Ezt olvasta már?

Közel kétmilliárd forintos pluszt kapott Pécs

Újabb milliárdos támogatástöbblet érkezett a város kasszájába, ami miatt még a költségvetést is módosítani kell.

0

Örömzene öt tengelyen – Egyedülálló kamionszínpadon lép fel a Máltai Szimfónia zenekara a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon

Magyarországon először egy negyventonnás kamionból kialakított színpadon ad koncertet negyven fiatal zenész a befogadás és együttműködés fontosságát megjelenítve a Zsolnay Fényfesztiválon.


hirdetés

A Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Programjának tanítványai filmzenékkel, népdalokkal, világzenei művekkel töltik meg a pécsi éjszakát. Egyedülálló összefogásnak köszönhetően a Waberer’s hatalmas Volvo szerelvénye, mely év közben adományokkal járja az országot, július 6-án este Varga Vince tervei alapján alakul látványos pop-up színpaddá Pécs belvárosában.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programjában tanuló gyerekek adnak koncertet az együttműködés és az együtt haladás jelképeként az egy estére a WSZL hazánkban egyedülálló módon átalakított Volvo kamionján a Zsolnay Fényfesztivál nyitó estéjén Pécsett. Az összefogás célja, hogy minél többen megismerjék az idén tízéves Máltai Szimfónia programot és a nehéz helyzetben élő gyerekekből álló zenekart, ezzel is támogassák a társadalmi beilleszkedés és felzárkózás ügyét. A 75 éves Waberer’s leányvállalata, a WSZL, a koronavírus járvány idején vált a karitatív szervezet stratégiai partnerévé, a Volvo Hungária Kft. 2022 óta támogatja rendszeresen a Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét. Az együttműködés ezúttal több mint anyagi támogatás, hozzájárulás ahhoz, hogy a gyerekek életre szóló élményeket szerezzenek és a közönség találkozzon a felzárkózó településeken élő tehetséges fiatal zenészekkel. A koncert illeszkedik a hetedik Zsolnay Fényfesztivál tematikájába, mely idén az együtt létezés/coexistence. A fesztiválon olyan műalkotások és programokat láthat a közönség, amelyek a művészetek felvillanyozó erejével tudatosan reagálnak a környezeti és társadalmi problémákra. Az Örömzene öt tengelyen – Guruló Szimfónia című koncert Pécsett, a Kossuth téren lesz látható a Fényfesztivál nyitó estéjén 22 órakor.

A Máltai Szimfónia zenekara egy negyventonnás nyergesvontatóból kialakított színpadon lép fel. A WSZL flottájában dolgozó Volvo szerelvény tavaly december óta a Máltai Szeretetszolgálatot megjelenítő grafikával ellátott ponyvával szállítja az adományokat. A kamiont megnyitják a nézők felé, a belső részben fotókiállítást rendeznek be, a közönség pedig kényelmes ülőhelyeken hallgathatja a koncertet. A helyszín látványát Varga Vince látványtervező alkotja meg.

„Nagyszerű zenészek, művészek és támogatók vannak mellettünk, akiknek köszönhetően a szimfóniás gyerekek már többször felléptek Budapesten, de Bécsben és Salzburgban is álltak már színpadon, most pedig egy nemzetközi fesztiválon fognak bemutatkozni. Az a gyerek, aki egy ilyen koncertről hazatér, már nem ugyanaz, mint aki elindult. A gyerekek már nem csak előzenekarként lépnek fel, hanem együtt lépnek fel az Óbudai Danubia Zenekarral, számukra komponált műveket adnak elő neves énekesekkel, vagy önálló koncertet adnak. A művészek számára is nagy élmény a közös zenélés, a közönség pedig már nem a mosolygós gyermekarcokat tapsolja meg, hanem a valódi zenei teljesítményt. Ez az integráció valóságos útja lehet.” – mondta Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos.

