Ezt olvasta már?

0

Örömzene öt tengelyen – Egyedülálló kamionszínpadon lép fel a Máltai Szimfónia zenekara a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon

Magyarországon először egy negyventonnás kamionból kialakított színpadon ad koncertet negyven fiatal zenész a befogadás és együttműködés fontosságát megjelenítve a Zsolnay Fényfesztiválon.


hirdetés

A Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Programjának tanítványai filmzenékkel, népdalokkal, világzenei művekkel töltik meg a pécsi éjszakát. Egyedülálló összefogásnak köszönhetően a Waberer’s hatalmas Volvo szerelvénye, mely év közben adományokkal járja az országot, július 6-án este Varga Vince tervei alapján alakul látványos pop-up színpaddá Pécs belvárosában.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programjában tanuló gyerekek adnak koncertet az együttműködés és az együtt haladás jelképeként az egy estére a WSZL hazánkban egyedülálló módon átalakított Volvo kamionján a Zsolnay Fényfesztivál nyitó estéjén Pécsett. Az összefogás célja, hogy minél többen megismerjék az idén tízéves Máltai Szimfónia programot és a nehéz helyzetben élő gyerekekből álló zenekart, ezzel is támogassák a társadalmi beilleszkedés és felzárkózás ügyét. A 75 éves Waberer’s leányvállalata, a WSZL, a koronavírus járvány idején vált a karitatív szervezet stratégiai partnerévé, a Volvo Hungária Kft. 2022 óta támogatja rendszeresen a Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét. Az együttműködés ezúttal több mint anyagi támogatás, hozzájárulás ahhoz, hogy a gyerekek életre szóló élményeket szerezzenek és a közönség találkozzon a felzárkózó településeken élő tehetséges fiatal zenészekkel. A koncert illeszkedik a hetedik Zsolnay Fényfesztivál tematikájába, mely idén az együtt létezés/coexistence. A fesztiválon olyan műalkotások és programokat láthat a közönség, amelyek a művészetek felvillanyozó erejével tudatosan reagálnak a környezeti és társadalmi problémákra. Az Örömzene öt tengelyen – Guruló Szimfónia című koncert Pécsett, a Kossuth téren lesz látható a Fényfesztivál nyitó estéjén 22 órakor.

A Máltai Szimfónia zenekara egy negyventonnás nyergesvontatóból kialakított színpadon lép fel. A WSZL flottájában dolgozó Volvo szerelvény tavaly december óta a Máltai Szeretetszolgálatot megjelenítő grafikával ellátott ponyvával szállítja az adományokat. A kamiont megnyitják a nézők felé, a belső részben fotókiállítást rendeznek be, a közönség pedig kényelmes ülőhelyeken hallgathatja a koncertet. A helyszín látványát Varga Vince látványtervező alkotja meg.

„Nagyszerű zenészek, művészek és támogatók vannak mellettünk, akiknek köszönhetően a szimfóniás gyerekek már többször felléptek Budapesten, de Bécsben és Salzburgban is álltak már színpadon, most pedig egy nemzetközi fesztiválon fognak bemutatkozni. Az a gyerek, aki egy ilyen koncertről hazatér, már nem ugyanaz, mint aki elindult. A gyerekek már nem csak előzenekarként lépnek fel, hanem együtt lépnek fel az Óbudai Danubia Zenekarral, számukra komponált műveket adnak elő neves énekesekkel, vagy önálló koncertet adnak. A művészek számára is nagy élmény a közös zenélés, a közönség pedig már nem a mosolygós gyermekarcokat tapsolja meg, hanem a valódi zenei teljesítményt. Ez az integráció valóságos útja lehet.” – mondta Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos.

"A Waberer's csoport mindig is elkötelezett volt a társadalmi felelősségvállalás és a jó ügyek támogatása iránt. Büszkeség és öröm, ha értéket és élményt is eljuttathatunk a mindennapok során. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Volvo Trucks és a WSZL Kft. közös erőfeszítéseivel esélyt teremthetünk a tehetséges fiataloknak abban, hogy életre szóló élményeket gyűjtsenek. Az átalakított kamionunk, mint egyedi színpad, lehetőséget ad arra, hogy a Zenekar előadásai közvetlenül érintsék meg az emberek szívét és lelkét" - Garamvölgyi Glória, a WSZL ügyvezető igazgatója.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy Volvo szerelvény nyújthatja helyszínét ennek a nemes célú eseménynek, ami csak a három szervezet szoros együttműködéséből születhetett meg. A Waberer’s cégcsoporttal 25 éves múltra tekintünk vissza, és bízunk benne, hogy még sok évnyi közös munka előtt állunk. Nagy örömmel és várakozással nézek a Máltai Szeretetszolgálattal való, egyre szorosabb együttműködésünkre is. A Máltaiak tevékenysége teljes összhangban áll a Volvo Trucks hitvallásával, így hiszem, hogy együttműködésünk igazán gyümölcsöző lesz.” – mondta Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A koncert időpontja: 2023. július 6. 22 óra

