Ezt olvasta már?

0

Dúró Dóra tartott fórumot Pécsett. Média, program, oltás, kárpótlás, Magyar Péter.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese a pécsi Iparos házban tartott teltházas fórumot. Elmondta, hogy a párt választási célja a EP-be és az önkormányzatokba való bejutás.


hirdetés

Dúró Dóra a rendezvény előtt adott interjút lapunk munkatársának:

PNL: Miért választották a kampánynak ezt a módját?

Dúró Dóra: Heti több alkalommal mennek különböző településekre a párt vezetői, országgyűlési képviselői és Dr. Borvendég Zsuzsanna EP képviselő jelölt. Az EP listán Toroczkai László szerepel az első, Dúró Dóra a második helyen, de ők nem fognak beülni a parlamentbe, így a harmadik Dr. Borvendég Zsuzsanna lesz tulajdonképpen az első bejutó. Ezek a fórumok adnak lehetőséget az embereknek, hogy közvetlenül találkozhassanak a vezető politikusainkkal és kérdéseket fogalmazhassanak meg. A programunkat szeretnénk megismertetni és erre ezek adnak lehetőséget, hiszen a média sajnos elhallgat minket, általában valamelyik párthoz vannak bekötve, vagy a Fideszhez, vagy baloldalhoz, nem függetlenek. Az RTL Klub híradója például a napokban egy EP esélylatolgatás alkamával a listát leadó 5 párt felsorolásából kihagyták a Mi Hazánkat, csak négyet említettek meg, rendszeresen tapasztajuk, hogy kihagyják A Mi Hazánkat és ez a köztv-re is jellemző.

PNL: Mennyire van tudomásuk a helyi problémákkal kapcsolatban, hogy állnak Pécsen?

Dúró Dóra: A Fidesz után a második legtöbb jelöltet állítja a Mi Hazánk Mozgalom az önkormányzati választásokra is, az ellenzéki pártok közül a legszervezettebbek vagyunk. A pécsi választási programot a helyi polgármester jelölt és a képviselő jelöltek tudják elmondani és bemutatni, nagyon jó elképzeléseik és megoldásaik vannak. Mindeggyik választó kerületben sikerült jelöltet állítani és a megfelelő mennyisegű ajánlást összegyűjteni és ezeket a helyi választási bizottság már el is fogadta, teljes létszámmal indulunk.

PNL: Melyek a programjuk főbb elemei?

Dúró Dóra: Azt szeretnénk megvilágítani, hogy egy globális diktatúra van kiépülőben és mi ezzel szemben egy magyar jövőképet szeretnénk megfogalmazni. Ennek része például a készpénz használat védelme, amit az alaptörvénybe is szeretnénk beemelni. Másik probléma a WHO pandémiaszerződése, amit május végén szeretnének elfogadni, ami ellen tiltakozunk, elutasítjuk. Ennek értelmében minden tagállam rendelhetne el veszélyhelyzetet, vagy a WHO írhatna elő egészségügyi programokat Magyarország számára is. Tiltakozunk a  vendégmunkás áradat ellen, ennek munkajogi, gazdasági és kulturális következményei is vannak.

Nagyon fontos programpont, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek, hiszen, ha megnézzük, hogy ma Magyarországon egy férfi egészségben eltöltött évei meddig tartanak, ez nagyjából 61,5 év miközben a nyugdíj korhatár 65 év.  A férfiaknak tovább kell dolgozniuk, mint ameddig egészségesek tudnak lenni, a nyugdíba vonulás után a magyar férfiak élnek a legkevessebbet.

PNL: Milyen eredményekre számítanak?

Dúró Dóra: Nagyon kiszámíthatatlan a választás és annak a kimenetele, nehéz becsléseket mondani  azt el tudom mondani, hogy a 2022-es választások előtt az összes közvéleménykutató alul mért minket, az összes szám vonatkozásában jobb adatokat értünk el. Tehát az előzetes számok nem mérvadóak, fontos, hogy most tudunk először bejutni az európai parlamentbe, eddig a Mi Hazánknak nem volt képviselője, az önkormányzatokba is most először tudjuk megvetni a lábainkat, hiszen az 5 évvel ezelőtti választásokkor még nagyon fiatal volt a párt és nem tudtuk az országos szervezetrendszert kiépíteni, most viszont már ez is rendelkezésünkre áll. Reméljük, hogy a parlamentbe és az önkormányzatokba is bejutunk.

PNL: Mi a helyzet Magyar Péterrel?