"A Waberer's csoport mindig is elkötelezett volt a társadalmi felelősségvállalás és a jó ügyek támogatása iránt. Büszkeség és öröm, ha értéket és élményt is eljuttathatunk a mindennapok során. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Volvo Trucks és a WSZL Kft. közös erőfeszítéseivel esélyt teremthetünk a tehetséges fiataloknak abban, hogy életre szóló élményeket gyűjtsenek. Az átalakított kamionunk, mint egyedi színpad, lehetőséget ad arra, hogy a Zenekar előadásai közvetlenül érintsék meg az emberek szívét és lelkét" - Garamvölgyi Glória, a WSZL ügyvezető igazgatója.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy Volvo szerelvény nyújthatja helyszínét ennek a nemes célú eseménynek, ami csak a három szervezet szoros együttműködéséből születhetett meg. A Waberer’s cégcsoporttal 25 éves múltra tekintünk vissza, és bízunk benne, hogy még sok évnyi közös munka előtt állunk. Nagy örömmel és várakozással nézek a Máltai Szeretetszolgálattal való, egyre szorosabb együttműködésünkre is. A Máltaiak tevékenysége teljes összhangban áll a Volvo Trucks hitvallásával, így hiszem, hogy együttműködésünk igazán gyümölcsöző lesz.” – mondta Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A koncert időpontja: 2023. július 6. 22 óra

A koncert helyszíne: Pécs, Kossuth Lajos tér (a Zsinagóga előtt)

További információ: kommunikacio@maltai.hu

Háttér:

A Máltai Szimfónia

A Máltai Szimfónia programban zenét tanuló gyerekek az ország különböző pontjairól érkeznek, olyan településekről, ahol a fiatalok számára a zene nem csupán időtöltés, hanem esély. A zenetanulást szociális eszközként alkalmazó program ugyanis nem tehetséggondozással foglalkozik, hanem a hátrányos helyzetű, gyakran tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek nyújt kapaszkodót, hogy megerősítést kapjanak, javuljon iskolai teljesítményük, és növekedjen az esélyük a továbbtanulásra. Segít hátrányaik ledolgozásában, sikerélményt és a közösséghez tartozás élményét adja számukra, és segíti a gyerekeket a társadalmi beilleszkedésben. A Máltai Szimfónia negyven gyermekből és tanáraikból álló nagyzenekara több önálló fellépésen van túl. Koncerteztek bécsi Konzerthausban, a Papp László Sportarénában, valamint rendszeresen együtt zenélnek az Óbudai Danubia Zenekarral, többek között a Zeneakadémián. Azok a gyerekek, akik közül sokan még a településük határát sem lépték át, már otthonosan mozognak a legnagyobb hazai koncerttermekben, és akik az iskolában csak a közönség hátsó soraiban ültek, nagy nevű zeneművészek társaságában fogadják a színpadokon a tapsot.

A WSZL Szállítmányozási és Logisztikai Kft.

A logisztikai vállalat a koronavírus járvány idején vált a karitatív szervezet stratégiai partnerévé. Ez idő alatt szoros partneri viszony alakult ki a két szervezet között: a világjárvány után az ukrajnai háború következtében bajba jutott emberek ellátásában nyújtottak közösen segítséget. A háború első évében több mint 22 ezer kilométert tettek meg a Waberer’s csoport kamionjai a Szeretetszolgálat adományaival. A szállítmányozó cég fontos célja a jövő generációinak támogatása, így nem is volt kérdés, hogy a Máltai Szimfónia zenekar tagjait segítsék abban, hogy ezek a nehéz helyzetben élő fiatal művészek megvalósíthassák álmaikat. Ahogy a zene összeköti az embereket, úgy a WSZL kamionja most közelebb viszi a gyerekeket egy újabb élményhez. Ennek jegyében a WSZL kamionja a kis tehetségek közönségükhöz való elszállításáért is felel. Ez a rendhagyó partnerség és összefogás a Volvo Trucks, a Máltai Szeretetszolgálat és a WSZL között, igazi példája annak, hogy minden elképzelés valóra válhat, amikor sok jó ember összefog és támogatja egymást.

A Volvo Hungária Kft.

