Ezt olvasta már?

0

Örömzene öt tengelyen – Egyedülálló kamionszínpadon lép fel a Máltai Szimfónia zenekara a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon

Magyarországon először egy negyventonnás kamionból kialakított színpadon ad koncertet negyven fiatal zenész a befogadás és együttműködés fontosságát megjelenítve a Zsolnay Fényfesztiválon.


hirdetés

A Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Programjának tanítványai filmzenékkel, népdalokkal, világzenei művekkel töltik meg a pécsi éjszakát. Egyedülálló összefogásnak köszönhetően a Waberer’s hatalmas Volvo szerelvénye, mely év közben adományokkal járja az országot, július 6-án este Varga Vince tervei alapján alakul látványos pop-up színpaddá Pécs belvárosában.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programjában tanuló gyerekek adnak koncertet az együttműködés és az együtt haladás jelképeként az egy estére a WSZL hazánkban egyedülálló módon átalakított Volvo kamionján a Zsolnay Fényfesztivál nyitó estéjén Pécsett. Az összefogás célja, hogy minél többen megismerjék az idén tízéves Máltai Szimfónia programot és a nehéz helyzetben élő gyerekekből álló zenekart, ezzel is támogassák a társadalmi beilleszkedés és felzárkózás ügyét. A 75 éves Waberer’s leányvállalata, a WSZL, a koronavírus járvány idején vált a karitatív szervezet stratégiai partnerévé, a Volvo Hungária Kft. 2022 óta támogatja rendszeresen a Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét. Az együttműködés ezúttal több mint anyagi támogatás, hozzájárulás ahhoz, hogy a gyerekek életre szóló élményeket szerezzenek és a közönség találkozzon a felzárkózó településeken élő tehetséges fiatal zenészekkel. A koncert illeszkedik a hetedik Zsolnay Fényfesztivál tematikájába, mely idén az együtt létezés/coexistence. A fesztiválon olyan műalkotások és programokat láthat a közönség, amelyek a művészetek felvillanyozó erejével tudatosan reagálnak a környezeti és társadalmi problémákra. Az Örömzene öt tengelyen – Guruló Szimfónia című koncert Pécsett, a Kossuth téren lesz látható a Fényfesztivál nyitó estéjén 22 órakor.

A Máltai Szimfónia zenekara egy negyventonnás nyergesvontatóból kialakított színpadon lép fel. A WSZL flottájában dolgozó Volvo szerelvény tavaly december óta a Máltai Szeretetszolgálatot megjelenítő grafikával ellátott ponyvával szállítja az adományokat. A kamiont megnyitják a nézők felé, a belső részben fotókiállítást rendeznek be, a közönség pedig kényelmes ülőhelyeken hallgathatja a koncertet. A helyszín látványát Varga Vince látványtervező alkotja meg.

„Nagyszerű zenészek, művészek és támogatók vannak mellettünk, akiknek köszönhetően a szimfóniás gyerekek már többször felléptek Budapesten, de Bécsben és Salzburgban is álltak már színpadon, most pedig egy nemzetközi fesztiválon fognak bemutatkozni. Az a gyerek, aki egy ilyen koncertről hazatér, már nem ugyanaz, mint aki elindult. A gyerekek már nem csak előzenekarként lépnek fel, hanem együtt lépnek fel az Óbudai Danubia Zenekarral, számukra komponált műveket adnak elő neves énekesekkel, vagy önálló koncertet adnak. A művészek számára is nagy élmény a közös zenélés, a közönség pedig már nem a mosolygós gyermekarcokat tapsolja meg, hanem a valódi zenei teljesítményt. Ez az integráció valóságos útja lehet.” – mondta Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos.

"A Waberer's csoport mindig is elkötelezett volt a társadalmi felelősségvállalás és a jó ügyek támogatása iránt. Büszkeség és öröm, ha értéket és élményt is eljuttathatunk a mindennapok során. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Volvo Trucks és a WSZL Kft. közös erőfeszítéseivel esélyt teremthetünk a tehetséges fiataloknak abban, hogy életre szóló élményeket gyűjtsenek. Az átalakított kamionunk, mint egyedi színpad, lehetőséget ad arra, hogy a Zenekar előadásai közvetlenül érintsék meg az emberek szívét és lelkét" - Garamvölgyi Glória, a WSZL ügyvezető igazgatója.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy Volvo szerelvény nyújthatja helyszínét ennek a nemes célú eseménynek, ami csak a három szervezet szoros együttműködéséből születhetett meg. A Waberer’s cégcsoporttal 25 éves múltra tekintünk vissza, és bízunk benne, hogy még sok évnyi közös munka előtt állunk. Nagy örömmel és várakozással nézek a Máltai Szeretetszolgálattal való, egyre szorosabb együttműködésünkre is. A Máltaiak tevékenysége teljes összhangban áll a Volvo Trucks hitvallásával, így hiszem, hogy együttműködésünk igazán gyümölcsöző lesz.” – mondta Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A koncert időpontja: 2023. július 6. 22 óra