A koncert helyszíne: Pécs, Kossuth Lajos tér (a Zsinagóga előtt)

További információ: kommunikacio@maltai.hu

Háttér:

A Máltai Szimfónia

A Máltai Szimfónia programban zenét tanuló gyerekek az ország különböző pontjairól érkeznek, olyan településekről, ahol a fiatalok számára a zene nem csupán időtöltés, hanem esély. A zenetanulást szociális eszközként alkalmazó program ugyanis nem tehetséggondozással foglalkozik, hanem a hátrányos helyzetű, gyakran tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek nyújt kapaszkodót, hogy megerősítést kapjanak, javuljon iskolai teljesítményük, és növekedjen az esélyük a továbbtanulásra. Segít hátrányaik ledolgozásában, sikerélményt és a közösséghez tartozás élményét adja számukra, és segíti a gyerekeket a társadalmi beilleszkedésben. A Máltai Szimfónia negyven gyermekből és tanáraikból álló nagyzenekara több önálló fellépésen van túl. Koncerteztek bécsi Konzerthausban, a Papp László Sportarénában, valamint rendszeresen együtt zenélnek az Óbudai Danubia Zenekarral, többek között a Zeneakadémián. Azok a gyerekek, akik közül sokan még a településük határát sem lépték át, már otthonosan mozognak a legnagyobb hazai koncerttermekben, és akik az iskolában csak a közönség hátsó soraiban ültek, nagy nevű zeneművészek társaságában fogadják a színpadokon a tapsot.

A WSZL Szállítmányozási és Logisztikai Kft.

A logisztikai vállalat a koronavírus járvány idején vált a karitatív szervezet stratégiai partnerévé. Ez idő alatt szoros partneri viszony alakult ki a két szervezet között: a világjárvány után az ukrajnai háború következtében bajba jutott emberek ellátásában nyújtottak közösen segítséget. A háború első évében több mint 22 ezer kilométert tettek meg a Waberer’s csoport kamionjai a Szeretetszolgálat adományaival. A szállítmányozó cég fontos célja a jövő generációinak támogatása, így nem is volt kérdés, hogy a Máltai Szimfónia zenekar tagjait segítsék abban, hogy ezek a nehéz helyzetben élő fiatal művészek megvalósíthassák álmaikat. Ahogy a zene összeköti az embereket, úgy a WSZL kamionja most közelebb viszi a gyerekeket egy újabb élményhez. Ennek jegyében a WSZL kamionja a kis tehetségek közönségükhöz való elszállításáért is felel. Ez a rendhagyó partnerség és összefogás a Volvo Trucks, a Máltai Szeretetszolgálat és a WSZL között, igazi példája annak, hogy minden elképzelés valóra válhat, amikor sok jó ember összefog és támogatja egymást.

A Volvo Hungária Kft.

A Volvo Hungária Kft. – a Volvo Trucks magyarországi leányvállalata, és a Volvo tehergépjárművek kizárólagos hazai forgalmazója – abban hisz, hogy a mindennapi cselekedetek határozzák meg, hogy milyen lesz a világ, amiben élni fogunk. Minden egyes tevékenységet úgy végeznek, hogy csökkentsék az éghajlatra gyakorolt hatást, hogy hatékonyan használják a világon előforduló erőforrásokat, és hogy felelősségteljes üzletmenetet folytassanak. A Volvo Trucks a megalapítása óta, közel 100 éve elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett. Ezen elvek mentén a Volvo Hungária Kft. üdvözli a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét, amelynek során kiemelkedő szakértelemmel szolgálják a rászorulókat. A két cég kapcsolata 2022-ben kezdődött, amikor egy jótékonysági gyermekrajz-pályázatból befolyt összeggel támogatta a Szeretetszolgálat tevékenységét, majd ugyanennek az évnek a végén a Volvo Csoport 28 millió forint értékű adományt ajánlott fel a Máltaiaknak. Az együttműködés következő szintje, amikor a Waberer’s cégcsoporttal közös szervezésben megvalósul a Guruló Szimfónia koncert.

