrey 60 éves

„60 éves lett Jim Carrey, ennek örömére elővet­tük a 48. podcast adásunkat, amelyben az akkor 25 éves Ace Venturát jártuk körbe.“

Nem várt helyen erősödik Kína és India konfliktusa

Az Indiai-óceán partján fekvő afrikai országok lehetnek a nagyhatalmi vetélkedés célpontjai, vagy áldozatai.

„A barátnőm szerint csak én öregszem...“

A 44 éves nő nehezen dolgozza fel, hogy már nem húsz évesek udvarolnak neki, de nosztal­giázni szeret róla, még ha ezzel a párját időn­ként ki is borítja.

15+1 legjobb EU raktáras Xiaomi akció

Jó akciókat kapunk és vámolással sem kell bajlódni, mi bajunk lehet?

Virágok, falatnyi bugyik és Victoria's Secret kollab

A For Love & Lemons és a VS folytatja a kolla­borációját, ami most egy Valentin napi kollekcióban teljesedik ki.

Megalázóan kevés helyen szavazhatnak az angliai magyarok

Ahogy 2018-ban, 2022-ben is hosszú sorbanál­lás várja a voksolókat, akik közül sokaknak kell száz kilométereket utazni.

Ezeket fogyaszd lefekvés előtt, ha fontos a jó alvás

Ezek az ételek és italok megkönnyítik az éjszakai pihenést!

Orbán nem disznótorozik, hanem…

…egy bonyolult hazai és még bonyolultabb nemzetközi helyzetben a pótcselekvést választotta.

8 csapda, amit kerülj el, amikor döntést hozol

Ezeket elkerülve biztos lehetsz abban, hogy okosan döntesz!

A milliomos sportolók is csak emberek

Az Ausztrál Open címvédője, Novak Djokovic nem léphet be Ausztráliába oltatlansága miatt. Összefoglalónk.

Az első egész estés Disney rajzfilm

A Hófehérke és a hét törpét 1937-ben mutatták be, a rajzfilmet a közönség és a kritika is jól fogadta.

0


0