A koncert helyszíne: Pécs, Kossuth Lajos tér (a Zsinagóga előtt)

További információ: kommunikacio@maltai.hu

Háttér:

A Máltai Szimfónia

A Máltai Szimfónia programban zenét tanuló gyerekek az ország különböző pontjairól érkeznek, olyan településekről, ahol a fiatalok számára a zene nem csupán időtöltés, hanem esély. A zenetanulást szociális eszközként alkalmazó program ugyanis nem tehetséggondozással foglalkozik, hanem a hátrányos helyzetű, gyakran tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek nyújt kapaszkodót, hogy megerősítést kapjanak, javuljon iskolai teljesítményük, és növekedjen az esélyük a továbbtanulásra. Segít hátrányaik ledolgozásában, sikerélményt és a közösséghez tartozás élményét adja számukra, és segíti a gyerekeket a társadalmi beilleszkedésben. A Máltai Szimfónia negyven gyermekből és tanáraikból álló nagyzenekara több önálló fellépésen van túl. Koncerteztek bécsi Konzerthausban, a Papp László Sportarénában, valamint rendszeresen együtt zenélnek az Óbudai Danubia Zenekarral, többek között a Zeneakadémián. Azok a gyerekek, akik közül sokan még a településük határát sem lépték át, már otthonosan mozognak a legnagyobb hazai koncerttermekben, és akik az iskolában csak a közönség hátsó soraiban ültek, nagy nevű zeneművészek társaságában fogadják a színpadokon a tapsot.

A WSZL Szállítmányozási és Logisztikai Kft.

A logisztikai vállalat a koronavírus járvány idején vált a karitatív szervezet stratégiai partnerévé. Ez idő alatt szoros partneri viszony alakult ki a két szervezet között: a világjárvány után az ukrajnai háború következtében bajba jutott emberek ellátásában nyújtottak közösen segítséget. A háború első évében több mint 22 ezer kilométert tettek meg a Waberer’s csoport kamionjai a Szeretetszolgálat adományaival. A szállítmányozó cég fontos célja a jövő generációinak támogatása, így nem is volt kérdés, hogy a Máltai Szimfónia zenekar tagjait segítsék abban, hogy ezek a nehéz helyzetben élő fiatal művészek megvalósíthassák álmaikat. Ahogy a zene összeköti az embereket, úgy a WSZL kamionja most közelebb viszi a gyerekeket egy újabb élményhez. Ennek jegyében a WSZL kamionja a kis tehetségek közönségükhöz való elszállításáért is felel. Ez a rendhagyó partnerség és összefogás a Volvo Trucks, a Máltai Szeretetszolgálat és a WSZL között, igazi példája annak, hogy minden elképzelés valóra válhat, amikor sok jó ember összefog és támogatja egymást.

A Volvo Hungária Kft.

A Volvo Hungária Kft. – a Volvo Trucks magyarországi leányvállalata, és a Volvo tehergépjárművek kizárólagos hazai forgalmazója – abban hisz, hogy a mindennapi cselekedetek határozzák meg, hogy milyen lesz a világ, amiben élni fogunk. Minden egyes tevékenységet úgy végeznek, hogy csökkentsék az éghajlatra gyakorolt hatást, hogy hatékonyan használják a világon előforduló erőforrásokat, és hogy felelősségteljes üzletmenetet folytassanak. A Volvo Trucks a megalapítása óta, közel 100 éve elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett. Ezen elvek mentén a Volvo Hungária Kft. üdvözli a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét, amelynek során kiemelkedő szakértelemmel szolgálják a rászorulókat. A két cég kapcsolata 2022-ben kezdődött, amikor egy jótékonysági gyermekrajz-pályázatból befolyt összeggel támogatta a Szeretetszolgálat tevékenységét, majd ugyanennek az évnek a végén a Volvo Csoport 28 millió forint értékű adományt ajánlott fel a Máltaiaknak. Az együttműködés következő szintje, amikor a Waberer’s cégcsoporttal közös szervezésben megvalósul a Guruló Szimfónia koncert.