Dúró Dóra: Magyar Péterrel kapcsolatban van egy hamis messiás tudat nagyon sok emberben vele kapcsolatban, de bízok benne, hogy akár már a mostani választásokig sok embernek ki fog nyílni a szeme, és tudni fogják, hogy valójában ki ő és kik az ő jelöltjei. A Facebook elképesztő mértékben korlátozza a szólásszabadságot és adatvédelmi problémák is vannak, negatív hatással van a gyerekek mentális fejlődésére. Magyar Péternek az első számú képviselő jelöltje a Facebook jogtanácsosa, aki egyébként londoni, nem tudom mennyire van tisztában a magyar valósággal és mennyire inkább a Facebokk lobbistája. A listáján szerepel az év covidorvosa is, aki az oltások mellett állt ki, azóta rengeteg visszásság is kiderült az oltásokról, éppen a héten ismerte el az egyik oltóanyaggyártó, hogy halált is okozhat a vakcina. Orbán Viktor is azt mondta, hogy ez egy golyóálló mellény és, akit beoltanak az nem kaphatja el a vírust és nem adhatja tovább. Beigazolódtak, hogy ezek nem voltak igazak és közben milliókat oltottak be Magyarországon is, sokan lettek a mellékhatások áldozatai, de kárpótlást senki nem kapott. Ráadásul a WHO, aki ezt az oltási programot előírta, azt a vakcinagyártó cégek finanszírozzák, súlyós összefonódások vannak. Magyar Péter esetében is látjuk, hogy idevezetnek a szálak.

Követeljük a politikai felelősségre vonást és az oltáskárosultak kárpótlását. A kárpótlás kérdése különössen aktuális Magyarországon, nemcsak az oltottak esetében, hanem a végrehajtói maffia áldozatainak az esetében is. A rendszerváltást követően volt egy kárpótlási törvény, amely arról szólt, hogy azokat az embereket, akiket az állam jogszerütlenül megkárosított, azoknak valamifajta kárpótlást igyekeztek adni, hasonlóra lenne szügség most is a végrehatói maffia esetében is és az oltás károsultak esetében is, hiszen mindkető mögött ott állt nagyon súlyosan az állam.

szalai/pnl0
0
0
0

hírek innen, onnan

Ezekkel a hétköznapi szokásokkal teheted tönkre a vesédet

A szénsavas italok fogyasztása akár krónikus vesebetegséget is okozhatnak, de sok más szokásunk lehet igen ártalmas.

Ronaldinho páros lábbal szállt bele a brazil válogatottba

A mosolygós brazil zseni most nem mosolyogva beszélt a brazil válogatottról, kijelentette, hogy nem nézi többé a brazil csapat meccseit.

Budapest helyett ez a magyar város lett a főváros 80 évvel ezelőtt, de korábban is volt már egyszer Magyarország központja

A magyar történelem tele van olyan pillanatokkal, amikor menekülnie kellett a kormánynak vagy éppen nem tartózkodhatott a fővárosban.

3 bevált DIY módszer, hogy az ajkaid selymesek és hidratáltak legyenek

A természetes szépség titka az odafigyelés. A testünk minden apró porcikája megérdemli, hogy vigyázzunk rá, ápoljunk és törődjünk...

Újabb őrületes összegű segélyt jelentett be Ukrajna számára az amerikai alelnök

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke több mint 1,5 milliárd dolláros (558 milliárd forint) segélyt jelentett be, részben Ukrajna...

Folytatódik a bérlakásbotrány: a polgármester emberszámba sem veszi a kiakadt bérlőket

Hathavi csúszás után sem költözhetnek vissza a bérlők.

Dühösek és csalódottak a magyar válogatott játékosai – Marco Rossi kimondta, ki a felelős a nagy vereségért

Nagy Ádám, a németországi Európa-bajnokságon szombaton vereséggel rajtoló magyar labdarúgó-válogatott középpályása szerint...

Irány a vízpart. - időjárás

Közeledik Magyarország első idei hőhulláma, kapunk egy kis kóstolót.

Ronaldinhónak a szeme is kiég a jelenlegi brazil válogatottól

A brazilok legendája megesküdött, hogy nem követi majd a Selecaot a Copa Américán.

Nádai Anikó még kocsimosás közben is vonzó

Nádai Anikó azon kevesek közé tartozik, aki még kocsimosás közben is vonzó, amit nem kell magyarázni senkinek.

Milyen gyakran cseréled a párnahuzatodat? Ennyi időközönként lenne ideális

Nap végén csodás érzés befeküdni az ágyunkba, feltéve persze, ha tiszta. A rohanós mindennapokban azonban könnyen megfeledkezhetünk...

0

Sport

Nagyon rossz hírt kapott a magyar labdarúgó-válogatott

Néhány hónappal ezelőtt még teljesen szétesett a német labdarúgó-válogatott. Mostanra azonban összeálltak és iszonyatosan erősnek tűnnek. Nem lesz velük egyszerű dolgunk.

Példátlan és hazug támadás: a svájci sajtó nekirontott a magyar szurkolóknak

Egészen elképesztő gyűlölettel írnak azokról a drukkerekről, akik szervezett formában utaztak Kölnbe.