A Volvo Hungária Kft. – a Volvo Trucks magyarországi leányvállalata, és a Volvo tehergépjárművek kizárólagos hazai forgalmazója – abban hisz, hogy a mindennapi cselekedetek határozzák meg, hogy milyen lesz a világ, amiben élni fogunk. Minden egyes tevékenységet úgy végeznek, hogy csökkentsék az éghajlatra gyakorolt hatást, hogy hatékonyan használják a világon előforduló erőforrásokat, és hogy felelősségteljes üzletmenetet folytassanak. A Volvo Trucks a megalapítása óta, közel 100 éve elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett. Ezen elvek mentén a Volvo Hungária Kft. üdvözli a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét, amelynek során kiemelkedő szakértelemmel szolgálják a rászorulókat. A két cég kapcsolata 2022-ben kezdődött, amikor egy jótékonysági gyermekrajz-pályázatból befolyt összeggel támogatta a Szeretetszolgálat tevékenységét, majd ugyanennek az évnek a végén a Volvo Csoport 28 millió forint értékű adományt ajánlott fel a Máltaiaknak. Az együttműködés következő szintje, amikor a Waberer’s cégcsoporttal közös szervezésben megvalósul a Guruló Szimfónia koncert.

A Guruló Szimfónia rendezvény alkotói és támogatói:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programjának zenészei és tanárai

Az este házigazdái: Matta Lóránt színész, bábművész és a Bóbita Bábszínház meglepetése

Látvány: Varga Vince

Fénytervezés: Szondi György

Textilek: Thiesz Angéla (Retextil)

Köszönjük főtámogatóinknak, támogatóinknak:

Főtámogatók: WSZL, Waberer’s; Volvo Trucks

Produkciós támogató: Universum 8

Kreatív partner: Carbon Group

Hangtechnika: Renegát X0
0
0

hírek innen, onnan

Időjárás: Átmenetileg csökken a csapadék, a szél viszont viharossá válik

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +1 fok között várható.

Izrael ellen fordulhat a világ?

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az ATV Start műsorában azt mondta, ahogy telik az idő, úgy lesz a világ Izrael ellen, hiszen...

Lázár János Palicson arra biztatta a Szerbiában élőket, hogy a mostani kormányukat támogassák a választáson

A Szeged és Szabadka közötti vasúti személyforgalom elindulása alkalmából az építési miniszter arról beszélt, jó szövetségesre...

Advent első hétvégéje a hazai kortárs képzőművészetről szól – Indul az első Art Week Budapest

Advent első hétvégéje igazi csemegét kínál a kortárs művészetek kedvelőinek. 29 helyszínen, 8 útvonalon, naponta 3 időpontban...

Új menetrendet rakott ki a MÁV: több komoly változás is lesz

Új menetrendet vezet be december 10-étől a MÁV - jelentette be a vasúti társaság közleményben.

Öt kilométeres a torlódás az M0-áson

Az északi szektorban, az M2-es autóút csomópontjánál, az M3-as autópálya felé vezető oldalon egy daruskocsi defektet kapott, a rakománya...

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta egy az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt...

0

Sport

Ronaldo tizenegyest kapott, majd jelezte, hogy nem szabálytalankodtak ellene

A játékvezető befújta a tizenegyest, de Cristiano Ronaldo jelezte, nem történt szabálytalanság.

Börtönbe megy a magyar csapat edzője keresik az utódját

A jógerős ítéletet a Kúria mondta ki.

Ártatlan a magyar úszó, avagy így kapitulált a doppingellenes ügynökség

A junior Európa-bajnoki ezüstérmes, magyar bajnok, korosztályos csúcstartó és válogatott Ilyés Laura Vanda ellen felhozott doppingvádak alaptalanok hétfőn a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) egyoldalúan

Lemondott a veszprémi kézicsapat edzője

Az újabb vereség után felcserélődtek az edzői szerepek a klubnál.

Iszonyatos pofont kapott a világ legjobb focistája: az Eb-selejtezők legnagyobb bukásai

A norvégoknak most sem sikerült a kijutás az Eb-re. Lewandowskiék már csak a pótselejtezőben reménykedhetnek.