A Guruló Szimfónia rendezvény alkotói és támogatói:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programjának zenészei és tanárai

Az este házigazdái: Matta Lóránt színész, bábművész és a Bóbita Bábszínház meglepetése

Látvány: Varga Vince

Fénytervezés: Szondi György

Textilek: Thiesz Angéla (Retextil)

Köszönjük főtámogatóinknak, támogatóinknak:

Főtámogatók: WSZL, Waberer’s; Volvo Trucks

Produkciós támogató: Universum 8

Kreatív partner: Carbon Group

Hangtechnika: Renegát X0
0
0

hírek innen, onnan

Óriási botrány van a ma esti magyar-svájci meccs körül, teljes joggal őrjöngenek a magyar szurkolók

Egy repülőgép késése miatt Budapesten őrjöngenek a magyar szurkolók.

„Összességében mennyire elégedett Ön az életével?”

A 16 éves és annál idősebb lakosság „általános, élettel való elégedettsége” 2023-ban (10-es skálán) 7,2 pont volt, ami 0,3 pontos...

Borzalmas balesetet okozott a leendő mexikói államfő konvoja: egy ember meghalt, többen megsérültek

Karambolozott Claudia Sheinbaum leendő mexikói államfő konvojának egyik autója pénteken. A balesetben egy másik érintett jármű egyik...

Mégis marad a Várban a Hadtörténeti Múzeum

Mégsem kerül el a Várból a Hadtörténeti Múzeum, sőt, közelebb lesz a Karmelitához. 

Eb 2024: Kroos szót ejtett a magyar válogatottról az 5-1-es siker után

Ahogyan arról az NB1.hu is beszámolt, Németország 5-1-re legyőzte Skóciát a 2024-es Európa-bajnokság nyitómeccsén. A házigazdák...

Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, de új választást kér

A szavazatok újraszámlásása során több száz, eredetileg érvénytelennek nyilvánított szavazatot találtak érvényesnek, amelyek...

Vizes fürdőruhában napozol? Rossz ötlet

A nyári hónapokban gyakran előforduló húgyúti fertőzések komoly kellemetlenséget okozhatnak, különösen a nők körében. A...

Eb-elősző: Svájc ellen kezdenek a mieink, pályán a B-csoport is.

A németországi labdarúgó Európa-bajnokság második napján 3 összecsapás kerül megrendezésre – elsőként kora délután Magyarország...

Extrém UV sugárzás szombaton – Beköszönt a kánikula

A reggeli, délelőtti derült időt követően napközben az ország nyugati felén, kétharmadán megnövekszik a felhőzet. Kora délutánig nem...

Szijjártó Péter kéréssel fordult a Németországba utazó magyarokhoz

A külgazdasági és külügyminiszter reméli, hogy a magyar szurkolóktól lesz hangos Köln.

Sport

Nagyon rossz hírt kapott a magyar labdarúgó-válogatott

Néhány hónappal ezelőtt még teljesen szétesett a német labdarúgó-válogatott. Mostanra azonban összeálltak és iszonyatosan erősnek tűnnek. Nem lesz velük egyszerű dolgunk.

Magyarország–Franciaország: Csodálatosak voltatok.

Június 14-én kezdődik a 17. Európa-bajnokság Németországban. A magyar válogatott már a második napon pályára lép, ellenfele Svájc lesz. Magyarország […] A Magyarország–Franciaország: Csodálatosak voltatok! be

Nagy csapás érte a svájciakat a magyar meccs előtt, hiába tér vissza a kulcsemberük

Egybehangzó svájci értesülések szerint nem játszhat a magyar válogatott elleni, szombati Eb-nyitómeccsen Steven Zuber. Az AEK Athén 32 éves, 54-szeres […] A Nagy csapás érte a svájciakat a magyar meccs előtt, hiáb

Kroos a magyar válogatottat dicsérte a skótverés után

Az Európa-bajnokság után visszavonuló német klasszis röviden, de tartalmasan értékelt a nyitómeccs után.

Sigér Dávid távozik a Fehérvártól, megvan az új csapata

Sigér Dávid a Sepsi OSK-nál folytatja a pályafutását. A 33 éves középpályás átigazolását Diószegi László, a sepsiszentgyörgyi klub elnöke jelentette […] A Sigér Dávid távozik a Fehérvártól, megvan az új

Ők az Eb legdögösebb bombázói: megtekintés csak saját felelősségre

Ugyan a labdarúgó-Európa-bajnokság érdemi része a pályán zajlik majd, érdemes lesz olykor a lelátókra is vetni egy-két pillantást. Ott a főszereplők a sztárok hozzátartozói: barátnők vagy feleségek foglalnak h

Itt a bizonyíték, hogy Svájc mennyire fél Szoboszlaiéktól.

