Ezt olvasta már?

0

Adjunk második esélyt az informatikai és kommunikációs eszközöknek!

Az informatikai és kommunikációs eszközök sok esetben még jóval az élettartamuk vége előtt le lesznek cserélve, köszönhetően az iparágra jellemző nagy tempójú fejlődésnek. Ezek a lecserélt darabok azonban még akár évekig is megállják a helyüket olyan emberek kezei alatt, akiknek nincs feltétlenül szükségük a legújabb, legjobb megoldásokra. Több lehetőségünk is van ilyen esetben. Lássuk, hogy melyek ezek!


hirdetés

 

A nekünk már nem kellő informatikai és kommunikációs eszközök sorsa

 

Sajnos sok esetben sorsára hagyják ezeket a mindennapi használatban lévő szerkezeteket, amint már nincs rájuk szükség. Persze azért van különbség aközött, hogy valami azért nem szolgál már minket, mert már be sem lehet kapcsolni, vagy csak azért, mert már elavult, vagy szimplán túl lassú számunkra.

Ez utóbbi csoportba tartozó darabokat ugyanakkor nem feltétlenül kell csak úgy félredobnunk vagy eltennünk egy fiókba! Bátran adjunk nekik egy második esélyt! Ehhez még csak tovább használnunk sem kell, mert vannak erre más megoldások is. Ott van például a PC Aréna felvásárlási programja, mely több megoldással is kecsegtet minket. Vagy akár családon belül, esetleg barátoknak is szüksége lehet még egy olyan készülékre, ami nekünk már nem kell.

 

Lehet, valakinek még sokat ér!

 

Amikor egy informatikai vagy kommunikációs eszköz lecserélésre kerül, de még továbbra is kiválóan használható, akkor az azt jelenti, hogy nekünk már nem, de másnak még sokat érhet!

 

Érdemes ilyenkor átgondolni, hogy tudjuk-e értékesíteni a használt piacon. Ha viszont ezt nem szeretnénk, vagy úgy gondoljuk, jobb helye lehet a családban, esetleg egy barátnál, ismerősnél, akkor ez is egy megoldás. Nyugodtan kérdezzünk körbe, hogy szeretné-e valaki az általunk már nem használt eszközt? Jól jöhet otthonra, munkához vagy akár az iskolába is. Az is előfordulhat, hogy a saját gyermekünknek fogjuk végül odaadni.

 

Ha nincs a rokonságban és a baráti társaságunkban sem olyan, akinek szüksége lenne rá, akkor akár a régi iskolánknál is rákérdezhetünk, hogy tudnák-e hasznosítani, ha ajándékként átadnánk? Ezt megtehetjük cégként is. Bár ha nagyobb mennyiségről van szó, érdemes egy olyan lehetőséget is átgondolni, amilyet a már említett PC Aréna felvásárlási program tartogat számunkra. Ráadásul őket még akár magánszemélyként is bátran felkereshetjük.

 

Céges lehetőségeink

 

A fent már említett céges lehetőségeinket érdemes kicsit részletesebben megnézni. Itt beszélhetünk akár használt laptopról, táblagépről, PC-ről, monitorokról vagy okostelefonokról is. A PC Aréna három megoldást is kínál számunkra, ha úgy döntünk, rajtuk keresztül adunk új esélyt ezeknek az eszközöknek:

 

  1. Felvásárolják tőlünk a termékeket, amiket felújítva továbbértékesítenek.
  2. Céges alkalmazottainknak kedvezményesen továbbértékesíthetjük az immár felújított gépeket.
  3. Jótékonykodhatunk is egy helyi közösségi szervezetnek vagy oktatási intézménynek.

 

Ezekkel biztosíthatjuk az informatikai és kommunikációs eszközeink másodvirágzását.0
0
0
0

hírek innen, onnan

Milyen gyakran cseréled a párnahuzatodat? Ennyi időközönként lenne ideális

Nap végén csodás érzés befeküdni az ágyunkba, feltéve persze, ha tiszta. A rohanós mindennapokban azonban könnyen megfeledkezhetünk...

Nagyon kell ma vigyázni a napsugárzással.

Figyelmeztetést adott ki a Hungaromet.

Ádám Martin internetes sztár lett – pedig csak pályára lépett az Eb-n

Mint tudott, Magyarország kikapott Svájc ellen 3-1-re az Európa-bajnokság A-csoportjának első fordulójában. A találkozó 79. percében...

Ennél egyszerűbben márpedig nem lehet nyakkendőt kötni

Ha egyszer megkötötted, azóta is arra vigyázol, nehogy kibontódjon, akkor ez a videó neked is szól.

A négy legjobb sztori az Eb második napjáról

Pályára lépett a magyar válogatott és a címvédő is az Európa-bajnokság első teljes, hivatalosan második napján. Összefoglaljuk a nap...

Az Alpok 10 legszebb tava – Ilyenek lehetnek a mennyország vizei.

Kristálytiszta, jéghideg víz és a kék legszebb árnyalatai - az Alpok tavai egytől egyig lenyűgöző szépségűek, és tökéletes úti...

Ez nem SUV: terepjáró

A G Merci már elesett, de mi a helyzet a Land Rover Defenderrel? Vajon meg tudott maradni igazi terepjárónak?

Édesanyjáért dolgozik Molnár Anikó: „Érte bármire képes vagyok”

Ha valamit is megbánt valaha az életében, azt, hogy nem tudta azt a fogadalmát betartani, hogy édesanyját nyugdíjas éve megkezdésétől...