A Guruló Szimfónia rendezvény alkotói és támogatói:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programjának zenészei és tanárai

Az este házigazdái: Matta Lóránt színész, bábművész és a Bóbita Bábszínház meglepetése

Látvány: Varga Vince

Fénytervezés: Szondi György

Textilek: Thiesz Angéla (Retextil)

Köszönjük főtámogatóinknak, támogatóinknak:

Főtámogatók: WSZL, Waberer’s; Volvo Trucks

Produkciós támogató: Universum 8

Kreatív partner: Carbon Group

Hangtechnika: Renegát X0
0


Ön melyik párt listájára szavazna a 2024. június 9-i EP-választáson?

0
0

hírek innen, onnan

Rekordot döntöttek a magyarok: 1585 milliárd forintot költöttek külföldi utakra

Majdnem másfélszeresére, 1585 milliárd forintra nőtt egy év alatt az az összeg, amit a magyarok külföldi utazásokon elköltöttek. A kint...

„Ez korral jár, ne törődjön vele!” Mit tegyek, ha nem vesz komolyan az orvos?

Az orvos-beteg kapcsolat nem kizárólag tényeken alapul, számos emberi összetevője is van, amelyek sok esetben hátráltathatják a helyes...

Ilyen betegségek állhatnak a szokatlan szemmozgások mögött

Nisztagmus, szemizom-bénulás, kettős látás - szakember beszélt a legfontosabb szemészeti betegségekről.

Ötödosztályú csapat elleni FA-kupa-meccsen sem várnám, hogy 5-0-ra vezessen az Arsenal

Az Arsenal hétfő este kiütötte idegenben a Sheffield Unitedet, és továbbra is harcban van a bajnoki címért.

Értelmezhetetlen „bölcsességeket” adott elő Orbán az évnyitón

„Nem tudok nem reagálni ezekre a miniszterelnöki kijelentésekre, mert ez a hülyeséghalmaz még a Kanári Szigetekről is látszik, ahol...

A pedofilbotrány csak a jéghegy csúcsa: ilyen sors vár 2024-ben az árvaházakból kikerülő fiatal felnőttekre

A gyermekotthonokból kikerülő fiatal felnőttek teljesen más esélyekkel indulnak, mint családban élő kortársaik.

Ha a gyerek a nevelőszülőnél sem kap szerető gondoskodást, felnőve jó eséllyel lesz függő vagy hajléktalan

Az alacsony díjazás egyre inkább az alacsony státuszú nevelőszülők felé tolja a rendszert, ráadásul olyan nevelőszülők is...

Az Nvidia lett a világ harmadik legértékesebb vállalata

A mesterséges intelligencia miatt szárnyal a vállalat.

Itt a szuperkedd: nem teljesen lefutott a verseny

Az Egyesült Államok 15 államában és egy szövetségi államként el nem ismert csendes-óceáni területén tartanak kedden...

Több tilalom is életbe lép a Balatonon

Március 1-jétől kezdetét vette az általános ragadozóhal-fogási tilalom a Balatonon és vízrendszerén, április 1-jétől pedig életbe...

Szuperkedd, az amerikai előválasztás legfontosabb napja - ma egy tucat államban szavazhatnak az emberek

Az Egyesült Államok 15 államában és egy szövetségi államként el nem ismert csendes-óceáni területén tartanak kedden...

Figyelem, kezdődik. Ezt csináld, ha rádtör a tavaszi fáradtság

A tavaszi fáradtság sokak által ismert érzés, amely az óraátállítással együtt akár hetekre is megbolygathatja az embert. Ha te is úgy...

Sport

Durván kiosztották a Fradi-szurkolók a magyar politikust

A Ferencváros szurkolói a Kecskemét elleni vasárnapi győztes meccsen (2-0) reagáltak Tordai Bence keddi parlamenti felszólalására.

Itt az elképesztő bomba: Max Verstappen távozhat a Red Bulltól a Horner-botrány miatt

A hírek szerint a címvédő jövőre Lewis Hamilton helyét veheti át a Mercedesnél.

Meghalt a korábbi szövetségi kapitány

Az ő irányítása alatt mutatkozott be a nemzeti együttesben Ronald Koeman, Marco van Basten és Ruud Gullit is.

Megdöbbentek a németek, Dárdai Pál mindenkit lenyűgözött

Drámai meccset játszott a hétvégén a Hertha.

Elcsalták a Szaúdi Nagydíjat? Újabb botrány robbanhat ki a Forma-1-ben

Christian Horner szexuális zaklatásos ügye után újabb botrány törhet ki a Forma-1 világában: egyes sajtóhírek szerint a Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed ben Szulajem befolyásolta a tavalyi Sza

Galéria: Tíz éve halt meg a Újpest legendás csatára - Imádott párja halálát már nem bírta elviselni a beteg sz...