Újabb tragédia a jégen: lebénult az olimpiai bronzérmes sztársportoló

A sokkoló jelenet után a meccset is félbeszakították.

Visszavonultak, csapat nélküliek, hazatértek ők tűntek el Marco Rossi előző Eb-keretéből

Sorozatban harmadszor harcolta ki az Európa-bajnoki szereplést a magyar labdarúgó-válogatott. A 2021-ben rendezett tornának 26-os kerettel vágtunk neki, ebből többen már nincsenek ott a mostani válogatottban. Összeáll

Drámai bejelentés: hosszabb kihagyás vár a magyar válogatott focistára

A 28 éves középpályás a Kecskemét elleni hétvégi mérkőzésen sérült meg.

Teljesen összetört a doppingolással vádolt magyar úszó, most döntés született az ügyében

A felfüggesztés miatt pszichiáter segítséget kellett igénybe vennie a fiatal úszónak.

A két szabálytalan gól és a gálázó Vasas túl sok volt a hatot kapó ETO-nak

Rangadónak indult, kiütés lett belőle: a feljutásra pályázó csapatok hétfő esti rangadóján a Vasas 60-ra nyert a támadásban szinte semmit sem mutató ETO FC Győr ellen. Igaz, a hazai gólparádéhoz a játékvezető

A magyar válogatott focista csapatot válthat a télen, az NB I-be is visszatérhet

Az utóbbi időben nem játszik a görög sztárcsapatnál.

Szoboszlai hatalmas meglepetést okozott a korábbi edzőjének - videó

Az RB Leipzig edzője nem hitt a szemének a Manchester City elleni BL-csoportmeccs előtt.

Bulvár

Súlyos pénzbírságot kaphat, aki nem teszi ki a házára ezt az apróságot

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi Clxxxix. törvény 14/A. § (5) bekezdése szabályozza, hogy minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonosnak fel kell tüntetnie a házszámot. Az előírás

Tízezer méteres dugó a körgyűrűn. Teljes káosz az M0-áson

Két kisteherautó ütközött össze az M0-s autóút déli szektorában, az M1-es autópálya felé, a Hárosi Duna-hídnál. A sérült járművek egy sávot zárnak el a forgalom elől, de a 15-ös kilométernél a torlódás

Gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. A betegek közül minden ötödik gyermek. Ezzel párhuzamosan a betegség lefolyása is egyre agresszívebbé vált.

Svájci vadászgépek „elfogták” Szijjártó Péter repülőjét – videóval

Csak gyakorlatoztak – a magyar külügyminiszter engedélyével.

A szomszédasszonyom áthívott egy kis iszogatásra, de hamar eldurvult a helyzet: olyat kért tőlem, hogy azonnal...

Még a költözést is fontolgatom, annyira arcpirító volt az eset, rettegek, hogy híre megy a faluban a történteknek.

Magánutat alakítottak ki a hatvanpusztai Orbán-birtokhoz Mészáros Lőrinc földjén - videó!

A korábbi hírek arról szóltak, hogy az tulajdonképpen felépült és már csak a finomhangolás zajlik ott. Ehhez képest több újdonságot is talált a Gulyáságyú Média.

Betilthatják, addig is előszeretettel mérgezik magukat a kamaszok – amit az energiaitalokról tudni illik

Idén októberben (ismét) felmerült, hogy betiltsák Magyarországon a 18 éven aluliak számára az energiaital fogyasztását és vásárlását. Az indok egyértelmű: az italok károsak egészségünkre, a tapasztalatok szer

Ő Demcsák Zsuzsa milliárdos vőlegénye: összebújós fotót posztolt az Instagramra

Demcsák Zsuzsa az Instagramra posztolt milliárdos vőlegényével közös képet.

blogmorzsák

Szívbe markoló romantika és Twin Peaks

Dub, dreampop és triphop sajátos találkozása, ami elmerészkedik a giccs határáig.

Ezek voltak az ősz legnagyobb kedvencei a kínai áruházakból

Ezekből a gépekből vettétek karácsony előtt a legtöbbet.

0


0