A svájc csapat vezetése teljesen megőrült. Most azt találták ki, hogy lezáratják a stuttgarti tévétornyot, mert szerintük onnan leskelődnek, amikor edzést tartanak.

Most érkezett: távozott a Fehérvár vezetőedzője

A női kézilabda NB I-ben szereplő Alba Fehérvár hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy távozik a csapat vezetőedzője, Horváth Roland.

Botrányos körülmények Münchenben, csordultig teltek a szurkolói zónák, sörösüvegekkel dobálják a rendőröket - ...

A német szervezők alighanem rosszul mérték fel, hogy mennyi szurkolóra számíthatnak az Eb nyitómeccsén.

Magyarország-Svájc: a magyar válogatott várható kezdőcsapata

Marco Rossi fejében már készen van az a kezdőcsapat, amelyet pályára küld a németországi Európa-bajnokság szombaton 15 órakor kezdődő, Svájc […] A Magyarország-Svájc: a magyar válogatott várható kezdőcsapata

A skót játékosok már a negyedik percben úgy ünnepeltek, mintha Eb-t nyertek volna

Már a nyitómeccsen legelején megdöbbentő dolog történt.

Fontos szabályváltozás lép életbe az Eb-n, észnél kell lennie a játékosoknak.

Tisztelettudóbb viselkedést kell tanúsítania minden, a labdarúgó Európa-bajnokságon résztvevő játékosnak, mert egy friss szabálymódosításból fakadóan gyorsan sárga lapot, majd további „dumálás” esetén ak

0

Bulvár

Most jött: támadás a magyar nagykövetség ellen

Az ismeretlen tettesek azért tehették ezt, mert Magyarország nemmel szavazott arra az ENSZ-határozatra, amely július 11-ét a srebrenicai népirtás áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította.

Egy kaptafára készült nyilatkozatok alapján döntött Vitézyék javára az NVB

Azok a szavazóköri delegáltak nyilatkoztak a jogszabálysértésről, akik szerint korábban minden szabályos volt.

Fülöp herceg ezzel a híres magyar nővel csalta meg II. Erzsébetet

Noha II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg házassága tökéletesnek tűnik az utókor számára, a 2021-ben, századik életévében elhunyt herceg több évtizedes frigyük alatt nem mindig tartotta fonto

Több millió magyar kaphat behívót hamarosan: nem lehet várni vele, ez áll majd a levélben

Készen áll-e az egészségügyi ellátórendszer a több szűrővizsgálatra? Szakértőt kérdeztünk az új egészségügyi törvényekről.

Szoboszlai már csak a csodában reménykedik, ekkora lenne a baj órákkal az EB kezdete előtt?

Szombaton már pályára is lép a magyar válogatott az Európa-bajnokságon, nem lesz könnyű dolga Rossi legénységének.

Szakértő beszélt az ATV-incidensről, meglepő magyarázat állhat a stúdióból való kivonulás mögött

Az elmúlt napokban a fél magyar média ezzel foglalkozott, sokan állást is foglaltak az ügyben.

Észveszejtően kínos baki élőben a magyar tévében, a lehető legrosszabb dolgot mondta a műsorvezető, amit csak ...

És ez most nem az az eset, amire mindenki gondol. Viszont nagyon is időszerű.

Karácsony Gergely: Ahogy egyre több a furcsaság, egyre több a Vitézy-szavazat

Demonstrációt és beszédet tartott a főpolgármester a szavazatok újraszámlálása után.

Megérkezett Zelenszkij válasza Putyin ajánlatára

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken közölt békejavaslata ultimátum, arról szól, hogy az ő feltételei szerint fejezzék be a háborút, és ez semmiben sem különbözik a korábbi orosz üzenetektől - jelentette ki Vo

Vitézyék új választásért fellebbeztek, itt az FVB döntése

Vitézy Dávidék már hétfőn beadták a fellebbezést csendben, amelyben új választást akartak. A kérést azonban a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) elutasította. A dokumentumban az állt, hogy szeretnék, ha a IV.

Nagy változás jön a telefonhívásoknál: rendkívül feltűnő lesz

Egy új technológiának köszönhetően teljesen általakulhatnak a telefonhívások.

0


0