„Tragédia; tömegnyomor” - a magyarok a szurkolói zónákra panaszkodnak

Pénteken kezdetét vette az Európa-bajnokság, a házigazda Németország 5-1-re kiütötte Svájcot az első csoportmérkőzésen. Természetesen a magyar szurkolók nem a nyitómeccs, hanem válogatottunk miatt érkeztek a tor

Csúfos vereséggel kezdett a magyar válogatott az Eb-n.

Nem fért bele az egy félidőnyi svájciaknak adott előny.

Kulcsfontosságú győzelem; láthatatlan Szoboszlai Dominik - svájci sajtószemle

A svájci sajtó megérdemelt győzelemről, valamint a láthatatlan Szoboszlai Dominikról írt, miután válogatottjuk 3-1-re győzte le a mieinket az Európa-bajnokságon.

Hatalmas siker: Európa-bajnoki aranyérmes a magyar csapat a vizes Eb-n

A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert szombaton a nyílt vízi úszók váltóversenyében a belgrádi vizes Európa-bajnokságon - írja az MTI.

Galéria: helyszíni fotók a reptéren várakozó és útnak induló magyar szurkolókról

A szerencsés magyar drukkerek időben elindultak a Liszt Ferenc repülőtérről Németországba, hogy a helyszínről buzdítsák válogatottunkat a 15 órakor kezdődő Svájc elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen.

Marco Rossi: Nem alibizek, én vagyok a felelős.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya magára vállalta a vereséget, de azt is hozzátette, 2-3 játékost leszámítva mindenki saját tudása alatt teljesített. Szoboszlai Dominik is értékelte a mérkőzést, szerinte

26 évesen meghalt a válogatott kapus

Néhány nappal ezelőtt még ő védett a montenegrói nemzeti együttesben a Belgium elleni felkészülési mérkőzésen.

Szoboszlai az Eb-vereség után: Nem szabad azt hinni, hogy ajándékba adják a három pontot

A Svájc elleni vereség után nyilatkozott a magyar válogatott csapatkapitánya.

Marco Rossi: Én vagyok a felelős

A szövetségi kapitány szerint az első félidőben Svájc lefocizta Magyarországot.

A magyar kapitány elmondta, miért játszottunk gyengébben az első félidőben

Magyarország 3-1-re kikapott Svájctól az Európa-bajnokság A csoportjának első mérkőzésén. Egy gyenge és egy jobb félidő, későn ébredtünk Svájc ellen […] A A magyar kapitány elmondta, miért játszottunk gyeng

0

Bulvár

Rónai Egon megszólalt a Magyar Péterrel folytatott vitájáról

A műsorvezető közölte: elfogadja a nézői kritikát, és egy ponton valóban hibázott.

Nagyon rossz hírt kapott a magyar labdarúgó-válogatott

Néhány hónappal ezelőtt még teljesen szétesett a német labdarúgó-válogatott. Mostanra azonban összeálltak és iszonyatosan erősnek tűnnek. Nem lesz velük egyszerű dolgunk.

A miniszter élőben kért bocsánatot a forint bedőlése miatt

Még ebben a felgyorsult, mindenütt jelenlévő online világunkban is ritkán fordul elő, hogy egy miniszter szeme láttára, a nagy nyilvánosság előtt zuhan be a nemzeti valuta, és arra még reagálni is tud. Ezen a héten

Orbán Viktor bukásához is vezethet a budapesti újraszámolás?

A választás tisztaságához fűzött kételyek elvezethetnek a korábbi szavazások eredményének megkérdőjelezéséhez, ami megrendítheti a Nemzeti Együttműködés Rendszere jogszerűségének elismerését. A lehetséges

Nagy bejelentésekre készülhet Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc

Dobrev Klára erősen utalt arra, hogy nagy bejelentésekre készülhet a DK, ahol lehetséges, komoly személyi változások lesznek.

Fájni fog nekik - Nagyon komoly ellencsapásra készül Orbán Viktor

"Lesznek megoldások, jobban fog fájni Brüsszelnek, mint Magyarországnak." Ezt mondta Orbán Viktor az állami rádióban, miután az Európai Bíróság 200 millió eurós gigabírságot szabott ki Magyarországra, ami ráadá

Drámaian lefogyott Katalin: a rákbeteg hercegné fehér ruhában mutatta meg, hogy fest most

Fél év után újra mutatkozott egy hivatalos királyi rendezvényen Katalin, aki annak ellenére, amin az elmúlt hónapokban keresztül ment, még mindig csodálatosan néz ki.

Nászéjszakák a pokolból. 10 sztori, amikor a házasság beteljesítése igazi rémálom volt

Az esküvő után a pár legtöbbször annyira kimerült, hogy nem is szexelnek, azonban van, hogy emlékezetes rossz élmény marad a nászéjszaka.

Példátlan és hazug támadás: a svájci sajtó nekirontott a magyar szurkolóknak

Egészen elképesztő gyűlölettel írnak azokról a drukkerekről, akik szervezett formában utaztak Kölnbe.

0


0