0

Sport

Nagyon rossz hírt kapott a magyar labdarúgó-válogatott

Néhány hónappal ezelőtt még teljesen szétesett a német labdarúgó-válogatott. Mostanra azonban összeálltak és iszonyatosan erősnek tűnnek. Nem lesz velük egyszerű dolgunk.

Példátlan és hazug támadás: a svájci sajtó nekirontott a magyar szurkolóknak

Egészen elképesztő gyűlölettel írnak azokról a drukkerekről, akik szervezett formában utaztak Kölnbe.

„Tragédia; tömegnyomor” - a magyarok a szurkolói zónákra panaszkodnak

Pénteken kezdetét vette az Európa-bajnokság, a házigazda Németország 5-1-re kiütötte Svájcot az első csoportmérkőzésen. Természetesen a magyar szurkolók nem a nyitómeccs, hanem válogatottunk miatt érkeztek a tor

Csúfos vereséggel kezdett a magyar válogatott az Eb-n.

Nem fért bele az egy félidőnyi svájciaknak adott előny.

Kulcsfontosságú győzelem; láthatatlan Szoboszlai Dominik - svájci sajtószemle

A svájci sajtó megérdemelt győzelemről, valamint a láthatatlan Szoboszlai Dominikról írt, miután válogatottjuk 3-1-re győzte le a mieinket az Európa-bajnokságon.

Hatalmas siker: Európa-bajnoki aranyérmes a magyar csapat a vizes Eb-n

A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert szombaton a nyílt vízi úszók váltóversenyében a belgrádi vizes Európa-bajnokságon - írja az MTI.

Kroos a magyar válogatottat dicsérte a skótverés után

Az Európa-bajnokság után visszavonuló német klasszis röviden, de tartalmasan értékelt a nyitómeccs után.

Galéria: helyszíni fotók a reptéren várakozó és útnak induló magyar szurkolókról

A szerencsés magyar drukkerek időben elindultak a Liszt Ferenc repülőtérről Németországba, hogy a helyszínről buzdítsák válogatottunkat a 15 órakor kezdődő Svájc elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen.

Marco Rossi: Nem alibizek, én vagyok a felelős.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya magára vállalta a vereséget, de azt is hozzátette, 2-3 játékost leszámítva mindenki saját tudása alatt teljesített. Szoboszlai Dominik is értékelte a mérkőzést, szerinte

26 évesen meghalt a válogatott kapus

Néhány nappal ezelőtt még ő védett a montenegrói nemzeti együttesben a Belgium elleni felkészülési mérkőzésen.

Szoboszlai az Eb-vereség után: Nem szabad azt hinni, hogy ajándékba adják a három pontot

A Svájc elleni vereség után nyilatkozott a magyar válogatott csapatkapitánya.

Marco Rossi: Én vagyok a felelős

A szövetségi kapitány szerint az első félidőben Svájc lefocizta Magyarországot.

0

Bulvár

Rónai Egon megszólalt a Magyar Péterrel folytatott vitájáról

A műsorvezető közölte: elfogadja a nézői kritikát, és egy ponton valóban hibázott.

Nagyon rossz hírt kapott a magyar labdarúgó-válogatott

Néhány hónappal ezelőtt még teljesen szétesett a német labdarúgó-válogatott. Mostanra azonban összeálltak és iszonyatosan erősnek tűnnek. Nem lesz velük egyszerű dolgunk.

A miniszter élőben kért bocsánatot a forint bedőlése miatt

Még ebben a felgyorsult, mindenütt jelenlévő online világunkban is ritkán fordul elő, hogy egy miniszter szeme láttára, a nagy nyilvánosság előtt zuhan be a nemzeti valuta, és arra még reagálni is tud. Ezen a héten

Orbán Viktor bukásához is vezethet a budapesti újraszámolás?

A választás tisztaságához fűzött kételyek elvezethetnek a korábbi szavazások eredményének megkérdőjelezéséhez, ami megrendítheti a Nemzeti Együttműködés Rendszere jogszerűségének elismerését. A lehetséges

Nagy bejelentésekre készülhet Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc

Dobrev Klára erősen utalt arra, hogy nagy bejelentésekre készülhet a DK, ahol lehetséges, komoly személyi változások lesznek.

Fájni fog nekik - Nagyon komoly ellencsapásra készül Orbán Viktor

"Lesznek megoldások, jobban fog fájni Brüsszelnek, mint Magyarországnak." Ezt mondta Orbán Viktor az állami rádióban, miután az Európai Bíróság 200 millió eurós gigabírságot szabott ki Magyarországra, ami ráadá

Drámaian lefogyott Katalin: a rákbeteg hercegné fehér ruhában mutatta meg, hogy fest most

Fél év után újra mutatkozott egy hivatalos királyi rendezvényen Katalin, aki annak ellenére, amin az elmúlt hónapokban keresztül ment, még mindig csodálatosan néz ki.

Nászéjszakák a pokolból. 10 sztori, amikor a házasság beteljesítése igazi rémálom volt

Az esküvő után a pár legtöbbször annyira kimerült, hogy nem is szexelnek, azonban van, hogy emlékezetes rossz élmény marad a nászéjszaka.

Példátlan és hazug támadás: a svájci sajtó nekirontott a magyar szurkolóknak

Egészen elképesztő gyűlölettel írnak azokról a drukkerekről, akik szervezett formában utaztak Kölnbe.

0


0