Talán már a 60. születésnapjára készült. Úgy volt vele, az élet megannyi felejthetetlen pillanattal ajándékozta meg a futballpályán, hogy aztán megtanuljon küzdeni a civil életben is. Olykor szó szerint - az élet

Új részletek a Red Bull csapatfőnökének szexuális zaklatásáról - szinte biztos a bukása

A Motorsport-Total.com a BusinessF1 nevű újság tizenhét oldalas cikkét szemlézte a Red Bull csapatfőnökének, Christian Hornernek szexuális zaklatásáról. Eddig nem ismert új információk is előkerültek.

Szívbetegség miatt visszavonul a Forma-1-es Magyar Nagydíj győztese

Úgy tűnik végleg fel kell hagynia az autóversenyzéssel a Forma-1-es Magyar Nagydíj 2008-as győztesének, Heikki Kovalainennek.

Az utóbbi évek legnagyobb botránya - a Real Madrid nyomást gyakorol a játékvezetőkre

Szerintük ez a hibás bírói döntés csak háttérbe szorít egy másik korrupciós vizsgálatot.

Guardiola: "Mit mondhatnék? Egyszerűen hihetetlen”

A spanyol menedzsert ámulatba ejtette saját játékosa teljesítménye.

Csak erős idegzetűeknek: horrorsérülés a világbajnokságon - videóval

Az atlétikai-világbajnokság rúdugró számában a francia Margot Chevrier horrorsérülést szenvedett.

Bulvár

A terhes nő lánytestvére kell a sógort kielégítse. 8 elképesztő szexuális szokás

A mindennapjaink során, ahányan vagyunk, a szexet és az ahhoz kapcsolódó dolgokat annyira különbözően éljük meg. Ízlések és pofonok, mindenki mást és máshogyan szeret, és ez így van jól. Vannak azonban érdekes

Váratlan bejelentést tett a sorkatonaságról Szalay-Bobrovniczky Kristóf

A honvédelmi miniszter a közösségi oldalán látható videójában felhívta a figyelmet, hogy az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) kiképzésének teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a j

Ezért vigyázzon, mit rendel a Temuról: tálcán kínálja a lakása elől az élő videóképet gyakorlatilag bárkinek e...

Minden irányból biztonsági rések tátonganak néhány olyan videós kaputelefon esetében, ami több néven is kapható volt számos nagy internetes áruházban – sőt, még kiemelt termékek is voltak több helyen.

Megszűnik a Digi szolgáltatása – rengeteget veszíthet, aki nem lép időben

Bezárja és törli a céghez tartozó elektronikus postafiókokat a Digi, ami sok kellemetlenséget okozhat azoknak, akik minden online fiókjukat ilyen e-mail-címmel használták. Mutatjuk, mit lehet tenni a kivezetésig.

Meghalt Koncz András festőművész

A művész 71 éves volt.

Vona Gábor nyílt levelet írt Magyar Péternek

A NER lebontásáért végzett munkához sok sikert, erőt és alázatot kívánt neki.

Megnémult a sokktól a lány, amikor tudatosult benne, kivel is lépett félre a szerelme

A 18 éves lány élete legkínosabb, egyszersmind legfájdalmasabb pillanatait élte át.

Azonnal indulj tankolni, szerdától lesz nemulass a hazai benzinkutakon

Most még elkerülheted a benzinárrobbanást, ne várd meg a szerdát.

Nős főnökétől esett teherbe a csaj, szíven ütötte a férfi reakciója, amikor színt vallott

A félrelépés sosem jó ötlet: előbb vagy utóbb, de szinte mindig fény derül a turpisságra, a helyzetet pedig csak tetézi, ha a bűnös viszony várandóssággal végződik.

Medvegyev egy olyan térkép előtt tartott előadást, amelyen Magyarországnak adták Kárpátalját

Medvegyev szerint Oroszország „történelmi területeinek haza kell térniük”.

Több szálon is kivéreztetik a lakosságot

A 2023-as adatok szerint a lakossági fogyasztás volumene az egyik legnagyobb mértékben csökkent az Európai Unióban – állapította meg elemzésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Ők ugyan nem emelik ki, de mi hozzátessz

blogmorzsák

Mers el Kebir

Az első világháború sok minden más mellett olyan szempontból is kuriózum volt a korábbi európai háborúkhoz képest, hogy a felek nem voltak hajlandóak semmilyen kompromisszumra.

Megdőlt a 40 yardos sprint Combine rekordja

A Texas elkapója, Xavier Worthy a Scouting Combine új futókirálya.

A Slayer újraegyesüléséről

Az elmúlt napok egyik legnagyobb hullámát verő híre a Slayer újjáalakulása volt.

0


0